1. Home
  2. Recepten
  3. Adana Kebab

Adana kebab recepten (6) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Adana kebab

INGREDIENTEN

300 a 400 gr lamsgehakt 1 geraspte ui 1 tl paprikapoeder 1 tl komijn 2 tomaten 1 tl chilipoeder 2 kleine Turkse broden 1 el peterselie peper en zout

Bereidingswijze

Meng de gehakt met ui, paprikapoeder, komijn, chilipoeder en peterselie. Laat het geheel een kwartier intrekken. Verdeel het in 6 of 8 gelijke porties en vorm van elke portie een worst. Vet ze in met olie en gril ze. Snijd de tomaten in plakjes en gril ze op het eind even mee. Serveren met Turks brood en Turkse rijst.

  • Turks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-06-2001
  • Turks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Adana Kebab

Een lekker vleesgerecht uit de Turkse keuken, aanrader voor de culinaire padvinder.

INGREDIENTEN

Ingrediënten, Voor de kebab:, -600 gram lamsgehakt, -1 kleine fijngesneden ui, zo klein mogelijk., -1 rode paprika, heel fijn, gesneden., -1 eetlepel boter, kleine blokjes., -1/2 eetlepel koriander., -1/2 eetlepel komijn., -2 teelepels cayennepeper of pul biber., -Zout en Peper, , Voor het bijgerecht:, -4 Turkse pitabroden., -2 eetlepels gesmolten boter., -3 grote rode uien, flinterdun gesneden., -1,5 tomaat, in hele kleine blokjes gesneden., -1/2e bosje fijngehakte peterselie., -2 eetlepels citroensap., -2 eetlepels olijfolie., -zout en peper.,

  • Turks Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-11-2010
  • Turks Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

adana kebab (turkije)

Een lekker turks gehaktspiesje voor op de grill of BBQ.

INGREDIENTEN

500 gr.rundergehakt., 1 ui., zout., peper., paprikapoeder., tabasco.,

  • Turks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2002
  • Turks
  •  30-60 min.

Adana kebab met bulgur en kirmizi lahana salatasi

In sommige landen van Eurazië wordt het ook wel ljoelja kebab genoemd: Gehakt op een spies. Niet zo eenvoudig te maken als het lijkt, maar heerlijk, en dus de moeite waard! Adana kebab past goed bij een andere lekkernij uit de keuken van die hoek van de wereld: Turkse rode koolsalade. U krijgt van ons ook daarvan het recept.

INGREDIENTEN

Voor de kebab:, 1 kg lamsgehakt of lamsschoudervlees dat u zelf maalt , 200 g lamsvet , 750 g ui , 30 g verse koriander (blad) , snufje paprika , snufje zwarte peper , snufje gekneusd korianderzaad , olijfolie , 450 g bulgur , boter , zout , , Voor de kirmizi lahana salatasi:, 1 kleine rode kool , 75 ml rode wijnazijn , 750 ml kokend water , Voor de garnituur: , 100 g feta , , . , Voor de dressing:, 100 ml olijfolie, 2 el rode wijnazijn, 1 tn knoflook uit de pers, 2 el citroensap, suiker, zout, witte peper

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2012
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Adana Kebap (hete Turkse gehaktspies)

Adana Kebap wordt vaak gegeten met gegrilde tomaten en peperoni`s tussen een stuk Turks brood. Ook wordt bij adana kebab ook een portie bulgur of rijst geserveerd.

INGREDIENTEN

1 kg rundergehakt, 100 g lamsgehakt, 4 m. grote uien, versnipperd, 2 teentjes fijngehakte knoflook, 1tl zout, 1tl zwarte peper, 1tl paprikapoeder, 1tl chilipoeder, 1el paprikapuree, Olie

  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2013
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Fetasaus

Zal wel niet echt Turks zijn, maar smaakt wel ontzettend lekker bij gevulde groenten, paleisrijst en vleesgerechten zoals adana kebab.

INGREDIENTEN

150-200 gram feta, 0,5 dl milde biologische yoghurt, zout, peper, 1 el fijngehakte verse munt.

  • Turks
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-05-2002
  • Turks
  •  0-10 min.
Nieuwste adana kebab recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top