1. Home
  2. Recepten
  3. Paasmannetje

Paasmannetje recepten (7) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Paasmannetje

INGREDIENTEN

Voor het deeg : 250 gram bloem - 250 gram volkorenmeel - 1 zakje gist - 1 eetlepel suiker - 1 ei - 25 gram gesmolten boter - 300 ml melk - 2 theelepels zout - Voor de garnering : 4 eieren - rozijnen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 250 graden.

Bereidingswijze

Doe de bloem met het volkorenmeel in een kom. Maak een kuiltje in het midden en strooi de Dr. Oetker Gist en de suiker erin. Giet de helft van het losgeklopte ei en de wat bekoelde gesmolten boter erop. Begin vanuit het midden te roeren en schenk er geleidelijk de melk bij. Kneed van de ingredienten een soepel deeg en meng er op het laatste het zout door. Verdeel het deeg na 10 minuten kneden in 4 porties en laat die afgedekt op een warme plaats 1 uur rijzen. Kneed het dan opnieuw door en vorm van elke portie een soort kegel met een puntige en een stompe kant. Knip de punt zo in dat er 2 benen ontstaan en vorm van de stompe bovenkant het hoofd en de armen. Leg op de buik een vers ei en vouw de armpjes eromheen. Maak de ogen, neus en mond van een paar rozijnen. Leg de mannetjes op de beboterde bakplaat, laat ze nog 30 minuten rijzen en bestrijk ze met de rest van het losgeklopte ei. Bak ze in een voorverwarmde oven 25 minuten.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-03-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Paasmannetje

INGREDIENTEN

7 kleine eieren, 1 pak witbroodmix, 25 g boter of margarine, 1 eetl. suiker, 18 krenten of rozijnen,

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2003
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Paasmannetje.

Leuk voor het paasontbijt.

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 250 g bloem, 250 g volkorenmeel, 1 zakje Gist, 1 eetlepel suiker, 1 ei, 25 g gesmolten boter of margarine, 300 ml melk, 2 theelepels zout., , Voor de garnering:, 4 eieren, rozijnen.

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-03-2004
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Paasmannetje en boterlammetjes

Deze mogen zeker niet ontbreken bij een Paasontbijt of brunch

INGREDIENTEN

7 kleine eieren1 pak witbroodmix25 g boter of margarine1 eetl. suiker18 krenten of rozijnen

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-03-2003
  •  
  •  30-60 min.

paasmannetje met boterlammetje

INGREDIENTEN

Voor 6 mannetjes : 7 kleine eieren - 1 pak witbroodmix - 25 gram boter - 1 eetlepel suiker - 18 rozijnen

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-03-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Paasmannetje en boterlammetjes

INGREDIENTEN

7 kleine eieren, 1 pak witbroodmix, 25 g boter of margarine, 1 eetl. suiker, 18 krenten of rozijnen,

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2003
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Paasmannetje en boterlammetjes

Boodschappen 2002

INGREDIENTEN

7 kleine eieren, 1 pak witbroodmix, 25 g boter of margarine, 1 eetl. suiker, 18 krenten of rozijnen, ,

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-01-2004
  •  
  •  60-120 min.
Nieuwste paasmannetje recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top