417 alfalfa recepten



Een heel snelle salade en verrassend lekker!

INGREDIENTEN

Komkommer * bleekselderij * cherry tomaatjes * ananas * alfalfa * pittige kaas * halvanaise * yoghurt * kethup * peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-04-2004
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Simpeler kan bijna niet!

INGREDIENTEN

4 eieren, klein blikje doperwten, 100 g alfalfa (of tauge), 3 augurken, 3 el slasaus, 1 el ketchup, peper, zout, kerriepoeder

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-04-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 limoen, 2 teentjs knoflook, Conimex wokolie, Conimex Sambal Oelek, 3/4 l groentebouillon, 2 zakjes Conimex Pinda satesaus, 100 g alfalfa, 4 el Conimex gebakken uitjes,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-11-2004
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.

Een pittig soepje, maar makkelijk te maken!

INGREDIENTEN

1 limoen, 2 teentjes knoflook, wok olie (bijvoorbeeld conimex), sambal oelek, 0.75 liter groentebouillon (tablet), 2 zakjes pinda satesaus, 100 gram alfalfa, 4 eetlepels gebakken uitjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-01-2005
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Hoeveelheid sap: 60 tot 120 ml per 250 gram alfalfa. Alcoholvrij.

INGREDIENTEN

Uitkiezen: Kies verse spruiten met kleine groene blaadjes. Bewaar ze in de koelkast in een plastic zak of bakje.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-11-2000
  • Biologisch
  •  0-10 min.

Simpel voorgerecht met een verrassende smaak.

INGREDIENTEN

75 gr. pistachenoten - 2 tl. majoraa - 2 el citroensap - 2 el limonadesiroop - 100 gr. alfalfa - 6 kerstomaatjes - 1 el witte wijnazijn - 2 avocado`s - 1 bakje tuinkers - 2 tl mosterd - 5 el olie - peper en zout.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2011
  • Wereld Voorgerecht
  •  20-30 min.

Lekker fris

INGREDIENTEN

4 volkorenbroodjes-1 bakje alfalfa-8 zoetzure zilveruitjes-1 augurk-2 hard gekookte eiren-2 el. mayonaise-1 tl.ketjap manis-1tl milde kerriepoeder-1 tomaat

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-03-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

- 1 bakje alfalfa, - 8 zoetzure zilveruitjes, - 1 augurk, - 2 hardgekookte eieren, - 2 eetl mayonaise, - 1 theel ketjap manis, - 1 theel kerriepoeder, - zout en peper, - 2 sesambolletjes, - 1 tomaat

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-01-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 stuk(s) eieren, 0.50 stuk(s) komkommer, 8 stuk(s) radijsjes, 1 stuk(s) stokbrood, 20 gram boter, 4 blaadje(s) sla, naar smaak zout (selderie), 100 gram alfalfa,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-1999
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 1/2 l kippebouillon 1 kipfilet 1 dunne prei 1 Spaans pepertje 2 geraspte worteltjes.1 eetl.gembersiroop1 eetl ketjap 50 gr. alfalfa 1 eetl. citroensap

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-02-2002
  • Chinees
  •  10-20 min.

Pluk de gewassen frisee in stukjes, schep de alfalfa erdoor.
Snijd de paprika doormidden, verwijder zaad en zaadlijsten
en snijd ze in blokjes. Meng deze door de frisee en alfalfa.
Snijd het spek in reepjes en bak ze in een droge koekenpan
knapperig. Laat het even uitlekken op keukenpapier en meng
het lauwwarm door de groenten. Verwijder de korstjes van de
boterhammen en snijd ze in blokjes. Bak deze blokjes in de
kruidenboter rondom knapperig, leg ze even op keukenpapier
en laat ze afkoelen. Maak een sausje van de olie, azijn en wat
peper en zout. Meng deze voorzichtig door de salade.
Bestrooi de salade met de broodblokjes en smullen maar!

INGREDIENTEN

1/2 krop lollo rosso, 1 bakje alfalfa, 100gr ontbijtspek, 2 witte boterhammen, 20gr kruidenboter, 1 ( gele), paprika, 3 el olie, 1 el azijn, peper, zout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-07-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

75 g pistachenootjes in de dop, 2 lepels tropische vruchtensiroop (Karvan Cevitam), 1 lepel witte wijnazijn, 2 theelepels Dijonmosterd, zout, peper, 2 theelepels majoraan, 5 lepels olie, 100 g alfalfa, 2 avocado's, 2 lepels citroensap, 6 kerstomaatjes, 1 bakje tuinkers

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-09-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

*1 krop sla, *2 schijven ananas, *4 eetlepels zoetzure paprikareepjes, *1 eetlepel fijngehakte peterselie of koriander, *75 gram kipfilet met kerrie of tuinkruiden (vleeswaren), *2 theelepels sojasaus, *1 eetlepel olie met oosterse kruiden, *100 gram alfalfa,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-11-2001
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Groene kropsla, verse zalm, knapperige kiemen en aardappelen voor een romige binding. Het resultaat is een originele lekkere soep.

INGREDIENTEN

- 3 kleine aardappelen, - 2 kroppen sla, - 1 bosje lente-uitjes, - 2 eetlepels boter, - 1 1/2 ltr. gevogelte-fond, - 2 dl. slagroom, - zout, - peper, - 200 gram alfalfa, - 1 eetlepel boter, , ZALMBALLETJES, - 300 gram gefileerde zalm, - 1 eiwit, - 2 dl. slagroom, - zout, - peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-08-2000
  • Frans
  •  0-10 min.

Rijst gerecht met lekkere sate-achtige saus. Vrijwel iedereen vindt dit gerecht superlekker!

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet, 1 dl. zoete ketjap, 1 eetlepel sambal trassi, 3 theelepels gemberpoeder, 2 dl. creme fraiche, 1 dl. room, 1 blikje ananas, 1 bakje alfalfa, rijst voor 2 personen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een snel en feestelijk voorgerecht

INGREDIENTEN

1 zakje gemengde sla, 3 el olijf olie, 1 el citroensap of azijn, peper, zout, 300gr gerookte zalm, niet te dun gesneden, 1 potje creme fraiche, 1 bakje alfalfa, 2 el gehakte tuinkruiden of bieslook, scheutje Corenwijn, 2 dl dunne room.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-2001
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Amuse

INGREDIENTEN

2 vellen filodeeg - 25 gr. boter - 2 sjalotjes - 1 dl. witte wijn - 2 gerookte gefileerde forellen - 100 gr. sojascheuten - 1/2 bos waterkers - 1 pakje alfalfa, Vinaigrette:, 100 gr. veenbessen uit een potje - 20 gr. suiker - sap van 1 citroen - 1/2 dl. rode wijnazijn - 1 1/2 dl.olijfolie - peper - zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2001
  •  
  •  20-30 min.

Een culinair hoogstandje!!!

INGREDIENTEN

1 zakje gemengde sla, 3 el olijfolie, 1 el citroensap, peper en zout, 300 gram (gerookte) zalm, 1 potje creme fraiche, 1 bakje alfalfa, 1 dl room, 2 el gehakte tuinkruiden, 1 scheutje Corenwijn.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een TOPPIE voorgerecht

INGREDIENTEN

1 bakje alfalfa 4 plakken geitenkaas van ca. 75 gram 4 gemberbolletjes 2 el gembersiroop 2 el witte wijnazijn 2 el walnootolie zout en peper 1 tl roze peperbessen (potje Royal Mail)

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-05-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

De Nederlandse benaming van Trompet des mort is paddestoel des doods.

INGREDIENTEN

1 dubbele kipfilet, 1 eendefilet, alfalfa, niet te pittige mosterd, peper, zout, tijm walnoten, amandelen, hazelnoten, zakje vleesjus naturelk, rode wijn, port, laurierblad.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-1999
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een paar hapjes voor onverwacht bezoek. Het meeste heb je wel thuis en het is zo klaar.

INGREDIENTEN

Zie bij de bereiding

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2009
  •  
  •  30-60 min.

Een heerlijke moot verse tonijn, door sesamzaad gerold, even dichtgeschroeid en op verschillende soorten sla met een superlekkere Wasabi-dressing.
Dit is echt hemels, dit moet je proberen!!!

INGREDIENTEN

- 400 gr tonijn van goede kwaliteit (staartstuk), - 4 el sesamzaadjes, - 1 el zout, - 1,5 el versgemalen peper, - 1 el olijfolie, , Voor de dressing:, - 1 el Wasabi (Japanse mosterd, tube), - 1 el rijstwijnazijn, - sap van een limoen, - 1 el (Japanse) sojasaus, - 0,5 el honing, - 1 sjalotje, fijngesneden, - 1 el sesamolie, - 1,75 dl extra vergine olijfolie, - zout en peper naar smaak, , Voor de salade:, - 250 gr gemengde sla (frisee, lollo rosso, rucola of een zakje van AH., - 1 bakje alfalfa, tuinkers of rucolakers, - 200 gr tomaten, in plakjes of cherrytomaatjes, - 1 rode ui, in dunne ringen, - 8 basilicumblaadjes, in reepjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2003
  • Japans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 gram carpccio(ossenhaas), 1 kropje lolo roso sla, 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten, 1 eetlepel kappertjes, 1 eetlepel verse basilicum, alfalfa, , Voor de dressing:2 eetlepels olijf olie, 1 eetlepel pesto, 2 eetlepels rode wijn azijn, 1 theelepel mosterd, 1/2 eetlepel honing, peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-2004
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten

INGREDIENTEN

? 150 g Ossenhaas (in dunne plakjes gesneden), ? 1 el gembersiroop, ? 5 cm prei, ? mespuntje mosterd (wasabi of andere scherpe mosterd), ? 1? theel mierikswortelpasta, ? 2 el rijstazijn, ? 1 el sojasaus, ? 2 wortels, ? 3 el zonnebloem olie, ? 50 g alfalfa

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2005
  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Prachtig voorgerecht, makkelijk van te voren te bereiden

INGREDIENTEN

200 gr Rosbief ( dun gesneden), een bakje alfalfa, kerstomaatjes.grof geraspte kaas.,pijnboompitten, Voor de dressing: olijfolie, dragonazijn, citroensap, mosterd, honing, zout, knoflook

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-1999
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.

Tortilla?s zijn zachte neutrale bloempannenkoeken die veel in de Mexicaanse keuken worden gebruikt. Omdat je ze makkelijk op kunt rollen zijn ze ook uitermate geschikt om mee te nemen in je lunchtrommeltje of naar een picknick.

INGREDIENTEN

- 250 g gerookte kipfilet, - 1 friszure appel (bv. Elstar), - 1 stengel bleekselderij, - 3 eetlepels mayonaise, - 0.5 theelepel kerriepoeder, - 8 tortilla wraps, - 8 bladeren ijsbergsla, - 1 doosje alfalfa,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-06-2003
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Alfalfa salade met Cottage cheese.
ALFALFA lijkt op tauge. Het zijn namelijk de jonge spruiten van de alfalfa - oftewel luzernboontjes.De groente heeft een heel fijne smaak en is rauw het lekkerst.De groente is bijna altijd voor het verpakken gewassen. Alfalfa kunt u vinden bij de gespecialiseerde groenteman.

INGREDIENTEN

3 tomaten.1 1/2 bakje cottage cheese (ca.300 gram).1 teentje knoflook.peper zout. ca. 200 a 300 gram alfalfa (een soort dunne tauge) 4 eetlepels geknipte bieslook.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-09-2000
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Lekker bij de borrel.

INGREDIENTEN

3 bosuitjes, 200 gram krabsticks, 3 bloemtortilla's, 6 el zoete chilisaus, 75 gram alfalfa, cocktailprikkertjes.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-03-2003
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Fingerfood, 18 stuks

INGREDIENTEN

3 bosuitjes, 1 pakje surimisticks, 3 bloemtortilla's, ca. 8 eetlepels zoete chili loempiasaus, 1 bakje alfalfa, 18 cocktailprikkers

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-01-2000
  • Spaans
  •  0-10 min.

Voor 18 stuks

INGREDIENTEN

3 bosuitjes, 200 gr. surimisticks, 3 bloemtortilla's, ca. 6 eetl. zoete chili loempiasaus, 75 gr. alfalfa

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-08-2002
  •  
  •  0-10 min.

Gezellig broodje

INGREDIENTEN

Roomboter/margarine, tuinkers, 1pakje halfje verspak javaanse kipfilet, plukje alfalfa, 3 kerstomaatjes, Maisbroodjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-10-2002
  •  
  •  0-10 min.

Eendenborstfilet in rode portssaus op een bedje van waterkers en alfalfa

INGREDIENTEN

2 eendenborstfiltes a 250 gram, zout, peper, 2 theelepels gedroogde thijm, 3 eetlepels roomboter, 1,5 dl rodwe port, 1 eetlepel balsamicoazijn, 2 eetlepels groene peperkorrels, 1 zakje waterkers, 1 zakje alfalfa, 8 cherry tomaten

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Dit kipmousjes heb ik verdeeld over 4 borden. En allemaal verschillende vormpjes gebruikt.

INGREDIENTEN

300 gram kipfilet 2 el. pijnboompitten 200 ml slagroom 1 el mayonaise zout en peper 3 blaadjes gelatine VOOR DE GARNERING: 4 noten 12 rode druiven stukje komkommer beetje alfalfa.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-07-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Mooi ogende toostjes voor bij de borrel, die nog lekker zijn ook ! goed voor 30 toostjes

INGREDIENTEN

-3 eetlepels mayonaise, -150 g gaar kalkoenvlees (in stukjes), -3 eetlepels cranberrysaus, -60 g alfalfa, -3 hardgekookte eieren (in plakjes)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-03-2003
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Fusionrolletjes

INGREDIENTEN

3 bosuitjes, 1 pakje surimisticks (200 gr) 3 bloem tortilla's, 6 eetl. zoete chilisaus, 1 bakje alfalfa, 18 cocktailprikkers.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  •  
  •  0-10 min.

Heerlijk voorgerecht, echt de moeite waard om een keer uit te proberen.

INGREDIENTEN

*250 gr jonge bladsla, *30 gr rucola, *verse basilicum, *1 bakje alfalfa, *1 theel bloemenhoning, *1 teentje knoflook, *1 el balsamicoazijn, *1 el citroensap, *5 el groene olijfolie, *zout en peper, *100 gr roquefort, *? limoen, *1 klein bekertje creme fraiche, *50 gr. pijnboompitten, *20 -30 plaakjes flinterdun gesneden rosbief.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-11-1999
  • Portugees Voorgerecht
  •  0-10 min.

Lekker broodje met ei-salade en zalm

INGREDIENTEN

1 meergranenpistolet (eventueel afbak), 1 klein plakje gerookte zalmfilet, 2 eetlepels eiersalade, beetje alfalfa

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2001
  •  
  •  0-10 min.

Zalm pakketje gevuld met garnalen

INGREDIENTEN

2 grote plakken schotse zalm. alfalfa. bieslook. dille. 200 gr noorse garnalen.tomaat. zure room. zou en peper

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-09-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Amuse

INGREDIENTEN

*1 eetl japanse sojasaus, *? eetl medium dry sherry, *? eetl gembernat, *peper, *1 bolletje gember, *12 grote garnalen, *tabasco, *alfalfa, *olijfolie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-12-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Lunchpakket: boterham met kaas, tomaat en alfalfa.

INGREDIENTEN

4 volkorenbroodjes, 8 rijpe kerstomaatjes, 4 plakken jong belgen kaas, 50 fram alfalfa

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-02-2010
  •  
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies