1. Home
  2. Recepten
  3. Vlaams Stoofvlees

Vlaams stoofvlees recepten (37) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Vlaams stoofvlees

Antwerpen is een Bourgondisch paradijs. In de stad zijn veel verschillende keukens terug te vinden waar je heerlijk kunt eten. Maar naast de vele restaurants zijn er natuurlijk ook de befaamde frietkotten. Vooral in combinatie met Vlaams stoofvlees zijn de Belgische frieten verrukkelijk.

INGREDIENTEN

2 uien 1 teen knoflook 800 g runderpoulet bloem 30 g boter 1 flesje trappisten dubbel bier 1 laurierblaadje 2 takjes tijm 1 runderbouillonblokje 3 kruidnagels 0,5 tl (versgeraspte) nootmuskaat 1 kg aardappelen

Bereidingswijze

Verhit de boter in een pan en bak het vlees aan. Voeg de uien en knoflook toe en bak ca. 2 minuten. Voeg laurier, tijm, bouillonblokje, kruidnagels en nootmuskaat toe en blus het af met bier. Laat het gerecht ca 2 ½ uur zachtjes stoven in de oven op 160 graden. Snijd de aardappelen tot mooie dikke frieten en bak deze ca. 5 minuten voor op 160 graden en bak ze als het vlees gaar is af op 180 graden tot ze goudbruin zijn.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-07-2009
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Vlaams Stoofvlees

Een heerlijk recept uit het boek: Dagelijkse kost. De naam geeft al aan dat het niet moeilijk te maken is. Wel iets aangepast omdat het bruine bier dat Jeroen gebruikt bij mij moeilijk te krijgen is.

INGREDIENTEN

1 kg niet al te magere riblappen 2 flinke uien grof gesnipperd 1 flesje bruine Leffe 2 el appel/perenstroop enkele takjes verse tijm 2 laurierblaadjes 1 kruidnageltje 1 stevige bruine boterham zonder korst of een dikke plak ontbijtkoek 2 el scherpe mosterd bakboter peper en zout uit de molen

  • Belgisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-07-2011
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Vlaams Stoofvlees

INGREDIENTEN

750gr runderriblappen, 500 ml bier (liefst donker bier), 3 grote uien (Ook kunt u rode uien gebruiken, die zijn wat scherper van smaak), 50gr boter of margarine, 5 afgestreken eetlepels bloem, 2 theelepels (bruine) suiker, 1 eetlepel azijn, 1 vleesbouillontablet, 1 groot laurierblad, een snufje tijm, 1 theelepel gedroogde peterselie, peper en zout, Deze stoofschotel wordt pittiger als u het vlees insmeert met scherpe mosterd in plaats van peper.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-08-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Vlaams stoofvlees

INGREDIENTEN

1 flesje oud bruin bier of dubbele trappist, 1/2 liter runderbouillon, 2 uien in grove stukken gesneden, 1 laurierblad, 1 kg stoofvlees in stukken van 2cm geneden (magere sukadelappen), Boter, Peper en zout, Maizena

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-08-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Vlaams stoofvlees

Stoofvlees zoals mijn grootmoeder het honderd jaar gelden reeds maakte

INGREDIENTEN

Rundsvlees wortelen uien mosterd bruin zoet bier kruiden (tijm laurier rozemarijn)

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-03-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Vlaams Stoofvlees

Vlaams Stoofvlees

INGREDIENTEN

750 gram runderstooflappen (of sukadelappen)., 2 uien, 150 gram boter, peper, zout, 2dl bier, 2 eetlepels bloem, 1 theelepel kruidnagelpoeder, 1 runderbouillontablet, 3 laurierblaadjes, 1/2 eetlepel suiker

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-12-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Vlaams stoofvlees

INGREDIENTEN

4 grote uien, 1 kilogram runderlappen, 75 gram boter, zout, peper, 2 eetlepels bruine basterdsuiker, 2 eetlepels bloem, 2 eetlepels azijn, 1 flesje trappistenbier (Westmalle), 1 laurierblaadje, 1 kruidnagel, ? theelepel gedroogde tijm, 2 sneetjes bruinbrood, 1 eetlepel mosterd.,

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-08-2006
  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

vlaams stoofvlees

Aan deze stoofpot wordt traditioneel een boterham met grove mosterd toegevoegd.Dit zorgt ervoor dat het gerecht bindt.

INGREDIENTEN

3 uien**700 gr runderstoofvlees**50gr boter**1 eetl bloem**2 flesjes donker belgisch bier**1 eetl bruine suiker**scheutje witte wijnazijn**2 takjes verse thijm**1 laurierblad**2 takjes verse peterselie**1 volkorenboterham**1 eetl grove mosterd**zout en peper.

  • Belgisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-12-2008
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Vlaams Stoofvlees

INGREDIENTEN

600 g. sukadelappen (runderstooflappen), 150 g. ui, 40 g. boter, zout, vers gemalen zwarte peper, thym en 2 laurierblaadjes, 3 dl. donker bier (Trappist dubbel), 80 g. wit brood (zonder korst), 50 g. niet te sterke mosterd

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-01-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Vlaams Stoofvlees

INGREDIENTEN

1 kilo rundvlees (mager), 75 gram boter, 2 grote uien, 1 beschuit, mosterd, water, peper, zout, laurier

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-12-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

vlaams stoofvlees

Erg lekker stoofvlees

INGREDIENTEN

500 g runderriblappen, 2 el dijonmosterd, 50 g boter, 2 uien, 2 tenen knoflook, 1 el bloem, 300 ml bruin bier, ¼ rundvleesbouillontablet, 100 ml kraanwater, 1 laurierblaadje, 2 el azijn

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-01-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Vlaams stoofvlees

INGREDIENTEN

2 uien, 1 teen knoflook, 800 g runderpoulet, bloem, 30 g boter, 1 flesje trappisten dubbel bier, 1 laurierblaadje, 2 takjes tijm, 1 runderbouillonblokje, 3 kruidnagels, 0,5 theelepel (versgeraspte) nootmuskaat, 1 kg aardappelen

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-03-2009
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Vlaams Stoofvlees

Heerlijk met Aardappelen en rode kool.

INGREDIENTEN

1 ui, 4 stengels bleekselderij, 1 grote winterwortel, 500gr, hamlappen, peper,zout, 4 eetl, margarine, 2,3 dl. donker bier (op kamertemp), 1theel. franse mosterd, 0,5 runderbouillontablet, 1 laurierblaadje

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-12-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Vlaams stoofvlees

Heerlijk met gekookte krieltjes

INGREDIENTEN

1 ui, 4 stengels bleekselderij, 1 grote winterwortel, 500 gr, 4 el boter, 2,5 dl donker bier, peper, zout, 1 laurierblaadje, 1 thl mosterd en een half bouillonblokje.

  • Belgisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-01-2003
  • Belgisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Vlaams Stoofvlees

INGREDIENTEN

2 uien, 1 teentje knoflook, 800 gr. rundvlees, bloem, 30 gr. boter, 1 flesje trappisten bier (dubbel), 1 laurierblaadje, 2 takjes tijm, 1 blokje runderbouillon, 2 kruidnagels, 1/2 tl nootmuskaat

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-01-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Vlaams Stoofvlees

Een smeuïg stoofpotje om de vingers van af te likken!

INGREDIENTEN

500 g runds- en 500g varkensstoofvlees (+ eventueel enkele stukjes lever) - 2 flessen Rodenbach - 150 g bruinefond -peper, zout, tijm en laurier (of kruidentuiltje), een kwart liter water, een snuifje donkere cassonade, 3 flinke dessertlepels Gentse mostersd en 1 dessertlepel graanmosterd

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2009
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vlaams stoofvlees van kip

Dit recept is met een knipoog naar het authentieke recept van Vlaams stoofvlees. Niet alleen van rundvlees maar ook van kip kun je een heerlijk stoofpotje maken. Neem bij voorkeur kippendijen want die zijn malser dan kipfilet. Tegenwoordig zie je vaak dat deze kippendijen ontbeend en wel in de winkel liggen. Dit recept heb ik ook weer gemaakt met behulp van de kCook van Kenwood. Erg gebruiksvriendelijk want je hoeft niet de hele tijd je stoofpannetje in de gaten te houden en om te roeren En als hij je nodig heeft dan piept hij wel Erg lekker hierbij zijn eigengemaakt frieten en zelfgemaakt appelmoes, maar ook lekker met puree en gestoofde witlof. TIP: blog/wilmiewillemse/koken-met-de-kcook-van-kenwood

INGREDIENTEN

- 700 gram kipdijfilet, - 4 uien, - 1 flesje donker bier (dubbel, trappist o.i.d.), - 100 gram katenspek, - 2 plakken ontbijtkoek, - grove mosterd, - 1 laurierblaadje, - enkele takjes tijm, - peterselie, - bouillonblokje kip, - peper en zout, - olijfolie of roomboter, - maïzena of ander bindmiddel

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2016
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vlaams stoofvlees met Duvel

Weten hoe je de perfecte stoof maakt? Probeer dit recept voor Vlaams stoofvlees met Duvel! Lekker om te serveren met aardappelpuree en sperziebonen.  Tip: Haal het vlees een halfuurtje voor gebruik uit de koelkast en laat het op temperatuur komen.

INGREDIENTEN

330 ml Duvel, 4 el olijfolie, 500 g runderriblappen, 1 snufje zout, 1 snufje peper, 3 el bloem, 2 grote uien, 3 stengels bleekselderij met groen blad, 1 winterwortel, 1,5 tl gemalen kruidnagel, 500 g aardappelpuree, 500 g sperziebonen

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-01-2019
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Vlaams stoofvlees met eigen tintje

Heerlijke dagelijkse kost, die ik maak voor 2 dagen , want de tweede dag smaakt deze nog beter

INGREDIENTEN

700 gram rundsstoofvlees (van het blaadje), 700 gram gemengd gehakt, peper -zout-tijm-laurierblad- 1 eetlepel mosterd-2 flesjes Leffe bruin- 1 grote ajuin, 1/2 zakje Knorr mix voor stoofvlees-carbonaden., paneermeel., 1 dl water -boter om aan te bakken.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-05-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Stoofvlees op zijn Vlaams

INGREDIENTEN

1 kg stoofkarbonade, 100 gram boter, 1 liter bruin bier bv. Grimbergen of Leffe, 100 gram bruine suiker, 3 grote uien, 2 eetlepels mosterd, 2 sneden witbrood, peper en zout, kruidenbuiltje van tijm laurier en peterselie,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-07-2011
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vlaams stoofvlees met frieten

Ook weer van de kookles voor beginners.

INGREDIENTEN

400 g rundvlees, 1 ui, 1 vleesbouillonblokje, 2 dl water, 1/2 dl donker bier, tijm, laurier, peper en zout, 1 snee witbrood, 1 kflp mosterd, aardappelen.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Bourgondisch Vlaams Stoofvlees

Een traditionele vlaamse stoofpot, gespireerd door wat YouTube filmpjes en vervolgens zelf gaan ontwikkelen. Erg lekker voor een speciale gelegenheid of wat vaker voor als je de tijd hebt en lekker op z'n Vlaams wilt genieten.

INGREDIENTEN

800g Runderriblappen, 3 Grote uien, 4 Eetlepels bloem, Bruin bier naar keuze (gebruik iedere keer een andere), Runderbouillon (gemaakt van blokjes), 4 Laurierbladeren, 6 Hele kruidnagels, Witte boterham, Fijne mosterd, Roomboter, Zout en peper

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-12-2013
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stoofvlees op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)

Dit héérlijke gerecht hebben wij gegeten bij de Vlaamsche Pot in Brugge. Omdat het kookboek "Mario`s Vlaamse Keuken" daar ook te koop was kon ik dat natuurlijk niet laten liggen. Nu kunnen we nog vaak genieten van dit en van vele andere heerlijke gerechten die ze daar op de kaart hebben staan.

INGREDIENTEN

1 kg. runderstoofvlees, 100 g. boter, 1 l. bruin bier, bv. Grimbergen of Leffe. (zelf gebruik ik meestal 1 of 2 flesjes), 100 g. bruine suiker, 3 grote uien, 2 eetl. mosterd, 2 sneden witbrood, peper & zout, kruidentuiltje (tijm, laurier,peterselie)

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-10-2012
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Vlaams stoofvlees met Belgische frieten(vooral in combinatie

,

INGREDIENTEN

2 uien, 1 teen knoflook, 800 gram runderpoulet, bloem, 30 gram boter, 1 flesje trapisten dubbel bier, 1 laulierblaadje, 2 takjes tijm, 1 runderbouillonblokje, 3 kruidnagels, 1/2 theel (versgeraspte) nootmuskaat, 1 kilo aardappelen,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-09-2013
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Belgisch Stoofvlees

Origineel Vlaams recept...

INGREDIENTEN

1 kg rund- of paardestoofvlees ('riblappen') - 2 uien - 2 el bloem - 70 gram boter - 1/2 l geuzebier - 2 suikerklontjes - 2 el alcoholazijn - water - 1 sneetje witbrood zonder korst - 2 el scherpe mosterd - peper - zout - takje tijm - laurierblad

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-03-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stoofvlees met Triple-bier

Stoofvlees is typisch Vlaams . Dit recept is op basis van Triple bier, en smaakt bijzonder lekker met frietjes

INGREDIENTEN

-1,5 kg rundsstoofvlees in blokjes, -1 flesje Triple bier (Westmalle), -1 grote ui, -2 el tomatenpuree, -3 el azijn, -4 el donker bruine suiker, -1 rundsbouillonblokje (opgelost in 25 cl water), -boter of margarine, -zout en peper

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-06-2007
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Brugs stoofvlees

Een Vlaams stoofpotje met Brugs tarwebier dat zalig lekker smaakt

INGREDIENTEN

, , , , , , , , , 750 gr varkensvlees, 1 grote ui, 4 jonge worteltjes, 300 gr schelperwtjes, 1 kg aardappels, 1 flesje Brugs tarwebier, 100 gr erwtjes., 1 mespunt rozemarijn, 1/2 tl muskaatnoot, 1 el estragon azijn, zout en peper., , , , ,

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2006
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Makkelijk te maken Vlaams Stoofvlees (of vegetarische seitan) met Bruin Bier - Super lekker

Recept gekregen van mijn mama, maak ik nu voor mijn vriendje. Hoe meer je op tafel zet , hoe meer er van gegeten wordt. Dus als je op de lijn wil letten zet je best maar 250 gr op tafel per persoon. Ik heb namelijk gemerkt dat er anders niet veel meer overblijft om in te vriezen 

INGREDIENTEN

Dit recept is voor 2 personen, , 250-300 gr rundsstoverij per persoon dus of 500 - 600 gr rundsstoverij in totaal, Grote ajuin (of 2 kleine) (een ajuin dat gewoon is van grote is te klein voor 2 personen), Een kleine ui, 3 kruidnagels, braadboter (zoals bv solo), Peper en zout, Koffielepel tijm, 1 groot laurierblad, 1 bruin biertje zoals bv 1 bruine trappist Westmalle (dubbel Alc 7 % 33 cl) - met een gewoon biertje gaat het ook, Aardappelen voor 2 personen, Witloof en veldsla

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2018
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

Misschien dan wel niet echt Chinees maar lekker is het wel. Een klassieke stoofpot met smaken en geuren uit het verre Oosten door de heerlijk geurende Chinese 5-spice kruiden. Niet Chinees, niet Vlaams, maar Fusion dus Chinese 5-spice ofwel vijf kruidenpoeder is een Chinese specerijen melange. In deze melange komen de 5 basissmaken zoet, zuur, zout, bitter en hartig (umami) bij elkaar. Ingrediënten van deze mix zijn steranijs, szechuanpeper, kaneel, venkel en kruidnagel.  Ik heb het in eigen keuken gemaakt (en een beetje aangepast) en heb er witte rijst en roerbakgroenten (met een beetje chilisaus en sojasaus) bij geserveerd. N.B. Heb je geen 5-spices melange in huis dan is het heel gemakkelijk zelf te maken door de 5 bovengenoemde ingrediënten in gelijke hoeveelheden fijn te maken in een vijzel en door elkaar te mengen.

INGREDIENTEN

- 1 ½ kg runderstoofvlees (riblappen of sukadevlees), - ½ liter runderbouillon/fond, - 4 uien, - 60 gram verse gember, - 2 teentjes knoflook, - 1 rode peper, - 100 gram bruine basterdsuiker, - 2 el bloem, - 2 afgestreken el 5-spicepoeder, - 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram), - 5 cl sojasaus, - arachide of zonnebloemolie, - boter, - zwarte peper uit de molen, - zout, - lente ui en/of koriander om mee te garneren,

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-03-2019
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Vlaamse stoverij met bruine trappist

Traditioneel Vlaams recept

INGREDIENTEN

1 kg stoofvlees, drie uien, mosterd, bloem, peper en zout, kruidnagel, thijm, laurier, boter, een bruine trappist

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-05-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Vlaamse stoverij met zelfgemaakte frieten

Zacht gegaard rundvlees gecombineerd met eigengemaakte frieten: lekker Vlaams!

INGREDIENTEN

Vlaamse stoverij met verse frieten, Ingrediënten, 2 uien, 1 kg stoofvlees b.v. black angus sukadevlees, 2 el bloem, 1 fles bruin tafelbier, 3 dl bouillon, kruiden bijeengebonden met keukentouw of in een theezakje, (bijv. peterselie, thijm, rozemarijn, laurier, oregano), peper en zout, 1 eetlepel azijn, 1 snee witbrood besmeerd met mosterd, 1 kilo doré aardappelen, mayonaise ( Devos Lemmens is verrukkelijk! )

  • Europees
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-09-2011
  • Europees
  •  > 120 min.

Rundstoofvlees met witlof en sojasaus

Rundstoofvlees met witlof en sojasaus. Een Vlaams recept en erg lekker!

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 4 personen, , witlof(s) 8, bruine abdijbier 1 fles(sen), klont boter 1, rundkarbonaden 600 gram, bruine fond 1 liter(s), peper en zout, sojasaus 2 soeplepel(s), suiker 1 soeplepel(s), balsamicoazijn 2 soeplepel(s),

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-01-2008
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Varkensstoofvlees met oude geuze, gesmolten aardappel en witloofsalade

Vlaams stoofpotje dat super lekker smaakt  met gesmolten aardappel en een frisse witloofsalade!

INGREDIENTEN

1 kg varkensstoofvlees, 1 fles oude geuze 75cl, 2 fijngesneden uien, 20 cl bruine fond, 20 cl blanke gevogeltefond, 12 stuks vastkokende aardappelen bv. Charlotte, 4 el lambicazijn of wijnazijn, 1 el bruine suiker, 1 el mosterd, 3 el mayonaise, 6 stronkjes witloof, citroensap, tijm, laurier, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-09-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Vlaamse pot-au-feu

Dit is een oud Vlaams recept dat super lekker smaakt en voor 95 % één dag op voorhand kan worden gemaakt.  We serveren er gekookte aardappelen bij . (zie ook tip) 

INGREDIENTEN

1 kg mager runderstoofvlees (beenhouwerij) (of diepvries), 300 g schorseneren (diepvries), 150 g spruiten (diepvries) (of vers), 4 wortelen, 33 cl Postel Dubbel (abdijbier) (of ander bruin abdijbier), 2 blaadjes laurier, 1 tl. tijm (gedroogd), peper en zout, instantsausbinder

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-09-2016
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Paardenstoofvlees met Orval

Een lekker  Vlaams streekgerecht dat men ook wel eens "schep" noemt

INGREDIENTEN

6 Ajuinen, 2 el Aalbessengelei, 2 el Mosterd, 2 Peterseliestengels, 1,5 kg Paardenvlees, 1 takje Tijm, 1 snede Bruin brood, 1 flesje Orval ( trappist bier), 1 blaadje Laurier, Peper, Zout, Aardappelzetmeel, Chocolade, Arachide olie, Boter, Nootmuskaat

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-11-2017
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Rundvlees

Vlaams Uit Diana's lekkerbekkenhoekje.Recept uitgeprobeerd, anders maar wel lekker.

INGREDIENTEN

500 gr rundstoofvlees, zout, peper, 80 gr boter, 2 uien. 1 wortel. 1 el bloem, l blond bier, 2 schepjes suiker, scheutje azijn, tijm, laurier, 3 takjes peterselie, 1 dikke snee volkorenbrood zonder korst, mosterd., , ,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-11-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Varkensstoofvlees met kastanjepuree en appeltjes

Dit is een Vlaams topgerecht dat ook op een feeestdag zoals kerstmis !  Deze Winterse schotel met ragout van rode wijn, rodebessengelei, jeneverbessen en fondantchocolade smaakt heerlijk met warme appeltjes en puree en zal alleen  maar positieve reacties krijgen van Uw gasten .

INGREDIENTEN

600 g varkensstoofvlees (uit de schouder), 1 blik kastanjepuree, 2 appelen, type golden delicious, 2 uien, 400 ml kalfsfond, 300 ml rode wijn, 200 g rodebessengelei, 4 jeneverbessen, 25 g fondantchocolade, 1 el suiker, 50 g bloem, boter, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-09-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste vlaams stoofvlees recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top