Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Agar agar recepten (65) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Agar agar

(gelatine pudding) van "moesje2"

INGREDIENTEN

100 gr. agar agar, 3? liter water, suiker naar smaak, fruitcocktail, water,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-03-2003
  • Surinaams Nagerecht
  •  0-10 min.

Agar Agar

Indonesisch-Surinaamse gelatine pudding!

INGREDIENTEN

100 gr. agar agar (soort gelatine, toko), 3 1/2 liter water, suiker naar smaak, fruitcocktail vers, water.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-05-2001
  • Surinaams
  •  30-60 min.

Agar Agar Kring

INGREDIENTEN

2 stuks Agar agar, 1 el suiker, 4 dl water,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-03-1999
  • Indonesisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Agar Agar Kring

INGREDIENTEN

4 dl water, 2 stuks Agar agar, 1 el suiker,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Agar Agar Dengan

Agar agarpudding met mango

INGREDIENTEN

5 el agar agar poeder of vlokken, koud water, 2 rijpe mango's fijngehakt, sap van 1 citroen, 90 g suiker, water. Kokossaus: 3 eieren, 60 g bruine suiker, mespunt zout, 7 dl melk, 3 el geraspte kokos.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-07-2000
  • Indonesisch Nagerecht
  •  30-60 min.

agar agar dengan

INGREDIENTEN

5 el agar agar poeder of vlokken - koud water - 2 rijpe mango's fijngehakt - sap van 1 citroen - 90 g suiker - water. Kokossaus: 3 eieren - 60 g bruine suiker. mespunt zout, 7 dl melk, 3 el geraspte kokos.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-1999
  • Indonesisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Agar Agar Dengan

INGREDIENTEN

5 el agar agar poeder of vlokken, koud water, 2 rijpe mangos fijngehakt, sap van 1 citroen, 90 g suiker, water. Kokossaus: 3 eieren, 60 g bruine suiker, mespunt zout, 7 dl melk, 3 el geraspte kokos.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-11-2009
  • Indonesisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Zoete stukjes agar agar

Zoete Stukjes Agar-Agar

INGREDIENTEN

* 25 g agar-agar, , * 200 g suiker, , * kleurstof, , * dikke kokoscreme

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-01-2004
  • Thais Nagerecht
  •  10-20 min.

Agar agar pisang

Gelatinepudding met banaan.

INGREDIENTEN

4 gr. agar-agar, 2 dl. kokosmelk (blik), 1 pandanblad, 15 gr., goela djawa, 1 grote banaan, niet te rijp

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-2002
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Agar Tiga Warna

INGREDIENTEN

1. agar van chocolade, 1 el chocoladepoeder, 5 gr agarpoeder, 1 geklutste eidooier, 300 cl water, 00 cl zoete gecondenseerde melk, , 2. Witte agar, 25 gr suiker, 5 gr agarpoeder, 1 geklutste eidooier, 300 cl water, 100 cl zoete gecondenseerde melk, , 3. rose/rode agar, 5 gr agarpoeder, 2 stijfgeklopte eiwitten, 50 cl rozensiroop, 50 cl water, 100 cl zoet gecondenseerde melk, , Toevoegingen:, tropische fruitcocktail en ijsblokjes

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-09-2002
  • Indonesisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Panna cotta met rood fruit en witte chocola

Panna cotta met witte chocola, waarop een gelei van en met rood fruit en gegarneerd met chocoladekrullen. Het gerecht moet na de bereiding nog ca. 2 uur in de koelkast opstijven.

INGREDIENTEN

100 ml melk, 200 ml slagroom, 50 g witte basterdsuiker, ½ vanillestokje, 3 blaadjes gelatine (of agar agar voor de vegetariers), 1 reep witte chocola 100g (AH), 60 g poedersuiker, 1 theelepel maizena, 250 g gemengd rood fruit (diepvries AH), optie: scheutje kersenlikeur

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2012
  • Europees Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Spaghetti van rucola

Door (in dit geval) een oplossing van rucola te laten geleren in een holle buis, kun je spaghetti maken met de pure smaak van rucola.

INGREDIENTEN

- 475 mL rucola, - 175 mL water, - 2 g agar

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-02-2012
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Lolly van geitenkaas

Ik heb ooit een workshop "mondvermaakjes" gevolgd in Librije′s Atelier. De door mij gemaakte gerechtjes staan in mijn verzameling. Dit recept heb ik later gevonden via Internet- ook een mondvermaakje of te wel amuse. Het is heel eenvoudig te maken en ziet er leuk uit!

INGREDIENTEN

100 gram verse zachte geitenkaas, 1/2 elstar appel, geschild en in petieterig kleine blokjes gesneden, vers gemalen zwarte peper, 100 gram grove mosterd, 300 ml biologische appelsap, 20 gram aardappelzetmeel, aanmaken met wat koud water, 4 gram agar

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2011
  • Fusion Voorgerecht
  •  20-30 min.

verrassend lekkere voedselzandloper-cheesecake

Toen ik het receptenboek van de voedselzandloper kreeg van mijn lieve dochter en schoonzoon, heb ik dit snel uitgeprobeerd, en het is om je vingers bij af te likken!!

INGREDIENTEN

€" 100 gram cashewnoten (ongezouten), €" 150 gram dadels, €" 1 citroen, €" 250 gram ricotta, €" 250 gram mascarpone, €" 3 theelepels stevia, €" 3 gelatineblaadjes of 2 theelepels agar agar (voor de vegetariers)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-10-2017
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Awayuki Kan, sneeuwwitte Gelei Met Aardbeien

Dit is een lekker Japans dessert dat veel in de zomer wordt gegeten

INGREDIENTEN

550 gr Water, 1 st Agar agar, 2 Eiwitten, 250 gr Suiker, 15 gr Limoensap (punzu), Geraspte limoenschil (punzu)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-03-2000
  • Japans
  •  10-20 min.

Sinaasappel- en kiwi-jelly

Japans Koken - Judith Ferguson 6 personen Van : "Yvonne"

INGREDIENTEN

4 1/2 deciliter sinaasappelsap, 1 1/2 deciliter water, 125 gram suiker, 2 eetlepels agar agar, 2 kiwis; geschild, ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2003
  • Japans Nagerecht
  •  20-30 min.

Awayuki Kan, sneeuwwitte Gelei Met Aardbeien

INGREDIENTEN

, 550 gr Water 1 st Agar agar 2 Eiwitten 250 gr Suiker 15 gr Limoensap (punzu) Geraspte limoenschil (punzu),

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-02-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

sinaasappel- en kiwi-jelly

INGREDIENTEN

4 1/2 deciliter sinaasappelsap, 1 1/2 deciliter water -, 125 gram suiker -, 2 eetlepels agar agar -, 2 kiwis - geschild.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-10-2001
  • Japans Nagerecht
  •  10-20 min.

Vruchten-kwarktaart

INGREDIENTEN

1/2 liter soja-yogurt met bosvruchtjes, 4 eetlepels bosvruchtenjam, 8 gram agar agar, 2 deciliter water, 125 gram dadels, 125 gram volkorenkoekjes, vruchtjes voor te garneren.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Fazant met witlof, rollade van fazant met savooikool

Culinair recept van chef Luc Bellings ; de chef van  sterrenrestaurant 'Aan Tafel bij Luc Bellings'

INGREDIENTEN

4 dwergappeltjes, 2 notenolie, 4 dl wildfond, 2 dl veenbessensap, 2 puree van eekhoorntjesbrood, 2 dl Cognac, 2½ gr agar agar, 1 boter, ½ citroen (sap), 4 fazantfilets, 4 stronken witlof, 4 geblancheerde koolbladen, 2 ontbeende fazantenbillen

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-10-2017
  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Basilicumgelei met mozzarella en krokantje

INGREDIENTEN

1 theelepel(s) aardappelzetmeel, 0.5 theelepel(s) agar, 1 gram bakpoeder, 10 blaadjes basilicum, 1 stuk(s) eiwit, 2 blaadjes gelatine, 1 theelepel(s) honing, 1 stuk(s) loempiavel, 20 gram mozzarellabol, 150 mililiter sterke bouillon, 1 theelepel(s) truffelolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-11-2012
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Bessen-Campari Terrine

Slank recept, alleen dan geen creme fraiche gebruiken !

INGREDIENTEN

600 gr bessen, rood, zwart, wit of gemengd, 12 el. poeder zoetstof, 2 dl. Campari, 1 zakje Agar Agar poeder,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-04-2005
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

yoghurttaart

Aangepast recept wat al op smulweb staat van schnuckie.

INGREDIENTEN

- 1/2 pot Cumulus yoghurt smaak duindornbes met sinasappel, - 1 bekertje zure room, - 2 (bloed)sinasappels, - 1 zakje agar agar, - 1 pak biologische speltkoekjes, - 25 gram boter

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2004
  • Biologisch
  •  20-30 min.

GATEAU ZOULOU

Wordt geserveerd met een vanillesaus, waarvoor de eierdooiers kunnen worden benut

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-07-2002
  • Indonesisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Aardbeienkransjes

INGREDIENTEN

5 gram agar agar, circa 400 gram aardbeien, 3 eetlepels aardbeiendiksap, 3 eetlepels ahornsiroop, 450 ml water, mini tulbandvormpje (10 cm), eventueel enkele blaadjes munt voor te garneren.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-12-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Aardbeienkransjes

Aardbeien-KransjesBron:www.lekkerplantaardig.nl *

INGREDIENTEN

5 gram agar agar, circa 400 gram aardbeien, 3 eetlepels aardbeiendiksap, 3 eetlepels ahornsiroop, 450 ml water, mini tulbandvormpje (10 cm), eventueel enkele blaadjes munt voor te garneren

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-08-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Easy breezy cheesecake (met baileys!)

Gemakkelijke cheesecake, lekker met Baileys, maar zonder kan uiteraard ook ;-)

INGREDIENTEN

Bodem:, 150 gr bastognekoekjes, 60 gram boter, , Topping:, 2 bakjes roomkaas, 1,5 pakje slagroom, 1 vanillestokje, 100 gr suiker, een scheutje Baileys -indien gewenst-

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-03-2011
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Amuse van gerookte zalm met gelei van komkommer en wasabi mayonaise.

Overheerlijke amuse.

INGREDIENTEN

120 gr Verse Zalm met vel. (of gerookte zalm), 6 gr Maldon zout, 6 gr fijne suiker, Rookmot, 200 ml komkommersap (1 st), 20 gr honing, 10 ml witte wijnazijn, 10 ml champagne azijn, 1,5 gr Agar Agar, 1 eierdooier, 7 gr mosterd, 7 ml sushi azijn, 100 ml plantaardige olie, 7 gr wasabi pasta, 1 bosje dille, peper, zout

  •  Amuse
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-04-2016
  • Europees Amuse
  •  60-120 min.

Vruchten-kwarktaart

Voor mensen die soja producten gebruiken.. het is echt lekker!

INGREDIENTEN

1/2 liter soja-yogurt met vruchtjes (bosvruchten voor bovenstaande taart), 4 eetlepels vruchtenjam, 5-8 gram agar agar, 2 deciliter water of vruchtensap, 125 gram dadels, 125 gram volkorenkoekjes, vruchtjes voor te garneren

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.

Rode vruchtentaart met speculaas en witte chocolade

Een variant op de Cheesecake, maar minder zwaar. De vulling is een soort banketbakkersroom.

INGREDIENTEN

Bodem:, 60 gram Boter, 120 gram Speculaas, 60 gram Amandelpoeder, Vulling:, 4 dl Rijstmelk, 200 gram Witte chocolade in stukjes, 2 gram Agar Agar (soort vega gelantine), 20 gram Maïzena, 300 gram verse (rode)vruchten (druiven, bessen, bramen, aardbei), poedersuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-08-2013
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Vruchten-kwarktaart

Vruchten Kwark-Taart Lekker met een feestelijk tintje !

INGREDIENTEN

1/2 liter soja-yogurt met vruchtjes (bosvruchten voor bovenstaande taart), 4 eetlepels vruchtenjam, 8 gram agar agar, 2 deciliter water, 125 gram dadels, 125 gram volkorenkoekjes, vruchtjes voor te garneren., , Tip:Deze taart is zo gemakkelijk te maken en zo superlekker dat ie nu ook op de Lekker Plant-Aardig Kinder-Pagina komt staat!,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-11-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Kabouter Fruitbuikjes Vruchten Kwark-Taart

INGREDIENTEN

1/2 liter soja-yogurt met bosvruchtjes, 4 eetlepels bosvruchtenjam, 8 gram agar agar, 2 deciliter water, 125 gram dadels, 125 gram volkorenkoekjes, vruchtjes voor te garneren en een springvorm van ongeveer 18 cm.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-11-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Schuimomelet Met Bramenbavarois En Bramensaus

Een prachtig nagerecht van verse vruchten

INGREDIENTEN

Voor de schuimomelet:, 3 eiwitten/ 3 eierdooiers/ 200 gram kwark/ 150 gram suiker., Voor de bavarois:, 500 gram gepureerde bramen (350 gram voor de bavarois en 150 gram voor de saus)/ 350 centiliter room/ een scheut creme de cassis/ 5 gram agar agarpoeder/ 3 eetlepels suiker/ schijf citroen.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-04-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Reconstructie van tiramisu

Dit recept is ontstaan vanuit mijn zoektocht naar de perfecte tiramisu. Mijn eiermengsel bleef maar niet stabiel (vocht zakte uit luchtige mengsel) en de cacao vond ik geen fijne textuur in de mond. Verder heb ik de lange vingers gecoat met koffiemengsel voor de looks.

INGREDIENTEN

- 1 ei, - 15 g poedersuiker, - 1 doseerlepel guar gom, - 50 g mascarpone, - 50 g slagroom, - 8 lange vingers, - 150 mL espresso, - 50 mL Amaretto, - 1 el bruine suiker, - 1 doseerlepel iota-carrageen, - 1 doseerlepel agar, - 10 g maltodextrine, - 10 g nutella, - 5 g cacaopoeder, guar gom, iota carrageen, agar en maltodextrine kun je vinden op moleculairkoken.net

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-03-2012
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.

tartaar van zalm en mosterd gelei III

Koken en zelf niet mee eten , ik heb er geen probleem mee , sterker nog als je zoveel uur in de keuken staat dan is en je trek wel weg, plus je snoept en proeft tussen door genoeg , en je hebt gewoon geen tijd om je pannen uit het oog te verliezen. er moest voor 6 man een een uitgebreid dinner komen , 5 gangen met restaurant uitstraling ( ja ja zaken lui doen alles om te scoren ) afijn, een tussen gerechtje ( vandaar de III er achter, de rest van het menue volgt, ik zou zeggen, spaar ze allemaal! ) waarvan mensen denken dat je in een profi keuken werkt , maar eigenlijk supermakkelijk is. ingredienten zijn idd voor 10 personen , dus als er wat mislukt heb je nog herkansing , plus de kok moet toch proeven

INGREDIENTEN

500 gram gerookte Schotse zalm, 3 gram witte peper uit de molen, ½ bosje gehakte basilicum, 1 ragfijn gehakte sjalot, 1 el. witte wijnazijn, 1 el olijfolie, 2 tl wasabipasta, MOSTERDGELEI:, 2 dl gevogeltebouillon, 80 gram Limburgse mosterd, 3 gram agar agar, 6 sneetjes donker roggebrood en gezouten roomboter, wasabi-eitjes (groen gekleurde kaviaar toko, ), olijfolie extra vergine

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2018
  • Frans Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Haring onder een bontjas

Haring onder een bontjas is een typisch russische salade gemaakt van bietjes, wortel en met haring.. Het orginele recept heet Салат Селедка под шубой. Een behoorlijk zware salade. Ik heb geprobeerd om van de ingredienten van dit recept een culinaire amuse te maken. Smakelijk eten!

INGREDIENTEN

GELEI VAN KOMKOMMER, 1 st komkommer, 20 gr honing, 10 ml azijn witte wijn, 10 ml azijn champagne, 1.5 gr Agar Agar, 1 el olie zonnebloem, RODE BIETEN, 1 pk bieten gekookte rode, 2 pk haring gefileerde Russische, 3 st kwartel eitjes, MAYONAISE, 1 heel ei, 15 g Dijon mosterd, 15 ml citroensap, 200 ml plantaardige olie witte peper zout, Mierikswortel pasta, PRESENTEREN, 3 tk dille

  •  Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-07-2017
  • Russisch Amuse
  •  30-60 min.

WIJNPUDDING MET GELEI

Met vanillesaus

INGREDIENTEN

, , ~ 1 stang agar agar, , ~ ? fles rode wijn, , ~ aardbeienjam, zowat 1 blik of pot, , ~ suiker en citroensap naar smaak., , ~ vanillesaus.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-07-2002
  • Indonesisch Nagerecht
  •  20-30 min.
Agar agar

Agar agar

Agar agar is een zeewiergelatine. Het is een bindmiddel uit de celwanden van bepaalde soorten roodwier. Na een proces van drogen en koken kun je de agar agar als soort van gelatine voor je gerechten laten dienen. Zo kun je er gelatinepuddingen van maken. Met agar agar kun je verschillende gerechten maken, waarvan je over sommige gerechten wel 6 uur kunt doen, vanwege een lang voorweekproces. Bij het maken van gerechten van agar agar is het handig om een goed recept te hebben, omdat het een precies werkje is om goede gerechten te maken met dit bindmiddel. Hieronder vind je leuke gerechten voor agar agar!

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top