2.347 aardappelschijfjes recepten

  • Top 100

Een makkelijke ovenschotel die door mijn gasten als heerlijk wordt betiteld.

INGREDIENTEN

450 gram diepvries spinazie, 450 gram aardappelschijfjes( voorgekookt ), 100 gram magere spekreepjes, 1 flinke ui, 3 teentjes knoflook, 2 dl. room cullinair, 3 eieren, 2 gekookte eieren,100 gram geraspte jonge kaas, scheutje olijfolie, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Top 100

Ovenschotel om je vingers bij af te likken. De andijvie schotel wordt gemaakt met gehakt, aardappelschijfjes, eieren,knoflook , spekjes en heerlijke verse Parmezaanse kaas

INGREDIENTEN

500 gram andijvie, gesneden, 500 gram runder gehakt, gekruid, 1 klein scheutje vloeibare margarine(of stukje margarine), ca. 8 aardappels geschild en in plakjes gesneden, 2 bakjes magere spekjes, 1 groot bakje creme fraiche, 3 teentjes knoflook, geperst, 4 eieren, 250 gr gram kaas (parmezaan of belegen)liefst verse

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
  • Top 100

Aardappelsalade maakte ik altijd volgens het recept van mijn Duitse moeder. Maar door tijdgebrek ontstond dit recept. Nu is mijn aardappelsalade nog veel lekkerder, hoeft niet meer in te trekken en dus veel sneller klaar. Iedereen die de salade geproefd heeft wil het recept. De salade kun je ook als basis gebruiken voor een maaltijdsalade door er gebakken spekreepjes of hamreepjes of tonijn of gerookte zalm aan toe te voegen. Laat je eigen fantasie maar werken. De salade is verrukkelijk dat kan ik je verzekeren!

INGREDIENTEN

8 middelgrote aardappelen - 2 kruidenbouillontabletten - 1 kleine ui - 1 dl witte azijn - 1 eetlepel suiker - peper en zout - 2 afgestreken eetlepels mayonaise - 1 eetlepel magere kwark of yoghurt - 2 eetlepels fijngehakte bieslook of peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2005
  • Duits
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
  • Top 100

Het basisrecept voor deze heerlijke ovenschotel vond ik in het kookboekje Chez lHirondelle. Omdat ik niet gauw tevreden ben heb ik er iets aan veranderd. Wij vonden het heel erg lekker. Dus hierbij het recept.

INGREDIENTEN

700 gram aardappelen - kleine bloemkool - 3 dl melk - 70 gram boter - 70 gram bloem - zout, peper - nootmuskaat - 2 theelepels tijm - 2 eieren - 100 gram rauwe ham (liefst Parmaham ) - 50 gram geraspte Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 struikjes witlof, 4 gekookte aardappelen, 2 hardgekookte eieren, 100 g gekookte ham, klontje boter, 50 g versgeraspte oude kaas, 1 pak kookroom 2 dl, 8 takjes selderij, fijngehakt, paneermeel om te bestrooien, ovenschaal met een inhoud van circa 1,5 liter,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

In 2008 hebben wij in Griekenland heerlijke Moussaka gegeten. Ik zocht "even" een recept. Op Smulweb stonden er al 239 en bij Google ???? PFFF.. Ik zag door de bomen het bos niet meer. Alle recepten bevatten ongeveer dezelfde ingrediënten maar de hoeveelheden,de kruiden, wel/geen aardappelen enz. enz. verschilden zoveel dat ik besloot een eigen versie maken wat op Moussaka moest lijken, daarom heet het dus "Moussaka a la Louise." Ik zet dit NIET op Smulweb om het 240 ste Moussaka recept toe te voegen maar omdat wij het heel lekker vonden en OOK omdat ik het niet meer kwijt wil raken! Mocht je het een keer willen proberen? Leuk, gewoon doen. De hoeveelheden kloppen, de oventijd klopt (kan variëren natuurlijk) maar het is dus gemaakt en geproefd! En de zelfgemaakte foto staat erbij.

INGREDIENTEN

2 flinke aubergines (600 gram in de winkel gewogen ), 3 flinke aardappelen (ongeschild 650 gram), 3 vette tenen knoflook, 2 grote uien (uien en knoflook fijnsnijden), 500 gram rundergehakt, 1 el olijfolie, 1 blik tomaten + het sap (Blokjes, heb je hele tomaten maak ze dan wat fijner)., 1 blikje tomatenpuree ( 140 gram), 1 el gedroogde Oregano + 1 tl voor door de saus Heb je verse oregano? (tegenwoordig te koop bij de meeste supermarkten), Des te beter. Gebruik dan 2 el verse Oregano + 2 tl voor door de saus., Peper/ Zout naar smaak., Wat nootmuskaat., ½ theelepel kaneel., 1 flinke kneep rode peper uit tube. (te koop bij supermarkt o.a. A.H.) Of heb je toevallig nog een rode peper liggen?, 60 gram Parmezaanse (of andere pittig belegen geraspte kaas.), Voor de bechamel saus, 50 gram boter, 50 gram bloem, 200 ml room (je kan ook slankroom nemen), 300 ml melk, Eventueel 1 ei (zie bij serveertips)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-01-2009
  • Grieks
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Eenvoudig, lekker en gezond. Kinderen zijn hier dol op. Natuurlijk ook heel lekker met bloemkool.

INGREDIENTEN

750 gram aardappelen (eventueel voorgekookte aardappelschijfjes) –, 500 gram broccoli –, 350 gram reepjes kipfilet –, peper, zout, -, 1 theelepel kerriepoeder –, 2 eetlepels olie –, ¼ liter melk –, 50 gram boter –, 50 gram bloem –, zout, peper –, nootmuskaat –, 75 gram geraspte belegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gr aardappelschijfjes, 2 tl kerrie poeder, 2 tl komijnzaadjes, 2 el boter, 1 el olie, zout en peper.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Met kerrie en komijn

INGREDIENTEN

500 gr aardappelschijfjes, 2 tl kerrie poeder, 2 tl komijnzaadjes, 2 el boter, 1 el olie, zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2000
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

Iedereen die een aardappel kan schillen kan hem ook in plakjes snijden. Veel voordeliger dan de kant en klare voorgesneden schijfjes. En... bovendien op deze manier gemaakt veel minder vet en het smaakt veel lekkerder.

INGREDIENTEN

*1 kg. aardappelen, *2 el. zonnebloemolie, *zout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2002
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  30-60 min.

Lekker makkelijk,vegetarisch

INGREDIENTEN

8grote aardappels;6 stronken witlof;1 grote ui;300 gram brie boter;peper,zout,bruine basterd suiker.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Soms heb je geen tijd meer om naar de supermarkt te gaan en ontstaat er een lekker gerecht met ingrediënten die je nog in je koelkast of kelder hebt staan.
Dit is echt een verrassende smaakvolle ovenschotel geworden die ik graag met jullie wil delen.

INGREDIENTEN

* 500 gram Gyrosvlees, * 4 tomaten, * 2 uien, * 2 teentjes knoflook, * 1 potje witte bonen in tomatensaus, * 200 gram aardappelschijfjes (voorgekookt ), * 200 gram geraspte gratin Kaas, * Peper/zout, * Oregano

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2013
  • Grieks
  •  30-60 min.

Dit is een lekkere ovenschotel, makkelijk te maken en bovendien een slankgerecht. Het hele gerecht (dus met de aardappelen en kaassaus). bevat slechts 385 cal. p.p. Mocht je niet op dieet zijn kan je altijd meer aardappels nemen!
Het is voor 2 personen maar kan verminderd of vermeerderd worden. Ik ben geen fan van kant en klare pakjes en zakjes, ik maak liever zelf mijn eigen kaassaus, mijn eigen aardappelschijfjes enz. maar… soms komt het wel eens van pas (haast ). Dan maak ik weleens gebruik van een pakje of zakje. De laatste tijd wordt dat steeds minder omdat ik meer tijd heb om mijn maaltijden te bereiden maar omdat dit recept uit `de oude tijd` stamt heb ik dit recept aangehouden.
Ik heb deze keer (15.01.2012) `Yellow Sole vis ` (diepvries AH) gebruikt, het was wel lekker maar kabeljauw, koolvis of roodbaars vind ik lekkerder.

INGREDIENTEN

1 blik tomatenblokjes (425 g), 2 tenen knoflook. (ik heb er 4 gebruikt maar dat hangt van je smaak af), Bleekselderij (ik heb 6 stengels voor 2 pers. gebruikt)., 1 flinke scheut Worcestershiresaus., Een klein beetje chilipoeder, (of Cayennepeper)., Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak., 2 rode uien., 300 g kabeljauw of andere witvis., 200 g Kant en klare aardappelschijfjes (dieet portie is 100 g aardappel p.p.), 200 ml kaassaus (bvb. Knorr of Maggi), Eventueel wat verse of gedroogde kruiden ik heb nog wat (gedroogde) dragon toegevoegd.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-04-2006
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Ovenschotel met gehakt, spinazie en aardappeltjes in roomsaus (aldi)

INGREDIENTEN

- 2 zakjes aardappelschijfjes in roomsaus (aldi), - 2 pakken spinazie a la creme, - 700 gram gehakt rund, - 4 a 5 eieren, - een half zakje geraspte kaas voor ovenschotels, - 2 eetlepels mosterd, - zout, peper, - bakboter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-01-2006
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Shoarmaschotel

INGREDIENTEN

750 gram shoarmavlees, 750 gram voorgegaarde aardappelschijfjes, 400 gram macaronigroenten, zakje geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2009
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Vegetarisch bijgerechtje

INGREDIENTEN

Boter, 250 gr. bijna gare aardappelschijfjes (pak), 2 dl slagroom, ca. 75 gr. geraspte komijnekaas

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-11-1999
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Gourmet

INGREDIENTEN

50 gr boter - bijna gare aardappelschijfjes - ca. 2 dl slagroom - ca. 75 gr geraspte komijnekaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-11-1999
  •  …
  •  0-10 min.

Een variant op de bekende spaanse aardappeltortilla.
Met tacosaus, olijven en kaas erop oogt het als een pizza.
Makkelijk te maken en erg lekker.

INGREDIENTEN

, 250 g aardappelen (3 middelgrote, 5 kleine), 1-2 uien, 4 e.l. olijfolie, zout, liefst kruidenzout (Herbamare), versgemalen zwarte peper, 5 eieren, ½ bosje bieslook (of wat basilicum of peterselie), tacosaus, ongeveer een half potje, zwarte olijven zonder pit in plakjes gesneden (facultatief), ons jong belegen kaas, in dunne plakjes of stukjes (facultatief),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-08-2007
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een lekker en simpele ovenschotel. Populair bij kinderen maar ook volwassenen smullen hiervan.

INGREDIENTEN

600 gr broccoli - 350 gr kipfilet - 2 eetl olie - 1 kleine ui - 1 teentje knoflook - 1 flinke eetl bloem - peper, zout - 250 ml slagroom - scheutje witte wijn of water - 700 gr voorgekookte aardappelschijfjes - 100 gr geraspte belegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Shoarma op een hele andere manier

INGREDIENTEN

Een groot pak gekruid shoarma vlees (500 gr),zure room, 500 gram sperciebonen, 2 pakjes aardappelschijfjes (uit de koeling, van bijv. celavita), boter, paneermeel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-10-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 zakje aardappelschijfjes, 1 dooje paturain, 125 ml creme fraice, geraspte kaas

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijke aanvulling bij de maaltijd, waarin ui, knoflook en italiaanse keukenkruiden.

INGREDIENTEN

1 zakje voorgekookte aardappelschijfjes (of zelf een portie voorkoken., 2 rode uien (niet te groot)., 1 grote teen knoflook, Zout, peper, italiaanse keukenkruiden., Olijf olie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-03-2003
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  20-30 min.

Karin, voorjaar 2000

INGREDIENTEN

1 pak aardappelschijfjes, 1/8 liter slagroom, 200 gram umer, zout en peper, nootmuskaat, 1 teentje knflook, 100 gram oude geraspte kaas

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2010
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 grote uien boter 500gr gehakt 2 a 3 teentjes knoflook 1 kg aardappelschijfjes peterselie of selderij 500gr tomaten 1 klein blikje tomatenpuree zout en peper water of bouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-08-2000
  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een lekkere en gemakkelijke ovenschotel bestaande uit doperwten, romige champignons, aardappelplakjes en brie. Bij deze schotel werd ik geinspireerd door een smulwebrecept. Je kunt natuurlijk ook diepvrieserwtjes gebruiken dat is nog lekkerder.

INGREDIENTEN

300 gram diepvries doperwten of 1 klein potje doperwten - 250 gram kastanjechampignons - 2 eetl. (olijf)olie - 1 kleine ui - 1 teentje knoflook - 1 dl room - 1/2 dl droge witte wijn - peper, zout, tabasco - 125 gram brie - plm. 400 gram voorgekookte aardappelschijfjes - gehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2003
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept gebruik al bijna 20 jaar; verveeld nooit

INGREDIENTEN

1 pond rundergehakt,, 2 ons tauge,, 2 ons stoofmix,, 1 bakje champignons,, 1 zak aardappelschijfjes (Cela Vita),, 1 ei.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-03-2006
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Een aantrekkelijk aardappelgerecht dat snel en eenvoudig te maken is en heerlijk om te eten. dit bijgerecht is groots om bij een dineetje te serveren.

INGREDIENTEN

100 gr. kaas, oude, geraspte, , 750 gr. aardappelschijfje, , 75 gr. geitenkaas(zachte), , 1 dl. slankroom, , 1 teentje knoflook, , peperkorrel, zwarte, gemalen

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-12-2005
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 zak aardappelschijfjes (450 gram), 2 uien, 2 eetlepels vloeibare margarine, 4 runderhamburgers, 4 grote augurken, 2 tomaten, 1 pot appelmoes,fritesaus:

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-02-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

* 100 gr. oude geraspte kaas * 750 gr. voorgekookte aardappelschijfjes * 75 gr. romige geitenkaas * 1 dl. koffieroom * 1 teentje knoflook * peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-09-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 rode paprika, 1 bakje champignons, 1 schaaltje kalfsschnitzel ca. 300 gr., 5 el. olijfolie, 2 zakjes tomaat-paprika-schijfjes (aardappelschijfjes, a 425 gr. CêlaVita), 1 zakje frisëesla, 1 bakje Thousand Islands (verse dressing 100 gr. AH), 150 ml. knoflooksaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een prachtige Moussaka met veel heerlijke groenten, kruiden en veel knoflook

INGREDIENTEN

1 courgette, in hele dunne plakjes 1 aubergine, in gehalveerde (hele)dunne plakjes 500 gram aardappelschijfjes 5 rijpe tomaat, in grove stukken gesneden 500 gram gehakt 2 grote ui, in gehalveerde grove ringen gesneden 5 teentjes knoflookteentjes, fijn gehakt 1 grote groene paprika, in stukjes gesneden Parmezaanse kaas 2 theelepels oregano 2 theelepels Mexicaanse kruidenscheutje fruitige, zachte witte wijn 2 rundvleesbouillonblokje Grand'Italia Besciamella-saus 1 zakje400 ml melk peper en zout, olie 2 theelepel kaneel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-02-2005
  • Grieks
  •  30-60 min.

Pittige aardappelschijfjes uit de oven

INGREDIENTEN

600 gram aardappelen, 10 ml olijfolie, pizzakruiden

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-04-2002
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een aantrekkelijk aardappelgerecht dat snel en eenvoudig te maken is en heerlijk om te eten. Dit bijgerecht is groots om bij een dineetje te serveren.

INGREDIENTEN

100 gr. kaas, oude, geraspte, 750 gr. aardappelschijfje, 75 gr. geitenkaas, 1 dl. koffieroom, 1 teentje knoflook, Peperkorrel, zwarte, gemalen

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-07-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

•350 g vastkokende aardappels, •zout en peper, •1 teentje knoflook, •3 el olijfolie, •1 takje rozemarijn, •1 kleine rode ui, •50 g geraspte oude kaas, •1 tomaat, •30 g zwarte olijven

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-07-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

100 gram geraspte oude kaas -, 750 gram aardappelschijfje -, 75 gram geitenkaas -, 1 dl. koffieroom -, 1 teentje knoflook -, zwart gemalen peperkorrel

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 100 gram oude geraspte kaas, * 750 gram voorgekookte aardappelschijfje, * 75 gram geitenkaas (liefst romige kaas), * 1 dl. koffieroom, * 1 teentje knoflook, * vers gemalen zwarte peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-09-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg aardappelen (bintjes)zout2 theel. paprikapoeder(edelsusz)frituurvet/olie.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

5 grote aardappelen, zout, peper, 2 theel. knoflookpoeder, 125 g geraspte oude kaas, 1/8 l. slagroom, 3 dl. melk, 1? eetl. boter of margarine.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Zo simpel en zo lekker...

INGREDIENTEN

, , Aardappelen, Knoflook, Olijfolie, zeezout, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-09-2004
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Aardappeltjes met een zweempje citroen

INGREDIENTEN

1 kg kleine vastkokende aardappelen, 5 gewassen citroenen, 4 tot 5 takjes rozemarijn, 1 dl olijfolie, peper en zout, 3 teentjes knoflook

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-07-1999
  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies