1. Home
  2. Recepten
  3. Kwarteltjes

Kwarteltjes recepten (26) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

kwarteltjes

Een mooi en simpel tussengerecht

INGREDIENTEN

4 kwarteltjes,1 ltr water,250 ml rode wijn,1 bouquet..ui,wortel,prei,bleekselderij, 1 stengel sereh, 1 eetl 5 kruiden, zeezout en zwarte peper

Voorbereiding

Snijd de borsten en pootjes van de kwartel. Hak het karkas in stukken. Bak de pootjes in de boter aan, Haal ze er uit en bewaar in folie. Bak in dezelfde pan de karkassen aan. Blus af met water en wijn. Doe het bouquet en sereh erbij en laat 2 uur trekken. Zeef de bouillon en kook in tot een saus. Zout en peper naar behoefte toevoegen

Bereidingswijze

Haal de boutjes uit de folie en laat ze zachtjes in 10 minuten gaar worden in de saus. Bak in de tussentijd de borstjes heel voorzichtig, niet te hoog vuur.

  • Tussengerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-11-2009
  • Tussengerecht
  •  > 120 min.

kwarteltjes met truffelpate

Dit recept klinkt veel ingewikkelder dan het is. Overigens mogen kwarteltjes en bijvoorbeeld ook lamskoteletjes met de hand worden gegeten, zorg dan wel voor een vingerkommetje gevuld met lauwwarm water en een dikke plak citroen. Een vingerkommetje wordt links bovenaan het bord geplaatst.

INGREDIENTEN

1 pot vleesfond 380 ml (of zelfgetrokken fond), 1 dl madeira, 4 el cognac, 40 g boter, 4 kwarteltjes, zout, peper, 50 g truffelpate.

  • Nederlands Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-10-2001
  • Nederlands Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kwarteltjes van Mar

INGREDIENTEN

2 sjalotjes, 250 gram champignons in kwarten, 100 gram boter, 2 laurierblaadjes, 1 pot gevogeltefond, zout en peper, 1 prei, 12 worteltjes, 4 kwarteltjes, 3 eetlepels Ierse whisky,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2008
  •  
  •  30-60 min.

Kwarteltjes met truffelpate

Truffel, ook wel ?testikel uit de aarde genoemd'; heeft een intense geur en smaak en wordt daarom slechts in zeer kleine hoeveelheden gebruikt. De reputatie van afrodisiacum is bewezen en hij wordt in de Franse keuken dan ook als onmisbaar beschouwd, in het bijzonder in de pate de foie gras en in de bereiding van bepaald vlees en gevogelte .

INGREDIENTEN

1 pot vleesfond (380 ml), 1 dl Madeera, 2 eetlepels cognac, 40 gr boter, 4 kwarteltjes, zout, peper, boter, 50 gr truffelpate

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kwarteltjes met truffelpaté

INGREDIENTEN

1 pot vleesfond (380 ml), 1 dl madeira, 2 el cognac, 40 gr. boter of margarine, 4 kwarteltjes, zout, peper, boter, 50 gr. truffelpaté

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2007
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Spiesjes met kwarteltjes

Lekker zo van de grill, bereiding 10 min. en rusten en roostertijd

INGREDIENTEN

8 kwartels, 8 reepjes lardeervet of gerooktspek, 4 teentjes gepelde knoflook, 4 takjes rozemarijn, 2 a 3 gepelde en in kwartjes gesneden rode uien, 3 eetlepels olijfolie, peper en zout., , Voor de pistou: 3 teentjes knoflook, bosje basilicum, 3 eetlepels olijfolie.

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-09-2001
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Salade van kwarteltjes, rucola, balsamicodressing

INGREDIENTEN

4 uitgebeende kwarteltjes, 1 bos rucola, Balsamicoazijn, Olijfolie, Sjalot, knoflook, mosterd, honing, peper en zout, Ciabatta, Tapenade,

  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-02-2003
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

kwarteltjes op twee wijzen

Kwarteltjes op twee wijzen: de borstjes rose gebakken, de boutjes geconfijt met jonge bladspinazie en champignos de Paris, jus met witte pompelmoes. Veel voorbereidingswerk, maar het loont de moeite! Ik maakte het voor een feestelijk intiem dineetje klaar.

INGREDIENTEN

8 kleine kwarteltjes, 1 kg jonge bladspinazie, ontdaan van de steel en gespoeld., 200 gram champignons de Paris, schoon geborsteld, Voor de saus: bosje dragon, een witte pompelmoes, een sjalot, porto, witte wijn, boucquet garni, boulliongroenten., ,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-07-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Kwarteltjes Op Grootmoeders Wijze

Altijd lekker

INGREDIENTEN

2 kwartels pp - 100 gr sjalotten - 250 gr erwtjes - 4 sneden gerookt spek - 4 sneden gerookte ossetong - 250 gr zilveruitjes - 1/4 kg champignon - 1/4 peterselie - 150 gr boter - een scheutje jonge jenever - bruine fond - 1/2 krobsla

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-05-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

kwarteltjes in Gandaham met knolselderpuree

Lekker voorgerechtje

INGREDIENTEN

8 kwartelfilets, 1/2 knolselder, 8 sneetjes Gandaham, 4 aardappelen, 8 el. olijfolie, 1 gehakte sjalot, 2 el. balsamico azijn, nootmuskaat, klontje boter, 1/2 citroen, bieslook, 4 lychees, peper en zout

  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

kwarteltjes gevuld met pruim

Een heel eenvoudig gerechtje. Vrij zoet door de pruimen en de muskaatdruiven saus. i.p.v.kwarteltjes zijn ook parelhoenboutjes lekker in dit recept.

INGREDIENTEN

4 kwarteltjes/paralhoenboutjes;, pruimen;, blikje gepelde muskaatdruifjes van Royal Mail, beetje arrowroot;, sjalotje;, 2 dl gevogelte fond;, flinke scheut dessertwijn;, beetje roomboter om de sjalotten te smoren;, peper en zout.,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2001
  •  
  •  30-60 min.

Gegrilde gemarineerde kwarteltjes

Warme borrelhap, origineel en makkelijk. Dit recept is voor 24 stuks

INGREDIENTEN

-6 kwartels, -2,5 dl rode wijn, -2 stengels bleekselderij met blad (gehakt), -1 wortel (gehakt), -1 kleine ui (gehakt), -1 laurierblaadje (in stukjes gescheurd), -1 th lepel piment, -1 th lepel gedroogde tijm, -2 tenen knoflook uitgeperst, -2 el olijfolie, -2 el citroensap, -schijfjes citroen (om erbij te serveren)

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-06-2004
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Martin Kruithofs Kwartel met gekarameliseerde witlof!!

Martin Kruithof deelt een heerlijk recept van restaurant de Lindenhof met ons: Kwartel met gekarameliseerde witlof!

INGREDIENTEN

4 kwarteltjes, 4 witlofstronkjes, water, sap van 1 citroen, peper en zout, 50 gr. suiker, 1 dl. gevogeltejus, 150 gr. dubbelgedopte tuinboontjes, 150 gram aardappelpuree

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2007
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebraden kwartel met gekarameliseerde appel met port

Perfect als hoofdgerecht maar nog veel leuker als voorgerecht. Neem dan een half kwarteltje per persoon.

INGREDIENTEN

2 kleine kwarteltjes 2 granny smith appels

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-12-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Gemarineerde kwartel met spek in een rozijnen- portsaus

Als je echt iets luxe wil serveren is dit een TOPPIE voorgerecht. Ik maak altijd meerdere voorgerechten dus gebruik maar een half kwarteltje als je meerdere voorgerechten neemt!

INGREDIENTEN

2 kwarteltjes 200 gram rozijnen 2 dl rode port 1 ons ontbijtspek peper en zout beetje noten olie 1 knoflookje uitgeperst lekkere soorten sla naar keuze

  • Frans Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-02-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heldere Bouillon Couronne

INGREDIENTEN

1/2 wortel, 1 prei, 1 ui, 1/4 knolselderij, 1 blaadje laurier, 2 kwarteltjes, 2 dl. rode wijn, 1 dl. slagroom, zout, peper, foelie, tijm

  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-01-2009
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Kwartels Met Rosti

Menu Surprise

INGREDIENTEN

12 jeneverbessen, geplet, 6 kwarteltjes, panklaar, 6 hele dunne plakken ontbijtspek, 6 laurierblaadjes, 100 g boter, zout, peper, 800 g aardappelen geraspt, 2 el fijngehakte peterselie, 1 el tijm

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-07-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heldere Bouillon Couronne

INGREDIENTEN

1/2 wortel - 1 prei - 1 ui - 1/4 knolselderij - 1 blaadje laurier - 2 kwarteltjes - 2 dl rode wijn 1 dl slagroom - zout - peper - foelie - thijm

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2002
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Brochettes van kwartelfilets met Rodenbach

Een schitterend feestelijk gerecht. Wie het nog niet mocht weten, door dergelijke recepten noemen ze , ons Vlamingen , Bourgondiers......

INGREDIENTEN

-6 kwarteltjes (panklaar), -50 g gedroogde pruimen (fijngesneden), -50 g ui (fijngesnipperd), -100 g spekblokjes, -1 bot raapjes, -500 g aardappelen, -400 g savooikool, -nootje boter, -room, -1 flesje Rodenbach, -100 ml gevogeltefond, -1 th lepel mosterd, -tijm, laurier, muskaatnoot, peper uit de molen, zout, -gehakte nootjes, -gehakt bieslook, -

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-2005
  • Belgisch
  •  30-60 min.

kwartel met truffelpate

INGREDIENTEN

, , 1 pot vleesfond (380 ml)1 dl. madera2 el. cognac40 gr. boter4 kwarteltjeszout peperboter50 gr. truffels., ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-09-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kwartels met truffelpate

Bron; 1 nul minder is beter!

INGREDIENTEN

4 kwartels - 1 pot vleesfond (380 ml)-1 dl Madera-2 el cognac, , 40 gr boter -zout-peper-boter-5 gr truffels,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-10-2003
  •  
  •  10-20 min.

Gevuld ontbeend kwarteltje

Amuse

INGREDIENTEN

2 kwartels - zout - peper - 200 gr. kalfsvlees - ? dl. truffeljus - 1 ei en ? dl. slagroom - varkensnet

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-12-1999
  •  
  •  20-30 min.

Uienkonfijt met Licor 43

INGREDIENTEN

1 ui in ringen, 2 eetlepels olijfolie, een snuifje suiker, 2 eetlepels wijnazijn, enkele rode peperkorrels, 1 dl Licor 43, enkele takjes tijm en dragon

  •  
  •  
  • Geplaatst op17-03-2011
  •  
  •  

Amuse van kalfskop en tortue

Luxe amuse!

INGREDIENTEN

200 GR KALFSKOP :en tortue 2-3 KWARTELEITJES TAKJE PETERSELIE, ,

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-11-2006
  • Frans
  •  0-10 min.

Kwarteltje op een nestje.

Heerlijk met rode wijn bereidt kwarteltje op een bedje van sla, krokante spekjes, kwarteleitjes en een heerlijk dressing.

INGREDIENTEN

4 kwartels, zout & peper, boter, 1 dl rode wijn, 150 gr gemengde sla (frisee, lollo rosso en veldsla) 8 el arachide-olie, 2 el sesamolie, 1,5 el rode wijnazijn, 50 gr. spekreepjes, 2 el pijnboompitjes, 8 kwarteleitjes, 8 sherrytomaatjes.

  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Cailles Aux Raisins Blancs

Kwarteltjes met witte druiven

INGREDIENTEN

8 kwartels, peper en zout, 8 grote druiven bladeren, 8 dunne lapjes vers vet (bardeer), spek, touw om op te binden, 100gr roomboter, olijfolie extra vierge, 1 tros witte pitloze, druiven, 1 glas cognac of armagnac,4 sneetjes, wit casinobrood (ontkorst en gehalveerd), 400gr broccoli, 600gr kleine aardappelen

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-05-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste kwarteltjes recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top