48 amuse in glaasjes recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 20 kCal - Eiwit 3 g - Vet 1 g - Koolhydraten 1 g

INGREDIENTEN

120 g tonijn, in blokjes gesneden, 1 theelepel sojasaus, 1 theelepel limoensap, chilivlokken (molen), 2 bosuitjes, fijngesneden

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-02-2008
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Ingredienten: half pak bastogne koeken, 75 g witte basterd suiker, 1 pakje monchou (voor koude gerechten), 75 g margarine, 80 ml slagroom, Jam naar smaak en kleur (abrokozen, kersen bijv.), 6 amuse glaasjes,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2011
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Een amuse waarbij kip gecombineerd wordt met zoete honing.

INGREDIENTEN

4 kant-en-klare tortilla`s met een doorsnede van 25 cm, 2 eetlepels honing, mespunt cayennepeper, 1 eetlepel ketjap manis, 2 lente-bosuitjes, 1 gele paprika, 150 g gerookte kipfilet of kiprollade (vleeswaren)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2012
  •  
  •  20-30 min.

Romig amuseglaasje met avocadomousse en Hollandse garnalen.

INGREDIENTEN

1 rijpe avocado, in blokjes, 1 ontvelde tomaat, in blokjes, 1 el limoen- of citroensap, 2 el zure room, 2 el olijfolie, 2 gedroogde chilipepers, verkruimeld, 2 tl mierikswortel, 1 bakje Hollandse garnalen (100 g),

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-11-2005
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Dit is lekker, maar ziet er vooral mooi en origineel uit. Een goed begin voor een wat uitgebreider diner (Recept komt uit AH amuseboek)

INGREDIENTEN

6 blaadjes roodlof of raddichio (italiaanse rode sla). 1 limoen, 4 teentjes knoflook, 1 rode peper, 5 eetlepels olijfolie, 1 bakje cocktailgarnalen 125 g (AH), zout, 6 borrelglaasjes

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2000
  • Fusion Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Mooi, feestelijk voorgerechtje.

Tips:
Vervang de spekblokjes door Hollandse garnalen (Vismarine).
Vervang de bloemkool door broccoli

INGREDIENTEN

1 eetl. vloeibaar bakproduct, 1 sjalotje, fijngesnipperd, 150 g bloemkool, in kleine roosjes, 200 ml kippenbouillon (uit pot of van tablet), 100 ml kookroom, zout en versgemalen peper, 50 g ontbijtspek, in kleine blokjes, 1 eetl. gehakte bieslook, 4 kleine glaasjes

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2009
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 60 kCal - Eiwit 5 g - Vet 4 g - Koolhydraten 1 g

INGREDIENTEN

6 plakjes coppa di parma (ham), 1 eetlepel verse basilicum, fijngesneden, 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden + 8 blaadjes, 1 eetlepel citroensap, 125 g ricotta (kaas), 8 theelepels houmous

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2008
  •  
  •  10-20 min.

Leuke amuse om te maken!

INGREDIENTEN

1 avocado, geschild en ontpit 50 ml room sap van een halve citroen 100 ml groentebouillon 1 el sherry versgemalen peper 25 gr zachte ricotta, verkruimeld vierde bakje tuinkers, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-11-2006
  • Frans
  •  10-20 min.

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 145 kCal - Eiwit 7 g - Vet 11 g - Koolhydraten 3 g

INGREDIENTEN

15 g verse basilicum, 150 g zwarte kalamata olijven, zonder pit, 1 theelepel kappertjes, 4 eetlepels olijfolie, 1 teen knoflook, 8 halve soepstengels, 8 plakken parmaham

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2008
  •  
  •  10-20 min.

Eetclub Inge

INGREDIENTEN

1 eetl. vloeibaar bakproduct, , 1 sjalotje, fijngesnipperd, 150 g bloemkool, in kleine roosjes, 200 ml kippenbouillon (uit pot of van tablet), 100 ml kookroom, zout en versgemalen peper, 50 g ontbijtspek, in kleine blokjes, 1 eetl. gehakte bieslook, , 4 kleine glaasjes,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-09-2010
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Ik gebruik de doperwten munt mousse voor dit gerecht
als er over blijft kan dit goed worden ingevroren.

INGREDIENTEN

400 gram diepvries doperwten, kleine handvolmunt, Creme fraiche, groentenfond, peper en zout, 100 gram voor 10 amuse gerookte heilbot filet, 100 gram voor 10 amuse garnalen., Wat muntblaadjes voor de garnering

  •  Amuse
  •  
  • Geplaatst op04-07-2014
  • Amuse
  •  
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

100 gram gebraden beenham, 1 doosje smeerkaas (smaak naar keuze), 1/2 komkommer, 1/2 limoen (geperst), 2 a 3 eetlepels room,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2009
  •  
  •  10-20 min.

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 40 kCal - Eiwit 3 g - Vet 2 g - Koolhydraten 3 g

INGREDIENTEN

2 grapefruits, dik geschild (oranje en witte schil), 1 eetlepel ketchup, 1 eetlepel mayonaise, 1 eetlepel sherry, 100 g Hollandse garnalen, 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2008
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 eetlepel vloeibare margarine, 1 sjalotje, fijngesnipperd, 150 g broccoli, in kleine roosjes, 200 ml kippenbouillon (uit pot of van tablet), 100 ml slagroom, zout en versgemalen peper, 50 gram ontbijtspek, in kleine blokjes, 1 eetlepel gehakte bieslook, 4 kleine glaasjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2013
  • Fusion
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een veelbelovend begin van het Kerstdiner dit vertruffelijke fluwelen amuse soepje van knolselderij&truffel. Makkelijk te maken en voor te bereiden. Met hetzelfde recept kun je ook een zalige fluwelen puree maken voor bij het hoofdgerecht. Hier maak je indruk mee!

INGREDIENTEN

400 gram knolselderij, geschild en in even grote stukjes gesneden, 400 ml kippenbouillon, 100 ml droge witte wijn, 4 eetlepels slagroom, 1 sjalot, gesnipperd, wat olijfolie, wat truffelolie van goede kwaliteit, wat versgemalen peper en zout, wat citroensap, wat verse tijmblaadjes ter garneringVerder nodig: 8 kleine glaasjes of mini kopjes van 120 cl. Eventueel met theelepeltjes erbij.

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2014
  • Amuse
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Amuse soepje van cepes ( eekhoorntjesbrood)

INGREDIENTEN

10 gram gedroogde cepes (15 minuten weken in ruim water), 1 sjalot( gesnipperd), 1/2 porcini tablet (paddestoelen bouillon), 2 dl slagroom, 1a2 theelepels olijfolie, zout en peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2010
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 35 kCal - Eiwit 0 g - Vet 3 g - Koolhydraten 1 g

INGREDIENTEN

250 ml olijfolie, 1 blikje ansjovisfilets (46 g), in stukjes, 8 tenen knoflook, gepeld, 1 venkelknol, 1/2 winterpeen, geschild en in blokjes, 1/2 komkommer, geschild en in blokjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2008
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 teen knoflook (geperst), 1/2 rode peper, 1 limoen, 3 eetlepels fijngesneden koriander, 250g mayonaise, gerookte zalm (150g), tuinkers,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-07-2009
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1/2 broccoli, 500ml groentebouillon (los 1/2 groentebouillonblokje op in 1/2L kokend water), 3 eetlepels room, peper en zout, Gandaham

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-2010
  • Tussengerecht
  •  10-20 min.

Verras uw gasten met dit trendy voorafje van ganzenlever met appel. Mag uitsluitend geserveerd worden voorafgegaan aan een feestelijk diner.

INGREDIENTEN

4 appels, 20 gr boter, 3 plakken ontbijtkoek, 300 gr halfgekookte ganzenlever, Peper uit de molen,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een ABSje dus

INGREDIENTEN

, 650 gram bloemkool, een halve liter groentenbouillon, 150 gram gerookte zalm, 25 cl slagroom, 4 bladen shiso of 4 grote bladen van de bleekselderij, peper en zout uit de molen,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-02-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

De combinatie van mango met gamba`s maakt dit hapje verrassend origineel. Serveer het in glaasjes voor een superchique uitstraling. Ook heel leuk als voorgerechtje.

INGREDIENTEN

1 rijpe mango, 10 takjes koriander, ½ tomaat, Zout en peper, 2 el olijfolie, 1 limoen, 8 gamba`s, Cocktailprikkers,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2011
  • Frans
  •  20-30 min.

Leuke amuse

INGREDIENTEN

Voor pompoenmouse:, ongeveer 1/4 pompoen, Beetje kippenbouillon, peper en zout, , Mozzarella creme:, 1 bol buffelmozzarella, Scheut slagroom, e.v.t. stukje vruchten brie of een andere zoete kaas, , Basilicum pesto:, 15 gram verse basillicum, 1 teen knoflook, 1 eetlepel pijnboompitten, 1 eetlepel geraspte parmezaanse kaas, 4 eetlepels olijfolie, peper en zout, , Rode bietenmouse:, 2 gekookte bieten, scheut yochert, beetje mierikswortel ( uit potje), Beetje limonade siroop ( van rood fruit), , Bekertje slagroom ongezoet

  •  Amuse
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-12-2013
  • Amuse
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

½ liter gazpacho (bijv. pakje van Olé), 4 gerookte tijgergarnalen, 1 thee el Kruidenmix met zout voor Scampi & Garnalen (Verstegen), 1 el olie, Stukje komkommer van ca. 5 cm,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-2009
  •  
  •  10-20 min.

Glaasje gevuld met een creme van eendenlever met hollandse garnaaltjes en een gelei van champagne

INGREDIENTEN

Eendenlevercreme;, 125 gr eendenlever*18 gr.boter*125 gr room*1/2 eidooier*1 ei*scheutje cognac*, Champagnegelei, 2,5 dl champagne*2 blaadjes gelantine*peper&zout, gemarineerde garnaaltjes;, 100 gr Hollandse garnaaltjes*1 eetl gehakte peterselie*1 gesnipperd sjalotje*2 eetl. vinaigrette*peper&zout

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Dit is een wel een heel erg lekker hapje en ziet er nog leuk uit ook. Leuk om als amuse te presenteren of lekker voorgerecht waarmee je echt kan scoren. Ook lekker slank en gezond.

INGREDIENTEN

1 rijpe avocado, 120 g zeebaarsfilet (30 g per glaasje) Neem wel wilde, die is lekkerder, 1 flinke handvol verse kruiden: dille, koriander, bieslook, 1 limoen, 1 citroen, olijfolie, peper, zout

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-08-2012
  • Vis Voorgerecht
  •  10-20 min.

Het originele recept makkelijker aangepast.

Is een heel simpel, maar zeer smakelijke amuse
de hoeveelheden hangen af van de hoeveelheid amuses

INGREDIENTEN

1 gerookte makreel, 2 gekookte bietjes, Griekse Yoghurt, Pistache noten, Creme Fraiche, Fond van Visbouillon, zout en peper, Hazelnoot olie, Cayenne peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-10-2013
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Heerlijke hartige amuse! s`morgens snijden, s`avonds op tafel!

INGREDIENTEN

1 pakje gerookte paling, 1/2 komkommer, balsamico-honing dressing, 3 lekkere tomaten, peper en zeezout uit de molen, 1 bosui, olie voor koude bereiding, 3 zoetzure augurkjes, mayo uit een tube, zwart sesamzaad

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-04-2011
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Feestelijk voorgerechtje of lichte amuse waar alle eters zullen van smullen. Smakelijk!

INGREDIENTEN

Gemengde sla;, 4 hardgekookte eieren;, 2 tomaten;, 200 g gerookte zalm;, cocktailsaus - bij voorkeur zelf gemaakt.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-02-2006
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

200ml kippenbouillon, 200 gram couscous, 1 stuk gerookte, kipfilet, 1 stuk rode paprika, ½ stuks aubergine, 4 stuks Kühne augurken, ½ bosje koriander, 4 takjes verse, Koriander(garnering), scheutje olijfolie, peper en zout

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-12-2011
  • Afrikaans Tussengerecht
  •  10-20 min.

Een zeer makkelijk en feestelijk triootje als voorgerecht, bestaande uit een cocktail, amuse en soep

INGREDIENTEN

Cocktail, 4 eetl mayonaise of creme fraiche, 2 eetl tomatenketchup, 1 eetl whiskey, cognac of sherry, zout en versgemalen peper, 1/2 komkommer in reepjes, 200 gram Hollandse garnalen, Amuse:, 1/2 potje yoghurtmayonaise, sap van 1 citroen of limoen, 1 eetl gehakte verse dille, 200 gram Hollandse garnalen, Soep:, 1 blik of zak kreeftensoep, 100 ml kookroom, 200 gram Hollandse garnalen, 2 eetl gehakte verse bieslook,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-02-2013
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

250 gram verse zalm, 1 stuk sjalotje, 2 el mayonaise, 1 el crème fraîche 2 tl Kühne mierikswortel, 4 stuks Kühne augurken, 50 gram rucola, olijfolie, peper en zout,

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-12-2011
  • Tussengerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 blikje witte chocolade voor fondue (Oil & Vinegar), 4 eieren, 1 dl slagroom, 30 g kristalsuiker, 4 eetl. pistachecrème (Oil & Vinegar), pistachenootjes

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2011
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 grapefruits, dik geschild (oranje en witte schil), 1 eetlepel ketchup, 1 eetlepel mayonaise, 1 eetlepel sherry, 1 bakje Hollandse garnalen (100 gram), 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2010
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Sommige mensen zullen dit te veel werk vinden. Ik maak dit soepje graag als lichte entree voor een wat luxere maaltijd. Het is goed voor te bereiden, zodat je, als de gasten er zijn, snel klaar bent. Ook geschikt als amuse-soepje.

INGREDIENTEN

1 venkelknol, 1 prei, 30 gr gemberwortel,geschild, 4 rijpe handperen, sap van 1 limoen, 1 afgestreken tl zout, 1 el niet te scherpe, blauwe schimmelkaas, 3-4 el ongeslagen room, kaneel

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-02-2010
  • Fusion Voorgerecht
  •  60-120 min.

Mooi gerecht als amuse of tussen gerecht.

INGREDIENTEN

1 stuk Sjalot, 25 gr. Boter, 25 gr. Bloem, 30 gr. Eekhoorntjesbrood gedroogd, ongeweekt, 8 deciliter Gevogeltefond, 2 stuks Eierdooiers losgeklopte, 2 eetlepels Bieslook, 1 snufje Knoflookzout, 1 snufje Peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2012
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 g. cherry trostomaatjes, 3 eetl. olijfolie uit Frankrijk van Oil & Vinegar, 2 eetl. Balsamico azijn serie 7 van Oil & Vinegar, 3 eetl. Australian bush mix van Oil & Vinegar, 2 eel. kristalsuiker, ongeveer 20 grissini stokjes van Oil & Vinegar

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-02-2011
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Lekker hapje en een feestelijke presentatie.

INGREDIENTEN

Tortillia Wraps, Tonijn uit blik of vers, IJsberg

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-01-2010
  • Fusion
  •  0-10 min.

Een heerlijk koud soepje als voor gerecht op warme dagen of als amuse soepje

INGREDIENTEN

500 g koolrabi, 1 liter tuinkruidenbouillon (van tablet) of groente bouillon (van tablet), 100 ml slagroom, 100 g Noordzeegarnalen, paar takjes bieslook

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-07-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Zet met gemak de lekkerste salades op tafel!

van 39,99
Alleen vandaag 30,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies