Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

871 Surinaamse recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Een pittig kipgerecht dat redelijk snel te bereiden is met een verbluffend resultaat. van "d12mail"

INGREDIENTEN

500g kipfilet, 1/2 zakje gebakken uitjes, 3 eetlepels(el) bruine basterdsuiker, 2 el azijn, 2 el ketjap, 2 el tomatenketchup, 2 el sambal, 1 klein blikje perziken,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Het zoveelste roti-recept op het smulweb, maar deze is zo lekker!

INGREDIENTEN

Voor de roti: 500 gr. zelfrijzend bakmeel, 300 ml. water, 150 gr. gele spliterwten, 1 eetl. gemalen komijnzaad, 2 tn. uitgeknepen knoflook, 100 ml. olie, zout en peper., voor de rotimix: 350 ml (= ong. 2 kopjes) water, 2 tn. uitgeknepen knoflook (te vervangen door een theel. uienpoeder), een fijngesneden kleine ui, een half rood pepertje of 1 gedroogd pepertje, 2 eetl. olie, 2 eetl. kerrie (dit luistert nauw, het moet speciale Surinaamse zijn, ik gebruik 'Nandan Massala'), 1 theel. vetsin, 2 bouillonblokjes, 1 klein blikje tomatenpuree, 6 middelgrote geschilde aardappelen, 1 dubbele kipfilet in blokjes, 3 hardgekookte eieren, 250 gr. kousenband of dunne spercieboontjes in kleine stukjes gesneden of geknipt.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-03-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 bloemkool, 0,5 ui, gesnipperd, 2 tl tomatenpuree, 1 el kerrie, zout, 1 teen verse knoflook, geperst, 400 ml heet water, olijfolie, 0,5 fijngesneden vers pepertje

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2009
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekkere zoete nasi. Ingreienten zijn bij een toko te koop.

INGREDIENTEN

500 gr rijst., 250 gr kipfilet., 1 ui., 2 teentjes knoflook., 1 rode paprika., 1 prei., 2 daon salam bladjes., 2 stukjes laos van 1 cm., 2 eetlepels zoute ketjap., veel zoete ketjap., selderie., 2 eieren., margerine., 4 eetlepels olie., 2 maggiblokjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-05-2008
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Traditioneel pittig gerecht, makkelijk te maken en mooi om te serveren.

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet citroensap 2 flinke uien 400 gram sperziebonen, (of kousenband) 6 tenen knoflook 4 middelgrote vastkokende aardappels 2 el olie 1 tl gedroogde chilivlokken (of 1 Madame Janetpeper) 2 el massala kerrie 1 klein blikje tomatenpuree 4 kleine maggiblokjes allesbinder 1/2 liter warm water 4 eieren peper en zout uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2005
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke surinaamse bami. De bami is licht pittig.

INGREDIENTEN

- 1 uitje, - 2 kipfilets, - 500 gr spaghetti. (hoe dunner de spaghetti is hoe beter), - 1 pot faja lobie bami. (te koop bij de toko, maar albert heijn heeft ze ook), - 1 el tomatenpuree, - bosje kouseband, - 2 teentjes geperste knoflook, - olie, - laos poeder (ook te koop bij ah), - zout en peper, - trassie oedang, , Evt. voor erbij:, -zure komkommer of gewone komkommer., - Tomaat in plakjes., - gebakken eitje

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-06-2012
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Deze bereidingswijze van nasi benaderen de smaak van echte chinese nasi goed. Zien ook mijn recept: Variatie op bami van de chinees

INGREDIENTEN

VOOR NASI GROENTE EN VLEES, , 100 g prei in halve ringen van zo 5 mm dik gesneden (ik heb prei ringen gesneden van waar wit naar groen overgaan dan krijgt je een mooie kleurcombinatie in de nasi zelf), 1 middelgroot ui,fijn, 3/4 rode peper, zonder pitjes in heel kleine blokjes gesneden, , 75 g schouderham voor broodbeleg van vleesware afdeling, in plakjes van 3x3 cm gesneden, 75 g hamlap, heel fijn gesneden en op smaak gebracht met zout en peper en dan even gaar gemaakt in wok (laat het vlees niet te bruin worden), 1 ei, geklopt, zout, een heel klein mespunt ve-tjin, zonnebloemolie voor opbakken

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-2008
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De lekkerste komkommer in zoetzuur ! recept komt van mijn schoonzusje !

INGREDIENTEN

- 2 komkommers - 1 liter witte natuurazijn - 3 teentjes knoflook - 4 rode uien - sambal naar smaak - 700 gram suiker (niet schrikken dit klopt echt ! )

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-04-2001
  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.

INGREDIENTEN

1 madam jeanette(zonder zaadjes,fijngesneden), Faja-lobie Bami(toko), 10 el olie, 2 takken selderij, 2 tl tomatenpuree, 500 gr spagetti, 250 gr kipfilet(in reepjes)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-07-2004
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Recept van Hindoestaanse vriend. Lekker met Surinaamse groente (zie spitskool) en rijst. Succes verzekerd.

INGREDIENTEN

1 flinke kip of 1 kg. kipkarbonaadjes, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 1 peper (madame jeanette - toko), 2 tomaten, 1 eetlepel tomatenpuree uit een blikje, 1 1/2 kippenbouillonblokje, 2 eetlepels ketjap manis, 1 afgestreken theelepel 5-spice powder (toko), eventueel 1 theelepel ve-tsin, takje selderij, beetje suiker, (zonnebloem)olie., Hoe meer pepers, hoe pittiger het gerecht. Voor sommigen kan 1 peper al teveel zijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-05-2000
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Verslavend lekker deze pittige taart met piccalilly.

INGREDIENTEN

500 g kipfilet, 1 grote ui, 3 rode pepers, 2 vleestomaten, 1 bosje peterselie, flinke lepel eendenvet of boter, 4 el ketjap asin (of Japanse sojasaus), 250 ml kippenbouillon, 2-3 eieren, 7-8 plakjes bladerdeeg, 300 g Parijse worteltjes ], 50 g doperwtjes, 1 el kappertjes, 1 flinke el piccalilly], 3 el paneermeel

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-02-2005
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Deze bami heb ik gegeten bij mijn vriendin Lidia. Een grote pan maakt wanneer je met een stel vrienden bij elkaar bent dat het binnen de korste keren muisstil is ;-)

INGREDIENTEN

1 pak chinese mie (250-300 g), 2 tenen knoflook, 3 eetlepels ketjap manis, 4 eetlepels ketjap asin, 1 grote ui, 300 g kipfilet, bosje verse selderie, tauge, gemberpoeder, olie, mespuntje trassi, 3 eieren (roerbakken), 1 theelepel sambal

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-07-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekker pittige eiersalade. De kerriepoeder wordt even geroosterd, dus nog meer smaak!

INGREDIENTEN

4 eieren (hardgekookt, nog warm en fijngesneden), 2 sjalotjes (fijngesneden), 1 teentje knoflook (fijngesneden), 1 Spaans pepertje (ragfijn gesneden), 2 el bladselderij (heel fijn gesneden), 6 el mayonaise, 2 el volle melk, 2 el kerriepoeder (eventjes geroosterd in een droge koekenpan, dan komen de smaken los), 1 tl paprikapoeder

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-10-2012
  • Surinaams
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Af en toe heb ik er zo`n zin in en maak dan gelijk een kilo. Met twee personen kun je hier twee dagen heerlijk van smullen. Probeer het zelf maar eens en je staat verbaast van het resultaat. Als je dit één keer hebt gemaakt (en het is zo klaar). Dan ga je nooit meer naar de Chinees en maak je je eigen kostje. Ik heb ook nog wel andere bijgerechten maar die giet ik binnenkort in een artikeltje. Eet smakelijk !

INGREDIENTEN

1 ui (heel fijn gesneden), 150 gr prei (heel fijn gesneden), 1 kleine rode peper (zonder zaad, heel fijn gesneden), 2 plakken ham (vleeswaren in blokjes van 2x2 cm), 100 gr varkensfricandeau (vleeswaar, in blokjes van 2x2 cm), 2 eieren (opbakken en scrambelen), 500 gr rijst, basmatirijst of surinaamse rijst, 400 ml kippenbouillon heet van tablet, 150 gr groene/witte kool in flinterdunne reepjes, Zeezout, Zwarte peper, 2 el zonnebloemolie, 1 mespuntje vetjin, ½ t laos, 1 t djinten, , De kip, , 4 kippendijtjes van blije kippen (2 p.p.), Zeezout, Zwarte peper, 3 el sojasaus, 2 t kerrie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2013
  • Chinees
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gr. (liefst dunne) spaghetti, 1 kipfilet (klein gesneden) optioneel, hoeft niet, 2 teentjes knoflook, laos (4 blokjes van 1 cm) of laospoeder, zout, 6 eetl. zoete ketjap (manis), 4 eetl. zoute ketjap (asin), stukje trassi of trassipasta, ½ bosje selderij, 6 theel. olie, 1 ui, 2 bouillonblokjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2010
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

3 liter water, ½ kg. kipfilet, 2 salamblaadjes, 1 tak sereh (citroengras), 1 ui, 4 stukjes laos (1 cm), 3 teentjes knoflook, 1 pak soe-on (witte vermicelli), 200 gr. taugé (gropesi), 4 takjes selderij (soepgroente), gebakken uitjes, olie, zout, zwarte peper, 5 bouillonblokjes naar smaak, 1 pak dunne aardappelstokjes, 6 pimentkorrels (lontai)., 4 gekookte eieren

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-08-2009
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Deze lekkere kip is al jaren het succesrecept van mijn nicht Olga. Heel goed voor te bereiden. Het gerecht wordt er alleen maar lekkerder van. Heerlijk als je een keer veel gasten krijgt.

INGREDIENTEN

1 kilo kipfilet - 3 eetlepels arachide-olie - 1 grote groene + 1 grote rode paprika - 2 grote uien - 1 kilo verse tomaten - 1 blikje tomatenblokjes - 1 grote fles tomatenketchup van Heinz - 2 grote preien - 1 flesje chilisaus van Calve - 2 eetlepels ketjap manis - 1 1/2 eetlepel Eagles chilisaus verkrijgbaar bij de Toko) - 3 a 4 theelepels scherpe kerriepoeder - zout en peper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2005
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gram rijst, 400 gram kipfilet, 1/2 theelepel trasi, 1 grote ui, 5 teentjes knoflook, 1 theelepel geraspte gember, 3 takjes selderij, 4 eetlepels olie, 1 theelepel zwarte peper, 7 eetlepels zoute ketjap (black soysaus/ketjap manis), 5 eetlepels zoete marinade ketjap, 2 eetlepels chili saus, 1/2 theelepel djinten, 1/2 theelepel ketoembar, maggieblokjes, 1/2 kopje water

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-2012
  • Surinaams
  •  20-30 min.

Bamie wordt veel verkocht in warungs in suriname.Het is een veel verkochte maaltijd in suriname.Het wordt ook wel javaanse bamie genoemd.

INGREDIENTEN

1 pak spaghetty,3schijfjes laos Indische gembersoort,2salam blaadjes,5 stuks lontai pimentkorrels,4pitjes knoflook geperst en 1 ui fijn.Wat celderij fijn gesneden.Zwarte peper,wat zout en 2eetlepels bruine suiker.Zoete ketjap-ketjap manis.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-05-2002
  • Surinaams
  •  20-30 min.

Dit is een gerecht dat ik op het internet zag aangeboden door de firma Faja Lobi. Het recept heb ik aangepast (op moment van koken had ik die producten niet in huis en ? na overleg met een Surinaamse huisvriend ? die mij enkele tips gaf, heb ik het als onder beschreven klaargemaakt. Of het origineel Surinaams is, weet ik niet. Het smaakte in ieder geval overheerlijk en daar gaat het om!

INGREDIENTEN

500 gr kipfilet, in grove stukken gesneden, 1 a 2 teentjes knoflook, geperst, 1 ui, grof gesneden, 1 Madam Jeannette peper of rode peper, van zaden ontdaan, 1 eetlepels tomatenpuree, 1 bos paksoi, 1 eetlepels oestersaus, 2 eetlepels ketjap manis, 1 tl 5-kruidenpoeder, 1 tl vers geraspte gemberwortel, 1 tl zwarte peper, zout, 2 eetlepels olie om te bakken,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-02-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit recept heb ik ooit gekregen van een surinaamse vriendin

INGREDIENTEN

2 prei, 3 aardappelen, 20 gr. boter, 2 theel. sambal, 1 flinke kippenpoot, 1 kippenbouillonblokje, 8 eetl. pindakaas, 1 pakje santen, 3 eetl. ketjap manis, zout, peper, 1 hardgekookt ei, 3 eetl. fijngehakte bladselderij, 1 banaan.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-06-2000
  • Surinaams
  •  > 120 min.

Lekker pittig en goed gevulde soep

INGREDIENTEN

250 gr. kipfilet in stukjes, 1 prei in dunne ringen, 4 worteltjes, 2 stengels bleekselderij in dunne plakjes, 1 liter kippenbouillon, wat foelie en tijm, halve pot pindakaas, 1 el tomatenpuree, 1-2 tl sambal badjak, 100 gr tauge.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-10-2000
  • Internationaal
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Voor het deeg: 250 g. zelfrijzend bakmeel, 175 g. boter, 1 dl. ijskoud water, mespunt zout , Voor de vulling: 500 g. gehakt, 1 blikje doperwten, 1 blikje wortelen, 1 el. kappertjes, 4 hardgekookte eieren, 125 g. boter, 2 grote augurken, 1 takje selderij, 1 gesnipperde ui, 1 el. tomatenpuree, 1 verse rode peper, nootmuskaat, 2 kippenbouillonblokjes, 1 losgeklopt ei

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2000
  • Surinaams
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Eindelijk heb ik ze een keer gekocht: zoete aardappelen. Prachtig oranje waren ze van binnen. De smaak zit tussen wortel en aardappel in. Dit recept is geïnspireerd op de Surinaamse pindakip van menge 161

INGREDIENTEN

500 gram zoete aardappels 250 gram kippendijen of kipfilet in stukjes 1 gesnipperde ui 2 flinke tenen knoflook, gesnipperd250 gram sperziebonen 1 rode Spaanse peper, gesnipperd zonder de zaadjes 2 el zonnebloemolie 1 dl hotsatésaus ( kant en klaar Wijko) 2 el gehakte bladselderij peper en zout uit de molen vloeibare Blue Band met roombotersmaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2011
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Eenpansgerecht

INGREDIENTEN

- 150 gr. bieflap - 1 ui - 1 t. knoflook - 400 gr. kouseband of sperciebonen - 1 tomaat - 3 aardappelen - 4 el. olie - 1/2 bouillontablet - 1 r. spaans pepertje - zout en peper - 2 el. seroendeng - 50 gr. geraspte oude goudse kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Surinaamse Masala (niet te verwarren met garam masala) had ik vroeger nog maar enkele keren in mijn keuken gebruikt. Mijn Surinaamse vriendin en mezelf waren roti's aan maken en toen kwam ook Surinaamse Masala aan de orde. Vorige week kwam zij hier aan met een houdertje masala die zij van haar voorraad afgeknepen heeft. Deze masala komt uit Suriname zelf en het is een huismerk die ze zelf daar maken en verkopen. Het recept is natuurlijk geheim, maar zo kan ik van echte Surinaamse Masala profiteren door er een lekkere runderstoofpot van te maken. Het schijnt zo te zijn dat de ene masala die ander niet zijn, zo laat je bij de toko informeren welke smaak je de beste past. Volgens mijn vriendin is er best wel goede masala bij de toko te kopen.

INGREDIENTEN

700 g runderlappen, in grote blokjes (op smaak gebracht met zout en peper, zien ingrediënten), 3 e zonnebloemolie, 2 uien, fijn, 5 teentjes knoflook, fijn, 2-3 rode pepers, fijn, 1 volle t komijnpoeder, 1 volle t ketoembar, 1 volle e Surinaamse Masala, 40 g tomatenpuree, 2 selderijstengels (voor smaak), 4 pimentkorrels, 3 laurierbladeren, 2 blokjes Surinaamse Maggi, 1 volle t zout, 1/2 t zwarte peper, selderij of verse koriander voor garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-04-2015
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

? 500 g hamlappen, ? 1 grote ui, ? 1 rode peper, ? 3 eieren, ? 2 tomaten, ? 1 zakje verse peterselie (30 g), ? 50 g boter, ? 4 eetlepels ketjap asin, ? 250 ml vleesbouillon (van tablet), ? 10 plakjes bladerdeeg (diepvries), ? 1 zak worteltjes en doperwten, panklaar 350 g), ? 1 theelepel piccalilly, ? 2 eetlepels kappertjes, ? 3 eetlepels paneermeel, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-01-2005
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Recept van Hindoestaanse vriend, heerlijk bij de Surinaamse kip. Succes verzekerd.

INGREDIENTEN

Op 1 (kleine) spitskool, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 verse peper (madame jeanette), 1 tomaat, 1 kippenbouillonblokje, (zonnebloem)olie.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-05-2000
  • Surinaams Bijgerecht
  •  0-10 min.

Een hele lekkere, pittige buitenlandse soep. Voor iedereen die ook eens 'iets anders' wil proberen.

INGREDIENTEN

1 prei, 2 grote aardappelen, 20 gr. boter, 1 'Madame Jeanette'-peper, 1 pot kippebouillon met vlees, 6-8 eetlepels pindakaas, 2 eetl. ketjap manis, zout, peper, 1 hardgekookt ei, 2 eetl. fijngehakt bladselderij.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-09-2000
  • Surinaams
  •  30-60 min.

Hoofdgerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

125 gram zelfrijzend bakmeel, zout, (versgemalen)peper, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 1 rode peper, 400 gram sperziebonen, 400 gram aardappelen, 500 gram kipfilet, 3 eetlepels olie, 1 eetlepel(Surinaamse) kerriepoeder, 3 dl kippenbouillon, 1 zakje santen (Conimex), 1 eetlepel sojasaus, citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-09-2001
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bladerdeeg pakketje gevuld met gekruid vlees en groente erg lekker, als je het een keer gemaakt heb zul het nog veel keer herhalen.

INGREDIENTEN

2 frikandellen, 1ons tauge, 1 klein blikje erwten, 1tl massala(surinaamsekerrie) 1/2 surinaamse peper 2 knoflook, 1/2 ui 1a2 eetl surinaamse ketjap 6 plakjes bladerdeeg 1eetl tomatenpuree

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-08-2000
  • Surinaams
  •  30-60 min.

Lekker bij rijst aardappels en groenten

INGREDIENTEN

1 kg gehakt half om half / 1 ui snij de helft in halve ringen en de andere helft snipperen /2 uit geperste teentjes knoflook en 1 in dunne plakjes / 2 eieren /1 tl. laos 1tl gemberpoeder / scheut tomaten ketchup / 1 maggie blokje / olie.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-09-2002
  • Surinaams Bijgerecht
  •  30-60 min.

Een heel lekkere Surinaamse pindasoep. Ik heb gesmuld!

INGREDIENTEN

100 g zoutvlees (uitkoken, basisbereiding) (zien onder), 400 g kippenpoten gaar gekookt en in stukken gebroken, 3 liter water, 6-7 pimentkorrels, 1 ui (gesnipperd), paar takjes bladselderij, fijn, 2-3 laurierbladen, 3 kippenbouillon blokjes, 2 potten pindakaas van 350 g, 1 Madame Jeanette-peper, , gare Surinaamse rijst als garnituur, , 1. Breng de kookvocht van kip aangevuld tot 3 liter aan kook., 2. Voeg de piment, ui, selderij,Madame Jeanette-peper en de bouillonblokjes aan de bouillon toe en kook zachtjes voor 20 min., 3. Voeg nu stapsgewijs klonten pindakaas toe tot je een licht gebonden saus krijgt., 4. Gooi soep door een zeef en warm het weer op., 5. Doen onder in soepborden een schepje rijst en verdeel wat kip erover., 6. Verdeel soep erover en laat wat van de rijst en kip zien.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-08-2015
  • Surinaams
  •  30-60 min.

Makkelijk te bereiden, alles in 1 pan.

INGREDIENTEN

500 gram Hamlappen, 1/2 madam janet (geel), 1 paprika (rood of geel), ketjap manis, 1/2 zakje kruidenmix voor nasi (conimex), 300 gram kouseband, 2 uien, 4 tomaten (gepeld), 350 gram rijst (lassie toverrijst), 1/2 liter water, olie (zonnebloem of olijf).

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2000
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

10 bladerdeegplakje * 250 gram kipfilet * pot doperwtje met worteltjes * 1 grote ui * ketjap * 5 kruidenpoeder * pittige kerrie * bouillonpoeder * 3 eieren * peper * sojasaus * rood pepertje of sambal * olie * knoflookteentje

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-01-2005
  • Surinaams
  •  10-20 min.

Niet pittig!!

INGREDIENTEN

Kippenvleugels,2 grote uien, 4 vleestomaten, 6 teentjes knoflook, bouillonblokje,peper, zout, ketjap manis

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-02-2005
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pittige Hap.

INGREDIENTEN

500 gr. macaronie / 200gr.groentemix naar keuze klein gesneden / 1 ui genipperd /1 tl.tomaten puree / 2 takjes selderie klein geknipt / 5 el olie /300 gr kipfilets in smalle reepjes gesneden / 1 madam Jeanette peper heel klein gesnipperd / 1 el surinaamse pindasaus/2 tl knoflook pulp / 6 el Faja Lobi Bami roerbakmix (verkrijgbaar bij de C1000 )Of bij de surinaamse winkel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Surinaams
  •  20-30 min.

Dit gerecht heb ik van een hindoestaanse vrouw en is erg lekker.

INGREDIENTEN

Ca. half pak spaghetti* 1ui*1 peper*2 knoflook*klein stukje prei*surinaamse ketjap.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2000
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Surinaams groente gerecht die bij de roti of bij rijst gegeten wordt, heel lekker.

INGREDIENTEN

500 gr kouseband, 1/2 ui, 2 eetl olie, klein stukje peper 2 knoflook, 1 tl aji no moto, 2 tl masala, 1 bouillonblokje

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2000
  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.

De ideale weekendmaaltijdsoep. En als je geen zin hebt om roti te halen is dit een minstens zo lekker alternatief.

INGREDIENTEN

250 g kipfilet, in stukken gesneden, olie, peper, zout, 2-3 tenen knoflook, 1 ui, in partjes, 1 rode peper, in ringetjes gesneden, 1 royale eetlepel kerrie massala, 2-3 eetlepels pindakaas, 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden, 750 ml kippenbouillon, 1 rode paprika, in reepjes, 100 g kousenband of haricot verts, gehalveerd, 50 g geroosterde pinda's

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top