Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Amandelen recepten (9.238) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Blijft leuk om te doen en de kinderen helpen er graag bij, ik vond het tenminste geweldig als ik koekjes mocht uitsteken en het ''overgebleven'' deeg mocht opeten, mmm, nog steeds vind ik persoonlijk het deeg lekkerder dan de koekjes, hahaha

INGREDIENTEN

200 gr. bloem, 150 gr. boter, 100 gr. witte basterdsuiker,2 zakjes vanillesuiker, mespuntje zout, 1 eierdooier, evt. hazelnoten of amandelen, licht geroosterd.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2004
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit is voor mij echt een blijvertje, heerlijke salade met verschillende smaken.

INGREDIENTEN

1 mango, in blokjes, 1 avocado, in blokjes, 1 gerookte kipfilet, in blokjes, 1 gele paprika, in blokjes, 2 bosuitjes, in ringetjes, 1 bakje basilicum, ontdaan van de takjes, dus alleen de blaadjes, 1 zak veldsla, ontdaan van de zanderige kroontjes, , 1/2 zakje geschaafde amandelen, bij de bakproducten, 1 citroen, olijfolie, kerriepoeder,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-06-2009
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Jamie Oliver zei hierover: "Dit is de lekkerste chocoladetaart met noten die er is. Als hij een dag oud is, moet je eens proberen hem op wat ijs te kruimelen, met een beetje espresso erover. Ik bak deze taart altijd in een bak- of springvorm, of ik maak kleintjes, in de vormpjes die voor pasteitjes gebruikt worden. Maar je kunt er elke goed ingevette en met bloem bestrooide taartvorm voor nemen."

INGREDIENTEN

Boter om in te vetten; bloem; 150 g geschaafde amandelen; 150 g fijngemalen walnoten; 300 g chocolade; 1 volle theelepel cacaopoeder; 250 g boter; 100 g kristalsuiker; 6 grote scharreleieren, gesplitst; zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-02-2003
  • Engels
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 eetl. olijfolie, 1 ui, fijngehakt, 1 teentje knoflook, geperst, 1 kleine groene paprika, in blokjes, 1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes, fijngehakt, 250 g rundergehakt, 1/2 theel. gemalen komijn (djinten), 1 eetl. bloem, 1/2 theel. paprikapoeder, 2 eetl. tomatenpuree, 2 eetl. rozijnen, 2 eetl. geschaafde amandelen, 1 pak diepvriesbladerdeeg, ontdooid, 1 ei, 1 eetl. melk (Melkan)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-2009
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ik heb verschillende mogelijkheden beschreven, dit recept is eenvoudig te maken. In de herfst /winter is het heerlijk met appels of een combinatie van de helft appels de helft bramen.(diepvries fruit kan ook) In de lente is het lekker met rabarber (doe er dan wat gemberpoeder bij want Gember en rabarber, dat is echt een volmaakt huwelijk!). Maar welk fruit je ook kiest in welk seizoen dan ook het is altijd lekker. Heel vaak lees ik recepten van Crumbles die je vertellen dat je eerst appels enz. moet koken of stoven!  Dat is echt niet nodig! Volg dit recept want ik heb dit  al ontelbare keren gemaakt. En ieder jaar met Kerst is dit een van de nagerechten die ik op verzoek altijd weer moet maken. Dat bewijst dus dat het lekker is.

INGREDIENTEN

700 - 850 g Goudrenetten (ongeschild gewogen) = ± 3 grote appels, 225 - 300 g Cox appels (ongeschild gewogen) = ± 2 grote appels, 30 g bruine basterd suiker, 1 grote theelepel kaneelpoeder, ¼ theelepel kruidnagelpoeder, Wat extra boter om de schaal in te vetten (niet echt noodzakelijk), Voor de bovenlaag (Crumble), 110 g hele amandelen ongepeld, 125 g gekoelde boter, in kleine blokjes gesneden. (of eventueel wat meer boter), 250 g zelfrijzend bakmeel)., 2 theelepels kaneelpoeder, 150 g rietsuiker (of lichtbruine basterd suiker)

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2007
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zalig romig nagerecht voor een dinertje. Kan een dag tevoren gemaakt worden. Door de mascarpone met kwark te vermengen wordt het veel minder machtig. Past heel goed in een Paasmenu. Met het recept van deze trifle heb ik een wedstrijd gewonnen. Ik kreeg hiervoor een boek met bakrecepten van Rudolph van Veen met zijn handtekening. Leuk !!!

INGREDIENTEN

Lange vingers (hoeveelheid afhankelijk van de grootte van de schaal), 500 gram aardbeien, 1/2 literblik perziken op sap, sap van 1 sinaasappel, mespunt zout, eventueel scheutje likeur, 6 eetlepels advocaat, pedersuiker naar smaak, 250 gram mascarpone, 200 gram magere kwark, 3 zakjes vanillesuiker, 3 eetlepels amandelschaafsel

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2009
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

Een heel bijzondere amuse/borrelhapje! De geitenkaas wordt gemengd met honing, amandelschaafsel, en kappertjes. Zuur en zoet is een voortreffelijke combinatie en SUPER makkelijk in te vriezen.

INGREDIENTEN

125 gram zachte geitenkaas 25 amandelschaafsel 1 el kappertjes 1 el honing peper ca. 12 plakjes rookvlees.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2004
  • Frans
  •  10-20 min.

Al een heel oud recept ooit uit een blaadje van supermarkt gehaald. 

INGREDIENTEN

200 gram zelfrijzend bakmeel, 125 gram donkerbruine basterdsuiker, 2 eetlepels koek en speculaas kruiden (ik heb van Verstegen) je kan uiteraard een ander merk gebruiken), 150 boter in kleine stukjes gesneden., 2 eetlepels melk, 2 eieren., 300 gram amandelspijs (ik heb een pakje van Baukje gebruikt), 1 theelepel geraspte citroenschil., Snufje zout., Bloem om het deeg op uit te rollen., Zakje garneeramandelen.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-11-2009
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Een van origine Arabisch zoet bladerdeeg gerecht, dat door de eeuwen heen tot nationaal Grieks gerecht is uigegroeid. Er zijn vele variaties, de vulling kan zowel uit walnoot, amandel, gemengd beiden en/of pistachenoten bestaan, de buitenkant is echter altijd bladerdeeg.

INGREDIENTEN

1/2 Kilo papierdun bladerdeeg (Filo, verkrijgbaar in Turkse winkels), naar keuze: 2 koppen grof gehakte walnoten en 2 koppen grof gehakte amandelen of pistachnoten, 2 thl. kaneel, 1 thl. kruidnagelpoeder en 1 kop boter., Voor de syroop:, 3 koppen suiker, 2 koppen water, 1/2 kop honing, 2 el citroensap, vanille essence of poeder.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2001
  • Grieks
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk Marokkaanse tajine-gerecht (dat niet perse in een tajine bereid hoeft te worden maar dat ook gewoon in een pan kan) met die verrukkelijke combinatie van de smaken zoet en hartig.....

INGREDIENTEN

2 of drie kippenbouten;, 2 fijngehakte uien;, 1 scheut olijfolie;, flinke mespunt kurkuma;, peper en zout naar smaak;, 1 pijpje kaneel;, 1/2 fijngehakt bosje verse koriander;, 1 stukje verse geraspte gemberwortel;, 1 eetlepel roomboter;, 2 eetlepels honing;, 2 mooie peren;, 1 eetlepel oranjebloesemwater;, 100 gram blanke amandelen..,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-11-2008
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Met kaneelroom en een knapperig amandellaagje! eigen foto`s

INGREDIENTEN

BODEM: 1 eidooier, 120 g bloem, 75 g boter, 60 g suiker, snufje zout, wat losgeklopt eiwit., KANEELROOM: 2 eidooiers, 25 g maïzena, 1 maattheelepel kaneel, 50 ml melk, 50 ml slagroom, 80 g suiker, 2 GROTE APPELS (geen goudrenetten, geen granny smith), AMANDELLAAGJE: 50 g amandelschaafsel, 15 g boter, 2 maateetlepels suiker.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-04-2009
  • Frans
  •  30-60 min.

Een lekkere taart, gemakkelijk te maken en zeer geschikt voor bij een lekker glas (of kop) thee op een druilerige middag (maar ook op zonnige middagen niet te versmaden hoor, hahaha:

INGREDIENTEN

250 gram bloem;, 3 eieren;, 4 eetlepels melk;, 1 zakje vanillesuiker;, 125 gram zachte roomboter;, 125 gram suiker;, 1 mespuntje zout;, 3 theelepeltjes bakpoeder;, 1 kilo verse perziken of anders perziken uit blik;, 25 gram geschaafde amandelen;, 2 eetlepels poedersuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-06-2012
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

De bladerdeeg hapjes worden in prachtige plakjes gesneden.

INGREDIENTEN

75 gr zwarte olijven 2 tl grove mosterd4 plakjes bladerdeeg100 gr amandelen25 gr parmezaanse kaas2 el verse basilicum 1/4 tl zout1/2 tl peper3 el olijfolie60 ml melk,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-11-2004
  • Frans
  •  30-60 min.

Echt een heerlijk recept , je zult er veel complimenten voor krijgen!.

INGREDIENTEN

-1 kg goudreinetten-, -100 gr rozijnen/krenten-, -100 amandelen-, -pakje spijs (baukje)-, -250 gr (room)boter/margarine of, bona bakgraag is ook erg lekker!, -250 gr bruine basterdsuiker, -250 gr zelfrijzend bakmeel, -2 eetl. koek en speculaaskruiden (busje van Silvo), -kaneelpoeder, -1 zakje vanillesuiker of enkele druppels, vanille essence, -citroensap, -ca. 2? ei, - 2 el custard, -scheutje melk-wat bloem en vet voor de deegvorm.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Klassieker. In de tijd dat forel nog niet gekweekt werd, werd hij gevangen in beken en meren, vooral in berggebieden, zoals de Alpen, In die tijd componeerde Schubert ook zijn muziekstuk "Die Forelle", waarschijnlijk geinspireerd door de fijne smaak van deze vis. Men zegt dat het lekkerste van de forel de twee "wangetjes" achter de kieuwen zijn, maar ook de rest van het aromatische visvlees is zeker niet te versmaden !

INGREDIENTEN

2 citroenen, peterselie, 4 el bloem, 1 zakje geschaafde amandelen, 4 kleine forellen, zout, versgemalen peper, 75 g boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-08-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekkere knapperige speculaasjes. Geen speculaasplank nodig, want je vormt gewoon een rol en snij het deeg in plakjes.

INGREDIENTEN

voor het deeg:, 200 gram bloem - 2 theelepels bakpoeder - 1 volle eetlepel speculaaskruiden - mespunt zout - 100 gram donkerbruine basterdsuiker - 125 gram boter - plm. 1 eetlepel melk - 50 gram gemalen amandelen, Voor de garnering:, 1 los geklopt ei - 50 gram amandelschaafsel

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-10-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Gebruik voor een appeltaart het liefst zure appels: jonagold, elstar, braeburn of granny smith.

INGREDIENTEN

150 g boter, op kamertemperatuur, 150 g witte basterdsuiker, 4 eieren, 200 g bloem, 100 g blanke amandelen, fijngemalen, 11/2 tl zakje vanillesuiker, 11/2 tl bakpoeder, mespuntje zout, 4 friszure appels, 100 g abrikozenjam, sap van 1 citroen

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-10-2009
  •  
  •  60-120 min.

De lekkerste hartige taart die er bestaat!

INGREDIENTEN

Half pak diepvries spinazie, bladerdeeg of deeg voor hartige taart, 200 gr zachte geitenkaas, 125 ml slagroom, 4 eieren, 100gr geschaafde amandelen, nootmuskaat, peper en zout, boter om mee in te vetten,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2005
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voor de afwerking van de taart en lekker op ijs

INGREDIENTEN

1 zakje geschaafde amandelen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-03-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Erg leuk om zo iets te maken

INGREDIENTEN

110 gr amandelen grof gehakt 2 el suikerstroop 1 el poedersuiker 135 gr chocolade, puur of melk, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2007
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1/8 liter water, 200 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1/2 tl kaneel, 200 g amandelen,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-12-2004
  • Duits
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Vandaag samen met mijn Rabarber-amandelcake-met-een-knapperig-amarettinilaagje gebakken. Ik het de cakes o.a. gebakken als traktatie bij een vergadering van het bejaardentehuis waar we als vrijwilliger werken. Naast de rabarbercake wilde ik nog een andere cake bakken omdat niet iedereen rabarber lekker vindt. Ik had nog wat blikjes mandarijnen staan, dus de keus was snel gemaakt. Mijn beide cakes vielen erg in de smaak.

INGREDIENTEN

200 gram zachte roomboter + iets voor het invetten van de cakevorm, 180 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker (plm. 8 gram), 4 eieren, mespunt zout, 180 gram cakemeel (of bloem met 2 theelepels bakpoeder), 40 gram gemalen amandelen + plm. 4 eetlepels gemalen amandelen, 1 blikje mandarijnen (plm. ruim 300 gram, uitlekgewicht 175 gram), 3 eetlepels amandelschaafsel voor de bovenlaag

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-05-2015
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 forellen, 100 gram geschaafde amandelen, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Zeezout, gepelde amandelen.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-09-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Om met Kerst cadeau te geven. Voor 2 potten van 500 gram

INGREDIENTEN

400 gram amandelen, zonder schil., 500 gr vloeibare honing, 100 ml rum (40 0/0), 50 gr pistachenoten

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-06-1999
  • Duits
  •  0-10 min.

Dat wordt smullen van deze heerlijke kipschotel

INGREDIENTEN

2 kippen, * 250 gram ontvliesde amandelen, * 200 gram boter, * 1,5 kilogram uien, * 1 theelepel peper, * 1 theelepel saffraan, * 1 theelepel zout, * 2 eetlepels gehakte peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-2004
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een lekkere "sappige" cake

INGREDIENTEN

300 gr ( 4 middelgrote) wortels, 200 gr amandelen, 4 eieren, 160 gr suiker, geraspte citroenschil, 100 gr bloem, 1 theelepel bakpoeder (ca 4gr), podersuiker,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-11-1999
  •  
  •  60-120 min.

Heerlijk bij wild

INGREDIENTEN

400 gr. bloemkoolroosjes, zout, 4 eetl. geschaafde geroosterde amandelen, witte peper, 50 gr boter,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Lekker hapje voor bij de borrel

INGREDIENTEN

Halve eetlepel olijfolie, 250gr gedopte amandelen, 1-3 gedroogde roode pepertjes, zeezout.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-11-2002
  •  
  •  0-10 min.

Een zachte, romige soep uit het Midden-Oosten met een verfijnde smaak.

INGREDIENTEN

100 gr fijngemalen amandelen4 hard gekookte eierdooiers6 dl kippebouillon1 1/2 dl melk50 gr kippefilet, gekookt en in kleine stukjesbekertje yoghurt(125-150gr)zoutversgemalen zwarte peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2000
  • Arabisch
  •  20-30 min.

Bij ons thuis werd nooit Hollandse Puddings gegeten. Mijn beide ouders kwamen uit Inde, dus aten we heel veel rijst en fruit toe, maar ik heb griesmeelpudding leren eten bij mijn schoonouders. Het hoorde tot mijn favoriete desserts. Heerlijk met bessensaus of andere vruchtensausen. Zie andere recepten van mij.

INGREDIENTEN

1 liter melk, mespuntje zout, citroenschilletje, 60 g suiker, 100 g griesmeel, rozijnen, geschaafde amandelen en 1 ei.

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-08-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Een overheerlijk marokaans koekje !

INGREDIENTEN

- 3 eieren, - 125 poedersuiker, - 1 zakje bakpoeder, - 1 citroen (de rasp ervan), - 500 gr. amandelen (gemalen of fijngesneden), - 100 gr. bloem, - gewone suiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-2005
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

Vezelrijk recept voor 2 personen

INGREDIENTEN

250 gr gare sperziebonen, 1/2 ui, 1 rode paprika, 2 eetl (magere) slasaus, 1 eetl geschaafde amandelen, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-12-2002
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Heel zacht van smaak

INGREDIENTEN

250 gr. champignons, 1 dunne prei (ca. 150 gr.) 2 el boter, 1 zakje Stroganoffsaus, 1 bekertje creme fraiche, 100 gr blanke amandelen, peper, 10 sprietjes bieslook, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-05-1999
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 kleine rijpe bananen,de helft van een achtste slagroom,2 kleine eieren,2 eetlepels suiker,50 gr amandelen.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-12-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

250 gram bloem;, 3 eieren;, 4 eetlepels melk;, 1 zakje vanillesuiker;, 125 gram zachte roomboter;, 125 gram suiker;, 1 mespuntje zout;, 3 theelepeltjes bakpoeder;, 1 kilo verse perziken of anders perziken uit blik;, 25 gram geschaafde amandelen;, 2 eetlepels poedersuiker.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-06-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een klassieker uit de Franse keuken, maar blijft de moeite waard.

INGREDIENTEN

2 forellen, zout, witte peper, Tarwebloem (ongeveer 75 g.) om forellen in te wentelen., 60 g. boter, 90 geschaafde amandelen (twee pakjes), 1 bosje peterselie, 1 citroen, 200 g. vastkokende aardappelen (bijvoorbeeld Accent of, om het helemaal lekker te maken, truffelaardappel)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voldoende voor pizza van 20 cm doorsnede.

INGREDIENTEN

90 gram zelfrijzend bakmeel, 45 gram gemalen amandelen, 45 gram kristalsuiker, 60 gram boter, 2 eetlepels aardbeienjam, 225 gram ricottakaas, 30 gram witte basterdsuiker, 1 eetlepel Amaretto (amandellikeur), 225 gram aardbeien, verse muntblaadjes voor de garnering

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-1999
  • Internationaal
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

100 g gepelde blanke amandelen, 2 avocados, 100 ml schenkroom of koffiemelk, 100 ml sinaasappelsap, 200 ml yoghurt.,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-05-2006
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Indiaas lamsgerecht

INGREDIENTEN

1 kg lamsbout (zonder bot en in 2,5 cm grote blokjes gesneden), 1 stuk gemberwortel (2,5 cm dik) of 1 el gemalen gember, 1,5 tl zout, = kopje room, 3 middelgrote uien, in schijfjes, 1 el kurkuma, 2 el kerriepoeder, 1 kopje yoghurt, 1 kopje geblancheerde amandelen, 5 el boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-08-1999
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top