1. Home
  2. Recepten
  3. Multiculturele

Multiculturele recepten (7) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Multiculturele Kip

Hot en spicy kippenpootjes met lekker veel knoflook, druiven, rozijnen en mango. Dit moet je proeven!!

INGREDIENTEN

1 1/2 cup pitloze druiven, 1 cup rozijnen die in heet water zijn geweld, halve rode parika in reepjes, 7 tenen knoflook, 1 1/2 cup soyamelk, halve tl komijn, 3 tl hete kerrie, halve tl chilipoeder, 1/4 cup olijfolie, 1 ui, halve cup witte wijn, halve mango in kleine stukjes, 4 ontvelde kippenpoten, 1 tl. peterselie

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Bak de kippenpoten in de olie tot ze bruin zijn. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken. Snijd de ui in schijven. Doe 2 tl olie en 1 tl suiker in een koekepan en bak de ui daarin tot deze gecaramellizeerd is. Haal uit de pan en zet opzij. Zet tevens een halve cup van de wijn, de mango en een halve cup druiven apart. Doe de overige ingredienten, behalve de kip, in de blender en pureer. Doe de kip in een glazen ovenschotel die in ingesmeerd met olijfolie. Verdeel de puree over de kip en bak dit 40 minuten. Neem de kip uit de oven en verdeel hier de ui over, het grootste deel van de mango en de rode paprika en het restje wijn. Bak weer 15 minuten. Leg de kippenpoten op vier borden en garneer met de overgebleven mango, paprika en de in tweeen gesneden druiven.

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-09-2001
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bobotie Gehaktballen

Bobotie is van oorsprong een Zuid-Afrikaans gerecht met smaakmakers uit Maleisië, India en Arabische keuken. Als topping komt er een Engelse vla over van eieren en melk. Een kleurvolle gerecht uit een multiculturele regenboog land.

INGREDIENTEN

1 kg lam of mager rundergehakt, olie, 2 grote uien, fijn, 1 vol e kerriepoeder, 1 t geelwortel, 2 t zout, half t peper, 1 t suiker, 4 e sjalot edik of 3 e witte azijn, 1/2 kop rozijnen in lauwwarm water voor een half uur geweekt, erna uitgelekt en wat fijner gesneden, 3 e vruchten chutney (mango is lekker), paneermeel om stevige gehaktballen van te maken, 3-4 eieren vermengd met melk, citroenbladeren, 100 g amandelen, in kleine stukjes gesneden,  

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-08-2014
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gehaktbal met pittig Palet

Een multiculturele balletje vol van smaak.

INGREDIENTEN

500 g half om half gehakt, 1 e komijn, 1 t koriander, 1/4 kruidnagel, 1/2 t laurierbladpoeder, 1/4 t gemalen kaneel, 1 t oregano, 1/4 t gedroogde tijm, 1 e kristalsuiker, 1 teentje knoflook, fijn, 1 t zeezout, 1/2 t zwarte peper, 1 t chilipoeder, 1/4 t cayennepeper, 1 t paprika, 1 e appelazijn, , olie en boter voor bakken, runde vond voor koken, maïzena/water papje

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2016
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Indiase tomaten chutney

Een Indiase chutney voor bij kerrie gerechten en Indiase brood. Zien ook mijn artikel: Chutney-atjar-pickle-sambal uit een multiculturele keuken.

INGREDIENTEN

6 middelgrote tomaten, in blokjes, 1 e geraspte gember, 4 groene pepers in lengte gehalveerd, , VERDER: , mespunt asafetida (Hing), bij Indiase toko`s te kopen, t komijnzaad, 1 t zwarte mosterdzaad, 2 laurierblaadjes, 1/2 t paprikapoeder, 1/2 t geelwortel (kurkuma), 1 t maïzena, 2 e verse koriander, grof gesneden, 1 t zout, , peper, 2-3 e suiker (afhangende hoe zuur de tomaten zijn), 2 e olie,

  • Indiaas
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2011
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Creoolse kipstoofpot

In Suriname is de Creoolse keuken een onderdeel van de multiculturele keuken.

INGREDIENTEN

1 eetl. fijngehakte knoflook1 eetl. gehakte verse tijm, of 3/4 theel, gedroogde tijm1 theel. mosterdpoeder1/2 theel. zout1/2 theel., scherpe paprikapoeder1/2 theel. geplette zwarte peperkorrels350 gr. kippendijvlees, in 1 cm brede reepjes350 gr. kippenborstfilet, in 1 cm. brede reepjes, sap van 1 citroen15 gr. ongezouten boter1 grote ui, in ringen5 stengels bleekselderij, in 1 cm., brede repen gesneden en die in stukjes van 2 cm.1 1/2 eetl. bloem1250 gr. tomaten, ontveld, ontdaan van zaad en gehakt, of800 gr tomaten uit blik, uitgelekt en gehakt2 laurierblaadjes1 eetl. olijfolie250 gr. okra, in 3 cm lange stukken gesneden1/2 l. kippenbouillon1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd, in 1/2 cm. brede, lange reepjes gesneden1 groene paprika, zaadlijsten verwijderd en in, 1/2 cm brede, lange reepjes gesneden

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-04-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Couscoussalade

Dat is nou het leuke van een multiculturele samenleving: lekker mixen met elkaars puike producten. Hollandse kaas met Marokkaanse couscous smaakt heerlijk!

INGREDIENTEN

300 g voorgekookte couscous (pak), 100 g rozijnen, 150 g belegen Goudse kaas in blokjes, 500 g tomaten in stukjes, 1 ui gesnipperd, het sap van 2 citroenen (? 1dl), ? a 1 dl olijfolie, 50 g gehakte groene kruiden (peterselie, munt, bieslook, kervel), peper en zout

  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  20-30 min.

Couscoussalade

Dat is nou het leuke van een multiculturele samenleving: lekker mixen met elkaars puike producten. Hollandse kaas met Marokkaanse couscousbr> smaakt heerlijk!

INGREDIENTEN

300 g voorgekookte couscous (pak), 100 g rozijnen, 150 g belegen Goudse kaas in blokjes, 500 g tomaten in stukjes, 1 ui gesnipperd, het sap van 2 citroenen (? 1dl), , ? a 1 dl olijfolie, 50 g gehakte groene kruiden (peterselie, munt, bieslook, kervel), peper, zout

  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-08-2005
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.
Nieuwste multiculturele recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top