Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

70 amandeltaart recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Deze superlekkere amandeltaart gaat op tot de laatste kruimel. Hij wordt bereid met grano duro: meel van Italiaanse, harde tarwe. Als je dat niet kunt krijgen, is volkorenbloem een goed alternatief.

INGREDIENTEN

1 citroen (liefst biologisch), , 150 g blanke amandelen, , 300 g grano duro (Italiaanse winkel), , 150 g boter, op kamertemperatuur, , 150 g suiker + extra om te bestrooien, , 1 eierdooier

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-08-2009
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Simpel en heerlijk ! tip : laat de kindjes helpen , die vinden het heel leuk.

INGREDIENTEN

4 eieren, 200 gram fijne suiker, 200 gram gemalen amandelen, 1 tl kaneelpoeder, schil van 1 citroen (hoeft niet) geraspt, boter, bloem om te bestrooien, 50 gram poedersuiker.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-03-2008
  • Spaans Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

- 3 eieren, - 250 gr suiker, - 500 gr bloem, - 250 gr gesmolten boter, - amandelessence, - mespunt zout, - 1 los geklopte eidooier, - 125 gr amandelen,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-12-1999
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Deze taart is overheerlijk. Wij hebben dit recept gekregen van een Nederlandse vrouw die 30 jaar in Spanje woont.

INGREDIENTEN

200 gram bloem * 50 g suiker 100 gram roomboter * 5 eieren * 1 eetlepel melk * 1 citroen * 150 gram amandelspijs * 4 eetlepels cream sherry * zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-02-2004
  • Spaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

100 g gepelde amandelen, 2 eieren, 125 g boter, 200 g rietsuiker of lichtbruine basterdsuiker, 1 theel. amandelessence, 125 g zelfrijzend bakmeel, poedersuiker om te bestrooien,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-02-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een spaans recept simpel en lekker

INGREDIENTEN

220 gr bloem, 120 gr boter, 50 gr suiker, 1 eierdooier, mespuntje zout, merg van 1 vanillestokje, , VULLING:, 200 gr amandelen met vlies, 4 eieren, 80 gr suiker, 4 el cream sherry, geraspte schil van 1 citroen, mespunt zout, poedersuiker om te bestuiven

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-07-2000
  • Spaans
  •  60-120 min.

Om in kleine puntjes bij een pittig kopje koffie te serveren.

INGREDIENTEN

300 gram witte amandelen, 125 gram boter, 175 gram zelfrijzend bakmeel, 1 sinasappel, 3 eetlepel sinaasappellikeur, 6 eiwitten, 400 gram suiker, 2 eieren, poedersuiker voor het uitrollen

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-11-1999
  •  
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

60 g boter (roomboter), 2 eieren, 200 g bloem (tarwebloem), 150 g suiker, 0.3 dl melk (halfvol), 100 g boter (roomboter), 150 g amandelschilfers, 0.2 dl melk (halfvol), 100 g suiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

100 gram gepelde amandelen -, 2 eieren -, 125 gram boter -, 200 gram rietsuiker of lichtbruine basterdsuiker -, 1 theelepel amandelessence -, 125 gram zelfrijzend bakmeel -, poedersuiker om te bestrooien, , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-03-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Verrassende soort appeltaart een knaller met een feestje

INGREDIENTEN

Deeg: 300 gr. bloem, 175 gr. koude boter in klontjes, mespunt zout, 2 tl. suiker, 4 el. slagroom, Mengsel: 3 stengels citroengras, 100 gr. blanke amandelen, 120 gr. suiker, 1 ei, 15 gr. gesmolten boter, Appels: 500 gr. goudrenetten, 3 el. suiker, 25 gr. boter in klontjes

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-06-1999
  • Afrikaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

125 gr boter, 125 gr suiker, zout, 3 eierdooiers, 250 gr amandelen gepeld en gemalen, 1/4 dl slagroom geklopt, 1/2 el rum, 1 pakje bladerdeeg, 1 eiwit

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-10-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Heerlijk zoete amandeltaart

INGREDIENTEN

150 gram gepelde amandelen of fijngemalen amandelen, 3 eieren, 195 gram boter, 300 gram rietsuiker of lichte basterdsuiker, 1,5 theelepel amandelessence,195 gram zelfrijzend bakmeel., poedersuiker,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-07-2003
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

60 g boter (roomboter), , 2 eieren, , 200 g bloem (tarwebloem), , 150 g suiker, , 0.3 dl melk (halfvol), , 100 g boter (roomboter), , 150 g amandelschilfers, , 0.2 dl melk (halfvol), , 100 g suiker,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-01-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

250 g blanke amandelen, 2 eiwitten, mespunt zout, 265 g suiker, 4 eierdooiers, 50 g boter, 2 theelepels kaneelpoeder, 1/2 eetlepel boter om in te vetten, 1/2 eetlepel bloem om te bestuiven

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-08-2012
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

225 gr koude boter*225 bloem+voor bestuiven*150 gr witte bastardsuiker*zout*2 eetlepels sinaasappelmarmelade*150 ge noten(amandel,pijnboompitten,hazelnoten)3 eieren*2 theelepels bakpoeder*1 eetlepel rum*4 handperen*15 gr amandelschaafsel

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-11-2002
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

300 ml bloem(plusminus 150 gram)., 100 ml suiker(plusminus 100 gram)., 1 zakje vanillesuiker., 1 zakje bakpoeder., 100 ml olie of gesmolten boter, 3 eieren (een voor een breken)., 200 ml melk., 150 ml amandelpoeder., , siroop:200 gram suiker., 200 ml water., sap van een uitgeperste citroen., , , voor de bakvorm :15 gram boter en 30 ml bloem.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-08-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

=13.52400016784668pxDeze taart heet in Spanje "Tarta de Santiago". Pelgrims en toeristen die naar de kathedraal van Santiago de Compostello trekken, zien het gebak, versierd met het kruis van de Orde van Santiago , in elke banketbakkerij en elk restaurant liggen. De taart wordt daar gemaakt op een laagje bladerdeeg.

INGREDIENTEN

, - 250 g blanke amandelen, - 6 eieren, gesplitst, - 250 g fijne kristalsuiker, - geraspte schil van 1 sinaasappel, - geraspte schil van 1 citroen, - 4 druppels amandel-extract, - poedersuiker om te bestuiven,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-06-2017
  • Spaans
  •  30-60 min.

AmandeltaartBron: www.vomar.nl

INGREDIENTEN

(25 min., oventijd niet meegerekend) Ingredienten:, 100 g gepelde amandelen, 2 eieren, 125 g boter, 200 g rietsuiker of lichtbruine basterdsuiker, 1 theel. amandelessence, 125 g zelfrijzend bakmeel, poedersuiker om te bestrooien

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-08-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

* 8 EIEREN;, * 200 gr amandelpoeder., * 470 suiker., * 80 gr amandelschilfers., * 220 gr boter., * 35 gr maïzena., * Poedersuiker.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2010
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Een recept uit circa 1930.

INGREDIENTEN

Zie bereidingswijze.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Met limoenroom

INGREDIENTEN

2 sinasappels, 2 limoenen, 250 gr. amandelen,6 eieren,250 gr. suiker, 1 theel. bakpoeder,boter,bloem, 250 gr. mascarpone, 1 zakje vanillesuiker

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-08-2001
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Een recept uit circa 1930.

INGREDIENTEN

Zie bereidingswijze.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Met geraspte citroenschil

INGREDIENTEN

, , < Een volle el gestampte zoete amandelen, , < 2? el suiker, , < 2 el bloem, , < 1 tl dubbelkoolzure soda, , < ? geraspte djeroekschil, , < een weinig zout, , < ? pond boter, , < 8 eieren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-08-2002
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Een recept uit circa 1930.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-10-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Een recept uit circa 1930.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een recept uit circa 1930.

INGREDIENTEN

Zie bereidingswijze.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

60 g boter (roomboter), , 2 eieren, , 200 g bloem (tarwebloem), , 150 g suiker, , 0.3 dl melk (halfvol), , 100 g boter (roomboter), , 150 g amandelschilfers, , 0.2 dl melk (halfvol), , 100 g suiker

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-12-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

250 gr boter, 250 gr witte basterdsuiker, 4 eieren, 250 gr bloem, 1/2 theelepel bakpoeder, zout, 150 gr gemalen amandelen, 1 1/4 dl slagroom, 200 gr gepelde, in staafjes gehakte amandelen, een ingevette springvorm, doorsnee 20 cm

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-09-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Evt. met rozijnen en krenten

INGREDIENTEN

, , < 8 eieren, , < 325 g [2? kopje] fijne suiker, , < 175 g [2 koppen] meel, , < 3 grote el boter, , < 2 tl bakpoeder, , < 3 tl cacaopoeder, , < 2 ons fijngehakte amandelen, , < naar verkiezing 1 handvol rozijnen (en krenten)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-08-2002
  • Internationaal
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

60 g boter (roomboter), 2 eieren, 200 g bloem (tarwebloem), 150 g suiker, 0.3 dl melk (halfvol), 100 g boter (roomboter), 150 g amandelschilfers, 0.2 dl melk (halfvol), 100 g suiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-07-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Een makkelijk te bereiden taart.

INGREDIENTEN

, 60 g boter (roomboter), 2 eieren, 200 g bloem (tarwebloem), 150 g suiker, 0.3 dl melk (halfvol), 100 g boter (roomboter), 150 g amandelschilfers, 0.2 dl melk (halfvol), 100 g suiker,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

...met honingsinasappelsiroop Een luchtige frisse cake. De siroop geeft er een heerlijk friszoet accent aan.

INGREDIENTEN

- 250 gr bloem, - 250 gr fijn maismeel, - 225 gr kristalsuiker, - 1 el bakpoeder, - 3 eieren, - 2? dl karnemelk, - 1,2 dl zonnebloemolie, - 30 gr geschaafde amandelen, - 1 dl bloemenhoning, - 1 sinasappel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2003
  •  
  •  30-60 min.

* Torta de amendoas *De Moren hebben de amandelboom in Portugal geintroduceerd. Nu groeien ze in de Algarve, in Alentejo en op Madeira. De amandel wordt veel gebruikt in gebakjes, nagerechten en andere zoetigheden. Deze amandeltaart is geen echte taart, maar een soort cake met een laag amandelmengsel

INGREDIENTEN

100 g koude boter (ongezouten, in stukjes), 100 g suiker, 1 geklopt ei, 100 g bloem, mespunt bakpoeder, Bovenlaag:, 150 g ongezouten boter, 125 g poedersuiker, 125 g blanke geschaafde amandelen, 3-4 el melk

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-1999
  • Portugees
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150 g bloem, zout, 100 g boter (koud), 5 eieren, 250 g suiker, 1 mespunt kaneel, geraspte citroenschil, 250 g amandelschaafsel, poedersuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-04-2011
  • Spaans
  •  60-120 min.

X

INGREDIENTEN

Amandel frambozen taart Ingrediënten 6 eiwitten licht geklopt 100g bloem 2tl vanille essence 100g amandelschaafsel 200g frambozen grof gehakt 160g amandelmeel 180g boter (gesmolten) 320g poedersuiker Bereiding Verwarm de oven voor op 160€C Meng de bloem met het amandelmeel, de poedersuiker, de boter, de eiwitten en de vanille-essence tot een glad beslag. Schep de frambozen erdoor. Vet een rechthoekige vorm van 15x25cm in en bekleed met bakpapier. Schep het beslag in de vorm, strijk glad en bak ongeveer 25 minuten. Bestrooi met amandelschaafsel en bak nog 10-15 minuten of tot de amandelen lichtbruin zijn.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-08-2015
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

- 2 sinaasappelen, - 2 limoenen, - 250 g garneer-amandelen, - 6 eieren (M), - 250 g suiker, - 1 tl bakpoeder, - boter voor invetten, - bloem voor bestuiven, - 250 g mascarpone, - 1 zakje vanillesuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-12-2009
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 sinaasappels, , 2 limoenen, , 250 g. garneer amandelen, , 6 eieren, , 250 g. suiker, , boter om in te vetten, , bloem om te bestuiven, , 250 g. mascarpone, , 1 zakje vanillesuiker

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-07-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 sinaasappelen., 2 limoenen., 250 gram garneer amandelen(baukje)., 6 eieren., 250 gram suiker., 1 theelepel bakpoeder., boter voor invetten., bloem voor het bestuiven., 250 gram mascarpone., 1 zakje vanillesuiker., ,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-08-2001
  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.

Bron : Tip April 2006 Bolo de Amendoa do Convento da Vidigu : Simpel en Verrukkelijk

INGREDIENTEN

225 g blanke amandelen of amandelschaafsel, 2 eiwitten, mespunt zout, 250 g suiker, 4 eidooiers, 50 g boter, 2 tl kaneelpoeder, boter om in te vetten, bloem om te bestuiven

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-03-2006
  • Portugees
  •  > 120 min.

Torta Caprese di Cioccolate e Mandorle Een overheerlijk dessert !!

INGREDIENTEN

200 gr. amandelen, 200 gr. pure chocolade, 200 gr. kristalsuiker, 200 gr. roomboter, 50 gr. bloem, ? tl bakpoeder, 6 eieren, 1 e; olijfolie, poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top