Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

3 Slovenie recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

4 plakken lamsbout a 150 g , 3 teentjes knoflook, uitgeperst , zout en peper , 1 ei , 2 el bloem , 4 el paneermeel , 3 kwart dl olijfolie/zonnebloemolie of 75 g boter

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2001
  • Joegoslavisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Mijn gezin is er gek op!

INGREDIENTEN

4 runderschnitzels (+/-200 gram p.st), zonnebloemolie, meel, 1 knoflookteentje, 1/2 tl. karwijzaad (kummel), 1 klein laurierblaadje, zout en zwarte peper, runderbouillonblokje, water

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-03-2005
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit is een nationaal Sloveens recept, het kan het hele jaar doorgegeten worden alleen de traditie zegt dat men het voor de kerst maakt en tussen kerst en oud en nieuw met een kop Jager thee (thee met rum en suiker) nuttigt. Dit recept vergt heel veel geduld men is een tijd in de keuken bezig, elk huishouden in Slovenie heeft een beetje zijn eigen aangepaste recept!

INGREDIENTEN

VOOR HET DEEG:500 gram meel, 25 g verse gist, 250 ml melk, 70 gram roomboter, 70 gram suiker, 4 eidooiers, 1 tl zout, 1/2 el bruine rum, 1/2 el. citroenrasp, 1/2 theekopje zonnenbloemolieVOOR DE VULLING:500 gram goede kwaliteit gepelde walnoten (deze altijd even voorproeven in de winkel), 1/2 el. citroenrasp, 1 zakje vanillesuiker, 250 ml vloeibare slagroom of melk of 150 ml melk en 100 ml vloeibare slagroom, 2 el. bruine rum, 2 eieren, 80 gram suiker, 150 gram rozijnenVOOR HET INSMEREN VAN DE ALUMINIUM OVENSCHAAL:20-30 g roomboter, 20-30 g paneermeel 1 ei (om de bovenkant van de orehova potica in te smeren), Poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-01-2006
  • Balkan Nagerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top