Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

21.586 recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

"Tarte aux tomates". Dit is mijn allerliefste en meest klaargemaakte recept, gemakkelijk, snel klaar, ziet er heel wat uit en is superlekker. Het recept ervan heb ik afgetroggeld en uiteindelijk, na ons derde bezoek, losgekregen van Guylaine D'Hiver (bijna een naamgenoot) sympathieke gastvrouw van een "Chambre d'Hotes" in het kleine dorpje Ourdeaux in het Zuid-Oosten van de Creuse, een paradijs voor hengelaars en natuurliefhebbers.

INGREDIENTEN

1 rol bladerdeeg - 6-8 stevige rijpe tomaten (liefst trostomaten) - scherpe Dijonmosterd (of rode Provencaalse mosterd met paprika) -, 200 gr Gruyere (of Comtekaas) - gedroogde provencaalse kruiden - pittige olijfolie voor pizza's

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor 24 stuks: 2 komkommers, 24 cocktailkersjes, 600 gram jonge Edammer kaas in blokjes, 48 krentjes, stukjes rode paprika.,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-04-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

* 500 gr. reuzenchampignons * 5 eetlepels groene kruiden (bijvoorbeeld een mengsel van peterselie, selderij, bieslook, thijm en basilicum), vers of uit de diepvries * 1 ei * 150 gr. fetakaas * 1 klein pakje knoflookkaas (bijvoorbeeld Boursin) * 1 eetlepel olie * 1/4 rode paprika.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Amuse of voorgerecht naar een recept van Geert Van Hecke, chef-kok van het driesterrenrestaurant "De Karmeliet" in Brugge

INGREDIENTEN

16 holle oesters (creuse);, 1 hard gekookt ei;, 100 gram sojascheuten (tauge);, 10 cl droge witte wijn;, 1 blad gelatine;, 1 soeplepel Japanse sojasaus, gezouten (Kikkoman);, 1 soeplepel gehakte koriander;, ? soeplepel gehakte sjalot;

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-01-2003
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 brood (ciabatta), 150 gr. roomboter, gezouten, 2 tenen knoflook, 4 gedroogde tomaten, 1 blikje tomatenpuree, 150 gr. geraspte kaas, 10 blaadjes basilicum, Rozemarijn, Tijm, Peper, Zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2006
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Dit is een heerlijk voorgerecht, die niet alleen lekker is maar ook gezond.

INGREDIENTEN

1/2 l Remia olijfolie, 2 spaanse rode pepertjes (in kleine stukjes gesneden), 4 tenen knoflook (in kleine stukjes gesneden), 4 ons rauwe (ongekookte) grote gamba's (gekookte gamba's worden erg droog in de oven), 3 gedroogde tomaatjes in de olie, turks brood, ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-12-2000
  • Spaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Bitter, zoet en zout verenigd in een eenvoudig en pittig gerecht.

INGREDIENTEN

250 gr rauwe garnalen, 200 gr ananas, 50 gr zeekraal, 2 lenteuitjes (fijngesneden), ½ rode pepertje (fijngesneden), Wokolie, Soya saus, Peterselie,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-06-2010
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Maak een verrukkelijke kruidenboter met heel veel knoflook, peterselie en flink gekruid met peper, cayennepeper, ,kerrie en andere kruiden naar eigen smaak

INGREDIENTEN

Grote garnalen rauw, kruidenboter met veel kruiden en knoflook en peterselie, kruidenboter om te soppen, klinkt ordinair maar het is zo lekker.,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-07-2007
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijk salade met een zachte smaak. Een voortreffelijke combinatie die het ook heel goed doet bij een buffet.

INGREDIENTEN

2 pakjes met plakjes kipfilet (het beste de kipfilet van Lidl die zijn dikker gesneden), 1 klein blik tonijn naturel, 1 theel. Citroensap, 2 eetl. mayonaise, 1 eetl. crème fraîche, peper, zout, 2 eetlepels kappertjes, 1 zakje gemengde sla

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-10-2007
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Voorgerecht-altijd veel succes mee!!!

INGREDIENTEN

20 grote scampi's, 500 ml.water, 1 blokje visbouillon, 15 g. boter, 1 ui, 1 rode paprika, 2 teentjes knoflook, 1 eetlpl. gehakte peterselie, 250 ml. magere room, 2 koffielepels mosterd, 1 scheutje cognac, 100 g. grijze garnalen, zout en peper, 70 g. geraspte gruyere.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2004
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 g verse zalmfilet. 5 plakjes roomboter bladerdeeg - ontdooid.150 g gorgonzola - kamertemperatuur. 3 bossuitjes - in dunne ringetjes. 4-5 el olijfolie extra vergine (met kruiden)

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-2006
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Lekker als voorgerecht maar ook zeer geschikt als warme lunch. Indien je de pain de campagne vervangt door stokbrood, is het ook erg lekker als borrelhapje. Je ziet het, erg veelzijdig dus en ook nog eens in tien minuten klaar!

INGREDIENTEN

250 g zachte geitenkaas; 4 sneden pain de campagne; 3 el peterselie; 3 el basilicum; 3 el munt; 1 teen knoflook; versgemalen zou en peper; 0,5 dl olijfolie; 2 el vloeibare honing

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-02-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

De smaakvolle zoete salsa is een perfecte aanvulling op de meloen en de ham. Een heerlijk voorgerecht voor de zomer.

INGREDIENTEN

1 grote meloen 175 gr Parma of Serranoham, dungesneden VOOR DE SALSA 225 gr aardbeien 1 el poedersuiker 2 el zonnebloemolie1 el sinaasappelsap half tl fijngeraspte sinaasappelschil half tl fijngeraspte verse gember Zout en peper.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-07-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een gerechtje dat mooi en lekker is en leuk om te bereiden. Asperges worden opgediend samen met krokant gebakken scampi en frisse tomatenblokjes met basilicum. Een spetter! Smakelijk!!

INGREDIENTEN

, 6 witte asperges, een klontje boter, 10 grote scampi, 1 kleine tomaat, 4 pijpjes bieslook, 3 blaadjes basilicum, 4 eetlepels olijfolie, peper en zout naar smaak,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-05-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Dit is een recept van Prinses Margriet en stond in de Margriet.Deze soep wordt bij hen regelmatig gegeten.

INGREDIENTEN

2 flinke uien, Pompoen of stuk pompoen van circa 1 kg, Grote courgette, stukje gemberwortel van ong 1 cm, 25 gr boter of olijfolie, 2 theel kerriepoeder, 1 liter groentebouillon [2 tabletten], peper en zout, 25 gr cashewnoten, 4 eetl fijngehakte koriander of 2 eetl korianderpoeder.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2005
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een lekker en leuk op te dienen (zie foto) voorgerechtje dat heel gemakkelijk te maken is. Hartige saffraanpannenkoekjes gevuld met verse roomkaas en gerookte zalm....

INGREDIENTEN

, 100 gram bloem;, 2 eieren;, 2 dl. melk;, 1 eetlepel olijfolie;, 1 mespuntje zout;, 1 mespunt saffraanpoeder;, 1/2 koffielepel kurkuma;, 1 mespunt peper;, verse bieslook;, een pakje verse roomkaas;, gerookte zalm.,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-06-2009
  • Marokkaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Staat waanzinnig leuk zo?n voorgerecht in een schelp geserveerd. In de kaasschelp zit o.a. :Ham, ananas , prei, rijst en kerrie

INGREDIENTEN

75 gram gerapte belegen kaas 10 gram boter 1 klein preitjes fijn gesneden 1 tl kerriepoeder 1 plakje rauw ham < 2 schijven ananas in stukjes gesneden 100 gram gekookte rijst 1 eidooier zout en peper 4 el umer(zuivel product).

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Tomaat met mozzarella op Siciliaanse wijze, smullen.......

INGREDIENTEN

2 bolletjes mozzarella, 4 grote tomaten (of 8 kleinere), 2 eetlepels kappertjes, 1 stengel bleekselderij, 1 wortel, 6 eetlepels olijfolie extra vierge, 3 eetlepels balsamicoazijn, 4 blaadjes basilicum, peper, zout

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-04-2001
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2el olijfolie, 2sjalotten fijngesneden, 250gr kruimige aardappels geschild in blokjes, 7,5dl visbouillon(van tablet), 30gr verse dille, zout en vers gemalen peper, 100gr gerookte zalm in dunne reepjes, 1el zure room

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-04-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een mooi hartig voorgerechtje van quenelles gemaakt van mousse met achterham en een verfijnde Ardennerham. Recept van Margo Reuten (Da Vinci).

INGREDIENTEN

100 g Gandaham, 100 g achterham[, 2 dl slagroom, 1/2 dl gevogeltefond, 1 gelatineblaadje, cayennepeper, 1 el sherry, kerveltakjes, Geen zout toevoegen, de ham is al zout genoeg!

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-08-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  60-120 min.

Dit voorgerecht was een favoriet in mijn restaurant.

INGREDIENTEN

24 scampi's formaat 16/20 -** 1/2 kleine ajuin fijn gesneden. -** 1 teentje knoflook (of meer volgens smaak) geperst of gehakt. -** 1 koffielepel sambal. -** 1 glas witte droge wijn. -** 2 tomaten gepeld zonder pitten en in blokjes gesneden. -** 20cl tomatensap. -** gehakte peterselie. -**gehakte basilicum. -**zout ev peper, olijfolie, maizena, snuifje provencaalse kruiden.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-01-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Een echt gezellig voorgerecht. Bladerdeeghapje gevuld met Ham, kaas en ananas

INGREDIENTEN

4 plakjes diepvries bladerdeeg VOOR DE VULLING 1 schijf ananas uit blik 50 gr gekookte ham 100 gr zachte Mon Chou 2 eierdooiers ? el fijngehakte peterselie zout en peper.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Echt een SCHITTEREND voorgerecht. Je moet even de foto bekijken. Prachtig om dit zo als voorgerecht te serveren

INGREDIENTEN

16 asperges 4 plakken gegrilde ham 4 hardgekookte eieren 40 gr fijngesneden peterselie 4 el koud water 1 el witte wijnazijn 1 el whisky 4 eierdooiers 250 gr geklaarde boter sap van een halve citroen peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2007
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Deze heerlijke rijstballetjes zijn gevuld met ham of Parmezaanse kaas en pesto. Heel lekker als voorgerecht bij een Italiaanse maaltijd. Het recept is uit het blad De smaak van Italië.

INGREDIENTEN

200 gram risotto rijst - 1 ui - 2 eetlepels olie - 50 gram gekookte ham of Parmezaanse kaas - 2 eieren - 1 eetlepel pesto - paneermeel - frituurolie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2004
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Dit gerechtje combineert tomaat met warme Cambozola kaas op toast met knoflook. Cambozola geeft een eigen specifieke toets aan dit gerechtje. Heerlijk! Ideaal als lunch of zomers voorgerechtje, en zeer snel klaar! Smakelijk!!

INGREDIENTEN

1 pistolet of een dikke snee brood, 1 dikke tomaat, teentje knoflook, sneetjes Cambozola kaas voldoende om het oppervak van het brood te bedekken, peper naar smaak, 3 pijpjes bieslook

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-05-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

INGREDIENTEN

8 groene en 8 witte asperges - 12 scampi's - 2 teentjes knoflook (facultatief) - 8 el goede olijfolie - 8 basilicumblaadjes - 20 zwarte, ontpitte olijven - 1 citroen - parmezaankaas

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-06-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Een knapperig Marokkaans voorafje

INGREDIENTEN

* 6 vellen filodeeg, * 30 gram boter, gesmolten, * 1 kleine ui, fijngesnipperd, * 200 gram tonijn in olie uit blik, uitgelekt, * 6 zwarte olijven, zonder pit, fijngehakt, * 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie, * 2 eieren, ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-2004
  • Marokkaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1/2 knolselderij, geschild en in kleine blokjes, 3 kruimige aardappelen, geschild en in kleine blokjes, 2 el fijngehakte bladselderij, 2 tuinkruidenbouillontabletten, 6 plakjes ontbijtspek (vleeswaar), 1 prei, in ringen, versgemalen peper, zout, 60 g geraspte oude kaas (C1000 Vers),

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Dit zalmtaartje ziet eruit als een plaatje en heeft een perfecte combinatie van uitgesproken smaken.

INGREDIENTEN

400 g zalmhaasje, in kleine blokjes gesneden, 2 el gehakte augurk, 1 el gesnipperde ui, 15 fijngesneden kappertjes, 1 el gesnipperde bieslook, 1 el gehakte peterselie, 1/2 el mosterd, 2 el olijfolie, 1/2 el Balsamico azijn, Voor de garnering:, (veel) verse kruidentakjes: kervel, peterselie, dille, koriander, bieslook en dragon, Voor de yoghurt-mosterdcreme:, 0,75 dl yoghurt, 0,75 dl creme fraiche, 1 afgestreken el mosterd, klein teentje knoflook, tabasco, peper & zout uit de molen

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2003
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk voorgerecht, waar je je vingers bij aflikt.

INGREDIENTEN

250 gram champignons, kruidenboter, 8 tenen knoflook, flinke scheut olijfolie, 8 plakken brie, peper, zout,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2000
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  20-30 min.

Supergemakkelijk te maken

INGREDIENTEN

200 gr mascarpone - 150 gr gerookte zalm - sap van 1 citroen - zout - tabasco - 4 citroenen - peterselie

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-05-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  > 120 min.

Succes verzekerd: makkelijk te maken, liefst een paar dagen van te voren en erg lekker met de bosbessen-portsaus. Goed voor 20 plakken.

INGREDIENTEN

- 1 ui, - klontje boter, - 250 gram kippenlevers, - 1/8 liter creme fraiche, - 1 plak ham van 50 gram, - 500 gram varkenslapjes, - 250 gram kalfslapjes, - 2 tenen knoflook, - 2 eieren, - 2 eetlepels cognac, - 1/2 theelepel kruidnagelpoeder, - 1/2 theelepel geraspte nootmuskaat, - 1/2 theelepel gemberpoeder, - 1 1/2 theelepel zout, - zwarte peper uit de molen, - 1 theelepel suiker, - 200 gram ontbijtspek in plakjes (geen stukjes), , Ingredienten voor de bosbessenport-saus:, - 1 sinaasappel, - 4 eetlepels bosbessenjam, - 1 deciliter port, - 2 eetlepels vers citroensap, - cayennepeper, - enkele blaadjes sla ter garnering,

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-08-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijk gerecht met mooie smaken. Verfijnde smaak van coquilles, zoutje in de serranoham, romige saus. Ik maak er regelmatig indruk mee bij mijn gasten!

INGREDIENTEN

6 coquilles, 6 groene asperges (geschild en ± 2 minuten, geblancheerd in water met zout), 2 mooie plakken Serranoham, 1 sjalotje (gehakt), 50 cl. verjus du Périgord, 60 gr. koude boter, scheutje room, wat truffelolie

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-05-2010
  • Frans Voorgerecht
  •  > 120 min.

Pittig voorgerecht uit de fusion-keuken , van Mozzarella en Mango .

INGREDIENTEN

2 goed-rijpe Mango s ( onrijp smaakt NIET ! ) - 2 bollen Mozzarella ( betere bufalo !!! ) - 2 fijngesneden rode chilli-pepertejs - 2 stengels citroengras fijngesneden - 1 theelepel geraspte limoenschil - sap van 2 limoentjes - 2 eetlepels zachte olijf-olie - 2 eetlepels bruine suiker - 2 eetlepels fijngesneden koriander-blaadjes

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-05-2007
  • Fusion Voorgerecht
  •  20-30 min.

Met dit recept scoort U altijd ...alleen al de saus die onder de gegratineerde kaas zit is keilekker!

INGREDIENTEN

-12 scampi, , -150 gr champignons, , -125 ml light room, , -1 soeplepel tomatenpuree, , -1 scheutje cognac, , -100 gr geraspte kaas, , -2 ? 3 druppels tabasco, , -peper & zout, , , , , , ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2006
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

* Cocktail garnalen, ca. 8 per persoon., * Voor de saus: * olijfolie, * Rode port, * 8 Teentjes knoflook, * Chilisaus, * Ketjap, * Sjalotje, * 1 Rood pepertje, * 1 Blikje tomatenpuree of ketchup

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-09-2004
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Pastinaak, een vergeten groente is weer helemaal actueel. Ik zal deze groente beslist niet (meer) vergeten! Eet je vegetarisch, vervang de bouillon door groentebouillon . Net zo lekker als "mijn" zoete aardappelsoep en toch even weer iets anders.Nb. de pastinaken kunnen enorm in grootte verschillen, afhankelijk van waar of wanneer je ze koopt.

INGREDIENTEN

600 gr pastinaak voor de soep +, 1 à 2 extra om chips van te maken, 1 fijngesnipperde sjalot, 20 gram boter, 100 ml witte wijn (moelleux), 1 laurierblad, 1 takje tijm, 2 blokjes kippenbouillon, 125 ml slagroom, zout en peper, nootmuskaat, , voor de chips zeezout en eventueel wat japanse peper of chilipoeder

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-04-2009
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Grote gamba's in cognac-wijnsaus............ om je vingers erbij op te eten!

INGREDIENTEN

* 20 gamba's, * 500 gram tomaten of 50 gram tomatenpuree, * 1 lepel gehakte sjalot, * 1 dl. cognac, * 0,5 liter witte wijn (droog), * 60 gram boter, * olijfolie, * knoflookteentje, * verse dragon, * verse peterselie,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-03-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 2 handjes rucola, een halve kleine meloen, 6 plakjes serranoham, 2 el gehakte peterselie en basilicum, wat schaafsel van Parmezaanse kaasDressing, 2 el olijfolie, 2 el balsamicocrème, een teentje knoflook uit de knijper, 1 el sherry, peper en zout, 2 tl kappertjes

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-03-2008
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Gevulde paprika's

INGREDIENTEN

200gr. Rundergehakt, 1 ui, 2 rode paprika's, 1 teen knoflook, 5 a 6 champignons, kruiden(Italiaanse of nasi kruiden) 2 a 3 eetlepels ketchup, 2 eetlepels geraspte kaas.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-05-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top