1. Home
  2. Recepten
  3. Paashaastaart

Paashaastaart recepten (7) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Paashaastaart

Deze Paashaastaart komt natuurlijk met Pasen weer bij de koffie. De taart is helemaal Pasen! Dit jaar (2011) bak ik de taart ook voor het bejaardentehuis. (eigen foto volgt!)

INGREDIENTEN

Biscuitbeslag: Boter voor het invetten van de vorm - 4 eieren - 120 gram basterdsuiker - mespunt zout - 75 gram bloem - 25 gram maizena. Afwerking en vulling: 1/4 liter slagroom - 2 zakjes slagroomversteviger - 2 theelepels suiker - 2 dl advocaat - chocoladevlokken - 12 paaseitjes of paasfiguurtjes - 1 chocolade Paashaas van plm. 10 cm hoogte

Voorbereiding

Biscuitdeeg: Oven voorverwarmen op 175 graden. Springvorm invetten en bestuiven met bloem. Boven kom eieren breken. Suiker en zout toevoegen. Kom boven een pan met warm water zetten en 10 minuten kloppen tot het mengsel dik en romig is. Bloem en maizena erboven zeven en luchtig door het beslag scheppen (niet roeren). Beslag in de vorm scheppen en bovenkant gladstrijken. Op rooster in midden voorverwarmde oven 45 minuten bakken. De taart is goed als hij veerkrachtig aanvoelt.

Bereidingswijze

Slagroom met slagroomversteviger, suiker en advocaat stijf kloppen. Met een lang mes de taart in twee plakken snijden. Onderste plak met 1/3 van de advocaatroom bestrijken. Andere plak erop leggen. Zijkanten met nog 1/3 van de advocaatroom bestrijken. Op groot bord chocoladevlokken strooien. Taart met 2 handen oppakken (1 onder en 1 boven) en zijkanten door de chocoladevlokken rollen. Bovenkant van de taart met rest advocaatroom bestrijken. Rand van de taart met paaseitjes garneren. Chocolade Paashaas in het midden van de taart zetten.

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-03-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.

PAASHAASTAART

Een bewerkelijk recept ,maar daar heb je wel iets voor!Want de smaak van deze taart is net zo lekker zoals een taart van de banketbakker!

INGREDIENTEN

VOOR HET GEKNEDE DEEG:, * 175 g Tarwebloem, * 1 Afgestreken theelepel Bakpoeder, * 50 g Suiker, * 2 Zakjes Vanillesuiker, * 125 g Koude Boter of Margarine, VOOR HET BISCUITDEEG:, * 3 Eidooiers, * 4 Eetlepels Warm Water, * 125 g Suiker, * 1 Zakje Vanillesuiker, * 3 Eiwitten, * 75 g Tarwebloem, * 75 g Maizena, * 15 g Cacao, * 2 Afgestreken theelepels Bakpoeder, * 75 g Gesmolten,afgekoelde Boter of Margarine, VOOR DE GARNERING:, * 100 g Pure Chocolade, * 30 g Kokosvet, * 2 Eetlepels Kersenjam, VOOR DE VULLING:, * Circa 200 g Mandarijntjes (uit blik), * 50 cl Slagroom, * 1 Zakje Vanillesuiker, * 2 Zakjes Klop-vast, * 4 Eetlepels Mandarijnesap, * 40 g Gehakte Pistache-noten of Chocoladehagel, * Gekleurde Paas-eitjes,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-03-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Paashaastaart

INGREDIENTEN

6 eidooiers -, 90 gram poedersuiker -, 1 flesje rumaroma -, 6 eiwitten -, 90 gram suiker -, 180 gram gezeefd meel -, 1 koffielepel backin -, 70 gram kokosrasp -, 70 gram gesmolten boter -, , Voor de creme :, 4 eetlepels melk -, 50 gram suiker -, 1 eetlepel boter -, 1 koffielepel maizena -, 30 gram kokosrasp -, 2 eetlepels rum -, 1/4 liter slagroom -, 1 zakje klop-fix -, , Voor het bestrijken :, beetje kersenconfituur -, 1/4 liter slagroom - 1 zakje klop-fix -, , Voor de garnering :, 70 gram roze marsepein -, beetje chocolade glazuur -, een beetje kokosrasp, , ,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-03-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Paashaastaart

INGREDIENTEN

400 gram zachte boter- 400 gram suiker- 400 gram bloem- 300 gram poedersuiker- 8 eieren- ? pot bosvruchtenjam- 2 citroenen- ? zakje gemalen kokos- suiker-eitjes- 2 roze marshmallows- rode en bruine smarties Eventueel andere taartversieringen en 1 pakje chocolade glazuur

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-04-2003
  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Hartige Paashaastaart

Pasen is niet compleet zonder Paashaas en met deze haas bij je lunch is het echt een feest! Kijk hoe ik hem maak op https://youtu.be/8bUhaY-3Vh4 of op http://www.kootjekookt.nl

INGREDIENTEN

200 gram speltbloem + extra voor je werkblad, 100 gram koude roomboter, ½ theelepel zout voor het deeg, 6 eetlepels koud water, 150 gram zalmfilet, 150 gram gamba's, 5 bosuitjes, 3 eieren, 2 eetlepels kwark, 1 eetlepel dille, 2 eetlepels honing, 100 gram zachte geitenkaas, Peper en zout

  • Europees
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-03-2016
  • Europees
  •  60-120 min.

PAASHAASTAART VAN WITTE CHOCOLADE

Geen Pasen zonder een heerlijke paashaastaart ! 

INGREDIENTEN

TAART :, , 225 g Solo Patisserie ( boter ), 185 g fijne kristalsuiker, 4 grote eieren, 1 tl vanille-extract, 225 g zelfrijzende bloem (of 220 g bloem met 1 tl bakpoeder), 100 g geraspte witte chocoladeschilfers, , VANILLEGLAZUUR :, , 175 g Solo Patisserie ( boter), 500 g poedersuiker, 1 tl vanille-extract, 1 el afgekoeld gekookt water, , DECORATIE :, , 100 g witte chocolade, Roze hagelslag, Kant-en-klaar, wit glazuur, Roze en witte marshmallows, 10 g gesmolten fondantchocolade €" voor de ogen, mond en het neusje, 80 g gesmolten fondantchocolade €" voor de oren

  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-03-2017
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste paashaastaart recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top