Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

1.784 Turkse recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Snelle en superlekkere variant op Sis kofte. Gezond junkfood bestaat!

INGREDIENTEN

1 sjalot, fijngesnipperd, 1 rode (punt)paprika, in kleine blokjes, 1-2 teentjes knoflook, fijngesneden of uit de pers, 150 g rundergehakt (of lamsgehakt als je dat kunt krijgen), 1 el olijfolie, zout en (versgemalen) peper, 4 (bloem) tortillas, snuf nootmuskaat, 2 tl komijn, 2 tl kaneelpoeder, 2 tl cayennepeper, 1 el paprikapoeder, Eventueel: peterselie, fijngesneden, 1/4 krop ijsbergsla of witte kool, in reepjes gesneden, Voor de pizzasaus:, 1 blikje tomatenpuree, paprikapoeder, 3 el bouillon, 1 el olijfolie, Voor de yoghurtsaus:, 1,5 dl Bulgaarse yoghurt, witte peper, zout, 1-2 teentjes knoflook, ca. 6 blaadjes munt (kan ook weggelaten worden, vervang eventueel door koriander of peterselie), Eventueel extra:, Sweet chillisauce,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-02-2006
  • Turks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Voor een makkelijke dag! Uit een Allerhande

INGREDIENTEN

2 eetl. olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 300 gr. rundergehakt, 1 blik tomatenblokjes 400 gr, 1 theel. paprikapoeder, 8 wrapstortillas;s, 1 krop ijsbergsla in reepjes, 1 komkommer, in plakjes, 250 ml. knoflooksaus,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-09-2006
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Dit recept heb ik bij een Grieks buffet gemaakt, het recept is van een Engelse kok (David Laris) die het weer van "een Griekse kok" had. Ik heb meerdere keren Tzatziki gemaakt maar ik vind deze echt de lekkerste. Leuk om te lezen (en/of te proberen) zijn de tips die de lezers van dit recept hebben geschreven.

INGREDIENTEN

350 g Griekse (of Turkse) yoghurt. 1 komkommer. 2 eetlepels vers uitgeperst citroensap.2 uitgeperste teentjes knoflook.scheutje extra virgin olijfolie. zout en versgemalen peper naar smaak. Wat paprikapoeder om het te besprenkelen.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-12-2004
  • Grieks Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekker he, zo`n gloeiend heet tajine-gerecht, vooral nu de dagen weer killer en natter worden. Het staat ook zo gezellig op tafel. Heb je nu geen tajine (en dat schreef ik al vaker) maak tajinegerechten dan gewoon in een kookpan en serveer het op een mooie ronde schaal (de mooiste zijn te koop bij de Marokkaanse artisanawinkeltjes, maar ook bij veel Marokkaanse en/of Turkse supermarkten.

INGREDIENTEN

Voor het gehakt:, 500 gram rundergehakt;, 1 ui, zeer fijngehakt, 8 takjes platte peterselie, fijngehakt;, 1 koffielepel gemberpoeder;, 1 1/2 koffielepel zwarte peper;, 1 mespuntje kaneelpoeder;, 2 eetlepels paneermeel;, zout naar smaak., , Voor de saus;, 1 fijngesneden ui;, 8 takjes fijngehakte verse koriander;, 2 fijngehakte tomaten;, 1 grote groene paprika in zeer kleine stukjes gesneden;, 1 eetlepel olijfolie;, 1 1/2 koffielepel zwarte peper;, 1 1/2 koffielepel gemberpoeder;, mespuntje saffraanpoeder;, zout naar smaak., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-2008
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk Turks gerecht

INGREDIENTEN

800gr rundvlees,, zout, peper, 1 kopje olijfolie (ca 1dl ), 2 teentjes knoflook, 1 tl zout, 1 spaanse peper(zonder pitjes)( Ik laat de pitjes zitten lekker pittig), 1 el marjolein, 1 el geraspte citroenschil, 1 tl gemalen komijn, 2 uien, 6-8 tomaten of blik tomatenblokjes, 2,5 dl vleesbouillon, 1 takje basilicum,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-02-2006
  • Turks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een recept van mijn turkse vriendin Gunel

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 500 gr bloem, 1 theelepel gedroogde gist, 4-6 eetlepels melk, 2 eieren, zout, 2 theelepels suiker, 4 eetlepels boter,, , Voor de vulling:, 2 uien, 1 kleine tomaat, 2 eetlepels fijngehakte peterselie of, fijngesneden dille, 2 eetlepels boter, 1 kg rundergehakt, versgemalen zwarte peper, zout, milde paprikapoeder,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-05-1999
  • Turks
  •  60-120 min.

Een heerlijk kruidig gerecht met een lekkere saus Serveren met witte rijst

INGREDIENTEN

800 gram kipfilet in langwerpige repen geknipt, , 60 gram boter, , 1 ui snipperen, , 1 teentje knoflook uitgeperst, , 2 deciliter water, , 2 eetlepels tomatenpuree, , 1 tomaat in blokjes, , 1 theelepel suiker, , 1 theelepel zout, , 1 mespunt peper, 1 mespunt kaneel, , 1 mespunt kruidnagelpoeder, 2 eetlepels citroensap,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-02-2005
  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Erg mooi lahmacun (fonetisch lah - madjoen)recept. Opgetekend en vertaald van Youtube.

INGREDIENTEN

Ingediënten:, Voor de bodem kunt u grote wraps (tortilla`s) of grote pitah broodjes gebruiken, , Voor de vulling:, 1 Pond lamsgehakt (of mager rundergehakt, of een mix van beiden), 1 middelgrote rode ui, klein versnipperd, 1 middelgrote rode peper, zeer fijngehakt (zonder zaden), ½ groene paprika, versnipperd, ½ bosje bladpeterselie, zonder stengel, medium versneden, Pak / blikje tomatenpartjes plm 400gr, uitgelekt, 2 el sambal oelek of rode peper pasta, 1,5 tl gedroogde munt, 1 el paprikapoeder, zoet, ½ tl chilipoeder, 1 2 el bloem, 2 teentjes knoflook, geperst of zeer fijngehakt, 1 1,5 tl zout, , Eventueel als bijgerecht een combinatie van 1 of meerdere ingrediënten:, ijsbergsla in reepjes, Tomatenpartjes, Rode ui reepjes, Citroen partjes, Rode kool reepjes, geblancheerd, Julienne wortelreepjes, Verse munt voor de garnering, , Saussuggesties:, Knoflooksaus (dun, bijna vloeibaar), Sambalsaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-06-2011
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Deze linzensoep zal niet precies volgens het originele Turkse recept zijn, maar ach, onwijs lekker is -ie wel. Dit recept komt van Chickslovefood.com, een no nonsense foodblog met restaurantrecensies, recepten en andere foodfun.

INGREDIENTEN

- 200 gram rode linzen, - een kwart rood pepertje, heel fijn gesneden, - vijf tenen knoflook, fijn gesneden, - een grote ui, gesnipperd, - 3 theelepels paprikapoeder, - 1 groente- of kruidenbouillonblokje (voor een halve liter), - 3 theelepels gemalen komijnzaad, - een flinke klont roomboter, - twee eetlepels uitgelekte tomatenblokjes (uit blik). In het originele recept hoort een eetlepel tomatenpuree of paprikapuree, dat kan ook., - dikke Griekse of Turkse yoghurt, - olijfolie om in te bakken, - wat extra paprikapoeder ter garnering, - zout en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2012
  • Turks
  •  30-60 min.

Stukje Turks brood en smullen maar

INGREDIENTEN

200 gram lamsgehakt, 200 gram rundergehakt, 2 sjalotjes, geraspt, 2 tenen knoflook, 1 tl. kaneelpoeder, 2 tl. koriander, halve tl. komijnpoeder, 1 tl. komijnpoeder, 1 tl. paprikapoeder, 1 ei, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2003
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ik koop deze altijd bij de Turkse bakker,tot vandaag,want nu heb ik het recept gekregen van,wederom,de buurvrouw!Alleen gebruik ik uit gemaksoverwegingen witbroodmix.Recept is voldoende voor 12 broodjes.

INGREDIENTEN

500 gr witbroodmix, 25 gr boter, 1 theel suiker, 3 dl lauw water, --------------------------------------------------------------------------, Voor de vulling:, 250 gr lamsgehakt( of rundergehakt, vegetarisch gehakt), 1 grote rode fijngehakte ui, 2 eetl fijngehakte pijnboompitjes, 1 flinke uitgeperste teen knoflook, 2 eetl fijngehakte platte peterselie, 1 eiwit, 1 ontvelde,in blokjes gesneden vleestomaat, 1/2 groene paprika,in blokjes, 1 eetl tomatenpuree, 1 eetl wijnazijn, 1 flinke mespunt cayennepeper, zout naar smaak, 2 losgeklopte eidooiers, 2 eetl sesamzaadjes.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-07-2009
  • Turks
  •  60-120 min.

Recept gekregen van restaurant Ankara

INGREDIENTEN

1 kop linzen, 1 liter water, scheut olijfolie, 1 blikje tomatenpuree, 3 t knoflook, 2 uien (heel fijngesneden), 1 tl djinten, 1 tl gemalen chilipepertjes, 2 el gehakte verse munt, 2 bouillonblokjes, klein scheutje citroen, snufje suiker, peper en zout naar smaak

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-07-2005
  • Turks
  •  20-30 min.

Recept uit;`Mary Berry`s Ultimate Cake book`. Mary schreef; ` Hoewel de cake er absoluut niet spectaculair eruit ziet, is dit een heerlijke zachte cake. Bewaar de cake in de koelkast en eet binnen een week`. Ha ha..Bij mij heeft deze cake nog nooit de kans gekregen om een week oud te worden! Ik heb hem weer eens gemaakt. (maart 2011) en nieuwe foto`s geplaatst. En dit keer heb ik de cake gevuld met mijn eigengemaakte Lemon curd (link onderaan dit recept). Uiteraard is de cake ook heel lekker zonder de vulling.

INGREDIENTEN

300 g suiker., 50 g zachte roomboter. 3 (grote) eieren., 225 g Griekse of Turkse yoghurt. ( bij gebrek aan: Gewone yoghurt kan ook), Geraspte schil plus sap van een goed gewassen citroen., 175 g zelfrijzend bakmeel., ½ tl zout., Een iets opgehoopte tl bakpoeder (Omdat Engels zelfrijzend bakmeel hoger rijst dan het Nederlandse zelfrijzend bakmeel)., 1 tl vanille extract - optioneel- (Ik heb mijn zelf gemaakte vanille extract gebruikt en heb je het niet in huis laat je het gewoon weg)., VOOR DE ICING: (Suiker glazuur dus)., 100 g poedersuiker- gezeefd., Pers een halve citroen (of limoen of sinaasappelsap) uit je zal daar Ongeveer 1½ - 2 eetlepels van nodig hebben., Eventueel een klein beetje geraspte citroen (is niet noodzakelijk)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-01-2005
  • Engels
  •  60-120 min.

Lekker en pittig.

INGREDIENTEN

250 g rode linzen, (gewassen), 2 middelgrote aardappels, 1 grote ui, (in stukken), 500 g gezeefde tomaten, 1 ontvelde vleestomaat(in stukjes), 3 a 4 tenen knoflook (fijngehakt),olie, citroensap, zout., , Kruidenmengsel:, 3 el Turkse mint,(nanne), 1 el Turkse chilisnippers,(pulbiber), 2 tl koenjit, mespunt komijn., , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2002
  • Turks
  •  20-30 min.

Een overheerlijk eenpansgerecht; het recept heb ik van een vroegere buurvrouw.

INGREDIENTEN

500 g. mager soepvlees, bouillonblokje, 250 g. champignons, 1 grote aubergine, 3 uien, 8 aardappels, 2 tenen knoflook, 4 a 5 tomaten, 2 a 3 pepers, zout, 1/2 pakje roomboter, 2 a 3 eetl. tomatenpuree.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-04-2001
  • Turks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een HEERLIJKE hap, prima weekendhap voor de zaterdag- of zondagavond. Echt Turks en met dat lekkere Turkse brood en een glas volle rode wijn smaakt het helemaal uitstekend. Zelfs dat poezenbeest hier had hevige interesse. Dit is echt voor mensen die van de Turks- arabische keuken, shoarma, gyros en sauzen houden.

INGREDIENTEN

500 gr kalfs, kip of kalkoenvlees, 2 rode paprika`s, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 1 tl tijm, 1 tl oregano, Munt (naar smaak), Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, , Voor de tomatensaus:, , 1 blik gepelde tomaten óf blokjes, ½ tl Pul Biber (= hele scherpe paprika met chilipoeder), 1 tl honing, Zeezout, Vers gemalen zwarte peper, , Voor de fetasaus, , 200 gr feta kaas, 200 ml melk, 1-2 tl maizena, 2 teentjes knoflook, ½ bosje verse peterselie, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, , overig, , Zwarte olijven, Turks brood, Olijfolie, Vers gesnipperde peterselie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2013
  • Turks
  •  30-60 min.

Deze stoofschotel is rijk aan groente, niet scherp en zeker niet vet. Wie niet van lamsvlees houdt kan kalkoen of kipfilet gebruiken.

INGREDIENTEN

500 gram lamsbout 2 uien 10 flinke tenen knoflook 1 aubergine 1 courgette 4 middelgrote aardappelen 10 groene licht pittige Turkse pepers 4 flinke tomaten 1 groot blikje tomatenpuree 2 el olijfolie 4 maggidobbeltjes 1 tl chilivlokken enkele takjes bladpeterselie 1 tl oregano takje verse munt (of 1/2 tl gedroogde) peper en zout uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-05-2005
  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een heerlijk tussendoortje. Het kost wel even wat tijd, maar wel lekker..

INGREDIENTEN

350 gr bloem, 1 tl gedroogde gist, 0,5 tl suiker, 1,5 el olijfolie, 1 vleestomaat, 1 ui, 4 teentjes knoflook, 0,5 rode peper, 1 tl paprikapoeder, 225 gr lamsgehakt, 1 blikje tomatenpuree (70gr)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-05-2001
  • Turks
  •  30-60 min.

Dit is echt een top baklava. Het recept heb ik ooit gekregen van een echte Turkse bakker een plaats verderop. Lekker knapperig en mierzoet dessert, vaak opgeleukt met vanille ijs en een klodder verse slagroom. Ik ben niet zo van het zoete, maar dit gerecht daar kan men mij gerust voor bellen en ik kom proeven. Leuk om zelf te maken en kun je zelfs ruim van tevoren maken voordat je het gaat eten. Dit staat op elke kaart als dessert in Griekse en Turkse restaurants.

INGREDIENTEN

Voor de honingsiroop, , 125 gr Honing (vloeibaar), 300 gr basterdsuiker, 2 e vers citroensap, 2 ½ t kaneel, , Voor de vulling, , 300 gr ongezouten pistache noten, 300 gr walnoten, 120 gr suiker, 3 t kaneel, 300 gr roomboter (in blokjes), Rasp van de schil van een citroen, 450 gr filodeeg

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-05-2013
  • Grieks
  •  60-120 min.

Een van origine Arabisch zoet bladerdeeg gerecht, dat door de eeuwen heen tot nationaal Grieks gerecht is uigegroeid. Er zijn vele variaties, de vulling kan zowel uit walnoot, amandel, gemengd beiden en/of pistachenoten bestaan, de buitenkant is echter altijd bladerdeeg.

INGREDIENTEN

1/2 Kilo papierdun bladerdeeg (Filo, verkrijgbaar in Turkse winkels), naar keuze: 2 koppen grof gehakte walnoten en 2 koppen grof gehakte amandelen of pistachnoten, 2 thl. kaneel, 1 thl. kruidnagelpoeder en 1 kop boter., Voor de syroop:, 3 koppen suiker, 2 koppen water, 1/2 kop honing, 2 el citroensap, vanille essence of poeder.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2001
  • Grieks
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

6 aardappels (vastkokers), 1 ui, 1/2 komkommer, 1 eetl. mosterd, ca. 175 ml dikke yoghurt, 2 tomaten, 1 teen knoflook, 2 eetl. muntblaadjes, 1 theel. cayennepeper, 10 zwarte olijven zonder pit, 8 stelen (platte) peterselie

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2010
  • Turks Voorgerecht
  •  30-60 min.

Verrassend! simpel en slank

INGREDIENTEN

250 g. mager runder- of lamsgehakt, 2 eetl. boter of olie, 2 uien, 1 teentje knoflook, 1 kg. verse spinazie (of 500 g. diepvries), 80 g. couscous of rijst, 1 blikje tomatenpuree, 1 bouillontablet, djinten of shoarmakruiden, peper, zout, scheutje magere yoghurt (evt. maizena)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-2004
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De traditionele Turkse pizza! ( LAHMACUN )

INGREDIENTEN

* 500 gr bloem, * 1 tl gedroogde gist, * 4-6 el melk, * 2 eieren, * zout, * 2 tl suiker, * 4 el boter, * 2 uien, * 1 kleine tomaat, * 2 el fijngehakte peterselie, * 2 el boter, * 1 kg rundergehakt, * Versgemalen zwarte peper, zout, milde paprikapoeder

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-03-2006
  • Turks
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 grote komkommer, 250 ml. yoghurt, uitgelekte, 1 teentje knoflook, 1 el. munt, verse, 1 tl. peper, zwarte, Zout, Peper,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-04-2003
  • Turks Bijgerecht
  •  0-10 min.

NET EVEN ANDERS VAN SMAAK ALS DE PIZZA DIE WIJ GEWEND ZIJN.

INGREDIENTEN

Door Yaser Demirel, , , , Voor het deeg:, 750 gram meel, 500 gram water, 20 gram zout, Voor de vulling:, 2 rode paprika''s, 1 groene paprika, 1 kleine ui, 2 tomaten, 1 bosje peterselie, 150 gram lamsgehakt, 5 gram zwarte peper, 10 gram rode peper, 10 gram zout, 5 gram knoflookpoeder, 30 gram sla olie, , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-10-2003
  • Turks Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Turkse rijst!

INGREDIENTEN

Turkse rijst, 3 vleestomaten, kippenbouillon blokje, 1 teentje knoflook, 1/5 pakje bakboter

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-02-2009
  • Turks
  •  0-10 min.

Heerlijke gevulde paprika Turkse wijze klaargemaakt!!

INGREDIENTEN

RIJST, (de surinaamse is heel lekker!! Zorg echter dat je geen snelkookrijst neemt!), neem ongeveer een half kopje rijst., GEHAKT, ongeveer een pond (turken nemen runder, ik neem half om half), 6 RODE PAPRIKA′S, TOMATENPUREE ongeveer 4 eetlepels, KNOFLOOK 3 tenen(in grove stukken gehakt), BOULLION BLOKJE, SLAOLIE goede scheut, 2 UIEN, 1 (fijngesneden), 1 in vieren gehakt, PETERSELIE, naar smaak (fijngehakt), MINTBLAD naar smaak (fijngehakt), PEPER (naar smaak), ZOUT (naar smaak)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-03-2000
  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Geleerd van 'n turkse kennis; bedoeld als restverwerking van turks brood van 1 dag oud.

INGREDIENTEN

1 turks brood, 4 grote plakken pittige kaas, 4 plakken schouderham of 8 plakken salami, 2 bosuitjes, beetje cayennepeper, 2 eieren, beetje melk, olijfolie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-01-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Kizartilmis Siqirkusbasi Sebzeli. Een verukkelijke stoofschotel, om je vingers bij af te likken!

INGREDIENTEN

* 600 g rundvlees, * zout, * peper, * 1 el paprikapoeder, * 1 tl gemalen komijn, * 1 kopje olijfolie, * 2 teentjes knoflook, * 1 tl zout, * 2 uien, * 1 kopje groente- of vleesbouillon, * 1 blik gepelde tomaten, * 1 laurierblad, * 1 takje tijm, * 1 aubergine, * 1 courgette, * 1 rode paprika, * 1 groene paprika, * 125 g yoghurt, * snufje cayennepeper, * enkele druppels citroensap, * 1/2 bosje peterselie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-03-2006
  • Turks
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 krop Turkse of Romaanse sla, 2 trostomaten, 150 g fetakaas, 1 kleine rode ui, 2 el pijnboompitten, 1 citroen, olijfolie, knoflook, munt, basilicum, bieslook,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-06-2002
  • Turks
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Turkse pizza variant

INGREDIENTEN

1 pak Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g met potje saus 200 g, 3 el olijfolie, 250 g uien, fijn gehakt, 500 rundergehakt of lamsgehakt, 3 el tomatenpuree, 10 cherry tomaten, gehalveerd, 2 knoflookteentjes, geperst, 1 tl kaneel, 1,5 tl gemalen komijn, 50 g pijnboompitten, 3 el koriander, fijn gehakt, Zout en cayennepeper, Olie om te bestrijken,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-01-2015
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekkere maaltijd voor de zaterdagavond

INGREDIENTEN

1 rond of ovaal turks brood* 2 gele en 2 groene paprika's*300 gr. feta*2 teentjes knoflook*2 theel.paprikapoeder*1 potje tomatensaus*4 eetl.olijfolie*250 gram salami* event.100 gr.zwarte olijven

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-2001
  • Turks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Balletjes in aromatische yoghurtsaus

INGREDIENTEN

500 gram lamsgehakt, 1 ui, 3 tenen knoflook, 4 theelepels gemalen komijn (zelf malen in de koffiemolen is nog lekkerder!), 3 theelepels gemalen koriander, 3 theelepels gedroogde turkse peper (pul biber), zout, verse peterselie of koreander, 2,5 dl (turkse) yohurt, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-06-2000
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit is wel de eenvoudigste manier om snel een heerlijke aromatische knoflooksaus te maken. Deze saus gaat prima samen met Turkse kebab, shoarma, souvlaki van de barbecue en ook bij Griekse gyros is deze erg lekker. Koop een emmertje Griekse yoghurt in de Lidl voor 1,49 of een literbeker bij de Turk en je hebt een heerlijke saus voor de hele straat. Maak zelf de lekkerste saus, hier kan geen fles of supermarkt aan tippen.

INGREDIENTEN

4-5 teentjes knoflook, geperst, 10 el Turkse of Griekse yoghurt, 3 ½ el mayonaise, 1 citroen, sap, geperst, 5 takjes verse munt, 1 tl witte basterdsuiker, Vers gemalen witte peper, Zeezout,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-06-2015
  • Wereld
  •  0-10 min.

Dikke yoghurt met een zoete finishing touch.

INGREDIENTEN

Turkse yoghurt, vloeibare honing, pistachenoten of walnoten of een combinatie

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-03-2002
  • Turks Nagerecht
  •  0-10 min.

Past heel goed bij lamsvlees.

INGREDIENTEN

500 gr tomaten, 1 kleine komkommer, 1 flinke ui, 1 citroen, 2 eetl olijfolie, zout en versgemalen peper, evt wat fijngeknipte peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2002
  • Turks
  •  20-30 min.

Pizza op zijn turks lekker handig

INGREDIENTEN

Pizza deeg gewoon van de turkse bakker, 2 gr.uien, 2 rode paprika's, 3 teentjes knoflook, verse peterselie, 3 vleestomaten, 400gr.rundergehakt, gr.lep.sambal, kl.blikje tomatenpuree. zwarte peper. cayennepeper. 1 theel.slaolie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2001
  • Turks
  •  20-30 min.

Dit is een echt Turks recept wat ik gekregen heb via een vriendin die dit weer heeft gekregen van Turkse journalisten die in de krekelberg verbleven. Ze hebben het daar gemaakt voor iedereen.

INGREDIENTEN

6 witvisfilet (1,5 p.p.), 10 tomaten, 1 hele grote ui (die was als een softbal of zo :p ), bosje peterselie, 1 stengel bleekselderij, knoflook, 3 turkse rode paprika (kleine pittige paprikaatjes), 4 groene pepperoni (van die lange die op snijbonen lijken), druivenazijn, granaatappelsaus, (al deze ingrediënten te koop in Turkse winkel), 2 citroenen, olie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-07-2011
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze aardappelsalade 'Turkse stijl' kun je warm serveren, maar ook de volgende dag op kamertemperatuur.

INGREDIENTEN

6 middelgrote aardappels, beetgaar gekookt1 kleine ui, fijngehakt of geraspt2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt2 eetlepels verse dille fijngehakt1 tomaat fijngehakt, zaad en vocht verwijderd2 eetlepels citroensap2 eetlepels witte azijn4 eetlepels olijfoliezout en peper naar smaak1 theelepel mosterdzaad1 teentje knoflook, uit de knijper1 hardgekookt ei, in schijfjes gesneden10 kalamata-olijven, ontpit en gehalveerd

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-2000
  • Turks
  •  30-60 min.

Met wat vers zuurdesembrood een complete en slanke maaltijd op een koude avond.

INGREDIENTEN

150 gr lamsgehakt, 1 koolraap, 1 winterwortel, 1 knolselderie, 150 gr witte kool, 1 ui, 2 eetl reformmargarine, 1 1/2 l vleesbouillon, 1 eetl paprikapoeder, peper en zout, 2 koppen gare zilvervliesrijst,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-1999
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top