Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

561 amuse recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Echt een leuke amuse om te serveren. Staat enig op een lepel maar ook in een klein schaaltje met een prikkertje. Erg makkelijk om te maken en kan van te voren bereid worden

INGREDIENTEN

100 gr gerookte zalm, klein handje spinazieblaadjes, half pakje Boursin beetjes bieslook fijngeknipt., 2 el creme fraiche

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2004
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Samen met mijn nichtje van 10 jaar gemaakt die graag een amuse wilde maken.Eenvoudig maar heel lekker. Gevulde champignons geserveerd op een lepel. Hier maak je indruk mee. Heerlijk hapje helemaal vooraf bij een dinertje.

INGREDIENTEN

8 niet al te grote champignons, 75 gram boursin of andere roomkaas met kruiden, 100 gram gekookte ham in hele kleine stukjes, fijngehakte peterselie, wat blaadjes peterselie om te garneren, geraspte belegen kaas, bouillon van tablet

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-01-2009
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Leuk om te serveren of op een lepel, of leuk klein schaaltjes met prikkertje enz enz. De amuse kan je makkelijk een dag van te voren maken. Dus SUPER !!!

INGREDIENTEN

12 stukjes zachte geitenkaas van ca. 30 gr. 12 plakjes Serranoham, 3 el olijfolie 2 tl honing 1 teentje knoflook, uit knijper., 1 el citroensap.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Frans
  •  0-10 min.

Een geweldige amuse waar je vrienden nog eens voor terug willen komen. De combinatie van de kaas, noten en honing is geweldig.

INGREDIENTEN

200 gram roomkaas 100 gram gerookte zalm 40 gram pijnboompitten geroosterd 1 el honing 4 blaadjes gelatine basilicum fijngemaakt 100 ml slagroom stijf geklopt beetje bieslook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-09-2006
  • Frans
  •  20-30 min.

Echt een feest om zie iets te maken (zie foto)

INGREDIENTEN

8 kadetjes, doormidden gesneden 400 gr rundergehakt 25 gr broodkruimel 3 sjalotjes, heel fijn gesneden 1 el dijonmosterd 1 el worcestersaus 80 ml tomatensaus olijfolie, om te frituren 100 gr dun gesneden cheddar, in 24 blokjes van 3 cm gesneden 24 kleine ruculabladeren, stelen verwijderd en in stukjes van 2,5 cm gescheurd 12 cornichons (kleine augurken), in dunne plakjes gesneden

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-07-2006
  • Frans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Geleerd tijdens een van de workshops van Librije`s Atelier. Heerlijke amuse van tonijn.

INGREDIENTEN

- 150 gram mooie verse tonijn, - 1 rijpe avocado (geprakt), - 1/4 komkommer geschild in kleine blokjes, - 1 el creme fraiche, - citroensap, - zout en peper, - sojasus, , Voor de dressing:, - 30 gram wit sesamzaad, - 2 el limoensap, - 1/2 teentje geperste knoflook, - 1/2 spaanse peper zonder zaadjes, - 1 el sesamolie, - 70 ml zonnebloemolie, - 1 el honing

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2008
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Deze amusehapjes van avocadomousse met garnalenroom doen niet onder voor die in een restaurant! Serveer ze bij het aperitief of amuse of in een glaasje als voorgerecht

INGREDIENTEN

2 avocado`s, Sap van 1 citroen, Tabasco, Zout en peper, 120 g verse room, 6 gekookte garnalen, Zalmeitjes,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Leuk voorgerecht!? Makkelijk te maken en een streling voor de tong !! SUPER SUPER SUPER SIMPEL!!Een recept van mijn vriendin waar ze mee binnen kwam op een feestje hier! TOP DUS!! (eigen foto)

INGREDIENTEN

30 cocktailgarnalen zonder staart, 60 g boter, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 2 tl bruine suiker, 2 el citroen- of limoensap, 2 el verse koriander, fijngehakt, 2 el verse basilicum, fijngehakt, Beetje chilisaus

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-02-2005
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

SImpel te maken heerlijke amuse

INGREDIENTEN

12 blaadjes witlof; 50 gr walnoten; 2 zachte peren; 150 gr gorgonzola

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2009
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Kleine plakjes vlees. De pijnboompitten maken het hapje een beetje krokant.

INGREDIENTEN

75 gr. groene pesto - 1 el. groene olijven zonder pit - zout,peper - 20 heel dunne plakjes ossenhaas - 2 el. pijnboompitten - 40 gr. pecorino-kaas, dungeschaafd - basilicum

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-03-2006
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Amuses: tartaar van verse tonijn met een tomatencoulis en basilicum.

INGREDIENTEN

-200 g rauwe tonijn, -1 sjalotje (gesnipperd), -1 el kappertjes, -2 el olijfolie, -1 el citroensap, -peper en zout (naar smaak), -150 g rijpe tomaten, -2 el sherry-azijn, -basilicum blaadjes, -komkommer,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2000
  •  
  •  20-30 min.

Een leuk hartige zalmpannekoekhapje (amuses)met room, kruiden en en vis. SORRY GEEN WOORD verkeerd gezegd met dit recept???? H E L E M A A L T O P!!!!

INGREDIENTEN

Bak een aantal dikke pannenkoeken en steek er met behulp van een borrelglaasje rondjes uit., 2 ons zalm 125 gr room 2 el mayonaise 2 el citroensap 1 el munt,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-02-2005
  • Frans
  •  10-20 min.

Een heel bijzondere amuse/borrelhapje! De geitenkaas wordt gemengd met honing, amandelschaafsel, en kappertjes. Zuur en zoet is een voortreffelijke combinatie en SUPER makkelijk in te vriezen.

INGREDIENTEN

125 gram zachte geitenkaas 25 amandelschaafsel 1 el kappertjes 1 el honing peper ca. 12 plakjes rookvlees.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2004
  • Frans
  •  10-20 min.

Leuk om te zien en SUPER makkelijk om te maken

INGREDIENTEN

2 grote bolletjes mozarella (20 bolletjes maken), 2 el olijfolie, 2 el verse peterselie (gehakt), 1 el verse bieslook (gehakt), 20 kerstomaatjes, 40 kleine basilicumblaadjespeper en zout,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-02-2005
  • Frans
  •  60-120 min.

Niet alleen lekker,maar ook een plaatje om te zien

INGREDIENTEN

16 grote garnalen (scampies) gepeld 1 tl olijfolie 1 tl knoflook, gehakt halve kleine ui, in ringen 1-2 tl chili olie 3 bosuitjes, in stukjes van 2.5 cm gehakt VOOR DE KARAMELSAUS 125 gr bruine suiker 50 ml thaise vissaus (nam pla) 125 ml water

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2006
  • Frans
  •  30-60 min.

Parmaham met rucola

INGREDIENTEN

1 eetl. pijnboompitten, 30 gr rucola, 100 gr parmaham, 2 eetl. olijfolie, 1 eetl. balsamicoazijn,zout, versgemalen peper, 12 cocktailprikkers.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Spaans
  •  0-10 min.

Kleine borrelhapjes, als hongermakertje voor of tijdens de maaltijd.

INGREDIENTEN

Pate, cranberry compote, krulandijvie, witlofblaadjes, groenten, mayonaise of creme fraiche, kruiden, of olie en azijn, soesjes, rauwe ham, asperges, hartige taart, paprika of waterkers.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2002
  •  
  •  0-10 min.

Amuse van garnalen, krabstaafjes en zalm op een stukje bladerdeeg

INGREDIENTEN

1 plak bladerdeeg, 4 krabstaafjes, 50 gram (hollandse)garnalen, 2 plakken gerookte zalm, 1 dopje whiskey, 1 1/2 eierlepel whiskey-cocktail-saus., peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-1999
  • Internationaal
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Bakje kerstomaatje, groene pesto, fetakaas en prikkers

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2005
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Van tomaat, gezien op de BBC. Bereiding per stuk.

INGREDIENTEN

1 cherrytomaat, pesto uit een potje, blokje geitenkaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-11-1999
  • Engels
  •  0-10 min.

Een prachtige maar kostbare amuse met pijnboompitjes en Parmezaanse kaas

INGREDIENTEN

100 gr carpaccio van ossenhaas2 eetl. Bertolli olijfolie Riservaca 24 pijnboompitten, geroosterd18 blaadjes rucolaVerse Parmezaanse kaas,gerasptzwarte peper, vers gemalen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-01-2007
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk en snel klaar gerecht, waar je zeker succes mee zult hebben.

INGREDIENTEN

50 gram doperwten Diepvries of koelverse, 1 el. creme fraiche, 5 blaadjes munt, 50 gram gerookte makreel, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-09-2009
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Toast met champignons

INGREDIENTEN

Champignons op toast,  1 bakje champignons,  beetje olijfolie,  Italiaanse keukenkruiden,  Verse peterselie,  2 teentjes knoflook,  zout/peper,  2 mozarella kaasjes,  3 sneetjes witbrood, , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-1999
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Toast met gerookte zalm

INGREDIENTEN

 325 gr gerookte zalm(snippers),  3 sneetjes wit brood,  8 kerstomaatjes,  dillesaus (Ikea),  kappertjes,  3 blaadjes ijsbergsla,  verse dille,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-11-1998
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Crostini met pesto

INGREDIENTEN

Ingredienten:, , voor de pesto:, , 60 gram oude Spaanse geitenkaas, , 75 gram rucola, , 2 teentjes knoflook, , 60 gram gepelde verse walnoten, , 2 - 3 dl olijfolie (extra vierge), , zout, peper, , voor de crostini:, , 1 bruin stokbrood, , 2 teentjes knoflook, , voor de garnering:, , 1 doosje cherry tomaatjes, , ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-2004
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Amuse van garnalen en tartaar

INGREDIENTEN

1 loempiavel, 1 tartaar, handje garnalen, licht geklopt eiwit, peper, zout.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-02-1999
  •  
  •  0-10 min.

Spekuientaartje

INGREDIENTEN

 4 plakjes bladerdeeg,  20 g boter,  15 g bloem,  6 eetl melk,  6 eetl slagroom,  peper, zou, nootmuskaat,  2 eieren,  1 ui,  75g bacon,  1 eetl olie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-1999
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Als de gasten aan tafel zijn gaan zitten, kun je dit serveren om de sfeer erin te krijgen/houden

INGREDIENTEN

Tomatenbouillon en slagroom, eventueel preiringetjes en wat olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-09-2004
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  0-10 min.

Oesters in bieslookvinaigrette

INGREDIENTEN

6 oesters, 1 eetl. balsamicoazijn, 1/2 eetl. Thaise vissaus, 2 theel. vloeibare honing, 2 eetl. olijfolie, 8 sprietjes bieslook.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Japans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 vleestomaten, 1 sjalot, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel witte wijnazijn, 1 theelepel balsamico-azijn, zout, versgemalen peper, 1 bakje roquete, 6 g gelatine, 1 kleine bloemkool, 100 ml slagroom, 1 struik bleekselderij, 16 radijsjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-09-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Amuse van nieuwe haring

INGREDIENTEN

3 st. Holl.Nieuwe Haring; 50 gr. wortel; 50 gr.broccoli; 50 gr. doperwten; 5 speren witte asperges; 5 speren groene asperges; 1 st. kleine tomaat; 15 gr. poedergelatine of blad; ? visbouillon; klein bosje veldsla., COULIS: 1 ui; 500 gram tomaten; peper en zout en olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-05-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.

De simpelste die je kunt verzinnen. Ik had eigenlijk niks in huis voor een amuse. Alleen een blikje schelvislever en gedroogde tomaatjes in olijfolie.

INGREDIENTEN

Een blikje schelvislever, gedroogde tomaatjes in olijfolie, vers gemalen peper

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-01-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Stokbrood, Gorgonzola een stuk, Walnoten, 3 Vijgen, Honing,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-01-2008
  •  
  •  0-10 min.

Croissanttoast met madagaskareend.

INGREDIENTEN

2 croissants, 1 doosje rucolacress, 2 eetl. cognac of vieux, 1 theel. vloeibare honing, 2 eetl. creme fraiche,1/ eetl. tomatenpuree, 1 eetl. groene peperkorrels, zout, 8 plakjes gerookte eendeborst.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  •  
  •  0-10 min.

Gebakken oesters met citrusdressing

INGREDIENTEN

12 oesters,1 sjalotje, 1/2 citroen, 1/2 sinaasappel, 2 eetl. witte-wijnazijn, 125 ml olijfolie, zout, versgemalen peper, 75 gr veldsla, 2 eetl. bloem.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-03-2002
  • Frans
  •  0-10 min.
  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-12-2009
  •  
  •  0-10 min.
  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-12-2004
  •  
  •  0-10 min.

Heerlijk en gemakkelijk

INGREDIENTEN

Zalmstukjes, Sambasaus van Calve, Rucola, Bieslook

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-10-2006
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een bijzonder lekkere smaaksensatie. Gebruik dan wel de echt Parmaham, heel dun gesneden. Echt zalig!

INGREDIENTEN

8 mooie dunne plakken Parmaham -, 1 bolletje (buffel) mozzarella -, 8 gedroogde tomaatjes -, 16 kleine zwarte olijven zonder pit -, 4 eetlepels gehakte basilicumblaadjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-2010
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 20 kCal - Eiwit 3 g - Vet 1 g - Koolhydraten 1 g

INGREDIENTEN

120 g tonijn, in blokjes gesneden, 1 theelepel sojasaus, 1 theelepel limoensap, chilivlokken (molen), 2 bosuitjes, fijngesneden

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-02-2008
  •  
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top