Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse In Glaasjes

Amuse in glaasjes recepten (66) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Amuse: Tonijntartaar

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 20 kCal - Eiwit 3 g - Vet 1 g - Koolhydraten 1 g

INGREDIENTEN

120 g tonijn, in blokjes gesneden, 1 theelepel sojasaus, 1 theelepel limoensap, chilivlokken (molen), 2 bosuitjes, fijngesneden

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-02-2008
  •  
  •  0-10 min.

amuse monchou

INGREDIENTEN

Ingredienten: half pak bastogne koeken, 75 g witte basterd suiker, 1 pakje monchou (voor koude gerechten), 75 g margarine, 80 ml slagroom, Jam naar smaak en kleur (abrokozen, kersen bijv.), 6 amuse glaasjes,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2011
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Amuse Pikante kiptortilla

Een amuse waarbij kip gecombineerd wordt met zoete honing.

INGREDIENTEN

4 kant-en-klare tortilla`s met een doorsnede van 25 cm, 2 eetlepels honing, mespunt cayennepeper, 1 eetlepel ketjap manis, 2 lente-bosuitjes, 1 gele paprika, 150 g gerookte kipfilet of kiprollade (vleeswaren)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2012
  •  
  •  20-30 min.

Amuse van Hollandse garnalen op avocadomousse

Romig amuseglaasje met avocadomousse en Hollandse garnalen.

INGREDIENTEN

1 rijpe avocado, in blokjes, 1 ontvelde tomaat, in blokjes, 1 el limoen- of citroensap, 2 el zure room, 2 el olijfolie, 2 gedroogde chilipepers, verkruimeld, 2 tl mierikswortel, 1 bakje Hollandse garnalen (100 g),

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-11-2005
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Amuse van bloemkoolroom met spekjes

Mooi, feestelijk voorgerechtje. Tips: Vervang de spekblokjes door Hollandse garnalen (Vismarine). Vervang de bloemkool door broccoli

INGREDIENTEN

1 eetl. vloeibaar bakproduct, 1 sjalotje, fijngesnipperd, 150 g bloemkool, in kleine roosjes, 200 ml kippenbouillon (uit pot of van tablet), 100 ml kookroom, zout en versgemalen peper, 50 g ontbijtspek, in kleine blokjes, 1 eetl. gehakte bieslook, 4 kleine glaasjes

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2009
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Knoflookgarnalen Amuse

Dit is lekker, maar ziet er vooral mooi en origineel uit. Een goed begin voor een wat uitgebreider diner (Recept komt uit AH amuseboek)

INGREDIENTEN

6 blaadjes roodlof of raddichio (italiaanse rode sla). 1 limoen, 4 teentjes knoflook, 1 rode peper, 5 eetlepels olijfolie, 1 bakje cocktailgarnalen 125 g (AH), zout, 6 borrelglaasjes

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2000
  • Fusion Voorgerecht
  •  0-10 min.

Amuse: Kruidenricotta met krokante ham

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 60 kCal - Eiwit 5 g - Vet 4 g - Koolhydraten 1 g

INGREDIENTEN

6 plakjes coppa di parma (ham), 1 eetlepel verse basilicum, fijngesneden, 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden + 8 blaadjes, 1 eetlepel citroensap, 125 g ricotta (kaas), 8 theelepels houmous

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2008
  •  
  •  10-20 min.

Amuse als Avocadosoepje met ricotta

Leuke amuse om te maken!

INGREDIENTEN

1 avocado, geschild en ontpit 50 ml room sap van een halve citroen 100 ml groentebouillon 1 el sherry versgemalen peper 25 gr zachte ricotta, verkruimeld vierde bakje tuinkers, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-11-2006
  • Frans
  •  10-20 min.

Meloengelei met parmaham als amuse echt een plaatjeom te zie

Verrassend oranje. Deze vrolijke glaasjes lijken gevuld met soep, maar bevatten meloengelei. Een recept waarover je je blijft verbazen! Lekker met parmaham.

INGREDIENTEN

1 meloen, 4 blaadjes galantine, 3 el muskaatwijn, Zout en peper, 4 plakken parmaham

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2011
  • Frans
  •  20-30 min.

Amuse: Soepstengels in parmaham gewikkeld

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 145 kCal - Eiwit 7 g - Vet 11 g - Koolhydraten 3 g

INGREDIENTEN

15 g verse basilicum, 150 g zwarte kalamata olijven, zonder pit, 1 theelepel kappertjes, 4 eetlepels olijfolie, 1 teen knoflook, 8 halve soepstengels, 8 plakken parmaham

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2008
  •  
  •  10-20 min.

Amuse van bloemkoolroom met spekjes

Eetclub Inge

INGREDIENTEN

1 eetl. vloeibaar bakproduct, , 1 sjalotje, fijngesnipperd, 150 g bloemkool, in kleine roosjes, 200 ml kippenbouillon (uit pot of van tablet), 100 ml kookroom, zout en versgemalen peper, 50 g ontbijtspek, in kleine blokjes, 1 eetl. gehakte bieslook, , 4 kleine glaasjes,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-09-2010
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Amuse met doperwten en heilbot en garnalen

Ik gebruik de doperwten munt mousse voor dit gerecht als er over blijft kan dit goed worden ingevroren.

INGREDIENTEN

400 gram diepvries doperwten, kleine handvolmunt, Creme fraiche, groentenfond, peper en zout, 100 gram voor 10 amuse gerookte heilbot filet, 100 gram voor 10 amuse garnalen., Wat muntblaadjes voor de garnering

  •  Amuse
  •  
  • Geplaatst op04-07-2014
  • Amuse
  •  
  • Eigen recept

Amuse van beenham,zachte kaas en komkommer

INGREDIENTEN

100 gram gebraden beenham, 1 doosje smeerkaas (smaak naar keuze), 1/2 komkommer, 1/2 limoen (geperst), 2 a 3 eetlepels room,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2009
  •  
  •  10-20 min.

Amuse: Hollandse garnalen met grapefruit

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 40 kCal - Eiwit 3 g - Vet 2 g - Koolhydraten 3 g

INGREDIENTEN

2 grapefruits, dik geschild (oranje en witte schil), 1 eetlepel ketchup, 1 eetlepel mayonaise, 1 eetlepel sherry, 100 g Hollandse garnalen, 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2008
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Amuse ´Gazpacho van paprika, tomaat en feta´

Amuse in een glaasje van paprika, tomaat, feta, olie, balsamicoazijn en kruiden. Afhankelijk van de hoeveelheid tabasco pittig.

INGREDIENTEN

1 paprika, 3 tomaten, 1 sneetje witbrood, 2 eetl olijfolie, 1 eetl witte balsamico azijn, enkele druppels tabasco, 100 g feta in olijfolie, zout en peper, 1 theel Provencaalse kruiden,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2012
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Amuse van Broccoliroom met spekjes

INGREDIENTEN

1 eetlepel vloeibare margarine, 1 sjalotje, fijngesnipperd, 150 g broccoli, in kleine roosjes, 200 ml kippenbouillon (uit pot of van tablet), 100 ml slagroom, zout en versgemalen peper, 50 gram ontbijtspek, in kleine blokjes, 1 eetlepel gehakte bieslook, 4 kleine glaasjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2013
  • Fusion
  •  0-10 min.

Ganzenlever met appelcrumble als voorgerecht of amuse.

Verras uw gasten met dit trendy voorafje van ganzenlever met appel. Mag uitsluitend geserveerd worden voorafgegaan aan een feestelijk diner.

INGREDIENTEN

4 appels, 20 gr boter, 3 plakken ontbijtkoek, 300 gr halfgekookte ganzenlever, Peper uit de molen,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Cepes amuse soepje

Amuse soepje van cepes ( eekhoorntjesbrood)

INGREDIENTEN

10 gram gedroogde cepes (15 minuten weken in ruim water), 1 sjalot( gesnipperd), 1/2 porcini tablet (paddestoelen bouillon), 2 dl slagroom, 1a2 theelepels olijfolie, zout en peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2010
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Gamba met mangotartaar als voorgerecht of amuse

De combinatie van mango met gamba s maakt dit hapje verrassend orgineel. Serveer het in glaasjes voor een superchique uitstraling.

INGREDIENTEN

1 rijpe mango, 10 takjes kervel, Halve tomaat, zout en peper, 2 el olijfolie, 1 limoen, 8 gamba s, houten cocktailprikkertjes

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2016
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Amuse van gerookte zalm met limoenmayonaise

INGREDIENTEN

1 teen knoflook (geperst), 1/2 rode peper, 1 limoen, 3 eetlepels fijngesneden koriander, 250g mayonaise, gerookte zalm (150g), tuinkers,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-07-2009
  •  
  •  10-20 min.

Amuse: gandaham met broccolimousse

INGREDIENTEN

1/2 broccoli, 500ml groentebouillon (los 1/2 groentebouillonblokje op in 1/2L kokend water), 3 eetlepels room, peper en zout, Gandaham

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-2010
  • Tussengerecht
  •  10-20 min.

Amuse: Gekleurde minigroenten

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 35 kCal - Eiwit 0 g - Vet 3 g - Koolhydraten 1 g

INGREDIENTEN

250 ml olijfolie, 1 blikje ansjovisfilets (46 g), in stukjes, 8 tenen knoflook, gepeld, 1 venkelknol, 1/2 winterpeen, geschild en in blokjes, 1/2 komkommer, geschild en in blokjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2008
  •  
  •  30-60 min.

Amuse met garnalen en grapefruit

Amuse van Hayley Anne

INGREDIENTEN

1 grapefruits, dik geschild, 1 eet. ketchup, 1 eet. mayonaise, 1 eet. sherry, 100 gram Hollandse garnalen, 1 eet. verse peterselie, gesneden

  •  Amuse
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-04-2018
  • Wereld Amuse
  •  0-10 min.

Gamba`s met mangotartaar en luxe amuse.

De combinatie van mango met gamba`s maakt dit hapje verrassend origineel. Serveer het in glaasjes voor een superchique uitstraling. Ook heel leuk als voorgerechtje.

INGREDIENTEN

1 rijpe mango, 10 takjes koriander, ½ tomaat, Zout en peper, 2 el olijfolie, 1 limoen, 8 gamba`s, Cocktailprikkers,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2011
  • Frans
  •  20-30 min.

Amuse in een glaasje

Leuke amuse

INGREDIENTEN

Voor pompoenmouse:, ongeveer 1/4 pompoen, Beetje kippenbouillon, peper en zout, , Mozzarella creme:, 1 bol buffelmozzarella, Scheut slagroom, e.v.t. stukje vruchten brie of een andere zoete kaas, , Basilicum pesto:, 15 gram verse basillicum, 1 teen knoflook, 1 eetlepel pijnboompitten, 1 eetlepel geraspte parmezaanse kaas, 4 eetlepels olijfolie, peper en zout, , Rode bietenmouse:, 2 gekookte bieten, scheut yochert, beetje mierikswortel ( uit potje), Beetje limonade siroop ( van rood fruit), , Bekertje slagroom ongezoet

  •  Amuse
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-12-2013
  • Amuse
  •  60-120 min.

Amuse: Gazpacho met komkommer en garnaal

INGREDIENTEN

½ liter gazpacho (bijv. pakje van Olé), 4 gerookte tijgergarnalen, 1 thee el Kruidenmix met zout voor Scampi & Garnalen (Verstegen), 1 el olie, Stukje komkommer van ca. 5 cm,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-2009
  •  
  •  10-20 min.

Rauwe zeebaars met avocado en kruiden (TOP AMUSE)

Dit is een wel een heel erg lekker hapje en ziet er nog leuk uit ook. Leuk om als amuse te presenteren of lekker voorgerecht waarmee je echt kan scoren. Ook lekker slank en gezond.

INGREDIENTEN

1 rijpe avocado, 120 g zeebaarsfilet (30 g per glaasje) Neem wel wilde, die is lekkerder, 1 flinke handvol verse kruiden: dille, koriander, bieslook, 1 limoen, 1 citroen, olijfolie, peper, zout

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-08-2012
  • Vis Voorgerecht
  •  10-20 min.

Amuse van restaurant Tout a Fait te Maastricht

Glaasje gevuld met een creme van eendenlever met hollandse garnaaltjes en een gelei van champagne

INGREDIENTEN

Eendenlevercreme;, 125 gr eendenlever*18 gr.boter*125 gr room*1/2 eidooier*1 ei*scheutje cognac*, Champagnegelei, 2,5 dl champagne*2 blaadjes gelantine*peper&zout, gemarineerde garnaaltjes;, 100 gr Hollandse garnaaltjes*1 eetl gehakte peterselie*1 gesnipperd sjalotje*2 eetl. vinaigrette*peper&zout

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Amuse ,Mousse van Gerookte makreel en bieten

Het originele recept makkelijker aangepast. Is een heel simpel, maar zeer smakelijke amuse de hoeveelheden hangen af van de hoeveelheid amuses

INGREDIENTEN

1 gerookte makreel, 2 gekookte bietjes, Griekse Yoghurt, Pistache noten, Creme Fraiche, Fond van Visbouillon, zout en peper, Hazelnoot olie, Cayenne peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-10-2013
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Gerookte paling uit een glaasje

Heerlijke hartige amuse! s`morgens snijden, s`avonds op tafel!

INGREDIENTEN

1 pakje gerookte paling, 1/2 komkommer, balsamico-honing dressing, 3 lekkere tomaten, peper en zeezout uit de molen, 1 bosui, olie voor koude bereiding, 3 zoetzure augurkjes, mayo uit een tube, zwart sesamzaad

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-04-2011
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Salade “de Kip en het ei”

Ik heb een heerlijk variant gevonden op de gewone huis tuin en keuken eiersalade. Door toevoeging van gerookte kipfilet krijgt de salade veel meer smaak. Deze salade is niet alleen heerlijk voor op een (stok)broodje of op een toastje maar is ook lekker en leuk in een glaasje met een bodempje sla.  Ideaal als klein voorgerechtje of amuse tijdens het Paasdiner en ook prima geschikt voor de Paasbrunch of buffet. Het recept is makkelijk te vermenigvuldigen als je een grotere portie wilt maken.

INGREDIENTEN

- 3 eieren, - 100 gram gerookte kipfilet, - 3 el yoghonaise of mayo, - 2 el yoghurt, - ¼ bosje bieslook, - peper en zout, - ½ tl paprikapoeder, - ½ tl kerriepoeder, - eventueel wat rucola of andere sla wanneer je het in glaasjes op wilt dienen,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-03-2015
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Avocadocreme met zalmblokjes en rivierkreeftjes

Een heerlijk en makkelijk te maken amuse gerecht.

INGREDIENTEN

2 rijpe avocado's, 1 limoen geperst, 2-3 eetlepels yoghurtmayonaise, 1 bakje rivierkreeftjes (100g), 1 bakje gerookte zalmblokjes (100g), 16 sprietjes bieslook (van plantje of uit zakje) fijngeknipt

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-03-2005
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Tonijntartaar met bosui en ansjovis

#EN Voedingswaarde per persoon: eiwit 16g ; vet 10g ; koolhydraten 5g ; kcal 175. Lijnvriendelijk: *WW 4 points p/p Ook geschikt als amuse voor 8 personen. TIP: Gebruik voor het voorgerecht kookringen en vorm van het tonijnmengsel een taartje op een bedje fijne bladsla of veldsla. Variatie: Vervang de vijfkruidenpoeder door één eetlepel gehakte koriander (vers of diepvries).

INGREDIENTEN

250 g tonijnsteak, ontdooid (Vismarine), 2 lente-/bosuitjes, fijngehakt, 1/2 theel. vijfkruidenpoeder, 10 groene olijven, zonder pit, fijngehakt, zout en versgemalen peper, 2 eetl. ketjap manis, 4 zwarte olijven, zonder pit, gehalveerd, 3 ansjovisfilets, fijngehakt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-01-2009
  • Vis
  •  20-30 min.

Avocadomousse en bietenchips SCHITTEREND voorgerecht of amus

Maak de mousse ruim van te voren, dan wordt hij stevig en smeuïg. Deze glaasjes romige avocadomousse met citroen en verse kruiden zijn zowel subtief als eenvoudig. Ook super leuk als amuse.

INGREDIENTEN

2 kleine gekookte bietjes, Bakolie, 2 limoenen, 3 grote avocado`s of 4 kleine, 20 cl verse slagroom, 1 teentje knoflook, 1 sjalotje, 1 bosje verse koriander, 5 druppels tabasco, 1 mespuntje komijn, Zout en peper,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-05-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

irish coffee van kreeft

Amuse

INGREDIENTEN

Whisky (liefst Irish, hoeft niet), kreeftensoep, slagroom. (per persoon ongeveer 1/2 cl drank, 2,5 cl soep en 1/2 cl room)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-02-2003
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Gamba`s met mangotartaar geserveerd in een mooi glaasje.

Mooie amuse, als een geweldig voorgerechtje. De combinatie van mango met gamba`s maakt dit hapje verrassend origineel. Serveer het in glaasjes voor een superchique uitstraling.

INGREDIENTEN

1 rijpe mango, 10 takjes koriander, 1/2 tomaat, zout en peper, 1 mespuntje espelettepeper, 2 el olijfolie, 1 limoen, 8 gamba`s, houten cocktailprikkers,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Komkommerroom met gerookte zalm gepresenteerd in mooi glas

Een schitterend voorgerecht, maar ook leuk als amuse te presenteren in een wat kleiner glaasje dan.

INGREDIENTEN

½ komkommer, Grof zeezout en peper, 2 takjes dragon, 125 gr yoghurt, 1 el crème fraiche, 1 dessertlepel sherryazijn, 1 el olie, 100 gr gerookte zalm, ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-05-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Zalmcocktail

Feestelijk voorgerechtje of lichte amuse waar alle eters zullen van smullen. Smakelijk!

INGREDIENTEN

Gemengde sla;, 4 hardgekookte eieren;, 2 tomaten;, 200 g gerookte zalm;, cocktailsaus - bij voorkeur zelf gemaakt.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-02-2006
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Gazpacho van meloen

Een ZALIG hapje.Deze keer gemaakt als amuse in kleine glaasjes. Voor wie ik dit ook maak iedereen wil het recept. Ik geef er een bladerdeegstengel met rauwe ham bij. OOk een TOPPER want dit kun je ook als borrelhapje gebruiken.

INGREDIENTEN

4 plakken rauwe ham - 1 plakje bladerdeeg - 1 rijpe meloen - 1 eetl olijfolie - 2 theel sherryazijn of wijnazijn - 1 glas zoete witte wijn - zout, peper,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-08-2006
  • Spaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top