Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kerrie recepten (8.212) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Stoofschotel (Eenpansgerecht) voor 4 personen, van de kok uit Kreta meegekregen en uitgeprobeerd, heerlijk.

INGREDIENTEN

4 Kipfilets, 1 kopje olijfolie, 2 uien, 2 a 3 tenen knoflook grof gesneden, 3 eetlepels kerrie madras, 1 liter kippebouillon, 1 pond sperciebonen, 1 kilo aardappelen, zout/peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-02-2000
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

EEN GEHAKTTAART OM JE VINGERS BIJ OP TE ETEN. HEERLIJK MET EEN VERSE SALADE MAAR IK EET DEZE GEHAKTTAART DIKWIJLS MET STOKBROOD MET WAT KRUIDENBOTER. TOP TOP TOP

INGREDIENTEN

12 velletjes filodeeg, ontdooid 500 gram gehakt 4 teentjes knoflook 2 grote uien 2 el olijfolie 1 tl kaneel 2 tl komijn (djintan) zout en versgemalen peper 50 gr boter 1 klein blikje tomatenpuree 1 tl kerrie 1 tl kaneel 100 gr rozijnen 3 el gesnipperde koriander 3 el gesnipperde peterselie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd

INGREDIENTEN

2 grote courgettes (+- 30cm), 2 uien, 2 knoflookteentjes, 1 eetlepel mosterd, 1 koffielepel kerriepoeder, 1 koffielepel paprikapoeder, 1,5 l kippebouillon = 2,5 blokjes, 1 eetlepel olie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2006
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit recept is al jaren oud en heb ik ooit gekregen van een nicht van mij.In de "loop der jaren" heb ik het aangepast naar eigen smaak en het is nu gewoon (na alle veranderingen) mijn "eigen" recept geworden.. Het is héél erg lekker, ik hoor graag reacties! Nieuwe fotos staan nu bij dit recept. Gisteren 8 oktober 2010 weer gemaakt, (weer iets aangepast) en.. het was weer superlekker!

INGREDIENTEN

1 ½ kilo aardappelen - ongeschild gewicht- (of als je geen tijd hebt puree uit een pakje maar vers is echt veel smakelijker), 1 pond gehakt (halfom of runder en ongekruid)., 2 middelgrote uien (fijn gesneden), 1 prei (in smalle reepjes gesneden), 1 - 2 (of meer) teentjes knoflook (uitgeperst), 1 bakje champignons ( in plakjes gesneden), 250-300 g spitskool, gesneden - groene of witte kool mag ook -( als je geen tijd hebt..kant en klaar te koop., 2 eetlepels verse selderij of 2 tl gedroogde selderij., 1 theelepel bruine suiker,(mag weggelaten worden)., 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden.(of als je hebt lekker de verse), 1 flinke eetlepel kerrie, Scheutje ketchup, Scheutje ketjap manis, Zout en peper naar smaak., Wat boter of scheutje olie om de uien/knoflook in te bakken en om de ovenschotel in te vetten., Wat geraspte kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Echt een toppertje al zeg ik het zelf :-). Gebruik wel de Massala (toko) i.p.v. gewone kerriepoeder want deze geeft veel meer smaak aan het geheel en maakt het echt Surinaams! Ik zie dat mijn recept als snelste stijger binnen Smulweb staat en daar ben ik uiteraard erg trots op! :-)

INGREDIENTEN

Voor het Kipmengsel:, * 750 gr. Kipfilet, * 1 (rode) Ui, * 2 teentjes Knoflook, * 5 eetlepels Ketjap Manis, * 2 eetlepels Sojasaus, * 1 eetlepel zoete Chilisaus, * 1 eetlepel Olijfolie, * 1 theelepel Knoflookpoeder, * 1 theelepel Paprikapoeder, * 1 theelepel Massala, * Peper en Zout, Voor de Saus:, * 100 gr. Bakboter, * 100 gr. Bloem, * 6 ruime theelepels Kerriepoeder (gebruik Massala!), * +/- 1 liter Water, * 2 Runderbouillon blokjes, Extra:, * 1 Rode Puntpaprika in stukjes, * 1 bakje Kastanje Champignons (250 gr.) in stukjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-08-2011
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Het zoveelste roti-recept op het smulweb, maar deze is zo lekker!

INGREDIENTEN

Voor de roti: 500 gr. zelfrijzend bakmeel, 300 ml. water, 150 gr. gele spliterwten, 1 eetl. gemalen komijnzaad, 2 tn. uitgeknepen knoflook, 100 ml. olie, zout en peper., voor de rotimix: 350 ml (= ong. 2 kopjes) water, 2 tn. uitgeknepen knoflook (te vervangen door een theel. uienpoeder), een fijngesneden kleine ui, een half rood pepertje of 1 gedroogd pepertje, 2 eetl. olie, 2 eetl. kerrie (dit luistert nauw, het moet speciale Surinaamse zijn, ik gebruik 'Nandan Massala'), 1 theel. vetsin, 2 bouillonblokjes, 1 klein blikje tomatenpuree, 6 middelgrote geschilde aardappelen, 1 dubbele kipfilet in blokjes, 3 hardgekookte eieren, 250 gr. kousenband of dunne spercieboontjes in kleine stukjes gesneden of geknipt.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-03-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kijk uit dat je hiervan niet veel meer maakt dan je nodig hebt, want je eet hier gemakkelijk teveel van!

INGREDIENTEN

, , , , 450 gr rode kool met appel (diepvries), 250 gr rundergehakt, aardappelen (zoveel als je gewend bent), paneermeel, kerrie, paprikapoeder, zout, peper en knoflookpoeder, , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-11-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Echt lekkere courgettes ,heb ze zelf ook gemaakt met een beetje geraspte oude kaas erover voor nog meer smaak .Had er kerrie aardappeltjes (krieltjes) bij gemaakt

INGREDIENTEN

2 courgettes, 4 eetl. geraspte wortel, 4 lente-/bosuitjes, in ringetjes, 2 eetl. rozijnen, geweld en uitgelekt, 50 g champignons, 1 eetl. kerriepoeder, 1 eetl. fijngehakte peterselie, 1 ei, losgeklopt, zout, 1 eetl. olijfolie (Mediterrane), 100 g mager rundergehakt,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-04-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker lekker

INGREDIENTEN

4 eieren, 2 tn knoflook, 2 of 3 verse rode perpers, 1 ui, 500 gr aardappelen, 400gr kouseband of sperziebonen, zonnebloemolie, 1 eetl tomatenpuree, 1 blokje kippenbouillon, 2 eetl kerriepoeder (surinaams heet te koop bij de toko)500 gr kippedijen of drumsticks,4 rotivellen (te koop bij de toko), halve eetl djinten(gemalen komijn)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2007
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke gekruide hartige maaltijd. Heel erg lekker, gezond en goed vullend. Een glaasje witte wijn smaakt er ook goed bij. Midden 2011 nog een prijs gewonnen, bij Smulweb. Verkozen door Jamie Oliver.

INGREDIENTEN

7-8 aardappelen (om puree van te maken), 1 ui (versnipperd en even in de pan geweest), 1 bloemkool (bijna gaar), 400 gr. gehakt, Kerriepoeder, peper, zout, 200 gr. kaas (geraspt), 400 ml kaassaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-2007
  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg kruimige aardappels, 300 g prei, 2 el vloeibare margarine, 1 bekertje crème fraîche light, 1 tl kerriepoeder, 75 g geraspte oude kaas, 1 Rookworst, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gember en kerrie zorgen voor een frisse en pittige toets in deze eenvoudig te bereiden soep. Een aanrader waarmee u kleur en exotisme brengt in uw dagelijkse menu! voor 4 pers.; bereidingstijd: 25 min.

INGREDIENTEN

- 500 g pompoen, - 1 preiwit, - 1 banaan, - 165 ml kokosmelk (blik), - 2 cm verse gember, - 8 dl kippenbouillon (1,5 blokje opgelost in 8 dl heet water), - 2 eetl. olijfolie, - 2 koffiel. kerrie, - peper en zout, , Voor de afwerking:, , - 1 dl room, - 1 mespunt kerrie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-09-2005
  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Verschillende warme en koude hapjes voor een tapas avond, een feestje of bij de borrel. Simpel, zonder teveel ingrediënten en iedereen lust ze! Alle hapjes kunnen (deels) van tevoren gemaakt worden.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2011
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Met 10 verschillende vullingen

INGREDIENTEN

MET BIESLOOK(4p):4 hardgekookte eieren- 50g verse roomkaas-1 el mayonaise-geknipte bieslook, zout en peper., MET PAPRIKA (4p):1/4 fijngehakte rode paprika- 4 hardgekookte eieren- 25g verse roomkaas- 1 el mayonaise- 2 el magere kwark- italiaanse kruiden- paprikapoeder, zout en peper., MET ANSJOVIS ( 10 p): 1 blikje (ca 50g) ansjovisfilets- 10 hardgekookte eieren- 150g verse roomkaas- 5 el mayonaise- peper- 1 el medium sherry- gehakte peterselie., MET OLIJVEN (4p): 6 gevulde olijven- 4 hardgekookte eieren- 50g verse roomkaas- 1 el mayonaise- zout en peper., MET TOMAAT (4p): 4 hardgekookte eieren- 25g roomkaas- 1 el mayonaise- 2 el tomatenketchup-gehakte peterselie en bladselderij- 1 theelepel Parmezaanse kaas- zout en peper., MET AVOCADO (10p): 2 plakjes ontbijtspek- 1 kleine rijpe avocado- 2 el citroensap- 10 hardgekookte eieren- 8 el mayonaise- 1/2 theel. cayennepeper- geknipte bieslook- zout en peper.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-06-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Zo?n heerlijke cocktail wwaar je je vingers bij aflikt

INGREDIENTEN

Ca. 300 gr kipfilet, 1/2 l water, 1 kippenbouillontablet, 1 zoetzure appel, citroensap, 2 ananasschijven, 1 ? el creme fraiche, 1 ? el mayonnaise, 1 el gembersiroop, 2 tl kerrie, zout en peper, 1 tl suiker, enkele blaadjes ijsbergsla, ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Betrooien met een oude kaas kan natuurlijk ook en een beetje Italiaanse kruiden erover strooien is ook een optie .Er zijn dus meerdere mogelijkheden maar het was heerlijk .

INGREDIENTEN

500 gr Broccoli, 400 gr Kipfilet, 5 plakjes Bladerdeeg ( Hartige Taart), 1 rode ui, 1 Witte ui, 1 teentje knoflook, 3 eieren, 125 ml slagroom, 1 bolletje Mozzarella, 125 gr champignons, 1 gele paprika, Boter, Kerriepoeder, Paprikapoeder, Zout, Peper, Paneermeel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Na jarenlang zoeken en proberen eindelijk bingo superlekkere kip kerrie heerelijk bij rijst nasi bami de chinees kan met pensioen

INGREDIENTEN

Hindostaanse masala kerriepoeder, 1 Rode paprika, 1 Groene paprika, 2 en halve ui, stuk of 10 champignons, anderhalve kipfilet +_ 500 gr, Sambal oelek, blokje kip bouillon, 500 ml water, maizena, zout, 1 handje tauge, olie, 1 spaans pepertje, [optioneel] een beetje knorr chickenpowder verkrijgbaar in de toko

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-2011
  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 bloemkool, 0,5 ui, gesnipperd, 2 tl tomatenpuree, 1 el kerrie, zout, 1 teen verse knoflook, geperst, 400 ml heet water, olijfolie, 0,5 fijngesneden vers pepertje

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2009
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Af en toe heb ik er zo`n zin in en maak dan gelijk een kilo. Met twee personen kun je hier twee dagen heerlijk van smullen. Probeer het zelf maar eens en je staat verbaast van het resultaat. Als je dit één keer hebt gemaakt (en het is zo klaar). Dan ga je nooit meer naar de Chinees en maak je je eigen kostje. Ik heb ook nog wel andere bijgerechten maar die giet ik binnenkort in een artikeltje. Eet smakelijk !

INGREDIENTEN

1 ui (heel fijn gesneden), 150 gr prei (heel fijn gesneden), 1 kleine rode peper (zonder zaad, heel fijn gesneden), 2 plakken ham (vleeswaren in blokjes van 2x2 cm), 100 gr varkensfricandeau (vleeswaar, in blokjes van 2x2 cm), 2 eieren (opbakken en scrambelen), 500 gr rijst, basmatirijst of surinaamse rijst, 400 ml kippenbouillon heet van tablet, 150 gr groene/witte kool in flinterdunne reepjes, Zeezout, Zwarte peper, 2 el zonnebloemolie, 1 mespuntje vetjin, ½ t laos, 1 t djinten, , De kip, , 4 kippendijtjes van blije kippen (2 p.p.), Zeezout, Zwarte peper, 3 el sojasaus, 2 t kerrie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2013
  • Chinees
  •  10-20 min.

Traditioneel pittig gerecht, makkelijk te maken en mooi om te serveren.

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet citroensap 2 flinke uien 400 gram sperziebonen, (of kousenband) 6 tenen knoflook 4 middelgrote vastkokende aardappels 2 el olie 1 tl gedroogde chilivlokken (of 1 Madame Janetpeper) 2 el massala kerrie 1 klein blikje tomatenpuree 4 kleine maggiblokjes allesbinder 1/2 liter warm water 4 eieren peper en zout uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2005
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kerriepoeder is een mengsel van kruiden dat gebruikt wordt als basis voor verschillende gerechten in de Aziatische keuken. Oorspronkelijk komt de curry uit India. Marco Polo heeft het in de landen daarbuiten geintroduceerd. Iedere familie in India heeft zo zijn eigen recept. De samenstelling varieert van streek tot streek en van land tot land.

INGREDIENTEN

4 eetlepels ketoembar, 5 eetlepels djinten, 1 eetlepel gemalen chilipoeder, 1 theelepel koenjit, 1 mespunt kaneel, 1 mespunt gemalen kruidnagel

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2002
  • Aziatisch
  •  0-10 min.

Een lekkere en apparte eenpans-ovenschotel die je ook heel makkelijk van te over kan klaar maken.

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 750 gram aardappelen in schijfjes gesneden, 400 gram tomaten in plakjes gesneden, 500 gram gehakt, 100 gram parmezaanse kaas, 3 eetlepels paneermeel, 120 gram champignons,40 gram boter, 2 uien fijngesneden, 3 eetlepels peterselie, 3 eieren, klein beetje nootmuskaat, 2 dl zure room., ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Pittige kip kerrie

INGREDIENTEN

1 grote ui, 3 gesnipperde tenen knoflook, 2 eetlepels olie, 1 rode paprika, 1 kippenbouillontablet, 1 1/2 eetlepel kerrie, 1 eetlepel sambal oelek, 1 gesnipperde zure appel, 1 flinke kipfilet, 1 kopje gewelde rozijnen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-02-2010
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker met verjaardag/buffet.Frisse salade, die ECHT altijd op gaat! Eet met meerdere hapjes/salades

INGREDIENTEN

800-1000 gram kipfilet, 2 a 3 eetlepels kerrie (naar smaak), evt. beetje peper, 3 a 4 teentjes knoflook uit de pers, olie om te bakken., Saus: 2 a 3 dl slagroom, mayonaise, 1 teentje knoflook (naar smaak), (groot) blik ananas partjes, kerrie (en/of gele kleurstof). Tauge. Evt. blanke rozijnen en/of mais

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-02-2000
  •  
  •  30-60 min.

Dit recept was echt de TOPPER van de week hier thuis. De combinatie met de kip en de saus is echt verrukkelijk. Ik denk dat o.a. kinderen dit helemaal geweldig vinden!

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet 1 kleine ui gesnipperd 1 kleine appel in kleine blokjes 1 el olijfolie 2 rijpe bananen 25 gr boter 1 el kerriepoeder (mild) 1/2 tl gemberpoeder 1 ? dl droge witte wijn 1 bekertje creme fraiche 1 el gehalte bieslook. zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-07-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke pittige spruitjes ,voor na een lekkere gure dag

INGREDIENTEN

750 gr spruiten, 1 flesje kookroom, 1 el kerriepoeder, 250 gram spekjes, 250 gr champignons, 1 kippen boullionblokje,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-11-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een werkelijk overheerlijke viscurry uit de Indonesische keuken met een beetje pit en met heel veel smaak. Dit is een heel gezond en slank recept met amper vet.

INGREDIENTEN

150 gr mooie rauwe garnalen, 250 gr kabeljauwfilet, 2 dl kokosmelk, 2 dl visbouillon, 3 el wokolie, 2 sjalotten (fijngehakt), 1 flinke tomaat (blokjes, zonder zaadjes), 1 el vers geperst citroensap, 2 knoflookteentjes (fijngeperst), 2 tl kerrie, ½ tl kurkuma, 1 tl gemberpoeder of 2 tl verse gember (geraspt), ¼ tl cayennepeper, ½ tl gemalen komijn, ½ tl venkelzaad, Gemalen zwarte peper uit de molen, Snufje zeezout, 3 el koriander (vers, bosje AH)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voor liefhebbers van (behoorlijk) pittig eten, maar dusdanig lekker dat je voor kerrie kip niet snel meer bij de surinaamse eethuisjes hoeft te bestellen!!!

INGREDIENTEN

Voor twee personen:, 500 gram kipfilet, 1 grote ui, 3 teentjes knoflook, (afhankelijk van hoe pittig je het lekker vindt) 2 surinaamse pepers (kleine gele madam janette's, zijn op de markt verkrijgbaar), 4 of 5 kleine maggiblokjes, massala (2 eetlepels), arachideolie., Garnering:, fijngehakte bladselderij

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijke varkenskerrie en heel makkelijk te maken en iets zurig.

INGREDIENTEN

500 g hamlappen, in grote blokjes, 1 prei, in halve dunne ringen, 6 e olie, 3 uien, in dunne halve ringen, 3 teentjes knoflook, fijn, 2 e kerrie (voor papje), 1 t geelwortel (voor papje), 5 e witte azijn (voor papje), 1 t zout, 1/2 t zwarte peper, ketjap

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2010
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker anders, lekker zoet

INGREDIENTEN

4 teentjes knoflook, 2 stevige bananen, anderhalve eetlepel kerrie, 2 zakjes aardappelpuree a la minute (geen melk nodig!), 400 gram panklare andijvie, 35 gram gebakken uitjes, 40 gram pinda's, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-02-1999
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Erg heet, maar zeer smakelijk recept voor mensen die van surinaams eten houden. Het favoriete recept van mijn Cees.

INGREDIENTEN

1,5 kg kippenpoten, of kipfilet, 1 gr ui, 2 madame janet[pepers], 6 t. knoflook, 1,5 tl, tomatenpuree, 2 el massala [hindoestaanse kerrie], sojasaus, bouillonblokje, rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Indonesisch groentegerecht(heerlijk als onderdeel van een rijsttafel).

INGREDIENTEN

500gr boontjes, 1a2 ons rundergehakt, 1 tot 2theelepels kerrie djawa, 1 tomaat, 1 teentje knoflook, 1 ui, i runderboullonblokje, olie

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-12-1998
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gebakken bloemkool uit de oven? Ja hoor, gebakken, en de smaak is niet te vergelijken met gekookte bloemkool. Deze bloemkool is lekker bruin en licht knapperig. De smaak is wat nootachtig en bijzonder smakelijk. De bloemkool zal voor het grootste deel niet in mooie plakken kunnen worden gesneden want er vallen natuurlijk allemaal stukjes af maar we gebruiken gewoon alle stukken, stukjes en stronk van de bloemkool. Wij eten dit vaak en het is bovendien slank! Alleen wat olijfolie over de bloemkool, geen sausje maken enz. Vorige week (september 2013) weer eens wat geprobeerd, 10 minuten voordat de bloemkool klaar was heb ik er een vleugje kerrie en wat geraspte kaas erover gestrooid, niet teveel maar net genoeg, dat was heerlijk!

INGREDIENTEN

1 bloemkool (middelmaat), 2-3 eetlepels Olijfolie (minder kan ook), Zout en versgemalen zwarte peper.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-05-2011
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gevuld eitje voor fase 1 in Atkins dieet

INGREDIENTEN

6 Hardgekookte eieren, 2 eetlepels (zaanse) mayonaise, 1/2 theelepel bieslook, 1/8 theelepel kerriepoeder, 1/2 theelepel zout, 1/4 theelepel peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-01-2004
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Zoals je in mijn kookboek kunt zien ben ik een echte soepmaakster. Deze lekkere gevulde soep gaat er meestal wel in en deze is naast lekker pittig ook nog romig.

INGREDIENTEN

* 1 rode paprika in snippers, * 125 gram creme-fraiche, * 2 grote fijngehakte uien, * 2 theelepels kerriepoeder, * 200 gram gaar kippenvlees of gerookte kip in stukjes, * 4 eetlepels. bloem, * fijngesneden verse koriander, * 4 deciliter kippenbouillon, * zout en peper, * 30 gram boter

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-02-2009
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gr. kipfilet, 1 stuk ui, 2 teentjes knoflook, gehalveerde, 3 blaadjes djerekpoeroet, 2.5 el. citroensap, 0.5 tl. zoetstof, vloeibare, 0.5 dl. santen, 1 el. olie, 0.5 tl. koenjit, 1 tl. laos, gemalen, 2 tl. ketoembar, 1 tl. djinten, 1 tl. serehpoeder, 0.5 tl. zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een vegetarische hoofdgerecht of als bijgerecht bij een Indiase rijsttafel.

INGREDIENTEN

3 eetlepels olie, 2 t zwarte mosterdzaadjes (witte kan ook), 1 t komijnzaad, 2 uien, fijn, 250 g sperziebonen, punten eraf en in tweeën geknakt, 200 g tomaten blokjes uit blik, 200 ml water, 6 aardappels, in blokjes gesneden en half gaar gekookt, 1 t geelwortel (kurkuma), 250 g gaar kidneybonen of bruine bonen, 1/2 t suiker, verse koriander, fijn, zout naar smaak

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2012
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Gebakken Bloemkool met een gepaneerd laagje. Een recept van mijn man. We weten niet waar het vandaan komt, maarrrr... errug lekkurrr!!!

INGREDIENTEN

1 Hele Bloemkool, pakje Kruidenpaneermeel, Kerrie, Bakboter, Water, 3 Eieren.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-01-2001
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 kilo drumsticks ( kan ook met kipfilet, in blokjes ), 1 grote tomaat ( met of zonder vel), 2 grote uien, laurierblad, kerriepoeder (niet te zuinig mee zijn), 1 eetlepel komijnzaad, 1 eetlepel kurkuma, 4 teentjes knoflook, 1 bouillonblokje, water, olijfolie, maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2008
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 stuks eieren, hardgekookte, 2.5 dl. santen, dunne, 2 stuks lomboks, groene, verse, van de zaadjes ontdaan, 0.5 tl. sambal oelek, 1 stuk ui, 2 teentjes knoflook, gehalveerde, 4 blaadjes djerekpoeroet, 1 tl. zoetstof, vloeibare, 2.5 el. citroensap, 1 el. olie, 1 tl. koenjit, 1 el. ketoembar, 1.5 tl. laos, gemalen, 1 tl. trassi, 0.5 tl. serehpoeder, 0.5 el. djinten

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-2003
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top