Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kwarteltjes recepten (26) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Een mooi en simpel tussengerecht

INGREDIENTEN

4 kwarteltjes,1 ltr water,250 ml rode wijn,1 bouquet..ui,wortel,prei,bleekselderij, 1 stengel sereh, 1 eetl 5 kruiden, zeezout en zwarte peper

  •  Tussengerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-11-2009
  • Tussengerecht
  •  > 120 min.

Dit recept klinkt veel ingewikkelder dan het is. Overigens mogen kwarteltjes en bijvoorbeeld ook lamskoteletjes met de hand worden gegeten, zorg dan wel voor een vingerkommetje gevuld met lauwwarm water en een dikke plak citroen. Een vingerkommetje wordt links bovenaan het bord geplaatst.

INGREDIENTEN

1 pot vleesfond 380 ml (of zelfgetrokken fond), 1 dl madeira, 4 el cognac, 40 g boter, 4 kwarteltjes, zout, peper, 50 g truffelpate.

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-10-2001
  • Nederlands Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 sjalotjes, 250 gram champignons in kwarten, 100 gram boter, 2 laurierblaadjes, 1 pot gevogeltefond, zout en peper, 1 prei, 12 worteltjes, 4 kwarteltjes, 3 eetlepels Ierse whisky,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2008
  •  
  •  30-60 min.

Truffel, ook wel ?testikel uit de aarde genoemd'; heeft een intense geur en smaak en wordt daarom slechts in zeer kleine hoeveelheden gebruikt. De reputatie van afrodisiacum is bewezen en hij wordt in de Franse keuken dan ook als onmisbaar beschouwd, in het bijzonder in de pate de foie gras en in de bereiding van bepaald vlees en gevogelte .

INGREDIENTEN

1 pot vleesfond (380 ml), 1 dl Madeera, 2 eetlepels cognac, 40 gr boter, 4 kwarteltjes, zout, peper, boter, 50 gr truffelpate

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 pot vleesfond (380 ml), 1 dl madeira, 2 el cognac, 40 gr. boter of margarine, 4 kwarteltjes, zout, peper, boter, 50 gr. truffelpaté

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2007
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Lekker zo van de grill, bereiding 10 min. en rusten en roostertijd

INGREDIENTEN

8 kwartels, 8 reepjes lardeervet of gerooktspek, 4 teentjes gepelde knoflook, 4 takjes rozemarijn, 2 a 3 gepelde en in kwartjes gesneden rode uien, 3 eetlepels olijfolie, peper en zout., , Voor de pistou: 3 teentjes knoflook, bosje basilicum, 3 eetlepels olijfolie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-09-2001
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 uitgebeende kwarteltjes, 1 bos rucola, Balsamicoazijn, Olijfolie, Sjalot, knoflook, mosterd, honing, peper en zout, Ciabatta, Tapenade,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-02-2003
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Kwarteltjes op twee wijzen: de borstjes rose gebakken, de boutjes geconfijt met jonge bladspinazie en champignos de Paris, jus met witte pompelmoes. Veel voorbereidingswerk, maar het loont de moeite! Ik maakte het voor een feestelijk intiem dineetje klaar.

INGREDIENTEN

8 kleine kwarteltjes, 1 kg jonge bladspinazie, ontdaan van de steel en gespoeld., 200 gram champignons de Paris, schoon geborsteld, Voor de saus: bosje dragon, een witte pompelmoes, een sjalot, porto, witte wijn, boucquet garni, boulliongroenten., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-07-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Altijd lekker

INGREDIENTEN

2 kwartels pp - 100 gr sjalotten - 250 gr erwtjes - 4 sneden gerookt spek - 4 sneden gerookte ossetong - 250 gr zilveruitjes - 1/4 kg champignon - 1/4 peterselie - 150 gr boter - een scheutje jonge jenever - bruine fond - 1/2 krobsla

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-05-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heel eenvoudig gerechtje. Vrij zoet door de pruimen en de muskaatdruiven saus. i.p.v.kwarteltjes zijn ook parelhoenboutjes lekker in dit recept.

INGREDIENTEN

4 kwarteltjes/paralhoenboutjes;, pruimen;, blikje gepelde muskaatdruifjes van Royal Mail, beetje arrowroot;, sjalotje;, 2 dl gevogelte fond;, flinke scheut dessertwijn;, beetje roomboter om de sjalotten te smoren;, peper en zout.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2001
  •  
  •  30-60 min.

Lekker voorgerechtje

INGREDIENTEN

8 kwartelfilets, 1/2 knolselder, 8 sneetjes Gandaham, 4 aardappelen, 8 el. olijfolie, 1 gehakte sjalot, 2 el. balsamico azijn, nootmuskaat, klontje boter, 1/2 citroen, bieslook, 4 lychees, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Warme borrelhap, origineel en makkelijk. Dit recept is voor 24 stuks

INGREDIENTEN

-6 kwartels, -2,5 dl rode wijn, -2 stengels bleekselderij met blad (gehakt), -1 wortel (gehakt), -1 kleine ui (gehakt), -1 laurierblaadje (in stukjes gescheurd), -1 th lepel piment, -1 th lepel gedroogde tijm, -2 tenen knoflook uitgeperst, -2 el olijfolie, -2 el citroensap, -schijfjes citroen (om erbij te serveren)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-06-2004
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Martin Kruithof deelt een heerlijk recept van restaurant de Lindenhof met ons: Kwartel met gekarameliseerde witlof!

INGREDIENTEN

4 kwarteltjes, 4 witlofstronkjes, water, sap van 1 citroen, peper en zout, 50 gr. suiker, 1 dl. gevogeltejus, 150 gr. dubbelgedopte tuinboontjes, 150 gram aardappelpuree

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2007
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Perfect als hoofdgerecht maar nog veel leuker als voorgerecht. Neem dan een half kwarteltje per persoon.

INGREDIENTEN

2 kleine kwarteltjes 2 granny smith appels

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-12-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Als je echt iets luxe wil serveren is dit een TOPPIE voorgerecht. Ik maak altijd meerdere voorgerechten dus gebruik maar een half kwarteltje als je meerdere voorgerechten neemt!

INGREDIENTEN

2 kwarteltjes 200 gram rozijnen 2 dl rode port 1 ons ontbijtspek peper en zout beetje noten olie 1 knoflookje uitgeperst lekkere soorten sla naar keuze

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-02-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1/2 wortel, 1 prei, 1 ui, 1/4 knolselderij, 1 blaadje laurier, 2 kwarteltjes, 2 dl. rode wijn, 1 dl. slagroom, zout, peper, foelie, tijm

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-01-2009
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Menu Surprise

INGREDIENTEN

12 jeneverbessen, geplet, 6 kwarteltjes, panklaar, 6 hele dunne plakken ontbijtspek, 6 laurierblaadjes, 100 g boter, zout, peper, 800 g aardappelen geraspt, 2 el fijngehakte peterselie, 1 el tijm

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-07-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1/2 wortel - 1 prei - 1 ui - 1/4 knolselderij - 1 blaadje laurier - 2 kwarteltjes - 2 dl rode wijn 1 dl slagroom - zout - peper - foelie - thijm

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2002
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Een schitterend feestelijk gerecht. Wie het nog niet mocht weten, door dergelijke recepten noemen ze , ons Vlamingen , Bourgondiers......

INGREDIENTEN

-6 kwarteltjes (panklaar), -50 g gedroogde pruimen (fijngesneden), -50 g ui (fijngesnipperd), -100 g spekblokjes, -1 bot raapjes, -500 g aardappelen, -400 g savooikool, -nootje boter, -room, -1 flesje Rodenbach, -100 ml gevogeltefond, -1 th lepel mosterd, -tijm, laurier, muskaatnoot, peper uit de molen, zout, -gehakte nootjes, -gehakt bieslook, -

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-2005
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, , 1 pot vleesfond (380 ml)1 dl. madera2 el. cognac40 gr. boter4 kwarteltjeszout peperboter50 gr. truffels., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-09-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Luxe amuse!

INGREDIENTEN

200 GR KALFSKOP :en tortue 2-3 KWARTELEITJES TAKJE PETERSELIE, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-11-2006
  • Frans
  •  0-10 min.

Amuse

INGREDIENTEN

2 kwartels - zout - peper - 200 gr. kalfsvlees - ? dl. truffeljus - 1 ei en ? dl. slagroom - varkensnet

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-12-1999
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 ui in ringen, 2 eetlepels olijfolie, een snuifje suiker, 2 eetlepels wijnazijn, enkele rode peperkorrels, 1 dl Licor 43, enkele takjes tijm en dragon

  •  …
  •  
  • Geplaatst op17-03-2011
  •  
  •  

Bron; 1 nul minder is beter!

INGREDIENTEN

4 kwartels - 1 pot vleesfond (380 ml)-1 dl Madera-2 el cognac, , 40 gr boter -zout-peper-boter-5 gr truffels,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-10-2003
  •  
  •  10-20 min.

Heerlijk met rode wijn bereidt kwarteltje op een bedje van sla, krokante spekjes, kwarteleitjes en een heerlijk dressing.

INGREDIENTEN

4 kwartels, zout & peper, boter, 1 dl rode wijn, 150 gr gemengde sla (frisee, lollo rosso en veldsla) 8 el arachide-olie, 2 el sesamolie, 1,5 el rode wijnazijn, 50 gr. spekreepjes, 2 el pijnboompitjes, 8 kwarteleitjes, 8 sherrytomaatjes.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Zeer lekker recept ideaal voor een feestje. Weinig werk de dag zelf

INGREDIENTEN

3 à 4 eendenborsten, tijm, zwarte peper uit de molen, zout, Voor de pickles van kumquats:, 500 g kumquats (dwergsinaasappel), 350 ml witte wijnazijn, 500 g suiker, 1 kaneelstokje, 15 kruidnagels, 6 pimentbessen, (all spice of Jamaicaanse peper)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-12-2007
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top