Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

45 amuse garnalen recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Deze amusehapjes van avocadomousse met garnalenroom doen niet onder voor die in een restaurant! Serveer ze bij het aperitief of amuse of in een glaasje als voorgerecht

INGREDIENTEN

2 avocado`s, Sap van 1 citroen, Tabasco, Zout en peper, 120 g verse room, 6 gekookte garnalen, Zalmeitjes,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Leuk voorgerecht!? Makkelijk te maken en een streling voor de tong !! SUPER SUPER SUPER SIMPEL!!Een recept van mijn vriendin waar ze mee binnen kwam op een feestje hier! TOP DUS!! (eigen foto)

INGREDIENTEN

30 cocktailgarnalen zonder staart, 60 g boter, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 2 tl bruine suiker, 2 el citroen- of limoensap, 2 el verse koriander, fijngehakt, 2 el verse basilicum, fijngehakt, Beetje chilisaus

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-02-2005
  • Frans
  •  10-20 min.

Niet alleen lekker,maar ook een plaatje om te zien

INGREDIENTEN

16 grote garnalen (scampies) gepeld 1 tl olijfolie 1 tl knoflook, gehakt halve kleine ui, in ringen 1-2 tl chili olie 3 bosuitjes, in stukjes van 2.5 cm gehakt VOOR DE KARAMELSAUS 125 gr bruine suiker 50 ml thaise vissaus (nam pla) 125 ml water

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2006
  • Frans
  •  30-60 min.

Romig amuseglaasje met avocadomousse en Hollandse garnalen.

INGREDIENTEN

1 rijpe avocado, in blokjes, 1 ontvelde tomaat, in blokjes, 1 el limoen- of citroensap, 2 el zure room, 2 el olijfolie, 2 gedroogde chilipepers, verkruimeld, 2 tl mierikswortel, 1 bakje Hollandse garnalen (100 g),

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-11-2005
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Amuse van garnalen, krabstaafjes en zalm op een stukje bladerdeeg

INGREDIENTEN

1 plak bladerdeeg, 4 krabstaafjes, 50 gram (hollandse)garnalen, 2 plakken gerookte zalm, 1 dopje whiskey, 1 1/2 eierlepel whiskey-cocktail-saus., peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-1999
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een lekkere lichte amuse

INGREDIENTEN

24 champignons, 100 gram boter, 2 teentjes knoflook, 1 bosje peterselie, peper en zout, 100 gram garnalen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Amuse van garnalen en tartaar

INGREDIENTEN

1 loempiavel, 1 tartaar, handje garnalen, licht geklopt eiwit, peper, zout.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-02-1999
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Heerlijk hapje van frisse garnalen met romige avocado

INGREDIENTEN

Voor 12 personen:, 300 gram Hollandse garnalen, 2 citroenen, dille, 2 lente-uitjes, 4 avocado`s, 1 bakje zure room, 2 trostomaten, cayennepeper, zout, peper, bieslook

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-05-2011
  •  
  •  10-20 min.

Ik gebruik de doperwten munt mousse voor dit gerecht als er over blijft kan dit goed worden ingevroren.

INGREDIENTEN

400 gram diepvries doperwten, kleine handvolmunt, Creme fraiche, groentenfond, peper en zout, 100 gram voor 10 amuse gerookte heilbot filet, 100 gram voor 10 amuse garnalen., Wat muntblaadjes voor de garnering

  •  Amuse
  •  
  • Geplaatst op04-07-2014
  • Amuse
  •  

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 40 kCal - Eiwit 3 g - Vet 2 g - Koolhydraten 3 g

INGREDIENTEN

2 grapefruits, dik geschild (oranje en witte schil), 1 eetlepel ketchup, 1 eetlepel mayonaise, 1 eetlepel sherry, 100 g Hollandse garnalen, 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2008
  •  
  •  10-20 min.

Een prachtige amuse die heel apart is

INGREDIENTEN

100 g Hollandse garnalen, 150 g verse roomkaas, op kamertemperatuur, 1 el bieslook, fijngeknipt, , 50 g gepelde pistachenootjes, versgemalen peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2007
  • Frans
  •  20-30 min.

Tip voor kerst: Een lekkere simpele Hollandse garnalen amuse die je in 15 minuten op tafel kan hebben staan.

INGREDIENTEN

100 gr Hollandse garnalen, ½ avocado (rijp), 1 grote stronk witlof (8 blaadjes), 1 el verse dille, 2-3 el whisky cocktailsaus, , whisky cocktailsaus, 100 ml slagroom, 2 el mayonaise, 1 el ketchup, 1-2 el whisky, 2 tl citroen sap, zout en cayenne peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-12-2012
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ook zomers lekker op de BBQ met grote gambas

INGREDIENTEN

12 grote garnalen (3 grote garnalen p.p), zeezout, 2 tenen knoflook, olijfolie, gemalen lombok of piri pir kruiden, Voor de sate:, 1 pot pindakaas (grof/met stukjes noot), 1 1/2 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel bruine suiker, 2 tenen knoflook, 1 scheut sesamolie, 1 grote spaanse peper (fijn gehakt), trasi poeder of gemalen trasi (1 theelepel), santen (1 kopje), water,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-12-2009
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.

Ik heb mogen meelopen bij sterren restaurant Niven en daar heb ik dit hapje van af gekeken en nagemaakt. Heerlijke amuse maar ook zeer smakelijk als voorgerecht de hoeveel heden kan je aanpassen aan de personen

INGREDIENTEN

20 gram Hollandse garnalen per persoon., een hele kleine courgette, crème Fraiche, mayonaise, handje zoute pinda,s, Witte balsamico crème, 1 radijs per persoon, beetje bieslook olie (eventueel zelf gemaakt, verse bieslook in stukken snijden en 24 uur in de olie laten marineren, liefst druivenpit olie dan in de keukenmachine en klaar is de bieslook olie.)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2013
  •  
  •  20-30 min.

Leuk te serveren op een lepel, klein stenen pannetjes of leuke piepklein schaaltes. Staat GEWELDIG!

INGREDIENTEN

250 gram Hollandse garnalen 2 el mayonaise 1 el creme fraiche `1 takje kervel >li> klein beetje citroensap paar druppels worchesshirersaus 2 tl tomatenpuree 1 tl verse bieslook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-05-2004
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijk amuse hapje ,als voorproefje op een heelijk diner

INGREDIENTEN

4 grote champignons, 100 gram Hollandse garnalen, 25 gram gemalen gruyere, 1 dl. room, 25 gram boter, peper en zout, enkele takjes peterselie,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-08-2009
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

Heel leuk om te serveren op een lepel, maar kan ook op een klein bordje met een stukje stokbrood.

INGREDIENTEN

100 gram Hollandse garnaaltjes olijfolie 2 teentjes knoflook, fijngesneden 1 chilipeper. In kleine stukjes gesneden zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-12-2004
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

12 middelgrote tomaten, 150 gram verse tonijn of 250 gram tonijnsteak, 1 eetlepel (Japanse) sojasaus, 1 eetlepel extra vergine olijfolie, 150 gram gepelde, gekookte (Hollandse) garnalen, 2 eetlepels chilisaus, 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel geknipte bieslook,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-12-2010
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Dit is lekker, maar ziet er vooral mooi en origineel uit. Een goed begin voor een wat uitgebreider diner (Recept komt uit AH amuseboek)

INGREDIENTEN

6 blaadjes roodlof of raddichio (italiaanse rode sla). 1 limoen, 4 teentjes knoflook, 1 rode peper, 5 eetlepels olijfolie, 1 bakje cocktailgarnalen 125 g (AH), zout, 6 borrelglaasjes

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2000
  • Fusion Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Enkele plakjes rauwe ham, 200 gr garnalen, gedroogde tomaten uit pot, filodeeg

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-09-2009
  • Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Mooi, feestelijk voorgerechtje. Tips: Vervang de spekblokjes door Hollandse garnalen (Vismarine). Vervang de bloemkool door broccoli

INGREDIENTEN

1 eetl. vloeibaar bakproduct, 1 sjalotje, fijngesnipperd, 150 g bloemkool, in kleine roosjes, 200 ml kippenbouillon (uit pot of van tablet), 100 ml kookroom, zout en versgemalen peper, 50 g ontbijtspek, in kleine blokjes, 1 eetl. gehakte bieslook, 4 kleine glaasjes

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2009
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

12 grote champignons, citroensap, boter, 150 gram garnalen, 1 sjalotje, 1 mespunt kerriepoeder, 1 mespunt cayennepeper, 1 dl. witte wijn, 1 dl. visfond, 2 dl. slagroom, ma?zena, basilicum, bieslook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-02-2006
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit trio is een frisse start als amuse of een voorgerecht!!!

INGREDIENTEN

Heilbot:, 200 gr.heilbot, 2 gesnipperde sjalotjes, olie voor vis, zout en peper uit de molen, 1 theel.kikkoman, 1/4 rood pepertje zonder pitjes klein gesneden, sap van een citroen, voor de garnering: zeewier, , Hollandse garnalen:, 1 bakje Hollandse garnalen, olie voor vis, partjes grapefruit,vers of een klein blikje, 1 citroen,voor de helft sap,de andere helft in schijfjes, als garnering, 3 eetl. mayonaise, peper en zout uit de molen, 1 eetl. fijgesneden peterselie en paar blaadjes voor de garnering, , Tonijn:, 200 gr. tonijn, olie voor vis, 1 eetl.geroosterd sesamzaad, 1 eetl.frambozenbalsamico-crème, 2 eetl. fijngeknipte bieslook, peper en zout uit de molen, garneren met zwart sesamzaad

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2010
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

½ liter gazpacho (bijv. pakje van Olé), 4 gerookte tijgergarnalen, 1 thee el Kruidenmix met zout voor Scampi & Garnalen (Verstegen), 1 el olie, Stukje komkommer van ca. 5 cm,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-2009
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Klein fris hapje , goed als amuse of voorgerecht  bij bijvoorbeeld lam, zware rollades  etc.

INGREDIENTEN

K & k sellerie salade, krop ijsbergsla, , 2 eetlepels mayo, 1 eetlepel soya, zoet, 1 tl mosterd, paar druppels worchester saus, , 200 gram garnalen, 200 gram fijn gesneden gerookte kipfillet

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-09-2015
  • Europees Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijk geurende soep. Gemakkelijk om te maken en in te vriezen voor later gebruik. Bijvoorbeeld, als amuse, je kunt dan garnalen of ham blokjes toevoegen.

INGREDIENTEN

1 stronk broccoli, 1 prei, alleen het wit, in ringetjes gesneden, 1 sjalot, in blokjes gesneden, 1 teen knoflook, fijngehakt, 1 cm gember, fijngehakt of 1 theel. gemberpoeder, 1/2 groen pepertje, ontdaan van pitjes, fijn gehakt, 1 theel. kerriepoeder, 1 theel. grove mosterd, 150 gr. geitenkaas of verse roomkaas, 2 kippenbouillon blokjes, 1 l. gekookt water, 1 blikje kokosmelk, olie om in te bakken

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2013
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Ontzettend leuk om dit s middags te serveren bij de borrel

INGREDIENTEN

4 eieren, hardgekookt 8 gekookte garnalen, gepeld 8 groene aspergepunten cocktailprikkers Mayonaise

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2006
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 gekookte rode bieten (zelfde grote) 300 gram gerookte paling mierikswortel of wasabipoeder Arachideolie mosterd 14 kwarteleitjes 100 gram gepelde Noordzee garnalen 100 gram gerookte zalm klein potje zalm kaviaar azijn peper zout half bosje bieslook peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-12-2010
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekker simpel, maar heerlijke garnalen! Ook super als amuse (neem dan 1 of 2 garnalen p.p.)

INGREDIENTEN

- ongeveer 5 gambas p.p. (bij voorkeur vers, maar uit de vriezer kan ook - de niet-voorgekookte variant!). Bij amuse neem je 1 of 2 gambas p.p., - voor de marinade:, - 1 teen knoflook(geperst), - halve rode peper (zonder zaadlijsten - gesnipperd), - flinke scheut Thaise oestersaus (3-4 eetlepels) - flinke scheut Thaise vissaus (2 eetlepels), - sap van halve citroen., Voor de knoflookmayonaise:, - 1 teen knoflook (geperst), - goede lekkere mayo (ongeveer 4-6 eetlepels), - 2-3 eetlepels goede olijfolie, - versgemalen peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-03-2010
  • Fusion Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een heel leuk voorgerecht (of amuse) bij een smulbuffet. Vooral de presentatie is bijzonder. Dit is een klein smakenbommetje en zo godsgruwelijk lekker !

INGREDIENTEN

1 komkommer voor salade, 20 g verse gember, 1/2 rode chilipeper, 200 g garnalen, gepeld, 75 g mayonaise, 1 theelepel kerrie, 2 eetlepels verse room, zout, cayennepeper, sap van 1/2 limoen, Tuinkers (om te garneren), Bosuitjes in fijne plakjes gesneden

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-05-2012
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Een heerlijk koud soepje als voor gerecht op warme dagen of als amuse soepje

INGREDIENTEN

500 g koolrabi, 1 liter tuinkruidenbouillon (van tablet) of groente bouillon (van tablet), 100 ml slagroom, 100 g Noordzeegarnalen, paar takjes bieslook

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-07-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een zeer makkelijk en feestelijk triootje als voorgerecht, bestaande uit een cocktail, amuse en soep

INGREDIENTEN

Cocktail, 4 eetl mayonaise of creme fraiche, 2 eetl tomatenketchup, 1 eetl whiskey, cognac of sherry, zout en versgemalen peper, 1/2 komkommer in reepjes, 200 gram Hollandse garnalen, Amuse:, 1/2 potje yoghurtmayonaise, sap van 1 citroen of limoen, 1 eetl gehakte verse dille, 200 gram Hollandse garnalen, Soep:, 1 blik of zak kreeftensoep, 100 ml kookroom, 200 gram Hollandse garnalen, 2 eetl gehakte verse bieslook,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-02-2013
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Lekkere hapjes met een lekker glas Elzas.Uitstekend te gebruiken als amuse.

INGREDIENTEN

300g Hollandse garnalen, 200g gerookte zalm (plakjes), dressing:, 125 ml creme fraiche, 1 eetlepel dille, 1 eetlepel bieslook, 1 eetlepel sherry, 1 eetlepel tomatenketchup, 1 theelepel worchestersaus, zout en peper naar smaak

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-09-2003
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een schitterende amuse of tapas, (hoe je het wil noemen). Mooi om zo iets te serveren als je gasten krijgt en serveert voor een heerlijk diner.

INGREDIENTEN

4 eieren, hardgekookt, 8 gekookte garnalen, gepeld, 8 groene aspergepunten, beetgaar, Cocktailprikkers, Mayonaise,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-05-2009
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijk gerecht op amuse lepels

INGREDIENTEN

4 gekookte rode bieten (zelfde grote), 100 gram gerookte paling, mierikswortel of wasabipoeder of pasta, arachideolie, mosterd, 14 kwarteleitjes, 100 gram gepelde Noordzee garnalen, 100 gram gerookte zalm, klein potje zalm kaviaar, azijn, peper, zout, half bosje bieslook, peterselie

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2009
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  30-60 min.

Zeer geliefde thaise soep met veel variatie mogelijkheden

INGREDIENTEN

5 cm laos, 5 cm gember, 3 rode pepers, 1 bos koriandeblad, 2 middelgrote uien, 1 limoen, 1 kipfillet, 2 blikken cocosmelk, 2 potten kippembouillon, 300 gram spinazieblaadjes (heel), eetlepel currypasta, 4 eetlepels thaise vissaus (Nam Pla), 1 eetlepel bruine suiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-06-1999
  • Thais
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 pond grote garnalen, diepvries, 1 ons spek, dun gesneden, 1 limoen, beetje cayennepeper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-12-2009
  •  
  •  0-10 min.

Pre fab, betekent simpel voorberijdt , je wil graag aan tafel met je vrienden, familie  , niet in de keuken . hoe zou het zijn als je gewoon ( bijna ) alles al klaar hebt? ik maak dit niet alleen met kerst, gewoon omdat het kan.

INGREDIENTEN

Amuse:, 150 gram pate naar keuze, 1 el cognac, 1 el kookroom, appelstroop, paar rode bessen., 1 afbak stokbrood, 3 el,olie, 2 el gedroogde peterselie, , voor:, 8 plakken dunne gerookte zalm, 200 gram paturain, zakje croutons gekruid, 200 gram hollandse garnalen, 200 gram geblancheerde spinazie, mosterd dille sladressing, , , bij 1:, bloemkool, broccoli roosjes geblancheerd, 50 gram boter, 100 ml water, , bij 2 :, 1 kilo aardappel schijf voor gekookt ., 8 plakken katenspek of buikspek, 2 pakken raclette kaas, , hoofd :, 4 eenden borsten, 8 dl pepersaus pepersaus ( pakje ), 2 dl dikke room, 2 eetlepels aalbessengelei of cranberry gelei, peper zout uit de molen, , na:, een mooie kaasplank is natuurlijk altijd k&k ( daar kunnen de restjes pate uit de amuse natuurlijk heerlijk bij ), mocca royal ijs ( hertog ), 1 grote kop sterke koffie, 1 el . honing, sap van 1 limoen, mint blaadjes, gepelde walnoten, , , , ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-12-2015
  • Europees
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

100 gr garnalen 6 cherrytomaatjes +- 100 gr mayonaise peper klein beetje vloeibare slagroom

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-01-2010
  • Nederlands Tussengerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top