Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

16 Melanzane alla Parmigiana recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

3 grote aubergines, olijfolie, 1 ui, gepeld en fijngehakt, 1/2 bol verse knoflook of 1 teen gewone knoflook in dunne plakjes, 1 tl gedroogde oregano, 2 blikken gepelde tomaten (a 400 g) of 1 kg verse rijpe tomaten, zeezout en zwarte peper uit de molen, wijnazijn, een beetje, verse basilicum, een handvol, 4 flinke handen geraspte Parmezaanse kaas (van een stuk), 2 handen broodkruim, gedroogd, een beetje verse oregano, alleen de blaadjes, gehakt of 1 tl gedroogde oregano, desgewenst 1 bol buffelmozzarella (150 g),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-05-2011
  • Italiaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 grote aubergines;, olijfolie;, 1 ui, gepeld en fijngehakt;, 1/2 bol verse knoflook of 1 teen gewone knoflook in dunne plakjes;, 1 tl gedroogde oregano;, 2 blikken gepelde tomaten (a 400 g) of 1 kg verse rijpe tomaten;, zeezout en zwarte peper uit de molen;, wijnazijn, een beetje;, verse basilicum, een handvol;, 4 flinke handen geraspte Parmezaanse kaas (van een stuk);, 2 handen broodkruim, gedroogd;, een beetje verse oregano, alleen de blaadjes, gehakt of 1 tl gedroogde oregano;, desgewenst 1 bol buffelmozzarella (150 g).

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-07-2011
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit is de bekende Melanzane alla Parmigiana maar dan iets hartiger. Het grote verschil is dat de aubergine is gefrituurd (Fritata) in plaats van gegrild. Het beslag dat ik gebruik is hetzelfde als het beslag dat je gebruikt om Courgettebloemen mee te frituren. Ook de toevoeging van Ei en Ham geeft het gerecht iets meer smaak maar staat de auberginesmaak nooit in de weg. Natuurlijk hoef je deze ingrediënten niet te gebruiken en dan is het recept bruikbaar als vegetarische maaltijd. Als dit goed is gedaan proef je meer de Auberginesmaak dan als je de aubergine in olijfolie doet grillen. Daarnaast is het een steviger gerecht en kan door de korstjes ook de saus beter hechten aan de Aubergines. Ik sta open voor reacties, tips of opmerkingen

INGREDIENTEN

5 aubergine, 2 teentjes knoflook, 1 ui, 200 gram ham, Mozzarella, Een stuk Parmazaanse kaas of Grana Padano, 2 blikjes gepelde tomaten, Bloem, Olijfolie, Peper, Zout, Oregano, Basilicum, Kappertjes

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-03-2013
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Uit de Volkskeuken van de Volkskrant. Echt een heerlijk gerecht!

INGREDIENTEN

1 grote aubergine, broodkruim van een half brood, 1 grote bos peterselie, 4 tenen knoflook, 1,5 kop versgeraspte Parmezaanse kaas, mozzarella, 2 blikken tomaten, 1 glas rode wijn, 1 stengel bleekselderij, 1 ui, 1 wortel, olijfolie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-02-2004
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Vegetarische lasagne zonder pasta

INGREDIENTEN

* 1 grote aubergine, * broodkruim van een half brood, * 1 grote bos peterselie, * 4 teentjes knoflook, * 1,5 kop versgeraspte Parmezaanse kaas, * 1 bol mozzarella, * 2 blikken tomaten, * 1 glas rode wijn, * 1 stengel bleekselderij, * 1 ui, * 1 wortel, * olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-11-2004
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 aubergines, 190 ml olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 3 tenen knoflook, fijngesneden, 2 blikken gepelde tomaten (a 400 g), 2 tl suiker, 100 g Parmezaanse kaas, geraspt, 2 zakjes mozzarella (kaas, a 125 g), in plakken, 1 bakje basilicum (15 g), alleen de blaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-10-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een mediterraans gerecht, heel smaakvol

INGREDIENTEN

1,5 kilo aubergines, 3/4 liter tomatensaus, half uitje, teentje knoflook, 400 gr. parmezaanse kaas, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ovenschotel met aubergines en tomaten

INGREDIENTEN

2 aubergines, 2 blikken gepelde tomaten, 1 courgette, peper en zout, Handje basilicumblaadjes grof gehakt, 4 el olijfolie, 50 gr bloem, 50 gr parmezaanse kaas (vers!) geraspt, 2 bollen mozzarella in plakjes, 3 eieren, losgeklopt, 25gr boter, Peper en zout, schepje suiker, , ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-09-2011
  • Italiaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

* 4 aubergines, * 190 ml olijfolie, * 1 ui, gesnipperd, * 3 tenen knoflook, fijngesneden, * 2 blikken gepelde tomaten (a 400 g), * 2 tl suiker, * 100 g Parmezaanse kaas, geraspt, * 2 zakjes mozzarella (kaas, a 125 g), in plakken, * 1 bakje basilicum (15 g), alleen de blaadjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-07-2011
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een authentiek Italiaans voorgerecht uit de oven !

INGREDIENTEN

-4 aubergines, -mozzarella kaas, -8 tomaten, -verse basilicum, -geraspte Parmezan, -olijfolie, -peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Aubergine en tomatentaart

INGREDIENTEN

375 gr aubergines,150 ml. tomatensaus(sugo),100 gr. bel paese kaas in dunne plakjes (verkrijgbaar bij kaasboer), 2 el. parmezaanse kaas (gemalen) ong. 3 el. olijfolie, bloem, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-09-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aubergines met tomaten en ham

INGREDIENTEN

4 aubergines, zout, 25 gr. boter, 1 ui, geschild en in schijfjes, 100 gr.prosciutto of andere rauwe ham in dobbelsteentjes, 3 rijpe tomaten gepeld en gehakt, versgemalen peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-04-2001
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Machtig (dus voor de grote trek) maar oh zo lekker ovengerecht.

INGREDIENTEN

5 aubergines, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 bosje verse basilicum, 1/2 bosje verse oregano, olijfolie, zout, peper, klein blikje tomatenpuree, blik tomatenblokjes (800 gr), 250 gr mozzarella, 50 gr pecorino

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aangepaste versie van Melanzane alla Parmigiana, heerlijk Italiaans auberginegerecht maar nu ook met courgette (zucchini dus)

INGREDIENTEN

1 Aubergine, 1 courgette, bloem, peper, zout, 3 eieren, pot tomatensaus met basilicum of italiaanse kruiden ofzo, geraspte parmezaanse kaas, mozzarella

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2004
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Dit heerlijke recept heb ik tijdens mijn vakantie afgekeken bij de agriturismo -Le case del Merlo-  op Sicilie. Het was daar werkelijk goed toeven en elke avond kregen we weer een heerlijk 4-gangen diner voor geschoteld. Geen extravagante gerechten maar alles gemaakt met verse ingrediënten, precies waar ik juist zo van hou. En natuurlijk alles klaargemaakt -con amore-  Thuis ben ik aan de slag gegaan en met een beetje eigen creativiteit ben ik hierop uitgekomen. Kijk hier voor het Basisrecept-tomatensaus  

INGREDIENTEN

- 2 aubergines, - 4 hard gekookte eieren, - zonnebloemolie om in te frituren, - basis tomatensaus (zie recept), - zout, - 1 ½ bol mozzarella, - geraspte kaas (harde kaassoort bv. Grana Padano), - oregano, - basilicum om te garneren.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-07-2015
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Een heel lekkere lasagne als variant op een Italiaans toprecept met aubergine en Parmezaanse kaas.

INGREDIENTEN

3-4 ringen ui;, 4-5 eetlepels extra vergine olijfolie;, 1 kg tomatenpassaat;, zout naar behoefte;, basilicum;, 2 grote aubergines;, 1 diep bord gevuld met bloem;, olie om te frituren;, 300 gr strooimozzarella;, 12-15 lasagnebladeren, het liefst zelf gemaakt;, geraspte parmezaanse kaas naar behoefte.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-06-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top