Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

2.326 Mexicaanse recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Vaak gegeten in Mexicaans restaurant, smaakte zo goed dat ik het ook zelf heb geprobeerd, en het was erug lekker!

INGREDIENTEN

-grote zak nacho chips, chili of cheese flavoured., -200 gr gehakt., -200 gr kipfilet, -cheddar of andere pittige smeltkaas, -quacemole(recept komt), -salsa, uit een potje of zelf gefabriceerd, -chilipoeder, -tomatenpuree en ketchup, -tabasco, -peper en zout, - mexicaanse kruiden voor vlees, -flesje rode wijn, -paprika of mexicaanse mix van groenten, -eigen inbreng is hier zeer welkom!, gooi erbij wat je lekker lijkt., -een lekker biertje voor tijdens de voorbereiding.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-2000
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Deze Mexicaanse taart lijkt eigenlijk wel een beetje op lasagne. En dan bedoel ik niet zozeer de smaak, want met de fajitas kruiden de jalapeno en de mais is het toch zeker wel een echt Mexicaans gerecht. Het komt door de manier van klaarmaken met de opbouw van de laagjes tortilla`s. Voor mensen die vegetarisch eten, die kunnen heel gemakkelijk het gehakt vervangen door kidneybonen.

INGREDIENTEN

- 8 kleine tortilla`s (bloem, mais of meergranen), - 500 gr. rundergehakt, - 400 gr. tomaten, - 200 gr. zure room, - 1 rode paprika, - 1 ui, - 1 bolletje knoflook (of 4 tenen), - 1 klein blikje mais (140 gr.), - 1 zakje Mexicaanse kruiden mix voor fajitas, - 2 el. jalapeno (uit een potje), - geraspte kaas (naar smaak), - 2 el. koriander.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2013
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Heerlijke Mexicaanse ovenschotel, snel klaar, met alles erin wat lekker is en nog gezond ook!!!

INGREDIENTEN

400 gram kipfilet,zakje seasoningmix voor taco's, 2 rode uien, 1 rode paprika, 1 courgette, 1/2 blikje maïs, 1 bekertje creme fraiche, 150 gram geraspte kaas, nacho cheese tacochips.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2007
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Dit is géén recept van mij zelf, maar van een andere, bevriende, Amsterdamse, scheepskok op de grote vaart die helaas enkele jaren geleden is overleden, het heeft doorgegeven en maak ik als het kouder is graag nog wel, iets aangepast, na. Waarom? Omdat je er heerlijk warm van word. Al die smaken en die pittige specerijen, heerlijk! Je raakt er niet alleen verzadigd van, maar hij is ook erg lekker! Probeer zelf maar als je van pittig eten houd.

INGREDIENTEN

500 gr HOH of rundergehakt, 2 uien, fijn, 3 teentjes knoflook, fijn, 2 verse tomaten, fijngehakt, 1 rode paprika in blokjes, 1 blik (of pot) bruine bonen, 1 blikje mais, Klein potje olijven, olijfolie, 1 t chilipoeder, ½ t komijn, 1 ½ t paprikapoeder mild, ½ groene peper zonder zaad, fijn, Zwarte peper uit de molen, Zeezout (indien nodig naar smaak), 1 el citroensap, ½ kopje Mexicaanse salsa of meer al naar gelang hoe pittig, Verse peterselie (gesnipperd), 1 dl Koksroom of zure room, Zakje belegen kaas of wat geraspte romige cheddar

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2012
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Een populair eenpansgerecht die ik regelmatig maakte in mijn studententijd. Blijft lekker.

INGREDIENTEN

4 kipfilets, in repen gesneden, 1 rode paprika, in stukken, ? blikje maiskorrels of blikje mini maiskolfjes, 250 g champignons, in dikke plakjes, 3 tenen knoflook, geperst of fijngesneden, 1 ui, gesnipperd, 250 g rijst, zakje tortillachips (naturel of kaas), zakje Mexicaanse kruiden (Casa Fiesta, bv. enchilada of faijtamix), zakje geraspte kaas, * Voeg eventueel Mexicaanse pepersaus of sambal toe tijdens het bakken,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2003
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1zakje celavita minikriel, 250gr rundergehakt, mexicaanse kruiden, olijfolie, 2eetl.creme fraiche, klein potje mexicaanse groentenschotel, kruidenmix voor chili con carne, 150gr geraspte kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-07-2005
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een variant op de bekende spaanse aardappeltortilla. Met tacosaus, olijven en kaas erop oogt het als een pizza. Makkelijk te maken en erg lekker.

INGREDIENTEN

, 250 g aardappelen (3 middelgrote, 5 kleine), 1-2 uien, 4 e.l. olijfolie, zout, liefst kruidenzout (Herbamare), versgemalen zwarte peper, 5 eieren, ½ bosje bieslook (of wat basilicum of peterselie), tacosaus, ongeveer een half potje, zwarte olijven zonder pit in plakjes gesneden (facultatief), ons jong belegen kaas, in dunne plakjes of stukjes (facultatief),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-08-2007
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit stoofpotje is een heerlijk en zonnig gerecht dat ook prima geschikt is voor in de zomer.  Dit eenpansgerecht is ook bij uitstek geschikt voor op de camping of voor mensen die op 1 pitje moeten koken. Zorg wel dat je een grote pan hebt want je moet ook alles nog goed kunnen omscheppen. TIP: Dit gerecht is ook ideaal als je voor wat meer mensen moet koken want je kunt de hoeveelheden eenvoudig vermeerderen.

INGREDIENTEN

- 8 kippendrumsticks (dijen of kipfilet kan ook), - 1 ui, - 400 gram (kastanje) champignons, - 500 gram krieltjes, - 3 paprika's (rood, geel, groen), - 4 teentjes knoflook, - 4 tros tomaten, - 1 klein blikje tomatenpuree, - 2 el fajitas kruiden, - 200 ml kippenbouillon (tablet), - handvol koriander, - 1 el jalapeno, - 1 limoen, - olijfolie en/of vloeibare braadboter (ik gebruik meestal de variant met olijfolie), - peper en zout, - maïzena of allesbinder,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-08-2015
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Smaakt zoals ik het in Mexico gegeten heb.

INGREDIENTEN

*een rijpe avocado*een ontvelde tomaat,zonder zaadjes*1 teen knoflook*citroensap*zout*evt.een fijngesneden rood pepertje

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-1999
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Mexicaanse ovenschotel met tortilla chips

INGREDIENTEN

300 gram gehakt, 1 uitje en twee teentjes knoflook, 1 pot mexicaanse groente schotel (je kunt natuurlijk ook zelf een bonen-mais mix maken), 1 zakje taco kruiden, 125 mililiter creme fraiche, 1 zak tortilla chips, 100 gram geraspte Goudse kaas, olijf olie om te bakken.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2004
  • Mexicaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Schaal kipfilet (ca. 350 g), in blokjes, 2 el olie, 500 g Mexicaanse wokgroente (zak 750 g, diepvries), 1 pakje sugo pastasaus pikant (390 g), 1 doosje ananas (doosjevol, 250 g diepvries), 1 pak tortilla wraps (8 stuks, 320 g), 1 zakje gemalen kaas Goudse jong 48+ (175 g),

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2011
  • Mexicaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Yummie, yammie wat was dit lekker! Er waren tortillas over van de wraps die op moesten dus wat doe je er dan mee? Yes een tortilla taart bouwen! In die zakken zitten 8 tortillas en je hebt er minimaal 6 nodig. Dit is op zich een erg eenvoudig recept, snel te maken, maar oh zo lekker! Binnen een uur staat deze schotel dampend op de tafel. Het is zo op want iedereen smult er van, ook de kleine smullertjes.

INGREDIENTEN

400 gr gehakt HOH, 1 ui, 1 rode paprika, 2 teentjes knoflook, 1 blik mais, 1 blik kidneybonen, 1 blik tomatenblokjes, 1 zak tortillas, 150 gr roomkaas (bakje Bressot met peper en paprika), 300 ml magere bio yoghurt, Chilipoeder, Paprikapoeder zoet, Paprikapoeder heet (pikant), Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Tabasco, Olijfolie, 1 zakje geraspte belegen of oude kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2014
  • Mexicaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

175 g Varkensgehakt half om half, 1 eetlepel sesamzaad, 1 sjalotje (fijngesnipperd), ½ eetlepel boter, 1 eetlepel kruiden (Mexicaanse), 8 plakjes bladerdeeg, snufje zout, snufje peper (versgemalen), 1 ei (losgeklopt), 50 g maïskorrels,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-02-2009
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Toen ik dit recept voorbij zag komen wist ik het meteen. Dit ga ik maken. Het zag er ontzettend lekker uit en het lijstje met ingrediënten stond me ook wel aan. Ik vind Mexicaanse gerechten sowieso heerlijk dus de keuze was snel gemaakt. Omdat het recept in het Engels was heb ik het vertaald en de bereidingswijze aangepast naar mijn eigen inzicht. Thuis waren ze razend enthousiast en we hebben er met z'n allen van gesmuld. Duidelijk dus dat dit een blijvertje is. Daarom zet ik het op Smulweb zodat ik het de volgende keer weer snel terug kan vinden en dan hoef ik niet meer  te worstelen met de vertaling van het recept. En wie weet misschien zijn er wel meer mensen die dit gerecht net zo lekker vinden als wij.

INGREDIENTEN

, 500 gram kipfilet, 1 kippenbouillontablet, 1 courgette, 2 rode uien, 1 rode, 1 gele en  1 groene paprika, 2 teentjes knoflook, 500 gram tomaten passata, 8 tortilla wraps, 150 gr. geraspte oude kaas, 200 gr creme fraiche, 1 rode peper, olijfolie, 1 el Mexicaanse kruidenmix, eventueel tortillachips om erbij te serveren, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-01-2015
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Voor als je een keer niet zoveel zin om te koken hebt

INGREDIENTEN

1 rode ui, 2 teentjes knoflook, 1 groene paprika, 2 el olie, 200 gr. rijst, 1 klein blikje tomatenpuree, 2 tl bouillonpoeder, 1 grote pot Hak Mexicaanse groenten, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-02-2000
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Quiche van gehakt, tomaten en taco-kruiden

INGREDIENTEN

5 plakjes bladerdeeg, voor de vulling:, 1 ui, 3 flinke tomaten, 1 potje zure room (125 ml), 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 1 eetlepel taco-kruidenmix, enkele druppels tabasco, 15 gr, boter, 250 gr. mager rundergehakt, 150 geraspte (pittige) kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-1998
  • Mexicaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Kippenpootjes, 2 theelepels gedroogde fijn gesneden ui, 1 theelepel cayennepeper, 1 theelepel oregano (gedroogd), 1 theelepel zout, ½ theelepel paprikapoeder, ½ theelepel tijm (gedroogd), ½ theelepel knoflookpoeder, ½ theelepel djinten (gemalen komijnzaad)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-01-2013
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Dit gerecht zie je vaak in Mexicaanse restaurants op de kaart staan als voorgerecht. Het grote nadeel vind ik altijd dat je een hele berg chips krijgt en maar weinig topping. Omdat ik juist die bovenkant het lekkerste vind heb ik mijn eigen recept gemaakt met minder chips en meer van die andere heerlijkheden. Wij eten het thuis dan ook niet als voorgerecht maar als hoofdgerecht omdat het op mijn manier wel een stuk machtiger is.

INGREDIENTEN

- 1 grote zak tortillachips, - 500 gram rundergehakt, - 1 zakje fajita of taco kruidenmix, - 2 paprika`s (1 rood, 1 groen), - 2 uien, - 2 tomaten, - 1 potje salsa saus, - 2 eetlepels jalapeno pepers (als je van pittig houd), - 4 tenen knoflook, - 200 gram geraspte kaas ( ½ cheddar, ½ jong belegen)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2013
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Ik heb voor het eerst Fajitas (spreek uit: faagietaas) gegeten toen ik in Mexico was. Het was daar zooo lekker! En aan tafel kwam de kok de de laatste bereiding doen (alcohol erop en de fik erin!). Gewoon een heerlijke herinnering om aan terug te denken. En hoe kan je er beter aan terug denken dan door zelf fajitas te maken! Toch.. Dit lekkere recept komt uit het kookboek van Rudolph. Hij maakt in het recept gebruik van gewone uien. Ik heb liever rode uien. En de hoeveelheden heb ik aangepast voor 2 personen. LET OP: Neem de tijd voor het marineren!!!

INGREDIENTEN

, 400 gram biefstuk, 1/2 rode paprika, 1/2 gele paprika, 1 rode ui, olijfolie, peper & zout, tortilla's (kant en klaar 4 stuks), 1 bekertje creme fraiche, Voor de Marinade:, 1 rode peper, 1 teentje knoflook, sap van 1/2 limoen, scheut tequila, 2 el olijfolie, 1 tl oregano, 1 tl komijnpoeder,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-01-2005
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Olietemperatuur: Olietemperatuur: 180 graden Celsius

INGREDIENTEN

Voor de Churros:, 225 ml water, 125 g bloem, 20 g boter of margarine, 1 mespunt Dr. Oetker Backin, 1 ei, , poedersuiker, olie om in te bakken, , Voor de chocoladesaus:, 100 gram pure chocolade, 250 ml melk, 1 afgestreken tl maïzena, 3 afgestreken tl suiker,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-05-2008
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Voor mensen die van pittig houden! Van een Mexicaans kennisje gekregen. SPICY!!!!

INGREDIENTEN

50 gr boter, 100 gr ontbijtspek (blokjes), 3 sjalotjes (gesnipperd), 6 tenen knoflook (geperst), 2 jalapenopepers in ringen of 2 el uit een potje (Casa Fiesta), 4 kipfilets (blokjes), bakje champignons (gehalveerd), klein blikje tomatenpuree, 1 el bloem (gezeefd), zakje fajita-kruiden, 6 chillies (verkruimeld, zakje Silvo), 350 ml kippenbouillon, 100 ml droge witte wijn, 100 ml creme fraiche, peper, zout, djintan, ketoembar.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2004
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Www.vlees.nl

INGREDIENTEN

? 175 g gehakt, ? 1 eetlepel sesamzaad, ? 1 sjalot (fijngesnipperd), ? 1/2 eetlepel boter, ? 1 eetlepel kruiden (Mexicaanse), ? 8 plakjes bladerdeeg, ? snufje zout, ? snufje peper (versgemalen), ? 1 ei (losgeklopt), ? 50 g maiskorrels

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2004
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Een ovenschotel die gegarandeerd een succes is, je blijft ervan eten.

INGREDIENTEN

1 pond rundergehakt, 1 krop ijsbergsla, zak mexicaanse chips ( smaak naar keuze), 1 pot casa fiesta saus (Calve), 1 potje witte bonen in tomatensaus, flesje chilisaus, chili poeder, 1 blikje mais, geraspte oude kaas, 1 grote ui,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-02-1999
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 el olie*1 uitje*1 teentje knoflook*200gr witte rijst met lange korrel*125ml tomatenpuree*250 ml kippenbouillon

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-11-2006
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk Mexicaans eenpansgerecht, lekker Snel klaar en bovendien vegetarisch. Ook lekker voor doorgewinterde vleeseters! Inclusief salade en tortillachips.

INGREDIENTEN

1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 1 groene paprika, 1 blik (ca. 300 gram) maiskorrels, 25 gram boter boter om schaal in te vetten, 1 theelepel chili- of paprikapoeder, halve theelepel gemalen komijn, 2 blikken (totaal 800 gram)rode bonen in chilisaus, zout/peper/sambal, 1 zak tortillachips, 150 gram geraspte Goudse kaas, halve krop ijsbergsla, 1 vleestomaat, 1 avocado, 1/8 liter zure room.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2000
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit recept heb ik van mijn sportmaatje gekregen maar het een beetje aangepast naar smaak en handigheid Het recept is met Gare kipfilet! hou hier rekening mee dat je het evetenueel eerst bakt. Ik vergeet dit nog al eens en kom dan in tijd nood. Maar lekker van te voren klaar te maken en hier favoriet.  Ik gebruik allerlei soorten bonen die ik lekker vind.

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, 6 grote bloemtortillas (wraps), 150 g magere yoghurt, 90 ml zure room, 75 g geraspte belegen kaas, , Mexicaanse kipvulling:, 2 el olijfolie, 1 grote zoete ui of gewone ui, 2 knoflookteentjes, uitgeperst, 1 groene of rode paprika, zonder zaadlijsten en kleingesneden, of 1 courgette, 1 blikje maïs, 300 g, 1 verse rode peper, zonder zaadlijsten en kleingesneden (of 1 cm gemalen chilipepeper uit tube (Koelvers), 2 blikken tomatenblokjes à circa 400 g, 1 blikje tomatenpuree, 2 tl gemalen koriander (ketoembar), 1 tl gemalen komijn (djinten), 1 tl basterdsuiker, 1 kippenbouillonblokje of 1 tl kippenbouillonpoeder, 500-600 g GARE kipfilet, in blokjes gesneden, 1 blik rode kidneybonen, circa 410 g, uitgelekt en afgespoeld, een klein blikje black beans, 6 el verse koriander, fijngehakt, paar snufjes citroen peper, bindmiddel

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2015
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit is een lekker hoofdgerecht, snel klaar (altijd een voordeel) en nog slank ook want per persoon is dit gerecht slechts 315 calorieën. Ben je niet op dieet neem je gewoon meer maar er ligt echt genoeg op je bord!

INGREDIENTEN

200 gr rundergehakt., Bakje champignons (in plakjes gesneden), 2 uien (gesnipperd), 1 paprika (in stukjes gesneden), 1 courgette (in stukjes gesneden, 4 groentelepels witte bonen in tomatensaus., klein blikje tomatenpuree., 2- 3 tenen knoflook. (uitgeperst of heel fijn gesneden), Zout/peper en kerriepoeder naar smaak., 200 gr zeer fijn gesneden ijsbergsla Vindt je pittig lekker? Voeg dan een fijn gesneden verse rode peper toe - wel of niet met zaadjes-

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-09-2009
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een spannende en pittige zuurkoolschotel

INGREDIENTEN

400 gr zuurkool,1 groene 1 rode paprika, 1 grote ui, 400 gr gehakt, 500 gr aardappels 1 zakje mexicaanse gehaktkruiden, 100 gr geraspte jonge kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ovenschotel met tomaat, gehakt, kaas en mais.

INGREDIENTEN

1 ui, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel olijfolie, 500 gram rundergehakt, Zout, Versgemalen zwarte peper, Cayennepeper, 285 gram maiskorrels uit blik, 150 gram salami, 500 gram vleestomaten, Blaadjes oregano, 200 gram belegen kaas, geraspt, 2 eetlepels paneermeel, Stukjes boter,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2005
  • Mexicaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1/2 ei, 1/2 zakje Mexicaanse gehaktkruiden(a 40g, Silvo), 200g rundergehakt, 1 rode paprika, 75g jonge komijnenkaas(aan een stuk), 8 plakjes katenspek, 1 blik mini mais(155g, Royal Mail), , Extra nodig: 4 spiezen

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2000
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker bij de burrito's en andere Mexicaanse gerechten

INGREDIENTEN

3 trostomate, 1 rode ui, 1 teen knoflook, 2 rode pepers, 8 takjes koriander, ? limoen, ? tl. zout

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-07-2001
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

200 g Varkensgehakt, 1 sjalotje (fijngesnipperd), ½ eetlepel boter, 1 eetlepel kruiden (Mexicaanse), 8 plakjes bladerdeeg, snufje zout, snufje peper (versgemalen), 1 ei (losgeklopt), 50 g maïskorrels

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2009
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

INGREDIENTEN

, 1 kg rundvlees, in dobbelstenen gesneden, 1-2 eetlepels olie, 1 grote ui, fijngehakt, 1 theelepel djinten, 1 theelepel korianderpoeder, 1/2 theelepel chilipoeder, 1-2 Rode spaanse pepers, van zaadlijsten ontdaan en fijngehakt, 2-3 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 theelpel verse gemberwortel, geraspt, 1 blik tomatenblokjes, 125 ml bouillon van een tablet, sap van 1/2 citroen, zout en peper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-04-2004
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een lekker snel te bereiden hapje voor bij de borrel , of als je onverwachts gasten krijgt

INGREDIENTEN

? 175 g Varkensgehakt, ? 1 eetlepel sesamzaad, ? 1 sjalotje (fijngesnipperd), ? ? eetlepel boter, ? 1 eetlepel kruiden (Mexicaanse), ? 8 plakjes bladerdeeg, ? snufje zout, ? snufje peper (versgemalen), ? 1 ei (losgeklopt), ? 50 g maiskorrels

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2005
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Lekker snel en heerlijk

INGREDIENTEN

Zie de mexicaanse pot van hak

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-08-1999
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Heel erg gemakkelijk klaar te maken recept van kidney bonen, mexicaanse groente, gehakt en kaas

INGREDIENTEN

Hak Kidney bonen met mexicaanse saus, 150 gram gehakt en parmasaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-09-1998
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Het overduidelijke bewijs dat de Mexicaanse en Nederlandse keuken prima samen gaan! (het heet een stampot maar ik vind het meer een ovenschotel)

INGREDIENTEN

1 rookworst (350 gr), 1,5 kg. aardappelen, 2 teentjes knoflook, 100 gr. margarine, 2 dl hete melk, 2 blikjes kidneybeans (totaal 800 gr), 1 blikje mais (300 gr), zout, peper, 1 potje milde salsasaus, 1 zakje tacochips, 100 gr. kaas (oude is lekker maar andere kan ook), 1 el. tacokruiden (meer mag ook)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-07-2002
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Wilde bij mijn Enchilada een lekkere frisse salade maken ging dus even kijken op internet vond deze dressing die erg geslaagd was bij de ingredienten die ik zelf bijeen gezocht had voor mijn Mexicaanse salade

INGREDIENTEN

* 300 gram zwarte kleine schildpadboontjes, * Klein blijke  maiis, * ijsbergsla een  gemixt zakje kant en klaar, * half zakje rucala sla, * 10 cherry tomaatjes, , voor de dressing :, , 4 el olijfolie, 4 el rode wijnazijn, 2 el limoensap, 1 el citroensap, 1-2 el suiker, 1 tn knoflook, geperst, 1 el gehakte koriander, 1/2 el gemalen komijn (Djinten ), zout en peper, 1 scheut hot pepper sauce (bv Tabasco), 1/2 tl chilipoeder

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-08-2014
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Eigenlijk heet het gerecht "Hoge tortillalapje", maar dat snapt geen mens! Je zou het om de naam zeker niet willen missen.

INGREDIENTEN

* Tex mex potje (200 ml) Salsa garlic medium (mexicaanse afdeling AH) of potje Wrap sauce van casa Fiesta (200 ml) medium., * potje zure room, * scheutje room culinair, * doosje champignons, * bosje bosuitjes, * 3 eieren, * 4 tortilla's (uit pak van 8 bij AH van Tex mex, "soft")., * 5 ons kipfilet, * zak worteltjes 4 ons, * (1), 2 of (3) teentjes knoflook naar believen., * 1 appel (gele golden delicious)in heel kleine stukjes, * 150 gram geraspte Pardano kaas, * zout & peper, * scheut curry ketchup, * 30 gram boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-03-2000
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 pond gehakt, blikje mexicaanse groenten, paprika, prei, creme fraiche, taco kruiden, tortilla chips, geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-02-2000
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top