Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
De lekkerste Afrikaanse recepten

Afrika is het op één na grootste continent op aarde en bestaat uit 54 landen. Ieder land met zijn eigen cultuur en keuken. De Afrikaanse keuken is verdeeld in grofweg 3 regionale keukens: de Sub-Sahara Afrikaanse keuken, de Noord-Afrikaanse keuken en de keuken van het Midden-Oosten. Afrikaanse gerechten bestaan vooral uit granen, brood, couscous, yams, bakbananen, cassave en gierst. Vlees is - in tegenstelling tot overige continenten - geen hoofdingrediënt. Kikkererwten, yoghurt, linzen, citroen en aubergine worden met name gebruikt in Arabische recepten. Je proeft de invloed van de natuur en religies in Afrika terug in Afrikaanse recepten. Op deze pagina vind je de lekkerste recepten uit Afrika en het Midden-Oosten.

Afrikaanse recepten Meer Afrikaanse recepten recepten »
Meer Marokkaanse recepten recepten »
Meer Arabische recepten recepten »
Meer Egyptische recepten recepten »
Meer Zuid-Afrikaanse recepten recepten »
Meer Ghanese recepten recepten »
Meer Tunesische recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Spaanse rode linzensoep met invloeden van Noord Afrika. Een soep zoals je die in Andalusië kunt verwachten.  De ras el hanout en harissa zijn typische Noord Afrikaanse ingrediënten terwijl de chorizo de soep toch wel een echt Spaans karakter geeft. Deze smeltkroes van smaken maken het tot een overheerlijke soep. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Lekkere soep op basis van zoete aardappel en pinda(kaas).  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

Mmmm....wat een lekkere soep! In mijn kookboekje van Onno Kleyn ( 100 x een bundel vol kookgeluk) las ik een recept van Tunesische tomatensoep met couscous en citroen. Dit recept trok me heel erg aan. Maar het was zondag en ik had niet alle ingrediënten in huis. Dus -zoals vaak - het recept op een aantal punten aanpassen. Wat meer van het één of andere en wat andere ingrediënten. (sorry Onno !) We hebben de soep net gegeten en hebben er heel erg van gesmuld. Deze soep komt zeker vaker op tafel !!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

De Afrikaanse keuken is de keuken van het Afrikaanse continent, vaak wordt hierbij ook de keuken van het Midden-Oosten gerekend. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Introductie:Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, Afrikaanse kip curry. Dit is een heerlijk kipgerecht met kerrie, tomaten, kokosmelk en ui. Als er vragen zijn over de bereidingswijze of over de ingrediënten plaats dan een reactie! Voorbereidingstijd : >20m (duurt bij mij altijd iets langer omdat ik de kip nogal kieskeurig slacht ) Kooktijd : 40m Klaar In : +/- 60m Voedingswaarden per portie: Calorieën: 558 kcal Eiwitten: 53,0 gram Vetten: 33,2 gram Koolhydraten: 13,3 gram …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans

Dit is een smakelijke kipschotel uit Afrika die je ook in een tajine kunt bereiden. Deze kip wordt gegeten bij witte rijst..... …  Lees verder »

  • Afrikaans

Bobotie is van oorsprong een Aziatisch gerecht, maar nu typisch Zuid-Afrikaans. De absolute favoriet van mijn dochter van 16. Een ovenschotel met gehakt, eieren, kerrie, fruit en boontjes. Dankzij de combi hartig - zoet zeer geschikt voor kinderen. Recept is ook te vinden in het recepten schrift van het boek Wereldeters. Tip: vertel tijdens de maaltijd je kinderen leuke weetjes over Zuid-Afrika, bijvoorbeeld over de Big Five; of Kaap de Goede Hoop; of Nelson Mandela; of de grappige Afrikaanse woordjes zoals wipmat (=trampoline), kleefbroek (=legging) of breekgoed (=servies). Smaaklike eten! WERELDETERS IS KOOKBOEK VAN HET JAAR 2012 (publieksprijs). http://www.wereldeters.nl …  Lees verder »

Een Zuid Afrikaanse recept van S.J.A. De Villiers, uit haar boek: KOOK EN GENIET eerste druk 1951 Hier geld de principe weer van hoe minder gecompliceerd, hoe lekkerder van smaak. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Eenvoudig maar erg lekker mn door de saus.Simpel om te toveren tot een veg.gerecht door de kip te vervangen door bv quorn. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

Herfstsoep; warm, zoet en kruidig (ideaal voor kinderen) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Mmmm....wat een lekkere soep! In mijn kookboekje van Onno Kleyn ( 100 x een bundel vol kookgeluk) las ik een recept van Tunesische tomatensoep met couscous en citroen. Dit recept trok me heel erg aan. Maar het was zondag en ik had niet alle ingrediënten in huis. Dus -zoals vaak - het recept op een aantal punten aanpassen. Wat meer van het één of andere en wat andere ingrediënten. (sorry Onno !) We hebben de soep net gegeten en hebben er heel erg van gesmuld. Deze soep komt zeker vaker op tafel !!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

Een poosje geleden zag ik dit gerecht gemaakt worden in een Engels kookprogramma door de BBC kok. Toen hij zijn witte rijst ging koken in garam masala liep het water me uit de mond. Garam masala is een mengsel van allemaal geroosterde specerijen. Je kan het kopen of in 8 minuten zelf maken. Snel overschrijven van de Britse ceefax wat erin zit en namaken. Dit is ruim voldoende voor 2 personen, makkelijk te maken en echt crimineel lekker, alleen de rijst al! Dit is wel de lekkerste kip curry die ik gemaakt heb. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

Lekker, makkelijk en snel voor doordeweek, makkelijk voor te bereiden en heerlijke smaken op het bord. Eet dit met gekookte basmatirijst. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

Vegetarische soep …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans
Populaire Afrikaanse kookboeken:
Top