Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
De lekkerste Afrikaanse recepten

Afrika is het op één na grootste continent op aarde en bestaat uit 54 landen. Ieder land met zijn eigen cultuur en keuken. De Afrikaanse keuken is verdeeld in grofweg 3 regionale keukens: de Sub-Sahara Afrikaanse keuken, de Noord-Afrikaanse keuken en de keuken van het Midden-Oosten. Afrikaanse gerechten bestaan vooral uit granen, brood, couscous, yams, bakbananen, cassave en gierst. Vlees is - in tegenstelling tot overige continenten - geen hoofdingrediënt. Kikkererwten, yoghurt, linzen, citroen en aubergine worden met name gebruikt in Arabische recepten. Je proeft de invloed van de natuur en religies in Afrika terug in Afrikaanse recepten. Op deze pagina vind je de lekkerste recepten uit Afrika en het Midden-Oosten.

Afrikaanse recepten Meer Afrikaanse recepten recepten »
Meer Marokkaanse recepten recepten »
Meer Arabische recepten recepten »
Meer Egyptische recepten recepten »
Meer Zuid-Afrikaanse recepten recepten »
Meer Ghanese recepten recepten »
Meer Tunesische recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Lekkere soep op basis van zoete aardappel en pinda(kaas).  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

Mmmm....wat een lekkere soep! In mijn kookboekje van Onno Kleyn ( 100 x een bundel vol kookgeluk) las ik een recept van Tunesische tomatensoep met couscous en citroen. Dit recept trok me heel erg aan. Maar het was zondag en ik had niet alle ingrediënten in huis. Dus -zoals vaak - het recept op een aantal punten aanpassen. Wat meer van het één of andere en wat andere ingrediënten. (sorry Onno !) We hebben de soep net gegeten en hebben er heel erg van gesmuld. Deze soep komt zeker vaker op tafel !!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

Een poosje geleden zag ik dit gerecht gemaakt worden in een Engels kookprogramma door de BBC kok. Toen hij zijn witte rijst ging koken in garam masala liep het water me uit de mond. Garam masala is een mengsel van allemaal geroosterde specerijen. Je kan het kopen of in 8 minuten zelf maken. Snel overschrijven van de Britse ceefax wat erin zit en namaken. Dit is ruim voldoende voor 2 personen, makkelijk te maken en echt crimineel lekker, alleen de rijst al! Dit is wel de lekkerste kip curry die ik gemaakt heb. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

Lekker, makkelijk en snel voor doordeweek, makkelijk voor te bereiden en heerlijke smaken op het bord. Eet dit met gekookte basmatirijst. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

Is gemakkelijk te maken …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

- 1 kilo gekruid rundergehakt - 1 aubergine - 1 ui - 1 paprika - 1 kleine flespompoen (van een grotere de helft) - 2 winterwortels - 3 á 4 aardappelen - 1 pak gezeefde tomaten (500ml) - Afrikaanse kruidenmix (seasoning complete) uit de Afrikaanse toko) - Maggi - Zout …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

Als basis te gebruiken. Je kunt gehaktballetjes, kip of vis erbij serveren. Ik had er een malse kipschnitzel bij met ananaschutney …  Lees verder »

1 zak gesneden boerenkool (500 g) 4 el (zonnebloem)olie 3 uien, in dikke parten 1 el paprikapoeder 1 teen knoflook, geperst 1 blik chilibonen (400 g) 1 blik kidneybonen (400 g), uitgelekt 2 blikken crispy maïskorrels (a 300 g), uitgelekt …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

Eenvoudig maar erg lekker mn door de saus.Simpel om te toveren tot een veg.gerecht door de kip te vervangen door bv quorn. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

Mmmm....wat een lekkere soep! In mijn kookboekje van Onno Kleyn ( 100 x een bundel vol kookgeluk) las ik een recept van Tunesische tomatensoep met couscous en citroen. Dit recept trok me heel erg aan. Maar het was zondag en ik had niet alle ingrediënten in huis. Dus -zoals vaak - het recept op een aantal punten aanpassen. Wat meer van het één of andere en wat andere ingrediënten. (sorry Onno !) We hebben de soep net gegeten en hebben er heel erg van gesmuld. Deze soep komt zeker vaker op tafel !!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

Een poosje geleden zag ik dit gerecht gemaakt worden in een Engels kookprogramma door de BBC kok. Toen hij zijn witte rijst ging koken in garam masala liep het water me uit de mond. Garam masala is een mengsel van allemaal geroosterde specerijen. Je kan het kopen of in 8 minuten zelf maken. Snel overschrijven van de Britse ceefax wat erin zit en namaken. Dit is ruim voldoende voor 2 personen, makkelijk te maken en echt crimineel lekker, alleen de rijst al! Dit is wel de lekkerste kip curry die ik gemaakt heb. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

Lekker, makkelijk en snel voor doordeweek, makkelijk voor te bereiden en heerlijke smaken op het bord. Eet dit met gekookte basmatirijst. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

Spinazieschotel met kip …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

Makkelijk te maken eenpansgerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

Lekkere soep op basis van zoete aardappel en pinda(kaas).  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

2 sneetjes oud wit brood - 2 dl. Melk - 1 ui (gesnipperd) - 2 teentjes knoflook - 2 appels (granny)(in stukjes) - 150 gr. Gedroogde abrikozen - 400 gr. Rundergehakt - 1 tl. Chilipoeder - 1 tl. Koenjit - 3 mp. Cayennepeper - 2 mp. Zout - 30 gr. Bloem - 50 gr. Geschaafde amandelen - 3 el. Tomatenpuree - 1 el. Azijn - 3 eieren - 1,25 dl. Slagroom - 100 gr belegen kaas. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

Hier ga je echt harder van lopen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans
Populaire Afrikaanse kookboeken:
Top