Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

17 amuse avocado recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Geleerd tijdens een van de workshops van Librije`s Atelier. Heerlijke amuse van tonijn.

INGREDIENTEN

- 150 gram mooie verse tonijn, - 1 rijpe avocado (geprakt), - 1/4 komkommer geschild in kleine blokjes, - 1 el creme fraiche, - citroensap, - zout en peper, - sojasus, , Voor de dressing:, - 30 gram wit sesamzaad, - 2 el limoensap, - 1/2 teentje geperste knoflook, - 1/2 spaanse peper zonder zaadjes, - 1 el sesamolie, - 70 ml zonnebloemolie, - 1 el honing

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2008
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijk hapje van frisse garnalen met romige avocado

INGREDIENTEN

Voor 12 personen:, 300 gram Hollandse garnalen, 2 citroenen, dille, 2 lente-uitjes, 4 avocado`s, 1 bakje zure room, 2 trostomaten, cayennepeper, zout, peper, bieslook

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-05-2011
  •  
  •  10-20 min.

Romig amuseglaasje met avocadomousse en Hollandse garnalen.

INGREDIENTEN

1 rijpe avocado, in blokjes, 1 ontvelde tomaat, in blokjes, 1 el limoen- of citroensap, 2 el zure room, 2 el olijfolie, 2 gedroogde chilipepers, verkruimeld, 2 tl mierikswortel, 1 bakje Hollandse garnalen (100 g),

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-11-2005
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Dit is een wel een heel erg lekker hapje en ziet er nog leuk uit ook. Leuk om als amuse te presenteren of lekker voorgerecht waarmee je echt kan scoren. Ook lekker slank en gezond.

INGREDIENTEN

1 rijpe avocado, 120 g zeebaarsfilet (30 g per glaasje) Neem wel wilde, die is lekkerder, 1 flinke handvol verse kruiden: dille, koriander, bieslook, 1 limoen, 1 citroen, olijfolie, peper, zout

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-08-2012
  • Vis Voorgerecht
  •  10-20 min.

Leuke amuse om te maken!

INGREDIENTEN

1 avocado, geschild en ontpit 50 ml room sap van een halve citroen 100 ml groentebouillon 1 el sherry versgemalen peper 25 gr zachte ricotta, verkruimeld vierde bakje tuinkers, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-11-2006
  • Frans
  •  10-20 min.

Tip voor kerst: Een lekkere simpele Hollandse garnalen amuse die je in 15 minuten op tafel kan hebben staan.

INGREDIENTEN

100 gr Hollandse garnalen, ½ avocado (rijp), 1 grote stronk witlof (8 blaadjes), 1 el verse dille, 2-3 el whisky cocktailsaus, , whisky cocktailsaus, 100 ml slagroom, 2 el mayonaise, 1 el ketchup, 1-2 el whisky, 2 tl citroen sap, zout en cayenne peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-12-2012
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijk zacht soepje,doet het goed na een amuse

INGREDIENTEN

1 krobsla, 1 l. kippenbouillon, 1 rijpe avocado, 1 prei met veel wit, 1 teen knoflook, 1 bakje rose garnalen, 1 bosui, limoensap, Verstegen kruiden, zeewier en citroen, peper uit de molen, geraspte Parmezaanse kaas of een andere pittige kaas, olie om in te bakken, evt allesbinder, garnering: crème fraîche en garnaaltjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-04-2011
  •  
  •  20-30 min.

Met deze als Japanse maki opgerolde ham maakt u ongetwijfeld indruk! Rauwe ham, kaas en zuidvruchten vormen een heerlijk zoet-zouthapje voor bij een aperitief.

INGREDIENTEN

3 plakken rauwe ham, ½ avocado, 3 gedroogde abrikozen, 3 gedroogde vijgen, 1 plak feta, Prikkertjes,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-10-2011
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Het is een beetje bewerkelijk met al het fijnsnijden, maar als je het met z'n tweeën doet ben je sneller klaar, en het is nog gezellig ook. Je kunt ook een keukenmachine gebruiken, dan gaat het nog sneller.

INGREDIENTEN

600 gram zalmfilet zonder huid, 200 gram gerookte zalm, 4 rijpe avocado's, 60 gram augurk, 60 gram kappertjes, 2 uien, 2 citroenen, 6 el olijfolie, 2 tl worcestersaus, 2 tl tabasco, 2 tl grove mosterd, peterselie of koriander (wat je lekkerder vindt, ik vind het allebei lekker), zout & peper

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-11-2014
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijke amuse. Simpel as that. Maar wel lekker en iedereen lust dit. Enjoy!

INGREDIENTEN

Men neme (voor 3-4 amuses, afhankelijk van de grootte):, 50 gram gerookte kipfilet, een halve avocado, 1 eetlepel magere kwark, kleine hand gepelde pistachenootjes, 1 kneep citroensap, peper en zout

  •  Amuse
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-01-2015
  • Nederlands Amuse
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een amuse: klein, smakelijk hapje dat de zintuigen prikkelt en de eetlust opwekt. Snel op tafel! Zorg bij voorkeur wel dat je de guacamole (avocadodip) een uurtje van tevoren maakt, dan is ie lekkerder.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-08-2009
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Wat je met een pakje gerookte zalm al niet kunt doen  Het is heerlijk als voorgerecht in een glaasje, amuse als lepelhapje, op een geroosterd stokbroodje als borrelhapje of voor op een buffet. Ik heb een paar voorbeelden van presentatie wijze gefotografeerd maar laat gerust je eigen fantasie de vrije loop want hiermee kun je alle kanten op.  Een heerlijk hapje met Pasen, Kerst of andere feestelijke gelegenheden. Ik heb koriander gebruikt omdat ik het een heerlijke combinatie vind met de avocado en limoen. Mocht je niet van koriander houden dan kun je dit ook vervangen door dille.

INGREDIENTEN

- 200 gram gerookte zalm (hou een paar kleine stukjes achter voor de garnering), - 1 avocado, - ½ bosje lente uitjes, - ½ bosje koriander of dille, - sap van ½ limoen, - 2 tl mierikswortel vers geraspt (of uit een potje), - 2 el creme fraiche, - 1 el kappertjes, - versgemalen zwarte peper en zeezout, - beetje sla of enkele geroosterde stokbroodjes om mee op te dienen.,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-04-2017
  • Vis Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijk en makkelijk te maken amuse gerecht.

INGREDIENTEN

2 rijpe avocado's, 1 limoen geperst, 2-3 eetlepels yoghurtmayonaise, 1 bakje rivierkreeftjes (100g), 1 bakje gerookte zalmblokjes (100g), 16 sprietjes bieslook (van plantje of uit zakje) fijngeknipt

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-03-2005
  •  
  •  0-10 min.

Maak de mousse ruim van te voren, dan wordt hij stevig en smeuïg. Deze glaasjes romige avocadomousse met citroen en verse kruiden zijn zowel subtief als eenvoudig. Ook super leuk als amuse.

INGREDIENTEN

2 kleine gekookte bietjes, Bakolie, 2 limoenen, 3 grote avocado`s of 4 kleine, 20 cl verse slagroom, 1 teentje knoflook, 1 sjalotje, 1 bosje verse koriander, 5 druppels tabasco, 1 mespuntje komijn, Zout en peper,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-05-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Hayley Anne voorjaar 2002

INGREDIENTEN

1 Avocado, basilicumblaadjes, olijfoliezout en peper, parmaham,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-07-2010
  •  
  •  0-10 min.

Ook leuk om als amuse te serveren, bij aanvang van het kerstdiner als iedereen aan tafel gaat.

INGREDIENTEN

1 rijpe avocado, 1 eetlepel citroensap, 50 ml slagroom, 100 ml tuinkruidenbouillon (van tablet), afgekoeld, 2 eetlepels droge witte vermout, citroenpeper (molentje), 25 g zachte geitenkaas (bijv. Bettine blanc), verkruimeld, 1/4 bakje tuinkers

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-10-2009
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Deze verrassende combinatie zorgt voor een heerlijk luchtig gerechtje. Afhankelijk van de hoeveelheid perfect te gebruiken als amuse of voorgerecht voor elke gelegenheid! Super snel en simpel, kan niet fout gaan. 

INGREDIENTEN

1 rijpe avocado, 1 flinke hand pistachenootjes, 50 gram gerookte kipfilet, 65 ml slagroom, Citroensap, peper en zout naar smaak

  •  Amuse
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-12-2016
  • Europees Amuse
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top