53 amuse in glaasjes recepten

Deze amusehapjes van avocadomousse met garnalenroom doen niet onder voor die in een restaurant! Serveer ze bij het aperitief of amuse of in een glaasje als voorgerecht

INGREDIENTEN

2 avocado`s, Sap van 1 citroen, Tabasco, Zout en peper, 120 g verse room, 6 gekookte garnalen, Zalmeitjes,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 20 kCal - Eiwit 3 g - Vet 1 g - Koolhydraten 1 g

INGREDIENTEN

120 g tonijn, in blokjes gesneden, 1 theelepel sojasaus, 1 theelepel limoensap, chilivlokken (molen), 2 bosuitjes, fijngesneden

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-02-2008
  •  …
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Ingredienten: half pak bastogne koeken, 75 g witte basterd suiker, 1 pakje monchou (voor koude gerechten), 75 g margarine, 80 ml slagroom, Jam naar smaak en kleur (abrokozen, kersen bijv.), 6 amuse glaasjes,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2011
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Dit is lekker, maar ziet er vooral mooi en origineel uit. Een goed begin voor een wat uitgebreider diner (Recept komt uit AH amuseboek)

INGREDIENTEN

6 blaadjes roodlof of raddichio (italiaanse rode sla). 1 limoen, 4 teentjes knoflook, 1 rode peper, 5 eetlepels olijfolie, 1 bakje cocktailgarnalen 125 g (AH), zout, 6 borrelglaasjes

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2000
  • Fusion Voorgerecht
  •  0-10 min.

Een amuse waarbij kip gecombineerd wordt met zoete honing.

INGREDIENTEN

4 kant-en-klare tortilla`s met een doorsnede van 25 cm, 2 eetlepels honing, mespunt cayennepeper, 1 eetlepel ketjap manis, 2 lente-bosuitjes, 1 gele paprika, 150 g gerookte kipfilet of kiprollade (vleeswaren)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2012
  •  …
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mooi, feestelijk voorgerechtje.

Tips:
Vervang de spekblokjes door Hollandse garnalen (Vismarine).
Vervang de bloemkool door broccoli

INGREDIENTEN

1 eetl. vloeibaar bakproduct, 1 sjalotje, fijngesnipperd, 150 g bloemkool, in kleine roosjes, 200 ml kippenbouillon (uit pot of van tablet), 100 ml kookroom, zout en versgemalen peper, 50 g ontbijtspek, in kleine blokjes, 1 eetl. gehakte bieslook, 4 kleine glaasjes

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2009
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Leuke amuse om te maken!

INGREDIENTEN

1 avocado, geschild en ontpit 50 ml room sap van een halve citroen 100 ml groentebouillon 1 el sherry versgemalen peper 25 gr zachte ricotta, verkruimeld vierde bakje tuinkers, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-11-2006
  • Frans
  •  10-20 min.

Romig amuseglaasje met avocadomousse en Hollandse garnalen.

INGREDIENTEN

1 rijpe avocado, in blokjes, 1 ontvelde tomaat, in blokjes, 1 el limoen- of citroensap, 2 el zure room, 2 el olijfolie, 2 gedroogde chilipepers, verkruimeld, 2 tl mierikswortel, 1 bakje Hollandse garnalen (100 g),

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-11-2005
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 60 kCal - Eiwit 5 g - Vet 4 g - Koolhydraten 1 g

INGREDIENTEN

6 plakjes coppa di parma (ham), 1 eetlepel verse basilicum, fijngesneden, 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden + 8 blaadjes, 1 eetlepel citroensap, 125 g ricotta (kaas), 8 theelepels houmous

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2008
  •  …
  •  10-20 min.

Eetclub Inge

INGREDIENTEN

1 eetl. vloeibaar bakproduct, , 1 sjalotje, fijngesnipperd, 150 g bloemkool, in kleine roosjes, 200 ml kippenbouillon (uit pot of van tablet), 100 ml kookroom, zout en versgemalen peper, 50 g ontbijtspek, in kleine blokjes, 1 eetl. gehakte bieslook, , 4 kleine glaasjes,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-09-2010
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Ik gebruik de doperwten munt mousse voor dit gerecht
als er over blijft kan dit goed worden ingevroren.

INGREDIENTEN

400 gram diepvries doperwten, kleine handvolmunt, Creme fraiche, groentenfond, peper en zout, 100 gram voor 10 amuse gerookte heilbot filet, 100 gram voor 10 amuse garnalen., Wat muntblaadjes voor de garnering

  •  Amuse
  •  
  • Geplaatst op04-07-2014
  • Amuse
  •  

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 145 kCal - Eiwit 7 g - Vet 11 g - Koolhydraten 3 g

INGREDIENTEN

15 g verse basilicum, 150 g zwarte kalamata olijven, zonder pit, 1 theelepel kappertjes, 4 eetlepels olijfolie, 1 teen knoflook, 8 halve soepstengels, 8 plakken parmaham

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2008
  •  …
  •  10-20 min.

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 40 kCal - Eiwit 3 g - Vet 2 g - Koolhydraten 3 g

INGREDIENTEN

2 grapefruits, dik geschild (oranje en witte schil), 1 eetlepel ketchup, 1 eetlepel mayonaise, 1 eetlepel sherry, 100 g Hollandse garnalen, 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2008
  •  …
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

100 gram gebraden beenham, 1 doosje smeerkaas (smaak naar keuze), 1/2 komkommer, 1/2 limoen (geperst), 2 a 3 eetlepels room,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2009
  •  …
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 eetlepel vloeibare margarine, 1 sjalotje, fijngesnipperd, 150 g broccoli, in kleine roosjes, 200 ml kippenbouillon (uit pot of van tablet), 100 ml slagroom, zout en versgemalen peper, 50 gram ontbijtspek, in kleine blokjes, 1 eetlepel gehakte bieslook, 4 kleine glaasjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2013
  • Fusion
  •  0-10 min.

Gevuld amuseglaasje met roomkaas, ijsbergsla, gerookte zalm en bieslook

INGREDIENTEN

Roomkaas, gerookte zalm, ijsbergsla, bieslook

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-12-2010
  • Europees Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Amuse soepje van cepes ( eekhoorntjesbrood)

INGREDIENTEN

10 gram gedroogde cepes (15 minuten weken in ruim water), 1 sjalot( gesnipperd), 1/2 porcini tablet (paddestoelen bouillon), 2 dl slagroom, 1a2 theelepels olijfolie, zout en peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2010
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 35 kCal - Eiwit 0 g - Vet 3 g - Koolhydraten 1 g

INGREDIENTEN

250 ml olijfolie, 1 blikje ansjovisfilets (46 g), in stukjes, 8 tenen knoflook, gepeld, 1 venkelknol, 1/2 winterpeen, geschild en in blokjes, 1/2 komkommer, geschild en in blokjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2008
  •  …
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 teen knoflook (geperst), 1/2 rode peper, 1 limoen, 3 eetlepels fijngesneden koriander, 250g mayonaise, gerookte zalm (150g), tuinkers,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-07-2009
  •  …
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1/2 broccoli, 500ml groentebouillon (los 1/2 groentebouillonblokje op in 1/2L kokend water), 3 eetlepels room, peper en zout, Gandaham

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-2010
  • Tussengerecht
  •  10-20 min.

Verras uw gasten met dit trendy voorafje van ganzenlever met appel. Mag uitsluitend geserveerd worden voorafgegaan aan een feestelijk diner.

INGREDIENTEN

4 appels, 20 gr boter, 3 plakken ontbijtkoek, 300 gr halfgekookte ganzenlever, Peper uit de molen,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een ABSje dus

INGREDIENTEN

, 650 gram bloemkool, een halve liter groentenbouillon, 150 gram gerookte zalm, 25 cl slagroom, 4 bladen shiso of 4 grote bladen van de bleekselderij, peper en zout uit de molen,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-02-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

De combinatie van mango met gamba`s maakt dit hapje verrassend origineel. Serveer het in glaasjes voor een superchique uitstraling. Ook heel leuk als voorgerechtje.

INGREDIENTEN

1 rijpe mango, 10 takjes koriander, ½ tomaat, Zout en peper, 2 el olijfolie, 1 limoen, 8 gamba`s, Cocktailprikkers,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2011
  • Frans
  •  20-30 min.

Leuke amuse

INGREDIENTEN

Voor pompoenmouse:, ongeveer 1/4 pompoen, Beetje kippenbouillon, peper en zout, , Mozzarella creme:, 1 bol buffelmozzarella, Scheut slagroom, e.v.t. stukje vruchten brie of een andere zoete kaas, , Basilicum pesto:, 15 gram verse basillicum, 1 teen knoflook, 1 eetlepel pijnboompitten, 1 eetlepel geraspte parmezaanse kaas, 4 eetlepels olijfolie, peper en zout, , Rode bietenmouse:, 2 gekookte bieten, scheut yochert, beetje mierikswortel ( uit potje), Beetje limonade siroop ( van rood fruit), , Bekertje slagroom ongezoet

  •  Amuse
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-12-2013
  • Amuse
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

½ liter gazpacho (bijv. pakje van Olé), 4 gerookte tijgergarnalen, 1 thee el Kruidenmix met zout voor Scampi & Garnalen (Verstegen), 1 el olie, Stukje komkommer van ca. 5 cm,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-2009
  •  …
  •  10-20 min.

Glaasje gevuld met een creme van eendenlever met hollandse garnaaltjes en een gelei van champagne

INGREDIENTEN

Eendenlevercreme;, 125 gr eendenlever*18 gr.boter*125 gr room*1/2 eidooier*1 ei*scheutje cognac*, Champagnegelei, 2,5 dl champagne*2 blaadjes gelantine*peper&zout, gemarineerde garnaaltjes;, 100 gr Hollandse garnaaltjes*1 eetl gehakte peterselie*1 gesnipperd sjalotje*2 eetl. vinaigrette*peper&zout

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Het originele recept makkelijker aangepast.

Is een heel simpel, maar zeer smakelijke amuse
de hoeveelheden hangen af van de hoeveelheid amuses

INGREDIENTEN

1 gerookte makreel, 2 gekookte bietjes, Griekse Yoghurt, Pistache noten, Creme Fraiche, Fond van Visbouillon, zout en peper, Hazelnoot olie, Cayenne peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-10-2013
  •  …
  •  0-10 min.

Dit is een wel een heel erg lekker hapje en ziet er nog leuk uit ook. Leuk om als amuse te presenteren of lekker voorgerecht waarmee je echt kan scoren. Ook lekker slank en gezond.

INGREDIENTEN

1 rijpe avocado, 120 g zeebaarsfilet (30 g per glaasje) Neem wel wilde, die is lekkerder, 1 flinke handvol verse kruiden: dille, koriander, bieslook, 1 limoen, 1 citroen, olijfolie, peper, zout

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-08-2012
  • Vis Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijke hartige amuse! s`morgens snijden, s`avonds op tafel!

INGREDIENTEN

1 pakje gerookte paling, 1/2 komkommer, balsamico-honing dressing, 3 lekkere tomaten, peper en zeezout uit de molen, 1 bosui, olie voor koude bereiding, 3 zoetzure augurkjes, mayo uit een tube, zwart sesamzaad

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-04-2011
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een andere versie van tiramisu met limoncello en citroen

INGREDIENTEN

120 g suiker, 250 g masrcarpone, 250 ml slagroom, rasp van 1 citroen, 200 g ameretti koekjes (klein), limoncello

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-07-2010
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijke soep voor warme dagen in de zomer. Ook een hele leuke amuse voor een dinertje.

INGREDIENTEN

3 grote gele paprika`s -, 1 sjalotje of kleine ui -, 1 teentje knoflook -, 1 eetlepel olijfolie -, 2 groenten- of kruidenbouillontbaletten -, 2 theelepels pittige paprikapoeder -, 1 eetlepel witte (balsamico-) azijn -, 1 theelepeltje suiker -, 3 eetlepels yoghurt -, eventueel paar druppels tabasco -, peper, zout -, om te garneren:, crema di balsamico (verkrijgbaar kleine plastic flesjes o.m. bij supermarkten), wat fijngesneden basilicum

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2010
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Feestelijk voorgerechtje of lichte amuse waar alle eters zullen van smullen. Smakelijk!

INGREDIENTEN

Gemengde sla;, 4 hardgekookte eieren;, 2 tomaten;, 200 g gerookte zalm;, cocktailsaus - bij voorkeur zelf gemaakt.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-02-2006
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Nu eens de garnalencocktail anders in plaats van de traditionele, kies dan deze eens. Hij zit er niet alleen leuk en feestelijk uit, maar hij is ook erg lekker voor de mensen die van ietwat pittig houden. Met deze cocktail kun je dus scoren met bijvoorbeeld de feestdagen want dit lekkere bordje vertegenwoordigt een hoop smaken. Ik heb gekozen voor Groenlandse garnalen (Diepvries) want die zijn nog te betalen. Hollandse Garnalen hebben iets meer smaak, maar de prijzen voor een onsje gepeld reizen momenteel echt de pan uit. Van deze garnalen is de smaak goed en is de prijs goed. Onder meer te krijgen bij een visspecialist, Hocras, Sligro of de Lidl. Neem nooit zoetwater garnalen want die smaken niet en kunnen sommige mensen allergisch voor zijn.

INGREDIENTEN

250 gr. Groenlandse garnalen (diepvries), 3 el koriander (gehak), 1 flinke trostomaat (in blokjes), 3 el groene olijfjes (gehalveerd), 1 vers groen pepertje (fijngehakt en zonder zaad), 2 el sinaasappelsap (vers), 1 ½ el limoensap (vers), ½ kopje Heinz ketchup, ½ t tabasco, ½ t worchestersaus, IJsbergslablaadjes of rucola, Peper, Zeezout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-12-2012
  • Vis
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

250 gram verse zalm, 1 stuk sjalotje, 2 el mayonaise, 1 el crème fraîche 2 tl Kühne mierikswortel, 4 stuks Kühne augurken, 50 gram rucola, olijfolie, peper en zout,

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-12-2011
  • Tussengerecht
  •  10-20 min.

Een zeer makkelijk en feestelijk triootje als voorgerecht, bestaande uit een cocktail, amuse en soep

INGREDIENTEN

Cocktail, 4 eetl mayonaise of creme fraiche, 2 eetl tomatenketchup, 1 eetl whiskey, cognac of sherry, zout en versgemalen peper, 1/2 komkommer in reepjes, 200 gram Hollandse garnalen, Amuse:, 1/2 potje yoghurtmayonaise, sap van 1 citroen of limoen, 1 eetl gehakte verse dille, 200 gram Hollandse garnalen, Soep:, 1 blik of zak kreeftensoep, 100 ml kookroom, 200 gram Hollandse garnalen, 2 eetl gehakte verse bieslook,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-02-2013
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

200ml kippenbouillon, 200 gram couscous, 1 stuk gerookte, kipfilet, 1 stuk rode paprika, ½ stuks aubergine, 4 stuks Kühne augurken, ½ bosje koriander, 4 takjes verse, Koriander(garnering), scheutje olijfolie, peper en zout

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-12-2011
  • Afrikaans Tussengerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 blikje witte chocolade voor fondue (Oil & Vinegar), 4 eieren, 1 dl slagroom, 30 g kristalsuiker, 4 eetl. pistachecrème (Oil & Vinegar), pistachenootjes

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2011
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 grapefruits, dik geschild (oranje en witte schil), 1 eetlepel ketchup, 1 eetlepel mayonaise, 1 eetlepel sherry, 1 bakje Hollandse garnalen (100 gram), 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2010
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Sommige mensen zullen dit te veel werk vinden. Ik maak dit soepje graag als lichte entree voor een wat luxere maaltijd. Het is goed voor te bereiden, zodat je, als de gasten er zijn, snel klaar bent. Ook geschikt als amuse-soepje.

INGREDIENTEN

1 venkelknol, 1 prei, 30 gr gemberwortel,geschild, 4 rijpe handperen, sap van 1 limoen, 1 afgestreken tl zout, 1 el niet te scherpe, blauwe schimmelkaas, 3-4 el ongeslagen room, kaneel

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-02-2010
  • Fusion Voorgerecht
  •  60-120 min.

De zoete aardappel is eigenlijk géén aardappel, maar wordt zo genoemd vanwege de uiterlijke overeenkomst. Het vruchtvlees (van de verschillende soorten) is wit of oranjeachtig. Voor deze soep maakt het niet zoveel uit welke soort je gebruikt, hoewel ik zelf de vrucht met het witte vlees (beetje paarsige schil) het meest chique vind.
LUXE SOEP - "Smaakt heel duur!, zegt mijn man" - NIET GESCHIKT VOOR DE SLANKE LIJN !
Vervang de kippenbouillon door vega blokjes en je hebt een soep die ook door vegetariërs gegeten kan worden, de smaak blijft fantastisch, ook zonder de garnalen!

INGREDIENTEN

300-400 gram zoete aardappelen, in blokjes, 1 sjalot, fijngehakt, eventueel 1 knoflookteen, uit de pers, klontje boter, 500 ml slagroom, 250 ml semi zoete witte wijn (Bergerac Moelleux), cayennepeper, 2 bouillonblokjes, kip of vegetarisch, garnering (niet vegetarisch), 12-18 gamba`s

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2009
  • Internationaal
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies