Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Albondigas recepten (126) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Heerlijk onderdeel van Spaanse tapas; komt uit Albert Heijn eetboekenreeks Amuses

INGREDIENTEN

250 gram half om half gehakt; 2 teentjes knoflook; 1 rode peper; versgemalen peper; 1 eetlepel olijfolie;2 sneetjes witbrood, 3 eetlepels droge witte wijn; 1 sjalotje, 1 ei; zout; mespunt nootmuskaat; 2 eetlepels peterselie; 1,5 dl gezeefde tomaten.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-09-2003
  • Spaans
  •  20-30 min.

Albondigas, kofta, yullikas, boulettes, ketsitses.... joodse geahktballetjes, je hebt ze in alle soorten en maten. het ligt er maar net aan in welk land je woont of waar je ouders of grootouders vandaan komen. Een ding is zeker, joodse (nou ja, koosjere) gehaktballetjes zijn nooit gemaakt van varkensvlees. Meegenomen door kleindochter uit het 'Joods Historisch Museum' in Amsterdam.

INGREDIENTEN

Albondigas werden al meer dan vijfhonderd jaar geleden door de joden in Spanje gegeten. Toen zij in 1492 uit Spanje werden verdreven, namen ze niet alleen hun taal, het Ladino mee, maar ook hun recepten. Nu worden albondigas gegeten in Noord-Afrika, Turkije, of op de Balkan of waar deze 'Spaanse' joden ook zijn gaan wonen. Je kunt aan de smaak van de gehaktballetjes proeven waar de maker of zijn familie vandaan komt of woont. In Egypte smaken ze naar komijn en koriander, in Turkije naar kaneel en in Marokko naar peper, gember, kurkuma (koenjit) en nootmuskaat.,, 500 gr lams- of rundergehakt, 2 eieren, 2,5 eetlepels (matze)meel of geweekte broodkruimels, 1 theelepel zout, 1 fijngehakt knoflookteentje, 1 klein gesneden ui, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 1 theelepel kruiden die jij lekker vindt

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-01-2004
  • Joods Bijgerecht
  •  30-60 min.

Pittige spaanse gehaktballetjes in tomatensaus

INGREDIENTEN

*500 gr. gehakt naar keuze. *3 beschuiten. *1 ei. *1 bosje peterselie. *6 sprietjes bieslook. *1 ui. *3 teentje knoflook. *zout. *peper. *1 blik gepelde(blokjes)tomaten. *2 eetlepels tomatenpuree. *zonnebloemolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Klassiek tapasgerecht van Nelly Frijda. De gehaktballetjes zijn zowel warm als koud heerlijk en doen het altijd goed op feestjes!

INGREDIENTEN

400 g gehakt, 1 ei, 3 teentjes knoflook, geperst, 4 el fijngesneden peterselie, zout, peper, 2 plakjes witbrood, ontkorst, 4 eetlepels rode wijn, 2-3 eetlepels olijfolie[, 1 ui, fijngesneden, ¿ blik tomatenblokjes, 1 dl kippenbouillon,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2003
  • Spaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Spaanse tapas. Lekker gekruide gehaktballetjes in tomatensaus.

INGREDIENTEN

Voor de balletjes: 1 gesnipperde ui, 2 teentjes knoflook fijngehakt, 1 ei, 1 beschuit, 300 gr rundergehakt, 1 tl gedroogde tijm, 1tl majoraan, zout, peper, 20 gram boter en 2 eetlepels olijfolie., Voor de saus: 500 gr gepelde tomaten (blik), 1 el olijfolie, 1 grote ui gesnipperd, 11/2 dl rode wijn, 2 laurierblaadjes.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-08-2004
  • Spaans
  •  30-60 min.

Gehaktballetjes: te gebruiken als tapas

INGREDIENTEN

250 gram mager varkensgehakt, 6 el. fijngehakte peterselie, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 sjalotje, fijngehakt, 3 el. verse broodkruimels, 2 eieren, losgeklopt, zout, versgemalen peper, 2 el. bloem, plantaardige olie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-01-2001
  • Spaans
  •  10-20 min.

Mexicaanse gehaktballetjes!

INGREDIENTEN

225 gram kalfsgehakt, 225 gram rundergehakt, 1 teentje knoflook, geperst, 2 eetlepels paneermeel, 1/2 Spaanse peper, ontdaan van zaad en fijngehakt, 1/2 theelepel gemalen komijn, zout en peper, 1 geklopt ei, 3 eetlepels olie, 2,5 dl tacosaus, 2 bosuitjes, gehakt.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-11-1999
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Spaanse gehaktballetjes

INGREDIENTEN

600 gr. gehakt (half om half), 1 kg. aardapellen, 50 gr. in melk geweken brood zonder korst, 1 ei, 1 knoflookteentje, fijn gesneden peterselie, zout, 1 ui, 1 glas sherry, bloem, (olijf) olie, zafraan.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-01-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 g rundergehakt, 1-2 el broodkruim, 1 ei, nootmuskaat, zout, peper, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 el fijngesneden peterselie, 2 el olijfolie, 2 sjalotjes, fijngesneden, 1 rode paprika, in kleine blokjes, 3 grote tomaten, ontveld, in stukjes, 2 dl kippenbouillon,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-07-2001
  • Spaans
  •  30-60 min.

20 Kleine, gekruide, Spaanse, gehaktballetjes

INGREDIENTEN

Voor het gehakt:, 350 gr. gehakt, half-om-half, 5 eetl. gehakte peterselie, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 3 eetlepels paneermeel, 2 eieren, zout, peper, 2 eetl. bloem, 3 eetl. olijfolie, Voor de saus:, 1 ui, fijngeneden, 1 rode paprika, in blokjes, 2 grote tomaten, in blokjes, 1/2 dl. droge sherry, 1 laurierblaadje

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-07-1998
  • Internationaal
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

* 500 gr. gemengd gehakt, * 3 eetlepels paneermeel, * versgemalen peper en zout, * 2 uitgeperste teentjes knoflook, * 1 snufje nootmuskaat, * 2 losgeklopte eieren, * 50 gr. bloem, * 4 eetlepels olijfolie, * 1 grote ui (fijngesneden), * ½ groene paprika (in kleine blokjes gesneden), * 2 tomaten in blokjes gesneden, * 2 eetlepels gezeefde tomaten, * ½ glas rode wijn, * 2 dl. kippenbouillon, * 1 eetlepel gehakte peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2006
  • Spaans
  •  20-30 min.

Tapas

INGREDIENTEN

1 Rode Ui, 3 Teentjes Knoflook, 350 gram Rundergehakt, 1 Ei, wat chilipeper, zout, peper, 1 tl honing, paneermeel, 1 blik tomatenblokjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-12-2003
  • Spaans
  •  10-20 min.

(Pittige) Spaanse gehaktballetjes

INGREDIENTEN

2 sneetjes witbrood, 3 eetlepels droge wijn, 1 sjalotje, 1 ei, ? theelepel zout, mespunt nootmuskaat, 2 eetlepels peterselie (diepvries), 250 g half-om-half gehakt, 2 teentjes knoflook, 1 rode peper, (versgemalen) peper, 1 eetlepel (olijf)olie, 1 ? dl gezeefde tomaten (pak a 500 ml), paneermeel.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-08-2001
  • Spaans
  •  60-120 min.

Spaanse gehaktballetjes

INGREDIENTEN

1 kilo kalfsgehakt - 2 eieren - 2 eetlepels broodkruim - 500 gram uien, fijngesneden - 3 tenen knoflook - 2 eetlepels peterselie - 2 kleine tomaten ontveld en klein gesneden - 1 glas droge witte wijn - 1 glas kippenbouillon - bloem - olijfolie - zout en peper naar smaak

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2003
  • Spaans
  •  10-20 min.

Lekkere pittige tapas cq borrelgehaktballetjes. (met foto)

INGREDIENTEN

2 sneetjes witbrood3 eetlepels droge witte wijn1 sjalotje1 ei? theelepel zoutmespunt nootmuskaat2 eetlepels peterselie250 gram half-om-halfgehakt2 teentjes knoflook1 rode peperversgemalen peper1 eetlepel olijfolie1? dl gezeefde tomaten (pak a 500 ml)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-03-2002
  • Spaans
  •  20-30 min.

Spaanse Gehaktballetjes, een lekkere tapa

INGREDIENTEN

1 kilo gehakt, 2 eieren, 2 eetlepels broodkruim, 1 pond uien fijngesneden, 3 tenen knoflook (zeer fijngehakt), 2 eetlepels peterselie (fijngehakt), 2 kleine tomaten, ontveld en kleingesneden, 1 glaasje droge witte wijn, 1 glaasje kippenbouillon, bloem, olijfolie voor het bakken, zout en peper naar smaak

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-06-2002
  • Spaans
  •  60-120 min.

Spaanse Gehaktballetjes in tomatensaus

INGREDIENTEN

, 500gr gehakt, 1 groot ei losgeklopt, , 4 eetl broodkruim, 1 ui, grof gehakt, 2 knoflooktenen uit de pers, 2 eetl fijn gehakte peterselie, zout, zwarte peper naar smaak, 2 eetl sherry, 1 ui, grof gehakt, 3 grote rijpe tomaten, 0,2 l bouillon, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-04-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Gehaktballetjes op Spaanse wijze (Tapas)

INGREDIENTEN

*225 gr rundergehakt,*450 gr kalfsgehakt,*225 gr varkensgehakt,*3/4 kop broodkruim of paneermeel,*5 teentjes knoflook fijngehakt,*2 eieren,*1/2 thl nootmuskaat,*2 thl zout,*3/4 thl vers gemalen peper,*bloem om te bestuiven,*3 eetl olijfolie,*1 middelgrote ui grofgehakt,*1 groene paprika in repen,*1 tomaat onveld en grofgehakt,*1/2 kop droge witte wijn,*3/4 kop groentebouillon,*zout en vers gemalen peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-05-2000
  • Spaans
  •  60-120 min.

Spaanse gehaktballetjes met pittige tomatensaus. Lekker als tapas of met rijst.

INGREDIENTEN

175 gr varkensgehakt en 175 g kalsgehakt (350 gr half om half is ook goed); 4 tenen knoflook, geperst; 1 1/2 tl gemalen koriander; 1 1/2 tl gemalen nootmuskaat; 1 1/2 tl gemalen komijn; 1 1/2 tl paprikapoeder; 1/2 tl chilipoeder; 1 mespuntje kaneel; 35 gr paneermeel; 1 ei; 2 el olijfolie, Pikante tomatensaus: 1 el olijfolie; 1 ui, gehakt; 3 tenen knoflook, geperst; 125 ml droge witte wijn; 450 g tomaten, gehakt; 1 el tomatenpuree; 1 tl cayenneper; 100 g bevroren doperwten.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-11-2002
  • Spaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Heel lekker hapje

INGREDIENTEN

250 gram half om half gehakt, 2 teentjes knoflook, 1 rode peper, versgemalen peper, 1 eetlepel olijfolie, 2 sneetjes witbrood, 3 eetlepels droge witte wijn, 1 sjalotje, 1 ei, zout, mespunt nootmuskaat, 2 eetlepels peterselie, 1,5 dl gezeefde tomaten,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-08-2013
  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Spaanse gehaktballetjes lekker als Tapas

INGREDIENTEN

500 gr Rundergehakt, 1 Rode paprika, 2 el Peterselie, 3 Teentjes knoflook, 1 ei, 4 el paneermeel ( gekruid), Droge sherry, 1 mespunt Piment, zout en peper, Olijf olie om te bakken, 50 gr Boter goed koud, , , ,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-04-2009
  • Spaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gehaktballetjes in pikante tomatensaus

INGREDIENTEN

300 gr. gehakt, 2 grote tenen knoflook, gemalen komijn, gemalen koriander, zout en peper, nootmuskaat, 1 ei, paneermeel, bloem, olijfolied, 1 blik gepelde tomaten, 1 glas droge witte wijn, 250 cc kippenbouillon, cayennepeper, 1 ui,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-04-2002
  • Spaans
  •  20-30 min.

Heerlijk Spaans onderdeel van tapas komt uit Albert Heijn eetboekenreeks Amuses

INGREDIENTEN

2 sneetjes witbrood; 3 eetlepels droge witte wijn; 1 sjalotje, 1 ei;1/2 theelepel zout, mespunt nootmuskaat; 2 eetlepels peterselie; 250 gr. half-om-half gehakt; 2 teentjes knoflook; 1 rode peper; versgemalen peper; 1 eetlepel olijfolie;1.5 dl.gezeefde tomaten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-03-2002
  • Spaans
  •  20-30 min.

Een texmaans gehaktballen recept met een tacosaus

INGREDIENTEN

200 gr. kalfsgehakt, 200 gr. rudergehakt, 1 teentje geperste knoflook, 2 eetlepels paneermeel, halve chili peper, halfe th.l gemalen komijn, zout, 1losgeklopte ei, bloem, olie, 2.5 dl. tacosaus, 2 gehakte bos uitjes,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2002
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

MAKKELIJK GERECHT

INGREDIENTEN

600gram gehakthalf om half,doperwtjes,worteltjes,aardappelen c.a. 400 gr.1 ei,ui,tomate frito,tomatenpuree groentebouillon evt. van een tablet,knoflook,zout en peper,olijfolie,mosterd,evt. paneermeel

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-08-2001
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ik had een recept gevonden op smulweb maar ik heb het aangepast naar mijn smaak.

INGREDIENTEN

1 kilo gehakt, 2 eieren , 2 paprika's , 1 winterwortel , 3 uien , 4 tenen knoflook , 2 x tomaten in blokjes uit blik / pak, Knoflookolie, halve liter rode wijn , flinke scheut port of sherry , paneermeel , zout, cayenne peper, nootmuskaat

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-06-2017
  • Spaans
  •  30-60 min.

Tapas.

INGREDIENTEN

- 250 gram gehakt h.o.m.;, - 2 uitgeperste knoflookteentjes;-, - 1 sjalotje, fijngehakt;, - 1 ei;, - 3 el broodkruim;, - 3 el fijngehakte peterselie;, - zout en cayennepeper;, - olijfolie;, - bloem.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-04-2005
  • Spaans
  •  20-30 min.

Gekaktballetjes met knoflook en tomaat

INGREDIENTEN

1 kg lamsgehakt, 50 gr paneermeel, zout en zwarte peper, 2 tl knoflook uit de pers, 1/2 tl nootmuskaat, 2 eieren, 50 gram bloem gemengd met peper en zout, 4 el olijfolie, 1 grote uit gesnipperd, 1 groene paprika in reepjes, 1 blikje gepelde tomaten, 1el tomatenpuree, 1 glas droge rode wijn, 3,75 dl kippenbouillon, 1 el gehakte peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2001
  • Spaans
  •  20-30 min.

Tapas gerecht met een heerlijke saus; ook lekker om als pastasaus te gebruiken met wat rucola en parmezaanse kaas.

INGREDIENTEN

900 g. gehakt, 15 g. broodkruim of paneermeel, zout en versgemalen zwarte peper, 2 tl. uitgeperste knoflook, 1/2 tl. nootmuskaat, 2 eieren, 2 el. bloem vermengd met wat zout en peper, 4 el. olijfolie, 1 grote ui, fijngehakt., 1 groene paprika in reepjes, 1 blik gepelde tomaten, 1 el. tomatenpuree, 150 ml. droge rode wijn, 170 ml. kippenbouillon, 1 el. gehakte platte peterselie.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2010
  • Spaans
  •  30-60 min.

Gehaktballetjes in tomatensaus

INGREDIENTEN

Paneermeel-, 1 ui-, 2 eieren-, zout, nootmuskaat (naar smaak-, 4 eetlepels peterselie-, 500g gehakt (half om half)-, 4 teentjes knoflook-, 3 rode pepertjes (rawit)-, 2 eetlepels olijfolie-, 2.5 dl gezeefde tomaten.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2001
  • Spaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Benodigdheden, GEHAKTBALLETJES, ■Gemengd gehakt 600 gr, ■Ei 1 st (kraakvers), ■Eigeel 1 st (kraakvers), ■Paneermeel 5 el (of broodkruim), ■Knoflook 2 teentjes (uitgeperst of fijngehakt), ■Ui 1 grote (fijngesnipperd), ■Komijn ½ tl, ■Oregano 1 tl (gedroogde), ■Peterselie 3 el (verse, fijngehakt), ■Bloem, ■Olijfolie 3 el (extra-vergine), ■Nootmuskaat (versgeraspte), SAUS, ■Rode paprika 1 st (in blokjes), ■Wortel 1 st (in plakjes of brunoise), ■Gepelde tomaten - 500 gr (uit blik, in blokjes), ■Droge witte wijn 1 dl (liefst Spaanse), ■Kippenbouillon 2 dl, ■Laurier 2 blaadjes, ■Pimenton 1 tl, , ■Zwarte peper (versgemalen), ■Zeezout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-03-2013
  • Mexicaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Voor de saus:, 1 pak 500 ml tomaten passata, 1 blik tomatenblokjes, 200 ml water, 1/2 groentebouillontablet, 1 eetlepel gedroogde oregano, 1 eetlepel gedroogde mexicaanse oregano, 1 teen knoflook, fijngehakt, 1 groot sjalotje, fijngehakt, 1 el kaneel, 1 tl chilipoeder, 1 el gerookt paprikapoeder (pimenton de la vera), 2-3 eetlepels gepureerde chipotles in adobo saus, 2 el worcestershiresaus, 2 el fijngehakte koriandersteeltjes, , , voor de gehaktballen:, 400 gram half om half gehakt, 1 rauw ei, 2 eetlepels paneermeel, 1 teen knoflook, geperst, Een handje verse peterselie, fijngehakt, Peper, zout, 1 hardgekookt ei, fijngehakt.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-12-2008
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Spaanse Gehaktballetjes

INGREDIENTEN

500 gram gehakt, 100 gram chorizo, 50 gram gerookt spek, 2 teentjes knoflook, geperst, 4 sneetjes brood, 1/2 Spaanse peper, ontdaan van zaad en fijngehakt, zout en peper, 2 eieren, 3 eetlepels olie, bloem.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-10-2002
  • Spaans
  •  60-120 min.

Gehaktballetjes uit andaluzie

INGREDIENTEN

Voor de gehaktballetjes:, 1 sjalotje, 1 tenntje knoflook, 500 gr half om half gehakt, zout- peper- kaneel, 75 gr reuzel of 3 el boter, , voor de saus:, ? ui, 1 blik gepelde tomaten (400 gr), 1 aardappel (100 gr ), 1 el olijfolie, 1 el tomatenpuree, 8 gevulde olijven, 2 el medium sherry

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-07-2003
  • Spaans
  •  60-120 min.

TAPA. Gehaktballetjes uit Andalusie.

INGREDIENTEN

Voor de gehaktballetjes:, 1 sjalotje, 1 teen knoflook, 500 g half om halfgehakt, zout, peper, kaneel, 75 g reuzel of 3 el boter, Voor de saus:, 1/2 ui, 1 blik gepelde tomaten, 1 aardappel, 1 el olijfolie, 1 el tomatenpuree, 8 gevulde olijven, 2 el medium sherry,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-05-2000
  • Spaans
  •  60-120 min.

Gehaktballetjes van het huis. Nog een smakelijk recept voor gehaktballetjes met veel knoflook en nootmuskaat.

INGREDIENTEN

450 gr half om half gehakt, 450 gr kalfsgehakt, 3/4 kop broodkruim of paneermeel, 5 teentjes knoflook, fijn gehakt, 2 eieren, 1/2 tl nootmuskaat, 2 tl zout, 3/4 tl vers gemalen peper, bloem om te bestuiven, 3 el olijfolie, 1 middelgrote ui, grof gehakt, 1 groene paprika in repen, 1 kleine tomaat, ontveld en gehakt, 1/2 kop droge witte wijn, 3/4 kop kippenbouillon, zout, vers gemalen peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2002
  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit mag niet ontbreken op een tapas tafel. Eenvoudig en toch altijd lekker want (bijna) iedereen lust het. De saus maakt het helemaal compleet. Succes is verzekerd.

INGREDIENTEN

500 gram gehakt (half om half), broodkruim of paneermeel, 1 ei, 1 el tomatenpuree, half bosje koriander, 1 tl kummel, 1 teen knoflook, peper & zout, , voor de saus:, , 250 ml gepureerde tomaten (tomato fritto), 2 lente uitjes, halve Spaanse peper, 1 teen knoflook, 1 tl suiker, 2 el olijfolie, zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2014
  • Spaans
  •  20-30 min.

Spaanse gevulde gehaktballetjes

INGREDIENTEN

100 gram gepelde amandelen, 1 teentje knoflook, 50 gram geraspte schapenkaas, olijfolie, 300 gram lamsgehakt, 1 sneetje witbrood, zonder korst, geweekt in melk, 6 el gehakte peterselie, zout en peper, 1 eidooier, bloem, olie om te frituren,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-08-2001
  • Spaans
  •  20-30 min.

Een Mexicaanse schotel met gekruide gehaktballetjes en mais.

INGREDIENTEN

500 g rundergehakt, 1 ei, 1 verkruimelde beschuit, 2 tl Mexicaanse kruiden, 100 g fijngesneden olijven, 3 el fijngesneden koriander, 3 el olie, 1 grote pot HAK groenteschotel Mexicaans, 150 g gehalveerde maiskolfjes, 1/2 fijngehakte groene peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-01-2003
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pittige Spaanse gehaktballetjes met een verrassende saus van wijn en amandelen, uit de TIP van augustus 2004.

INGREDIENTEN

500 gr. halfomhalf gehakt, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 tl. bouillonpoeder, 1 tl. provencaalse kruiden, 1 el tomatenpuree, 1 el mosterd, 1 ei, 1 el. fijngesneden peterselie, 25 gr. paneermeel., Voor de saus:, mespuntje saffraandraadjes, 75 ml. rode wijn, 2 el olie, 25 gr. spekblokjes, 1 ui, gesnipperd, 50 gr. amandelen, 1 tl paprikapoeder, 0,5 rode peper, 400 gr. gepelde tomaten uit blik, zout, peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-08-2004
  • Spaans
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top