Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

recepten (21.634) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

"Tarte aux tomates". Dit is mijn allerliefste en meest klaargemaakte recept, gemakkelijk, snel klaar, ziet er heel wat uit en is superlekker. Het recept ervan heb ik afgetroggeld en uiteindelijk, na ons derde bezoek, losgekregen van Guylaine D'Hiver (bijna een naamgenoot) sympathieke gastvrouw van een "Chambre d'Hotes" in het kleine dorpje Ourdeaux in het Zuid-Oosten van de Creuse, een paradijs voor hengelaars en natuurliefhebbers.

INGREDIENTEN

1 rol bladerdeeg - 6-8 stevige rijpe tomaten (liefst trostomaten) - scherpe Dijonmosterd (of rode Provencaalse mosterd met paprika) -, 200 gr Gruyere (of Comtekaas) - gedroogde provencaalse kruiden - pittige olijfolie voor pizza's

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor 24 stuks: 2 komkommers, 24 cocktailkersjes, 600 gram jonge Edammer kaas in blokjes, 48 krentjes, stukjes rode paprika.,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-04-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

* 500 gr. reuzenchampignons * 5 eetlepels groene kruiden (bijvoorbeeld een mengsel van peterselie, selderij, bieslook, thijm en basilicum), vers of uit de diepvries * 1 ei * 150 gr. fetakaas * 1 klein pakje knoflookkaas (bijvoorbeeld Boursin) * 1 eetlepel olie * 1/4 rode paprika.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Amuse of voorgerecht naar een recept van Geert Van Hecke, chef-kok van het driesterrenrestaurant "De Karmeliet" in Brugge

INGREDIENTEN

16 holle oesters (creuse);, 1 hard gekookt ei;, 100 gram sojascheuten (tauge);, 10 cl droge witte wijn;, 1 blad gelatine;, 1 soeplepel Japanse sojasaus, gezouten (Kikkoman);, 1 soeplepel gehakte koriander;, ? soeplepel gehakte sjalot;

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-01-2003
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 brood (ciabatta), 150 gr. roomboter, gezouten, 2 tenen knoflook, 4 gedroogde tomaten, 1 blikje tomatenpuree, 150 gr. geraspte kaas, 10 blaadjes basilicum, Rozemarijn, Tijm, Peper, Zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2006
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Bitter, zoet en zout verenigd in een eenvoudig en pittig gerecht.

INGREDIENTEN

250 gr rauwe garnalen, 200 gr ananas, 50 gr zeekraal, 2 lenteuitjes (fijngesneden), ½ rode pepertje (fijngesneden), Wokolie, Soya saus, Peterselie,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-06-2010
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Maak een verrukkelijke kruidenboter met heel veel knoflook, peterselie en flink gekruid met peper, cayennepeper, ,kerrie en andere kruiden naar eigen smaak

INGREDIENTEN

Grote garnalen rauw, kruidenboter met veel kruiden en knoflook en peterselie, kruidenboter om te soppen, klinkt ordinair maar het is zo lekker.,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-07-2007
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Dit is een heerlijk voorgerecht, die niet alleen lekker is maar ook gezond.

INGREDIENTEN

1/2 l Remia olijfolie, 2 spaanse rode pepertjes (in kleine stukjes gesneden), 4 tenen knoflook (in kleine stukjes gesneden), 4 ons rauwe (ongekookte) grote gamba's (gekookte gamba's worden erg droog in de oven), 3 gedroogde tomaatjes in de olie, turks brood, ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-12-2000
  • Spaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijk salade met een zachte smaak. Een voortreffelijke combinatie die het ook heel goed doet bij een buffet.

INGREDIENTEN

2 pakjes met plakjes kipfilet (het beste de kipfilet van Lidl die zijn dikker gesneden), 1 klein blik tonijn naturel, 1 theel. Citroensap, 2 eetl. mayonaise, 1 eetl. crème fraîche, peper, zout, 2 eetlepels kappertjes, 1 zakje gemengde sla

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-10-2007
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

200 g verse zalmfilet. 5 plakjes roomboter bladerdeeg - ontdooid.150 g gorgonzola - kamertemperatuur. 3 bossuitjes - in dunne ringetjes. 4-5 el olijfolie extra vergine (met kruiden)

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-2006
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

De smaakvolle zoete salsa is een perfecte aanvulling op de meloen en de ham. Een heerlijk voorgerecht voor de zomer.

INGREDIENTEN

1 grote meloen 175 gr Parma of Serranoham, dungesneden VOOR DE SALSA 225 gr aardbeien 1 el poedersuiker 2 el zonnebloemolie1 el sinaasappelsap half tl fijngeraspte sinaasappelschil half tl fijngeraspte verse gember Zout en peper.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-07-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een lekker en leuk op te dienen (zie foto) voorgerechtje dat heel gemakkelijk te maken is. Hartige saffraanpannenkoekjes gevuld met verse roomkaas en gerookte zalm....

INGREDIENTEN

, 100 gram bloem;, 2 eieren;, 2 dl. melk;, 1 eetlepel olijfolie;, 1 mespuntje zout;, 1 mespunt saffraanpoeder;, 1/2 koffielepel kurkuma;, 1 mespunt peper;, verse bieslook;, een pakje verse roomkaas;, gerookte zalm.,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-06-2009
  • Marokkaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Voorgerecht-altijd veel succes mee!!!

INGREDIENTEN

20 grote scampi's, 500 ml.water, 1 blokje visbouillon, 15 g. boter, 1 ui, 1 rode paprika, 2 teentjes knoflook, 1 eetlpl. gehakte peterselie, 250 ml. magere room, 2 koffielepels mosterd, 1 scheutje cognac, 100 g. grijze garnalen, zout en peper, 70 g. geraspte gruyere.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2004
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een gerechtje dat mooi en lekker is en leuk om te bereiden. Asperges worden opgediend samen met krokant gebakken scampi en frisse tomatenblokjes met basilicum. Een spetter! Smakelijk!!

INGREDIENTEN

, 6 witte asperges, een klontje boter, 10 grote scampi, 1 kleine tomaat, 4 pijpjes bieslook, 3 blaadjes basilicum, 4 eetlepels olijfolie, peper en zout naar smaak,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-05-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Lekker als voorgerecht maar ook zeer geschikt als warme lunch. Indien je de pain de campagne vervangt door stokbrood, is het ook erg lekker als borrelhapje. Je ziet het, erg veelzijdig dus en ook nog eens in tien minuten klaar!

INGREDIENTEN

250 g zachte geitenkaas; 4 sneden pain de campagne; 3 el peterselie; 3 el basilicum; 3 el munt; 1 teen knoflook; versgemalen zou en peper; 0,5 dl olijfolie; 2 el vloeibare honing

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-02-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Dit is een recept van Prinses Margriet en stond in de Margriet.Deze soep wordt bij hen regelmatig gegeten.

INGREDIENTEN

2 flinke uien, Pompoen of stuk pompoen van circa 1 kg, Grote courgette, stukje gemberwortel van ong 1 cm, 25 gr boter of olijfolie, 2 theel kerriepoeder, 1 liter groentebouillon [2 tabletten], peper en zout, 25 gr cashewnoten, 4 eetl fijngehakte koriander of 2 eetl korianderpoeder.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2005
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Staat waanzinnig leuk zo?n voorgerecht in een schelp geserveerd. In de kaasschelp zit o.a. :Ham, ananas , prei, rijst en kerrie

INGREDIENTEN

75 gram gerapte belegen kaas 10 gram boter 1 klein preitjes fijn gesneden 1 tl kerriepoeder 1 plakje rauw ham < 2 schijven ananas in stukjes gesneden 100 gram gekookte rijst 1 eidooier zout en peper 4 el umer(zuivel product).

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Tomaat met mozzarella op Siciliaanse wijze, smullen.......

INGREDIENTEN

2 bolletjes mozzarella, 4 grote tomaten (of 8 kleinere), 2 eetlepels kappertjes, 1 stengel bleekselderij, 1 wortel, 6 eetlepels olijfolie extra vierge, 3 eetlepels balsamicoazijn, 4 blaadjes basilicum, peper, zout

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-04-2001
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2el olijfolie, 2sjalotten fijngesneden, 250gr kruimige aardappels geschild in blokjes, 7,5dl visbouillon(van tablet), 30gr verse dille, zout en vers gemalen peper, 100gr gerookte zalm in dunne reepjes, 1el zure room

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-04-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een mooi hartig voorgerechtje van quenelles gemaakt van mousse met achterham en een verfijnde Ardennerham. Recept van Margo Reuten (Da Vinci).

INGREDIENTEN

100 g Gandaham, 100 g achterham[, 2 dl slagroom, 1/2 dl gevogeltefond, 1 gelatineblaadje, cayennepeper, 1 el sherry, kerveltakjes, Geen zout toevoegen, de ham is al zout genoeg!

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-08-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  60-120 min.

Dit voorgerecht was een favoriet in mijn restaurant.

INGREDIENTEN

24 scampi's formaat 16/20 -** 1/2 kleine ajuin fijn gesneden. -** 1 teentje knoflook (of meer volgens smaak) geperst of gehakt. -** 1 koffielepel sambal. -** 1 glas witte droge wijn. -** 2 tomaten gepeld zonder pitten en in blokjes gesneden. -** 20cl tomatensap. -** gehakte peterselie. -**gehakte basilicum. -**zout ev peper, olijfolie, maizena, snuifje provencaalse kruiden.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-01-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Een echt gezellig voorgerecht. Bladerdeeghapje gevuld met Ham, kaas en ananas

INGREDIENTEN

4 plakjes diepvries bladerdeeg VOOR DE VULLING 1 schijf ananas uit blik 50 gr gekookte ham 100 gr zachte Mon Chou 2 eierdooiers ? el fijngehakte peterselie zout en peper.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Echt een SCHITTEREND voorgerecht. Je moet even de foto bekijken. Prachtig om dit zo als voorgerecht te serveren

INGREDIENTEN

16 asperges 4 plakken gegrilde ham 4 hardgekookte eieren 40 gr fijngesneden peterselie 4 el koud water 1 el witte wijnazijn 1 el whisky 4 eierdooiers 250 gr geklaarde boter sap van een halve citroen peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2007
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Deze heerlijke rijstballetjes zijn gevuld met ham of Parmezaanse kaas en pesto. Heel lekker als voorgerecht bij een Italiaanse maaltijd. Het recept is uit het blad De smaak van Italië.

INGREDIENTEN

200 gram risotto rijst - 1 ui - 2 eetlepels olie - 50 gram gekookte ham of Parmezaanse kaas - 2 eieren - 1 eetlepel pesto - paneermeel - frituurolie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2004
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Dit gerechtje combineert tomaat met warme Cambozola kaas op toast met knoflook. Cambozola geeft een eigen specifieke toets aan dit gerechtje. Heerlijk! Ideaal als lunch of zomers voorgerechtje, en zeer snel klaar! Smakelijk!!

INGREDIENTEN

1 pistolet of een dikke snee brood, 1 dikke tomaat, teentje knoflook, sneetjes Cambozola kaas voldoende om het oppervak van het brood te bedekken, peper naar smaak, 3 pijpjes bieslook

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-05-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

INGREDIENTEN

8 groene en 8 witte asperges - 12 scampi's - 2 teentjes knoflook (facultatief) - 8 el goede olijfolie - 8 basilicumblaadjes - 20 zwarte, ontpitte olijven - 1 citroen - parmezaankaas

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-06-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Een knapperig Marokkaans voorafje

INGREDIENTEN

* 6 vellen filodeeg, * 30 gram boter, gesmolten, * 1 kleine ui, fijngesnipperd, * 200 gram tonijn in olie uit blik, uitgelekt, * 6 zwarte olijven, zonder pit, fijngehakt, * 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie, * 2 eieren, ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-2004
  • Marokkaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1/2 knolselderij, geschild en in kleine blokjes, 3 kruimige aardappelen, geschild en in kleine blokjes, 2 el fijngehakte bladselderij, 2 tuinkruidenbouillontabletten, 6 plakjes ontbijtspek (vleeswaar), 1 prei, in ringen, versgemalen peper, zout, 60 g geraspte oude kaas (C1000 Vers),

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Dit zalmtaartje ziet eruit als een plaatje en heeft een perfecte combinatie van uitgesproken smaken.

INGREDIENTEN

400 g zalmhaasje, in kleine blokjes gesneden, 2 el gehakte augurk, 1 el gesnipperde ui, 15 fijngesneden kappertjes, 1 el gesnipperde bieslook, 1 el gehakte peterselie, 1/2 el mosterd, 2 el olijfolie, 1/2 el Balsamico azijn, Voor de garnering:, (veel) verse kruidentakjes: kervel, peterselie, dille, koriander, bieslook en dragon, Voor de yoghurt-mosterdcreme:, 0,75 dl yoghurt, 0,75 dl creme fraiche, 1 afgestreken el mosterd, klein teentje knoflook, tabasco, peper & zout uit de molen

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2003
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

* Cocktail garnalen, ca. 8 per persoon., * Voor de saus: * olijfolie, * Rode port, * 8 Teentjes knoflook, * Chilisaus, * Ketjap, * Sjalotje, * 1 Rood pepertje, * 1 Blikje tomatenpuree of ketchup

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-09-2004
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Heerlijk gerecht met mooie smaken. Verfijnde smaak van coquilles, zoutje in de serranoham, romige saus. Ik maak er regelmatig indruk mee bij mijn gasten!

INGREDIENTEN

6 coquilles, 6 groene asperges (geschild en ± 2 minuten, geblancheerd in water met zout), 2 mooie plakken Serranoham, 1 sjalotje (gehakt), 50 cl. verjus du Périgord, 60 gr. koude boter, scheutje room, wat truffelolie

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-05-2010
  • Frans Voorgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

- 200 gram Hollandse garnalen, , - 5 vellen diepvries filodeeg, , - 2 eetl. olijfolie, , - 125 ml slagroom, , - 2 theel. kerriepoeder, , - zout, , - 1 volle eetl. mayonaise, , - 50 gram waterkers,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-05-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde paprika's

INGREDIENTEN

200gr. Rundergehakt, 1 ui, 2 rode paprika's, 1 teen knoflook, 5 a 6 champignons, kruiden(Italiaanse of nasi kruiden) 2 a 3 eetlepels ketchup, 2 eetlepels geraspte kaas.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-05-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gebruik voor deze flans een muffinvorm. Voor- of bijgerecht voor 6 personen

INGREDIENTEN

Snufje tijmblaadjes, 5 eieren, 4 grote uien, in dunne ringen, zout, peper, 50 g geraspte oude boerenkaas, 2-3 el olijfolie, 1-2 el fijngesneden bieslook, 4 el crème fraîche

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2009
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Pittig voorgerecht uit de fusion-keuken , van Mozzarella en Mango .

INGREDIENTEN

2 goed-rijpe Mango s ( onrijp smaakt NIET ! ) - 2 bollen Mozzarella ( betere bufalo !!! ) - 2 fijngesneden rode chilli-pepertejs - 2 stengels citroengras fijngesneden - 1 theelepel geraspte limoenschil - sap van 2 limoentjes - 2 eetlepels zachte olijf-olie - 2 eetlepels bruine suiker - 2 eetlepels fijngesneden koriander-blaadjes

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-05-2007
  • Fusion Voorgerecht
  •  20-30 min.

Met dit recept scoort U altijd ...alleen al de saus die onder de gegratineerde kaas zit is keilekker!

INGREDIENTEN

-12 scampi, , -150 gr champignons, , -125 ml light room, , -1 soeplepel tomatenpuree, , -1 scheutje cognac, , -100 gr geraspte kaas, , -2 ? 3 druppels tabasco, , -peper & zout, , , , , , ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2006
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Deze heerlijke Tapas kregen wij als voorafje in een restaurant in Spanje.

INGREDIENTEN

4 geconfijte dadels., 4 lapjes ontbijtspek of bacon., 4 houten cocktailprikkers.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-10-2004
  • Spaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

150-200 g gerookte eendenborstfilet,*2 el rode wijnazijn,*1 tl mosterd,*7 el olijfolie,*1,5 el notenolie,zout,peper,100 g druiven zonder pit,* 60 g magere spekreepjes,*30 g pijnboompitten,*150 g slamelange.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een heel simpel recept, wat ik regelmatig maak als voorgerechtje voor kleine kinderen . Het recept komt uit een receptenbijlage uit de jaren 70 bij Libelle.

INGREDIENTEN

6 eieren - 3 mooie ronde rijpe tomaten - slablaadjes om de schaal mee te bedekken. 1 bakje tuinkers - tube mayonaise

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-03-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijk voorgerecht, waar je je vingers bij aflikt.

INGREDIENTEN

250 gram champignons, kruidenboter, 8 tenen knoflook, flinke scheut olijfolie, 8 plakken brie, peper, zout,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2000
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top