1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Gevogelte

Amuse gevogelte recepten (6) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

roleau van gevogelte.

Voorgerecht voor 4 of amuse voor 8 personen

INGREDIENTEN

2 kipfilet 4 eetlepels truffelpasta (potje la Rustichella) 4 eetlepels porcinipasta 150 gram eendelever peper en zout gemengde slasoorten truffeldressing.

Bereidingswijze

Sla de kipfilets plat tussen 2 velletjes plasticfolie tot ongeveer 8 mm dikte. Bestrooi de filet, aan beide kanten, met peper en zout en bestrijk ze met de truffel- en porcinipasta. Verdeel de eendelever over de filets en rol ze voorzichtig op. Verpak de rolletjes in aluminiumfolie en gaar ze in 8 minuten in de oven. Laat afkoelen en verwijder de folie. Haal de slasoorten door de truffeldressing en verdeel ze over 4 bordjes. Snijd de rolletjes in schuine plakjes en leg ze op de sla, druppel er een beetje truffeldressing overheen. Dit is het originele recept(kookclub) maar het is ook heel lekker om de eendelever te vervangen door even aangebakken, in stukjes gesneden, kippenlevertjes.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Jonge eend met cassis en pasta

INGREDIENTEN

4 jonge eendefilets, peper en zout olijfolie, , , Voor de saus:, , 2 kwarttels (filets voor amuse), 1 1/2 dl. cassispuree, 1 dl creme de cassis, 2 sjalotjes, 2 knoflookteentjes, 3 dl gevogelte bouillon, tijm, 1 bakje blauwe bessen, , , voor de pasta;, 200 gr. pasta, OLIJFOLIE, PEPER EN ZOUT, ,

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-09-2002
  • Frans
  •  60-120 min.

Lolly van ganzenlever met truffel.

Een luxe lollige amuse of voorgerechtje, maar wel erg snel gemaakt.

INGREDIENTEN

, 80 gram ganzenlever (gekonfijt of naturel of uit een bokaal), 64 gram zwarte truffel of truffelschilfers., 1 liter gevogelte bouillon, 2 blaadjes gelatine,

  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

ansjoviscreme

Mooie creme voor bij een amuse of voorgerecht

INGREDIENTEN

10 hardgekookte eidooiers, 60 gram ansjovis, 50 gram gevogelte bouillon, 50 gram zachte boter, 30 gram creme fraiche

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-03-2003
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Champignon cappucino

Een "amuse" soepje met een bijzonder verfijnde smaak. Wel bewerkelijk, maar is het werk absoluut waard! Oude en daarmee soms afgeprijsde champignons hebben een sterkere smaak. Dit recept heb ik per ongeluk twee keer geplaatst. Het verwijderen van één versie, bracht met zich mee dat het recept nu weggeschreven staat onder "orphan", maar het is dus door mij geplaatst: http://www.smulweb.nl/recepten/1363200/Champignon-cappucino

INGREDIENTEN

1 kilo ( oude) champignons, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 el olijfolie, 1 liter gevogelte bouillon, 2 dl room, 200 gr koude boter in kleine blokjes, peper, zout

  • Fusion
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-05-2009
  • Fusion
  •  60-120 min.

Veloutesoepje van zoete aardappel met sint-jacopsvruchten

Lekker recept , je kunt het ook serveren als amuse. ( in een klein glaasje).

INGREDIENTEN

1 koffielepel kerriepoeder . ( Denk eraan gebruiken naar smaak)., 200 gram wortel in schijfjes., Room, Koriander fijn gehakt., 12 Sint-jakopsvruchten ., 2 eetlepels olijfolie., 1 grote noot boter., 1 ui gesnipperd., 1 teen knoflook gesnipperd., 1 liter gevogelte bouillon ., 500 gram zoete aardappel in blokjes.,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2015
  • Nederlands
  •  30-60 min.
Nieuwste amuse gevogelte recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top