67 aardappel zoet recepten

Heerlijk gerecht in de tajine. Kan ook gewoon in een braadpan klaargemaakt worden.

INGREDIENTEN

Half blok feta, 2 zoete aardappelen (die met oranje vruchtvlees zijn het zoetst), 1 kleine winterwortel, butternut squash (ik vond hele kleintjes bij de turk, anders gewoon de helft van een grote ofzo), twee grote tomaten, wat gedroogde abrikozen of ander tuttifrutti fruit, half (tuinkruiden-)bouillonblokje, 1 eetlepel Ras en Hanout (Marokkaans specerijnmengsel), 1 theelepel kaneel, 1 theelepel komijnpoeder, 2 flinke tenen knoflook. Eventueel een handje geroosterde sesamzaadjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2006
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Witlof met vruchtjes

INGREDIENTEN

500 gram witlof, 1 blikje ananas,iets noten olie.magere mayonezze, 1 ui

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een niet al te moeilijke en snel gerecht. 1 aardappel per persoon, dat zijn 2 bootjes. Zelf kunt u kiezen of u meer wilt. Smakelijk!

INGREDIENTEN

~4 grote aardappelen (± 250 gr. per stuk), ~50 gr. boter, ~zout en zwarte peper, ~120 gr. ham (kleine reepjes), ~120 gr. belegen kaas (geraspt)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-07-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijk, simpel eb vooral lekker Limburgs recept. Onze kids zijn er dol op...en wie is er nou niet dol op spruitjes....

INGREDIENTEN

Spruiten, wortel, rode en gele aardappel, spekreepjes, peer-op-sap.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-12-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekker fris en makkelijk gerecht. Binnen 10 minuten al aan tafel.

INGREDIENTEN

3 kipfilets, 300 gram verse Spinazie, 100 gram Gesneden peen, 1 Rode Paprika, 4 Lente Uitjes, 1 theelepel sambal, 1 UI, 2 Tomaten, 2 Tenen Knoflook, 2 ananas ringen in kleine stukjes gesneden, 1 eetlepel gember siroop of gember poeder, 1 Limoen, 3 Eetlepels olijfolie, 5 Grote Aardappels, , De marinade:, 2 eetlepels Ketjap Manis (zoet), 1 Limoen, 3 eetlepels olijfolie, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-11-2011
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Spuitjes ook voor de niet liefhebber en kids

INGREDIENTEN

Spuiten, boullion (water), bruine suiker, evt. banaan en/of appel in plakjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-11-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Spruitjes met een lekkere zoetige smaak, snel klaar en super gemakkelijk. Heerlijk mer rijst of met eigengemaakt, smeuige aardappel puree.

INGREDIENTEN

1 zakje spruitjes +/- 400 gram,, 125 gr. spekreepjes (v.d. Aldi zijn perfect),, Flinke scheut Ketjap Manis(zoet),, Een kleinere scheut Ketjap Asin(zout),, 1 Gele paprika (niet al te groot) (klein gesneden),, 2 bolletjes gember in siroop (fijn gehakt)

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2014
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ik weet dat er heeeeeel veel ovenschotel recepten zijn, maar deze moet je echt eens maken, hij is echt overheerlijk!!!!
Het zoet van de perzikken met het hartige van het spek en gehakt, MMMMMMM
Hij is ruim voldoende voor 3 grote eters of 4 kleinere eters.

INGREDIENTEN

, 750 gram aardappels (geschild gewicht) voor de puree, boter, 125 gram spek reepjes of dobbelsteentjes (die van de aldi zijn perfect), 4 flinke uien, 250 gr. champignons, 500 gram gekruid gehakt, 1 groot blik halve perzikken (perzikken NIET KLEIN SNIJDEN!!), , VOOR DE SAUS:, 75 ml. tomatenketchup, 1 eetlepel suiker, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels ketjap manis (zoet), 2 flinke eetlepels paneermeel, klontje boter of (Nog beter voor de lijn en ook gemakkelijker) een beetje spuiten met vloeibare margarine,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-06-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Maacoud bel batata

INGREDIENTEN

1 pond aardappelen, gekookt in water zout (25 min)en in stukjes gesneden., 2 uien (gehakt), 3 el olijfolie, 2 tn knoflook (geperst), 5 eieren, 1 bosje bladpeterselie (gehakt), 2 tl harissa, 1 tl paprika (zoet), 1 citroen (in partjes gesneden)

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-1999
  • Arabisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Peulvruchten anders

INGREDIENTEN

250 gram gedroogde linzen,3 grote zoet aardappelen

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op25-12-2010
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Geleend van internet

INGREDIENTEN

2 kg aardappels, 1 potje uitjes zoet/zuur, 1 potje augurk zoet zuur, 3 uien, 2 appels zuur, 1 1/2 potje mayonaise, 5 bock worsten of 2 rookworst, zout, peper

  •  Bijgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op01-05-1999
  • Duits Bijgerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Heerlijke puree met veel gezonde knoflook

INGREDIENTEN

800 gram aardappels (geschild gewicht); 1 bol (minimaal 20 teentjes ) knoflook (geschild); 2 laurierblaadjes; 750 ml. melk + 750 ml. water; 3 el. olijfolie; zeezout en zwarte peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2008
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mmmm.. lekker, we zijn dol op prei, dit is weer een andere versie, nog rijker gevuld en nog meer smaken. Een heerlijk romig schoteltje wat je desnoods kunt maken voor twee dagen. Hier kun je de hele herfst en winter van genieten.

INGREDIENTEN

1 ½ kilo aardappels (vastkokend), 3 dikke stengels prei, 1 winterwortel, 1 ui, 1 teentje knoflook (geperst), 500 gr gehakt HOH, 1 bekertje slagroom, 1 bekertje zure room, 175 gr geraspte oude kaas, 1 el paprikapoeder (zoet), 1 tl nootmuskaat, 1 el bouillonpoeder, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Boter, Olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-09-2013
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Hartig en verrassend, dit feestelijk voorafje

INGREDIENTEN

, 6 middelgrote aardappelen, 3 stevige peren (Doyenne de Comice), boter, versgemalen peper, grof zeezout, 4 geitenkaasjes (vb crottin de Chavignol), vloeibare perensiroop, roze-peperkorrels, zonnebloempitten of pijnboompitten,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Aardappelen..kruidenboter---zure room--peper--zout--tuinkruiden

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-05-2009
  •  …
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

* 500 gr zoete aardappelen., * 350 gr chorizo., * 200 gr bruine uien., * 120 gr mesclun., * 125 ml melk., * 60 ml Franse dressing(kant-en-klaar)., * 1/4 kopje basilicumblaadjes., * 1 eetlepel olijfolie., * 8 eieren.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2010
  • Spaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Aardappels (vast kokend), hardgekookte eieren, komkommer (citroenkomkommer), uien (rood, wit en zoet), groene en/of rode paprika, dille augurken (of andere kruidige soorten, als die niet verkrijgbaar zijn), mayonaise, amerikaanse (gele) mosterd, vocht van de augurken, grote zwarte en groene (mag ook gevuld) olijven, reepjes spek, paprikapoeder, tomaat, bosuitjes, zilveruitjes, bleekselderiestengels, radijsjes of rettich, blikjes niet te hete groene pepers

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-03-2005
  • Amerikaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 middelgrote vastkokende aardappels, 250 g (groene) asperges, 2 sjalotjes, 2 klontjes boter, 1/4 glas Cava of een andere lichtzoete mousserende witte wijn, 15 cl visbouillon (zelfgetrokken of van een tablet), 30 cl koksroom, 2 theelepels honing, 1 zakje saffraan, peper, zout, 4 zalmfilets, 20 cl creme fraiche, 40 g rode imitatiekaviaar, 100 g Hollandse garnalen, klein bosje verse dille.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

India is het land waar ik 5 jaar geleden verliefd op ben geworden. De mensen, de kleuren, de geuren en ook zeker het eten. Dit recept heb ik geleerd in een klein dorpje in de buurt van Agra. Daar zaten wij een aantal dagen vast ivm regenoverlast en te laat vertrekkende bussen. In het kleine hotelletje waar we sliepen heb ik de gastvrouw een avond geholpen met koken. Deze Malai Kofta was echt heerlijk!
Malai Kofta is een vegetarische versie van gehaktballetjes. Het wordt gemaakt van paneer, een superverse en zachte melkkaas.
Laat je niet afschrikken door de flinke ingrediëntenlijst. Het is niet moeilijk om te maken en de meeste ingrediënten zijn sowieso een must wanneer je Indiaas wilt koken.

INGREDIENTEN

Voor de Paneer:, 3 liter melk, 6 eetlepels citroensap, (dit geeft meer paneer dan je nodig hebt, maar paneer is een kleine week houdbaar in de koelkast en kun je op verschillende manieren verwerken), , Voor de saus:, 3 uien (fijngehakt in de keukenmachine), 1/2 eetlepel heel fijngehakte knoflook, 1/2 eetlepel heel fijngehakte gember, +/- 500 gram verse tomaten (gepureerd in de keukenmachine, of uit blik), Snufje kunjit (geelwortelpoeder), 1 Theelepel garam masala (Indiaas kruidenmengsel), 1 Theelepel korianderpoeder, 1 Theelepel komijnpoeder, Chilipoeder, zout en suiker naar smaak., 150 ml gecondenseerde ongezoete melk (of volle koffiemelk), Scheutje melk, , Voor de paneer-balletjes:, 100 gram doperwtjes (diepvries), 1 wortel, geraspt, 300 gram paneer (je vers gemaakte paneer of voorverpakte), 1 grote aardappel, gekookt en geschild, 5 takjes verse koriander, fijngesneden, 100 gram grof gesneden cashewnoten en rozijnen, 1 eetlepel korianderpoeder, 1 eetlepel komijnpoeder, 1/2 theelepel chaat masala (als je dit niet kunt krijgen, gewoon overslaan)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-01-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Deze Javaanse kippensoep is echt heerlijk. Iedere hap smaakt weer anders.

INGREDIENTEN

De bouillon:, • 1 flinke soepkip, • 1 stengel sereh (citroengras), • stuk gemberwortel, in plakjes, • 3 gedroogde hete pepertjes, • 1/2 theelepel peperkorrels, • 5 salamblaadjes (Indische laurier), • 5 djeroek-poeroet blaadjes (limoen), • 1 ui, in vieren, • 1 eetlepel zout, Kruidenmengsel:, • 1,5 grote ui, versnipperd, • 4 teentjes knoflook, gehakt, • 1 eetlepel laos, • 1 theelepel koenjit, • 2 eetlepels olie, Ter garnering:, • 150 gram dunne mihoen, gekookt, • 6 hardgekookte eieren, in vieren, • 3 gekookte aardappelen, in stukjes, • 250 gram taugé, gewassen, • sambal badjak, • 2 limoenen, in partjes, • 3 eetlepel lente-ui, versnipperd, • 3 eetlepel peterselie, gehakt of prei in dunne reepjes, • 6 eetlepels ketjap manis (zoet), • kroepoek, gebakken, • 4 eetlepels gebakken uitjes

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-01-2010
  • Indonesisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Mmmm…. Lekker een gebakken aardappeltje, maar nu eens op z`n Grieks. Erg leuk, kleurrijk en lekker bijgerecht bij een Griekse vleesschotel met Griekse salade. Dit misstaat overigens ook niet bij een normaal gebakken Schitzeltje, braadworst of balletje gehakt. Laat je eens inspireren door die mooie Mediterrane smaken.

INGREDIENTEN

800 gr verse aardappels, 1 dunne stengel prei, 1 ui (gesnipperd), 1 rode paprika, 150 ml zonnebloemolie, 150 gr feta (blokjes), 1 ½ t paprikapoeder (pikant), 1 t paprikapoeder (zoet), 2 t knoflookpoeder, 1 ½ t majoraan, 1 ½ oregano, Zeezout, Zwarte peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2013
  • Grieks Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500/750 gr runderlapjes1grote etl pittige mosterd 30gr boter peper/zout 2 rode uien 3 teentjes knoflook1/2 ltr bruin bier of runderbouillon en 1etl verse peterselie en 3 takjes rozemarijn 2 laurierbladjesen 2 plakken peperkoek 125gr spekblokjes en zilveruitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op16-06-2008
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Heerlijk, gezond, met citroen en zoete aardappels.

INGREDIENTEN

-Olijfolie, extra vierge, -2 Citronen, -700 gr. Aardappels (zoet), -2 teentjes Knoflook, -4 Kipfilets, -Rozemarijn, -2 el Honing

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2006
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Super hollands (koud weer) gerecht met een oosters tintje

INGREDIENTEN

    , 350 gr. runderlapjes, 50 ml. ketjap manis (zoet), 1 theelepel Sambal Brandal, 1 zakje Conimex mix voor Bahmi Goreng, 75 gram Ontbijtspek reepjes, 500 gram voorgekookte aardappel partjes (b.v. van celavita), 600 gram hutspotgroenten, olie/boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op24-10-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Tips voor de perfecte omelet
• De lekkerste omelet moet nog wat smeuïg zijn. Dat wil zeggen: slechts lichtjes gestold. Bak ze daarom op een niet te hoog vuur in boter of olie. Laat ze een minuutje onaangeroerd stollen. Maak dan de rand voorzichtig los met een breed mes of - nog beter, om geen krassen te maken in de pan - een houten spatel. Schud de pan, om de eierkoek van de bodem los te maken. Zo kunt u de omelet er mooi en in haar geheel uithalen.
• Een omelet wordt luchtiger én smeuïger, als u de eieren losklopt met water of melk. Een eetlepel vloeistof per ei is ruim genoeg.
• Hoe steviger en meer schuimend u de eieren losklopt, hoe luchtiger de omelet zal zijn. Voor een échte schuim¬omelet klopt u eerst de dooiers los, daarna klopt u de eiwitten tot stevig eiwitsneeuw en tenslotte spatelt u de sneeuw luchtig onder de dooiers .
• Een eierkoek - in zekere zin ook een omelet, maar meestal dikker - moet vanbinnen smeuïg zijn en aan beide kanten goudbruin gebakken. Om de bovenkant te laten bijkleuren, kunt u ze of kort onder de hete grill zetten, of omkeren zoals een pannenkoek - dus op een groot bord of deksel uit de pan laten glijden en vervol¬gens omgekeerd in de pan leggen.

INGREDIENTEN

1., VOOR 2 PERSONEN, • 4 eieren, • 1 middelgrote ui, in fijne ringen, • 1 dikke vleestomaat, in plakken, • 50 g champignons, in fijne plakjes, • 50 g mager spek, in plakjes, • boter of ol ie, • gedroogde rozemarijn, • peper en zout, , 2., VOOR 4 PERSONEN, • 6 eieren, • 2 uien, in ringen, • 200 9 tuinbonen (diepvries), • 1 gekookte aardappel, in blokjes, • 2 teentjes knoflook, gesnipperd, • 1 koffielepel olijfolie, • 2 eetlepels gehakte kervel en/of peterselie, • cayennepeper en zout, 3., VOOR 4 PERSONEN, • 8 eieren, • 8 middelgrote gekookte aardappelen, in plakjes, • 2 teentjes knoflook, gepeld en geplet, • 2 vleestomaten,gepeld en in blokjes, • 400 g spinazie, • 200 g feta, in blokjes, • 4 eetlepels yoghurt, • 1 koffielepel boter, • 1 eetlepel zoet paprikapoeder, • peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-2009
  • Internationaal
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

* 600 gram goulashvlees, * 50 gram boter, * 1 flinke ui, * 5 cm prei, * 5 cm selderie, * 2 ontvelde tomaten, * 1 grote aardappel, * 1 liter water, * 1 rode en 1 groene paprika, * 50 gram ontbijtspek (blokjes), * peper en zout, * 1 eetlepel paprikapoeder (zoet), * 1 eetlepel maizena

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op07-02-2006
  • Nederlands
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Zelfgemaakte Brabantse erwtensoep. Keurig stap voor stap beschreven.

INGREDIENTEN

•3 rundvleesbouillon blokken, •6 maggiblokjes, •Zout (naar smaak), •Peper (naar smaak), •Worcester saus, •Ketjap manis (zoet), •1 pakje droge erwtensoepmix, •1 hamschijf (ca 400 gram), •1 pak spareribs naturel (ca 600 gram), •1 rookworst, •1 dubbelpak spekblokjes (totaal 250 gr), •1 groentepakket voor erwtensoep, •2 grote kruim aardappelen, •2 uien, •1 pak spliterwten 500 gram

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op19-12-2010
  • Nederlands
  •  120 min. <

Met ananas en worst!
snel, makkelijk en ruim van te voren klaar te maken.
het recept heb ik van mijn oma
en is typisch duits.

INGREDIENTEN

750 gram zuurkool, klein blikje ananas, 1 zoet zure appel, 1 ui, 1theelepel gemberpoeder, 25 gram boter, 50 gram rozijnen, zout/peper, 1 rookworst, aardappelpuree.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2001
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

600 gr goulashvlees - 50 gr boter - 5 cm prei - 5 cm celeri - 2 ontvelde tomaten - 1 grote aardappel - 1 lt water - 1 rode en 1 groene paprika - 50 gr ontbijtspek(blokjes) - peper en zout - event. een beetje kummel - 1 eetl paprikapoeder (zoet) - 1 eetl ma?zena

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op11-02-2000
  • Hongaars
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

600 gr goulashvlees - 50 gr boter - 5 cm prei - 5 cm, celeri - 2 ontvelde tomaten - 1 grote aardappel - 1 lt, water - 1 rode en 1 groene paprika - 50 gr, ontbijtspek(blokjes) - peper en zout - event. een, beetje kummel - 1 eetl paprikapoeder (zoet) - 1 eetl, ma?zena

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op12-01-2000
  • Hongaars
  •  120 min. <

Dit gerecht brengt je in vakantiestemming alleen al door de geur het is het heerlijk met een gekoelde rose en een makkelijk weekend of vakantierecept, het is niet calorie vriendelijk maar als je het eenmaal gegeten heb dan weet ik zeker dat je het nog heel vaak maakt en behalve met vis is het ook heerlijk met kip.

INGREDIENTEN

3 grote aardappels, zeezout, citroenpeper (silvo), 6-10 peperkorrels, 2 moten zalm, 2 moten kabeljauw, 2 moten heilbot of andere vis zorg alleen dat de moten ongeveer even dik zijn (in totaal 1,5 kilo vis) 200 gram boter, 2 uien, 1 bol knoflook (liefts verse), 2 theelepels verse tijm (of citroentijm), 2 laurierbladen, versgeraspte nootmuskaat, 3 limoenen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-07-2005
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit is een super gemakkelijk recept en weinig werk en het smaakt heerlijk met aardappel puree.

INGREDIENTEN

, 500 gr. magere runderlappen, 1 grote ui, fijn snipperen, 2 a 3 tenen knoflook, uitpersen, 1 grote stevige rode paprika, in kleine stukjes, 125 gr. tauge, Bouillon, gemaakt van 250 ml heet water met 1 rundvlees bouillon tablet., 3 EL (olijf of zonnebloem)olie, 3 El ketjap manis (zoet), 1 tl. sambal, peper en zout naar smaak, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-10-2009
  • Aziatisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

700 gram superbintjes - 1 dl.olie olie voor invetten - 1 courgette - 1 aubergine - 1 winterpeen - 1 1/2 dl melk - 3 1/2 dl slagroom 125 gram roomkaas met kruiden - 150 gram gerookte zalmsnippers -zoet en peper uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-05-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke pittige maaltijdsoep voor een koude winteravond. Kan ook prima worden ingevroren.

INGREDIENTEN

500 gram riblappen, 50 gram spekblokjes, 1 eetlepel olijfolie, 3 stuks paprika (rood, geel), 3 tenen knoflook, 1 stuks winterwortel (middelgroot), 1 stuks prei, 2 stuks aardappel, 2-3 stuks tomaat, lavas (= maggiplant), selderij, 3 stuks runderbouillonblokjes, 1 theelepel kummel (= karwijzaad), 1 eetlepel paprikapoeder, scherp, 1 eetlepel paprikapoeder, zoet, 1 theelepel tijm (gedroogd), 2 liter water, 2 eetlepels pasta, gedroogd (optioneel), peper (versgemalen), zout

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op06-08-2008
  • Hongaars
  •  120 min. <

Zo zoet en heet en lekker heb je de pompoen nog niet gegeten!!!

INGREDIENTEN

1 kleine pompoen ( -+ 1 kg.)mag een butternut,uchi-kuri of bleu hubbard zijn, of welke andere pompoen met zoet en dik vruchtvlees) in blokjes ( ontpit en geschild), 2 teen knoflook gesnipperd, 1 ui gesnipperd, 1 cm verse gember fijngesneden, klein rood pepertje ontpit en fijngesneden, 300 gr.zoete aardappel geschild en in blokjes,300 gr. winterwortel in blok/plakjes, 2 ruime eetlepels patak`s currypaste mild (b.v. korma curry paste ) 3 blokjes tuinkruidenbouillon van maggi (voor halve liter per blokje), scheutje olie.En anderhalve liter water!

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2005
  •  …
  •  20-30 min.

Heerlijk voor de koude dagen die komen gaan

INGREDIENTEN

2 tomaten, 100 g bacon, fijngesneden, 1 ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, fijngehakt, ½ theelepel karwijzaad, licht geplet, ½ eetlepel zoet paprikapoeder, plus extra om te garneren, 1 kg kalfsvlees, in blokjes, 1 laurierblaadje, 250 ml runderbouillon, 450 g nieuwe aardappelen, in blokjes van 2 cm, 100 g doperwten, vers of diepvries, 60 ml zure room

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-09-2009
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pannenkoeken die je in een handomdraai klaar hebt

INGREDIENTEN

1/2 l melk - 250 gr zelfrijzende bloem - 4 eieren - 1 koffielepel kristalsuiker - 1 pakje vanillesuiker - scheutje bruisend water - olie en een halve aardappel om te bakken. Voor de bereide pannenkoeken : Suiker, stroop, jam,.. alles wat je lekker vindt op je pannenkoek

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2001
  •  …
  •  20-30 min.

Eens gemaild gekregen en ik moet dit delen!

INGREDIENTEN

300 gram ongepaneerde varkensschnitzels, 1 ui, 1 rode spaanse peper, 3 eetlepels olie, 1 theelepel suiker, 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar), halve theelepel gemalen geelwortel (koenjit), 2 eetlepels curry paste, 1/4 liter kippenbouillon (van tablet), 1/8 liter slagroom, 1 courgette in blokjes, 1 zoete aardappel in blokjes, stukjes bloemkool, 1 rode paprika in blokjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

350 g kikkererwten, 24 uur geweekt, 1 middelgrote aardappel, geschild, 5 middelgrote preien, in dunne plakjes, 1 eetlepel olijfolie, klont boter, 2 tenen knoflook, in dunne plakjes, zout en peper uit de molen, 8 1/2 dl kippenbouillon, Parmezaanse kaas, gemalen, extra virgin olijfolie, zout, peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies