28.397 aardappelen recepten

  • Eigen recept
  • Top 100

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil.

INGREDIENTEN

Plm. 400 gram kipfilet, Peper, zout, Bloem, 2 eetlepels olijfolie, 1 blikje tomatenblokjes, 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, ½ rode Spaanse peper, 2 theelepels oregano, plm. 100 gram dunne plakjes pittig belegen kaas, 1 glas droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Top 100

Stoofschotel (Eenpansgerecht) voor 4 personen, van de kok uit Kreta meegekregen en uitgeprobeerd, heerlijk.

INGREDIENTEN

4 Kipfilets, 1 kopje olijfolie, 2 uien, 2 a 3 tenen knoflook grof gesneden, 3 eetlepels kerrie madras, 1 liter kippebouillon, 1 pond sperciebonen, 1 kilo aardappelen, zout/peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-02-2000
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Top 100

De courgettes in m'n groentetuintje groeien tegen de klippen op en ook de eerste tomaten in het kasje kleuren rood, dus lekker smullen....

INGREDIENTEN

600 gr. vastkokende aardappelen (of 1 1/2 zakje kant en klare aardappelgolfjes), 2 courgettes, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 500 gr. halfom gehakt, 3 vleestomaten, tijm, rozemarijn, oregano (of evt. gedroogde Provencaalse of Italiaanse kruiden), zout, peper, klontje margarine, 100 gr. geraspte belegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-07-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
  • Top 100

Aardappelsalade maakte ik altijd volgens het recept van mijn Duitse moeder. Maar door tijdgebrek ontstond dit recept. Nu is mijn aardappelsalade nog veel lekkerder, hoeft niet meer in te trekken en dus veel sneller klaar. Iedereen die de salade geproefd heeft wil het recept. De salade kun je ook als basis gebruiken voor een maaltijdsalade door er gebakken spekreepjes of hamreepjes of tonijn of gerookte zalm aan toe te voegen. Laat je eigen fantasie maar werken. De salade is verrukkelijk dat kan ik je verzekeren!

INGREDIENTEN

8 middelgrote aardappelen - 2 kruidenbouillontabletten - 1 kleine ui - 1 dl witte azijn - 1 eetlepel suiker - peper en zout - 2 afgestreken eetlepels mayonaise - 1 eetlepel magere kwark of yoghurt - 2 eetlepels fijngehakte bieslook of peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2005
  • Duits
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
  • Top 100

Heerlijk kiprecept. Makkelijk te bereiden. Heel speciale smaak! Probeer het eens...

INGREDIENTEN

2 kipfilets, 2 el honing, 2 el mosterd, 1/2 citroen (sap en schil), 1 el ketjap manis

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2008
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
  • Top 100

Het basisrecept voor deze heerlijke ovenschotel vond ik in het kookboekje Chez lHirondelle. Omdat ik niet gauw tevreden ben heb ik er iets aan veranderd. Wij vonden het heel erg lekker. Dus hierbij het recept.

INGREDIENTEN

700 gram aardappelen - kleine bloemkool - 3 dl melk - 70 gram boter - 70 gram bloem - zout, peper - nootmuskaat - 2 theelepels tijm - 2 eieren - 100 gram rauwe ham (liefst Parmaham ) - 50 gram geraspte Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Top 100

Dit is een mix van verschillende recepten. Voor mezelf is hier een TOP aardappelgratin uitgekomen die ik nu regelmatig maak

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels (geen afkokers) 3 teentjes knoflook 25 gr boter 100 gr geraspte kaas na keus( wat ik toevallig in huis heb) 125 ml slagroom 125 ml melk zwarte peper nootmuskaat wat sprieten bieslook fijngeknipt

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-09-2004
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
  • Top 100

Een ontzettend lekker aardappel recept uit de oven en makkelijk te maken.

Zie ook mijn recept: Geroosterd aardappelen

INGREDIENTEN

750 g grote aardappelen, 5 el olijfolie, 5 el citroensap, 3-4 tenen knoflook, 3/4 t zout, 2 t droge oregano, 150 ml water

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-04-2002
  • Grieks
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
  • Top 100

Lekker pittige ovenschotel. Door het gebruik van de mosterd en crème fraîche krijgt de kool een lekkere romige smaak. Geen aardappelpuree bovenop, maar aardappelen gestampt met wat crème fraîche en mosterd erdoor geroerd. Hierdoor krijg je een wat grovere laag, die heerlijk is bij de spitskool.

INGREDIENTEN

Plm. 750 gram spitskool, 1 prei, 250 gram champignons, 150 gram mager gerookte spekreepjes of baconreepjes, 1 eetlepel neutrale olie, peper, zout, 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat, cayennepeper naar smaak, 1 + 1 eetlepel mosterd, 200 ml crème fraîche, 750 gram kruimige aardappelen, 50 geraspte belegen kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
  • Top 100

Dit recept is al jaren oud en heb ik ooit gekregen van een nicht van mij.In de "loop der jaren" heb ik het aangepast naar eigen smaak en het is nu gewoon (na alle veranderingen) mijn "eigen" recept geworden.. Het is héél erg lekker, ik hoor graag reacties!
Nieuwe fotos staan nu bij dit recept.
Gisteren 8 oktober 2010 weer gemaakt, (weer iets aangepast) en.. het was weer superlekker!

INGREDIENTEN

1 ½ kilo aardappelen - ongeschild gewicht- (of als je geen tijd hebt puree uit een pakje maar vers is echt veel smakelijker), 1 pond gehakt (halfom of runder en ongekruid)., 2 middelgrote uien (fijn gesneden), 1 prei (in smalle reepjes gesneden), 1 - 2 (of meer) teentjes knoflook (uitgeperst), 1 bakje champignons ( in plakjes gesneden), 250-300 g spitskool, gesneden - groene of witte kool mag ook -( als je geen tijd hebt..kant en klaar te koop., 2 eetlepels verse selderij of 2 tl gedroogde selderij., 1 theelepel bruine suiker,(mag weggelaten worden)., 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden.(of als je hebt lekker de verse), 1 flinke eetlepel kerrie, Scheutje ketchup, Scheutje ketjap manis, Zout en peper naar smaak., Wat boter of scheutje olie om de uien/knoflook in te bakken en om de ovenschotel in te vetten., Wat geraspte kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
  • Top 100

Antwerpen is een Bourgondisch paradijs.
In de stad zijn veel verschillende keukens terug te vinden waar je heerlijk
kunt eten.
Maar naast de vele restaurants zijn er natuurlijk ook de befaamde
frietkotten.
Vooral in combinatie met Vlaams stoofvlees zijn de Belgische frieten
verrukkelijk.

INGREDIENTEN

2 uien, 1 teen knoflook, 800 g runderpoulet, bloem, 30 g boter, 1 flesje trappisten dubbel bier, 1 laurierblaadje, 2 takjes tijm, 1 runderbouillonblokje, 3 kruidnagels, 0,5 tl (versgeraspte) nootmuskaat, 1 kg aardappelen

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-07-2009
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Top 100

Het zoveelste roti-recept op het smulweb, maar deze is zo lekker!

INGREDIENTEN

Voor de roti: 500 gr. zelfrijzend bakmeel, 300 ml. water, 150 gr. gele spliterwten, 1 eetl. gemalen komijnzaad, 2 tn. uitgeknepen knoflook, 100 ml. olie, zout en peper., voor de rotimix: 350 ml (= ong. 2 kopjes) water, 2 tn. uitgeknepen knoflook (te vervangen door een theel. uienpoeder), een fijngesneden kleine ui, een half rood pepertje of 1 gedroogd pepertje, 2 eetl. olie, 2 eetl. kerrie (dit luistert nauw, het moet speciale Surinaamse zijn, ik gebruik 'Nandan Massala'), 1 theel. vetsin, 2 bouillonblokjes, 1 klein blikje tomatenpuree, 6 middelgrote geschilde aardappelen, 1 dubbele kipfilet in blokjes, 3 hardgekookte eieren, 250 gr. kousenband of dunne spercieboontjes in kleine stukjes gesneden of geknipt.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-03-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Top 100

Deze versie van goulash van meesterkok Rudolph van Veen is het voor ons.

INGREDIENTEN

600 gram doorregen runderlappen, 10 eetlepels olijfolie, 50 gram spekreepjes, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 4 paprikas (rood en groen), 2 eetlepels bloem, 1.5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder, 1 blikje tomaatstukjes (400 gram), 1 deciliter rode wijn, 2 deciliter Rundvleesbouillon, 2 theelepels tijm, 4 vastkokende aardappelen, 250 gram sperziebonen,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-03-2005
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Ik had zin in een variatie op de gewone hutspot. Dit kwam eruit en wat nu: ik maak hutspot nooit meer anders, want dit is veel lekkerder!

INGREDIENTEN

1 kg kruimige aardappelen -, 750 gram winterpeen -, 500 gram uien -, 1 vleesbouillontablet -, 20 gram boter -, 125 ml crème fraîche -, dunne saucijzen of pittige worstjes -, 20 gram boter - versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Top 100

Het recept van deze echt verrukkelijke goulashsoep vond ik achter op een krantje van een supermarkt hier in Duitsland. Het leek me een heerlijke soep voor Nieuwjaarsdag en dat was het ook. We hebben er van genoten! Echt een TOPPER!
Toevallig gisteren (7-11-2012) deze heerlijke goulashsoep voor onze buren gekookt. Mijn buurvrouw en ook haar dochter wilden allebei het recept. Ze vonden de soep heerlijk!

INGREDIENTEN

2 flinke uien -, 3 teentjes knoflook -, 500 gram aardappelen -, 3 winterpenen -, 500 gram rundvlees voor goulash -, 2 eetlepels zonnebloemolie -, 2 eetlepels tomatenpuree -, 1 blikje gepelde tomaten -, 1 pot geroosterde paprika`s (720 gr) -, 4 runderbouillon-tabletten -, zout, peper -, paprikapoeder naar smaak -, cayennepeper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-01-2011
  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
  • Top 100

Alweer zo′n over(n)heerlijke complete maaltijd van onze grootmoeder. Zelfs mijn neefje van 18 maanden vrat er z′n handen bij op ! Heel erg lekker en....eenvoudig. Wie durft ?

INGREDIENTEN

600 gr Shoarmavlees, 800 gr. Aardappelen, 600 gr Prei, 200 gr. Kaas (geraspt)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-09-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Deze heerlijke ovenschotel is bij ons echt favoriet. Weer eens iets anders dan HUTSPOT. Echt veel, veel lekkerder. Het recept is afkomstig van de Ierse Careen en heeft ooit in een tijdschrift gestaan.

INGREDIENTEN

1 ½ kg aardappelen - 1 kg winterpeen - 2 grote uien - 2 teentjes knoflook - 2 eetl. boter + wat boter om te bakken - 500 gr rundergehakt - peper, zout, nootmuskaat -, 3 runderbouillontabletten - worcestershiresaus - 50 gr geraspte Cheddarkaas of belegen Goudse kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2006
  • Iers
  •  20-30 min.
  • Top 100

Lekkere en simpele ovenschotel

INGREDIENTEN

1 el olie, 750 gr. prei, 2 tomaten, 750 gr. aardappels, 350 gr. gehakt, 100 gram belegen kaas (plakjes), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-02-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een topper ! Ik maak dit vaak als ik veel gasten krijg of gewoon voor een zondagse maaltijd, het een lekker en redelijk slank recept, je kunt het eten met gekookte aardappelen, puree, rijst of pasta. Ik eet het zelf het liefst met een lekkere gekookte aardappel (Nicola).

INGREDIENTEN

1 enkele kipfilet per persoon, 40 gr. roomboter, 40 gr. bloem, ong. 8 dl. kippebouillon(blokjes), 1 bekertje slankroom, peterselie, geraspte leidse kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-02-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bij ons is het altijd smullen geblazen als dit gerecht op tafel komt! Makkelijk te bereiden eenpansgerecht, dat ook zonder vlees heerlijk smaakt.

INGREDIENTEN

400 g varkensvleesreepjes (met gyroskruiden gekruid), 600 g aardappelen, 2 uien, 2 kleine courgettes, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 500 g tomaten, 1 dl olijfolie, 1 tl gedroogde oregano, versgemalen zwarte peper, zout, 1.1/2-2 dl kippenbouillon, 1 el fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een stampot waar je zeker complimentjes voor zal krijgen bij je gezin. En wat natuurlijk ook van belang is dat het absoluut niet te veel werk is, en het een eenpansgrecht is.
Dit gerecht heb ik ooit met een vriendin gemaakt en verzonnen ,`het zat ergens achter in mijn kookmappen. Maar deze week hebben we dit weer eens lekker uitgeprobeerd.

INGREDIENTEN

1300 gram geschilde aardappels, 500 gram gehakt, zout en peper, 200 gram Mon Chou, 6 el uiensoeppoeder uit een zakje, 1000 gram panklare andijvie.1 ui gesnipperd.2 eetl. boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept


Lekker snel en gezond. De spitskool blijft lekker knapperig en smaakt heerlijk met de groene paprika en het roergebakken gehakt. Echt een aanrader.

INGREDIENTEN

300 gram rundergehakt, 1 spitskool, 1 grote rode of groene paprika, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 3 lente-uitjes, 1 bouillontablet, peper, zout, ½ afgestreken eetlepel kerriepoeder (of meer naar smaak!), scheutje maggi aroma, 2 eetlepels olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-06-2008
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Andijvie, puree, eieren en kaas vormen de voornaamste ingrediënten voor deze lekkere ovenschotel die je echt moet proberen ( snel en lekker )

INGREDIENTEN

600 gram andijvie in grovere reepjes gesneden - 500 gram kruimige aardappelen, melk en boter of 1 zakje instant aardappelpuree voor ovenschotels - 2 eieren - 50 gram geraspte belegen kaas - peper - zout - nootmuskaat - 1 eetlepel boter - 1 eetlepel bloem - 1 eetlepel fijngesneden ui

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2002
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een verrukkelijk aardappelgerecht. Past ook prima in de lichte keuken.

INGREDIENTEN

Circa 1 kg aardappelen, Olijfolie, Knoflook (3 teentjes of meer), Peper, Zout, Ketjap, Chilipoeder, Paprikapoeder (eventueel pikant)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-04-2013
  • Europees
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke gekruide hartige maaltijd. Heel erg lekker, gezond en goed vullend. Een glaasje witte wijn smaakt er ook goed bij. Midden 2011 nog een prijs gewonnen, bij Smulweb. Verkozen door Jamie Oliver.

INGREDIENTEN

7-8 aardappelen (om puree van te maken), 1 ui (versnipperd en even in de pan geweest), 1 bloemkool (bijna gaar), 400 gr. gehakt, Kerriepoeder, peper, zout, 200 gr. kaas (geraspt), 400 ml kaassaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-2007
  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 struikjes witlof, 4 gekookte aardappelen, 2 hardgekookte eieren, 100 g gekookte ham, klontje boter, 50 g versgeraspte oude kaas, 1 pak kookroom 2 dl, 8 takjes selderij, fijngehakt, paneermeel om te bestrooien, ovenschaal met een inhoud van circa 1,5 liter,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

De kalkoenschnitzels worden even rondom gebakken en gaan dan met de rest van de ingrediënten in de oven. Heel erg lekker, vooral met buffelmozzarella die toch een wat andere smaak heeft dan de gewone mozzarella. Het vlees is goed voor te bereiden. Prettig als je een etentje geeft. Echt een toppertje.

INGREDIENTEN

4 kalkoenschnitzels, 1 bolletje mozzarella (liefst buffelmozzarella), 2 teentjes knoflook, 2eetlepels groene pesto, 2 eetlepels olijfolie, 1 vleestomaat, bloem, zout, peper, geraspte belegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

In 2008 hebben wij in Griekenland heerlijke Moussaka gegeten. Ik zocht "even" een recept. Op Smulweb stonden er al 239 en bij Google ???? PFFF.. Ik zag door de bomen het bos niet meer. Alle recepten bevatten ongeveer dezelfde ingrediënten maar de hoeveelheden,de kruiden, wel/geen aardappelen enz. enz. verschilden zoveel dat ik besloot een eigen versie maken wat op Moussaka moest lijken, daarom heet het dus "Moussaka a la Louise." Ik zet dit NIET op Smulweb om het 240 ste Moussaka recept toe te voegen maar omdat wij het heel lekker vonden en OOK omdat ik het niet meer kwijt wil raken! Mocht je het een keer willen proberen? Leuk, gewoon doen. De hoeveelheden kloppen, de oventijd klopt (kan variëren natuurlijk) maar het is dus gemaakt en geproefd! En de zelfgemaakte foto staat erbij.

INGREDIENTEN

2 flinke aubergines (600 gram in de winkel gewogen ), 3 flinke aardappelen (ongeschild 650 gram), 3 vette tenen knoflook, 2 grote uien (uien en knoflook fijnsnijden), 500 gram rundergehakt, 1 el olijfolie, 1 blik tomaten + het sap (Blokjes, heb je hele tomaten maak ze dan wat fijner)., 1 blikje tomatenpuree ( 140 gram), 1 el gedroogde Oregano + 1 tl voor door de saus Heb je verse oregano? (tegenwoordig te koop bij de meeste supermarkten), Des te beter. Gebruik dan 2 el verse Oregano + 2 tl voor door de saus., Peper/ Zout naar smaak., Wat nootmuskaat., Halve theelepel kaneel., 1 flinke kneep rode peper uit tube. (te koop bij supermarkt o.a. A.H.) Of heb je toevallig nog een rode peper liggen?, 60 gram Parmezaanse (of andere pittig belegen geraspte kaas.), Voor de bechamel saus, 50 gram boter, 50 gram bloem, 200 ml room (je kan ook slankroom nemen), 300 ml melk, Eventueel 1 ei (zie bij serveertips)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-01-2009
  • Grieks
  •  60-120 min.

Heavy maar heerlijk gehaktbrood met bacon en Amerikaanse saus.

INGREDIENTEN

4 el ketchup, 2 el bruine suiker, 2 el azijn, 2 el olie, 1 gehakte grote ui, 2-3 gehakte knoflooktenen, 2 eieren, 1/2 el tijm, zout & peper, 1 el mosterd, 1 el Worcestershiresaus, 8 el melk, karnemelk of yoghurt, 1 kilo gemengd gehakt, 13 el verse broodkruimels of paneermeel, 8 el gehakte peterselie, 8 plakjes dun gesneden bacon

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-01-2003
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

400 gr kip, 2 in ringen gesneden uien, 2 teentjes in fijne plakjes gesneden knoflook, 4 hardgekookte eieren, 2 eetl. boter, 2 a 3 eetlepels pittige kerriepoeder, 400 gr panklare sperziebonen, 1 1/2 dl kippenbouillon (van een tablet), peper, zout, 1 klein bekertje demi creme fraiche, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, aardappels of rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2004
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk geurig stoofpotje.
Lekker met de koude dagen die eraan komen.

INGREDIENTEN

500 gram rundvlees bv riblappen in stukken, peper, zout, laurierblad, 1 teen knoflook, 100 gram boter, 2 kruidnagelen, 1 kg uien, gepeld grof gesneden, 1 scheut rode wijn, 4 eetl zoete ketjap (manis), 1 theel. sambal(of naar smaak), 1-2 eetl tomatenpuree, 1 scheutje wijnazijn, 1 theel. bruine suiker,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-09-2011
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Kijk uit dat je hiervan niet veel meer maakt dan je nodig hebt, want je eet hier gemakkelijk teveel van!

INGREDIENTEN

, , , , 450 gr rode kool met appel (diepvries), 250 gr rundergehakt, aardappelen (zoveel als je gewend bent), paneermeel, kerrie, paprikapoeder, zout, peper en knoflookpoeder, , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-11-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Deze lekkere schnitzels krijgen hun krokante korstje in de oven. Je hoeft ze vooraf niet te bakken. Lekker en gemakkelijk dus!

INGREDIENTEN

4 schnitzels - 1 wijnglas witte wijn of sherry (in plaats hiervan kan eventueel ook bouillon worden gebruikt)- 1 eetlepel zonnebloemolie - peper, zout - 2 flinke eetlepels paneermeel - 50 gram geraspte belegen kaas - 50 gram reepjes achterham - 1 afgestreken eetlepel mosterd - 2 eetlepels koffiemelk of room - 1 eetlepel boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2005
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een lekkere en apparte eenpans-ovenschotel die je ook heel makkelijk van te over kan klaar maken.

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 750 gram aardappelen in schijfjes gesneden, 400 gram tomaten in plakjes gesneden, 500 gram gehakt, 100 gram parmezaanse kaas, 3 eetlepels paneermeel, 120 gram champignons,40 gram boter, 2 uien fijngesneden, 3 eetlepels peterselie, 3 eieren, klein beetje nootmuskaat, 2 dl zure room., ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Ovenschotel met prei, aardappelen en gerookte zalm

INGREDIENTEN

300 gr. prei, 200 gr.gekookte aardappelen, 100 gr. gerookte zalm, peper, zout, nootmuskaat, knoflookteentje, 1 eetlepel paneermeel, 1 eetlepel parmazaanse kaas, 15 gr. margarine

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-1998
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Pittig eenpansgerecht; deze overheerlijke goulash heeft geen bloem nodig..de aardappelen zorgen automatisch voor de binding....een fantastisch gerecht!!!!!



Pittig eenpansgerecht (doordat de aardappelen uiteen zullen vallen, gaat de saus natuurlijk binden, zodat er geen bloem nodig is!!!)

INGREDIENTEN

-3 uien (fijngehakt), -3 eetlepels olijfolie, -700 g mager rundvlees (in blokjes), -120 g geraspte (bloemige aardappel), -1 rode paprika (in reepjes), -2 eetlepels paprikapoeder, -1 eetlepel karwijzaad, -1 grote teen knoflook (uit de pers), -2 eetlepels tomatenpuree, -4,5 dl groentebouillon, -zout en peper, -500 g aardappelen (geschild en in blokjes), -1,5 dl zure room

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-02-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Het principe lijkt op een Britse sheperd`s Pie, maar is het niet. Zo`n schotel is met ander vlees en is anders gemaakt. Deze heb ik gemaakt naar een oud idee van Gordon Ramsey en heb er, in de loop der jaren, mijn eigen draai aan gegeven. Het idee van Ramsey was om kippenbouillon te gebruiken en het vocht te binden. Heel goed want is echt een smaaksensatie. Is hij lekker, ja, vult hij, ja, is het stevig deze maaltijd, ja, dus een prima ovenschotel om de gure donkere maand `November` en de winter mee door te komen. Probeer hem zelf maar en dan hoor ik het wel. Met kook en baktijd meegenomen kan deze in een uurtje dampend op tafel staan. Eet smakelijk !

INGREDIENTEN

750 gr mager rundergehakt, 4 ons uien (in halve ringen), 3 teentjes knoflook (fijn), 2 grote winterpenen (julienne), 2 ons fijne erwten (diepvries), 125 gr champignons (in halve plakjes), 2 el tomatenpuree, ½ el tijm, ½ liter kippenbouillon (sterk geconcentreerd), 2 el bloem, 75 ml worchestersaus, Olijfolie, 1 kilo kruimige aardappels, 2 eierdooiers, 75 gr oude geraspte kaas of lekkerder, parmezaan, Zeezout, Zwarte peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-2012
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Lekkere ovenschotel met stukjes kipfilet

INGREDIENTEN

500 gram aardappelen, 1 bekertje creme fraiche, 2 eetlepels olijfolie, 50 gram magere spekblokjes, 200 gram kipfilet, 3 lente-uitjes, 100 gram champignons, zout en versgemalen peper, bieslook, 3 eetlepels geraspte kaas, geraspte nootmuskaat.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Supersnelle aardappeltjes uit de oven. Door ze in blokjes te snijden zijn ze veel sneller gaar. Je kunt in plaats van rozemarijn ook gerust andere kruiden gebruiken, zoals tijm of salie. Of doe er eens gebakken uitejs, gehalveerde champignons of stukjes rookspek doorheen.

INGREDIENTEN

, 600 gram nieuwe aardappelen, geschild en in blokjes gesneden van 2,5 cm, zeezout en zwarte peper uit de molen, een takje verse rozemarijn, alleen de blaadjes, olijfolie, 5 tenen knoflook, ongepeld en plat geslagen.,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-03-2009
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Het voordeel van de winter is die overheerlijke winter groentes.
Zuurkool, boerenkool, hutspot. Het leuke is om dat iedere keer weer op een andere manier te maken. Deze ovenschotel wordt hier regelmatig gemaakt.

INGREDIENTEN

300 gram (wijn)zuurkool, 300 gram rundergehakt, 2 sjalotjes, 3 eetlepel creme fraiche, 3 theelepel chilipoeder, 200 gram champignons, 1 1/2 theelepel karwijzaad, peper en zout, 150 gram geraspte oude kaas, aardappelen voor puree, hoeveelheid naar smaak (normaal gesproken ruim 300 gram), boter, Halve liter blik ananas, eventueel paneermeel, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-01-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies