Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Amerikaans vlees recepten (637) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Thuis je Big mac maken. Bijna niet van echt te onderscheiden.

INGREDIENTEN

Voor 4-5 burgers, , -400g 100% rundvlees, -hamburger broodjes met sesam (te krijgen bij oa AH, liever geen `verse` sesam bolletjes), -mayonaise, -ketchup, -mosterd, -pot zoete piccalilly, -pot augurken, -ui, -ijsbergsla, -cheddar / smeltkaas plakjes (euroshopper), -witte azijn of natuurazijn, -zout, peper, suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-05-2012
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 kg runderbraadstuk, Zout, Versgemalen zwarte peper, 1 tl pimentpoeder, 50 gr boter, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 2 stengels bleekselderij, 1 grote groene paprika, 1 groene spaanse peper of 1 eetlepel jalapenopeper reepjes (potje), 2 dl Mexicaanse salsasaus, 1 el mosterd, 1 tl kaneel, 2 dl donker bier, Allesbinder, 1/2 bosje peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-11-2003
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

8 kipvleugeltjes, 2 eetlepels zonnebloemolie, 2 saucijsjes, 1 uitje, 1 teentje knoflook, 4 stengels bleekselderij, (1 rood pepertje), 1/2 theelepel komijnpoeder, 1 takje verse tijm, 1 laurierblaadje, 300 gr langkorrelrijst (geen snelkook), 1/2 liter groentebouillon, 1 blikje tomaatstukjes, zout, versgemalen zwarte peper,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-2004
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kg runderbraadstuk, zout, versgemalen zwarte peper, 1 theelepel pimentpoeder, 50 gr boter, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 2 stengels bleekselderij, 1 grote groene paprika, 1 groene spaanse peper of 1 eetlepel jalapenopeper reepjes (potje), 2 dl Mexicaanse salsasaus, 1 el mosterd, 1 theelepel kaneel, 2 dl donker bier, allesbinder, 1/2 bosje peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-09-2002
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 kilo runderbraadstuk, zout, versgemalen zwarte peper, 1 tl pimentpoeder, 50 gr boter, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 2 stengels bleekselderij, 1 grote groene paprika, 1 groene spaanse peper of 1 eetlepel, jalapenopeper reepjes (potje), 2 dl Mexicaanse salsasaus, 1 eetlepel mosterd, 1 theelepel kaneel, 2 dl donker bier, allesbinder, 1/2 bosje peterselie.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-05-2002
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Burritos in drie Variaties

INGREDIENTEN

3 eetlepels zonnebloemolie, 250 gr varkensvlees in blokjes, 500 gr rundvlees, 100 gr gesneden uien, 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 theelepel zout, 1 theelepel chilipoeder, 4 dl water, 300 gr bruine bonen (uitgelekt), 25 gr geraspte kaas, Mexicaanse tortilla's, , Bak in een grote koekepan in de hete olie het vlees snel bruin. Voeg de ui, knoflook, zout, chilipoeder en water bij het vlees en breng alles aan de, kook., Zet het vuur lager en laat het in 2 uur zo zachtjes stoven dat het vlees, bijna uiteen valt. Maak het gare vlees met een vork klein en laat de, vleesrago?t zonder deksel inkoken tot deze dik wordt en al het vocht is, verdwenen., Doe de uitgelekte bonen en kaas in een pan en verhit zachtjes tot de kaas, gesmolten is., Om de burritos te maken:, Vul de tortilla's met 2 eetlepels vlees en 2 eetlepels bonen en vouw de, kanten van de tortilla dicht.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mexicaanse gehaktschotel (2 personen

INGREDIENTEN

1 ui, 1 groene paprika, 1/2 rode Spaanse peper, 250 gr rundergehakt, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel Mexicaanse kruidenmix, 4 eetlepels chilisaus, 1 blikje mais (nettogewicht 150 gr), 50 gr Bugles, 50 gr geraspte oude kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mexicaanse stoofschotel

INGREDIENTEN

600 gr riblappen, zout, peper, 1 teentje knoflook, 2 uien, 4 tomaten, 1 rode en 1 groene paprika, 1 blikje maiskorrels, 250 gr doperwtjes, 4 aardappelen, peterselie, 50 gr boter, 1 Spaans pepertje,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rundvleesschotel met cacao uit de Cariben 6 personen. De Azteken kenden de verrukkingen van de cacao lang voor de komst van de Spanjaarden. Men serveerde vaak chocoladesaus bij hartige gerechten.

INGREDIENTEN

50 gr hele walnoten, 1 fijngehakte ui, 1 chilipeper, van zaadjes ontdaan en fijngehakt, 3 teentjes knoflook, 2 eetlepels rozijnen, 1 1/2 eetlepel cacaopoeder, 1/2 literblik tomaten, olie, 1 theelepel gemalen kaneel, 4 kruidnagels, 1 in plakjes gesneden wortel, 25 grof gehakte walnoten, 3 dl bouillon of water, 1 kg in blokjes gesneden magere runderlappen,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pikant pindagehakt

INGREDIENTEN

600 gr rundergehakt, 1 fijn gesnipperde ui, 50 gr paneermeel, 2 eetlepels Shoarmakruidenmix), 2 theelepels zout, 1 ei, 150 gr pindakaas met nootjes, 2 eetlepels chilisaus, olie, een ronde ingevette ovenschaal (doorsnede 15 cm) met hoge rand,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Feijoada (Braziliaanse stoofschotel)

INGREDIENTEN

200 gr chorizo, 100 gr ontbijtspek, 200 gr runderlappen, 150 gr varkensfricandeau, 2 eetlepels olie, 2 uien in stukken, 2 geperste teentjes knoflook, 1 Madame Jeanette peper, 100 gr blokjes pompoen, 1 bakbanaan in blokjes, 1 mango in blokjes, 2 blikken zwarte bonen (? 400 gr), afgespoeld en uitgelekt, het sap van 1 limoen, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lamsvlees met zoete aardappel en bonen uit New Orleans

INGREDIENTEN

1 blik red kidneybeans ( 400 gr), 3 eetlepels olie, 1 gesnipperde ui, 1 teentje knoflook, 1 grote zoete aardappel in blokjes ( 400 gr), 250 gr lamsbout in blokjes, zout, peper, 1 pot New Orleans spicy tomato (McCormick), 2 takjes selderij,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Stoofschotel met lamsvlees en groenten

INGREDIENTEN

750 gr in flinke blokken gesneden lamslappen, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 1 schoongemaakte en in ringen gesneden prei, 1 schoongemaakte en in stukjes gesneden stengel bleekselderij, 1 in plakjes gesneden worteltje, 1 eetlepel grofgehakte peterselie, 1 laurierblad, 1 theelepel gedroogde oregano, mespuntje gemalen komijn, zout, peper, 7 dl water, 500 gr geschilde en in stukken gesneden aardappelen, 250 gr schoongemaakte en in stukjes gesneden pompoen, 2 in plakjes gesneden courgettes, 250 gr schoongemaakte en gebroken sperziebonen, 350 gr maiskorrels uit blik, uitgelekt, 2 eetlepels maizena, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Taacos met vlees

INGREDIENTEN

500 gr mager rundergehakt, 1 middelgrote gesnipperde ui, 1 teentje knoflook uit de knijper, 1 zakje taco seasoning mix, 12 tacoschelpen, 2 fijngesneden tomaten (liefst vleestomaten), 100 gr geraspte oude kaas, 1 krop fijngesneden ijsbergsla, 1 kleine pot (hete) tacosaus,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Cubaanse boliche (gestoofde runderrollade

INGREDIENTEN

1 stuk mager runderbraadvlees van 750 gr, 1 dl grapefruitsap, het sap van 1/2 limoen, 2 teentjes knoflook, 1 sjalotje, 3/4 dl olijfolie, 1 eetlepel sherry, 1 eetlepel gembersiroop, mespunt komijn, 1 theelepel oregano, sesamolie, 100 gr chorizo-worst aan een stukje, een dikke plak ham van 100 gr, 50 gr pimento-olijven, 1 kleine (rode) ui, 1/4 groene en 1/4 rode paprika, 1 beschuit, 1 ei, 1 blik tomaatstukjes met vocht, 4 grote aardappelen, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Fajitas, Texas.

INGREDIENTEN

Een forse biefstuk (in Texas gebruikt men 'skirt steak', een deel van het, rund dat hier 'vinkenlap' wordt genoemd), Voor de marinade:, 3/4 dl Japanse sojasaus, 1/2 dl Amberbier, 1/2 dl worcestershiresauce, 1 1/2 eetlepel limoensap, 1 eetlepel jalape?ovocht (van ingeblikte jalape?o's), 1 eetlepel suiker, 1/2 eetlepel fijngehakte knoflook, 25-30 gr zeer fijngesneden lente-uitjes, 1/2 theelepel versgemalen peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Isla Bonita Pork (Geroosterd varkensribstuk)

INGREDIENTEN

Een (speen)varkensribstuk ( 16 ribbetjes), 7 eetlepels bruine rum, 150 gr bruine suiker, 6 teentjes knoflook, 4 eetlepels geraspte verse gember, het sap van 1 limoen, 3 gesnipperde Spaanse pepertjes, zaadjes verwijderd, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

In bier gestoofd varkensvlees

INGREDIENTEN

750 gr in flinke blokken gesneden magere varkenslappen, zout, peper, 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 1 uitgeperst teentje knoflook, 1 schoongemaakte en in stukjes gesneden rode paprika, 1 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en fijngehakte rode peper, 2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 1 theelepel gedroogde oregano, mespuntje gemalen komijn, 2 dl bier,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Californian Swiss steak

INGREDIENTEN

3 eetlepels bloem, 1 theelepel grofgemalen zwarte peper, 1 theelepel zout, 1 runderlap van 450-500 gr, olie, 1 grote ui, 2 vleestomaten, 2 dl witte wijn, 1 eetlepel witte wijnazijn, 1 laurierblaadje, gedroogde rozemarijn en oregano, 4 (nieuwe) aardappelen, 150 gr kastanje-champignons, 1 dl halfvolle koffiemelk, 3 eetlepels poeder voor witte (variatie)saus,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rundvleesreepjes in kruidige saus

INGREDIENTEN

1 kg magere runderlappen, 1 schoongemaakte en in parten gesneden ui, 1 schoongemaakt teentje knoflook, 1 in plakjes gesneden worteltje, 1 schoongemaakte en in stukken gesneden stengel bleekselderij, 2 takjes peterselie, 1 laurierblad, 2 kruidnagels, 8 geplette zwarte peperkorrels, zout water, , voor de saus:, 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, 2 schoongemaakte en kleingesneden uien, 2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten, 6 eetlepels fijngehakte peterselie, 2 eetlepels azijn, mespuntje suiker, enkele druppeltjes tabasco, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Picadillo II

INGREDIENTEN

200 gr runder/varkensgehakt, 2 eetlepels wijnazijn, 1/4 theelepel zout, 1/4 theelepel zwarte peper, 1/4 theelepel suiker, 1 eetlepel olie, 1/2 fijngehakte ui, 1 geperst teentje knoflook, 1 groene gehakte chili, 1 rode peper in reepjes, 3 fijngehakte selderijstengels, 1 verkruimeld blokje kippebouillon, 1 kleine gekookte en in blokjes gesneden aardappel, 9 gevulde olijven in schijfjes, 1 eetlepel amandelschilfers, 1 eetlepel krenten, 1 blik tomaten (400 gr), 1 eetlepel tomatenpuree

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hawaiaanse spaghettisaus

INGREDIENTEN

2 uien, 10 gr boter, 550 gr gehakt, zout, peper, knoflook, ketjap manis, 2 paprika's, 1 literblik ananasstukjes, 100 gr champignons, 2 tomaten, 2 bananen,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Chili con carne I

INGREDIENTEN

200 gr witte bonen, 200 gr bruine bonen, 3 uien, 1 kg rundvlees (stoofvlees), boter, 1 teentje knoflook, 1 chilipepertje, 2 1/2 dl vleesbouillon, 8 tomaten, 2 rode paprika's, 1 eetlepel maiszetmeel, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lever in champignonsaus

INGREDIENTEN

50 gr boter, 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 250 gr in plakjes gesneden champignons, 2 dl droge witte wijn, 1 theelepel gedroogde oregano, zout, peper, 500 gr in plakken gesneden kalfs- of varkenslever

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Chili con carne III (Mexico

INGREDIENTEN

2 eetlepels reuzel of olie, 2 kleingesneden uien, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 750 gr mager rundergehakt, 1 blik ontvelde tomaten ( 225 gr), 4 eetlepels tomatenpuree, 1 laurierblad, 1 theelepel gedroogde oregano, 1 theelepel gemalen komijn, 1 eetlepel chilipoeder, 1 mespuntje cayennepeper of enkele druppels Tabasco, 1/2 liter runderbouillon, zout, 500 gr gekookte en uitgelekte bruine bonen,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Carne asada, sopa de arroz, colache (Mexico)Vooraf: Seviche de camarones Dessert: Mango con naranjas

INGREDIENTEN

1 limoen, 2-3 teentjes knoflook, 4 runderbiefstukken ? 175 gr, zout, peper, olie, 1 pot Salsa de la Casa, 250 gr langkorrelrijst, 2 uien, 1 vleestomaat, 4 worteltjes, 100 gr verse of diepvrieserwtjes, 5 dl runderfond, 1 courgette, 1 groene paprika, 1 blik supermais, koriandergroen,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Picadillo I

INGREDIENTEN

5 eetlepels olie, 1 grote fijngehakte ui, 1 grote, groene, fijngehakte, zoete peper, 1 gehakt teentje knoflook, 1 van zaad ontdaan en gehakt rood pepertje, 750 gr rundergehakt en 250 gr varkensgehakt, 2 grote gepelde, gehakte tomaten, 1/2 theelepel komijn, zout, peper, 60 gr rozijnen, 2 eetlepels met piment gevulde gehakte groene olijven, 1 eetlepel kappertjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tinga de Cerdo y Ternara (stoofvleesgerecht uit Mexico)

INGREDIENTEN

375 gr kalfspoelet, 375 gr varkenspoelet, 1 eetlepel mais- of andere olie, 60 gr boter, 400 gr gepelde groene tomaten, 1 grote groene paprika, 1 groen Spaans pepertje, 1 grote fijngesnipperde ui, 1 teentje knoflook uit de pers, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 flinke mespunt gedroogde marjolein, 1 flinke mespunt verse of gedroogde basilicum, 1 eetlepel fijngehakte bieslook, 1/2 theelepel geraspte nootmuskaat, 1/2 theelepel suiker, 7 eetlepels droge sherry, zout, peper, aroma of soja, 5 eetlepels slagroom,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Taart van gehakt met kaas (Curacao

INGREDIENTEN

Genoeg Edammer kaas om een vorm van 2 1/2 liter mee te bedekken (bodem, zijkanten, deksel), 120 gr boter, 2 gehakte uien, 750 gr rundergehakt, 1 groene paprika, 1 scheutje tabasco of wat sambal oelek, 60 gr grofgehakte paddestoelen, 2 eetlepels cognac, 2 gepelde grofgehakte tomaten, 2 gehakte gekookte eieren, 2 eetlepels rozijnen, 2 eetlepels gehakte zwarte olijven, 2 eetlepels fijngehakte zoete augurken, 1 eetlepel tomatenketchup, 6 eetlepels bruine saus, peper, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gestoofd lamsvlees in doperwtjessaus

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, 750 gr in niet al te grote blokken gesneden lamslappen, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 2 theelepels paprikapoeder, 1 eetlepel bloem, 2 dl water, zout, peper, 250 gr gare doperwtjes (uit blik), 1 ei, 2 eetlepels fijngehakte peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Peruaanse lamsstoofschotel

INGREDIENTEN

6 schoongemaakte teentjes knoflook, 1 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en in stukken gesneden rode peper, 2 eetlepels grofgehakte peterselie, 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 750 gr in niet al te grote blokken gesneden lamslappen, zout, peper, 1 dl sinaasappelsap, 1 1/2 dl water, 500 gr geschilde en in plakjes gesneden aardappelen, 250 gr gare doperwtjes (uit blik),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Caribische runderstoofpot met rijst

INGREDIENTEN

1 1/2 kg rundstoofvlees, 80 gr boter, peper uit de molen, zout, cayennepeper, 1 dl passievruchtennectar (maracuja), 1 dl ananassap (ongezoet), 100 gr cream of coconut (uit blik), 400 gr langkorrelrijst, 1 grote of 2 kleine mango's, een bosje jonge uitjes, de geraspte schil van 1/2 limoen, 3 eetlepels limoensap, een bosje bieslook,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rundvleesstoofschotel met aardappelen, tomaten en mais

INGREDIENTEN

4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, 500 gr in flinke blokken gesneden magere runderlappen, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 1 uitgeperst teentje knoflook, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 2 theelepel gedroogde oregano, 2 theelepels paprikapoeder, 6 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten, zout, peper, 500 gr geschilde en in stukken gesneden aardappelen, 150 gr maiskorrels uit blik, uitgelekt,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Amerikaans rijstpannetje

INGREDIENTEN

8 kipvleugeltjes, 2 eetlepels zonnebloemolie, 2 saucijsjes, 1 uitje, 1 teentje knoflook, 4 stengels bleekselderij, (1 rood pepertje), 1/2 theelepel komijnpoeder, 1 takje verse tijm, 1 laurierblaadje, 300 gr langkorrelrijst (geen snelkook), 1/2 liter groentebouillon, 1 blikje tomaatstukjes, zout, versgemalen zwarte peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gestoofd rundvlees uit de oven

INGREDIENTEN

1 1/2 kg runderstoofvlees, 1 kopje rode wijn, 2/3 kopje azijn, 1 1/2 kopje runderbouillon, 1 theelepel zout, 6 zwarte peperkorrels, 6 pimentbessen, 1/2 kopje bruine suiker, 1 laurierblad, 1 grote gesnipperde ui, 3 eetlepels bloem,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gekookt rundvlees op z'n argentijns (6 personen)

INGREDIENTEN

1 kop gedroogde kekererwten of grote witte bonen, 8 koppen water, 900 gr klaprib, 225 gr mager pekelspek in plakken, 1,6 kg kip in stukken, 1 1/2 theelepel zout, versgemalen zwarte peper, 3 gekruide worstjes (liefst Spaanse chorizo) in plakjes, 4 wortels in plakjes, 4 uien in plakken, 5 geperste teentjes knoflook, 1 kleine zucchini, geschild en in plakken gesneden, 4 tomaten, geschild en gevierendeeld, 1 kleine kool in achten, 1 groene paprika, van zaad en zaadlijsten ontdaan en gehakt, 4 aardappelen, geschild en in schijven, 2 preien in ringen, 2 eetlepels gehakte peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Chili con carne II

INGREDIENTEN

2 gesnipperde uien, 3-5 fijngehakte teentjes knoflook, 3 eetlepels olie, 400 gr half-om-half gehakt, 2 theelepels oregano, 1 gele en 1 rode paprika in reepjes, 2-3 eetlepels jalapenopeper (uit een potje), 2 eetlepels bloem, 1 theelepel gemalen komijn (djinten), 3 dl vleesbouillon (van tablet), 2 blikken rode kidneybonen, peper, zout, 3 eetlepels fijngehakte peterselie en/of koriander,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gehaktballetjes in jalapenosaus (Mexico)

INGREDIENTEN

500 gr runder/varkensgehakt, 1 in water geweekte en uitgeknepen snee brood, 1 eetlepel wijnazijn, 1/2 theelepel zout, 1/4 theelepel zwarte peper, snuif suiker, olie, Salsa de Chile Chilpotle, 25 gr amandelschilfers,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

New Orleans-ribbetjes met pittige bonen

INGREDIENTEN

750 gr varkensribbetjes, 2 bosuitjes, 4 eetlepels vloeibare bloemenhoning, 4 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel zoute ketjap (ketjap asin), 1 theelepel geraspte citroenschil, 2 eetlepels citroensap, 2 theelepels vleeskruiden, 1 rode ui, 1 rood pepertje, 1 eetlepel olie, 1 blik rode kidneybonen (400 gr),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zuid-Amerikaanse gehaktbroodjes

INGREDIENTEN

1 ei, 2 eetlepels olie, 1 gesnipperde ui, 1 gesnipperde kleine groene paprika, 250 gr rundergehakt, 1/2 eetlepel tomatenpuree, 3 eetlepels rozijnen, 8 groene olijven in stukjes, 1/2 theelepel tijm, 1/2 theelepel chilipoeder, zout, peper, 4 kaiserbroodjes, 10 takjes koriander,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top