Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Verse groenten recepten (5.186) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht!

INGREDIENTEN

500 g kipfilet, in plakjes, 2-3 el (zonnebloem-)Arachide- olie, 1 rode peper, in ringetjes, 2-3 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 wortels,(of 1 grote) in, stukjes/plakjes, 1 rode paprika, in reepjes, 1/2 komkommer, in stukjes, 100-250 g (kastanje-) champignons, in plakjes, 125 g bamboescheuten(blikje), 125 g taugé (met kokend water over gieten!), 1-2 el lichte Chinese sojasaus of ketjap manis/-asin, 2 el oestersaus of vissaus, 3-4 dl kippenbouillon, 2-3 tl maïzena (of aardappelzetmeel), voor de liefhebber;, rasp (1 cm) verse gember door het gerecht

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2012
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Ben gek op rode soepen, en in het bijzonder tomatensoep. Deze soep, van Jamie, leek me erg lekker. Weer heel anders dan dat ik gewend ben te maken.

INGREDIENTEN

2 wortels, 2 stengels bleekselderij, 2 middelgrote uien, 2 tenen knoflook, olijfolie, 2 blokjes kip- of groentenbouillon, 2 blikken gepelde tomaten van 400 gr, 6 grote rijpe tomaten, een bosje basilicum, zeezout en zwarte peper uit de molen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2009
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Één van de lekkerste ovenschotels die ik ken en ook nog eens boordevol groenten en dus vitamines! Geïnspireerd door Rudolph van Veen, maar met een compleet eigen uitvoering genieten van alle lekkere smaken die Italië in zich heeft!

INGREDIENTEN

- 2 mooie, ongepaneerde, varkensschnitzels, - 1 pakje gezeefde tomaten of 1 blikje tomatenblokjes, net hoe grof/fijn je de saus wilt hebben, - 1 grote courgette, - 1 zak verse spinazie, - 2 grote of 4 kleine teentjes knoflook, - 1 grote of 2 kleine sjalotjes, - 1 bol mozzarella, - flink wat vers geraspte Parmezaanse kaas of oude Pecorino, - een handje vol verse basilicum, - gedroogde Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak (genoeg om het bovenste laagje in je ovenschotel te vormen)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

HEEEEEEEEEEEERLIJK recept van Ramon Beuk!! Van de week gezien op teevee, vanavond gemaakt en het komt beslist vaker op tafel. Penne in een sausje van gesmolten kaas met gegrilde kipfilet en gegrilde groenten. Het was superlekker!!! Thank you Ramon.

INGREDIENTEN

, 2 kipfilets, 150 gram champignons, 1 rode paprika, 1 el fijngehakte basilicum, 1 fijngesneden rode peper, 1 tl suiker, 1 el limoensap, 150 gram pasta (penne, fusilli), 1 dl kookroom, 75 gram pittige, geraspte kaas, olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2004
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pompoensoep met geroosterde knoflook Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur.

INGREDIENTEN

INGREDIENTEN, 2 knoflookbollen, zonder buitenste velletje, , 5 el. olijfolie, , 2 takjes tijm, , 1 pompoen, , 2 uien, gesnipperde, , 1 tl. koriander, gemalen, , 1.2 l. boullion, Kip, , 3 el. oregano, verse, fijngehakte, , Peper, zwarte, gemalen, , Zeezout, , 4 tomaten, , 1 paprika, rode, van de zaadjes ontdaan, , 1 peper, rode, verse, van de zaadjes ontdaan, , 3 el. olijfolie, extra vergine, , 1 el. balsamicoazijn, , ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2007
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Kruidige mihoen boordevol groente, kip en garnalen.

INGREDIENTEN

250 gram Chinese Eiermie, Gember, Knoflook, Zwarte peper, Sambal, Soyasaus of ketjap, Citroensap, 250 gram kipfilet of mager varkensvlees, Ui, Kurkuma,Kerriepoeder, Chilipoeder, Trassi, 100 g ham in reepjes of handje garnalen, 1 rode paprika (in reepjes gesneden), 1 bakje champignons in plakjes, 1 prei in dunne ringen gesneden, 1 bos lente-uitjes fijn gesnipperd, Houdt u van extra groenten in uw Chinese Mie, voeg dan nog 250 gram groenten toe. Kies uit: witte kool, taugé, champignons, paksoi, Chinese kool, wortel, (lente)ui, broccoli en rode paprika of neem een zak Chinese of Thaise Roerbakgroenten,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2007
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ooit dit recept gekregen van mijn dochter en toen ik het weer eens maakte wist ik waarom ik het bewaard had! Het is niet alleen een slank gerecht (310 cal p.p.) maar ook nog eens heerlijk. Het is zonder vlees maar je zou ook het heel goed restjes gaar (rund)vlees of rul gebraden gehakt kunnen toevoegen of neem vegetarisch vlees. Wij eten wel vlees maar ik miste geen moment `vlees` in dit recept. Van de week (oktober 2012) weer eens gemaakt en nu er eindelijk foto`s bijgeplaatst. Ik heb het voor 2 dagen gemaakt en het recept iets veranderd. (zie onderaan) De volgende dag in een andere ovenschotel gedaan en zo hadden wij voor twee dagen een heerlijke schotel. Voor andere tips lees onderaan bij "Serveertips"

INGREDIENTEN

2 uien, 1 rode, gele en groene paprika, 1 courgette, 100 g sperziebonen, 2 tenen knoflook, 4 eetlepels olijfolie, 1 el tomatenpuree (optioneel), ½ - 1 blik tomatenstukjes (of gepelde tomaten die je naderhand fijner maakt), ¼ liter water (of minder) het gerecht moet bijna onderstaan., Zout en versgemalen peper, 2 eetlepels fijngehakte peterselie (garnering), Eventueel voor de 2e dag (zie onderaan dit recept) 1 bakje kastanje champignons + scheutje balsamico azijn, 150 g geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2006
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

In dit artikel leer je eenvoudige recepten om zelf heerlijke en gezonde kruidenboter kunt maken. Kruidenboter is roomboter waarin tuinkruiden en specerijen zitten. Dat alles wordt door de boter gemengd. Kruidenboter kun je goed zelf maken en dat smaakt vele malen beter dan uit pakje van de een winkel.

INGREDIENTEN

Basiskruidenboter, 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur, Bosje bieslook fijngesneden, Bosje peterselie, fijngesneden, 1 teentje knoflook, geperst, 1 theelepel citroensap, 1 theelepel vergemalen zwarte peper, 1 theleepel grof zeezout, Heerlijk op (stok)brood of op een gepofte aardappel!, , Ingrediënten Italiaanse kruidenboter, 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur, Bosje basilicum fijngesneden, 4 cherry tomaatjes, zonder de zaden, zeer fijngesneden, 1 teentje knoflook, geperst, ½ theelepel vergemalen zwarte peper, 25 gram zeer fijn geraspte Parmezaanse kaas., Heerlijk voor op brood of over de pasta., , Ingrediënten Engelse kruidenboter, 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur, Bosje munt, fijngesneden, Zest, geraspte schil, van 1 citroen., 1 theelepel citroensap, ½ theelepel vergemalen zwart zout, ½ theelepel grof zout, Heerlijk over lamsvlees of bij groenten zoals erwten en worteltjes., , Knoflook kruidenboter, 100 gram ongezouten roomboter, ½ theelepel Worcestershire sauce, 3 teentjes knoflook, geschild en gepureerd, 1 mespunt versgemalen witte peper, ½ theelepel zout: fleur de sel zout, , Provençaalse kruidenboter, 100 gram ongezouten roomboter, 1 theelepel verse thijmblaadjes, fijngesneden, 1 theelepel rozemarijnblaadjes, fijngesneden, 1 theelepel marjoleinblaadjes, fijngesneden, ½ theelepel lavendelbloemen, 1 theelepel fleur de sel zout, Heerlijk bij roodvlees. Maak deze kruidenboter in het voorjaar dan is de, smaak van de verse ingrediënten het best.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-06-2012
  •  
  •  20-30 min.

Een heerlijk wokgerecht die ik zelf REGELMATIG maak als ik aan het lijnen ben. Veel verse groenten en heerlijke knoflook

INGREDIENTEN

600 gr rundergehakt 500 gr sperziebonen (5 minuten geblancheerd) 2 el olijfolie 2 Spaanse pepers fijn gesneden 4 teentjes knoflook 1 gele paprika in reepjes gesneden 2 dl creme fraiche 2 el fijngehakt bonenkruid 2 grote uien gesnipperd peper en zout heerlijk met wat verse Basilicum (naar wens), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijk hoofdgerecht!

INGREDIENTEN

Zout, , 3 el boter of margarine, , 1 kg runderstoofvlees,in stukken van ±5 x 5 cm, , 100 g winterwortel,in plakken, , 1/2 prei, in ringen, , 1 stengel bleekselderij,in ringen, , 2 uien, fijngesneden, , 5 teentjes knoflook, geperst, , 2 gedroogde rode pepertjes,fijngewreven, , 150 g gerookte spekblokjes (pancetta), , 1 (liefst biologische) sinaasappel, , peper, , 1 el tomatenpuree, , 30 g verse rozemarijntakjes, , 3 dl rode wijn, , 2 dl runderbouillon (van tablet, poeder of fond), , 1 el bloem, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-11-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Dit recept komt uit het kookboek van Mathijs Vrieze: `Lekker en gezond koken met Mathijs`. Zie voor meer informatie en webshop http://www.mathijsvrieze.nl. Een dagje zonder vlees past prima in een verantwoord voedingspatroon. Hoewel je deze rösti natuurlijk ook kunt gebruiken als bijgerecht. Rösti, maar dan een variant op de standaard aardappelrösti. Het is niet moeilijk om een variatie te bedenken, maar let wel op de smaakcombinatie.

INGREDIENTEN

· 600 gram vastkokende aardappels, · 1 wortel, · 1 rode ui, · 4 teentjes knoflook, · verse rozemarijn, naar smaak, · 1 ei, · 1 bakje champignons, · 2 eetlepels olijfolie, · 2 komkommers, · snufje zout en peper, · 300 ml magere franse kwark, · 4 teentjes knoflook, · 2 stengels bosui, · gemengde sla

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2011
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een werkelijk verrukkelijk voorgerecht. Dit moet je echt maken!! Een recept van topkok Ilonca van der Werf van restaurant De Abdij van Dockum.

INGREDIENTEN

1 dl visfond - 3 dl sinaasappelsap - 125 gr boter - 1 tl maizena - zout, peper - 2 eetl arachide olie - 12 verse coquilles ( Sint Jacobsschelpen ), schoongemaakt - 150 gr winterpeen - 100 gr bleekselderij - 100 prei (alleen het wit) - klein bosje dille

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2004
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een lekkere, gezonde en slimme visschotel -Superlekker- makkelijk te maken- voor wie geen vis lust maar wel na deze vislasagne - Probeer het ook eens uit, succes verzekerd. - voor 10 tot 12 personen -

INGREDIENTEN

* 1 kg koolvisfilet (of een andere witte visfilet), * 2 bollen mozzarella in fijne plakjes gesneden, * 250 g gepelde garnalen, , , Pastadeeg: Je kan natuurlijk ook kant-en-klaar lasagnebladen, reken op een 350 gram gedroogde bladen gebruiken., , * 600 g bloem, * snuifje zout, * 6 eieren, * 2 eetlepels olijfolie, , , Tomatensaus:, * 5 tomaten, * 2 sjalotten, * 1 teentje look, * olijfolie, * 250 ml tomatenpulp, * 1 eetlepel mascarpone, * 2 takjes tijm, * 1 blaadje laurier, * peper en zout, , , Groenten:, , * 2 stengels prei, * 3 wortelen, * 400 g spinazie, * 200 g ricotta, * boter, * peper en zout, , , Pesto:, , * 2 teentjes look, * 60 g basilicum, * 20 g pijnboompitten, * 100 ml olijfolie, * 50 g parmezaan,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een tapas die niet weg te denken is.Brood, groenten en kruiden.

INGREDIENTEN

8 pruimtomaten, fijngesneden, 1 middegrote Spaanse of rode ui, fijngesneden, 10 verse basilicumblaadjes, fijngesneden, snufje kruidenmix voor kruidenboter, zout naar smaak, 1 el olijfolie, 30 ml balsamicoazijn, knapperig brood, een beetje boter, snufje kruidenmix voor kruidenboter,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-11-2007
  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dit is een heerlijk recept, ik maak het van kippenpoten omdat die malser zijn dan kipfilet. Heb je weinig tijd kan je kipfilet nemen, de bereiding daarvan heb even apart in dit recept gezet. Vandaag (20- 04-09) heb ik dit recept veranderd en eigen foto`s bijgeplaatst.

INGREDIENTEN

Recept met de kippenpoten, 4 kippenpoten.(ongeveer 800 gram)., 1 theelepel knoflookpeper, 1-2 teentjes verse knoflook (meer indien gewenst)., 50 gram vloeibare braadboter of (olijf)olie., 1 grote ui., 1 prei., 1 rode paprika., 1 bakje champignons., 250 gram diepvrieserwten (indien gewenst 1 blik doperwten van ong. 250 gram)., 1 theelepel gedroogde basilicum, of 1 eetlepel verse., 1 el peterselie., zout en versgemalen peper naar smaak., Eventueel kipkruiden toevoegen als je dat lekker vindt.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-2006
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die, de weinige keren dat ik bij de afhaalchinees zit, Tjap Tjoy bestellen. Ergens wel te begrijpen want het is één en al gezondheid op je bord. Ik bestel het nooit, enige wat ik wel eens haal is heerlijke Pekingeend want dat maken en zo`n eend douchen in de hete olie tot krokant is me teveel werk. Echter dit is dan mijn versie van Tjap Tjoy, lekker gezond, kleurrijk, ziet er leuk uit, slank, vol vitamines en een mooie combinatie van Oosterse smaken. Probeer zelf maar en dan hoor ik graag of deze versie van mij lekkerder was dan van jouw (afhaal)Chinees.

INGREDIENTEN

300 gr kipfilet (in reepjes), 1 rode ui (halve ringen), 1 grote ui (halve ringen), ½ rode peper (zonder zaad), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 wortels (in reepjes), 200 gr peulen, 1 prei (in halve ringen), 1 gele paprika (in reepjes), 200 gr champignons (gehalveerd), 125 gr taugé, 1 t sereh, 1 t laos, Mestpuntje ve-tsin, 1 t gemberpoeder of 1 ½ cm verse gember, 2 el zonnebloemolie of wokolie, 1 ½ el oestersaus, 1 ½ - 2 el lichte chinese sojasaus, 100 ml warme kippenbouillon, Beetje maizena (indien nodig)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2013
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze stoofschotel is rijk aan groente, niet scherp en zeker niet vet. Wie niet van lamsvlees houdt kan kalkoen of kipfilet gebruiken.

INGREDIENTEN

500 gram lamsbout 2 uien 10 flinke tenen knoflook 1 aubergine 1 courgette 4 middelgrote aardappelen 10 groene licht pittige Turkse pepers 4 flinke tomaten 1 groot blikje tomatenpuree 2 el olijfolie 4 maggidobbeltjes 1 tl chilivlokken enkele takjes bladpeterselie 1 tl oregano takje verse munt (of 1/2 tl gedroogde) peper en zout uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-05-2005
  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heerlijke quiche, zonder deegwaren. gezond en hartig.

INGREDIENTEN

5 eieren, half kopje melk, oude geraspte kaas, 1 grote ui, half doosje champignons, 1 rode paprika, halve courgette, 100-125 gram verse doperwten, 1/4 pakje bladspinazie (ontdooien en goed ui laten lekken), 6-8 kleine trostomaten, verse franse kruidenmix

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2012
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Echt smullen , genietend het weekend beginnen

INGREDIENTEN

, 1 Turks brood, 1 courgette, 1 aubergine, blik gepelde tomaten of 4 verse, 2 teentjes knoflook, 2 grote uien, eventueel handje taugé, 400 g rundergehakt, 2 eetl. olijfolie, zakje belegen geraspte kaas, zout, peper, ketjap, sambal,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2011
  • Turks
  •  30-60 min.

Behoorlijk gezond, verantwoord en slank. Is bovendien Heel Erg Lekker...

INGREDIENTEN

2 zalmfilets van ongeveer een ons, zakje viskruiden, 1 flinke winterwortel, 100 gram peultjes, 1 prei (niet te groot), 50 gram sperciebonen, 1/2 gele paprika, klein bakje honing-mosterd vinaigrette (Albert Heijn), 2 eetlepels groentesaus-poeder, water, 1 a 2 ons tagliatelle.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-11-2000
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een lekkere frisse salade met kip, snel bereid en toch voedzaam!

INGREDIENTEN

- Knoflook pasta (evt. zelf gemaakt: knoflook stampen en halve tl zout toevoegen), - 3/4 kop olijfolie, - Witte amandelen (minimaal heen handje), - 1/4 kop citroensap en 2 tl. fijn geraspte schil (neem een biologische citroen, uit de supermarkt zitten veel pesticiden op de schil), - 1/4 kop gehakte verse koriander, - 1,5 tl. fijn geraspt geschilde verse gember, - 1 el honing, - 750 gr. courgette, pompoen, paprika en tomaat, - 500 gr. kipfilet, - Rucolasla, - Zeezout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-06-2015
  • Wereld
  •  20-30 min.

10 minuten pasta

INGREDIENTEN

500gr. tagliatelle, 800gr. schoongemaakte verse groenten van het seizoen, bv. peultjes, worteltjes, courgette, paprika's, pepers, olijfolie, 4 teentjes knoflook, 2 uien, wat fijngehakte bieslook en peterselie, zout en peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-06-2000
  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Lekker.

INGREDIENTEN

6 eieren, 200gr rundergehakt, 200 ml crème fraiche, Bladerdeeg voor Hartige taart (van Koopmans), 1 zakje geraspte kaas jong belegen, ½ Zakje nasi kruidenmix,(Conimex), ½ rode peper, ½ rode paprika, ½ groene paprika, 1 Dunnen prei, 4 Trostomaten, 2 sjalotjes, 125gr Champignons, 2 Rundvlees bouillon blokjes, (Maggi), ¾ tl provinciaalse kruiden, 2 el olijfolie.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-11-2011
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Ik wou iets in de afrikaanse stijl maken, en kwam met behulp van wat recepten, op een geheel eigen idee uit. Ik heb wat ingredienten gepakt uit 4 verschillende recepten en die gecombineerd tot dit recept. Iedereen die ik het voor heb gezet vind het heerlijk. Mijn zoontje die een moeilijke eter is, wil dit nog wel eten. Kleine drama queen als hij is.

INGREDIENTEN

Kip filet, zakje wokgroenten of groenten naar eigen smaak. Je kan de groente varieëren (pak ook eens kokosmelk ipv creme fraiche om gezond te varieëren., , zout, peper, uien, knoflook, paprika groen, geel en rood, champignons of andere paddestoelen, courgette, komkommer, rode peper of de hetere gele pepers, taugeh, sperziebonen, limoen, tomaten puree, creme fraiche, , pindakaas, blokje kipbouillion naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-12-2010
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijke en verassende mix van heerlijke vis met verse groenten

INGREDIENTEN

300 gr kabeljauw, 250 gr gerookte spekjes, 1 rode en 1 groene paprika, 2 stelen prei, 2 middelgrote uien, 3 teentjes verse knoflook, verse dille, peper, paprikapoeder, ketjap, worschitesiresaus, olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-11-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk gerecht met echte vitamines

INGREDIENTEN

200gr wortelen, 100tauge, 200gr gaar kippevlees, 1/2 bloemkooltje, 1/2 komkommer, 1 preitje, 1 rode paprika, 1 doosje champions, 4 grote garnalen (kan ook zonder), 1 eetlepel olie, bouillonpoeder of blokje, zout-peper-ketjap-maizena.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-01-2001
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Vandaag drukke dag,dus helemaal vantevoren gemaakt,lekker makkelijk dus.Een salade erbij en klaar ben je.

INGREDIENTEN

800 g zalmfilet in blokjes, 12 lasagnevellen, 2 losgeklopte eieren, 1 prei,ragfijn gesneden, 1 rode paprika in hele kleine blokjes, 1 rode ui,ragfijn gesneden, 1 stengel bleekselderij in piepkleine blokjes, 2 tenen knoflook,geperst, 1 eetl verse oregano,fijngehakt, 1 eetl verse basilicum,fijngehakt, zout, versgemalen peper, 1 blikje passata di pomodoro, 6 eetl geraspte pecorino of parmezaan, 1 dl visbouillon, 1 theel suiker, 2 eetl olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-08-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Van : "llheks"

INGREDIENTEN

150 g rundsvlees (of kalfs), 1 wortel, in dunne schijfjes, 1 handvol verse bloemkoolroosjes, 1 pijpajuintje, in stukjes, 1 el gesnipperde verse venkel, , Marinade voor het vlees:, 2 el soyasaus, 1 el balsamico azijn, 1 el honing, zwarte peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-05-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ik had groenten gekocht met half en half een recept `in mijn hoofd` het resultaat is deze heerlijke roerbak, ik heb zelf gesneden verse groenten gebruikt. De paprika`s heb ik van te voren geroosterd in de oven en goed af laten koelen. De pesto heb ik zelf gemaakt en dat is echt een aanrader en makkelijker dan je denkt. (zie link hieronder). Ik heb de dubbele hoeveelheid paprika`s geroosterd (zie foto`s) omdat ik de helft wilde invriezen, (gewoon om te proberen of dat gaat). De aubergine had ik te fijn gesneden dus de volgende keer snijd ik het in grove stukken. Het bereiden duurt ongeveer 20 minuten, maar daar is natuurlijk niet het roosteren van de paprika`s bij. De pesto kan gewoon tussendoor of van te voren worden gemaakt. Ben je met meerdere personen? Verdubbel de hoeveelheden. Hieronder link naar pesto recept Pesto-la-ricetta-per-il-pesto

INGREDIENTEN

3 paprika`s, rood, groen, geel (of welke kleur je wilt)., Bakje kastanje champignons, 4 flinke Knoflooktenen., 1 aubergine., ± 10 kleine trostomaten., Pesto (zelfgemaakt of uit een potje)., ± 250 gram Kipfilet., 3-4 lente uitjes., Flinke scheut gewone olijfolie om te bakken., Wat extra vierge olijfolie om over de pasta te doen., Eventueel 2 kippenbouillon blokjes of zelfgemaakt kippenbouillon om pasta in te koken., Twee kleurige tagliatelle nestjes., Vers geraspte parmezaan of andere pittige kaas om over het gerecht te strooien., Takje tijm, Takje rozemarijn, Basilicum blaadje (garnering)., Zout en peper naar smaak.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-2012
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300 g witte rijst, 2 el bloem, 300 g varkensfricandeau in reepjes, 3 el olie, 400 g chinese roerbakgroenten, 1 pot zoetzure saus, 2 eieren, 1 el ketjap manis,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2012
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

LEKKER EENVOUDIG, EN LEKKER VAN SMAAK1

INGREDIENTEN

1 HELE KIPFILET, OLIE, CHINESE GROENTEMIX ( 400 GR. ), WITTE KOOL, PREI, SPERZIEBONEN, PAPRIKA EN TAUGE, PAKJE HONIG BAMI-MIX, MIE-NESTJES, ZOUT, BOUILLONBLOKJES, KNOFLOOK, HET LIEFST VERS

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2001
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit gerecht is zeer geschikt voor kinderen, evt. voor een kinderfeestje.

INGREDIENTEN

Hoeveelheid spaghetti, afhankelijk van aantal eters., 1 Steel prei., 1 ui., 1 kleine winterwortel., 1 rode paprika., 2 teentjes knoflook., 2 blikjes tomatenpuree., Oregano., 1 pond rundergehakt., water.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Recept van life&cooking

INGREDIENTEN

400 gram couscous, 2takjes peterselie, 2 takjes munt, 4 takjes koriander, sap an een 1/2 citroen, zout en peper naar smaak, culinesse

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-02-2002
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Snelle en gezonde, vegetarische pasta uit de combi magnetron

INGREDIENTEN

Volkoren penne voor 2 personen, 1 a 2 vleestomaten, een ui, een courgette, (verse) provencaalse kruiden, geraspte kaas, olijfolie, 1 teentje geperste knoflook, zeezout en zwarte peper uit de molen.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-04-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker gegratineerd in de oven

INGREDIENTEN

Verse ravioli gevuld met kaas, tomatenblokjes, vlees (gehakt of spekjes), ui, knoflook, oregano, peper, zout, kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-03-2003
  • Mediterraan
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit gerecht kan met verse groenten maar ook met diepvries of met potgroenten worden gemaakt. Bijvoorbeeld; I.p.v. verse aardappelen puree uit een pakje. En i.p.v. diepvries doperwtjes een potje. I.p.v. verse worteltjes een potje. Het ligt eraan hoeveel tijd je hebt! Maar alles vers... is het proberen waard want dat is veel smakelijker!

INGREDIENTEN

1-½ pond aardappelen (geschild gewogen)., 1 potje fijne doperwtjes.(of diepvries) 1 potje worteltjes. (of lekkere verse worteltjes), 1 grote ui,gesneden., 1 eetlepel (olijf)olie., 4-5 ons mager rundergehakt., 1 klein bakje magere spekreepjes., 3 teentjes knoflook,(of naar smaak)- fijngesneden of door knijper., 1 el.(grove) mosterd., 2-3 eetl. Zoete chilisaus., 1 scheut sojasaus., 1 klein pittig pepertje (of sambal naar smaak)., Klontje boter., Eventueel wat melk., Zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-09-2005
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Lekker met gekookte aardappels en een groene salade..

INGREDIENTEN

1 1/2 el olijfolie traditioneel, 1 ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 350 g panklare sperziebonen ( Vers), 1 blik korrelma?s ? 300 g, uitgelekt, 400 g zalmfilet, in stukjes, 1 pakje Maggi Visdagschotel voor zalm,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-03-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Slank en lekker!!

INGREDIENTEN

4 stukken zalm 1 dunne prei 2 stengels bleekselderij 4 bosworteltjes 25 gram boter 3 el olijfolie extra vierge sap van een halve citroen zout en peper 2 teentjes knoflook 2 el fijngehakt basilicum

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-07-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 g penne rigate, zout, 350 g rundergehakt, 2 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie), 1 ui, in partjes, 1 rode en 1 groene paprika, in stukjes, 250 g panklare prei (C1000 Vers), 1 pak Honig mix voor macaroni/spaghetti, 30 g Parmezaanse kaas, geraspt,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-03-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Salade die EN lekker is EN weinig calorieen bevat. Dus we kunnen lijnen EN lekker eten

INGREDIENTEN

300 gr mosselen (is ca. 1 kilo mosselen in schelp 45 ml sherryazijn ? rode paprika, fijngehakt 60 gr bloemkool, in roosjes 3 dl water 1kleine wortel, in blokjes 1/2 ui, gesnipperd, snufje saffraan 10 korianderzaadblaadjes, gekneusd handjevol mesclisla paar kerstomaatjes, in partjes 3 el olijfolie extra vierge zout en peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-01-2005
  • Frans
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top