Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Ajam opor recepten (46) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Met drumsticks

INGREDIENTEN

2 eetl. olie, 8 drumsticks, 2 dl. water, bakje Boemboe Ajam Opor (conimex)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-09-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

535. OPOR AJAM I (kip in gekruide saus), , 1 kip ca. 1000 gram 2 grote uien fijngesneden, 2 teentjes knoflook fijngehakt 1 theelepel ketoembar, 1 stukje trassi 6 kemiries fijngestampt, 1 eetlepel bruine basterdsuiker 1 theelepel laos, 1 spriet sereh 2 blaadjes salam, 2 blaadjes djeroek poeroet 1 kopje melk, zout, , Snij de kip eerst in kleine stukken. Kook ze dan in water half gaar. Fruit dan in wat olie de uien, knoflook, trassi, ketoembar, kemiries, suiker en de laos. Voeg dan de salam, djeroek poeroet, sereh en de melk toe. De stukken kip erin leggen en langzaam gaarkoken totdat de massa goed ingedikt is., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-03-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Javaans gerecht uit de Surinaamse keuken.

INGREDIENTEN

1 pond kipfilet1 grote ui2 teentjes knoflook3 kemirienoten1/2 theel. laos1/2 theel. trassi1 theel. ketoembar1 theel. goeloe djawa1 eetl. citroensap5 eetl. arachideoliemespunt serehpoeder3 dl. kokosmelk (blikje)1 maggi blokje, klein, vierkant

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-01-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kip op Indische manier

INGREDIENTEN

1 kip, 4 kerimies, 4 sjalotten, 2 teentjes knoflook,1 1/2 theelepel ketoembarpoeder, 1 theelepel gekruimelde trassi, 1 stengel sereh, 1/2 vingerlengte laos, 2 blaadjes, daonsalam, 1 theelepel asem, 1 theelepel suiker, 4 a 5 blaadjse djeroetpoeroet, 1/2 blok santen, 2 bouillonblokjes of zout.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een lekker ongecompliceerde Indonesische kipgerecht en binnen een 3/4 uur op tafel.. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

850 g kip in stukken, peper, zout, 2 uien, gesnipperd, 1 t knoflookpoeder, 2 t ketoembar, 1 t djintan, 2 t laos, 1/2 t koenjit, olie, 1/2 liter water, 2 e santen mix

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2006
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Overlevering !

INGREDIENTEN

Kip circa 1 Kg, 3eel.gesneden uien,3 teentjes knoflook,5 st.kemirie,1theel.ketoembar,1/2 theel.djinten,1/2 theel.trassi,2eetl.olie,stukje laos,1 dikke sereh,4 blaadjes daoen salam,3/4 liter water,1/4 blok santen,zout naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-04-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker kipgerecht samen met nasi kuning.

INGREDIENTEN

1 kg kip, 7 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 1 schijfje laos 3 cm, 1 schijfje gemberwortel 3cm, 1 schijfje koenjit 2cm, 3 theelepels ketoembar, 1 theellepel djinten, 7 kemirienoten, 3 daun salam, 2 stengels sereh, 1 theelepel suiker, 2 kopjes kokosmelk, olie, zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-01-2016
  • Indisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kippepoten in pittige klappersaus

INGREDIENTEN

1 kip van 1-1,2 kg, peper, zout, ketjap, 8 eetlepels olie, 1 grote zeer fijngesnipperde ui, 2 teentjes knoflook, 4 geraspte kemirinoten, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel laos, 1 theelepel djinten, 1/2 theelepel koenjit, 1 theelepel goela djawa, 1 stuk trassie, ter grootte van een boon, 3 dl santen,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-01-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Indonesische gestoofde kip

INGREDIENTEN

1 KIP, IN STUKKEN SNIJDEN, 1 ? THEELEPEL KETOEMBAR, ? THEELEPEL TRASSI, 5 (RODE) UIEN, 2 TEENTJES KNOFLOOK, 2 STUKJES LAOS, 1 STUKJE SEREH, 1 ? KOPJE SANTEN (KLAPPERMELK), ASEM OF CITROENSAP ZOUT NAAR SMAAK,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-04-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kip in een lekkere saus

INGREDIENTEN

1 1/2 kip, peper, zout, 8 eetlepels zonnebloemolie, 1 grote gesnipperde ui, 4 geraspte kemirienoten, 1theelepel ketoembar, 1 theelepel laos, 1/2 theelepel koenjit, 1 theelepel bruine basterdsuiker, 1 stukje trassie, zo groot als een boon, 3dl. santen, ketjap, knoflook.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-1999
  • Chinees
  •  20-30 min.

Kippepoten in pittige klappersaus

INGREDIENTEN

1 kip van 1-1,2 kg, peper, zout, ketjap, 8 eetlepels olie, 1 grote zeer fijngesnipperde ui, 2 teentjes knoflook, 4 geraspte kemirinoten, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel laos, 1 theelepel djinten, 1/2 theelepel koenjit, 1 theelepel goela djawa, 1 stuk trassie (ter grootte van een boon), 3 dl santen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-03-2005
  • Indonesisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 uien, 4 teentjes knoflook, 3 tl. ketoembar (gemalen koriander), 2 tl. trassie, 6 kemirienoten, 8 el. olie, 1 kip in kleine stukken of 750 gr. kipfilet in plakjes, 2 dl. santen (kokosmelk), 2 stengels sereh (citroengras) gekneusd, 5 blaadjes djeroek poeroet (limoenblaadjes), 1 el. suiker, 1/2 el. zout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-06-2009
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Kip in pittige klappersaus

INGREDIENTEN

8 eetl. kokos/klapper, zout, peper, 2 theel. kerrie Djawa, 1 theel. knoflookpoeder, 1 theel. laos, 3 a 4 eetl. olie, 2 grote uien, 1 kilo kipfilets.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kip, 4 sjalotten, 2 teentjes knoflook, 4 kemiries, 1 1/2 tl ketumbarpoeder, 1 tl trassie, 1 stengel sereh, 1/2 vingerlengte laos, 2 salamblaadjes, 1 tl asem, 1 tl suiker of gula djawa, 4-5 djeruk purutblaadjes, 1/2 blok santen, 2 bouillonblokjes of zout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kippepoten in pittige klappersaus

INGREDIENTEN

* 8 eetl klapper/kokos, * zout, * peper uit molen, * 2 theel kerrie djawa, * 1 theel knoflookpoeder, * 1 theel laos, * 4 eetl olie, * 2 uien, * 8 kleine kippepoten ca 1 kg,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-07-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

850 gr kip, 1 tl djinten, 2 uien, 2 tl laos, ? lr water, 1 tl knoflookpoeder, 2 tl ketoembar, 4 geraspte kemirienoten, ? tl koenjit, 2 el santen, peper, zout, olie,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-08-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

850 gr kip, 1 tl djinten, 2 uien, 2 tl laos, ? lr water, 1 tl knoflookpoeder, 2 tl ketoembar, 4 geraspte kemirienoten, ? tl koenjit, 2 el santen, peper, zout, olie, ,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Een flinke Kip Ruim olie, Kruiden:, 1 grote ui, 4 tenen knoflook, 1 flinke theelepel laos, 2 stengels sereh, 2 theelepels ketoembar, 5 gepofte kemerie noten, 1 stukje trassie, 1 bouillionblok, 1/3 blok santen, 3 salamblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-08-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit gerecht heb ik geleerd van een oude indonesche kok en naar eigen smaak veranderd maar toch zoveel mogelijk authentiek gehouden   omdit niet verloren te laten gaan en om te delen met andere liefhebbers  plaats ik de recepten hier

INGREDIENTEN

1 grote kip of 1 kilo kipfilet, 6 kemerienoten, 2 grote uien, 2 teentjes knoflook, 1 afgestreken desertlepel ketoembar ±10 gram, 1 stukje trassi (1cm bij 1 cm ± 2 cm dik), 1 eetlepel bruine suiker ± 15 gram, 1 thee lepel laos, 2 blaadjes Daun salam, 2 blaadje djeroek, 1 sereh stengel, 1 kopje melk 175 ml

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-09-2015
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vleesgerecht met kip.

INGREDIENTEN

1 1 kg kip of drumsticks , (voorgebakken, asem, pe-per, zout) , 1 tomaat , 1 groene lombok , laos (2 schijfjes), 1 spriet sereh (5 cm), ketoembar, trassie, kemiri,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 kip van 1-1 1/2 kg, peper, zout, ketjap, 8 eetlepels olie, 1 grote zeer fijngesnipperde ui, 2 teentjes knoflook, 4 geraspte kemirienoten, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel laos, 1 theelepel djinten, 1/2 theelepel koenjit, 1 theelepel goela djawa, 1 stuk trassi, ter grootte van een boon, 3 dl santen

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kippepoten in pittige klappersaus

INGREDIENTEN

1 kip van 1-1,2 kg, peper, zout, ketjap, 8 eetlepels olie, 1 grote zeer fijngesnipperde ui, 2 teentjes knoflook, 4 geraspte kemirinoten, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel laos, 1 theelepel djinten, 1/2 theelepel koenjit, 1 theelepel goela djawa, 1 stuk trassie (ter grootte van een boon), 3 dl santen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-06-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kip, 4 sjalotten, 2 teentjes knoflook, 4 kemiries, 1? theelpel ketoembarpoeder, 1 theelepel trassie, 1 stengel sereh, ? vingerlengte laos, 2 salamblaadjes, 1 theelepel asem, 1 theelepel suiker of goela djawa, 5 djeroek poeroetblaadjes, ? blok santen, 2 bouillonblokjes of zout.,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-07-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kipgerecht zonder lombok, dus kindervriendelijk

INGREDIENTEN

, ? 1 kip, , ? 6 kemiriepitten, , ? 2 grote uien, , ? 2 teentjes knoflook, , ? 1 afgestreken dessertlepel ketoembar, , ? een stukje trassi, , ? 1 el bruine basterdsuiker, , ? zout naar smaak, , ? 1 tl laos, , ? 1 theekopje melk, , ? serehstengel, , ? 2 daun salam, , ? 2 daun djerukpurut

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2004
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kip met cocosmelk

INGREDIENTEN

2 kippen (van ca 1 kg) of kippen borsten of pootjes,4 eetlepels olie,2 eetlepels uienpoeder,1 theelpel knoflookpoeder,1 thl suiker,2 thel.koriander,0,5 thl..komijn,5 gegrillde kemirinoten (gemalen) 1 thl laos,2 daun jeruk puurt,(citroenblad) 0,5 nlock cocosmelk (ca.100 gr) zout en een halve liter water.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-08-2002
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 st kippen; 1 st uien; 2 st lombok (groen); 3 tl trassie; 3 t knoflook; 20 gr laos (vers); 4 st salambladeren; 2 dl kokosmelk; 2 dl kippebouillon; 1 st sereh; 1 mp peper; 1 mp zout;

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-05-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Kipfilet of drumsticks - citroensap - zout - 1 theel knoflook - 1 theel laos - 1 theel koenjit of koenir - 1/2 theel sambal - 1/2 theel sereh - 2 theel ketoembar - 2 goudbouillonblokjes - 1 grote ui - 8 kemiriepitten

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-11-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kip, 6 kemerienoten, 2 grote uien, 2 teentjes knoflook, 1 afgestreken desertlepel ketoembar, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 1 theelepel laos, 1 stukje trassi, olie, zout, 1 sereh stengel, 2 blaadjes daun-salam, 2 blaadjes djeroek, 1 kopje melk,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-08-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kip, 6 kemerienoten, 2 grote uien, 2 teentjes knoflook, 1 afgestreken desertlepel ke-toembar, 1- e-e-t-l-e-p-e-l- b-r-u-i-ne basterd-sui-ker, 1 theelepel laos, 1 stukje trassi, olie, zout, 1 sereh stengel, 2 blaadjes daun-salam, 2 blaadjes djeroek, 1 kopje melk, , ,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 middelgrote uien * 2 djeruk perut blaadjes, * 2 tenen knoflook * 1 theelepel asem, * 4 kemiries * 10 gram gula djawa, * 1 schijfje laos of 1/2 theelepel poeder * 1/2 l. water, * 1 theelepel ketoembar * zout, * 1/2 theelepel djinten * 20 gram geconcentrerde santen, * 1 spriet sereh of 1/2 theelepel poeder * 1 braadkip van ca. 900 gram, * 2 eetl olie.,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-02-2003
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Speciaal voor Edje uit eindhoven...Je kunt ipv kip ook rundvlees of hardgekookte eieren, of zelfs tahoe gebruiken.

INGREDIENTEN

1 Kip in 12 stukken * 1 Tomaat * 1 Groene lombok * 1 Ui * 3 Tenen knoflook * 1 tl Ketoembar * 1 tl trassi * 3 Kemirienoten * 2 schijfjes Laoswortel * 1 stengel sereh * 1 salamblad * Santen. * 1 tl suiker * boullion * 1a2 maggiblokjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kip, 3 teentjes knoflook, 2 uien, 3 kemiris, 1 theelepel katoembar, 1 stukje laos, 1 stukje sereh, 1 blokje santen, klein stukje trassie(of 1 theelepel sambal oelek), 1 stukje assem mag( hoeft niet als je djoeroekpoeroet en sereh gebruikt), zout en 2 thelepels suiker.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-06-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kippepoten in pittige klappersaus

INGREDIENTEN

1 kip van 1-1,2 kg, peper, zout, ketjap, 8 eetlepels olie, 1 grote zeer fijngesnipperde ui, 2 teentjes knoflook, 4 geraspte kemirinoten, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel laos, 1 theelepel djinten, 1/2 theelepel koenjit, 1 theelepel goela djawa, 1 stuk trassie (ter grootte van een boon), 3 dl santen,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Uit de Molukse keuken een erg lekker en makkelijk kiprecept.

INGREDIENTEN

1 kg. kipfilet , 1 blik kokosmelk, 2 uien, 6 teentjes knoflook, 1 plakje laos (wortelstok), 1 plakje djahe (gember), 1 spriet sereh (citroengras), 1 daun salam (soort laurierblad), 1 theelepel terasi (garnalenpasta), 1 vleesbouillon, ? ons kemiri (nootsoort), ? theelepel kunjit (gemalen kurkuma), 1 eetlepel ketumbar (koriander), 2 eetlepels olie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-1999
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kennismaking met de Molukse Keuken

INGREDIENTEN

1 kg kipfilet, 1 pond kokos, 2 uien, 6 teentjes knoflook, 1 plakje laos (wortelstok), 1 plakje djahe (gember), 1 spriet sereh (citroengras), 1 daun salam, 1 tl terasi (garnalenpasta), 1 Knorr vleesbouillontablet, ? ons kemiri (nootsoort), ? tl kunjit (gemalen kurkuma), 1 el ketumbar(koriander), 2 el olie,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-07-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kip, 4 el gesneden uien, 1 teentje knoflook, ? tl ketoembar, 1 tl djinten, 2 daon salam blaadjes, 1 djeroek poeroet blaadje, stukje sereh, ? tl suiker, 3 dl water, zout, olie,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Een kruidige/zoete maar niet al te scherpe kipschotel, ook voor bij de rijsttafel.

INGREDIENTEN

1 pond kipfilet in stukjes gesneden 6 el olijfolie 2 grote fijngehakte uien 4 teentjes knoflook uit de knijper 1 tl ketoembar 1 tl laos

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2003
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mijn inspiratie komt hier van mijn Indonesische tante Frouke, zoals zij Indonesisch kookt...daar doe ik af en toe graag ook mijn voordeel mee, zo lekker...Maar ik gebruik ook wel een kookboek om enige basis van het Indonesisch koken te hebben, niks mis mee, het vergroot je eigen creatviteit om ook daar te varieren. Wil je echter echt Indonesisch koken dan heb je wel een palet aan ingredienten nodig, te koop bij de betere toko!

INGREDIENTEN

4 Kippebouten (bij voorkeur) evt. kipfilets, tamarinde en zout, 1 gesneden ui, 2 teentjes gesneden knoflook, 2 tl ketoembar en sambal(naar wens), 250 gr champignons (of eekhoorntjesbrood), 1 tl trassie, 5 geroosterde kemirienoten, 1 tl javaanse suiker(gula djawa), tamarinde voor mengsel, 1 tl djinten, laos, koenjit en stuk sereh, 1 blaadje djeroek poeroet en evt. laurier, 1/4 blok santen( kan ook wel wat meer)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-05-2017
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 stuk kip, -2 dl. room, -2 stuks uien, gesnipperde, -1 stuk citroen, -1 el. olie, -1 tl. nootmuskaat, -Zout, -Peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-10-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

=14pxDit recept komt uit een bundel verzamelde recepten van een bevriende lieve indoneschische oma. Die ze weer van haar oma had. Inmiddels niet meer bij ons is maar elke keer als ik haar recepten maak voelt ik haar glimlach en zie ik haar voor me met een lekker glas rode wijn. Als we hier Indonesisch eten heet dat dan ook Oma Koekie ( Een bijnaam die haar kleinzoon haar bezorgd heeft) ipv rijsttafel. Zij heeft alle schriftjes, briefjes enz opgeschreven. De datums gaan terug naar ± 1870.En om haar quote te herhalen van Tessa de Loo in haar boek €de Tweeling€:   Op een dag zou ze er eens niet meer zijn en een schat aan beelden, geluiden, geheimen, wetenswaardigheden, geuren uit een andere tijd, voor altijd, onachterhaalbaar met zich meenemen. Hoe waar en ik ben dan ook heel dankbaar de ik de recepten in mijn bezit heb, en mag delen zodat ze altijd blijven bestaan    

INGREDIENTEN

Ingrediënten, 6 blije kippendijen, Blik kokosmelk, 5-7 rode uien afhankelijk van de grote, knoflook naar smaak, groene peper naar smaak ( Ik gebruik zelf 2 groene lomboks inmiddels ), Laos, 1 el Ketumbar (Korianderpoeder), 1 cm trassi, el pal of bruin suiker, 6 kemirinoten of anders macadamia noten), 2 limoenblaadjes, 2 indonesische laurierbladeren of anders gewone

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-02-2016
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top