Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

296 aardappelsoep recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Maaltijdsoep, kan vegetarisch

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, 2 preien, 1 winterwortel, 1 grote ui, 50 gram boter, 1 tl kerriepoeder, 1/2 liter groentenbouillon, 3 etl gehakte kruiden (salie, peterselie, kervel, selderij), peper, zout, 1 dl slagroom, 200 gram magere spekblokjes.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-12-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Maaltijdsoepdie eerst op de pagina van mijn zoon gestaan heeft

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, 1 winterwortel, 1 prei, 2 uien, 50 gr rookspek, 2 eetlepels boter of margarine, 1,5 l. runderbouillon, scheutje room of melk, 1 rookworst,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-02-1999
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

50 gr. Boter, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 2 tl. paprikapoeder, 1 kg. geschilde en in blokjes gesneden aardappelen, 7 dl. Bouillon, 2,5 dl. Melk, 1 dl. Koffieroom, 150 gr. geraspte belegen kaas, zout, peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 gram aardappelen *, 3 preien *, 1 liter bouillon *, 1 1/4 dl melk *, 1 eidooier *, peper * zout *, peterselie of kervel als garnering.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2005
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 300 gram (vastkokende) aardappelen, 1 eetlepel olijfolie, 1/2 liter kippenbouillon, 3 dl melk, 1 flinke bos peterselie, zout en versgemalen peper, 50 gram geraspte jongbelegen kaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-05-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Stevige soep met ouderwetse smaak die tevens kan dienen als basis voor andere soepen.

INGREDIENTEN

500 gr aardappels, 4 bouillonblokjes, foelie, laurier, kruidnagelen, gedroogd pepertje, nootmuskaat.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-1999
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zachte romige aardappelsoep met dille.

INGREDIENTEN

500 gram geschilde aardappelen, scheutje olijfolie, room 200 ml, eetlepel dille, 2 liter kipbouillon, 3 teentjes knoflook, 1 gesnipperde ui, paar olijfjes ter garnering

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-05-2012
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Maaltijdsoep. Een van de gerechten waar mijn vader het kookrecht op had (zie ook "spaghetti a la Houba"). Het werd niet zo vaak gemaakt, maar als het op tafel kwam was het altijd een feest.

INGREDIENTEN

Aardappelen, Winterwortelen, Bleekselderij, Boter, Schenkel, Slagersrookworst, Uien, Slagroom, Stokbrood.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-01-2001
  • Nederlands
  •  > 120 min.

De Franse aardappelsoep ?bonne femme' hoort thuis in de burgerlijke keuken van Frankrijk. Er ontbreekt echter iets aan die soep en dat is een min of meer officieel recept. Iedereen doet maar wat. Iedereen maakt die beroemde soep op z?n eigen eigenwijze wijze.

INGREDIENTEN

, 750 gram aardappelen, bij voorkeur afkokers, geschild;, 350 gram geschrapte (bos)worteltjes;, 2 middelgrote preien;, 75 gram boter;, 1 grote grof gesnipperde ui,;, 1 1/2 liter runder- of kippenbouillon, eventueel van tabletten;, zout;, witte peper uit de molen;, 4 eetl. melk;, 3 eetl. fijngehakte (blad)peterselie;, 1 dikke plak gekookte ham (ca. 125 gram);, 6 sneetjes wit (casino)brood;, 3/4 theel. milde paprikapoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-10-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aardappelsoep met knoflook .

INGREDIENTEN

450 gr geschilde en kleigehakte aardappels, 750 ml kippenbouillon, zout, peper, 1 eierdooier, 4 eetlepels melk, 25 gr boter, 2-4 knoflookteentjes naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-03-2002
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijke maaltijdsoep van aardappel

INGREDIENTEN

Aardappelen, Soepgroente, Runderboullion, Kasselerrib, Slagers rookworst

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-03-2002
  • Duits
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 ui,1 bakje champignons,25 gr. boter of margarine,1 liter melk,1 pak aardappelpartjes (ca. 375 gr.) 250 gr. gesneden soepgroenten,100gr. chorizoworst (Spaanse paprikasalami),1 blikje hot-knakworstjes (nettogewicht 400gr.),1 blik champignon-cremesoep (netti inhoed 0,46 liter).

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2004
  •  
  •  30-60 min.

Romige doch lichte soep met spekjes

INGREDIENTEN

300 gr. aardappelen, 150 gr. spekjes, 1 rode paprika, 1 ui, 1 liter kippenbouillon, peper, zout, kerrie, cayennepeper, potje creme fraiche, 2 teentjes knoflook, bieslook.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-07-2002
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.

Een goede start van een heerlijke maaltijd

INGREDIENTEN

1 kleine ui, 2 aardappelen (ca. 150 gram), afkokers, 15 gram boter, 2 dl. melk, 0,25 l. bouillon naar keuze, 3 el. slagroom, zout, peper, 1 el. peterselie, fijngehakt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-07-2003
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 g rundvlees, 800 g kruimige aardappelen, 100 gram bleekselderij, 5 wortels, 1 prei, zout, peper, gemengde kruiden, gehakte peterselie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-02-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

50 g boter, 1 kleingesneden ui, 2 theelepels paprikapoeder, 1 kg geschilde aardappels in blokjes, 7 dl bouillon, 2,5 dl melk, 1 dl koffieroom, 150 g geraspte belegen kaas, zout, peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-07-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

, 750 gram kruimige aardappelen, 2 uien, 1 prei, 1 winterwortel, 100 gram gerookte spekreepjes, 4 eetlepels Blue Band, 1,5 l bouillon, 4 saucijsjes, 1 dl creme fraiche, peper en zout, , ,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-05-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Hongaars

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, zout water, 150 half-om-half gr gehakt, 1 eidooier, zout, peper, 1/2 theelepel paprikapoeder, 3 eetlepels boter, 1 liter bouillon, 2 paprika's, 4 harde paprikaworstjes, cayennepeper, 1 bosje peterselie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2000
  • Hongaars
  •  30-60 min.

Een heerlijke hartverwarmende herfst/wintersoep.

INGREDIENTEN

1 kilo kruimige aardappelen, geschild., 2 uien, in halve ringen., +/- 200 gr. gerookte spekblokjes, 1 rookworst, in plakjes., 2 runderbouillonblokjes, 1 l. water, 0,5 l. melk, 1 teentje knoflook, geperst., peper naar smaak.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-09-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.

IN PLAATS VAN UIEN,AARDAPPELSOEP.

INGREDIENTEN

600 gr aardappelen{bloemig),1 ui,1 teentje knoflook,1 prei,2 wortels,30 gr boter,7,5 dl groentebouillon(instant)200 gr smeltkaas met kruiden,zout,peper,marjolein,nootmuskaat,4 sneetjes stokbrood.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

25 gr boter, 1 gesnipperde ui, 3 uitgeperste teentjes knoflook, 500 gr aardappelen (geschild en in blokjes gesneden), 1 prei (in ringen), 100 gr worteltjes (in plakjes), 3 takjes bladselderie, mespunt rozemarijn, 1 1/2 bouillontablet met water (6 dl), 1 bekertje zure room (1/8 l), zout, peper (of Cayenne), 2 el geknipte bieslook, , Garneer (versier) de soep desgewenst nog wat met snippers ham of met uitgebakken en daarna verkruimeld rookspek., Maak in het laatste geval de soep niet te zout.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-07-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

- 4 schouderkarbonades, - 6 grote tenen knoflook, - ? spaanse peper, - 8 eetlepels olijfolie, - 50 gram Croma, - 1 theelepel paprikapoeder, - snufje cayennepeper, - 8 jamlepels vegeta (zie in de kolom hiernaast bij 'extra tips'), - 3 liter water, - 3 ons mager, gerookt en gesneden ontbijtspek, - 3 uien, - 1? ? 2 kg vastkokende aardappelen, afhankelijk hoe dik u schilt, en hoe dik u de soep wilt hebben, - 1 bosje selderij, - 500 gram erwtensoep groente, - eventueel een in reepjes gesneden rode paprika,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-04-2006
  •  
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

500 g aardappels, ? l runderbouillon, 1/2 l melk, peper, nootmuskaat, cayennepeper, 50 g magere spekjes, bieslook, radijsjes (3 pp)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-07-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Uiringen

INGREDIENTEN

2 el olie, 1 ui, fijngesneden, 1/2 gedroogde chilipeper, verkruimeld, 2 tomaten, ontveld, in stukjes, 500 g bloemige aardappelen, geschild, in stukken, 1 l groentebouillon, 1 ui, in heel dunne ringen, bloem, frituurolie, zout, peper, 50 g geroosterde pinda's, groen van lente-ui

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker carnavals maaltijd soepje

INGREDIENTEN

500 gram rundvlees, 800 g kruimige aardappelen, 100 gram bleekselderij, 5 wortels, 1 prei, zout, peper, gemengde kruiden, gehakte peterselie, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-03-2003
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Aardappel, tomatenpuree, paprikapoeder/cayennepeper of sambal, gekookt water, , evt. blokjes vlees (denk aan runderlapje of biefstuk ofzo)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-11-2002
  • Turks
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

750 g geschilde aardappels, 2 uien, 50 g margarine, 1 l bouillon, 1/2 l melk, een scheutje koffieroom, peterselie, zout, peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-07-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Dit is een recept uit grootmoeders kookboek met de oude spelling. Oude spelling heb ik er in laten zitten.

INGREDIENTEN

1 l water, 500 g aardappelen, 1 prei, 1 wortel, 40 g boter, zout, 1 eetlepel gehakte peterselie, desgewenscht 1 dl melk, aroma.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-04-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500gram aardappels, 3 wortels, 2 preien, 30 gram boter, 1,5 kippenbouillon, 1 theelepel suiker, zout en peper naar smaak, 2 dl room, blender of keukenmachine, peterselie fijn gesneden

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-03-2002
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.

Maaltijdsoep

INGREDIENTEN

250 g runderrookworst, 350 g aardappels, geschild, in blokjes, zout, peper, 250 g zuurkool, 1 el gemalen komijnzaad, 1/2 el sambal oelek, 4 dl kippenbouillon, 2 1/2 dl melk, 1 winterwortel, in reepjes, 1/2 rode paprika, in reepjes, mespuntje paprikapoeder, 2 el fijngesneden peterselie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-06-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

50 gr boter, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 2 theelepels paprikapoeder, 1 kg geschilde en in blokjes gesneden aardappelen, 7 dl bouillon, 2 1/b dl melk, 1 dl koffieroom, 150 gr geraspte belegen kaas, zout, peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2000
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 2 middelgrote uien, * 250 gr. soepgroenten, * 15 gr. boter, * 250 gr. aardappelen, * 5 dl instant-vleesbouillon, * zout, peper, * basilicum, * 1 witte boterham, * 15 gr boter, * 2 el fijngesneden bieslook

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-04-2000
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Voor drie tot vier personen

INGREDIENTEN

Anderhalf kippenbouillontablet, 3 eetlepels aardappelpureepoeder, 1 theelepel mosterd, halve dl creme fraiche, zout en peper, 2 eetlepels fijngeknipte bieslook,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-06-1999
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

# 750 gr aardappelen, # 1/2 bosje peterselie, # 1 ui, # 1 prei, # 1 rookworst, # 100 gr ontbijtspek, # 1 liter vleesbouillon, # 1 el margarine, # zout en peper, # room

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-11-2002
  •  
  •  0-10 min.

Het lievelingsgerecht van de laatste keizer van Duitsland

INGREDIENTEN

-2 flinke wortels, -1 bosje peterselie, -1/2 selderijknol, -1 ui (fijngehakt), -1 prei, -750 g aardappelen, -3 eetlepels boter, -1,5 l eigengemaakte vleesbouillon (van het bot), -zout en witte peper, -1/2 th lepel gedroogde tijm, -1 slagerskookworst

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2003
  • Duits
  •  30-60 min.

Lekker brabantse Soep Een makkelijk te bereiden maaltijdsoep.

INGREDIENTEN

1000 gr. aardappels (afkokers), 1 flinke uien, 4 eetlepels boter , 500 ml. Bouillon (vers van kip of van magersoepvlees), 500 ml. room, zout, Peper, 4 eetlepels geknipte bieslook, 8 wat dikker gesneden plakken Bakbacon

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Piepers op een wel heeel bijzondere manier in de schijnwerpers. Ze vormen het hoofd- ingredient van een soep.

INGREDIENTEN

500 g bloemige aardappels, in blokjes van 1 cm, 1 grote ui, fijngesnipperd, 4 eetl. olijfolie, neutraal, 2 laurierblaadjes, 5 dl melk, 5 dl kippenbouillon, 100 g plakjes rauwe ham (Coburger OF Ardenner), in brede repen gesneden, 2 sneetjes wit brood, zonder korst, in blokjes van 1 cm, 1 bos peterselie, ragfijn gesneden, 4 eetl. olijfolie, extra vierge

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-02-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Zie bereiding

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-05-1999
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

AARTAPPELSOP

INGREDIENTEN

1 kg aartappels -, 500 ml hoenderaftreksel(kippenbouillon) -, 250 g spek -, 2 uie -, 30 ml pietersielie -, 250 ml room(slagroom)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-07-2006
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Sopa de batata e agriao.

INGREDIENTEN

1 l runderbouillon, 4 aardappels geschild en in stukken, 1 bos waterkers, 3 eierdooiers, 100 ml melk, 4 el oude geitenkaas, geraspt.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-2001
  • Portugees
  •  30-60 min.
Aardappelsoep

Aardappelsoep

Aardappelsoep is een typisch gerecht uit de Afrikaanse keuken. De naam doet het al vermoeden waar het over gaat, een soep gemaakt van aardappels en allerlei toegevoegde specerijen. In Afrika is het een zeer gewild gerecht en daar wordt het je dan ook vaak aangeboden. Je kunt de aardappelsoep ook zelf maken en het wordt dan vaak opgediend als voorgerecht. Je kunt er stukjes brood bij aanbieden, vaak stokbrood. Ook kunnen er kleine tapas gerechten bij worden gemaakt zodat je een heel menu kunt serveren bij de aardappelsoep.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top