1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Ansjovis

Amuse ansjovis recepten (11) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Tonijntartaar met bosui en ansjovis

#EN Voedingswaarde per persoon: eiwit 16g ; vet 10g ; koolhydraten 5g ; kcal 175. Lijnvriendelijk: *WW 4 points p/p Ook geschikt als amuse voor 8 personen. TIP: Gebruik voor het voorgerecht kookringen en vorm van het tonijnmengsel een taartje op een bedje fijne bladsla of veldsla. Variatie: Vervang de vijfkruidenpoeder door één eetlepel gehakte koriander (vers of diepvries).

INGREDIENTEN

250 g tonijnsteak, ontdooid (Vismarine) 2 lente-/bosuitjes, fijngehakt 1/2 theel. vijfkruidenpoeder 10 groene olijven, zonder pit, fijngehakt zout en versgemalen peper 2 eetl. ketjap manis 4 zwarte olijven, zonder pit, gehalveerd 3 ansjovisfilets, fijngehakt

Voorbereiding

Meng alle ingrediënten behalve de zwarte olijven luchtig door elkaar, vul kleine glaasjes of amuselepels met het mengsel en garneer met een zwarte olijf.

Bereidingswijze

Hak of snijd de tonijn in kleine blokjes.

  • Vis
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-01-2009
  • Vis
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Amuse van artisjok met geitenkaas

Hartige amuse of borrelhapje

INGREDIENTEN

4 artisjokharten niet uit blik,1 teentje geraspte knoflook,kleingesneden bosje basilicum, 50 gr. harde geraspte geitenkaas, zout en peper, 6 zwarte olijven zonder pit doormidden gesneden. of reepjes ansjovis

  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2009
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

Amuse: Gekleurde minigroenten

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 35 kCal - Eiwit 0 g - Vet 3 g - Koolhydraten 1 g

INGREDIENTEN

250 ml olijfolie, 1 blikje ansjovisfilets (46 g), in stukjes, 8 tenen knoflook, gepeld, 1 venkelknol, 1/2 winterpeen, geschild en in blokjes, 1/2 komkommer, geschild en in blokjes

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2008
  •  
  •  30-60 min.

Een TAPA met gerookte KIP en ansjovis

Een leuke amuse en in 10 minuten klaar!!! Wat wil je nog meer!

INGREDIENTEN

? groot stokbood 1 blikje ansjovisfilets 4 zwarte olijven zonder pit 100 gram gerookte kipfilet 2 trostomaten 4 el mayonaise cayennepeper 10 sprietjes bieslook.

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-08-2003
  • Frans
  •  10-20 min.

Gazpacho met komkommer en ansjovis

Een fris zomers soepje dat kan dienen als amuse of tussengerecht.

INGREDIENTEN

2,5 kg rijpe tomaten, 4 el witte wijnazijn, 4 dl olijfolie, 3 el truffelolie, 3 a 4 el suiker, peper en zout, 1 komkommer, 4 a 8 stuks ansjovisfilets,

  • Frans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-01-2005
  • Frans
  •  > 120 min.

tompouce met o.a. gemarineerde ansjovis

Relatief gemakkelijk, snel in elkaar te draaien en ook nog te verkleinen tot amuse...

INGREDIENTEN

500g verse ansjovisfilets, 4 blaadjes bladerdeeg (filodeeg kan ook, is lichter) (ingewreven met een losgeklopte eierdooier en bestrooid met currypoeder, sesamzaadjes, cajunkruidenmengeling of kippenkruiden naar keuze), 200g raketsla, 16 plakjes zongedroogde tomaten, tapenade van zwarte olijven, groene kruiden, zwarte peper van de molen, voor de marinade:, 3dl azijn, 3dl extra vierge olijfolie, peper en zout, 1 teentje fijngehakte knoflook, een vijftal basilicumblaadjes, 5cl droge sherry,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-09-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

ansjoviscreme

Mooie creme voor bij een amuse of voorgerecht

INGREDIENTEN

10 hardgekookte eidooiers, 60 gram ansjovis, 50 gram gevogelte bouillon, 50 gram zachte boter, 30 gram creme fraiche

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-03-2003
  • Frans
  •  0-10 min.

Kabeljauw tapenade

Amuse.

INGREDIENTEN

200 g kabeljauwfilet, 1 teentje knoflook, 0,5 blikje ansjovis, 200 g zwarte olijven zonder pit, 4 el olijfolie, 2 el kappertjes, peper & zout, 1 citroen

  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-11-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Crouton met zelfgemaakte filet americain

Dit recept heb ik gemaakt tijdens een workshop bij Librije`s Atelier. Heel eenvoudig en ontzettend lekker! Geschikt als amuse maar ook als borrelhapje tijdens een verjaardag.

INGREDIENTEN

- 100 gram versgedraaide rundertartaar, - pittige ketchup, - 1 tl kappertjes, - 1 fijngesneden sjalotje, - 2 ansjovisfilets, - beetje mayonaise, - zout en peper, - 1 stuk ciabatta, - olijfolie

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-2008
  •  
  •  10-20 min.

Aardappel-ansjovischips met een dipsaus

Makkelijk, hartig en originele amuse

INGREDIENTEN

4 grote, bloemige aardappelen (elk 150 g), 8 gezouten ansjovisfilets, 1 handjevol rucola, 50 g gemalen Parmezaanse kaas, 4 eieren, 1 dl olijfolie, 1 dl druivenpitolie, 2 el bloem, 1 el mosterd, 1 teentje look, peper en zout,

  • Belgisch Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-11-2015
  • Belgisch Amuse
  •  10-20 min.

radijs met knoflook-ansjovisdip.

Amuse of voorgerecht.

INGREDIENTEN

6 teentjes knoflook., 1/4 liter volle melk., 2 bosjes radijs., 1 blikje ansjovisfilets., 1 eetlepel roomboter., 6 eetlepels olijfolie., vers gemalen peper.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-04-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste amuse ansjovis recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top