Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

5 Tjauw min recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Chinese mie met groenten.Vegatarisch recept. Heerlijk van smaak.

INGREDIENTEN

1pond paksoi,1bosje lente uitjes,2ons tauge,1pak chinese mie heel fijn,3eetl.oestersaus en 1 eetl bruine suiker,licht soya saus en dark soyasaus.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-05-2002
  • Chinees
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

750 gr.mie, 3 kippepoten, 500gr kipfile mag minder, 4 teentjes knoflook, 50 gr fijne tauge, 1 bos kaisoi/paksoi, 1 stuk zandpeen ? 5 cm, 1 stukje gember 2/5 cm, 2 verse kippen fatsjongs, bos uitjes met loof, 1 ui, cognac, oestersaus of ketjap (Chinese), 1/2 theelepel chinese poeder (all spieces)ketjap, kippebouillon blok, olie,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-04-2004
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Dit is een snel en makkelijk tjauw min recept, de smaak is er echter niet minder om.

INGREDIENTEN

300 gram fijngesneden kipfilet., 1 pak eiermie, 1 paksoi, 1 bos lente-ui, 4 tenen knoflook, 1 grote ui, 1 rode paprika, 1 stronk broccoli in roosjes, beetgaar., 200 gram tauge, de fijne variant., 1 flesje sesamolie, 3 eetlepels oestersaus (lee kum kee), 5 eetlepels hoi sin sauce ( lee kum kee), 3 eetlepels plumsauce- pruimensaus (lee kum kee), 2 lepels char siu poeder, aromat, ve-tsin, witte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2010
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tjauw Min (Surinaams-Chinees vermicelligerecht)

INGREDIENTEN

750 gram chinese vermicelli, 3 kippebouten, 250 gram varkensfricandeau, 6 theelepels gemalen knoflook, 100 gram fijne tauge, ? bos kaisoi, 1 ui, 2 fa tsjongs (chinese worstjes), 2 eetlepels fijngesneden sjalotjes, 2 eetlepels cognac, 1 afgestreken theelepel spice powder, 1 theelepel ve-tsin, 6 eetlepels (olijf) olie, 1 kopje soja saus, 1 theelepel gember (gemalen)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-07-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Een en een half (1?) liter water, , Een kilo kippenvlees, , Een eetlepel "Minced Ginger & Shallot", , Een gezouten amsoi bal (Tjien Tjoi): dit wassen en in stukjes snijden en deze ca. 5 min laten ontzouten in water., , Een stukje Chinese sinaasappelschil (Copie): ca. 15 min in water laten weken en als het zacht geworden is het binnenste gedeelte wegkrabben., , Drie stuks Chinese gedroogde pruimen (Foeng Tjauw), , Twee stuks gedroogde Chinese inktvis, , Een pak witte Chinese vermicelli ( merk: Longkou ; 100 gr.): ca 20 min inweken in water en vervolgens met een schaar in stukjes snijden., , Vijf takjes sjalot in stukjes gesneden, , Twee theelepels Chicken Powder, , Een halve theelepel Adjee smaakpoeder, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-04-2002
  • Surinaams
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top