Amerikaanse recepten Meer Amerikaanse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Amerikaanse barbecue is iets heel anders dan Nederlandse. Wat wij barbecue noemen, heet daar grillen: vlees kort garen op een rooster boven een warmtebron. In Amerika is barbecue het langzaam garen van grote stukken vlees (varkensschouders, ribbetjes) boven rokend hout of houtskool, en daar kunnen de Amerikanen net zo gepassioneerd over discussien als Italianen over spaghetti. Barbecue isserious business, vooral in de barbecue belt in het zuiden van de VS. Door het langzame garingsproces (een flinke varkensschouder duurt wel een uur of 14) wordt het vlees supermals en krijgt een heerlijke rooksmaak. Er zijn talloze regionale variaties: droge of natte marinade, hele beesten of stukken vlees, verschillende houtsoorten om mee te roken, wel of geen barbecuesaus die dan weer zoet, zuur of pikant kan zijn Ik proefde mijn eerste American barbecue in het 12 Bones Smokehouse in Asheville, North Carolina. Ribbetjes en rundvlees uit de enorme rookoven, om je vingers bij af te likken. Ongezond? Welnee. Op het toilet hing een grote lachspiegel met daarnaast een bordje: See? Good bbq makes you skinny.Als het weer niet uitnodigt om een een paar kilo ribbetjes een hele dag op de barbecue te leggen, is er gelukkig een alternatief. In een artikel in de New York Times van afgelopen juni beschrijft de onvermoeibare culinaire onderzoeker Harold McGee dat ribbetjes uit de oven sowieso voor de thuiskok een betere optie zijn dan ribbetjes van de barbecue: sneller klaar en sappiger. Dit is een bewerking van zijn recept. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

Vlees marineren voor bbq …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

Hamburger Bolletjes volgens recept Big Ferdinand …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

Heerlijk Amerikaans Slow Cooker recept voor op (hamburger)broodjes of met een frisse salade. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

Heerlijke cheesecake voor bij de thee of als nagerecht. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

De perfecte spareribs zuig je van het bot en kleven aan je handen. Met dit recept, met een aangename zoetzure wet rub met honing, azijn en verse kruiden, zit je altijd goed. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

Pulled pork is uit elkaar getrokken vlees van een lang gegaard stuk varkensvlees, zeg maar een soort draadjesvlees. Je kunt het maken van een ham of varkenskop, maar mijn favoriet is de schouder van een vet varkentje als de Duke of Berkshire. Lang garen in de oven. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

Hoe maak je Pulled Pork? Dit is een basisrecept. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

Heerlijke smeuige pecan pie! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

12 maiskolven 200 gr ongezouten boter op kamertemperatuur 2 eetl chilipoeder 1/2 theel cayennepeper 1 theel paprikapoeder geraspte schil van 2 limoenen 4 eetl versgeperst limoensap. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

Bij de Bagels&Beans hebben ze een overheerlijke cheesecake op het menu staan, deze cheesecake komt redelijk in de buurt na heel wat uitproberen! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

150 g boter 1 vanillestokje 200 g witte basterdsuiker 200 g witte chocolade 200 g amaretti koekjes 400 g monchou 250 ml slagroom …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

Simpel en oh zo lekker …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

Dry rub * 1 eetl paprikapoeder * 0.5 eetl komijnzaad * 1 eetl uipoeder * 1 eetl knoflookpoeder * 1 theel chilipoeder * 1 eetl oregano * 1 eetl grof zeezout * 1 eetl bruine suiker Barbecuesaus: * 50 ml tomatenketchup * 50 ml worcestershire saus * 5 eetl basterdsuiker * 2 eetl scherpe Franse mosterd * 1 theel knoflookpoeder * 1 theel gemalen komijn * 2 takjes tijm * 450 ml water …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

Zoete roomkaastaart uit Amerika, die in punten ook makkelijk is in te vriezen. Ook heerlijk als nagerecht. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

De enige echte Amerikaanse cheesecake! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

Malse kippeboutjes in een super BBQ saus. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

Een recept wat ik van een Amerikaanse site gehaald heb, het had heel veel enthousiaste reviews. Vandaar dat ik het vertaald heb. De hoeveelheid is voldoende voor 10 personen als onderdeel van een buffet. Je kunt de marinade ook gebruiken voor een stuk varkensvlees. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans
Populaire Amerikaanse kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies