Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

865 Pittige kip recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil.

INGREDIENTEN

Plm. 400 gram kipfilet, Peper, zout, Bloem, 2 eetlepels olijfolie, 1 blikje tomatenblokjes, 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, ½ rode Spaanse peper, 2 theelepels oregano, plm. 100 gram dunne plakjes pittig belegen kaas, 1 glas droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Vaak gegeten in Mexicaans restaurant, smaakte zo goed dat ik het ook zelf heb geprobeerd, en het was erug lekker!

INGREDIENTEN

-grote zak nacho chips, chili of cheese flavoured., -200 gr gehakt., -200 gr kipfilet, -cheddar of andere pittige smeltkaas, -quacemole(recept komt), -salsa, uit een potje of zelf gefabriceerd, -chilipoeder, -tomatenpuree en ketchup, -tabasco, -peper en zout, - mexicaanse kruiden voor vlees, -flesje rode wijn, -paprika of mexicaanse mix van groenten, -eigen inbreng is hier zeer welkom!, gooi erbij wat je lekker lijkt., -een lekker biertje voor tijdens de voorbereiding.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-2000
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit is een heerlijk pittig kipgerecht. In het (oorspronkelijk Engelse recept ) staat; "De zalige marinade maakt dat de kip een gouden korstje krijgt en bij het proeven van de binnenkant zal het water in je mond komen het is zacht en pittig!" Wauw! En omdat ik las dat het maar 210 cal. p.p.. heeft moest ik het natuurlijk proberen! Je kunt dit nog pittiger maken als je wat chili of andere pittige kruiden toevoegt maar voor ons is het pittig genoeg. Vandaag (11.01.2012) weer eens gemaakt, de marinade was vrij dik, waarschijnlijk door de mosterdpoeder die ik gebruikt heb (schoot wat uit met de lepel) maar de smaak was perfect dus de volgende keer leng ik het wat aan met water. Tip De marinade heb ik gemaakt voor 2 dikke kipfilets (bij elkaar 550 gram). Heb je 4 flinke filets maak  dan een dubbele hoeveelheid marinade. 

INGREDIENTEN

De maten zijn afgestreken eetlepels (Maar ik heb behoorlijk grote eetlepels), 1 el hot curry poeder, 1 el gemberpoeder, 1 el Gemalen komijn (djinten)., 1 halve el pittige mosterd (of 1 tl mosterdpoeder), 2 el. Abrikozenjam, 5 -6 el. Worcestershire sauce (inderdaad zoveel maar je kunt minder nemen), 3-4 el. Citroensap, 2 -3 el. tomatenpuree., Vers gemalen zwarte peper (± 2 tl), 2 -4 tenen knoflook uitgeperst (meer of minder naar smaak ik nam er 4), 2 el. zonnebloem of olijfolie (of van beiden 1 el), 4 kipfilets, Eventueel zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2006
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

HEEEEEEEEEEEERLIJK recept van Ramon Beuk!! Van de week gezien op teevee, vanavond gemaakt en het komt beslist vaker op tafel. Penne in een sausje van gesmolten kaas met gegrilde kipfilet en gegrilde groenten. Het was superlekker!!! Thank you Ramon.

INGREDIENTEN

, 2 kipfilets, 150 gram champignons, 1 rode paprika, 1 el fijngehakte basilicum, 1 fijngesneden rode peper, 1 tl suiker, 1 el limoensap, 150 gram pasta (penne, fusilli), 1 dl kookroom, 75 gram pittige, geraspte kaas, olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2004
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit rijstgerecht bevat zeer weinig calorien, zodat je rustig een tweede keer kunt opscheppen.

INGREDIENTEN

1 pak rijst, 3-4 ons kipfilet, in kleine blokjes gesneden., 1 grote ui, gesnipperd, 1 rode paprika, klein gesneden, 250 gram witte kool, zwarte peper, knoflookpoeder, Olijfolie., , Voor de marinade:, 50 ml.Ketjap, 3 eetlepels azijn, zwarte peper, knoflook, cayennepeper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2001
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 gr kip, 2 in ringen gesneden uien, 2 teentjes in fijne plakjes gesneden knoflook, 4 hardgekookte eieren, 2 eetl. boter, 2 a 3 eetlepels pittige kerriepoeder, 400 gr panklare sperziebonen, 1 1/2 dl kippenbouillon (van een tablet), peper, zout, 1 klein bekertje demi creme fraiche, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, aardappels of rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2004
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Het recept van deze heerlijke kip met mango vond ik in een Duits tijdschrift. Ik heb het iets aangepast en er bleef een verrukkelijk gerecht over dat we zeker vaker zullen eten. Echt een succes! Mijn man houdt niet van fruit in de warme maaltijd maar dit vond ook hij heel erg lekker.

INGREDIENTEN

2 uien - 1 teentje knoflook - 1 rode Spaanse, peper - 1 rijpe mango - 400 gram kipfilet - 1 eetlepel olie - 2 theepels kerriepoeder - 1/4 liter slagroom - 1 dl kippenbouillon (van tablet) - 3 eetlepels mango chutney (Pataks bij AH) - cayennepeper - zout - 2 theelepels citroensap - 1 eetlepel gehakte bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Deze heerlijke salade doet het uitstekend bij de BBQ. Maar ook als onderdeel bij een buffet.

INGREDIENTEN

250 gr Macaroni,Of andere penne, 300 gr kipfilet, 3 el olijfolie, 5 el rode pesto, 1 el citroensap, 1 knoflookteentje uit de knijper, 250 gr. cherry tomaatjes in vieren gesneden, 4 lente uitjes fijngesneden, 2 el basilicum, 100 gr geraspte pittige kaas.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-05-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kip met een indisch tintje, lekker met witte rijst of met stokbrood

INGREDIENTEN

400-500 gr kipfilet, paprika, uien, champignons, ketjap manis, zoete chilissaus (of sambal), zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-12-2009
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kipfilet weer eens heel anders. Door de bacon krijgt de kip een pittige smaak. De romige portsaus maakt er iets bijzonders van.

INGREDIENTEN

4 halve kipfilets, ½ kippenbouillontablet, 8 dunne plakjes bak-bacon, 2 teentjes knoflook, 2 eetl olijfolie, 15 gram boter, 1 flink glas rode port, 150 ml (koks) room, zout, peper, gedroogde oregano

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Foto volgt, zit op mijn fotorolletje.

INGREDIENTEN

400 gram kipfilet - 3 uien - 2 eetlepels olijfolie - 2 teentjes knoflook - 1 kopje tuinkruiden-drinkbouillon - 2 eetlepels azijn - 9 eetlepels ketjap manis - 4 eetlepels ketchup - 6 eetlepels bruine basterdsuiker - 1 theelepel sambal oelek - 4 eetlepels pindakaas - 300 gram tauge - pond sperzieboontjes - 1 rode paprika, voor de groenten : 1 dikke ui - 2 bouillonblokjes - scheutje ketjap - kruiden naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

250 gram kip, 2 eetlepels Pindaolie, , Marinade: 2 tenen knoflook; fijnfijngesneden, 1 theelepel kerrie, 1 theelepel gemberpoeder(Djahe), 1 ui; fijngesneden, 1 eetlepel rijstazijn, 1 eetlepel ketjap manis, 1theelepel sambal,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-01-2012
  • Thais Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een lekker pittige soep waar je automatisch warm van wordt op koudere dagen!

INGREDIENTEN

2 el zonnebloemolie, 1 teentje knoflook (fijngesneden), 1 Spaans pepertje (ragfijn gesneden), 2 el gember (vers, geraspt), 2 sjalotjes (gesnipperd), 2 el kerriepoeder Madras of Garam Massala, 1 el koenjit, 2 el bloem, 1,5 L warme kippenbouillon, 400 gr kipfilet (in heel dunne reepjes), 2 flinke stangen prei (in dunne ringetjes), 2 dl kokosmelk, 2 el koriander (fijngesneden)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2012
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Supermakkelijk te maken, ook ideaal om gasten te serveren, bijna iedereen vindt het lekker.

INGREDIENTEN

400 gr. kipfilet, 3 uien, 2 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 kopje drinkbouillon (tuinkruiden), 2 el azijn, 9 el ketjap, 4 el ketchup, 6 el bruine basterdsuiker, 1,5 tl sambal (of naar smaak), 4 el pindakaas, 300 gr. tauge.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-04-2006
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker als er mensen komen eten en altijd een succes !!

INGREDIENTEN

* 400 gram kipfilet, * 3 uien, * 2 tenen knoflook, * 1 kopje kippen tuinkruiden bouillon, * 2 eetlepels azijn, * 4 eetlepels ketjap manis, * 5 eetlepels ketjap asin, * 4 eetlepels ketchup, * 4 eetlepels bruine suiker, * ½ eetlepel sambal badjak ( Kan altijd nog iets meer ), * 4 eetlepels pindakaas, * 300 gram taugé

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-12-2008
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

2½ el olijfolie traditioneel (C1000), 400 g kipfilet, in stukjes, 750 g panklare prei, 2 el kerriepoeder, 1 blik ananasstukjes op lichte siroop à 227 g, 1 bekertje crème fraîche à 125 ml, peper, zout, 1 pakje Maggi Puree voor ovenschotels à 2 zakjes, 3 el bieslook, geknipt,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-10-2006
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijke, pittige, slanke saus met kipstukjes. Eet het met basmatirijst

INGREDIENTEN

500 gr kipfilet, 1 gesnipperde ui, 3 el olie, 1 stokje kaneel, 1 a 2 laurierblaadjes, 6 kruidnagels, 1 tl kardemompoeder, 2 el gembersiroop, 4 tenen knoflook (geraspt of geperst), 1 tl chilipoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder, 2 blikken gepelde tomatenstukjes (a 400 gr), 1 tl zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2013
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een werkelijk heerlijk Indonesische kipschotel, lekker pittig met veel smaak. Krijgt niemand spijt van !

INGREDIENTEN

Een mooie vette scharrelkip van 1.5 kilo gesneden in 8 stukken, 2 el verse gember (ragfijn), 2 el sojsaus, 1 kopje honing, 8 !! knoflookteentjes (ragfijn), Beetje zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Anders dan de pittige kip recepten die ik tot nu toe gemaakt heb (met foto)

INGREDIENTEN

2 kipfilets2 tenen knoflook? kopje ketchup? kopje ketjap manis1 ui1 theelepel Chinees 5-spices poeder1 eetlepel sambal (badjak)olie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-10-2004
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijke pittige kip uit Argentinie, die eerst gemarineerd word en later in de marinade gestoofd. Superzachte kip in een heerlijke pittige saus.. Smullen!! Dit kan ook met biefstuk, dan alleen de biefstuk in de (grill)pan bakken, de Chimichurry erover gieten en dan direct serveren.

INGREDIENTEN

VOOR DE CHIMICHURRY:, 2 rode uien (fijngesnipperd), 4 teentjes knoflook (fijngesnipperd), 2 flinke tomaten (in kleine blokjes), 2 groene Spaanse pepers (gesnipperd), 6 el peterselie (heel fijngesneden), 2,5 dl olijfolie, 1 dl witte wijnazijn, 1 el zout, 1 el zwarte peper, , 4 kipfilets (schoongemaakt en in reepjes), 2 el olijfolie

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-08-2013
  • Argentijns
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 bakje kipkluifjes (ongeveer 600 gram), 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels tomatenketchup, 3 eetlepels sesamzaad, 2 eetlepels olie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2005
  • Kinderkeuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ik kreeg dit recept van een vriendin, het is een makkelijk te maken recept maar ik heb het wel aangepast aan eigen smaak en tevens aangepast voor de slowcooker. Mocht je geen slowcooker hebben dan kan dit gerecht ook in de oven of op het gas. Hier even een overzicht van de tijden (ongeveer) In oven: zet de oven op 200 °C voor ± 40 - 45 min. In braadpan (deksel op de pan) ook ongeveer 40-45 min. In slowcooker ± 2- 3 uur (hangt van je slowcooker af). Op 03.03.2012 weer eens gemaakt maar nu voor 4 personen. De ingrediënten die ik voor 4 personen heb gebruikt zet ik er vetgedrukt achter.Ik heb nieuwe foto`s bij dit recept geplaatst. Ps Mijn vorige slowcooker mocht ik niet voorverwarmen, mijn huidige slowcooker moet ik voorverwarmen. Slowcookers (net als ovens) variëren in bereidingstijd. Ik vermeld hier de tijden die voor mijn slowcooker gelden.

INGREDIENTEN

2 kippenbouten - 4, 1 grote ui (grof gesneden) - 2 , 4 tenen knoflook (klein gesneden) - 8, Stukje verse gember (± 5 cm - geschild en geraspt) - 5 (opgehoopte) theelepels geraspte gember., 1 citroen (schoongeboend, schil geraspt en daarna het sap uitgeperst) - grote citroen, 1 bakje Boemboe voor Ajam Paniki -2, ( o.a. van Conimex of koop bij Toko.), 4 el Gembersiroop - 8, (bvb Royal Mail- Australische Gembersiroop- te koop bij supermarkt.), Ongeveer 300 ml kippenbouillon. (van bouillonblok of zelf gemaakt)- 400 ml, Scheutje (Olijf)olie idem, Wat bloem of allesbinder om eventueel het vocht te binden. 1 eetlepel allesbinder

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-10-2009
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Voor liefhebbers van hartige brokken is dit recept ideaal.

INGREDIENTEN

1 kip, 2 gesnipperde teentjes knoflook, 1 eetlepel ketjap, olie, 2 eetlepels grove mosterd, sap van een citroen, 1 gesnipperde ui, indien gewenst, een theelepel sambal oelek, zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk pittig kipgerecht geserveerd met rijst en groenten. Een onverwacht succes! Hoe ik tot dit en andere recepten ben gekomen kan je ook lezen op http://hetetenisklaar.wordpress.com

INGREDIENTEN

400 gram kipfilet, , Voor de marinade:, 6 el ketjap manis, 6 el azijn, 6 el tomtenketchup, 2 tl sambal badjak, 1/4e tl trassi, 1 tl djinten (komijnzaad), 1 tl ketoembar (korianderzaad), 1 tl djahé (gemberwortel), , En verder:, scheutje (kook)room, 2 uien, 1 teentje knoflook, 200 gram champignons, 2 el pindakaas, zonnebloemolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-05-2010
  • Fusion
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

De kipfilet moest op dus heb er een lekkere, makkelijke en snelle (weekend)hap van gemaakt. Ideaal voor de lunch, tussendoor of als snel bijgerecht. Eet dit met een lekkere klodder vers gemaakte knoflooksaus (Aioli) of Tzatziki, wraps of pitabroodjes of met een portie Franse frietjes en salade. Snel, niet te vet, niet moeilijk te maken en onbeschaafd lekker

INGREDIENTEN

2 flinke kipfilets, 1 rode ui, 1 ui, ¾ rode puntpaprika, 2 teentjes knoflook, ½ t cayennepeper, 2 t pittige paprikapoeder, 1 t djinten (komijn), 1 t kaneel, 2 t korianderpoeder (ketoembar), Zeezout, Vers gemalen zwarte peper, Flink olie (om krokant te wokken)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-2013
  • Grieks
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 eetlepels olijfolie, 4 sneden oud stokbrood, 8 teentjes knoflook, gepeld, 1? kip, van huid ontdaan en in stukjes verdeeld, 3 dl droge witte wijn, enkele draadjes saffraan, 3 eetlepels gehakte verse peterselie, 3 kruidnagels, versgeraspte nootmuskaat, zout en versgemalen zwarte peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een pittig borrelhapje.

INGREDIENTEN

1 Kilo kipfilet., 3 eetlepels sambal., 2 theelepels gemberpoeder., 1 prei in heel dunne reepjes., 3 teentjes knoflook., ketjap.,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-07-2000
  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.

Gefrituurde stukjes kip in een smaakvolle marinade.

INGREDIENTEN

3 kipfilets, uitje, 3 teentjes knoflook,(uitgeperst), bodempje olijfolie, , , 4 a 5 eetlepels soyasaus, 4 a 5 eetlepels gembersaus, 1 eetlepel pepersaus (matouks) of peper, snufje zout, 2 eetlepels 5-spice powder, klein beetje suiker, 1 ei, bloem, zonnebloemolie (om in te bakken)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-07-2000
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

300 gram basmati rijst, 3eetl. Olie, 1 rood pepertje, 1teentje knoflook,fijngesneden, 400g kipfilet in blokjes, 2 eetl.gembersiroop., 2zakken grof gesneden wokgroenten, 1/2 zakje koriander fijngesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-02-2013
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Kip, prei, kidneybonen, mais, paprika, ui, knoflook, roerbakrijst, mix voor roerbakrijst, tacosaus pittig,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-2000
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 bakjes 1 minuut basmati rijst à 150 gram, 3 eetlepels olie, 1 rode peper(in fijne ringetjes), 1 teentje knoflook(fijngesneden), 400 gram kipfilet(in blokjes), 2 eetlepels gembersiroop, 2 zakken grof gesneden wokgroenten à 400 gram, 1/2 zakje koriander à 15 gram(fijngesneden).,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-09-2007
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Zoet - pittig

INGREDIENTEN

700 gr. kipfilet, 1 rode, 1 gele, 1 groene paprika, een ui, bakje champignons, 5 el ketjap, 3 el bruine basterdsuiker, 5 el chilisaus, (evt. nog wat sambal), 5 el bloem, el azijn, 2 el olie, nogmaals 2el olie voor t bakken van de groente,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-09-2008
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk pittig gerecht dat zowel oosters als europees kan zijn door de bijgerechten

INGREDIENTEN

Kip-oestersaus-olijfolie-gembersiroop-hot chilisaus-water-chilipoeder-zout en peper-1 verse rode paprika

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-02-2001
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 stengels citroengras (sereh) 4 teentjes knoflook 3 sjalotjes 1 spaanse peper 1 eetlepel suiker zout 1 dl Taise vissaus 4 kipkarbonaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gram Kipfile, 3 Uien, 2 el. Olijfolie, 2 Teentjes Knoflook, 1 Kopje Drinkbouillon(tuinkruiden), 2 el. Azijn, 9 el. Ketjap, 4 el. Ketchup, 6 el. Bruine Basterdsuiker, 1 el. Sambal, 4 el. Pindakaas, 3 ons Tauge

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-10-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Pittige kip uit de oven. Door de braadzak blijven alle sappen behouden en hoeft er geen extra vet toegevoegd te worden. Lekker licht!

INGREDIENTEN

6 kippenbouten, 14-16 aardappelen, 2 preien, 1 bos peen, 2 chili pepers, 1 doosje (15g) verse koriander, 6 takjes verse tijm, 1 bol knoflook, 6 theelepels paprikapoeder, ketjap, olijfolie, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-01-2010
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Dit is een Indisch gerecht wat je snel en met weinig ingredienten klaarmaakt.

INGREDIENTEN

2 Kipfilets, 6 spaanse pepers, 3 eetlepels suiker, 6 eetlepels ketjap A, knoflook.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-04-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

5 eetl ketjap,5 eetl.sherry,1theel.sambal,1 ui,3oo gr.kipfilet,1 rode paprika,brocoli,200 .pandanrijst,100ml.creme fraiches, 2 eetl suiker,allesbinder.5 eetl.notenolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit is een lekker recept uit het herfstnummer Smult 5. Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb.  Kijk op www.smult.nl voor onze acties!

INGREDIENTEN

2 el neutrale olie, 1 teentje knoflook, geperst, 1 tl gemalen komijn, 2 tl pittige paprikapoeder, 1/2 el gedroogde oregano, 250 g kipfilet, 6 tomaten in stukjes, 6 wraptortilla's, 1 klein kropje romaanse sla, in brede repen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-09-2014
  •  
  •  20-30 min.

Makkelijk gerecht met kipfilet, taugeh en rijst.

INGREDIENTEN

300 gr. kipfilet in blokjes, 2 gesnipperde uien, 2 tenen knoflook geperst, 1 kop drinkbouillon (tuinkruiden), 2 el. azijn, 9 el. ketjap manis, 4 el. ketchup, 6 el. bruine suiker, 1 el. sambal, 4 el. pindakaas en een pak verse tauge.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-10-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top