Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Rundvlees uit de slowcooker recepten (107) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Een heerlijke Indische stoofpot. Een top-recept! Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

750 gram riblappen - 750 gram uien - zout, peper - 3 kruidnagelen - 1 laurierblad (of 1 blad daon salam )- 2 rode Spaanse pepers - 1/2 dl ketjap manis - 4 teentjes knoflook - 3 eetlepels olie - 1 theelepel ketoembar ( koriander ) - 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder - 2 eetlepels azijn - 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker - 1 eetlepel bloem - 1 vleesbouillontablet

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-11-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Het recept van deze echt verrukkelijke goulashsoep vond ik achter op een krantje van een supermarkt hier in Duitsland. Het leek me een heerlijke soep voor Nieuwjaarsdag en dat was het ook. We hebben er van genoten! Echt een TOPPER! Toevallig gisteren (7-11-2012) deze heerlijke goulashsoep voor onze buren gekookt. Mijn buurvrouw en ook haar dochter wilden allebei het recept. Ze vonden de soep heerlijk! Naar aanleiding van een vraag van een Smulweb-lid: Als je de soep in de slowcooker wilt bereiden kun je alle ingrediënten er tegelijk in doen. Je hoeft het vlees niet aan te bakken, hoewel ik zelf vind dat er dan een iets vollere smaak aan de soep komt. Ik zet de soep plm. 6 uur op low en vind hem dan erg lekker.

INGREDIENTEN

2 flinke uien -, 3 teentjes knoflook -, 500 gram aardappelen -, 3 winterpenen -, 500 gram rundvlees voor goulash -, 2 eetlepels zonnebloemolie -, 2 eetlepels tomatenpuree -, 1 blikje gepelde tomaten -, 1 pot geroosterde paprika`s (720 gr) -, 4 runderbouillon-tabletten -, zout, peper -, paprikapoeder naar smaak -, cayennepeper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-01-2011
  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Deze week dit gerecht gemaakt om in te vriezen. Vaak wordt zon stoofpot na het opwarmen nog lekkerder. Ik vind het handig iets in voorraad te hebben als ik gasten krijg. Resultaat: lekkere zachte stukjes rundvlees in een verrukkelijke saus met groenten en kruiden. Verrukkelijke geur en smaak!

INGREDIENTEN

500 gr rundvlees (bijvoorbeeld riblappen of sucadelappen)-, 3 uien -, 2 teentjes knoflook -, 2 winterpenen (samen ongeveer 200 gram) -, 2 grote tomaten -, 2 eetlepels zonnebloemolie -, 1 eetlepel tomatenpuree -, 1 pot runderfond -, zout, peper -, ½ eetlepel oregano -, 2 laurierblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-11-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Dit was echt verrukkelijk! We hebben gesmuld van dit heerlijke pittige gerecht. Het is nog lekkerder als je het gerecht een dag tevoren maakt zodat de kruiden goed zijn ingetrokken.

INGREDIENTEN

1 kilogram rundvlees in blokjes van plm. 2 cm. -, 3 teentjes knoflook -, 1 ½ eetlepel rode currypasta (bijv. Thai Kitchen)-, 2 eetlepels sesamolie -, 1 verkruimelde vleesbouillontablet -, 150 ml runderfond (hiervoor kun je eventueel ook runderbouillon van tabletten gebruiken)-, 1 eetlepel zonnebloemolie -, 2 uien -, 600 gram sperziebonen -, 200 ml kokosmelk -, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-02-2011
  • Thais Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Dit is één creatie van mij die we elk najaar en ook in de winter regelmatig eten. Een geweldig herfstrecept barstensvol smaak en gezonde dingen. Uiterst compleet en hier heb je wel 2x een goede maaltijd aan. Voor de mensen die een slowcooker hebben is dit uitermate geschikt. Als je van slank en botermals stoofvlees houd lekker proberen en smullen, ik hoor het wel.

INGREDIENTEN

1 kilo sucade- of riblappen, 3 teentjes knoflook (fijn), 3 laurierblaadjes, Zeezout, Zwarte peper, 2 t knoflookpoeder, 750 ml droge rode wijn, 2 kopjes bloem, Olijfolie (paar scheuten), 2 grote uien (in blokjes), 500 g wortels (in brokken), 250 g champignons, 2 el peterselie, 4 aardappels vastkokend (in partjes), 450 g diepvries doperwten, 2 kopjes vleesbouillon, ½ kopje zongedroogde tomaten, 1 el rozemarijn, Beetje tijm, 2 el worchestersaus

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-09-2012
  • Frans
  •  > 120 min.

Een indonesisch, lekker pittig gerecht. Dit keer gemaakt in de slow-cooker. Zet het smorgens klaar, ga lekker weg, kom savonds thuis in een oosterse sfeer.

INGREDIENTEN

Ong 800 gr doorregen rundvlees in stukken, 1 flinke ui, gesnipperd, 2 tenen knoflook, fijn, 1 stukje gemberwortel, ca 2 cm, fijngeraspt, 1/2 thl laos, 1/2 thl ketoembar, 1 thl sambal oelek, 2 el citroensap of een stengel citroengras, 2 eetl bruine suiker, ong 2 dl warm water, 1 rode peper, 1 blikje kokosmelk, zout, olie,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-09-2006
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Wie draadjesvlees niet kent mist wat! Heerlijk langzaam gegaard rundvlees, je moet er een beetje tijd voor uittrekken, maar het resultaat is verschrikkelijk lekker mals vlees. Echt goed suddervlees werd vroeger veel meer gegeten. Zet je haast eens opzij of neem wat tijd voor op je vrije dag voor deze nostalgie!

INGREDIENTEN

600 gram magere runderlappen, 60 gram boter, Zout, peper, 2 uien, 2-3 tenen knoflook, 2 tomaten, 3 kruidnagels, snufje foelie, 2 laurierblaadjes, 1 1/2 dl runderbouillon (evt van blokje), 1 1/2 dl rode wijn (meer indien nodig), 1 sneetjes ontbijtkoek, (eventueel wat zout indien nog nodig)

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-10-2012
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.

In de slowcooker maak je de allerlekkerste hachee, binnen 5 minuten (plus 10 a 12uur sudderen)

INGREDIENTEN

Ong 800 gram niet te mager rundvlees, 3 echt flinke uien, een scheutje olijfolie, 1 eetlepel bloem, 1 flink laurierblad, 3 kruidnagels, 3 a 4 eetlepels azijn of rode wijn, 250 dl bouillon van een blokjezout en peper, 1 theelepel suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-09-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Chili uit de crockpot/slowcooker smaakt nog lekkerder. Door het lange sudderen vermengen de smaken zich tot een verukkelijk gerecht.

INGREDIENTEN

750 gram mager rundvlees of gehakt250 gram magere spekblokjes1 eetlepel bloem2 flinke uien in plakjes2 teentjes knoflook1 groene paprika in plakjeswat champignons (bv 150 gr) in vieren1 blik tomaten gepeld met sap1 klein blikje tomatenpuree100 ml waterscheut olijfolie100 ml rode wijnkruiden: 2 theelepels chilipoeder, 1 flinke theelepel gemalen komijn, zout en peper,1 theelepel kaneel,evt 1 fijngesneden verse rode (chili)peper(als je van echt pittig houdt),1 laurierblaadje1 blik bruine bonen en 1 blikje kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-09-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijk stoofpotje met rundvlees vol smaak op een bedje van tagliatelle. Dit gerecht smaakt echt vreselijk lekker.

INGREDIENTEN

800 g rundvlees (zoals sukade- of runderlappen), in blokjes van ongeveer 5 x 5 cm, geraspte schil van 1 sinaasappel, 150 g gerookte spekblokjes (Pancetta), 2 uien, fijngesneden, 5 teentjes knoflook, geperst, 2 gedroogde rode pepertjes, fijngewreven, 100 g winterwortel, in plakjes, halve prei, in ringen, 1 stengel bleekselderij, gesneden, 3 eetlepels boter of margarine, 1 eetlepel tomatenpuree, 6 rozemarijntakjes, 3 dl rode wijn, 2 dl runderbouillon, 1 eetlepel bloem, 300 g tagliatelle

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-01-2013
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Een Chinese take-out favoriet die gemaakt kan worden in de slowcooker: geen fruiten , zonder roeren, niet frituren. Makkelijker kan niet! Bereiding 10 minuten (SlowCooker 2 tot 4 uur naar malsheid) Dit vlees is smelten-in-uw-mond mals als een New York steak, als je het 2 uur lang gaart in de slow cooker. Maar als je je vlees in de textuur van getrokken-varkensvlees-mals wilt, raad ik aan het verhogen van de tijd tot 3-4 uur.

INGREDIENTEN

1 kopje runderbouillon, 1/4 kopje sojasaus, 1/4 cup oestersaus, 1/4 cup Bruine Suiker, 1 eetlepel sesamolie, 3 teentjes knoflook, fijngehakt, 500 gr rundvlees zonder been gebraad, in dunne plakjes, 2 eetlepels maïzena, 2 koppen broccoli, snijd ze in roosjes

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-11-2014
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Deze goulash is heerlijk zacht en een beetje zurig door de zuurkool.

INGREDIENTEN

250 gr spekjes, ong 1 kilo rundvlees in stukjes, 1 grote gesneden ui, 1 groene paprika gesneden, 1 rode paprika gesneden, 1 blikje gepelde tomaten, ong 250 ml kippenbouillon van blokje, 3 grote aardappelen geschild en in stukjes, 1/2 pond zuurkool, 2 theelepels paprikapoeder, 1 theelepel karwijzaad, zout en peper, zure room(naar wens),

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-09-2006
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heerlijk, is weer eens wat anders dan gehakt door de saus. De voorbereiding is heel weinig werk, nog geen half uurtje. Het gaat in totaal 7 uur in de slowcooker

INGREDIENTEN

** 800 gram magere runderlappen of sukadelappen (is wat vetter), ** 300 gram peen (in dunne plakjes gesneden), ** 1 rode ui (gesnipperd), ** 1 ui (gesnipperd), ** 1 rode paprika (in blokjes gesneden), ** 4 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt), ** 4 stengels bleekselderij (klein gesneden), ** 500 gram gezeefde tomaten, ** 1 blikje tomatenblokjes (400 gram), ** 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram), ** 1 theelepel gerookt paprikapoeder, ** 1 flinke eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden, ** 1 eetlepel gedroogde oregano, ** 1 eetlepel kokosbloemsuiker, ** 3 kleine vierkant bouillonblokjes, verkruimeld (de ouderwets uit de geel/rode verpakking), ** peper en zout uit de molen (om het vlees mee te bestrooien), ** beetje bloem (om het vlees mee te bestrooien), ** klein scheutje vloeibare bakboter

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-08-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Ik wilde eens wat anders maken en had nog mooi vers rundvlees liggen en heb er, met wat er verder nog aan lekkere verse ingrediënten in de koelkast lag, dit heerlijke stoofpotje mee gemaakt. Lekker aan de slag, proeven en experimenteren met smaken. Beetje Fusion, beetje invloed van de Franse, Italiaanse en Spaanse keukens, kortom alle smaken rond de Middellandse zee. Ook dit zelf ontwikkelde recept was een enorm succes! Al die heerlijke smaken, hartstikke vers en uiteraard super gezond. Probeer het zelf maar en zal je absoluut niet tegenvallen. Dit recept is uitermate geschikt voor de slowcooker.

INGREDIENTEN

1 kilo doorregen runderlappen, 125 gr magere gerookte spekblokjes, 1 gele paprika, 1 rode paprika, 3 uien, 4 teentjes knoflook, 1 klein Spaans pepertje (zonder zaad), 250 gr verse champignons, 1 stengel bleekselderij (halve ringen), Zeezout, Zwarte peper, 1 ½ t basilicum, 1 t rozemarijn, 1 t dragon, 1 t tijm, 1 t oregano, 2 el vers gesnipperde peterselie, 50 gr boter, 3 el olijfolie, ½ el balsamico azijn di Modena I.G.P., ½ bakje cherry tomaatjes (gehalveerd), 1 dl stevige rode wijn (Tempranillo), 200 ml warme runderbouillon, 2 el bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-02-2013
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een oud Engels gerecht waarin ale of donker bier een rol speelt. Het vlees en de uien worden niet voorgebakken. De schotel is in 5 minuten voorbereid.

INGREDIENTEN

1200 gram rundvlees (ik heb sukadelappen gebruikt)-, peper, zout -, plm. 2 eetlepels bloem -, 2 uien -, 6 eetlepels port of stevige rode wijn -, 5 eetlepels donker bier -, 2 eetlepels rode-wijn-azijn

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-06-2011
  • Engels Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Ik ben even aan het experimenteren gegaan om een recept te maken voor de BK slowcooker en wat eruit is gekomen is absoluut verrukkelijk! De combinatie van zoet/zuur/pittig doet het goed. Als je niet van heel pittig houdt kijk dan uit met de chilipoeder.Ps Dit is een recept voor de BK slowcooker als je een elektrische slowcooker hebt duurt het langer. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing of stuur mij een berichtje.

INGREDIENTEN

1½ eetlepel zonnebloemolie., 1 appel (goudrenet of Jonagold) geschild en in stukjes gesneden., 2 grote uien.(in stukjes gesneden), 300 gram riblappen. (in niet te kleine stukjes gesneden), 2 tl kerriepoeder., 2-3 tl bloem., 200 ml runderbouillon (zelfgemaakt of neem een ½ blokje)., Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak., 3 eetlepels Mangochutney., 40 gram Rozijnen 1 blik gepelde tomaten of stukjes (400 gram + het vocht) Snijdt de gepelde tomaten wat kleiner. (of neem de blokjes) 1 volle eetlepel citroensap., ½ tl chilipoeder

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-08-2009
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Lekkere mediterraanse vleesschotel uit het blad "Boodschappen" aangepast voor de slowcooker. Een lekkere variatie voor rundvlees.

INGREDIENTEN

750 gr runderlappen200 gr salami2 uien300 gr worteltjes20 zwarte olijven450 gr tuinbonen (pot of diepvries)olijfolie1 eetl paprikapoederzout en peper150 dl boillon van blokje

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-10-2006
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een echt Limburgs recept (zuur vlees) wat binnen en buiten Maastricht een begrip is. Het vlees gaat eerst in een marinade en wordt later in de marinade bereid. Ik heb dit recept gisteren gemaakt om vandaag te eten, maar kon er niet van af blijven. In één woord: HEERLIJK!!! De hoeveelheid azijn genoemd in de Allerhande (300ml was - volgens ecureuil - teveel zuur. Ik heb het recept aangepast. Gebruik zoveel azijn als je zelf lekker vindt en bekijk de reacties op het recept. Wij vonden 300 ml lekker! (Het ligt nauurlijk ook aan de azijnsoort die je gebruikt. Ik gebruik in dit soort gerechten altijd de itte natuurazijn, niet te zuur, wel lekker)

INGREDIENTEN

750 gram rundvlees (ik gebruikte riblappen), 200 ml witte natuurazijn (in het originele recept wordt 300 ml gebruikt), 3 blaadjes laurier, 2 kruidnagels, 30 gram boter, 2 grote uien, 3 plakken ontbijtkoek, 3 eetlepels appelstroop of Maastrichter fruitstroop

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-02-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Ik was al enige tijd op zoek naar een wat eenvoudierg recept van rendang. De meeste recepten die ik tegenkwam bevatten zoveel ingrediënten dat ik daarvan terugschrok. Tot ik op de internetsite van "Lekker en simpel" dit recept tegenkwam. Natuurlijk heb ik er toch weer wat aan veranderd, maar niet veel. Wat ik er zelf aan heb toegevoegd vermeld ik in de ingrediënten. Het is - volgens "Lekker en simpel" geen authentieke rendang, maar het heeft ons uitstekend gesmaakt. Ook een super recept voor je slowcooker of crockpot (lees de beschrijving in het recept).

INGREDIENTEN

Plm 1 kilogram rundvlees (riblappen of sukadelappen), 3 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie, 3 midddelgrote uien (gepeld en niet al te fijn gesnipperd), 3 teentjes knoflook (gepeld en gesnipperd), circa 2 cm verse gember (gechild en geraspt), 2 tl gemalen kurkuma (geelwortel) of iets meer naar smaak, 1 tl gemalen komijn (djinten) of iets meer naar smaak, 2 tl gemalen koriander of iets meer naar smaak, 1 rode Spaanse peper (schoongemaakt, pitjes en zaadlijsten verwijders en in stukjes gesneden) of meer naar smaak, zout, peper, 2 blaadjes laurier (ik had verse laurier), 200 ml kokosmelk (in het recept werd 400 ml vermeld, dat vond ik teveel), 1 stengel citroengras (sereh), Dit heb ik zelf nog toegevoegd:, 1 eetlepel witte azijn, 1/2 eetl tamarindepasta, 1 flinke eetlepel donkerbruine basterdsuiker

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-02-2016
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een heerlijke rundvleesstoof.

INGREDIENTEN

, - 500 gr. magere runderlappen, - 4 sjalotten, - 4 lomboks, - 2 tenen knoflook, - 1 theelepel djahe, - 1 theelepel asem, - 1 theelepel gula djawa, - 1 theelepel ketumbar, - halve theelepel nootmuskaat, - 4 kruidnagels, - peper, - zout, - 3 eetlepels ketjap manis, - 3 dl. heet water, - olie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-10-2017
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een heel erg lekker recept uit de Volkskrant van Sylvia Witteman. Heeft wat tijd nodig om te stoven, maar dan heb je ook een verrukkelijk gerecht. Heerlijk met kruimige aardappeltjes. Heerlijk ook uit de slowcooker. Plm. 4 /12 uur op slow. Geen omkijken naar.

INGREDIENTEN

1 kilo doorregen riblappen (op kamertemperatuur) - 1 kilo uien - 50 gram boter - 50 gram bloem - 2 laurierblaadjes - 2 theelepels gedroogde tijm - 2 eetlepels azijn - 2 eetlepels mosterd - 2 bruine boterhammen zonder korst - 2 flesjes bokbier - zout, peper - 1/2 vleesbouillontablet

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-11-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Runderstoofvlees blijft lekker, maar deze is wel verschrikkelijk lekker ! Ik had hem stiekem al eens gemaakt want wilde hem eerst zèlf proeven en door ontwikkelen tot wat lekkers. Daar het qua smaak een enorm succes was deel ik hem nu met een ieder. De schaal was dus gewoon leeg, op, zo lekker. Dit is een uitstekend bijgerecht bij een rijsttafel, nasi, bami, witte rijst, mihoen, zoetzure of pittige groente en ook lekker bij een gekookt krieltje met een tintje of neem zelf wat je lekker lijkt. Dit gaat ook uitstekend in de slowcooker voor de mensen die deze hebben. Probeer maar, ik hoor het wel hoe het was.

INGREDIENTEN

1 kilo doorregen sucade of runderlappen, 4 teentjes knoflook (geperst), 3 uien (gesnipperd), 1 klein rood pepertje (fijn zonder zaad), ½ el citroensap, 100-150 ml warme kippenbouillon, 2 t djinten, 1 t laos, 1 ½ t djahé, 1 t piment, 1 t kurkuma, 2 el ketjap, 1 el sherry, 1 el zoete soja, ½ el hoisin, 1 t sereh, 1 t ketoembar (of verse koriander), Klein snufje zeezout, 3 el (wok)olie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-03-2013
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk vleesgerecht met een zachte smaak. Het was overheerlijk!

INGREDIENTEN

500 gram magere runderlappen - 3 eetlepels olijfolie - 2 grote uien - 2 teentjes knoflook - 1/4 ltr rode wijn - 1 laurierblaadjes - 2 takjes tijm - 2 kruidenbouillontabletten - 1/2 eetlepel mosterd - 1 eetlepel honing - 1 afgestreken eetlepel bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-05-2007
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Met weinig inspanning een maximaal resultaat.

INGREDIENTEN

Olie, paar eetlepels, ong 1 kilo rundstoofvlees in grove stukken, bv riblappen, 1 grote ui, in dunne ringen, 1 eetl bloem, 2 eetl bruine basterdsuiker, 1 eetl tomatenpuree, 1 flesje Guiness of ander donker bier, 250 ml runderbouillon van blokje, 1 bosje verse groene kruiden als: rozemarijn, thijm, salie. Neem wat je in de tuin hebt staan of kunt krijgen in de winkel, twee laurierblaadjes, zout en peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-09-2008
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Het recept van deze overheerlijke rendang stond in een Allerhande van 2013. Ciska leerde van haar moeder in Indonesië deze rendang maken. Het originele recept werd in een stoofpan zonder deksel gemaakt. Ik heb het recept in mijn Slowcooker gemaakt. Volgens mijn gasten met heel veel succes. Bij de ingrediënten zie je steeds het originele ingrediënt staan met daarachter tussen haakjes het ingrediënt dat ik zelf heb gebruikt.

INGREDIENTEN

750 gram riblappen in blokjes van 2x2 cm. (ik het sukadelappen gebruikt), 2 rode Spaanse pepers, pitjes en zaadlijsten verwijdert, in kleine stukjes, 4 sjalotten, gepeld en gesnipperd, 3 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd, 3 cm verse gember, geschild in stukjes gesneden, 2 eetlepels pindakaas (met stukjes noot), 1 eetlepel kurkuma (geelwortel), Peper, zout, 2 eetlepels arachideolie (of zonnebloemolie), 2 stengels sereh (citroengras) (gehalveerd in de lengte), 1 limoen, schoongeboend, 1 runderbouillontablet, 1 blok kokos (santen, 200 gram) (ik heb 200 ml kokosmelk gebruikt)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-10-2017
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Lekkere rundvleessoep met witte bonen en veel groenten. Een heerlijke winterse maaltijdsoep.Deze soep kan heel goed gemaakt worden in de slowcooker. Je kunt het vlees ook rauw in de slocooker doen. Ik geef er de voorkeur aan het vlees even aan te braden. Geeft net iets meer smaak aan de soep. Doe de witte bonen - als je een potje gebruikt - pas op het laatst erbij. Alleen even warm laten worden. Kies je ervoor ongekookte bonen te gebruiken, dan kun je die gelijk met het vlees in de pan doen. Voeg dan het zout pas aan het einde toe, want zout zorgt ervoor dat peulvruchten niet snel gaar worden.

INGREDIENTEN

250 gram hachee-vlees of soepvlees -, 2 eetlepels olie -, 1 grote ui -, 2 teentjes knoflook -, 1 eetlepel tomatenpuree -, 2 eetlepels bloem -, 2 theelepels scherpe paprikapoeder -, 2 theelepels kruidnagelpoeder of 6 kruidnagels -, 1 blaadje laurier -, zout en peper -, 1 kleine winterpeen -, 1 grote aardappel -, 2 eetlepels fijngesneden bladselderij -, 1 potje of blikje (1/2 ltr) witte bonen -, 1 eetlepel fijngesneden peterselie -, 1/2 eetlepel witte azijn

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-02-2010
  • Joegoslavisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Lekker pittig (niet abnormaal pittig!) vleesgerecht dat je kunt eten met groenten en patatjes of aardappels, met rijst of lekker op een broodje.

INGREDIENTEN

** 1 kilo sukadelappen, ** 2 rode uien (klein gesnipperd), ** 4 teentjes knoflook (in plakjes gesneden), ** 1 rode peper (ontzaad en heel klein gesneden), ** 2 eetlepels tomatenpuree, ** 2 eetlepels rode wijn azijn, ** 75 ml ketjap manis (zoet), ** 30 ml ketjap asin (zout), ** 2 eetlepels gembersiroop, ** 2 eetlepels sambal oelek, ** 2 eetlepels Dijon mosterd, ** 1 dessertlepel gerookt paprikapoeder, ** 1 dessertlepel kerriepoeder, ** 1 theelepel djinten (gemalen komijn), ** 2 eetlepels bruine basterd suiker, ** bloem (om het vlees te bestrooien), ** 2 kleine bouillonblokjes (de ouderwetse van Maggi in de geel/rode verpakking, verkruimeld), ** zwarte peper en zout uit de molen (om het vlees te kruiden)naar smaak), ** beetje olie en bakboter

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-09-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Dit recept bevalt ons prima en sinds ik een slowcooker heb nog meer, geen omkijken meer naar. Ook bak ik het vlees,uien en de kruiden niet meer altijd aan maar gooi alles zo in de slowcooker.

INGREDIENTEN

1 kilo rundvlees (sukadelappen, doorregen lappen of magere of allebei), Wokolie / Rijstolie, 2 kleine pepertjes (zonder zaadjes of met voor extra pit), 1 grote ui grof gesnipperd, 3 tenen knoflook geperst, 2 tl Koenjit (kurkuma), 2 tl Laos (gemalen gelangawortel), 2 tl Djahé (gemberpoeder), 2 tl Ketoembar (gemalen koreanderzaad), 2 tl Sereh (gemalen citroengras), 2 tl Zwarte of witte peper, 2 tl Vetsin is een smaakversterker (hoeft niet persé), 3 tl (met kop erop) bruine of rietsuiker, 2 bouillonblokjes (rundvlees), 2 el droge kokos, blok santen, scheutje water, voor ieder persoon 1 ei

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-09-2015
  • Indisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Dit recept is eigenlijk best makkelijk. De braad het vlees even kort aan en daarna gaat alles in de slowcooker en hoef je er eigenlijk de hele dag niet meer naar te kijken...  

INGREDIENTEN

Ter voorbreiding voor het vlees:, 100 gram bloem, ziplock zakje (circa 1 kg inhoud), 1 eetlepel bbq kruiden rub, , Ingredienten:, 800 gram rundvlees (sukade lap), 5 aardappels, 1 grote rode ui, 2 kleine gele uien, 125 gram champignons, 5 winterpenen, 100 gram sperzieboontjes (voor gegaard), 3 teentjes knoflook, 15 ml worchestershire saus, 125 ml rode wijn, 500 gram tomaten (gezeefd of in blokjes), 100 ml appel cider azijn, 750 ml water, 1 theelepel cayene peper, 1 theelepel uien poeder, 1 theelepel paprika poeder

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-09-2016
  • Canadees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Koud buiten, warm in jou buik.

INGREDIENTEN

350 g mager runde stooflappen in blokjes van 3X3 cm, 20 ml zonnebloemolie, 350 g gekerfde sperziebonen, 1 grote ui in halve ringen, 1/2 rood en 1/2 groene peper met of zonder zaden, fijn of anders sambal, 2 teentjes knoflook, fijn, 1 klein wortel in kleine blokjes (voor kleur en smaak), 2 kruidnagels, 2 pimentkorrels, 1/4 t peper, 4 panklaar kleine aardappelen (ik verdeel ze dan elk in helft), 2 e citroensap, 1/4 t nootmuskaat, half om half witte wijn en water zodat het vlees bijna onder staat.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-08-2009
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Nu het buiten zo lekker koud is en er zelfs wat sneeuw te zien is, is het tijd voor een heerlijke winterse zuurkoolschotel. Dit recept is afgeleid van het Poolse gerecht Bigos. Bigos bevat altijd (veel) varkensvlees, karwijzaad en uiteraard zuurkool.  Ik besloot in deze trant verder te gaan, want wauw wat zag dat er lekker uit.Wij aten dit gerecht op de dag dat ik het ook gemaakt had. We hadden echter zo'n pan vol dat we het de volgende dag nog een keer konden eten. En jemig, het was toen zelfs nog lekkerder dan de eerste keer! Echt ik kan dit recept alleen maar aanraden, ik vond het heerlijk. Volgende keer bewaar ik het dan wel voor de volgende dag want dan is het nóg lekkerder.Ik gebruikte als vlees zuurkoolspek, varkenslappen en rookworst. Wil je dit liever anders? Geen probleem, gebruik gerust salami, hamlappen of zelfs rundvlees.

INGREDIENTEN

500 gr zuurkool, , 200 gr zuurkoolspek, in reepjes, , 400 gr varkenslapjes, in blokjes, , 1 grove rookworst, in plakjes, , 2 uien, grof gesneden, , 1 rode paprika, in grove stukjes, , 1 groene paprika, in grove stukjes, , 3 tenen knoflook, geperst, , 1 tl marjolein, , 1 tl karwijzaad, , 1 tl pikant paprikapoeder, , 1 blikje tomatenpuree, , 400 gr tomaten blokjes, , 2 el worchester, , 200 ml rode wijn, , 15 pruimen, doormidden (optioneel, geeft een zoete smaak), , stuk of 10 aardappels, geschild en in stukken, , scheutje tabasco

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-10-2017
  • Pools Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Dit is eigenlijk een recept (uit een boek) van Jamie Oliver. Ik heb het vorig jaar al eens gebrouwen en wat bewerkt door er mijn eigen draai aan te geven en echt, het is vreselijk lekker. Het is echt de moeite om dit de komende periode eens te maken en te proberen. Ook uitermate geschikt voor slowcooker, vetarm en slank, maar erg voedzaam. Past ook prima bij de komende twee seizoenen, herfst en winter.

INGREDIENTEN

500 gr runderpoulet of runderstoofvlees in blokjes, 2 stengels bleekselderij, 2 grote uien, 2 winterwortels, 1 blik tomatenpartjes (400 gr), 200 gr champignons in plakjes, Olijfolie, 1 volle el bloem, 1 t zeezout, Zwarte peper, 3 laurierblaadjes, Bosje verse selderij, 5 dl bier (let op: alleen pils)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-09-2012
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Een lekkere pittige rundvleesschotel. Extra lekker als je hem een dag tevoren voorbereidt. Lekker bij een pastagerecht.

INGREDIENTEN

2 uien - 2 teentjes knoflook - 150 gr winterpeen (of worteltjes) - 600 gr tomaten - 600 gr rundvlees (bijv. goulashvlees of hachee-vlees) - 2 eetl olie - 1 eetl tomatenpuree - 1/8 ltr rode wijn - 1/8 ltr bouillon van vleesbouillontablet - zout, peper - cayennepeper - eventueel 1 dl room

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-08-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heerlijke franse stoofschotel.

INGREDIENTEN

1 eetl. olijfolie, 400 gram lende of riblappen in blokjes gesneden., 2 eetl. bloem, 2 teentjes knoflook, 25 zilveruitjes uit een potje, 70 gram dobbelsteen spekjes, 200 ml rode wijn, 175 ml. rundbouillon, 1 eetl. tomatenpuree, 1 theel. gedroogde thijm of 2 takjes verse thijm., 2 laurierblaadjes, 125 gram Champignons in 4`en gedeeld, 100 gram winterwortel in dunne plakjes gesneden., flink wat verse peper en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-08-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk en super eenvoudig gerecht voor de slowcooker!

INGREDIENTEN

600 ons runderriblappen, 2 courgettes, 1 aubergine, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 potje zwarte olijven, 1 blikje (groot) geconcentreerde tomatenpuree, kruiden: gedroogde basilicum, tijm, oregano, 1 kruidnagel, 2 blaadjes laurier, chilipuree of poeder, 2 bouillonblokjes, peper, zout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-05-2009
  • Italiaans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

O la la dit is lekker! Ik had nog een enorme berg paddenstoelen over en heb dus stoofvlees gehaald en heb dit heerlijke gerecht bedacht ! Mensen die én van runderstoofjes houden én van paddenstoelen die moeten dit absoluut eens proberen. Dit is echt een geweldige smaaksensatie voor de hele familie! Lekker koken en dan lekker opsmikkelen of op rijst, of met aardappelpuree of met pasta zoals Tagliatelle. Eet er dan nog een bijgerecht bij, zie onder. Zo kom je lekker in de herfststemming en in die van de donkere dagen die gaan komen.

INGREDIENTEN

750 gr doorregen sukadelappen, 150 gr gerookte spekblokjes, 4 grote uien (halve ringen), 2 teentjes knoflook, 2 winterwortels, 1 bouillonblokje rund, 1 bouillonblokje bospaddenstoelen (AH), 1 t provencaalse kruiden, 1 t piment, 2 kruidnagels, 1 e paprikapoeder, 5 e Olijfolie, 3 e Roomboter, 40 gr bloem, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, 2 laurierblaadjes, 150 gr kastanje champignons, 100 gr shiitake, 50 gr cantharellen, 100 gr oesterzwammen, 500 ml gekookt water, 500 ml goede rode wijn, 1 blikje tomatenpuree (70 gr), Verse peterselie (fijn gesnipperd)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-09-2013
  • Frans
  •  > 120 min.

Mexicaans rundvlees uit de slow-cooker.

INGREDIENTEN

2 uien, 1 rode Spaanse peper, 2 teentjes knoflook, 500 gr sukadelappen, 4 eetlepels ketchup, 4 eetlepels olie, 2 1/2 dl runderbouillon, 100 gr chorizo aan één stuk, 1 blik kidneybonen in chilisaus (400 gr), 1 blik jonge maïskolfjes (425 gr, Golden Key), zout, , , ., , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2007
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit is een geweldig lekker recept, ik het op smulweb gezet om het met jullie te delen. Het idee is ontstaan toen ik dacht aan ingrediënten voor een echt herfstgerecht. (hoewel, in de winter zal het ook heerlijk smaken). Alles moest van mij in één pan dus groenten, vlees enz zodat ik alles tegelijk kon opscheppen. Ik had de neiging om knoflook toe te voegen maar heb het niet gedaan want knoflook heeft toch een eigen specifieke smaak, die zeer aangenaam is, maar de smaak van deze ingrediënten zou beïnvloeden en dat wilde ik niet. Dus besloten om het niet te doen. Vandaag voor de 1e keer gemaakt en we hebben er werkelijk van zitten smullen! Ik heb het gemaakt in de slowcooker en kan zijn dat de slowcooker die je hebt voorverwarmd moet worden (duurt meestal ongeveer 18 min, houdt daar rekening mee). Verder zie je onderaan dit recept bij serveertips hoe lang het ongeveer kan duren in de oven of op het gas.

INGREDIENTEN

1 kilo rundvlees (wat doorregen is het lekkerste), 60 gr bloem, Zonnebloemolie of olijfolie (geen extra vierge dat is zonde), Klontjes roomboter, 500 ml runderbouillon (bouillonblokjes of zelfgemaakt), 2 uien - gesnipperd-, Stukje gerookt ontbijtspek van ± 150 gram (in blokjes), 1 flinke tl gedroogde tijm of 1 el vers, 1 bakje kastanje champignons (in vieren of door de helft), 2 stengels bleekselderij (in kleine reepjes gesneden), 1 zakje gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) -(15 gram), 750 ml aardappelen (in kleine stukjes), 1 laurierblad, Zout en peper naar smaak, 250 gram diepvriesdoperwten, 60 ml rode wijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-10-2012
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Een gevonden basis recept met eigen inbreng..... Mijn eerste ervaringen met de slowcooker.

INGREDIENTEN

500 gr blokjes runderstoofvlees, 150 gr champignons, schoongemaakt en heel gehouden, 4 plakken bacon, in reepjes gesneden, ca. 12 sjalotjes geschild en heel gehouden, 2 uien gesneden in halve ringen, 1 dikke teen knoflook, geperst, 330 ml flesje bier (Guinness, etc), 1 eetlepel bloem, kruiden

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-11-2017
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Heerlijk mals stoofpotje qua smaak door de lekkere tomatensaus. Heerlijk op een portie pasta !

INGREDIENTEN

750 gram (doorregen) riblappen, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 50 gram braadboter, 1 eetl. bloem, 2 theel. verse tijmblaadjes of 1 theel. gedroogde tijm, 2 laurierblaadjes, 2 glazen rode wijn, 1 pakje gezeefde tomaten (0,5 lt), 2 theel. suiker, sap en geraspte schil van 1/2 citroen, zout en versgemalen peper, 2 vleestomaten, 2 eetl. zwarte olijven, zonder pit, 2 eetl. fijngehakte peterselie en/of ringetjes bosui

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-01-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top