Amerikaanse recepten Meer Amerikaanse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

De perfecte spareribs zuig je van het bot en kleven aan je handen. Met dit recept, met een aangename zoetzure wet rub met honing, azijn en verse kruiden, zit je altijd goed. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

Pulled pork is uit elkaar getrokken vlees van een lang gegaard stuk varkensvlees, zeg maar een soort draadjesvlees. Je kunt het maken van een ham of varkenskop, maar mijn favoriet is de schouder van een vet varkentje als de Duke of Berkshire. Lang garen in de oven. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

Kijk voor meer lekkere salades en andere recepten op mijn blog www.delimalicious.nl …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Amerikaans

1 bakje walnoten (110 g) 1 kleine knolselderij, geschild 1 bekertje zure room (125 ml) 4 el yoghurt 4 el mayonaise 1 citroen, uitgeperst 2 appels, Granny Smith 1 appel, Pink Lady 2 stronken witlof …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

1350 gram verse augurken (dus niet uit pot) of (snack)komkommer 1 hele grote (zoete) ui 60 gram fleur de sel (zuiver zout) 750 ml witte azijn 150 gram suiker 4 teentjes knoflook, fijngehakt 2 theelepels dillezaad 2 theelepels mosterdzaad 2 theelepels selderijzaad ½ theelepel kurkuma …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

- 2 zakken verse cranberries (340 gr. per zak) - 275 gr. donkerbruine basterdsuiker - 2 pers sinaasappels - 5 kruidnagels - 200 ml. rode port - scheut Grand Marnier - scheut rum (Bacardi) - 1 kaneelstokje …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

1/2 pak bastognekoeken (a 260 g) 75 g boter, gesmolten 200 g chocolade extra puur 72%, in stukjes 2 bakjes mascarpone (zachte roomkaas, a 250 g) 2 bakjes ricotta (verse kaas, a 250 g) 4 eieren 150 g donkerbruine basterdsuiker 1 bakje frambozen …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

1/2 pak volkoren koekjes (a 300 g) 70 g gezouten boter 200 g suiker 1 tablet melkchocolade (100 g), in stukjes 2 bakjes verse roomkaas (a 200 g) 200 g volle Franse kwark (bak 500 g) 3 eieren 1 limoen, uitgeperst 1 bakje blauwe bessen (150 g) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

250 g digestive koekjes (rol 400 g) 100 g boter 2 citroenen, schoongeboend 2 limoenen, schoongeboend 3 bakjes mascarpone (zachte roomkaas, a 250 g) 200 g basterdsuiker 2 eieren 2 blikjes mandarijn op lichte siroop (a 312 g), uitgelekt 4 el lemon curd (potje 320 g) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

(High Dumpsie Deary Jam)Deze jam wordt roze van kleur, de verschillende fruitsoorten blijven goed te proeven. Geschikt voor taartvulling, of bij ijs, of op turks brood. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Traditioneel amerikaans recept …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

* Granola (geroosterde muesli) *Veel lekkerder dan voorverpakte muesli en eenvoudig zelf te maken. Na het mengen van de droge ingredienten hoef je er alleen nog maar warme honing met basterdsuiker door te roeren. Een snufje zout verbetert de smaak, maar je kunt het ook weglaten. Laat het mengsel goed drogen voordat je het in potten of plastic bakjes overdoet. Granola smaakt heerlijk met melk en plakjes banaan of met yoghurt en bosbessencompote of met ... vul zelf maar verder in. Uiteraard kun je de samenstelling naar eigen smaak en/of inzicht aanpassen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Een gelei met de kleur en smeerbaarheid van honing. Lekker op geroosterd brood en door joghurt (met muesli). Als vlaaivulling, met verse peren. Voor ca 8 potjes. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

* Pittige kersendrank *Een bounce is een drankje uit de koloniale tijd, dat men maakte door sterke drank over vruchten te gieten en er suiker en vaak ook specerijen aan toe te voegen. De naam ('stuiteren') zou heel goed kunnen slaan op het effect dat het op de drinkers had. Deze bounce is uitgevonden door afstammelingen van Scandinaviers die zich vestigden in Door County in Wisconsin. In dit noordelijke deel van het schiereiland groeien veel kersenbomen. Tip: Maak een flinke hoeveelheid Cherry Bounce en berg deze op voor de winter. Schenk de bounce in tere likeurglazen en klink er bijvoorbeeld mee op het nieuwe jaar. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Een recept uit de Cajunkeuken. Het is de creoolse variant van piccalilly, maar dan anders.Groene tomaten zijn te koop bij turks/marokkaanse groentewinkels. Bereidingstijd is zonder uitlekken …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

1350 gram verse augurken (dus niet uit pot) of (snack)komkommer 1 hele grote (zoete) ui 60 gram fleur de sel (zuiver zout) 750 ml witte azijn 150 gram suiker 4 teentjes knoflook, fijngehakt 2 theelepels dillezaad 2 theelepels mosterdzaad 2 theelepels selderijzaad ½ theelepel kurkuma …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

1kg pompoen in stukken-1kg appelen in stukken-250g uien in reepjes-1eetlepel mosterd-1 eetlepel kaneelpoeder-1 theelepel gemalen kruidnagel-1 theelepel gemberpoeder-1 theelepel peper-500g suiker-1/4l witte wijnazijn-250g rozijnen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

* Dilleboontjes *Zoals de naam al doet vermoeden is dit een recept van Robin Lee. De boontjes worden rechtop in een pot gedaan. Het begin van de zomer, wanneer er weer jonge sperziebonen zijn, is de tijd om dit tafelzuur te maken. De ingelegde boontjes moeten voor gebruik ten minste 2 weken staan. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Zelfgemaakte zuurkool met knoflook, voor een andere smaak. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans
Populaire Amerikaanse kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies