Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Amsoi recepten (15) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Surinaams groente-bijgerecht.

INGREDIENTEN

500 gr. amsoi, 250 gr. varkensvlees, 1 bouillonblokje, kleintje van Maggi, 2 eetl. olie of 25 gr. boter, 1 gesnipperde ui, zout, zwarte peper.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-04-2001
  • Surinaams Bijgerecht
  •  20-30 min.

Lekker Surinaams groentegerecht.

INGREDIENTEN

100 gram zoutvlees (of mager ontbijtspek)1 kg amsoi(=Paksoi) (of Chinese kool)3 1/2 dl olie2 grote uien, gesnipperd1 teentje knoflook, uitgeperst4 tomaten, ontveld en ontpit, in reepjes1 vleesbouillontablet1 eetl. Sweet chilisaus (Exotimex)1 theel. gemberpoederzout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2002
  • Surinaams Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 g amsoi, 250 g mager doorregen varkensvlees, 2 lepels olie of 25 g boter, 1 ui, 1 tomaat, 1 bouillonblokje, zout, peper, , Amsoi schijnt 'in het wild' tussen het onkruid van de Bijlmer te groeien.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-01-2003
  • Surinaams Bijgerecht
  •  0-10 min.

Personen: 4 Keuken: Surinaams Potten, pannen enzo: grote pan Bereidingstijd: ? 1 uur Diversen: makkelijk van "moesje2"

INGREDIENTEN

1 kg zoete aardappelen (naar keuze), 100 gr gedroogde garnalen, 2 sjalotjes, 75 gr boter of margarine, 2 bosjes (? 600 gr) amsoi, bouillonblokjes of, zout, versgemalen zwarte peper, 1 dl water,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-05-2002
  •  
  •  0-10 min.

EEN SURINAAMS RECEPT VAN ZOETE AARDAPPELS MET AMSOI EN GARNALEN

INGREDIENTEN

1 kg zoete aardappelen, 100 gr gedroogde garnalen, 2 sjalotjes, 75 gr boter of margarine, 2 bosjes (? 600 gr) amsoi, bouillonblokjes of zout, versgemalen zwarte peper, 1 dl water, 2 t knoflook snij ze in kleine stukjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-05-2005
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Cantonese schotel.

INGREDIENTEN

1pond kipfilet, 1pak sour mustard(zoute amsoi).3pitjesknoflook en 1ui en 2eetl taotjo en 1 mespuntje five spiced powder.Rum en soya saus en wat zout en 2eetl bruine suiker.1stukje ver geraspte gember.Gesneden bosuitjes fijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-06-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een simpele eenvoudig Surinaams groentengerecht.

INGREDIENTEN

4 bossen paksoi of amsoi,1 uitje,100 gr zoutvlees of ham, 75 gr margarine.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-07-2001
  • Surinaams
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*1 kilo verse groenten als paprika, uien, knoflook, kousenband of andere boontjes, komkommer, amsoi, paksoi, bosuitjes, worteltjes, tauge, komkommer, Spaanse peper(Bijv. Madam Jeanette)...*4 el slaolie*zout*suiker*eventueel:gado-gado saus en kleine kroepoekjes*

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2001
  • Surinaams Bijgerecht
  •  20-30 min.

* Green gumbo *Traditioneel wordt dit voedzame gerecht tegen het eind van de vastentijd geserveerd, aldus het boek waar dit recept uit afkomstig is. Ik heb nog een recept voor 'Green gumbo', Gumbo z'herbes, uit een ander boek - in het Engels, omdat dat beter is dan een vertaling die misschien niet 100% klopt -, maar wat een heel andere gumbo oplevert!

INGREDIENTEN

350 g ongekookte gerookte casselerrib, 2 el plantaardige olie, 1 grote milde witte ui (grof gehakt), 2-3 tenen knoflook uit de knijper, 1 tl gedroogde oregano, 1 tl gedroogde tijm, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels, 2 stengels bleekselderij (fijngesneden), 1 groene paprika (ontzaad en gehakt), 1/2 groene kool (zonder nerven en in repen), 2 liter lichte bouillon, 200 g raapsteeltjes (in reepjes), 200 g Chinese amsoi* (in reepjes), 200 g spinazie (in reepjes), 1 bosje waterkers (ca. 100 g, in reepjes), 6 lente-uitjes (fijngehakt), 25 g gehakte verse peterselie, 1/2 tl piment, 1 tl nootmuskaat, zout, versgemalen zwarte peper, cayennepeper, Voor het serveren:, warm stokbrood of knoflookbrood, * Amsoi is verkrijgbaar bij Surinaamse winkels en sommige oosterse toko's. Kun je het niet krijgen, gebruik dan paksoi of Chinese kool.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-04-2001
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Een kilo varkensvlees, , Zes eetlepels Lee Kum Kee Panda Oyster Sauce, , Een eetlepel Mee Chun Soya Sauce, , Een theelepel "Minced Ginger & Shallot", , Zes teentjes knoflook, , Een half ons Moek Ngie (dagoe jesie), , Een halve pak Thailand gezouten amsoi (Cock Brand) > de gezouten amsoi wassen, voor 10 tot 15 minuten weken in water om het te ontzouten, daarna wast U het nog een keer en vervolgens gaat U het in stukjes snijden., , Vijf takjes sjalot of prei, , Een mespunt Adjee smaakpoeder, , Een mespunt Chicken Powder, , Een glas kokend water,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-04-2002
  • Surinaams Bijgerecht
  •  60-120 min.

Rijstkip is het gerecht dat iedere Surinamer kent. Het smaakt bij nagenoeg alle Surinaamse eten. Voor een kip met een bijzonder krachtige smaak kun je dit recept volgen.

INGREDIENTEN

Een kip natuurlijk, of kippenpoten, een kleine ui, knoflook, laospoeder of verse laos, gemberpoeder of verse gember, goede ketjap (geen conimex), maggiblokje, aji-no-moto of ve-tsin, spijsolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2000
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Een en een half (1?) liter water, , Een kilo kippenvlees, , Een eetlepel "Minced Ginger & Shallot", , Een gezouten amsoi bal (Tjien Tjoi): dit wassen en in stukjes snijden en deze ca. 5 min laten ontzouten in water., , Een stukje Chinese sinaasappelschil (Copie): ca. 15 min in water laten weken en als het zacht geworden is het binnenste gedeelte wegkrabben., , Drie stuks Chinese gedroogde pruimen (Foeng Tjauw), , Twee stuks gedroogde Chinese inktvis, , Een pak witte Chinese vermicelli ( merk: Longkou ; 100 gr.): ca 20 min inweken in water en vervolgens met een schaar in stukjes snijden., , Vijf takjes sjalot in stukjes gesneden, , Twee theelepels Chicken Powder, , Een halve theelepel Adjee smaakpoeder, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-04-2002
  • Surinaams
  •  0-10 min.

Rijstkip is het gerecht dat iedere Surinamer kent. Het smaakt bij nagenoeg alle Surinaamse eten. Voor een kip met een bijzonder krachtige smaak kun je dit recept volgen.

INGREDIENTEN

Een kip natuurlijk, of kippenpoten, een kleine ui, knoflook, laospoeder of verse laos, gemberpoeder of verse gember, goede ketjap (geen conimex), maggiblokje, aji-no-moto of ve-tsin, spijsolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-03-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Surinaams bijgerecht

INGREDIENTEN

2 eetl. olie1 kleine ui, gesnipperd1 tomaat, ontveld en ontpit, in blokjes250 gram gepelde Hollandse garnalen1 theel. garam masala (kerriemix)

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-09-2002
  • Surinaams Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 lente-uitjes gesnipperd houd wit en groen apart van elkaar, 2 eetl olie, 4 jonge paksoi, grof gesneden, 2 Sjanghai paksoi, grof gesneden, 2 wortelen geraspt, 1 rode paprika in dunne plakjes, 60 ml groentebouillon of water, 2 eetl sojasaus (manis), ½ theel geroosterde sesamolie, 1 pak (500gr) stevige tofu uitgelekt en in blokjes, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 1 eetl verse gember, fijngesneden, 1 eetl rijstazijn, 1 eetl sesamzaadjes, geroosterd,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2011
  •  
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top