1. Home
  2. Recepten
  3. Paashaasjes

Paashaasjes recepten (19) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Paashaasjes.

INGREDIENTEN

10 haasjes. Voor het deeg: 450 g gezeefde gladde bloem 1 pakje Gist 1 snuifje zout 60 g zachte boter ? l lauwe melk 1 ei 1 eigeel 70 g poedersuiker 1 pakje vanilline suiker Geraspte schil van 1 citroen (onbehandeld) Voor het versieren en beschilderen: 1 geklutst ei 20 rozijnen een beetje poedersuiker.

Voorbereiding

Oventemperatuur: Elektrische oven: 190? (voorverwarmd). Gasoven: Stand 3 ? 4 (voorverwarmd). Meng de bloem met de gist in een hoge beslagkom. Voeg nu de overige ingredienten toe en kneed het geheel tot een soepel deeg. Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic of een handdoek, tot het deeg dubbel zo hoog is.

Bereidingswijze

Kneed het deeg nog eens en snijd alles in 10 gelijke delen. Snijd van elk deel telkens 1/3 af voor het hoofdje en een iets kleiner deel voor de staart. Vorm met de rest een rolletje voor het lichaam, maak de uiteindes hiervan iets dunner en snijd een inkerving voor de voeten in het deeg. Leg de rollen op een met bakpapier belegde bakplaat, trek de uiteindes iets uit elkaar en bestrijk alles met een beetje van het geklutste ei. Vorm met het deegstuk voor het hoofdje een hart. Trek zachtjes aan de uiteindes om oren te verkrijgen en druk het zachtjes tegen het lichaam. Rol het stukje deeg voor de staart tot een bolletje en leg deze op het lichaam. Bestrijk de hoofden en de staarten met het ei. Druk rozijnen in het hoofd om zo ogen te verkrijgen. Laat nu de paashazen op een warme plaats rijzen tot ze 1/3 groter geworden zijn. Schuif hierna de bakplaat in het onderste gedeelte van de voorverwarmde oven, ongeveer 25 minuten. .

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-03-2004
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Paashaasjes

INGREDIENTEN

Voor het deeg :, 450 gram gezeefde gladde bloem -, 1 pakje gist -, 1 snuifje zout -, 60 g zachte boter -, 1/4 liter lauwe melk -, 1 ei -, 1 eigeel -, 70 g poedersuiker -, 1 pakje vanillesuiker -, geraspte schil van 1 citroen, onbehandeld -, , Voor het versieren en beschilderen :, 1 geklutst ei -, 20 rozijnen -, een beetje poedersuiker, ,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-03-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Paashaasjes Met Een Eitje

Leuk voor kinderen, vrolijke paashaasjes van brooddeeg met een eitje.

INGREDIENTEN

1 pak wit broodmix, 25 g boter, 1 el suiker, 12 krenten, 2 eieren en 4 henneneitjes voorgekookt, 1 losgeklopt ei.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-03-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

paashaasjes met ei

Paashaasjes met ei! Voor 6-8 stuks!

INGREDIENTEN

1 pak broodmix(wit), 25 g boter of margarine *, 1 el suiker *, 12 - 16 krenten *, 6-8 henneeitjes(kleine eitjes), 1 ei losgeklopt *, Extra nodig:bakplaat,ingevet.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-04-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Gevulde Paashaasjes

INGREDIENTEN

2-3 gevulde varkenshaasjes(keurslager), 45 gr boter, 4 tomaten, groene pesto, 1 bolletje mozzarella, zout, peper.

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-03-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Guitige Paashaasjes

Baktijd: Boven-/Onderverwarming: 180 C, 15 - 20 Min. Heteluchtoven: 170 C

INGREDIENTEN

1 pak Tante Fanny Vers, Zoet Zanddeeg 300 g, 1 ei om mee te bestrijken, Glazuur:, 100 g poedersuiker, Sap van een 1/2 citroen

  •  
  •  
  • Geplaatst op04-03-2014
  •  
  •  

paashaasjes en paaskuikentjes.

INGREDIENTEN

125 gram bloem, 60 gram basterdsuiker (wit), 1 zakje(s) vanillesuiker, naar smaak zout, 90 gram boter, 1 pakje(s) chocoladeglazuur, naar smaak krenten, 100 gram poedersuiker, 1 eetlepel(s) Advocaat, 1 theelepel(s) koenjit,

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-02-1999
  •  
  •  60-120 min.

Zoete paashaasjes

INGREDIENTEN

Voor het gistdeeg:500 g bloem, 1 zakje Gist 50 g suiker, 1 zakje Vanillesuiker, snufje zout 150 ml verse room 150 ml melk (op kamertemperatuur) 75 g boter of margarine, , Voor het bestrijken en versieren:1 eigeel (Middel) 1 eetlepel melk, spaghetti en rozijnen. Maak een papieren sjabloon van een paashaas.

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-04-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Paashaasjes met moddervoetjes

Voor ongeveer 30 koekjes

INGREDIENTEN

300 gram zelfrijzend bakmeel, 150 gram witte basterdsuiker, 225 gram boter, een half losgeklopt ei, snufje zout, 1 ons pure chocolade,

  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2003
  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.

Paashaasjes Met Ei

Uit de Tip van april 2000

INGREDIENTEN

1 pak broodmix wit, 25 gr boter of margarine, 1 el suiker, 12-16 krenten, 6-8 henne-eitjes(kleine eitjes), 1 ei - losgeklopt.

  • Kinderkeuken
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-03-2000
  • Kinderkeuken
  •  60-120 min.

Zoete paashaasjes

INGREDIENTEN

Voor het gistdeeg:, 500 g bloem, 1 zakje gist, 50 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, snufje zout, 150 ml verse room, 150 ml warme melk, 75 g boter of margarine, , Voor het bestrijken en versieren:, 1 eigeel (Middel), 1 eetlepel melk, spaghetti en rozijnen

  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-03-2005
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Paasboterham

Om te smullen

INGREDIENTEN

2 bruine boterhammen, beetje boter, paashagel, witte chocolade paashaasjes

  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-04-2000
  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.

Aardbeien-Advocaatpudding

INGREDIENTEN

2 dl blanke vla, 1 dl advocaat, 1/8 l slagroom, 2 pakjes aardbeien-yoghurt bavarois, 1 puddingvorm a 1 l, 6 chocelade paashaasjes, spuitbus slagroom.

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-06-1999
  • Nederlands
  •  > 120 min.

paastaart

INGREDIENTEN

3 eieren, 100 g bruine basterdsuiker, 75 g zelfrijzend bakmeel, 25 g maïzena, 2 eetl. cacaopoeder (geen instant), Voor de afwerking:, 0.125 l slagroom, 1 eetl. suiker, 1 pot wit met bruin chocoladesmeersel, 3 eetl. gemengde bruine en witte chocoladevlokken, chocolade paaseitjes en/of paashaasjes om te garneren

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2007
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Paastaart

Voor een springvorm met een doorsnee van 20 cm.

INGREDIENTEN

Voor de taart bodem:, 3 eieren100 gr. bruine basterdsuiker75 gr. zelfrijzend bakmeel25 gr. maizena2 eetl. cacoapoeder (geen instant)Voor de afwerking:, 1/8 l. slagroom1 eetl. suiker1 pot wit met bruin chocoladesmeersel3 eetl.gemengde bruine en witte chocoladevlokkenchocoladeeitjes en/of paashaasjes om te garnerenbakpapier

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-03-2003
  •  
  •  60-120 min.

Paastaart

INGREDIENTEN

3 eieren, 100 g bruine basterdsuiker, 75 g zelfrijzend bakmeel, 25 g maizena, 2 eetl. cacaopoeder (geen instant), Voor de afwerking:, 0.125 l slagroom, 1 eetl. suiker, 1 pot wit met bruin chocoladesmeersel, 3 eetl. gemengde bruine en witte chocoladevlokken, chocolade paaseitjes en/of paashaasjes om te garneren, Overig:, bakpapier,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Paastaart

INGREDIENTEN

3 eieren, 100 g bruine basterdsuiker, 75 g zelfrijzend bakmeel, 25 g maizena, 2 eetl. cacaopoeder (geen instant), Voor de afwerking:, 0.125 l slagroom, 1 eetl. suiker, 1 pot wit met bruin chocoladesmeersel, 3 eetl. gemengde bruine en witte chocoladevlokken, chocolade paaseitjes en/of paashaasjes om te garneren, Overig:, bakpapier,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Paastaart

INGREDIENTEN

3 eieren *, 100 gr bruine basterdsuiker *, 75 gr zelfrijzend bakmeel *, 25 gr maizena *, 2 el cacaopoeder (geen instant) *, Voor de afwerking:, 0.125 l slagroom *, 1 el suiker *, 1 pot wit met bruin chocoladesmeersel *, 3 el gemengde bruine en witte chocoladevlokken *, chocolade paaseitjes en/of paashaasjes om te garneren

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Marcepein

En chocolade zijn klassieke combinaties, met allerlei smaakjes en kleurtjes is alles mogelijk.

INGREDIENTEN

200 gram gepelde amandelen, 250 gram gezeefde poedersuiker, 1 eiwit, wat druppels citroensap, voedselkleurstof

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-03-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.
Nieuwste paashaasjes recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top