Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

47 Reebiefstuk recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Met mosterdroomsaus op een witlofbedje.

INGREDIENTEN

4 reebiefstukjes,peper,1 grote of 2 kleine witlofstuikjes,35 gr. boter, 1 theel. verse tijm, 1 dl. wildfond(pot), 1 dl. slagroom, 1 eetl. mosterd, zout,1-2 eetl. maizena.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-03-2001
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Voor na de vakantie op de Veluwe

INGREDIENTEN

150 gr. reebiefstuk, 1 liter karnemelk, 2 dunne plakjes ontbijtspek, 1 eetl. cognac, 1 eetl. sherry, 1 eetl. tomatenketchup, 1 eetl. karnemelk, 1/2 schijf ananas uit blik, zout, peper en cayennepeper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-07-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 biefstukjes van een ree, 4 repen vetspek, opbindtouw, peper en zout, margarine,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

I.p.v. reebiefstuk kan ook gewone biefstuk gebruikt worden

INGREDIENTEN

3 dl kersenbier (kriekenbier of Kriek Lambiek), 1 sjalotje, fijngesneden, takje verse tijm, 1 eetlepel rode bessen- of cranberrygelei (pot), 2 eetlepels kersen zonder pit (potje) in reepjes, 4 reebiefstukken van ca. 125 gr, ca. 50 gr boter of margarine, 1/2 eetlepel aardappelmeel, zout, cayennepeper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 dl kersenbier (kriekenbier, bijvoorbeeld Kriek Lambiek), 1 fijngesneden sjalotje, takje verse tijm, 1 eetlepel rode bessen- of cranberrygelei (pot), 2 eetlepels kersen zonder pit (potje) in reepjes, 4 reebiefstukken van ± 125 gr, ± 50 gr boter, 1/2-1 eetlepel aardappelmeel, zout, cayennepeper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-08-2009
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

3 dl rode wijn, 1 eetlepel zonnebloem-of ma?solie, 1 ui schoongemaakt en fijngesnipperd, 2 worteltjes in plakjes gesneden, 1 takje peterselie, 5 zwarte peperkorrels, geplet, 1 snufje gedroogde tijm, zout, 4 reebiefstukken a circa 150 gram, 75 gram boter, 1 eetlepel bloem, 1 eetlepel groene peperkorrels uit blik of pot, 1/2 dl slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-05-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een feestelijk gerecht.

INGREDIENTEN

4reebiefstukjes van ong.100gr.per stuk(kogelbiefstuk kan ook)4eetl.(dieet)margarine,3eetl.bloem,4eetl.cognac,3eetl.juspoeder,3eetlp.roze peperkorrels(uit een potje)5eetl.mangosaus.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-12-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 reebiefstukjes, 1 zakje jachtsaus, 2 1/2 dl calvados, 1 dl slagroom, 60 gr rookspek, 20 gr boter, 1 theel thijm, zout/peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-12-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 reebiefstukjes, 100 g bacon, 1 ui, 250 g champignons, 2 el tomatenpuree, 2 dl bouillon, 1 el kervel, 3 el bloem, 40 g boter, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-10-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kerstrecept

INGREDIENTEN

4 reebiefstukken, 25 gr. boter, 50 gr. mozzarella, 0.5 dl. cognac, 1 dl. wijn, rode, 0.5 el. karwijzaad, 2 el. creme fraiche, 1 tl. bouillonpoeder, Peper, Zout, 0.5 dl. water

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bereiding ook geschikt voor hert of hinde.

INGREDIENTEN

300 g ree (hert of hinde), 350 g kastanjechampignons, 25 g boter, 5 tl roze of groene peperbolletjes, scheut cognac, 1 dl room, waterkers, 2 dl kalfsfond, zwarte peper uit de molen, zout, aardappelkroketjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-11-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 reebiefstukjes -, 4 eetlepels geroosterde amandelen - -, 1 dl slagroom of creme fraiche, 1 eetlepel mosterd -, 2 eetlepels olie -, 25 gram boter -, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 reebiefstukken, , zout, peper, basilicum, , 100 gram boter, , 200 gram champignons, , 2 borrelglazen wodka, , citroensap, 4 eetlepels zure room, , marjolein, tijm, , zilveruitjes, augurken, , peterselie, , suiker,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 250 gr witte druiven * 60 gr boter * 4 reebiefstukjes a 100 gram * 1 borrelglaasje cognac * 1,1/2 el bloem * 1/2 el bouillonpoeder * 3 el ontpitte kersen(uit potje) * 1 el groen peperkorrels * 1/2 dl rode port * 4 el slagroom of creme fraich

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 reebiefstukken a circa 150 gr...5dl karnemelk...zout...peper...75 gr boter.., 250 gr oesterzwammen,in stukjes gesneden...1dl rode wijn...1 eetl fijngehakte peterselie..

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 g witte druiven, 60 g boter, 4 reebiefstukjes a 100 g, 1 borrelglasje coqnac, zout, versgemalen peper, 11/2 el bloem, 1/2 el bouillonpoeder, 3 el ontpitte kersen(uit potje), 1 el groene peperkorrels, 1/2 dl rode port, 2 el slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-11-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*4 reebiefstukjes, *100 gr. bacon of katenspek, *1 ui, *250 gr. champignons, *2 el. tomatenpuree, *2 dl. bouillon, *1 el. kervel, *3 el. bloem, *40 gr. boter of margarine, *zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-07-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*4 reebiefstukjes, *100 gr. bacon of katenspek, *1 ui, *250 gr. champignons, *2 el. tomatenpuree, *2 dl. bouillon, *1 el. kervel, *3 el. bloem, *40 gr. boter of margarine, *zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 reebiefstukken à 125 gr, 3 dl Boon Kriek Lambic, 1 fijngesneden sjalotje, 50 gr boter, zout, cayennepeper, 1 eetlepel cranberrygelei, takje verse tijm, 2 eetlepels kersen zonder pit, ½ - 1 eetlepel aardappelmeel

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-12-2008
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*4 reebiefstukjes, *100 gr. bacon of katenspek, *1 ui, *250 gr. champignons, *2 el. tomatenpuree, *2 dl. bouillon, *1 el. kervel, *3 el. bloem, *40 gr. boter of margarine, *zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Op een witlofbedje

INGREDIENTEN

4 reebiefstukjes, peper, 1 grote of 2 kleine struikjes witlof, 35 g boter, 1 theelepel verse tijm, 1 dl. wildfond pot,1 dl. slagroom, 1 eetlepel mosterd, zout, 2 theelepels maizena,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-03-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

*4 reebiefstukjes, *4 el. geroosterde amandelen, *1 dl. slagroom of creme fraiche, *1 el. mosterd, *2 el. olie, *25 gr. boter of margarine, *zout en peper, , Tip:, Vervang mosterd door hotketchup en gebruik olijfolie.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*4 reebiefstukjes, *4 el. geroosterde amandelen, *1 dl. slagroom of creme fraiche, *1 el. mosterd, *2 el. olie, *25 gr. boter of margarine, *zout en peper, , Tip:, Vervang mosterd door hotketchup en gebruik olijfolie.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-07-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*4 reebiefstukjes, *2 el. kappertjes (gedroogde bloemknoppen), *peterselie, *selderie, *bieslook, *50 gr. boter of margarine, *1 dl. slagroom, *zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*4 reebiefstukjes, *250 gr. oesterzwammen of grotchampignons, *2 el. zilveruitjes, *1 ui of 2 sjalotjes, *2 el. tomatenpuree, *2 el. bloem, *2 tl. grillkruiden, *2 el. olijf- of notenolie, *0,5 tl. tabasco, *25 gr. boter of margarine, *1 tl. wildkruiden, , Tip:Vervang oesterzwammen door kastanjechampignons en voeg een scheutje zoete ketjap toe.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*4 reebiefstukjes, *2 el. kappertjes (gedroogde bloemknoppen), *peterselie, *selderie, *bieslook, *50 gr. boter of margarine, *1 dl. slagroom, *zout en peper, , Tip:, Vervang kappertjes door gekleurde peperkorrels,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*4 reebiefstukjes, *250 gr. oesterzwammen of grotchampignons, *2 el. zilveruitjes, *1 ui of 2 sjalotjes, *2 el. tomatenpuree, *2 el. bloem, *2 tl. grillkruiden, *2 el. olijf- of notenolie, *0,5 tl. tabasco, *25 gr. boter of margarine, *1 tl. wildkruiden, , Tip:Vervang oesterzwammen door kastanjechampignons en voeg een scheutje zoete ketjap toe.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-07-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*4 reebiefstukjes, *2 el. kappertjes (gedroogde bloemknoppen), *peterselie, *selderie, *bieslook, *50 gr. boter of margarine, *1 dl. slagroom, *zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-07-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Met paddestoelen en saffraan rijst

INGREDIENTEN

4 reebiefstukjes van ca. 160 grboter200 gr gemengde paddestoelen1 teen knoflook2 aubergine's in dunne lange plakkenrozemarijn, Voor de saffraanrijst., 1 gesnipperde ui , 75 gr boter> , 200 gr basmatirijst., 1 eel. azijn. , 1 zakje(silvo)saffraan., 1 liter gevogeltebouillon., Voor de portsaus, 200 ml port.100 ml rode wijn.2 gesnipperde sjalotjes.1 el suiker.200 ml wildfond.50 g boter.p$z

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-11-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 stuk(s) aardappel, 100 mililiter aceto (saus), 1 stuk(s) appel, 20 gram basterdsuiker (deventerkoek), 20 gram boter (hertenbiefstuk), 150 gram deventerkoek, 1 liter kippenbouillon( aardappels), 1 theelepel(s) olie (reebiefstuk), 20 gram poedersuiker (deventerkoek), 4 stuk(s) reebiefstuk, 4 stuk(s) truffelaardappel, 100 gram vosbessen (saus), 100 mililiter water (deventerkoek), 1 theelepel(s) zout en peper, 1 theelepel(s) zout en peper (reebiefstuk)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-11-2012
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Neem er een goed glas rode wijn bij!

INGREDIENTEN

1 reebiefstuk van 3 a 4 ons, 1/2 glas rode wijn, 1/2 glas port,scheutje gembersiroop, 1 ons ontbijtspek in reepjes, 1 tl tomatenpuree, verse kervel, tijm naar smaak, 1 laurier, 2 fijngesnipperde sjalotten, 1 el bramenjam, 1 el mango chutney, snufje 4-kruidenpoeder, bindmiddel voor de saus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-07-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Verrassend aardige combinatie en supermakkelijk te bereiden. De porties zijn zeer klein en geschikt als onderdeeltje van een veelgangenmenu. Recept komt uit de Good Food Kerstspecial, 2005

INGREDIENTEN

- 1 reefilet van ongeveer 200 gram, - een pot wildbouillon, - 10 gedroogde dadels, - 3 theelepels boter, - 50 gram afsnijsel van reevlees, - bouquet garni, - blaadjes fijngehakte munt.

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-2005
  • Tussengerecht
  •  10-20 min.

Met reebiefstukjes en shii-takes in twee verschillende sauzen komt je wel heel verrassend voor de dag

INGREDIENTEN

2,5 dl wildfond, 1 eetlepel Madeira, 1 theelepel Provencaalse kruiden, 2 dl gevogelte fond, 3 eetlepels slagroom, 2 eetlepels citroensap, 1 theelepel witte peperkorrels, 100 gr boter of margarine, zout, 4 reebiefstukjes a 125 gr, (vers)gemalen peper, 100 gr doosje shii-takes, 250 gr panklare groene kool, 2 theelepels roze peperbessen (potje), 2 schone theedoeken zonder wasmiddelenluchtjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 reebiefstukjes a 125 gr, 60 gr boter of margarine, 8 plakjes diepvries bladerdeeg, 1 bakje champignons, 2 sjalotjes, 3 el Madeira, 1 el slagroom of koksroom, 2 takjes peterselie, 50 gr roompaté, 3 eierdooiers, 2 el bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-12-2007
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ziet er werkelijk prachtig uit en wat vooral plezierig is, smaakt ook nog eens zeer goed

INGREDIENTEN

4 reebiefstukjes a 125 g, zout, peper, 60 g boter, 8 plakjes diepvriesbladerdeeg, 1 bakje grotchampignons, 2 sjalotjes, 2 el madeira, 1 el slagroom, 2 takjes peterselie, 50 g roompate, 3 eierdooiers, 2 el bloem

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-08-2000
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Hoofdgerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

4 reebiefstukjes, , Voor de marinade:, 2,5 dl rode wijn, 1 wortel, 1/2 ui, 1 stengel bleekselderij, 1 teen knoflook, enkele jeneverbessen, 2 peperkorrels, laurierblaadje, 2 eetl azijn, 2 eetl honing, , En verder:, 4 verse vijgen, boter om te bakken, zout en peper, 25 gr boter, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 worteltjes, 1 dunne prei, 4 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 4 kwartels (poelier vragen de kwartels te ontvellen en de borstjes eraf snijden), 3 takjes peterselie, 1-1/2 tl tijm, 1 laurierblaadje, 6 witte peperkorrels, 1/2 bekertje slagroom á 125 ml, 2 el cognac, (maïzena), 2 plakjes katenspek (25 gram), 2 reebiefstukjes á 75 gram, zout, peper, 25 gr. boter of margarine

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-10-2007
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dit kan ook met een runderbiefstukje gemaakt worden.Een recept van een topkok !

INGREDIENTEN

4 reebiefstukjes a 125 gram, 60 gram boter, 8 plakjes diepvries bladerdeeg, 1 bakje champignons, 2 sjalotjes, 3 el madeira, 1 el slagroom, 2 takjes peterselie, 50 gram roompate, 3 eierdooiers, 2 el bloem

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2006
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Weer net even anders! De reebiefstuk van mijn buurman (jager) De asperges van Jan Kierkels uit Boerakker

INGREDIENTEN

4 reebiefstukjes, 4 eetl.oosterse roerbakolie, 1 fijngesneden rode ui, 1 gehakte teen knoflook, 350 ml wildfond of runder, 3 eetl. kikkoman (japanse sojasaus), 20 witte asperges, 250 gr.gesneden kastanjechampignons, 2 cm gemberwortel, 1 rood pepertje, 1/2 eetl.bruine suiker, 1/2 l kippenbouillon van een blokje

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2010
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Een combinatie recept van een recept dat ik vond op smulweb (Reebiefstuk en kwartel met cognacsaus) en dat ik heb gecombineerd met de bijgerechten van een recept van het restaurant Het Veerhuijs.

INGREDIENTEN

4 ree medaillons van 75gr, 4 kwartels, Voor de saus:, 2 worteltjes, 1 dunne prei, 4 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 4 kwartels, 3 takjes peterselie, 1-1/2 tl tijm, 1 laurierblaadje, 6 witte peperkorrels, 1/2 bekertje slagroom á 125 ml, 2 el cognac, 200 ml Jus de Veau, zout, peper, , Voor de structuren van pompoen:, 1 fles pompoen, 50 ml wijnazijn, 25 gr suiker, 75 ml water., 2 el honing., olie., Scheutje room., Pompoenpitten, Honing., , Voor de opmaak., Erwten cress, Aspergescheuten.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-10-2015
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top