Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

584 aardappelgratin recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Dit is een mix van verschillende recepten. Voor mezelf is hier een TOP aardappelgratin uitgekomen die ik nu regelmatig maak

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels (geen afkokers) 3 teentjes knoflook 25 gr boter 100 gr geraspte kaas na keus( wat ik toevallig in huis heb) 125 ml slagroom 125 ml melk zwarte peper nootmuskaat wat sprieten bieslook fijngeknipt

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-09-2004
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Dit lekkere bijgerecht kan je de dag van te voren al klaar maken.Op de avond zelf alleen nog even opwarmen in de oven.

INGREDIENTEN

1 kg vastkokende aardappels, geschild en gewassen, , 2 eieren, , 1 teentje knoflook, geperst, , 150 ml volle melk, , 125 ml slagroom, , nootmuskaat, , 50 g gruy?re (kaas)

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-12-2005
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijke, simpele aardappelgratin. Aardappelgratin smaakt het best als deze vlak voor het eten bereid wordt, maar dat kan eventueel ook een dag tevoren. Bak de gratin dan zonder kaas 30 minuten voor, zodat de aardappels vrijwel gaar zijn. Zet hem tot gebruik afgedekt in de koelkast. Laat de gratin eerst op kamertemperatuur komen en strooi dan de kaas erover. Bak de gratin daarna bruin in een oven van 200 graden in 15-20 minuten.

INGREDIENTEN

1-2 teentjes knoflook, 25 gram boter, 1 kilo vastkokende aardappels, 125 ml slagroom, 125 ml volle melk, versgemalen zwarte peper, (versgeraspte) nootmuskaat, 50 gram geraspte gruyere,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-07-2004
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een aardappelgratin waarvan je nogmaals opschept.De ovenschaal wordt ingesmeerd met wat olijfolie en verse knoflook. De geur die daarom uit de oven komt is helemaal te gek!!

INGREDIENTEN

Anderhalf kilo aardappels (vastkokers) 2 el olijfolie 2 teentjes knoflook 1.25 dl slagroom zout en peper uit de molen ca. 50 gr vers geraspte Parmezaanse kaas 20 gr roomboter

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-03-2005
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Lekker bijgerecht voor je kerstdiner

INGREDIENTEN

1 kg vastkokende aardappels, geschild en gewassen, 2 eieren, 1 teentje knoflook, geperst, 150 ml volle melk, 125 ml slagroom, nootmuskaat, 50 g gruyère (kaas)

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-2009
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Zo n heerlijk simpel maar HEEL veelbelovend recept die met een etentje niet kapot kan!!

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels, in dunne plakjes 2 grote uien, in dunne plakjes gesneden 2 el verse bieslook, gesnipperd 250 gr magere yoghurt 2 en een half dl slagroom 100 gr Parmezaanse kaas, geraspt, peper en zout eventueel

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2006
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept komt van Raquel Carena, chefkok van restaurant Le Baratin in Parijs.

INGREDIENTEN

Hoofdgerecht voor 6 personen., , 1 kg aardappelen (bintjes), 3-4 dl hete melk, 100 gram boter, 70 gram pijnboompitten, 200 gram uien, grofgesneden, 3 eetlepels olie, 750 gram rundertartaar, 4 rijpe tomaten, ontveld in stukken, 100 gram krenten, 3-4 eetlepels fijngesneden peterselie, 1 theelepel gemalen komijnzaad, 1 theelepel milde paprikapoeder, Zout, peper, 1 eidooier losgeklopt.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gram aardappelen in plakjes * 2 winterwortelen in plakjes * 1 zakje mix voor aardappelgratin * 1 eetlepel geknipte peterselie * 2 eetlepels geraspte 20+ kaas

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2003
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  30-60 min.

Recept van Rudolf van life and cooking!!!

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen*, 2 teentjes knoflook*, 0,5l (slag)room*, zout,peper en snufje nootmuskaat*, 1 takje tijm*, 1 eetl. vloeibaar boter of gewoon boter*, 100 gr. geraspte (belegen) kaas*

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-10-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 kg vastkokende aardappels, geschild en gewassen 2 eieren 1 teentje knoflook, geperst 150 ml volle melk 125 ml slagroom nootmuskaat 50 g gruyère (kaas)

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-01-2010
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Aardappelschotel zoals je nog nooit geproefd hebt

INGREDIENTEN

* rauwe aardappels in dunne plakjes * iets boter (voor invetten ovenschaal) * kookroom * knoflook naar smaak * geraspte kaas * zout * peper (vers) *

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-02-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Snelle aardappelschotel voor in de oven.

INGREDIENTEN

* 500 gr. aardappels, * 1/8 l. slagroom, * 150 gr. geraspte jonge kaas, * verse kruiden (bv bieslook), * zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-02-1999
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kwam dit recept tegen tussen vel recepten die ik heb in een boekje

INGREDIENTEN

, 2 eieren, 1 bekertje crème fraîche (125 ml), 1 zakje gemalen kaas belegen (150 g, biologisch), 1 zakje bosui (3 stuks), in ringetjes, 1 duopak aardappelschijfjes (700 g, koelvers), , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2016
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gr aardappelen - geschild, 1 teentje knoflook - geperst, zout. peper, nootmuskaat, 1 tl gedroogde tijm, ong. 2 dl volle melk, 1 dl creme fraiche, 30 gr boter of margarine. Extra nodig; ovenschaal - ingevet.,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-12-1999
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Dit is lekker bij mijn recept "spinazie uit de oven" en de tijden zijn precies gelijk dus makkelijk!.

INGREDIENTEN

1kg aardappelen., 15 gram boter., zout en versgemalen peper., 2 dl slagroom (of om het minder vet te maken melk, of slankroom)., Eventueel teentje knoflook. (vinden wij lekker)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-12-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kg vastkokende aardappels, geschild en gewassen, 2 eieren, 1 teentje knoflook, geperst, 150 ml volle melk, 125 ml slagroom, nootmuskaat, 50 g gruyère (kaas)

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-05-2012
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 pak aardappelschijfjes, voorgegaard (700 g); 250 ml slagroom of sojaroom; 100 g geraspte kaas; 2 eieren; nootmuskaat; zout en peper; 1 ui; 200 g spekblokjes of reepjes; olijfolie.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-12-2009
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Ovenschotel van gegratineerde aardappelschijfjes.

INGREDIENTEN

500 gr. aardappelschijfjes, 1 pakje Monchou pan & oven, 2 teentjes knoflook, zout, peper

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-07-1998
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gemakkelijk bijgerecht voor een feestelijk winter menu

INGREDIENTEN

1 zak voorgekookte aardappel schijfjes., 1 pot aardappelanders naar keuze, 1 bakje kant en klare hamreepjes, 1 zakje gerasptekaas, olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-1999
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  20-30 min.

Na veel experimenteren is dit de lekkerste

INGREDIENTEN

600 gram aardappelen, 1 dl slankroom, 1 teen knoflook, 100 gram (geraspte) kaas, gedroogde kruiden, peper, zout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2002
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Dagen van te voren te maken. Op de dag zelf tijd genoeg voor je gasten.

INGREDIENTEN

, ., , 500 gr aardappels, 1 teentje knoflook uitgeperst, zout, peper, 1 tl gedroogde tijm, 1 dl volle melk, 2 dl creme fraiche, 50 boter.,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-08-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Een stap-voor-stap basisrecept voor aardappelgratin.

INGREDIENTEN

1-2 teentjes knoflook, 25 gram boter, 1 kg vastkokende aardappels (bijv. Lady Christi of Kilo'tje vastkokend), 125 ml slagroom, 125 ml volle melk, versgemalen zwarte peper, (versgeraspte) nootmuskaat, 50 gram geraspte gruyere

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-03-2004
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Dit recept werd bereid tijdens de Nationale Kookstudio Week 2008. Klik hier voor de andere recepten die klaar werden gemaakt bij de deelnemende kookstudio`s.

INGREDIENTEN

Ingrediënten: (10 personen), 1 kg. Aardappels, 6 eieren, 0,5 bosje bieslook, 0,6 liter slagroom, 1 teen knoflook, Zout en peper, Geraspte kaas (Emmentaler),

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-05-2008
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

De romigste gratin die altijd lukt.

INGREDIENTEN

1 kilo Aardappelschijfjes (zelfgesneden of voorgesneden), 1/2 liter slagroom, 1 ui, zout, 25 gr boter

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-12-2006
  • Bijgerecht
  •  60-120 min.

Makkelijk van tevoren klaar te maken

INGREDIENTEN

*500gr aardappelen,geschild*1 teentje knoflook,geperst*zout peper*nootmuskaat*1tl gedroogde tijm*2 dl volle melk*1dl creme fraiche*30gr boter

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-12-2000
  • Bijgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk bijgerecht

INGREDIENTEN

300 gram vastkokende aardappelen, 1 sjalotje, 50 gram ontbijtspek in plakjes, 1 el. boter of margarine, 1/8 l. slagroom, zout, peper, ? zakje geraspte Gruyere kaas, 10 sprietjes bieslook

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-08-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Aardappels af en toe een keer anders is altijd wel lekker her hoeft niet altijd op de zelfde manier gedaan te worden,vandaar dit recept.weer eens wat anders en lekker

INGREDIENTEN

2 eieren, 1 bekertje crème fraîche (125 ml) dit kan ook vervangen worden door parturain inplaats van kook room of boursin kruidenkaas, 1 zakje gemalen kaas belegen (150 g, biologisch), 1 zakje bosui (3 stuks), in ringetjes, 1 duopak aardappelschijfjes (700 g, koelvers)

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2017
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelgratin met prei, spekjes en kaas natuurlijk.MMMMMM

INGREDIENTEN

400 gram prei, in dunne ringetjes, ? eetl. zonnebloemolie + extra om in te vetten, 50 gram geraspte kaas pittig 35+, 2 pakken bieze aardappelblokjes met fijne kruidenboter en mager, spek a 500 gram, 2 eetl. fijngehakte peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Ongeveer 800 gram aardappelen, 5 dl slagroom, 3 of 4 teentjes knoflook, peper, zout, (evt. bieslook), geraspte (oude) kaas, boter om in te vetten.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

750 gr. aardappelen 1 ui gesnipperd 150 gr. ontbijtspek fijngesneden 10 gr. boter 1/8 l. demi creme fraiche 1 ei zout en peper 1 tl. kummel 225 gr. magere kwark 50 gr. geraspte 30 pittige milner

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-04-2002
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Past bij elk vleessoort!

INGREDIENTEN

50 g bacon, 1 ui, 1 teentje knoflook, 600 g aardappelen, 200 g appelen, zout en peper, 2 dl melk, 0,5 dl room en 100 g kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Uit de AllerHande.

INGREDIENTEN

1-2 teentjes knoflook, 25 g boter, 1 kg vastkokende aardappels, 125 ml slagroom, 125 ml volle melk, versgemalen zwarte peper, nootmuskaat, 50 g geraspte Gruyere (kaas),

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-03-2004
  • Frans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1-2 teentjes knoflook, 25 g boter, 1 kg vastkokende aardappels, 125 ml slagroom, 125 ml volle melk, versgemalen zwarte peper, versgeraspte nootmuskaat, 50 g geraspte gruyere

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-08-2004
  • Bijgerecht
  •  60-120 min.

Bevat per eenpersoonsportie energie 394 kCal - eiwit 10 g vet 21 g - koolhydraten 40 g

INGREDIENTEN

? 1-2 teentjes knoflook, ? 25 g boter, ? 1 kg vastkokende aardappels (bijv. Lady Christl of Kilo-tje vastkokend), ? 125 ml slagroom, ? 125 ml volle melk, ? versgemalen zwarte peper, ? (versgeraspte) nootmuskaat, ? 50 g geraspte Gruyere (kaas)

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-05-2004
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Superrecept, snel klaar en het smaakt alsof je uren in de keuken hebt gestaan.

INGREDIENTEN

- 1,5 kg.aardappelschijfjes, ontdooid (Aviko), - 6 eieren, - 0.5 liter melk, - 0.5 liter (slag)room, - Provencaalse kruiden, - zout en versgemalen peper, om te garneren, - 100 gram Emmenthaler, geraspt, - 2 takjes peterselie, grof gehakt, - 1 tomaat, - zwarte olijven,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-06-2006
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

750 gr. aardappelen, 1 teentje knoflook, 2 el. boter of margarine, peper, zout, 1 dunne prei, 100 gr. salami in dunne plakjes, 1/4 l. slagroom

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2009
  •  
  •  30-60 min.

De 1000e op Smulweb

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen, 3 uien, 2 dl slagroom, 1 dl droge witte wijn, 100 g verse geraspte gruyere, zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-05-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Ovenschotel met gegratineerde aardappels

INGREDIENTEN

50 g boter - 750 g aardappelen - 1 teentje knoflook - 1 ei - 2,5 dl melk - zout - peper - 50 g geraspte oude kaas,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-11-1999
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Normaal staat een aardappelgratin zeker 45 minuten tot een uur in de oven. In de combimagnetron wordt deze tijd teruggebracht tot zo'n 20 minuten.

INGREDIENTEN

750 g aardapelen, 1 pakje verse roomkaas met kruiden 80 g. 1 dl koffieroom, zout, vers gemalen zwarte peper, 100 g geraspte oude kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

.

INGREDIENTEN

1,5 kg aardappelen, 3 bosuitjes, 3 dl koffieroom, 2 teentjes knoflook, vers gemalen zwarte peper, zout, 10 gr boter, 150 gr geraspte oude kaas

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-12-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top