1. Home
  2. Recepten
  3. Jeroen Meus

Jeroen Meus recepten (31) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Rendang van Jeroen Meus

Weer eens een keertje in de keuken van Jeroen Meus gesnuffeld en dat leverde het recept voor deze heerlijke Indonesiche Rendang op. Ik heb al veel Rendang recepten gezien en gemaakt maar deze is tot nu toe veruit mijn favoriet. De Raita-van-jeroen-meus die hij er ook bij maakt is een heerlijk fris bijgerecht en verder kun je er behalve naanbrood ook gewoon rijst bij eten. Ook prima als onderdeel van een rijsttafel .

INGREDIENTEN

- 1 kg rundstoofvlees - 2 rode uien - 30 g gember - 1 chilipeper - 2 teentjes knoflook - 1 stengel citroengras - 4limoenblaadjes - 400 ml kokosmelk (1 blik) - 500 ml runderbouillon - zonnebloem olie - boter - 1 koffielepel trassie - 1 koffielepel rode currypasta - 2 eetlepels kurkuma - 1 eetlepel komijn - 1 eetlepel korianderpoeder - zout - peper

Bereidingswijze

- Haal het stoofvlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. - Verwarm de oven voor tot 180 °C. - Pel en halveer de uien. Snijd ze in halve ringen. - Verhit een scheut olie in een stoofpan (die ook in de oven mag). Stoof er de uien in aan. - Schil de gember en pel de knoflook. Snijd de chilipeper met zaadjes in stukken. Doe alles in de hakmolen en voeg er trassi en currypasta aan toe. Mix tot een korrelige pasta. - Doe de pasta bij de uien en kruid met kurkuma, komijn en korianderpoeder. - Verhit een scheut olie met een klontje boter in een pan. Kruid het vlees met peper en zout en bak het rondom aan. (In een andere pan). - Doe het vlees in de pan bij de uien. - Blus met kokosmelk en bouillon. - Kneus het citroengras en leg het in de pan. Doe er de limoenblaadjes bij. - Meng alles goed door elkaar en zet de kookpot zonder deksel ongeveer een uur in de voorverwarmde oven. - Breng de Rendang indien nodig op smaak met peper en zout en serveer ern korianderpluksel overheen.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-04-2019
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pompoensoep (Jeroen Meus)

Niets makkelijker dan een doorgestoken pompoensoep: soepgroenten stoven, stukjes pompoen erbij en wat mee aanstoven, kruiden, bouillon erbij, gaar pruttelen en pureren met een staafmixer. Dan serveren met korstjes, gebakken spek of een dot room met vers fijngehakte bieslook zoals in Met Meus en Vork, of met geitenkaas en stukjes van je favoriete ham uit de charcuterie zoals in Dagelijkse Kost. In de verhouding pompoen-soepgroenten zorg je ervoor veel meer pompoen te gebruiken, anders heb je een groentesoep. Gebruik je evenveel wortel dan pompoen, dan heb je een lekkere wortel pompoensoep Logisch toch Gebruik net zoveel bouillon tot alle groenten onder staan tijdens het pruttelen. Jeroen gebruikt kippenbouillon, bent u vegetarier, gebruik dan een groentebouillon

INGREDIENTEN

* echte boter of biologische, koudgeperste olijfolie, , * soepgroenten: in totaal duidelijk minder dan de hoeveelheid pompoen: bleekselder, ajuin, wortel en enkele knoflookteentjes, , * pompoen: veel meer dan soepgroenten, , * kippenbouillon, , * peper, zout, tijm en laurier of een kruidentuiltje van peterseliestengels, tijm en laurier, , * garnering: zoals bijv. (gerookte) ham, zure room, yoghurt, korstjes, gebakken spek, dille, bieslook en/of (geiten)kaas,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-11-2013
  •  
  •  0-10 min.

Rabarbertaart van Jeroen Meus

Lekker, rabarber. Dit receptje van Jeroen Meus (uit zijn programma Dagelijkse Kost) is nog eens simpel ook.

INGREDIENTEN

het kruimeldeeg:, , * 500 g bloem, * 250 g malse boter, * 180 g suiker, * 2 vanillestokjes, * 3 eieren, * zout, , de taartbodem:, , * malse boter, * bloem, , de taart:, , * 1 kg rabarberstelen, * 200 g suiker, * 80 g Petit Beurrekoekjes, * 1 eetlepel bloem,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-07-2011
  •  
  •  30-60 min.

Moelleux (recept Jeroen Meus)

Met een chocoladedessert tover je gegarandeerd een glimlach op de gezichten van je tafelgenoten. Veel mensen wagen zich niet aan de bereiding van een warme moelleux, en toch gaat het heel eenvoudig. Jeroens recept voor dit chocoladegebak met vloeibare kern kan niet mislukken!

INGREDIENTEN

100 g donkere chocolade, 110 g boter, 50 g gezeefde bloem (patisseriebloem), 100 g suiker, vanille-ijs en/of vers rood fruit, 4 eieren

  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-04-2012
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Raita van Jeroen Meus

Deze Raita maakte ik bij de Rendang-van-jeroen-meus. Ik zet het recept apart van elkaar hier neer zodat het ook makkelijk terug te vinden is. Want behalve bij de Rendang is het ook erg lekker bij (Indiase) currygerechten.

INGREDIENTEN

- 1 komkommer, - 3 dl (volle) yoghurt, - 1 limoen (sap, - verse koriander (15 gram), - peper en zout

  • Indiaas Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-04-2019
  • Indiaas Bijgerecht
  •  0-10 min.

Creme Brulee van Jeroen Meus

INGREDIENTEN

De crème:, 25 cl room, 25 cl melk, 2 vanillestokjes, 12 eieren, 100 g kristalsuiker, het suikerlaagje:, 2 eetlepels bruine suiker, 2 eetlepels kristalsuiker

  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-04-2011
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.

Kip Tikka Masala (Jeroen Meus)

Kip `Tikka Masala` is een wereldberoemd Indiaas gerecht waarvoor er wel 50 recepten bestaan. Toch hebben die bereidingen heel veel met elkaar gemeen. Jeroen marineert de kip in een kruidige en romige saus op basis van yoghurt en kokosmelk. Serveer het gerecht met een portie rijst. De geurige basmati past er perfect bij

INGREDIENTEN

Voor de kip `Tikka Masala`, , 4 kipfilets, 1 dl yoghurt, 4 dl kokosmelk (ongezoet), 400 g tomatenstukjes in blik, 40 g gember, 2 rode uien, 1 rode chilipeper, 3 teentjes look, 1 limoen, 1⁄2 bussel koriander, 1⁄2 eetlepel kurkumapoeder (geelwortel), 1⁄2 eetlepel garam masala (Indiaas kruidenmengsel), 1 eetlepel pasta `tandoori`, 1 eetlepel rode curry, 4 eetlepels amandelschilfers, scheutje arachideolie, peper, zout, , Voor de rijst, , 200 g rijst (bij voorkeur basmati), ui, scheutje arachideolie, sesamolie

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-2012
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Balletjes in tomatensaus (Jeroen Meus)

Balletjes in tomatensaus, da`s wellicht één van de allerlekkerste gerechten uit onze Vlaamse keuken. Voor de tomatensaus heb je wel heel wat ingrediënten nodig, want alleen zo krijgt de saus heel veel smaak. Dat is het geheim van een top-tomatensaus. Gehaktballetjes maken is helemaal niet moeilijk, en als je de twee nadien samenbrengt in één pot dan is het pas echt smullen geblazen! De balletjes smaken heel lekker met bv. verse aardappelpuree, maar dat kunnen net zo goed frietjes of rijst zijn. Dat beslis je zelf!

INGREDIENTEN

De tomatensaus:, 200 g gezouten spek (1 dikke snee), 3 uien, 2 teentjes look, 4 stengels selders, 1 dikke wortel, 800 g gepelde tomaten (in blik), 500 g tomatenpulp (in blik of brik), 80 g geconcentreerde tomatenpuree (in blik), 4 dl water, 1⁄2 rode chilipeper, enkele takjes verse tijm, 4 blaadjes laurier (vers of gedroogd), 1 takje verse rozemarijn, 1 takje verse salie, enkele takjes verse dragon, een snuif gedroogde oregano, een flinke eetlepel bloem, 1⁄2 eetlepel suiker, een scheutje olijfolie, peper, zout, de balletjes:, 1 kg gemengd gehakt (varken en rund), 2 eieren, 4 eetlepels paneermeel, 1⁄2 bussel peterselie, 1 klontje boter, een scheutje olijfolie, peper, zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-04-2012
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

Misschien dan wel niet echt Chinees maar lekker is het wel. Een klassieke stoofpot met smaken en geuren uit het verre Oosten door de heerlijk geurende Chinese 5-spice kruiden. Niet Chinees, niet Vlaams, maar Fusion dus Chinese 5-spice ofwel vijf kruidenpoeder is een Chinese specerijen melange. In deze melange komen de 5 basissmaken zoet, zuur, zout, bitter en hartig (umami) bij elkaar. Ingrediënten van deze mix zijn steranijs, szechuanpeper, kaneel, venkel en kruidnagel.  Ik heb het in eigen keuken gemaakt (en een beetje aangepast) en heb er witte rijst en roerbakgroenten (met een beetje chilisaus en sojasaus) bij geserveerd. N.B. Heb je geen 5-spices melange in huis dan is het heel gemakkelijk zelf te maken door de 5 bovengenoemde ingrediënten in gelijke hoeveelheden fijn te maken in een vijzel en door elkaar te mengen.

INGREDIENTEN

- 1 ½ kg runderstoofvlees (riblappen of sukadevlees), - ½ liter runderbouillon/fond, - 4 uien, - 60 gram verse gember, - 2 teentjes knoflook, - 1 rode peper, - 100 gram bruine basterdsuiker, - 2 el bloem, - 2 afgestreken el 5-spicepoeder, - 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram), - 5 cl sojasaus, - arachide of zonnebloemolie, - boter, - zwarte peper uit de molen, - zout, - lente ui en/of koriander om mee te garneren,

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-03-2019
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

Toen ik dit recept zag dacht ik in eerst instantie dat het een geintje was; Een Indiase stoofpot van rundvlees uit het land van de 'heilige' koe. Maar toen ik eens wat beter ging lezen las ik 'het beste van 2 werelden' klassiek stoofvlees met een exotisch tintje op basis van specerijen en smaken uit de Indiase keuken. Een duidelijker voorbeeld van fusion kun je bijna niet hebben. Door de aardappeltjes die er al in zitten heb je eigenlijk niet eens bijgerechten nodig. Toch heb ik er naanbrood en pappadums bij geserveerd.

INGREDIENTEN

- 1 kg runderstoofvlees (riblappen of sukadelappen), - 700 gram voorgekookte krielen, - 3 rode puntpaprika's, - 3 flinke uien, - 1 rode peper, - 1 blik gepelde tomaten, - 2 kruidnagels, - olijfolie, - zout, - 250 gram yoghurt (naturel), - 50 gram verse gember, - 2 tenen knoflook, - ½ el kaneelpoeder (mag iets minder zijn maar zeker niet meer), - 1 el garam masala, - 1 el kurkuma, - 30 gr verse koriander,

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-01-2019
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Vanille risotto, a la Jeroen Meus

Heerlijke risotto, is wel heel machtig (vult heel erg). je kan deze risotto ook als hoofdgerecht eten maar dan ben je geen nagerecht meer nodig . wel met echte vanille stokjes doen, smaakt het veel beter door!

INGREDIENTEN

400 gram risotto rijst (bijv. Arborio, kan je gewoon bij Jumbo halen is 400 gram), 75gram suiker(9 zakjes vanille suiker kan ook), 8dl melk, 2dl room (culinaire room van Campina), 6 eieren, 100 gram boter (GEEN roomboter), 2 Echte vanille stokjes, bruine basterd suiker

  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2016
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.

amandel perentaart : Jeroen Meus, dagelijkse kost

=18pxZelf een taart bakken is altijd een beetje bijzonder. Het is niet alleen makkelijk, maar het smaakt ook dubbel zo goed wanneer je het gebak zelf gemaakt hebt. Het hele huis ruikt in een mum van tijd naar de ovenverse taart. Hou dus je hongerige huisgenoten goed in de gaten als je nog een stuk voor jezelf wil!

INGREDIENTEN

De taartbodem, -------------------, 1 vel rond bladerdeeg (met 6 plakjes bladerdeeg lukt het ook), klontje boter, bloem, , De amandelvulling, -----------------------, 120 g boter (op kamertemperatuur), 100 g suiker, 200 g amandelpoeder, 140 g bloem, 2 eieren, 1 dl melk, 1 vanillestokje, De peren, 2 peren (bv. Doyenne), , De topping, -----------------, 2 eetlepels suiker, amaretto, 50 g amandelschilfers

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-2016
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Mosselen uit de wok

Het eten van mosselen is zeer gezond, omdat zij evenveel eiwit per gewicht bevatten als biefstuk maar veel minder vet zijn. Bovendien zijn mosselen in vergelijking met vlees veel rijker aan mineralen, kalk, fosfor en ijzer. Mosselen zijn verder rijk aan seleen en vitaminen en hebben een hoog jodiumgehalte. Ingredienten voor onderstaand -enigszins aangepast- recept van de jonge Belgische topkok Jeroen Meus:

INGREDIENTEN

2 kg mosselen, 4 uien, 1 stengel bleekselderij, 2 eetl. olie, stukje verse gemberwortel van 2-3 cm, geschild en fijn gesneden, 3 takjes tijm, 1 blaadje laurier, 1 stengel citroengras (sereh), 5 takjes munt, 5 takjes koriander, 1 dl witte wijn, peper,

  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-08-2003
  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Aardappelsoepje met gerookte paling en katenspek

Regelmatig zie ik hem 's avonds voorbij komen op t.v. en behalve dat hij altijd lekkere recepten heeft ziet het er ook zo ontzettend gezellig uit.  Je zou zo aan willen schuiven bij Jeroen Meus in het programma Dagelijkse Kost. Zijn recept voor 'aardappelsoep met gerookte paling' heb ik als basis gebruikt voor deze soep. Ik heb niet alleen aan de ingrediënten het een en ander veranderd, ik heb ook de bereidingswijze aangepast. Niet omdat ik het beter weet dan Jeroen Meus maar gewoon omdat ik niet gewend ben om volgens recept te koken. Aan de hand van de ingrediënten die ik gebruikt heb en de  foto's die ik gemaakt heb ik het recept naar mijn idee uitgewerkt. De 'samenwerking' tussen Jeroen en mij verliep prima en resulteerde in deze heerlijke soep N.B. Als je de paling en de zeekraal weg laat, is de soep iets minder luxe maar nog steeds erg lekker.

INGREDIENTEN

- 3 l kippenbouillon, - 8 aardappelen, - 2 st prei, - 4 uien, - 1 flinke plak knolselderij, - 1 teentje knoflook, - 2 laurierblaadjes, - enkele takjes tijm, - enkele takjes peterselie, - 150 gram katenspek, - 100 gram gerookte paling (gefileerd), - 200 ml (kook)room, - 50 gram zeekraal, - boter,

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-03-2019
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Vongole in de wok

Pittige venusschelpen in de wok ; een recept van Jeroen Meus.

INGREDIENTEN

-2 kg gewassen venusschelpen, -2 grote sjalotten, fijn gesnipperd, -3 selderstengels, grof gesneden, -1/2 rode chilipeper ontzaad en fijngesneden, -2 dl sak?wijn, -2 el arachide- of maisolie, -2 el gehakte gember, -2 el gehakte koriander, -1 el fijngesneden citroengras, -1 el fijngesneden munt,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-02-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zelfgemaakte muesli

Recept van tv-kok Jeroen Meus,uit Meus en vork.

INGREDIENTEN

-200 gram havervlokken.-50 gram hele amandelen(zonder het bruine vliesje)., -50 gram sultanrozijnen., -25 gram gedroogde vijgen., -25 gram gedroogde abrikozen., -2 eetlepels suiker., -4 eetlepels ahornsiroop.

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2005
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Slaatje met bloedsinaasappel en roquefort

Lekker en simpel receptje van Jeroen Meus (die vrolijke Belgische tv-kok).

INGREDIENTEN

*1 bosje waterkers, *1 bosje rucola, *2 (bloed)sinaasappelen, *100 gr roquefort, *75 gr walnoten, , Voor de dressing:, *3 eetlepels goede olijfolie, *3 eetlepels pompelmoessap of sap van de gebruikte sinaasappels, *koffielepeltje honing, *evt 1 eetlepel gember

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-02-2011
  •  
  •  0-10 min.

Chimay Stoofvlees

We zijn hier verzot op stoofvlees daarom vind ik het ook  leuk om andere stoofvlees recepten te proberen. Ondertussen zijn hier al recepten gepasseerd met verschillende bieren. Zoals eens met Orval en Guinness special. Ik heb ook al eens dé stoofvlees van Jeroen Meus gemaakt natuurlijk want die mag zeker niet ontbreken ^_^ En ik heb ook al eens een Stoofvlees light gemaakt die eigenlijk wel verrassend lekker was.... Vandaag koos ik eens om stoofvlees te maken met Chimay! De Chimay stoofvlees viel hier wel in de smaak! Het recept vindt je in het Chimay kookboek, maar je kan het ook vinden op de website: http://chimay.com/nl/recette/carbonnades-et-frites/

INGREDIENTEN

, 800 g rundstoofvlees, in stukjes, 50 g boter, peper en zout, 2 grote uien, een takje tijm en 2 laurierblaadjes, 2 flessen Blauwe Chimay, 2 sneetjes kruidenkoek, 40 g mosterd, 1 eetlepel Luikse Siroop (zie tip), versgesneden frietjes,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-05-2016
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Courgette met Reblochon en zalm

Heerlijk recept Recept is van Jeroen Meus tv kok

INGREDIENTEN

1/2 Reblochon-kaas, 4 courgettes'., 3 eetlepels room, 1 tuiltje bieslook, 2 eetlepels gehakte oregano, 4 plakjes gerookte zalm

  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-07-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lamsbout met rozemarijn en look

Modern manier hoe men lamsbout moet klaarmaken Zeer lekker Recept Jeroen Meus

INGREDIENTEN

1 lamsbout van ongeveer 1,5 kg, 5 teentjes look in plakjes gesneden, 5 takjes rozemarijn, 2 eetlepels honing, 2 eetlepels graanmosterd, 1 eetlepel bloem, 125 ml rode wijn, 2 eetlepels rode bessenconfituur, Peper en zout, 2 eetlepels echte fond

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-09-2006
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Gebakken kwartel met toast champignon en stiltonjus

Recept is van Jeroen Meus.

INGREDIENTEN

4 kwartels ontbeend, 2 dl rundsfond,1 dl rode port,100 gr stiltonkaas,1 takje rozemarijn,1 sjalot versnipperd, klontje boter,200 gr shiitakes (kan ook met gewone champignons),4 toasten, 1 teentje look, 2 eetlepels gehakte peterselie

  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-02-2006
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Vislasagne met mozzarella, tomatensaus en pesto

Een super lekker recept dat chef kok Jeroen Meus maakte voor de leerlingen van klas 5 van de regnboog tijdens een kooksessie

INGREDIENTEN

-1 kg koolvisfilet (of een andere witte visfilet), -2 bollen mozzarella in fijne plakjes gesneden, -250 g gepelde garnalen, , Pastadeeg:, 600 g bloem, snuifje zout, 6 eieren, 2 eetlepels olijfolie, , Tomatensaus:, 5 tomaten, 2 sjalotten, 1 teentje look, olijfolie, 250 ml tomatenpulp, 1 eetlepel mascarpone, 2 takjes tijm, 1 blaadje laurier, peper en zout, , Groenten:, 2 stengels prei, 3 wortelen, 400 g spinazie, 200 g ricotta, boter, peper en zout, , Pesto:, 2 teentjes look, 60 g basilicum, 20 g pijnboompitten, 100 ml olijfolie, 50 g parmezaan, , , , , ,

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-02-2006
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Roulade van eend met zoetzure salade van rammenas met munt

Dit is een gerecht uit een kookboek van Jeroen Meus, een jonge Vlaamse chef met potenties. Veel van de receptuur past in de categorie gastronomie. Men eet niet zo traditioneel in de bekende driegangen sfeer, maar bouwt een copieus geheel met soms wel 5 of 7 gangen. Is dit gerecht een voor of hoofgerecht...., misschien wel ergens er tussen in.

INGREDIENTEN

200 gr gerookte eend in plakjes, 200 gr eendenlever, in plakjes, peper en grof zeezout, enkele druppels calvados, voor de salade;, 1/2 half bosje koriander, 1/2 half bosje munt, 100 gr rammenas, 1 bosje waterkers, 1 el honing ( accacia), het sap van 1/2 citroen, 1 el lichte sojasaus, 2 el druivenpitolie

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2010
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Dim sum van gerookte paling met sinaasappel, zwarte olijfoli

Ik ben geen groot palingliefhebster, maar als paling in een bijzonder gerecht verwerkt wordt, lust ik het wel. Dit is zo`n gerecht van Jeroen Meus, een Vlaamse chef.

INGREDIENTEN

400 gr gerookte paling in 16 gelijke stukken gesneden, 2 sinaasappels, 50 gr cashewnoten, 20 gr suiker, 200 gr ontpitte zwarte olijven*, 100 ml olijfolie*, 1 rood (chili)pepertje, 1 lente-uitje

  • Fusion Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-01-2010
  • Fusion Voorgerecht
  •  > 120 min.

Pasta met gehakt, ui, tomaat, tomatillo, bleekselderij, kool

We hebben een moestuin en dan ga je zoeken op internet wat je met die groenten kan doen. De tomatillo's en kangkung had ik nog nooit gegeten en dat was dus een verrassing hoe het smaakte. Twee recepten heb ik samengevoegd en dat werd uiteindelijk dit gerecht. Een beetje van smulweb en een beetje van mij dus Jeroen Meus had "De enige echte balletjes in tomatensaus" en  Ria Vreven "Ravioli met geitenkaas en radicchio".

INGREDIENTEN

5 eetlepels olijfolie, 1 grote ui fijngesneden, 2 teentjes knoflook gesnipperd, 500 g gehakt , peper uit de molen (FairTrade AH), zeezout uit de molen (FairTrade AH), chili explosion uit de molen (Lidl), 1 koolrabi kleingesneden, 1 winterwortel kleingesneden, 3 stengels bleekselderie in plakjes, 2 grote tomaten in blokjes, 2 grote tomatillo's in achten gesneden (zoals sinaasappel), 1 plantje kangkung waarvan alleen de bladeren, 1 bosje krulpeterselie fijngesneden, 3 grote blaadjes salie fijngesneden, 1 takje tijm waarvan alleen de blaadjes, 1 takje rozemarijn waarvan alleen de blaadjes, 1 flinke tak oregano (marjolein) waarvan alleen de blaadjes fijngesneden, 10 blaadjes rode basilicum fijngesneden , 1 zak 500 g Bertolli pittige pastasaus, 1 pak 250 g Heinz tomatenblokjes, , Pasta naar keuze, ,  

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-10-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Indiase curry met bloemkool en rijst

Alweer een heerlijk vegetarisch receptje leren kennen! Bedankt Jeroen Meus! Lekker pittig, altijd ideaal tijdens koude dagen zoals vandaag

INGREDIENTEN

250 g witte rijst (of een soort naar keuze), 1 bloemkool, 2 rode paprika's, 1 (rode) ui, 1 teen look, 1 rode chilipeper (naar smaak), 40 g gember (stukje knol), 400 g tomatenvlees in stukjes (blik), 250 g kikkererwten (blik, uitgelekt), 2 dl kokosmelk, snuif kurkuma-, komijn- en paprikapoeder, snuif garam masala (specerijenmix, kant-en-klaar te koop), scheutje olijfolie of arachideolie, enkele takjes koriander, peper en zout,

  • Indiaas
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-02-2015
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Appel-komkommersla

Tip: Jeroen Meus maakte het met haringen> http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten/gegrilde-haringen-met-appel-komkommersla2 Delicious maakte het met eengroenteschijf en voor de vleeseters was er een biefstuk bij. Ook ideaal bij BBQ weer

INGREDIENTEN

, 600 g aardappelen (vastkokend), 1⁄2 komkommer, 1 groene appel, 1⁄2 sjalot, enkele takjes dille, enkele takjes dragon, 4 zure augurken, 1 eetlepel zure room, 1 koffielepel mierikswortelpasta, scheutje olijfolie, peper, zout, ,

  • Europees Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-03-2014
  • Europees Bijgerecht
  •  30-60 min.

Love Spaghetti

Mijn mama haar Lady en de vagebond spaghetti is eigenlijk totaal anders van smaak! Maar de Love spaghetti van Jeroen Meus is ook zeker een aanrader! Meer recepten te vinden https://www.facebook.com/pages/2-Delicious/490713057695354 of http://2deliciouskookblog.wordpress.com/

INGREDIENTEN

€ 500 g spaghetti (evt. extra-lange slierten), € 1 kg puur kalfsgehakt, € 200 g gerookt spek (dikke plakken), € 2 dikke wortels, € 3 stengels selder, € 3 uien, € 3 teentjes look, € 1 rode chilipeper (naar smaak), € 400 g tomatenstukjes (blik of brik), € 140 g zongedroogde tomaten, € 7 dl passata, € 4 dl witte wijn, € 2 eieren, € 4 blaadjes laurier, € 4 takjes tijm, € 1 takje rozemarijn, € 60 g paneermeel, € 140 g geconcentreerde tomatenpuree, € 2 suikerklontje, € scheutjes olijfolie, € klontje boter, € peper, € zout, € 200 g Parmezaanse kaas,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2015
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Carpaccio van varkensmignonette en een mosterddressing

De Belgische vitello tonato noemt Jeroen Meus deze carpaccio van varkensvlees met een pittige salade en mosterddressing. Het goedkopere alternatief van het kalfsvlees, maar zeker even lekker.

INGREDIENTEN

600 g varkensgebraad (mignonette), ½ knolselder, 50 g rucola, 50 g mosterdsla, 3 eieren, 2 eetlepels scherpe mosterd, 2 eetlepels graanmosterd, 1 eetlepel zilveruitjes, 1 eetlepel kappertjes, 2 eetlepels kleine augurkjes, 200 ml neutrale olie, 200 ml yoghurt, een zakje €spekchips', boter, olijfolie, (appel)azijn, peper, zout, grof zout

  • Belgisch Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-04-2016
  • Belgisch Voorgerecht
  •  60-120 min.

Pasta met venkel, spinazie en merguez Dagelijkse kost

Dagelijkse kost van Jeroen Meus

INGREDIENTEN

Enkele takjes peterselie, 100 g spinazie, 250 g kerstomaten, 250 g ricotta, 100 g Parmezaanse kaas, enkele blaadjes laurier, enkele takjes tijm, 400 g penne, 2 dl witte wijn, een halve venkel, 1 teen knoflook, olijfolie, 4 merguezworstjes, 1 ajuin, peper, zout, 2 lente-uien

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-05-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Linzenschotel ''Parmentier''

Een klassiek vleesgerecht omzetten naar een even smakelijke vegetarische variant is niet altijd eenvoudig. Mits een beetje fantasie is het toch vaak haalbaar. Voedzame linzen zijn voor Jeroen Meus het ideale ingrediënt om een lekkere veggie-versie te maken van de ovenschotel-in-laagjes 'gehakt parmentier'.

INGREDIENTEN

Voor de groentestoofpot met linzen, , 87 1⁄2 g linzen (soort naar keuze), 1⁄2 dikke ui, 1 1⁄2 stengels selders, 1 wortel, 1 teentje look, 2 takjes tijm, 1 blaadje laurier, 1⁄2 takje rozemarijn, 125 g tomatenstukjes (blik), 2 1⁄2 dl passata, 1⁄2 snuifje gerookt (of mild) paprikapoeder, 1⁄2 snuifje gedroogde oregano, 1⁄2 snuifje selderzout, 1⁄2 snuifje cayennepeper (naar smaak), 3 eetlepels paneermeel (of panko), scheutjes olijfolie, , voor de aardappelpuree, , 400 g aardappelen (loskokend), 1⁄2 ei, 1⁄2 scheutje melk, nootmuskaat, zout

  • Europees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-11-2014
  • Europees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste jeroen meus recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top