Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

12 Pebre recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Saus die je bijvoorbeeld over geroosterd vlees kunt doen of als bijgerecht.

INGREDIENTEN

3 takjes verse koriander (te verkrijgen bij de Turkse of Marokkaanse winkels), 1 ui in fijne reepjes gesneden of gesnipperd, 2 teentjes knoflook uit de knijper, 2 tomaten geschild (geweld in water)en fijngesneden, Azijn, Olie, zout en peper, spaanse peper, zonder pitjes en in reepjes gesneden.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-09-2000
  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Groene pikante saus die niet mag ontbreken bij brood, empanadas, varkensvlees en gekookte aardappelen.

INGREDIENTEN

2 groene chilipepers, 2 tenen knoflook, 4 bosuitjes, 2 kopjes vers korianderblad, 1 theel oregano, 2 eetl olijfolie, 2 eetl rode wijnazijn, zout & peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-12-2008
  • Chileens
  •  0-10 min.

Pebre (rood en groen) is een pikante saus die in Chili gebruikt wordt om op het brood te doen dat vooraf aan een maaltijd geserveerd wordt.

INGREDIENTEN

Pebre Rojo, 2 gepelde tomaten, zonder pitjes en heel klein gesneden, ? ui, heel klein gesneden, 1 eetlepel peterselie, 2 teentjes knoflook, heel klein gesneden, zout en peper, gemalen komijn, olijfolie, , Pebre verde, 2 groene pepers, zonder pitjes, heel klein gesneden, 2 teentje knoflook heel klein gesneden, 2 koppen koriander, 4 bosuitjes, heel klein gesneden, 2 eetlepels olie, 2 eetlepels wijnazijn, zout en peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-04-2001
  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Malse steak op Chileense wijze.

INGREDIENTEN

4 bosuitjes, 1 bos koriander, 3 tomaten, 2 tenen knoflook, sap van een halve citroen plus rasp, extra vierge olijfolie, 1 tl sambal, 300 gram ribeye op kamertemperatuur

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-11-2016
  • Chileens Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 uien, door de helft in plakken, 1/2 theelepel suiker, 1 1/2 pond ossehaas, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel knoflookpoeder, 1/2 theelepel oregano, 1/2 theelepel zwarte peper, 1/2 theelepel komijn, olijfolie, , Pebre,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-01-2009
  • Chileens Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Voor ongeveer 4 dl., , 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel rode of witte wijnazijn, 2? dl water, 8 eetlepels vers gehakte koriander (cilantro), 2 fijngehakte uien, 1 eetlepel pasta of puree van rode chili, of 1 theelepel fijngesneden, verse, hete chili zonder zaad of ribben, een vleugje fijngehakte knoflook, ? theelepel zout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-2002
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gebarbeqeued vlees

INGREDIENTEN

2 kg. vlees, 1 teentje geperste knoflook uit de knijper, 1 eetl. zwarte peper, 1 snufje gemalen komijn, 1/2 eetl. azijn, 2 eetl. olijfolie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-09-2000
  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Geroosterd vlees op satestokjes. Vaak worden ze in Chili in stalletjes verkocht.

INGREDIENTEN

1/2 kg. bovenbeenstuk rund, 1/8 worstjes (vienesas zijn de Chileense variant van Frankfurters), 1/4 longanizas Deze worstjes zijn van schapenvlees gemaakt, maar in Nederland zou je een echte Chorizo kunnen gebruiken., 1 ui doormidden, 1 tomaat doormidden, 1/2 rode peper, azijn, olie, zout en peper naar smaak, oregano, 8 satestokjes,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-12-2008
  • Chileens
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 vleestomaten, 4 teentjes knoflook, 2 sjalotten, 1 rode peper, verse koriander, zout, olijfolie, 1,5 kilo aardappelen, 4 kippenpootjes, 500 gram rundergehakt, 2 grote uien, 1 teen knoflook, 12 olijven, handje gewelde rozijnen, 2 hard gekookte eieren, geraspte kaas, paneermeel, peper en zout, komijnzaad, nootmuskaat,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-12-2008
  • Chileens
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

600 gram groene erwten, 11/4ter koud water, 4 eetlepels olijfolie, 6 grof gesneden uien, ? theelepel fijngehakte knoflook, 6 tomaten, zonder vel of zaadjes en grof gesneden, 11/2eelepel gedroogde basilicum, 1 theelepel oregano, vers gemalen zwarte peper, 450 gram pompoen, zonder schil of zaad en in blokjes van 21/2 gesneden, 100 gram maiskorrels, vers of uit blik, 1 theelepel zout,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-07-2002
  • Chileens Bijgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

600 gram groene erwten, 1? liter koud water, 4 eetlepels olijfolie, 6 grof gesneden uien, ? theelepel fijngehakte knoflook, 6 tomaten, zonder vel of zaadjes en grof gesneden, 1? theelepel gedroogde basilicum, 1 theelepel oregano, vers gemalen zwarte peper, 450 gram pompoen, zonder schil of zaad en in blokjes van 2? cm gesneden, 100 gram maiskorrels, vers of uit blik, 1 theelepel zout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-06-2002
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.

Een visrecept uit het Middeleeuwse kookboek van Mestre Robert: Libre del coch

INGREDIENTEN

- brasem (of een andere zoetwatervis) schoongemaakt en in stukken gesneden, - Een mengsel van gemalen saffraan, peper, nootmuskaat en zout, - olie, - Peterselie, munt, marjoraan. Eventueel kan er ook wat gedroogde koriander aan toegevoegd, - wat citroensap, - een handvol krenten en amandelen (optioneel),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-07-2000
  •  
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top