1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Ham

Amuse ham recepten (77) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Amusechampignons

Samen met mijn nichtje van 10 jaar gemaakt die graag een amuse wilde maken.Eenvoudig maar heel lekker. Gevulde champignons geserveerd op een lepel. Hier maak je indruk mee. Heerlijk hapje helemaal vooraf bij een dinertje.

INGREDIENTEN

8 niet al te grote champignons 75 gram boursin of andere roomkaas met kruiden 100 gram gekookte ham in hele kleine stukjes fijngehakte peterselie wat blaadjes peterselie om te garneren geraspte belegen kaas bouillon van tablet

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de champignons schoon en haal het steeltje er voorzichtig uit. Meng de ham, peterselie en de roomkaas door elkaar.

Bereidingswijze

Vul de champignons met de ham-massa. Zet de champignons in een Ovenschaal. Giet een laagje bouillon in de ovenschaal anders worden de champignons erg droog. Bestrooi de champignons met de geraspte kaas. Zet ze in het midden van de voorverwarmde oven en laat ze plm. 20 minuten bakken tot ze goudbruin zien. Garneer de champignons met een blaadje peterselie.

  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-01-2009
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Amuse

Parmaham met rucola

INGREDIENTEN

1 eetl. pijnboompitten, 30 gr rucola, 100 gr parmaham, 2 eetl. olijfolie, 1 eetl. balsamicoazijn,zout, versgemalen peper, 12 cocktailprikkers.

  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Spaans
  •  0-10 min.

Amuse

Kleine borrelhapjes, als hongermakertje voor of tijdens de maaltijd.

INGREDIENTEN

Pate, cranberry compote, krulandijvie, witlofblaadjes, groenten, mayonaise of creme fraiche, kruiden, of olie en azijn, soesjes, rauwe ham, asperges, hartige taart, paprika of waterkers.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2002
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Amuse van Parmaham met mozzarella en gedroogde tomaten

Een bijzonder lekkere smaaksensatie. Gebruik dan wel de echt Parmaham, heel dun gesneden. Echt zalig!

INGREDIENTEN

8 mooie dunne plakken Parmaham -, 1 bolletje (buffel) mozzarella -, 8 gedroogde tomaatjes -, 16 kleine zwarte olijven zonder pit -, 4 eetlepels gehakte basilicumblaadjes

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-2010
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Amuse: Kruidenricotta met krokante ham

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 60 kCal - Eiwit 5 g - Vet 4 g - Koolhydraten 1 g

INGREDIENTEN

6 plakjes coppa di parma (ham), 1 eetlepel verse basilicum, fijngesneden, 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden + 8 blaadjes, 1 eetlepel citroensap, 125 g ricotta (kaas), 8 theelepels houmous

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2008
  •  
  •  10-20 min.

Amuse van rolletjes van ham mozzarella en tomaat

Een mooie amuse en niet te moeilijk om te maken.

INGREDIENTEN

8 plakken Serranoham of andere ham naar keuze1 bolletje buffel mozzarella2 kleine tomaatjes8 blaadjes basilicumolijfolie van goede kwaliteit

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2007
  • Frans
  •  10-20 min.

Amuse van parmaham, aardbeien en pesto

Dit kan je op verschillende manieren serveren: Op een mooie lepel of een leuk amuse schaaltje

INGREDIENTEN

2 plakken parmaham, , 1 blaadje lollo rosso, , 2 aardbeien, , 4 blaadjes basilicum, , 2 gemarineerde halve artisjok-, , hartjes (koeling AH), , 1 flinke theel. groene pesto, , 2 eetl vinaigrette na keuze, ,

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-07-2004
  • Frans
  •  10-20 min.

Madeleines(cakejes/hartig taartje) met ham en kaas als amuse

Leuke caekjes(hartig mini taartje) als een amuse of voorgerechtje. Mooi geserveerd in een amuse schaaltje.

INGREDIENTEN

80 gram bloem, 1 zakje gist, 2 eieren, 5 el zonnebloemolie, 2 el geraspte gruyere geraspt, 2 dessertlepels geraspte Parmezaanse kaas, 1 mespuntjes nootmuskaat, Zout en peper, 1 plak gekookte ham,

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-2011
  • Frans
  •  10-20 min.

Amuse van mozzarella met parmaham.

INGREDIENTEN

5 plakjes parmaham, gehalveerd, 10 bolletjes mini-mozzarella (santa luca), 10 blaadjes basilicum, 25 gram rucola, eetlepel olijfolie,

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2012
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Ham pistache amuse

Een (H-)eerlijk en super snel amuse hapje.

INGREDIENTEN

3 plakken Coburgerham., 1 á 2 tl. gedroogde tijm., 50 gr. gepelde pistachenoten (ongezouten)., 6 kleine blaadjes eikenbladsla., rode balsamico-azijn.

  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-03-2011
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Amuse van ham en Roquefort

Een lekker hapje, ook geschikt als voorgerecht

INGREDIENTEN

5 plakken mooie ham, 200 gram haricots verts, 150 gram Roquefort (alternatief pittige Gorgonzola), 150 gram roomboter, 1 bosje bieslook, grof gemalen peper,(niet te veel, kaas is al zout)) zeezout, 1/2 casinobrood

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-08-2010
  • Frans
  •  60-120 min.

Amuse van Scampi met parmaham en meloen

Gewoon een prachtige, en lekker amuse

INGREDIENTEN

3 plakjes parmaham 12 scampi€s gepeld en darmkanaal verwijderd 1 el olijfolie halve meloen, ,

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-12-2006
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Amuse met geitenkaas

Leg de plakken ham naast elkaar. Maak kleine stukken van de geitenkaas en leg deze op de ham. Strooi hier wat tijmblaadjes over en rol het geheel op tot een klein pakketje. Doe in een koekenpan een klein beetje olijfolie. Pers de knoflook en voeg deze toe. Voeg vervolgens de hampakketjes toe en bak deze kort. Haal de pakketjes uit de pan en leg ze op een mooie amuselepel. Klaar om op te dienen.

INGREDIENTEN

* 80 gram zachte geitenkaas, * 4 plakken serranoham, * 1 teentje knoflook, * 2 takjes verse tijm, * scheutje olijfolie

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-02-2009
  •  
  •  0-10 min.

amuse van hammousse

INGREDIENTEN

200 gram gekookte ham, 100 gram roomkaas met sjalotjes, zout, peper, paprikapoeder, paprika, pompernickel,

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-1998
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Artisjok Amuse

Je kunt amuses uitstekend bij een welkomstcocktail serveren. Voor meerdere personen verdubbel de aantallen

INGREDIENTEN

1/2 potje gemarineerde artisjokhartjes, 1/2 zakje verse basilicum, snufje zout, versgemalen zwarte peper, 1 plak parmaham, 4 mooie amuselepels

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2010
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

amuse van hamchips

Een amuse van chips van gedroogde ham met daarop een rozet van gevogeltepaté

INGREDIENTEN

150 gram gladde pate of mousse van gans of eend.., 10 plakken italiaanse ham ( dun gesneden per plak een velletje ertussen laten doen in de winkel zodat ze mooi af te bakken zijn., scheutje room, scheutje port, , zoete combi 1), wat frambozenjam, balsamico frambozen crema ( verkrijgbaar bij albert heijn of speciaalzaak), , combi 2), eventueel wat 5 spice kruiden, eventueel een druppeltje chilisaus., , , eventueel een drupje frambozenjam, frambozenbalsamicocrema ( bij ah in spuitfles), ,

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-05-2009
  • Frans
  •  0-10 min.

hammousse amuse

INGREDIENTEN

1/2 komkommer, 2 eetlepels suiker, 5 eetlepels wittewijnazijn, 100 g achterham, 1 bakje zuivelspread bieslook light (150 g)

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2011
  •  
  •  30-60 min.

Amuse gueulles

INGREDIENTEN

Mosselschelpen, garnalen, creme fraiche, witte wijn, geraspte kaas, peterselie, witbrood, palingfilet, ui, dille, citroen, veldsla, krulandijvie, pate, cranberrycompote, broccoli, wortel, rode paprika, groene paprika, champignons, bleekselderij, olie, azijn, mayonaise, verse kruiden, creme fraiche, witlofblad, garnalen, mango, komkommer, citroenrasp, zout, peper, soesjes zonder vulling, ham, asperges, grote champignons, paneermeel, vleesragout, kip, groenten, kruidenmayonaise, bladerdeeg, roquefort, kaastaart of groentetaart, tuinkers, geitenkaas, roomkaas met bieslook, palingfilet, ei, vismousse, kerstomaten, meloenbolletjes, rauwe ham, muntsaus of munt, rucolasla, gerookte heilbotfilet, notenolie, kappertjes, zwarte peper

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-09-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Hammousse amuse

Heerlijke luchtige amuse

INGREDIENTEN

Ingrediënten 4 personen, , , 1/2 komkommer, 2 eetlepels suiker, 5 eetlepels wittewijnazijn, 100 g achterham, 1 bakje zuivelspread bieslook light (150 g),

  • Nederlands Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-10-2019
  • Nederlands Amuse
  •  10-20 min.

Amuse grecque

Vorkhapje

INGREDIENTEN

Zie bij bereidingswijze

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Amuse met Serannoham en artisjokpasta

INGREDIENTEN

1/2 potje gemarineerde artisjokharten (a 285 g Sacla), 1/2 zakje verse basilicum a 15 g, zout, versgemalen zwarte peper, 1 plak Parmaham, 4 amuse lepels,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2009
  •  
  •  0-10 min.

Artisjok-Basilicummousse Met Parmaham

Verukkelijk voorafje dat je op een mooie amuselepel kunt serveren. Gelezen in de Allerhande.

INGREDIENTEN

1/2 potje gemarineerde artisjokharten (a 285 g Sacla), 1/2 zakje verse basilicum a 15 g, zout, versgemalen zwarte peper, 1 plak Parmaham, 4 amuse lepels,

  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-02-2003
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Amuse van scampi met parmaham en meloen.

Een schitterende amuse.

INGREDIENTEN

3 plakjes Parmaham, 12 scampi`s gepeld en darmkanaal verwijderd, 1 el olijfolie, 1/2 meloen,

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2012
  • Frans
  •  10-20 min.

Amuse van parmaham gevuld met geitenkaas en amandelen

INGREDIENTEN

150 g zachte geitenkaas, 25 g amandelschaafsel, 2 el kappertjes, 1 á 2 el honing, peper, 8 dungesneden plakken parmaham

  • Mediterraan Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2010
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  30-60 min.

Amuse: Toscaans Soesje

Voor 12 stuks

INGREDIENTEN

6 soesjes (kant- en klaar, banketbakker), 2 gedroogde tomaten in olie, 50 g roomboter, 4 plakken parmaham, 12 groene asperges.

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-2001
  • Italiaans
  •  10-20 min.

amuse hammouse met portgelei

INGREDIENTEN

1 sneetje wit-casinobrood, 40 g gebraden beenham, 75 g mascarpone, zout en peper, 2 blaadjes witte gelatine, 1 1/2 dl rode port, 6 blaadjes selderij

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-01-2011
  •  
  •  60-120 min.

Amuse van Rauwe-hamrolletjes gevuld met feta en zuidvruchten

Met deze als Japanse maki opgerolde ham maakt u ongetwijfeld indruk! Rauwe ham, kaas en zuidvruchten vormen een heerlijk zoet-zouthapje voor bij een aperitief.

INGREDIENTEN

3 plakken rauwe ham, ½ avocado, 3 gedroogde abrikozen, 3 gedroogde vijgen, 1 plak feta, Prikkertjes,

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-10-2011
  • Frans
  •  10-20 min.

Aardse asperge Amuse

Nog nooit gemaakt ( daarom ook in het boekje , nog te maken en maffe ideeen ) , maar het plaatje zit al in me hoofd, combinatie van wat ik kon vinden voor het maken van eetbare " tuin aarde "  die waarschijnlijk lekker bij asperges is, en als presentatie middel natuurlijk . samen met een eitje, moet het haast wel een mooi plaatje opleveren.

INGREDIENTEN

Tuinaarde:, 150 g bloem, 100 g geroosterde en gemalen hazelnoten, 200 ml abdijbier 5 g zout, 250 g donker roggebrood, 50 g rinse appelstroop, 100 g boter, 12 witte asperges, wat tuinkers als onkruid, , 8 groene asperge punten ( bakje ah ), 4 eitjes, kleinste maat, desnoods kwartel, 3 plakken serrano ham, dun en fijn gesnipperd, 20 gram bloem, 2 el boter, 2 witte boterhammen,

  • Europees Amuse
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-05-2016
  • Europees Amuse
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Amuse van parmaham gevuld met artisjok-basilicummouse

INGREDIENTEN

Half potje artisjokharten (gemarineerd), 7 à 8 gram verse basilicum, Parmaham (4 smalle plakken, of 1 grote plak om zelf te versnijden), Peper en zout

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-01-2013
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

amuse van garnalen: variatie op vis

INGREDIENTEN

Enkele plakjes rauwe ham, 200 gr garnalen, gedroogde tomaten uit pot, filodeeg

  • Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-09-2009
  • Tussengerecht
  •  0-10 min.

Leuke Amuse van Asperge -hamrolletjes in Fillodeeg

Een leuke borrelhap maar ook zeker geschikt als amuse

INGREDIENTEN

8 plakjes filo bladerdeeg (diepvries) 1 pot groene asperges 12 plakjes gekookte ham (ca. 250 gram) 1 tl salie 2 el olie 1 ei .

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-08-2003
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Broccolisoep met kokosmelk

Heerlijk geurende soep. Gemakkelijk om te maken en in te vriezen voor later gebruik. Bijvoorbeeld, als amuse, je kunt dan garnalen of ham blokjes toevoegen.

INGREDIENTEN

1 stronk broccoli, 1 prei, alleen het wit, in ringetjes gesneden, 1 sjalot, in blokjes gesneden, 1 teen knoflook, fijngehakt, 1 cm gember, fijngehakt of 1 theel. gemberpoeder, 1/2 groen pepertje, ontdaan van pitjes, fijn gehakt, 1 theel. kerriepoeder, 1 theel. grove mosterd, 150 gr. geitenkaas of verse roomkaas, 2 kippenbouillon blokjes, 1 l. gekookt water, 1 blikje kokosmelk, olie om in te bakken

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2013
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zoute haring met geitenkaas, kan ook als amuse

Serveer ook eens als amuse op een lepel en dan voor 4 porties! Heerlijk, zo eet je zoute haring eens heel anders dan gewoon!!!

INGREDIENTEN

1 gefileerde zoute haring, in kleine blokjes gesneden, 1 klein blikje rode bieten, 3 plakjes ham, klein gesneden, 1 flinke bosui, alleen het wit, klein gesneden, zachte geitenkaas, Saus:, 2 eetl. mayo, 1 eetl. ketchup, 2 eetl. crème fraîche, 1 teen knoflook, fijngehakt, 1 theel. cognac, Garnering:, blaadjes eikenbladsla, blaadjes van rode bieten, (heb ik in eigen tuin), druppels balsamico, kleine takjes citroen tijm

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2013
  •  
  •  20-30 min.

Lepelhapje met ham en meloen

Antipasti, dat in het Italiaans `voor het eten` betekend, zijn de Italiaanse versie van onze voor gerechten. Ze zijn bedoeld om de eetlust op te wekken, de zintuigen te strelen en voor wat Italiaanse warmte en kleur op uw bord te zorgen.

INGREDIENTEN

Meloen, Port, Rauwe ham,

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-05-2008
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Cake met ham en kaas

Een eenvoudige hartige cake die het ook goed doet als amuse.

INGREDIENTEN

, 250 gram gekookte ham, 200 gram Mimolette, 220 gram bloem (zelfrijzend), 4 eieren, 10 cl witte droge wijn, 10 cl olijfolie, peper en zout,

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-09-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Maistoast Met Peer En Rauwe Ham

Een feestelijke amuse

INGREDIENTEN

* 4 sneetjes Pain Madeleine, * mayonaise, * eikenbladsla, * rauwe ham, * peer, * citroensap, * peper

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-10-2000
  •  
  •  0-10 min.

Flensjestaart met ham en kaas

De taart is er een voor alle momenten van de dag. Bij een brunch of lunch mag ze eigenlijk nooit ontbreken. Maar ook bij een picknick wordt zo?n taart gewaardeerd. Als hapje bij het aperitief, een amuse, voldoet een smal puntje al heel goed en zomaar als een tussendoortje of bij een glas wijn is ze niet te versmaden.

INGREDIENTEN

125 gram bloem, gezeefd, - zout, - 1 ei, losgeroerd, - ca. 3 dl melk, - ca. 60 gram. (boeren)boter., , 2 1/2 dl. slagroom;, - 3 eetl. 2 theel. fijngeraspte oude of overjarige boeren Goudse kaas, - 75 gram (boeren)boter, op kamertemperatuur, zout, - witte peper uit de molen, - 3 eetl. fijngehakte bladpeterselie, - ca. 250 gram gekookte ham, grote plakken, dun gesneden,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-07-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Pincho met asperge, ham en ei

Pinchos zijn de Noord-Spaanse variant van tapas. Ze bestaan meestal uit eens tukje knapperig vers brood, rijkelijk belegd met een mooie combinatie van verse ingrediënten en bijeengehouden door een pincho (prikker). Dit gerecht komt uit het boekje -Tapas en Pinchos- Een leuk boekje dat ik zomaar kreeg van een collega die wel weet dat hij er mij een plezier mee deed  Dit gerecht is niet alleen geschikt als tapas maar ook leuk (en lekker) als amuse of klein voorgerechtje bij een aspergemenu.  Kijk hier voor mijn zelfgemaakte Aioli: Aioli-zelfgemaakt-het-lekkerst

INGREDIENTEN

- 200 gram (witte) asperges, - 2 eieren, - 8 sneetjes stokbrood of Ciabatta, - 3 el aioli, - 4 plakjes Serrano ham, - 4 takjes Basilicum of munt, - foelie, - peper en zout

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-05-2016
  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Broccolisoepje met ham en kaas

Dit amuse soepje wordt gemaakt van oa restjes groenten, die nog boordevol vitaminen zitten !

INGREDIENTEN

Broccoli, waarvan alleen de stronk gebruikt wordt !, stukje groen van prei, klein gesneden, 1/2 l. kippenbouillon, 1/2 kuipje smeerkaas of roomkaas, mespunt kerriepoeder, 5 takjes koriander, de blaadjes fijngehakt, 5 takjes peterselie, de blaadjes fijngehakt, 1 sjalot, ontdaan van schil en doormidden gesneden, de helft van een bol knoflook, ontdaan van schil, 2 plakjes ham, fijngesneden en verdeeld over 4 porties, allesbinder, , evt.ingrediënten om te gebruiken:, steeltjes van venkel, geschild en in plakjes gesneden, wie van pittig houdt; chili vlokken uit de molen

  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2011
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  20-30 min.

Bruschetta met witloof en ham

Lekkere luxe-tapa als borrelhapje of amuse of voor de brunch 

INGREDIENTEN

3 stronkjes witloof, 1 ciabatta, 8 sneden parma ham, 4 el geroosterde pijnboompitten, 2 el donkere rozijnen, balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Belgisch
  •  10-20 min.
Nieuwste amuse ham recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top