Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Amandelmeel recepten (186) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Zonder suiker! Ze zijn niet moeilijk om te maken. Alles in de keukenmachine & mengen maar! Daarna nog even balletjes draaien. Een kleine uitdaging, want het 'deeg' is vrij plakkerig.

INGREDIENTEN

, 100 gram Dadels, 100 gram Amandelmeel, 15 gram Speculaaskruiden, 1 stuks Eieren, 1 scheutje Kokosmelk of melk naar keuze,  , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2014
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Vrij van geraffineerde suiker en koolhydraatarm

INGREDIENTEN

125 gram amandelmeel, 50 gram pecannoten, 25 gram heel zachte roomboter (of 20 gram gesmolten kokosolie), 1/4 theelepel baking soda, 30 gram agave siroop

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2015
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Ik had amandelmeel 'over'  en heb gewoon een recept gezocht. Heeeerlijke cake van gemaakt. 

INGREDIENTEN

200 gram amandelmeel, 100 gram palmsuiker, 1 eetlepel kaneel, 50 gram kokosolie, 4 eieren, 50 ml slagroom / kokosmelk / crème fraîche, snufje keltisch zeezout, 1 flinke theelepel bakpoeder, kneepje citroen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2017
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Gevonden op internet. Koolhydraatarme crackers

INGREDIENTEN

150 gram amandelmeel, 4 zongedroogde tomaten in olie, in dunne reepjes gesneden, snufje zout (liefst Keltisch zeezout), 1 los geklopt ei, halve eetlepel fijn geknipte rozemarijn, 1 eetlepel olijfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2015
  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kofta is een Grieks gerecht. Ik kocht wel eens zo`n doos uit de serie `wereldgerechten` van een bekend merk om Kofta te maken. In die doos zat dan de benodigdheden die je hele gerecht kant en klaar samenstelt met de uitleg achterop verpakking. In zo`n pak zitten zoveel verkeerde dingen en toevoegingen dat ik met behulp van google op dit recept uit kwam. En het was nog heerlijk ook vandaar dat ik jullie wil laten meemaken hoe het is om volgens de Paleo wijze te koken.

INGREDIENTEN

* 1 kilo rundergehakt, * 2 eetlepels amandelmeel, * 2 Eieren, * 1 Ui, * 2 teentjes knoflook, * 2 theelepels komijnpoeder (djinten ), * 2 theelepels laurierpoeder, * 2 theelepels oregano, * 2 theelepels tijm, * snufje chilipoeder, * peper en zout, * kokosolie, * 1 rode en 1 gele paprika, * 1 courgette, * zakje roerbakgroenten of eigen mix, * 2 blikjes tomatenblokjes 400 gram, , Kruiden voor de saus:, , * 4 teentjes knoflook, * 3 theelepels komijnpoeder (djinten), * 3 theelepels laurierpoeder, * 2 theelepels kaneel, * 4 theelepels oregano, * 4 theelepels tijm, * peper en zout, * 1 theelepel Chilipoeder, * 4 theelepels honing

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-2013
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ik eet geen geraffineerde suikers meer maar ben wel gek op lekkere dingen. De recepten welke ik lekker vind deel ik graag! glutenvrij, vrij van geraffineerde suikers, lactosevrij

INGREDIENTEN

250 g amandelmeel, 1 el kaneel of speculaaskruiden (of half om half), 1/2 tl zuiveringszout (baking soda), 1 tl zeezout, 1 appel of peer in stukjes (of half om half), 100 g gedroogde abrikozen in stukjes, 100 g. gedroogde pruimen zonder pit in stukjes, 4 eieren, 1 el honing of agavesiroop, 50-75 ml water, evt. 50 g. walnoten of pecannoten

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-03-2015
  • Biologisch
  •  10-20 min.

Deze lekkere aardbeientaart is de perfecte combinatie tussen fris en zoet. Het recept komt uit Smult 11, waar naast zoete lekkernijen ook recepten staan voor heerlijke avondgerechten en tussendoortjes. Wil jij Smult ook op de mat ontvangen? Je vindt de meest recente aanbiedingen op smult.nl

INGREDIENTEN

500 g aardbeien, 200 g zachte boter, 150 g suiker + 2 el suiker, 4 eieren, 4 el aardbeienjam, sap en rasp van 1 onbespoten sinaasappel, 100 g zelfrijzend bakmeel, 100 g amandelmeel, 125 ml slagroom, 2 el custardpoeder, poedersuiker, verse muntblaadjes

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-05-2016
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

Lekkernij

INGREDIENTEN

60 gram gemalen lijnzaad, 10 gram amandelmeel, stukje zachte boter, mespuntje bakpoeder, koekkruiden, zout, 1/2 dopje zoetstof

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-09-2010
  •  
  •  10-20 min.

In Santiago de Compostella wordt deze taart veel gegeten. Het is een simpele taart maar oh zo feestelijk als je net 1000 kilometer gelopen hebt. De taart wordt versierd met poedersuiker waar een santiago-kruis afdruk in staat, maar met een beetje creativiteit lukt het je zelf om een mooi vormpje te knippen.

INGREDIENTEN

200 gram gemalen amandelen of amandelmeel, 200 gram basterdsuiker, 4 eieren, 1 citroen, boter, poedersuiker, , , ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-09-2011
  • Spaans
  •  0-10 min.

Amandelmeel koop ik bij de natuurvoedingswinkel of toko. Je kunt het fijner malen om het nog meer op bakmeel te laten lijken. Ook kun je (al dan niet ) gepelde amandelen kopen en ze zelf fijnmalen in een keukenmachine. Ik heb een notenmix gebruikt, je kunt allerlei noten naar keuze gebruiken, alleen met walnoten is ook lekker!

INGREDIENTEN

125g roomkaas (Lidl oid), zoetstof naar smaak (ik deed 4 eetl. Sucralose), 1 thl vanille-essence, 2 scharreleieren, even losgeklopt, 100 g amandelmeel, 4 eetlepels cacaopoeder, 1 thl bakpoeder, 100 ml zure room, 150/200 g cranberry-mix noten (lidl)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2012
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Deze frambozencupcakes zijn heerlijk. Het deeg met als extra toevoeging het amandelmeel heeft een rijke smaak. Het glazuur maakt de cupcakes extra feestelijk, maar ook zonder glazuur zijn ze heerlijk.

INGREDIENTEN

40 gram zachte (room)boter, 140 gram fijne kristalsuiker, 120 gram bloem, 25 gram gemalen amandelen, 1.5 tl. bakpoeder, snufje zout, 1 ei, 120 ml melk, 1/4 tl. vanille-essence, 120 gram verse (of diepvries)frambozen, 150 gram mascarpone, 150 gram poedersuiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-06-2011
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Superlekkere citroentaart met een heerlijk schuimlaagje

INGREDIENTEN

Deegbodem:, 125 gr suiker, 250 gr boter, 375 gr bloem (waarvan ik soms 75 gram amandelmeel ipv bloem gebruik), citroenrasp (lekker, maar hoeft ook niet), vulling:, 5 eieren, 180 gr suiker, citroenrasp van een halve citroen, sap van 2 citroenen, 165 ml ongeslagen slagroom, (+evt zakje vanillesuiker), meringuelaag:, 3 eiwitten, 120 gram basterd suiker,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-08-2010
  • Frans
  •  60-120 min.

Geef je brood eens een twist met pompoen. Van dit heerlijke recept zal iedereen smullen.  Dit recept komt uit Smult 9 (september 2015), benieuwd naar meer? Kijk op www.smult.nl voor previews en de recentste aanbiedingen »

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 1 ui, gesnipperd, ½ el madras of milde kerriepoeder, 400 g oranje pompoen met schil, in blokjes, sap en rasp van ½ biologische sinaasappel, 100 g amandelmeel, 100 g havermout, 2 tl bakpoeder, 3 eieren, 2-3 el pompoenpitten

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-11-2015
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

3 eieren (liefst beste kwaliteit), 1 tlp kardamonpoeder, 1 tlp gemberpoeder, 1 tlp kaneel, 4 volle eetlepels cacao, 1 tlp bakpoeder, 100 ml sojamelk,(rode pak), 3 eetlepels sojaroom, 1 tlp vanillepoeder of essence, 125 gr vloeibare boter, 200 gr amandelmeel, 25 ml natrena vloeibaar.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-08-2010
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Een heerlijk hoofdgerecht om bij op te warmen! Dit recept komt uit Smult 9 (september 2015), benieuwd naar meer? Kijk op www.smult.nl voor previews en de recentste aanbiedingen »

INGREDIENTEN

4 portobello's, 4 el olijfolie, 1 ui (grof gesnipperd), 2 tenen knoflook (fijngehakt), 300 g panklare boerenkool, 2 tomaten (in stukjes), 100 g geraspte belegen kaas, 100 g amandelmeel, 2 el bladpeterselie (fijngehakt)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-10-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze lekkere muffins heb ik gemaakt van o.a. met gemalen amandelen en amaretto (mag ook amandelaroma zijn). Ook heb ik  kleine stukjes amandelspijs door het deeg gedaan. Versierd met een amarettini en wat poedersuiker. Snel klaar en lekker!

INGREDIENTEN

60 gram gesmolten roomboter, 50 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker (8 gram), mespunt zout, 1/2 theelepel kaneelpoeder, 2 eieren (M), 120 gram zelfrijzend bakmeel, 60 gram gemalen amandelen of amandelmeel, 1 flink borrelglas Di Saronno Amaretto of iets meer, plm. 50 gram amandelspijs (in kleine stukjes verdeeld), 6 amarettini om te versieren (kleine Italiaanse bitterkoekjes), poedersuiker om te bestuiven

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-11-2015
  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Deze supersnelle kleine amandelcakejes zijn erg populair in Australië en Nieuw Zeeland en liggen bij de bakker meestal zij aan zij met de muffins. Dit basisrecept is voor 5 stuks, ervan uitgaande dat je ze in originele friandvormpjes bakt (hierover later meer). Bak je ze in een muffinbakblik, dan heb je er waarschijnlijk 2 meer, afhankelijk van de grootte van het bakblik natuurlijk (je hebt ook mini-muffins). Dus daar moet je dan even mee toveren. De structuur van de cakejes verschilt in die zin van muffins dat ze een stuk steviger zijn en minder `cake-achtig`. Ze worden vaak bij de koffie gegeten met `morning tea` of als onderdeel van `the traditional afternoon tea`. Amandelmeel kun je kopen bij de natuurwinkel of de goed gesorteerde supermarkt, maar zelf maken is veel leuker! Koop hiervoor ongezouten geblancheerde amandelen en maal ze in de keukenmachine tot poeder. Kun je geen geblancheerde amandelen vinden, koop dan die met het schilletje (ook ongezouten), stoom het schilletje er zelf af en laat ze eerst afkoelen voordat je ze maalt. Ik noemde een friandbakblik. De vormpjes hierin zijn hoger en ovaler dan die in een muffinbakblik. Vandaar dat je er ook maar 5 stuks uithaalt. Ik weet niet of ze in Nederland verkrijgbaar zijn, maar je zou het kunnen proberen bij de Kookwinkel, speciaalzaak of op het internet. Die van mij is van aluminium, maar in Australië bestaan ze ook in het rubber. Mocht je er niet uitkomen - no worries - gebruik gewoon een muffinbakblik. Friands vriezen overigens prima in! Ondertussen besef ik mij dat mijn introductietekst aanzienlijk langer is dan het eigenlijke recept. Nou, hier gaat-ie dan....

INGREDIENTEN

70 g boter, 40 g bloem, 80 g poedersuiker, 50 amandelmeel, 2 eiwitten, 1 citroen of sinaasappel

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2008
  • Australisch
  •  10-20 min.

"Deze burgers zijn overheerlijk, praktisch en iedereen is er weg van. Ze zijn ook ideaal voor in de lunchbox, want koud zijn ze eveneens bijzonder lekker."

INGREDIENTEN

200 g wortelen, 200 g kippengehakt, 2 el amandelmeel, 1 el ras-el-hanout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke knapperige speculaasbrokken. Je kunt er bijna niet vanaf blijven. De speculaas heeft een heerlijke amandelsmaak omdat ik een deel van het zelfrijzend bakmeel heb vervangen door amandelmeel (gemalen amandelen) en een paar druppels amandelaroma heb toegevoegd. Ik heb deze keer ook geen kant-en-klare speculaaskruiden gebruikt maar zelf een samenstelling gemaakt en er o.a. ook een beetje kardemom aan toegevoegd, Mmmmmm..............

INGREDIENTEN

250 gram zelfrijzend bakmeel, 50 gram gemalen amandelen of amandelmeel, 200 gram koude roomboter in stukjes, 5 theelepels kaneel, 1 ½ theelepel kruidnagelpoeder, 1 theelepel gemalen nootmuskaat, 1 theelepel kardemompoeder, 1 theelepel gemberpoeder (djahé), 2 a 3 druppels amandelaroma, mespunt zout, 150 gram donkerbruine basterdsuiker, 2 a 3 eetlepels slagroom of melk, , Garnering:, gepelde amandelen zoveel als je zelf lekker vindt, 1 losgeklopte eidooier, 2 eetlepels melk of slagroom

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2015
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Heerlijke herfsttaart in de combinatie kastanje - chocolade.....

INGREDIENTEN

- 100 gram amandelmeel, - 70 gram dadelstroop, - 2 eieren, - 2 eiwitten, - 30 gram havermout, - 500 gram kastanjes, - 50 gram ahornsiroop, - 250 gram chocolade (puur), - 80 gram boter,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-2005
  • Biologisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

225 gr amandelmeel, 1 eetlepel kaneel, 1 theelepel baksoda, 2 eieren, 120 ml water, 60 ml agavesiroop, 2 rijpe bananen, gepureerd

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-04-2013
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Met citroen en amandel. Lekker fris dessert of eet als gebak.

INGREDIENTEN

, 1 l melk, 150 g arboriorijst (rissotorijst), 3 eieren, 75 g amandelmeel (uit natuurwinkel of maal zelf blanke amandelen fijn), 100 g gekonfijt citroenrasp (bijv. Dr. Oetker), 1 tl vanille-aroma, 1 el citroensap, 1 el rum of cognac, 1-2 el poedersuiker,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-07-2010
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 250 g amandelmeel, * 60 gram roomboter, * 3 eieren, * 200 ml uitgelekte SCD yoghurt, * 1 Theelepel soda (zuiveringszout), * 1/4 Theelepel zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-05-2003
  • Slanke keuken
  •  60-120 min.

Heerlijke taart zonder bloem en suiker......

INGREDIENTEN

- 2 eieren, - 100 gram volkoren griesmeel, - 50 gram amandelmeel, - 50 gram margarine, - 50 gram carob,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-05-2004
  • Biologisch
  •  60-120 min.

Heel apart, maar wel lekker! (glutenvrij en suikervrij)

INGREDIENTEN

- 100 gram amandelmeel, - 150 gram gekookte parboiled rijst, - 2 eieren, - mespuntje vanille poeder, - 4 appels, - beetje kaneelpoeder (of speculaaskruiden), - bekertje creme fraiche, - eetlepel vloeibare bloemenhoning, - margarine om in te vetten.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-10-2005
  • Biologisch
  •  30-60 min.

Dit is een recept van een Amerikaanse site vandaan. Maten zijn dan ook de Amerikaanse maten.

INGREDIENTEN

3 cups Amandelmeel, 2 theelepels Baking Soda, 1/2 theelepel Zeezout, 1/4 cup Kokosolie (gesmolten) (kan vervangen worden door roomboter), 1/4 cup Chiazaadjes (kan vervangen worden door 2 à 3 eieren), 3/4 cup Water, 2 rijpe Bananen (geprakt), 1 theelepel Vanille extract, 1 theelepel Kaneel, 1/4 cup Honing

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-06-2013
  •  
  •  60-120 min.

Ik vind het een pizza met witte saus in plaats van de tomatensaus. Hij is makkelijk om te maken en net even anders dan anders! Lekker!

INGREDIENTEN

1 ei, 20 gram amandelmeel, 80 gram huttenkase, 90 gram geraspte kaas, 35 gram creme fraiche, snufje oregano, peper, 15 gram ui, 15 gram spekreepjes

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-07-2016
  • Fusion Bijgerecht
  •  30-60 min.

Lekker en gezond op pakjesavond.

INGREDIENTEN

200 gram amandelmeel, 60 gram kokosolie, 75 gram honing, 3 el water, snufje zout, koekkruiden,  

  •  …
  •  
  • Geplaatst op29-10-2014
  •  
  •  
INGREDIENTEN

125 gram ongezouten boter, 25 gram amandelmeel, 65 gram kokosmeel, 425 gram gezeefde poedersuiker, 65 gram gezeefde bloem, 0.5 theelepel bakpoeder, 5 eiwitten, 100 gram frambrozen (vers of diepvries), 10 muffin- of cakevormpjes,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-05-1999
  • Engels
  •  10-20 min.

Heerlijke suikervrije koek

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 275 gram rijstebloem, 175 gram plantaardige margarine, 125 gram rijstestroop, , Voor de vulling:, 100 gram amandelmeel, beetje rijstestroop,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2005
  • Biologisch
  •  30-60 min.

Kersenclafoutis is voor de Fransen wat appeltaart voor Nederlanders is; een heerlijke klassieker en een traditioneel Frans nagerecht. Het is een soort luchtig gebak met een heerlijke amandelsmaak en je kunt hem maken met allerlei zomerfruit. Deze versie is met perzik en aardbei gemaakt, maar met abrikoos, pruim, banaan, blauwe bessen, frambozen, appel of kersen kan natuurlijk ook.  Met room, champignons, spekjes en kaas zou je ook een hartige variant kunnen maken. Omdat het beslag vrij dun is (lijkt op pannenkoekbeslag), wordt dit recept in een schaal en niet in een springvorm gebakken.  Het is ook nog eens een heel makkelijk recept. Gebaseerd op een recept van Gordon R.

INGREDIENTEN

50 gram amandelmeel of gemalen witte amandelen, 15 gram bloem, 2 eieren, 3 eierdooiers, 70 gram rietsuiker, 10 gram stevia (poeder, uit pot), flinke mespunt (zee)zout, 250 ml slagroom, 1 theelepel amandelextract, 300 gram fruit naar wens, schoongemaakt en in stukjes, boter en poedersuiker voor de schaal of bakvorm

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-08-2014
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

  Van mijn vriendin Jean uit Cornwall kreeg ik een receptenkaart toegestuurd met een recept van gevulde koeken. Op de receptenkaart stond een Engels merk Lemon curd en de koeken werden uiteraard gevuld met de lemon curd van dat merk. (hier niet verkrijgbaar) Ik had nog eigengemaakte lemon curd in de vriezer maar als je geen zin hebt om het zelf te maken het is tegenwoordig in bijna iedere supermarkt te koop. Maar de Engelse of mijn zelfgemaakte Curd vind ik toch het lekkerste. Je zou ze ook kunnen vullen met bvb een jam die je lekker vind. Ik heb het recept uiteraard vertaald en in het recept wordt Caster Sugar gebruikt en heel vaak wordt deze suiker vertaald (op tv en in boeken) als basterdsuiker maar dat is het dus niet! Castersugar is gewoon fijne kristalsuiker en (o.a.) ook te koop bij AH en de Lidl, deze suiker heeft een fijnere structuur en lost sneller op dan gewone kristalsuiker die een grovere korrel heeft. Heb je geen fijne suiker neem dan gewone en je kunt toch de koeken maken.   

INGREDIENTEN

 , , 200 g Lemon curd. (ongeveer), 250 g boter., 140 g fijne suiker plus wat extra om over de koekjes te strooien., 1 ei., 1 tl vanille extract. (heb je dat niet, schraap een half stokje vanille uit, OF als het niet anders kan 2 tl vanille essence., 2 citroenen. (liefst biologische), 300 g bloem. (plus extra voor uitrollen), 100 g amandelmeel. (of maal gepelde amandelen), Een klein beetje melk. (om de koekjes te bestrijken), Wat geschaafde amandelen. (om over de koekjes te strooien), Snufje zout. , ,   

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-01-2015
  • Engels
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

200 g boter, 150 g suiker, 1 tl vanille-extract, 3 eieren, 100 g amandelmeel, 100 g polenta, 100 g zelfrijzend bakmeel, 200 puree van 4-5 peren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-07-2010
  •  
  •  30-60 min.

Goed nieuws voor chocoladefans:een chocoladetaart waarover je je niet bij elke schuldig hoeft te voelen. Pure chocolade, met een cacaogehalte van 85 procent of hoger is, is helemaal niet zo slecht. Integendeel,als je daarnaast niet al te veel suiker en andere minder gezonde ingrediënten in de taart verwerkt,kun je dit recept met een gerust hart maken.

INGREDIENTEN

* 120 gr pure chocolade(85% cacao) grof gehakt, * 85 gr extra vergine (koudgeperste)kokosolie, * 3 eetl ahorn-of agavesiroop*, * 2 scharreleieren, * 100 gr boekweitmeel, * 20 gr cacao, * 100 gr amandelmeel*, * 100 gr ongebrande hazelnoten,fijngemalen, * 4-4 eetl biologische abrikozenjam (zonder toegevoegde suikers), * 100 ml soja-of andere room

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-09-2011
  •  
  •  0-10 min.

Heerlijke veganistische pannenkoek

INGREDIENTEN

- 300 gram volkoren tarwemeel, - 100 gram amandelmeel, - 2 dl sojamelk vanille, - 2 dl water, - 2 eetlepels amandelpasta, - olie om in te bakken,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-06-2004
  • Biologisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Deze fijne en zachte cake is heerlijk en daarnaast super gezond. Een top recept om aan mensen voor te schotelen die niet overtuigd zijn dat gezonde cakes ook ontzettend lekker kunnen zijn. OF je het voor jezelf maken en een paar dagen van snoepen, wat jij wil!  Kijk op www.foodexplorer.nl voor nog meer lekkere en gezonde recepten!

INGREDIENTEN

2 rijpe bananen, 1 grote winterpeen (of een zakje peen julienne), 4 eieren, 100 gr amandelmeel, 100 gr havermeel/boekweitmeel, 1 el bakpoeder, 1 el kaneel, 1 tl speculaaskruiden, eventueel: rozijnen of noten, eventueel: 2 el basterd/kokos suiker voor de zoetekauwen onder ons (ikzelf)

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-06-2015
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Bananabread

INGREDIENTEN

3 rijpe bananen, 50 gr dadels, 150 gram amandelmeel, 1 1/2 theelepel baking soda, 3 eieren, snufje zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-04-2014
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Koekjes uit een pak vind ik steeds minder lekker. Deze koekjes zijn lekker knapperig en de smaak is heerlijk.

INGREDIENTEN

150 gram suiker, 125 gram roomboter ongezouten, 1 ei, 200 gram bloem, 1/2 tl bakpoeder, 75 gram amandelmeel (of maal blanke amandelen fijn in de keukenmachine), 40 blanke amandelen, 1/2 tl amandelaroma, 1/2 tl gemberpoeder, 1/2 tl kaneel, snufje zout, (evt geraspte schil van 1 citroen)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-03-2009
  •  
  •  30-60 min.

-

INGREDIENTEN

20 gram amandelmeel, 150 gram volkoren speltmeel, 60 gram kokosnootolie, 50 gram kokosbloesemsuiker, 5 el amandelmelk, Snufje kaneel, 2 el speculaaskruiden

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2013
  •  
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top