Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

3 Le case del Merlo recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Tijdens mijn vakantie op Sicilië verbleven wij in een klein agriturismo en daar was ik in de gelegenheid om een keer samen met een echte Nonna te koken. Een geweldige ervaring die ik, iedereen die de kans ooit krijgt, aan kan raden. Er werd eenvoudig gekookt maar wel altijd met verse ingrediënten, precies waar ik juist zo van houd. Een van de gerechten die ik er samen met Nunzia heb gemaakt was deze heerlijke Caponata. Met mijn 10 woordjes Italiaans en met handen en voeten communiceerden wij zonder problemen. Pen en papier lagen onder handbereik evenals mijn fotocamera. Wij hebben het daar als voorgerecht gegeten maar thuis hebben we het als bijgerecht gegeten. TIP: Dit gerecht kan zowel lauwwarm als koud gegeten worden.

INGREDIENTEN

- 2 aubergines, - 3 rode paprika's, - 1 el zout, - olijfolie, - ½ liter (zonnebloem)olie om in te frituren, , Voor de saus:, - 250 ml tomaten gezeefde tomaten, - 1 ui (niet te groot), - 1 wortel (niet te groot), - 1 st bleekselderij, - 2 el rode wijn azijn, - 2 tl suiker, - peper en zout, - kopje water,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2015
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Dit heerlijke recept heb ik tijdens mijn vakantie afgekeken bij de agriturismo -Le case del Merlo-  op Sicilie. Het was daar werkelijk goed toeven en elke avond kregen we weer een heerlijk 4-gangen diner voor geschoteld. Geen extravagante gerechten maar alles gemaakt met verse ingrediënten, precies waar ik juist zo van hou. En natuurlijk alles klaargemaakt -con amore-  Thuis ben ik aan de slag gegaan en met een beetje eigen creativiteit ben ik hierop uitgekomen. Kijk hier voor het Basisrecept-tomatensaus  

INGREDIENTEN

- 2 aubergines, - 4 hard gekookte eieren, - zonnebloemolie om in te frituren, - basis tomatensaus (zie recept), - zout, - 1 ½ bol mozzarella, - geraspte kaas (harde kaassoort bv. Grana Padano), - oregano, - basilicum om te garneren.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-07-2015
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Dit is ook een van de heerlijke gerechten die we tijdens ons verblijf in het Siciliaanse agriturismo  -Le case del Merlo- kregen voorgezet. Met het blote oog kon je al bijna alle ingrediënten ontdekken. Het enige  -geheim-  was een goede basis tomatensaus en ook die was snel gevonden. Heb je de saus al klaar dan heb je dit gerecht in een mum van tijd op tafel staan. Ik heb hier varkensfilet gebruikt maar je kunt natuurlijk ook variëren met kalf, kip of kalkoen. Het beste snijd je de lapjes zelf want dan kun je ze lekker dun snijden (minder dan 1 cm) TIP: Door de dunne lapjes even door de bloem te halen en heel kort om en om te bakken droogt het vlees niet zo snel uit. Kijk hier voor het Basisrecept-tomatensaus

INGREDIENTEN

- 500 gram varkensfilet (kalf, kip of kalkoen kan ook), - olijfolie, - 1 ½ bol mozzarella, - basis tomatensaus (zie recept), - bloem, - peper en zout, - oregano, - geraspte kaas (harde Italiaanse kaassoort bv. Grana Padano), - basilicum om mee te garneren

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-07-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top