Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

45 amuse ham recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Samen met mijn nichtje van 10 jaar gemaakt die graag een amuse wilde maken.Eenvoudig maar heel lekker. Gevulde champignons geserveerd op een lepel. Hier maak je indruk mee. Heerlijk hapje helemaal vooraf bij een dinertje.

INGREDIENTEN

8 niet al te grote champignons, 75 gram boursin of andere roomkaas met kruiden, 100 gram gekookte ham in hele kleine stukjes, fijngehakte peterselie, wat blaadjes peterselie om te garneren, geraspte belegen kaas, bouillon van tablet

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-01-2009
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Parmaham met rucola

INGREDIENTEN

1 eetl. pijnboompitten, 30 gr rucola, 100 gr parmaham, 2 eetl. olijfolie, 1 eetl. balsamicoazijn,zout, versgemalen peper, 12 cocktailprikkers.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Spaans
  •  0-10 min.

Kleine borrelhapjes, als hongermakertje voor of tijdens de maaltijd.

INGREDIENTEN

Pate, cranberry compote, krulandijvie, witlofblaadjes, groenten, mayonaise of creme fraiche, kruiden, of olie en azijn, soesjes, rauwe ham, asperges, hartige taart, paprika of waterkers.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2002
  •  
  •  0-10 min.

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 60 kCal - Eiwit 5 g - Vet 4 g - Koolhydraten 1 g

INGREDIENTEN

6 plakjes coppa di parma (ham), 1 eetlepel verse basilicum, fijngesneden, 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden + 8 blaadjes, 1 eetlepel citroensap, 125 g ricotta (kaas), 8 theelepels houmous

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2008
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een bijzonder lekkere smaaksensatie. Gebruik dan wel de echt Parmaham, heel dun gesneden. Echt zalig!

INGREDIENTEN

8 mooie dunne plakken Parmaham -, 1 bolletje (buffel) mozzarella -, 8 gedroogde tomaatjes -, 16 kleine zwarte olijven zonder pit -, 4 eetlepels gehakte basilicumblaadjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-2010
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Een mooie amuse en niet te moeilijk om te maken.

INGREDIENTEN

8 plakken Serranoham of andere ham naar keuze1 bolletje buffel mozzarella2 kleine tomaatjes8 blaadjes basilicumolijfolie van goede kwaliteit

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2007
  • Frans
  •  10-20 min.

Dit kan je op verschillende manieren serveren: Op een mooie lepel of een leuk amuse schaaltje

INGREDIENTEN

2 plakken parmaham, , 1 blaadje lollo rosso, , 2 aardbeien, , 4 blaadjes basilicum, , 2 gemarineerde halve artisjok-, , hartjes (koeling AH), , 1 flinke theel. groene pesto, , 2 eetl vinaigrette na keuze, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-07-2004
  • Frans
  •  10-20 min.

Leuke caekjes(hartig mini taartje) als een amuse of voorgerechtje. Mooi geserveerd in een amuse schaaltje.

INGREDIENTEN

80 gram bloem, 1 zakje gist, 2 eieren, 5 el zonnebloemolie, 2 el geraspte gruyere geraspt, 2 dessertlepels geraspte Parmezaanse kaas, 1 mespuntjes nootmuskaat, Zout en peper, 1 plak gekookte ham,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-2011
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

5 plakjes parmaham, gehalveerd, 10 bolletjes mini-mozzarella (santa luca), 10 blaadjes basilicum, 25 gram rucola, eetlepel olijfolie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2012
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een (H-)eerlijk en super snel amuse hapje.

INGREDIENTEN

3 plakken Coburgerham., 1 √° 2 tl. gedroogde tijm., 50 gr. gepelde pistachenoten (ongezouten)., 6 kleine blaadjes eikenbladsla., rode balsamico-azijn.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-03-2011
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een lekker hapje, ook geschikt als voorgerecht

INGREDIENTEN

5 plakken mooie ham, 200 gram haricots verts, 150 gram Roquefort (alternatief pittige Gorgonzola), 150 gram roomboter, 1 bosje bieslook, grof gemalen peper,(niet te veel, kaas is al zout)) zeezout, 1/2 casinobrood

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-08-2010
  • Frans
  •  60-120 min.

Gewoon een prachtige, en lekker amuse

INGREDIENTEN

3 plakjes parmaham 12 scampi‚€ôs gepeld en darmkanaal verwijderd 1 el olijfolie halve meloen, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-12-2006
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

200 gram gekookte ham, 100 gram roomkaas met sjalotjes, zout, peper, paprikapoeder, paprika, pompernickel,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-1998
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Je kunt amuses uitstekend bij een welkomstcocktail serveren. Voor meerdere personen verdubbel de aantallen

INGREDIENTEN

1/2 potje gemarineerde artisjokhartjes, 1/2 zakje verse basilicum, snufje zout, versgemalen zwarte peper, 1 plak parmaham, 4 mooie amuselepels

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2010
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1/2 komkommer, 2 eetlepels suiker, 5 eetlepels wittewijnazijn, 100 g achterham, 1 bakje zuivelspread bieslook light (150 g)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2011
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een amuse van chips van gedroogde ham met daarop een rozet van gevogeltepaté

INGREDIENTEN

150 gram gladde pate of mousse van gans of eend.., 10 plakken italiaanse ham ( dun gesneden per plak een velletje ertussen laten doen in de winkel zodat ze mooi af te bakken zijn., scheutje room, scheutje port, , zoete combi 1), wat frambozenjam, balsamico frambozen crema ( verkrijgbaar bij albert heijn of speciaalzaak), , combi 2), eventueel wat 5 spice kruiden, eventueel een druppeltje chilisaus., , , eventueel een drupje frambozenjam, frambozenbalsamicocrema ( bij ah in spuitfles), ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-05-2009
  • Frans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Mosselschelpen, garnalen, creme fraiche, witte wijn, geraspte kaas, peterselie, witbrood, palingfilet, ui, dille, citroen, veldsla, krulandijvie, pate, cranberrycompote, broccoli, wortel, rode paprika, groene paprika, champignons, bleekselderij, olie, azijn, mayonaise, verse kruiden, creme fraiche, witlofblad, garnalen, mango, komkommer, citroenrasp, zout, peper, soesjes zonder vulling, ham, asperges, grote champignons, paneermeel, vleesragout, kip, groenten, kruidenmayonaise, bladerdeeg, roquefort, kaastaart of groentetaart, tuinkers, geitenkaas, roomkaas met bieslook, palingfilet, ei, vismousse, kerstomaten, meloenbolletjes, rauwe ham, muntsaus of munt, rucolasla, gerookte heilbotfilet, notenolie, kappertjes, zwarte peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-09-2002
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1/2 potje gemarineerde artisjokharten (a 285 g Sacla), 1/2 zakje verse basilicum a 15 g, zout, versgemalen zwarte peper, 1 plak Parmaham, 4 amuse lepels,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2009
  •  
  •  0-10 min.

Vorkhapje

INGREDIENTEN

Zie bij bereidingswijze

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  •  
  •  0-10 min.

Verukkelijk voorafje dat je op een mooie amuselepel kunt serveren. Gelezen in de Allerhande.

INGREDIENTEN

1/2 potje gemarineerde artisjokharten (a 285 g Sacla), 1/2 zakje verse basilicum a 15 g, zout, versgemalen zwarte peper, 1 plak Parmaham, 4 amuse lepels,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-02-2003
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

150 g zachte geitenkaas, 25 g amandelschaafsel, 2 el kappertjes, 1 √° 2 el honing, peper, 8 dungesneden plakken parmaham

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2010
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  30-60 min.

Een schitterende amuse.

INGREDIENTEN

3 plakjes Parmaham, 12 scampi`s gepeld en darmkanaal verwijderd, 1 el olijfolie, 1/2 meloen,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2012
  • Frans
  •  10-20 min.

Voor 12 stuks

INGREDIENTEN

6 soesjes (kant- en klaar, banketbakker), 2 gedroogde tomaten in olie, 50 g roomboter, 4 plakken parmaham, 12 groene asperges.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-2001
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 sneetje wit-casinobrood, 40 g gebraden beenham, 75 g mascarpone, zout en peper, 2 blaadjes witte gelatine, 1 1/2 dl rode port, 6 blaadjes selderij

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-01-2011
  •  
  •  60-120 min.

Met deze als Japanse maki opgerolde ham maakt u ongetwijfeld indruk! Rauwe ham, kaas en zuidvruchten vormen een heerlijk zoet-zouthapje voor bij een aperitief.

INGREDIENTEN

3 plakken rauwe ham, ¬Ĺ avocado, 3 gedroogde abrikozen, 3 gedroogde vijgen, 1 plak feta, Prikkertjes,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-10-2011
  • Frans
  •  10-20 min.

Nog nooit gemaakt ( daarom ook in het boekje , nog te maken en maffe ideeen ) , maar het plaatje zit al in me hoofd, combinatie van wat ik kon vinden voor het maken van eetbare " tuin aarde "  die waarschijnlijk lekker bij asperges is, en als presentatie middel natuurlijk . samen met een eitje, moet het haast wel een mooi plaatje opleveren.

INGREDIENTEN

Tuinaarde:, 150 g bloem, 100 g geroosterde en gemalen hazelnoten, 200 ml abdijbier 5 g zout, 250 g donker roggebrood, 50 g rinse appelstroop, 100 g boter, 12 witte asperges, wat tuinkers als onkruid, , 8 groene asperge punten ( bakje ah ), 4 eitjes, kleinste maat, desnoods kwartel, 3 plakken serrano ham, dun en fijn gesnipperd, 20 gram bloem, 2 el boter, 2 witte boterhammen,

  •  Amuse
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-05-2016
  • Europees Amuse
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Half potje artisjokharten (gemarineerd), 7 à 8 gram verse basilicum, Parmaham (4 smalle plakken, of 1 grote plak om zelf te versnijden), Peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-01-2013
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Enkele plakjes rauwe ham, 200 gr garnalen, gedroogde tomaten uit pot, filodeeg

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-09-2009
  • Tussengerecht
  •  0-10 min.

Een leuke borrelhap maar ook zeker geschikt als amuse

INGREDIENTEN

8 plakjes filo bladerdeeg (diepvries) 1 pot groene asperges 12 plakjes gekookte ham (ca. 250 gram) 1 tl salie 2 el olie 1 ei .

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-08-2003
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijk geurende soep. Gemakkelijk om te maken en in te vriezen voor later gebruik. Bijvoorbeeld, als amuse, je kunt dan garnalen of ham blokjes toevoegen.

INGREDIENTEN

1 stronk broccoli, 1 prei, alleen het wit, in ringetjes gesneden, 1 sjalot, in blokjes gesneden, 1 teen knoflook, fijngehakt, 1 cm gember, fijngehakt of 1 theel. gemberpoeder, 1/2 groen pepertje, ontdaan van pitjes, fijn gehakt, 1 theel. kerriepoeder, 1 theel. grove mosterd, 150 gr. geitenkaas of verse roomkaas, 2 kippenbouillon blokjes, 1 l. gekookt water, 1 blikje kokosmelk, olie om in te bakken

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2013
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Antipasti, dat in het Italiaans `voor het eten` betekend, zijn de Italiaanse versie van onze voor gerechten. Ze zijn bedoeld om de eetlust op te wekken, de zintuigen te strelen en voor wat Italiaanse warmte en kleur op uw bord te zorgen.

INGREDIENTEN

Meloen, Port, Rauwe ham,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-05-2008
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Lekkere luxe-tapa als borrelhapje of amuse of voor de brunch 

INGREDIENTEN

3 stronkjes witloof, 1 ciabatta, 8 sneden parma ham, 4 el geroosterde pijnboompitten, 2 el donkere rozijnen, balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Een super lekkere amuse / aperitiefhapje.  Dit recept is goed voor 10 potjes.  Enkele uren op voorhand kan je al voor 85% de voorbereiding doen. 

INGREDIENTEN

2 sneetjes Ganda-ham, 200 g erwten (diepvries), 1 lente-uitje, 10 blaadjes basilicum, 2 dl lichte room, 2 gelatineblaadjes (1,6 g/stuk), 0.5 blokje kippenbouillon, peper en zout

  •  Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2016
  • Belgisch Amuse
  •  30-60 min.

En niet alleen er mooi uit ziet. Maar gewoon super lekker is. Ook weer zo?n borrelhapje die je makkelijk kan invriezen. Ik serveer deze menig maal als amuse op een lepel of leuk amuse bordje!!

INGREDIENTEN

12 plakjes ham 125 gr zachte roomkaas (monchou) 20 gram uitjes heel fijn gesnipperd 1 el verse peterselie 30 ml mayonaise.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-03-2004
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Deze hambuideltjes zijn heel erg leuk voor deze tijd van het jaar omdat met Sinterklaas en Kerstmis het cadeautjes gehalte erg hoog is. Het is altijd weer een verrassing wat erin zit en het leuke is dat je kunt vari√ęren zodat je verschillende "cadeautjes" kunt maken. Ik heb kruidenkaas en geitenkaas gebruikt maar je kunt natuurlijk ook de kaas gebruiken die je zelf het lekkerst vind of welke je toevallig in huis hebt. Zorg wel voor een stevige plak ham zodat je het "cadeautje"goed kunt inpakken. Het is geschikt als hapje, amuse of als voorgerecht maar misstaat ook niet op een buffet.

INGREDIENTEN

Voor 12 tot 16 buideltjes., , Met geitenkaasvulling:, - 200 gram (zachte) geitenkaas, - 100 gram crème fraiche, - 1 sjalotje, - 1 handvol walnoten, - 1 tl honing, - 200 gram Serrano/Parma of Coburger ham, , Met kruidenroomkaas:, - 200 gram Boursin of andere kruidenkaas, - 100 gram creme fraiche, - 1 sjalotje, - 1 handvol walnoten, - 200 gram Serrano/Parma of Coburger ham

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2013
  • Internationaal Amuse
  •  20-30 min.

Een ZALIG hapje.Deze keer gemaakt als amuse in kleine glaasjes. Voor wie ik dit ook maak iedereen wil het recept. Ik geef er een bladerdeegstengel met rauwe ham bij. OOk een TOPPER want dit kun je ook als borrelhapje gebruiken.

INGREDIENTEN

4 plakken rauwe ham - 1 plakje bladerdeeg - 1 rijpe meloen - 1 eetl olijfolie - 2 theel sherryazijn of wijnazijn - 1 glas zoete witte wijn - zout, peper,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-08-2006
  • Spaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk en makkelijk tapas gerecht. Eenvoudig en snel voor te bereiden. Ideaal in combinatie met meerdere tapas gerechten. De Serrano ham en de Manchego kaas maken het tot Spaanse champignons. TIP: Ook lekker als amuse of borrelhapje.

INGREDIENTEN

5 reuze champignons, 50 gram Serrano ham, 50 gram Manchego kaas, 5 zongedroogde tomaatjes, 2 lente uitjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2014
  • Spaans
  •  20-30 min.

Dit is ook een superleuk lente recept van Rachel Khoo want het asperge seizoen is alweer begonnen. Niet alleen de presentatie is leuk, maar het is ook lekker. Snel en makkelijk te maken en geschikt als amuse (1 asperge p.p.) of als hoofdgerecht voor 2 personen (4 asperges p.p) met garnituurtje. Zo geniet je wel lekker van de lente.

INGREDIENTEN

8 witte asperges, zeezout, 3 eieren, 100 ml melk, klein bosje bieslook, gesnipperd (ca. 15 g), 8 plakken parmaham of andere rauwe ham,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-04-2015
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gemaakt van de kontjes van de asperges. Lekker als voorgerecht in een champagne flute of als amuse in een borrelglaasje

INGREDIENTEN

- Afval van (witte) asperges: kontjes en schillen, - 1 blokje bouillon, - 200 ml room, - 1 dikke plak (1 cm) gekookte ham, - 2 blaadjes gelatine,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-05-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top