Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

5 Slovenie recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

4 plakken lamsbout a 150 g , 3 teentjes knoflook, uitgeperst , zout en peper , 1 ei , 2 el bloem , 4 el paneermeel , 3 kwart dl olijfolie/zonnebloemolie of 75 g boter

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2001
  • Joegoslavisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Mijn gezin is er gek op!

INGREDIENTEN

4 runderschnitzels (+/-200 gram p.st), zonnebloemolie, meel, 1 knoflookteentje, 1/2 tl. karwijzaad (kummel), 1 klein laurierblaadje, zout en zwarte peper, runderbouillonblokje, water

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-03-2005
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit is een nationaal Sloveens recept, het kan het hele jaar doorgegeten worden alleen de traditie zegt dat men het voor de kerst maakt en tussen kerst en oud en nieuw met een kop Jager thee (thee met rum en suiker) nuttigt. Dit recept vergt heel veel geduld men is een tijd in de keuken bezig, elk huishouden in Slovenie heeft een beetje zijn eigen aangepaste recept!

INGREDIENTEN

VOOR HET DEEG:500 gram meel, 25 g verse gist, 250 ml melk, 70 gram roomboter, 70 gram suiker, 4 eidooiers, 1 tl zout, 1/2 el bruine rum, 1/2 el. citroenrasp, 1/2 theekopje zonnenbloemolieVOOR DE VULLING:500 gram goede kwaliteit gepelde walnoten (deze altijd even voorproeven in de winkel), 1/2 el. citroenrasp, 1 zakje vanillesuiker, 250 ml vloeibare slagroom of melk of 150 ml melk en 100 ml vloeibare slagroom, 2 el. bruine rum, 2 eieren, 80 gram suiker, 150 gram rozijnenVOOR HET INSMEREN VAN DE ALUMINIUM OVENSCHAAL:20-30 g roomboter, 20-30 g paneermeel 1 ei (om de bovenkant van de orehova potica in te smeren), Poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-01-2006
  • Balkan Nagerecht
  •  > 120 min.

Orehove Palacinke , dit is een recept uit Slovenie, een recept van mijn oma en moeder!

INGREDIENTEN

DEZE VULLING IS VOOR 10 PANNENKOEKEN!, 150 gram gemalen walnoten, 0,5 dl melk, 0,5 dl vloeibare slagroom, 1/2 tl kaneel, 1-2 etl. fijngemalen theekoekjes, 1 etl. bruine rum, 50 gr suiker, 20 gram poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-09-2004
  • Balkan Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Jota is een Sloveense soep waar zuurkool, bonen, spek en worst in zitten. Ik vind het typische soep voor deze winterkou. Toch was mijn eerste kennismaking met deze soep in de zomer, toen ik in Sloveniƫ op vakantie was. We waren met de hele familie aan het mountainbiken in het mooie gebied rondom Bled en tijdens een lunchstop in een berghut hadden we wel trek in een stevige kop soep. Deze soep was daar toen de soep van de dag. Op internet kwam ik een soortgelijk recept tegen wat me weer deed terugdenken aan deze soep en met mijn (goede) herinneringen aan deze soep heb ik er mijn eigen versie van gemaakt.

INGREDIENTEN

- 150 gram gerookte spekreepjes, - 1 rookworst (grof), - 2 uien, - 2 teentjes knoflook, - 1 liter vleesbouillon, - 400 gram zuurkool, - 4 aardappelen, - 1 blikje borlotti bonen (250 gram) of andere bruine bonen, - 1 laurierblad, - 1 tl karwij, - 1 el tomatenpuree of ajvar, - peper en zout naar smaak

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-01-2017
  • Balkan
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top