Amerikaanse recepten Meer Amerikaanse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Salades zijn vaak lekker zo maar ergens bij, iets speciaals of alleen als je er zin in krijgt. De meeste kon je alleen kant en klaar kopen, ik maak ze het liefste zelf. Tegenwoordig hoef je meestal maar even te zoeken op internet en je wordt regelrecht overspoelt met recepten. De een vaak nog lekkerder dan de ander, dit recept sprak me wel aan vooral omdat er 'n geheim ingrediënt in zo zitten, nl KARNEMELK. Ik heb het alleen 'n beetje aangepast maar niet veel, het is echt de moeite waard en heel lekker fris, zoet-zuur van smaak. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans

Ik heb dit recept op internet gevonden maar heb het na een paar keer maken aangepast m.b.t. de ingredienten en de bereidingstijd …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

Ongeveer 25 jaar geleden kwam ik geregeld bij de groenteman in Uithoorn op het Amstelplein voor een bakje met Amerikaanse Coleslaw. Die was altijd zo lekker daar. Deze Coleslaw smaakt het lekkerst als je m een dag van te voren bereid zodat de smaken goed kunnen intrekken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Paddenstoelen en gehakt is een combinatie waar je alle kanten mee op kunt. Toch wilde ik wel weer eens een keer iets anders maken dan een quiche, ovenschotel of een gewone gehaktbal. Toen ik op de radio een nummer van -Meatloaf- voorbij hoorde komen kreeg ik dus het idee van een gehaktbrood. Vergezelt door een lekker licht slastamppotje is het een heerlijk avondmaal. Heb je over dan is het ook koud erg lekker op de boterham. Ook op een buffet zal dit gerecht niet misstaan. Het voordeel is dat je dikke of dunne plakken kunt snijden al naar gelang je nodig hebt. Deze hoeveelheid is voor ongeveer 8 personen maar je kunt de hoeveelheid ook makkelijk halveren. Ik heb voor deze hoeveelheid 2 kleine bakblikken gebruikt omdat dit beter gaart dan 1 groot bakblik. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

Als het zo koud is eten we graag stamppotten of ovenschotels. De verwarmen je. Ik had nog spruitjes, spekreepjes en paddenstoelen in de koelkast en wilde weer eens iets anders. Maar wel een ovenschotel. Deze keer zonder kaas. Om de spruitjes toch weer een andere smaak te geven heb ik pittige mosterd met creme fraiche door elkaar geroerd en dit door de spruitjes gemengd. In één woord VERRUKKELIJK, Echt een ovenschotel om nog eens te maken. De  aardappelschijfjes bovenop heb ik deze keer niet met kaas bestrooid, maar wat ingevet met gesmolten boter. Heerlijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

In deze super lekkere uiensoep met Provencaalse kruiden zit Amerikaanse mosterd verwerkt. Dat is een mosterd met papadew en boning, In plaats van deze mosterdsoort kun je natuurlijk ook een gewone mosterd gebruiken en er een halve Spaanse peper en honing aan toevoegen. De sherry edik genoemd in het recept kan vervangen worden door een droge sherry. Deze soep wordt niet gebonden. Ik heb in dit recept runderbouillon gebruikt, maar de soep is ook geschikt voor vegetariers als ze groentenbouillon gebruiken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Een salade die zich overal goed mee laat combineren. Op dit moment past het natuurlijk fantastisch bij de bbq. Maak het al een paar uur van te voren zodat de smaken in de koelkast goed in kunnen trekken. Veel smaken zijn in deze aardappel salade aanwezig. De ham en het ei zijn lekker hartig en de augurk geeft het een zuurtje. De appel maakt het weer een beetje zoeter en door de ui krijgt het net een beetje meer pit. Ook de mosterd met peppadew die ik hierin heb gebruikt geeft het nog net een beetje meer smaak. Ik heb hier krieltjes in de schil genomen maar je kunt natuurlijk ook gewone aardappelen gebruiken.   Tip: Gebruik voor de dressing Griekse yughurt want die is lekker dik en bevat veel minder vet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Wie thuis zijn eigen worsten draait kan helemaal los gaan met eigen chef`s mix van kruiden, specerijen en andere smaakmakers. Venkel, salie, knoflook ... het kan allemaal. Dit basisrecept helpt de worstdebutant goed op weg. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Dit is het enige echte recept van de traditionele big mac zoals je hem bij de grote gele M krijgt voorgeschoteld! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Een heerlijk bijgerecht, niet alleen bij een barbecue maar ook als onderdeel van een zomerse maaltijd. Door het gebruik van ananas wordt de soms wat scherpe smaak van de kool verzacht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Zachte kaastaart van "Vifke" …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Een salade die zich overal goed mee laat combineren. Op dit moment past het natuurlijk fantastisch bij de bbq. Maak het al een paar uur van te voren zodat de smaken in de koelkast goed in kunnen trekken. Veel smaken zijn in deze aardappel salade aanwezig. De ham en het ei zijn lekker hartig en de augurk geeft het een zuurtje. De appel maakt het weer een beetje zoeter en door de ui krijgt het net een beetje meer pit. Ook de mosterd met peppadew die ik hierin heb gebruikt geeft het nog net een beetje meer smaak. Ik heb hier krieltjes in de schil genomen maar je kunt natuurlijk ook gewone aardappelen gebruiken.   Tip: Gebruik voor de dressing Griekse yughurt want die is lekker dik en bevat veel minder vet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Als het zo koud is eten we graag stamppotten of ovenschotels. De verwarmen je. Ik had nog spruitjes, spekreepjes en paddenstoelen in de koelkast en wilde weer eens iets anders. Maar wel een ovenschotel. Deze keer zonder kaas. Om de spruitjes toch weer een andere smaak te geven heb ik pittige mosterd met creme fraiche door elkaar geroerd en dit door de spruitjes gemengd. In één woord VERRUKKELIJK, Echt een ovenschotel om nog eens te maken. De  aardappelschijfjes bovenop heb ik deze keer niet met kaas bestrooid, maar wat ingevet met gesmolten boter. Heerlijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Heerlijke gekruide maar zoete spareribs met een klein beetje sinasappelsap …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Kleine koekjes van crab of surimi. Lekker als voorgerecht, hoofdgerecht of party-food. Deze hoeveelheid is voor ca 12 grote koekjes. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

Hebben we de kip en kebabs gehad dus gaan we gewoon door met kluiven en nu met de spareribs. Wie lust ze niet op een barbecue, maar deze zijn vers gemaakt en op pittige, Amerikaanse wijze gemarineerd. Echt heel lekker. Dit is een beetje fusion zoals de TEX-MEX keuken. Dat is de Amerikaanse keuken uit Texas met een kleine Mexicaanse invloed. Deze zijn dus lekker pittig gemarineerd en dat proef je. Geschikt om te roosteren op de barbecue en geschikt om in de oven te garen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Fusion

In de USA is het elk jaar op de derde donderdag van november "Thanksgiving day". Traditioneel wordt dan gebraden kalkoen met gegratineerde zoete aardappelen gegeten !!! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

Paddenstoelen en gehakt is een combinatie waar je alle kanten mee op kunt. Toch wilde ik wel weer eens een keer iets anders maken dan een quiche, ovenschotel of een gewone gehaktbal. Toen ik op de radio een nummer van -Meatloaf- voorbij hoorde komen kreeg ik dus het idee van een gehaktbrood. Vergezelt door een lekker licht slastamppotje is het een heerlijk avondmaal. Heb je over dan is het ook koud erg lekker op de boterham. Ook op een buffet zal dit gerecht niet misstaan. Het voordeel is dat je dikke of dunne plakken kunt snijden al naar gelang je nodig hebt. Deze hoeveelheid is voor ongeveer 8 personen maar je kunt de hoeveelheid ook makkelijk halveren. Ik heb voor deze hoeveelheid 2 kleine bakblikken gebruikt omdat dit beter gaart dan 1 groot bakblik. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

Met dank aan Ellen, voor toezending van het recept. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans
Populaire Amerikaanse kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies