44 aardpeer recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Aardpeer behoort tot de zgn. "oude"groentes. Wij kweken ze zelf, maar je kunt ze vast ook kopen in sommige gespecialiseerde groentenzaken, of bij Bio Boeren.

INGREDIENTEN

Ong. 500 gr. aardpeer, Boter, melk, bloem en kerrie voor het sausje.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2013
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Weer eens wat anders, de aardpeer!

INGREDIENTEN

300 Gr aardpeer, 2 speklapjes of voor gesneden spekjes, kruiden (knoflook, kerry, paprikapoeder),  

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-2014
  •  
  •  10-20 min.

Vergeten groente

INGREDIENTEN

, , 500 gr aardpeer, , 1 teentje knoflook, , 1 ui, , 2 lp zonnebloemolie, , 3 lp tomatenpuree, , 2 dl water, , 2 theelp oregano, , 2 theelp lavas, , 1 lp tamari, , fijngehakte peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-08-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

VANDAAG KREEG IK OP DE BOERDERIJ WAAR IK VLEES HAAL AARDPEREN MEE,DUS GELIJK OP INTERNET EEN RECEPT GEZOCHT.DIT RECEPT KWAM MIJ MOOI UIT OMDAT ALLES IN HUIS IS EN DAT SCHEELT WEER BOODSCHAPPEN DOEN NA EEN WERKDAG.

INGREDIENTEN

450 gram lamsvlees, , 750 gram aardpeer, , 3 el boter of margarine, , 1 ui, , 3 takjes peterselie, , 1/2 tl zwarte peper, , 1/2 tl geelwortel (koenjit) of een paar draadjes saffraan, , 1 citroen, , 1 el azijn, , 1 tl zout, , 2 kopjes water voor het vlees, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-01-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Lekkere combinatie

INGREDIENTEN

750 g aardpeer - 4 eetlepel citroensap - 0,5 liter water - zout - 15 g boter - 1,5 eetlepel bloem - 1 dl room - 2 hardgekookte eieren - halve citroen - peper - peterselie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2004
  • Biologisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gram 500 gr topinamboer, - 1 teentje knoflook, - 1 ui, - 2 eetlepel bakolie, - 1 blikje tomatenpuree, - 2 theelepels oregano, - 1 takje fijn gesneden maggiplant, - 1 theelepel sojasaus (zout), - 1 take peterselie,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-10-2002
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg aardperen (topinambour?), 4 gehakte sjalotten, 2 dl olijfolie, 250 gr ontvelde en ontpitte tomaten, ? liter water, zout, peper, 400 gr rijst, het sap en de rasp van 1 citroen, 2 eetlepels gehakte dille

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-08-2002
  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Aardpeer (topinamboer, knolzonnebloem of Jeruzalemartisjok (Helianthus tuberosus)) 
een gezonde groente die nog lekker is ook. 
Zelf gekweekt is natuurlijk wel het lekkerst. 

INGREDIENTEN

250 gr. aardperen, 250 gr. spinazie, uitje, teentje knoflook, bakje spekjes, room/creme fraich/kruiden roomkaas oid,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-02-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Deze knol, die in aard en uiterlijk veel op den aardappel gelijkt, heeft een smaak welke min of meer aan asperges doet denken.

INGREDIENTEN

Topinambour, boter, peterselie., , Schil de knollen dun, snijd ze in schijven en kook ze gaar met niet te veel water en zout .

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-04-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Gestoofde aardpeer en prei met gehakte hazelnoten.

INGREDIENTEN

300 gr aardpeer, 1 prei, 2 el. olijfolie, 50 gr hazelnoten, kruidenzout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2013
  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bijgaande recepten heb ik ontvangen van restaurant Halve Maan in Buitenveldert, met hartelijke dank

INGREDIENTEN

Aardpeer of topinamboer, , Parmezaanze kaas of oude kaas, , Room en;of melk

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2000
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 100 g gerookt spek, in dunne reepjes, 100 g geroosterde en gepelde tamme kastanjes, grofgehakt, boter, 200 g aardpeer (topinamboer), in plakjes, 1 liter varkensbouillon, peterselie, fijngehakt, broodcroutons

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een veloute een lichte soep in dit geval van topinambour (aardpeer)en cantharellen. Topinambour is een van de vergeten groenten, vooral rond de Kerst verkrijgbaar en erg lekker en bijzonder van smaak.

INGREDIENTEN

2 uien van gemiddelde grootte,, 3 teentjes knoflook,, 4 takjes tijm,, 1,3 liter kippenbouillon (bouillonblokjes is prima, hou dandie aanwijzigen aan, zolang het maar op ongeveer 1,3 liter uitkomt),, 700 gram aardpeer/ topinambour,, 300 gram cantharellen,, peper,, zout,, olijfolie,, 6 blaadjes verse salie

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-01-2014
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.

Onlangs kreeg ik van mijn broer een zakje aardperen die hij zelf in eigen tuin gekweekt had. Omdat hij weet dat ik wat avontuurlijker kook dan de rest van de familie dacht hij dat ik daar wel raad mee zou weten
Ik heb een beetje op internet rondgesnuffeld en kwam een recept tegen dat ik naar eigen inzicht een beetje heb veranderd.
Zo is deze winterse quiche met een paar van de -vergeten groenten- ontstaan. Een mooi gerecht waarin de combinatie van smaken van de aardpeer, pastinaak, wortel  en prei goed tot zijn recht komen. De chorizo geeft het geheel nog wat extra pit en maakt het tot een heerlijk stevig winters gerecht.

INGREDIENTEN

- 500 gram aardperen, - 1 pastinaak, - 1 wortel, - 1 prei, - 2 tenen knoflook, - 1 (gedroogde) chorizoworst (250 gram), - 3 eieren, - 200 ml kookroom (gewoon een flinke scheut melk gaat ook prima), - een lap bladerdeeg of 7 plakjes deeg voor hartige taart, - peterselie, - peper, zout en olie en boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-03-2015
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ik wist niet goed hoe aardperen en pastinaken te combineren. Heb maar wat geprobeerd en viel erg lekker uit. Daarom maar op Smulweb gezet.

INGREDIENTEN

4-6 aardperen, 2 pastinaken, 1 ui, olijfolie, rozemarijn en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2013
  • Europees
  •  30-60 min.

Een culinair hoogstandje!
Dit gerecht zou je zomaar bij een sterren-restaurant verwachten.

INGREDIENTEN

1 scharrelkip, 0,5 wintertruffel, 4 stronkjes witlof, boter, scheutje water, peper, zout, nootmuskaat, snufje suiker, , Truffelkroket:, 1 kg vastkokende aardappels, 2 eieren (dooiers en eiwitten apart), 20 g boter, 3 eetlepels truffelpasta, 200 g paneermeel, 10 zakjes inktvisinkt, bloem, , Aardpeercrème:, 1 kg aardperen geschild, 1 l melk, 0,5 l water, 50 g boter, peper, zout, nootmuskaat, , Chivas-saus:, 2 sjalotten, 2 takjes tijm, 1 takje rozemarijn, 2 teentjes knoflook, 2 blaadjes laurier, 1 dl Chivas Regal whisky, 2 dl bruine fond, 1 dl kippenbouillon, 30 g blokjes koude boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

8 lamsnootjes, 500 gr aardperen, 2 busseltjes rapen, 1 el room, 100 gr boter, peper en zout, nootmuskaat, 2 el rode wijnazijn

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-04-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Wie van yoghurt houd, dit is een aanrader.

INGREDIENTEN

4 grote aardperen, 1 stokje vanille, tijm en laurier, candarel, 2 pakjes frambozen, 1/2 liter ongesuikerde yoghurt, 3 blaadjes gelatine, 12 blaadjes platte peterselie

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Deze overheerlijke mousseline van aardperen en aardappels is een zacht-romig bijgerecht uit de Franse keuken.

INGREDIENTEN

400 gram aardperen, 133 gram aardappels (kruimig, bv eigenheimers), 1 blokje kippenbouillon, wat gekneusde peperkorrels, foelie (of nootmuskaat), laurierblaadje, 75g roomboter per 500g, zout/peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-03-2014
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Als ik aardpeer (topinambur, engels: Jerusalem artichoke, een soort aardappel) zie, moet ik meteen aan dit recept denken. Ik maak dit al jaren, en ziet er zo leuk uit als het smaakt! Komt uit de Keuken van Jonnie Boer, neem echt die verrukkelijke Vacherin Mont dOr erbij als het herfst is. De truffel kan evt vervangen worden door een goede truffelolie of wat aroma (wees wel voorzichtig met de truffelsmaak).

INGREDIENTEN

500-600 g aardpeer, zout, versgemalen peper, 4 plakjes roomboter bladerdeeg, 1 dl slagroom, 1 dl volle melk, boter, 8 g wintertruffel (of 1 tl truffelolie), 1 tl citroensap, 1 eierdooier, 200 - 250 g Vacherin Mont dOr

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2010
  • Europees Bijgerecht
  •  30-60 min.

Echt een heerlijke hachee zonder vlees/vis van de website Vegetus.

INGREDIENTEN

, 500 gramseitan, in hapklare reepjes of rund van de vegatarische slager, 250 gram champignons of andere paddestoelen, in kwarten of plakjes, 4 grote uien, de lengte in reepjes gesneden, 2 eetlepelsolie, 4 tenen knoflook, gesnipperd, 1 eetlepel (bruine) suiker of anderzoetmiddel, 1 klein blikje tomatenpuree, 4 eetlepels (1/4 kop)bloem, 550 ml (2 1/3 kop) groente-bouillon, 400 gram aardperen, in schijfjes (schillen mag, maar is niet noodzakelijk), 200 gram wortelen, in blokjes, 1 1/2 theelepel gedroogde tijm, 2 laurierbladeren, 1/4 theelepel versgemalen peper, 1 flesje niet al te zoet donker bier, zoals La Trappe Dubbel of Blauwe Chimay, zout naar smaak, 1 eetlepel (witte wijn)azijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-03-2014
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gisterenavond ging ik bij een vriend eten. Toen hij de combinatie feta en ketjap voorstelde vreesde ik voor de eetbaarheid van de maaltijd (gelukkig hadden we nog stokbrood, dacht ik), maar het bleek verbazend smakelijk! Met knapperig gewokte aardperen erbij was het een heerlijk geheel.
Gewoon doen dus.

INGREDIENTEN

- 1 pak eiermie, - 5 a 6 aardperen (biologische winkel, groenteboer), - 1 zak roerbakgroente, - 1 ui, - bakje champignons, - bakje shiitake, - 300 gram feta (Dodoni), - ketjap manis, - bosje koriander, - citroen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-03-2010
  • Fusion
  •  20-30 min.

Hartige taart uit de Libanese / MO keuken met een aromatische combinatie van topinambur (aardpeer, een aardappelsoort met een verfijnd aroma) en swiss chard (snijbiet, slasoort met rode steeltjes). Het recept komt uit het bekende Ottolenghi restaurant uit London.

INGREDIENTEN

Hartige taartdeeg, 600 g aardpeer, in blokjes van 1 cm, 3 el olijfolie, 50 g snijbieten (swiss chard), sap van 1/2 citroen, 1 t knoflook, geplet en gehakt, 250 ml slagroom, 2 eieren, 50 g creme fraiche, 100 g feta, in brokjes, peper en zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-02-2011
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Een heerlijke roomsoep, een recept van kruidenspecialiste Danielle Houbrechts

INGREDIENTEN

-1,25 l groentebouillon, -1 kg aardpeer, -250 g doperwtjes, -2 eetlepels bloem, -1 eierdooier, -1 dl sojaroom, -½ citroen, -peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2006
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Aardpeertaartje met rode ui

INGREDIENTEN

1 kilo aardpeer, 1 rode ui, knoflook, bladerdeeg, (soya)room, 1 theel. grove mosterd, gedroogde tomaatjes

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-2012
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Heel apart!

INGREDIENTEN

200 gram hazelnoten fijngehakt 100 gram broodkruim (of paneermeel) 750 gram aardpeer, in schijfjes 65 gram boter 3 dl melk 2 bospeentjes geraspt 1 el peterselie, fijngehakt 1 el maizena

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2003
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Soepje gemaakt van de restanten van het kippakketje met koolraap en sinaasappel.

INGREDIENTEN

Koolraap, 1 ui, 2 aardappels (had zelf aardpeer), 1 lp risottorijst, 1 lp stroop, groentebouillonblokje, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-10-2012
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 eend, 4 eiwitten, 3 gedroogde Japanse champions, 1 groene paprika, 1 aardpeer, olie, 1,25 dl sojasaus, smaakzout, 2 el sake, 2 el Japanse sojasaus, 110 g geraspte radijs, 1 eierdooier,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-01-2000
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

* Gerookt zout, dat een bijzondere gerookte noot aan het eten geeft,
is alledaags keukenzout dat men blootstelt aan de rook bij het verbranden
van hout
of kunstmatig op smaak wordt gebracht met aroma`s.
Gerookt zeezout is bruin van kleur en te koop in speciaalzaken.

Tip: Mocht u dit gerecht voor meer dan 4 personen willen maken, bak dan het
vlees in twee keer.
Wanneer er te veel vlees in een koekenpan zit wordt de temperatuur te laag
en lukt het bakken minder goed.

INGREDIENTEN

500 g kalfsoester, 130 g schoongemaakte aardpeer, 80 g witte ui, 80 g schoongemaakte courgette, 1 kleine stengel bleekselderij, 1 kleine wortel, boter, bloem, groentebouillon, extravergine olijfolie, gerookt zout*, zwartepeperkorrels

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2012
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Heerlijke winterpot

INGREDIENTEN

500 g kalfsoester, 130 g schoongemaakte aardpeer, 80 g witte ui, 80 g schoongemaakte courgette, 1 kleine stengel bleekselderij, 1 kleine wortel, boter, bloem, groentebouillon, extravergine olijfolie, gerookt zout, zwartepeperkorrels

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

12 sint-jacobsvruchten,- 2 preistronken,- 25 gr. truffels,- waterkers,- rucolla, voor de salade: 1 aardpeer,- 50 gr wilde champignons (cantharellen, girollen..),- 20 gr pijnboompitten,- 1 el olijfolie,- 4 el oude balsamico azijn

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-01-2002
  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1,2 kg kalkoenborst, 120 g gedroogde vijgen, fijngesneden, 80 g gerookt spek, fijngesneden, 3 sjalotten, fijngesnipperd, klontje boter, 1/2 koffielepel gemalen kaneel, 4 el peterselie, fijngesnipperd, 3 dl kippenfond, 2 dl witte wijn, klontje boter, peper en zout, , Voor de aardpeerpuree:, 1 kg aardappelen, geschild, 1 kg aardpeer, geschild, klont boter, scheut room, zout, recept is voor 6 personen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2009
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

In een handomdraai een niet-vegetarisch gerecht voor als u hen te gast heeft.

INGREDIENTEN

1 kilo aardperen, geschild, in plakjes zo dik als een potlood , 3 handen vol geraspte parmezaanse kaas , 3 dl room of creme fraiche , 2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt , 2 flinke handen vol broodkruimels , sap van 1 citroen , 1 flinke handvol verse tijm, alleen de blaadjes, gehakt , zout en peper uit de molen , olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-06-2003
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Aardperen is een van de vergeten groenten die je tegenwoordig weer vaker op het toneel ziet verschijnen. Andere namen die weleens worden gebruikt zijn; topinamboer, Jeruzalemartisjok of knolzonnebloem. Ik had ze eerlijk gezegd nog nooit gehad en ik wilde ze wel eens een keertje proberen.
Thuis ben ik mijn kookboeken ingedoken en daar heb ik dit recept gevonden in een kookboek van Jamie Oliver (The naked chef is terug).
Ik moet zeggen dat door de bereiding erg eenvoudig is en dat het de smaak van de aardpeer goed doet uitkomen. Mede dankzij het feit dat er weinig toeters en bellen aan het gerecht te pas komen.
Een aanrader dus en ik vond het een leuke en lekkere kennismaking met de aardpeer. 

INGREDIENTEN

, 1 kg aardperen, 2 handen vol vers broodkruim, 3 handen vol vers geraspte Parmezaanse kaas, 3 dl crème fraiche (of room), 2 tenen knoflook, sap van 1 citroen, 1 handvol verse tijm (blaadjes), zout en zwarte peper uit de molen, olijfolie, ,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-12-2014
  • Wereld Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aardperen zijn zoet en hebben iets knoflokerigs en paddestoelerigs. Aardperen zijn knollen, een soort ruige aardappelen.

INGREDIENTEN

600 gram aardperen , olie , paar laurierblaadjes , 2 tenen knoflook , scheut witte wijnazijn , zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-05-2005
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Koken met liefde.

INGREDIENTEN

1 .Mousse van topinamboer (aardpeer) met salie., Topinamboer vindt u bij de goed gesorteerde groentewinkel., Voor 2 personen., ? Sjalotje, fijngesneden, 2 theelepels olijfolie, 150 gram topinamboer, geschild, in stukken, 1 klein salieblaadje, fijngesneden, 4 eetlepels groente-of kippenbouillon, 4 eetlepels lobbig geklopte slagroom, zout, peper, circa 1 theelepel citroensap., Bereiden., Bak de sjalot 5 minuten in de olie. Voeg de topinamboer en salie toe en verwarm alles nog 5 minuten. Schenk de bouillon erbij en kook de aardperen 15-20 minuten tot ze zacht zijn. Pureer het mengsel (verwijder de salie) en roer de slagroom erdoor. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Schep de mousse in glaasjes en laat hem afkoelen. Garneer met salie., Tip., Topinamboer of aardpeer is in de winter te koop. De kleine knolletjes hebben een roodbruine schil. Na het schillen kunt u de groente verwerken. In deze mousse kan topinamboer worden vervangen door aardappelen of door pompoen., , 2. Gegrilde kipspiesjes., Snelle kipspiesjes met een heerlijke oosterse marinade., Voor 2 stuks., Meng 2 eetlepels Japanse sojasaus, 1 theelepel gembersiroop, snufje cayennepeper en een snufje gemalen komijn. Rijg 80 gram in reepjes gesneden kipfilet aan houten stokjes. Bestrijk de spiesjes met de marinade en rooster ze in 5-7 minuten lichtbruin en gaar onder de hete gril. Bestrijk ze regelmatig met de marinade en bestrooi ze voor serveren met verse koriander.,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-02-2005
  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.

* Koemelk-/lactosevrij: Gebruik een soja- rijst-, amandel- of haverroom naar keuze.

INGREDIENTEN

1 ui, in stukjes gesneden, ½ knolselderij, geschild en in stukken gesneden, 500 gr. aardperen, schoongeboend en in stukken gesneden, 1 teentje knoflook, 3 draadjes saffraan, 1 ½ l. water, , Kruiden- of groentebouillonblokje, Zout en peper, Slagroom*, Olijfolie,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2013
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, , 500 gr aardperen, , 2 uien,grog gesnipperd, , 3 lp zonnebloemolie, , 1,5 liter kippen bouillon, , 1,5 dl room, , 1 eierdooier, , peper,zout, , gehakte koriander, , broodcroutons,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2006
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

8 Coquilles, vers, middelgroot, 500 gr. Aardperen (Topinamboer), 50 gr Pata Negra, 250 gr Roomboter, 100 gr Parmezaanse kaas (Padano), 1 kleine Ui, geel of wit, 3 el Olijfolie, extra vergine, Peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-04-2009
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Waarom een sjalot? De sjalot geeft de puree een pittige en volle smaak.

Soort gerecht: Als aardappelgarnituur bij een hoofdgerecht

INGREDIENTEN

250 g topinamboer, 125 g aardappelen, 2 sjalotten (50 g), ½ teentje knoflook, 1½ dl room, ongezoet, zout en peper.,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-06-2007
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Het populairste kookboek van dit jaar cadeau! In Rens` nieuwe boek staan ruim 70 gezonde recepten voor ontbijt, snacks en diner. Je krijgt `m cadeau bij 4x Smult magazine, samen € 19,95 (ipv 39,75) >>… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies