Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Herfst recepten (375) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Het principe lijkt op een Britse sheperd`s Pie, maar is het niet. Zo`n schotel is met ander vlees en is anders gemaakt. Deze heb ik gemaakt naar een oud idee van Gordon Ramsey en heb er, in de loop der jaren, mijn eigen draai aan gegeven. Het idee van Ramsey was om kippenbouillon te gebruiken en het vocht te binden. Heel goed want is echt een smaaksensatie. Is hij lekker, ja, vult hij, ja, is het stevig deze maaltijd, ja, dus een prima ovenschotel om de gure donkere maand `November` en de winter mee door te komen. Probeer hem zelf maar en dan hoor ik het wel. Met kook en baktijd meegenomen kan deze in een uurtje dampend op tafel staan. Eet smakelijk !

INGREDIENTEN

750 gr mager rundergehakt, 4 ons uien (in halve ringen), 3 teentjes knoflook (fijn), 2 grote winterpenen (julienne), 2 ons fijne erwten (diepvries), 125 gr champignons (in halve plakjes), 2 el tomatenpuree, ½ el tijm, ½ liter kippenbouillon (sterk geconcentreerd), 2 el bloem, 75 ml worchestersaus, Olijfolie, 1 kilo kruimige aardappels, 2 eierdooiers, 75 gr oude geraspte kaas of lekkerder, parmezaan, Zeezout, Zwarte peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-2012
  • Internationaal
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

800 gram rundvlees, 30 gram boter, 1,5 teentje knoflook, 2 uien, 1 eetlepel (Olijf)olie, 2 winterpenen, 1 appel, 3 tomaten, 1 flesje (bok)bier, 1 prei, 2 theelepels honing, 1 theelepel appelstroop, 1 snufje peper, 1 takje tijm, 1 takje Rozemarijn, 1 snufje Kruidnagel

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-10-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Dit is één creatie van mij die we elk najaar en ook in de winter regelmatig eten. Een geweldig herfstrecept barstensvol smaak en gezonde dingen. Uiterst compleet en hier heb je wel 2x een goede maaltijd aan. Voor de mensen die een slowcooker hebben is dit uitermate geschikt. Als je van slank en botermals stoofvlees houd lekker proberen en smullen, ik hoor het wel.

INGREDIENTEN

1 kilo sucade- of riblappen, 3 teentjes knoflook (fijn), 3 laurierblaadjes, Zeezout, Zwarte peper, 2 t knoflookpoeder, 750 ml droge rode wijn, 2 kopjes bloem, Olijfolie (paar scheuten), 2 grote uien (in blokjes), 500 g wortels (in brokken), 250 g champignons, 2 el peterselie, 4 aardappels vastkokend (in partjes), 450 g diepvries doperwten, 2 kopjes vleesbouillon, ½ kopje zongedroogde tomaten, 1 el rozemarijn, Beetje tijm, 2 el worchestersaus

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-09-2012
  • Frans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Dit is weer een andere versie van een heerlijke herfstschotel met nog een klein vleugje van de nazomer. Uiterst compleet en voedzaam. Kan het hele gezin van smullen. Hij is niet vet en barst van de smaken. Als je van lekkere kip houd dan moet je deze beslist eens maken en je weet niet wat je proeft. De kip wordt lekker krokant want het caramelliseert een beetje. Smullen dus weer, ik hoor het wel.

INGREDIENTEN

6 8 kippenpoten of kipkarbonades, 2 uien, ¾ kilo vastkokende aardappels, ¾ kilo wortels, 3 uien, 4 teentjes knoflook, 2 el Dyon mosterd, 2 el honing, 1 t chilipoeder, Zeezout, Zwarte peper uit de molen, 2 twijgjes rosemarijn, 150-200 ml kippenbouillon

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-09-2012
  • Frans
  •  60-120 min.

Deze komt eigenlijk uit een kookboek van een Chinese chefkok, maar heb vlees vervangen door rundvlees. Lekker pittig en zoet van smaak. Eenvoudig te maken en als hij op staat dan komen er herfstige geuren vrij die je onmiddellijk doen denken aan stoofpeertjes.

INGREDIENTEN

600 gr doorregen runder riblappen, 2 grote uien, 4 cm verse gember, 2 steranijsjes, 1 kaneelstokje, 3 el chinese rijstwijn of droge sherry, 3 el donkere sojasaus, 2 el pindakaas, 2 el hoisinsaus, 50 gr bruine basterdsuiker, 600 ml warme runderboillon, Klont roomboter, Vleugje gemalen szechuan peper, Snufje zeezout, Half bosje bosuitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-10-2014
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Het najaar is nu echt aangebroken en ik zie weer overal de meest heerlijke paddenstoelenmelanges liggen. Zo was ik vanmorgen vroeg bij de groenteboer en dat zag er zo lekker uit dat ik het niet kon laten liggen. Duur was het ook niet daar er momenteel volop verse aanvoer is aldus de groenteman. Ik kwam dus terplekke op het idee om er begin van de middag een heerlijke, royaal gevulde, bospaddenstoelensoep van te maken. Nou het was niet lekker, maar werkelijk zalig ! Dit is genoeg om met 2 personen het hele weekend van te genieten. Bovendien is dit een heerlijke "opkikker" want je krijgt het er lekker warm van en het geeft energie. Succes !

INGREDIENTEN

75 gr kastanjechampignons, 75 gr shiitake, 75 gr oesterzwammen, 75 gr cantharellen, 1 flinke ui, 2 teentjes knoflook, Bosje verse peterselie (blaadjes snipperen), Handje gesneden bieslook (ter garnering), Zwarte peper uit de molen, Zeezout, 50 gr roomboter, 50 gr bloem, Halfvolle melk, 1 ½ el creme fraiche, Heet water en 2 runderbouillon tabletten, (Eventueel wat maggi voor wat extra pit)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-09-2012
  • Frans
  •  20-30 min.

Zoals de meeste mensen wel weten ben ik niet zo van de zoete baksels, maar appel gaat er altijd wel in en zeker in de herfst. Moeders hier kwam met dit recept aanzetten van een collegaatje, nou vooruit. Snel te maken en nog lekker ook. Bij de koffie krijg ik er wel twee weg!

INGREDIENTEN

250 gr appels (Elstar), 250 ml biologische yoghurt, 250 gr bloem, 2 el vers geperst citroensap, 1 ei, 3 t bakpoeder, 125 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 80 ml olijfolie, Poedersuiker (van Gilse)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2013
  • Wereld
  •  30-60 min.

Ik geeft niet gemakkelijk top cijfers aan mijn recepten, maar deze krijgt een 9+1/2 van mij en de kids. Op één of andere manier kon ik de smaken precies afstemmen op elkaar.

INGREDIENTEN

1 kg riblappen, in grote blokjes gesneden (runderschenkels kan ook, maar dan eerst gaar koken met been), zout, zwarte peper, bloem voor bestuiven van vlees, zonnebloemolie, 100 g gerookte spekreepjes, 2 grote uien, in halve ringen gesneden, 3 teentjes knoflook, fijn, 8 zwarte peperkorrels, 2 laurierbladeren, 3 kruidnagels, 1/4 t gedroogde tijm (takje verse tijm kan ook), 250 ml runderbouillon of runde fond, 1 e witte azijn of 2 t Worcestersaus, 6 aardappelen in blokjes gesneden, 200 g champignons in plakjes gesneden, , 1. Breng vlees pittig op smaak met zout en peper., 2. Bestuif het vlees met bloem en meng de bloem goed door vlees., 3. Bak spekjes uit in olie en haal uit pan., 4. Bak vlees in olie tot goudbruin van kleur en doen vlees erna in een stoofpan., 5. Fruit nu op zacht vuur de uien en knoflook tot glazig., 6. Voeg de voeg de peperkorrels, laurier, kruidnagels, tijm, runderbouillon, azijn of Worcestersaus en spek erbij en breng aan kook., 7. Voeg dit nu bij het vlees en stoof voor 2-3 uren op zacht vuur tot boterzacht en met een gebonden saus., 8. Een half uur voor einde van kooktijd word de aardappelblokjes en champignons toegevoegd., , VARIATIE, Vanuit de Zuid-Afrikaanse traditie heb ik geleerd om veel meer deeg korsten en dumplings ("kluitjes") etc. te gebruiken bij mijn gerechten. Deze runde stoofpot heb ik dan ook precies gemaakt als hier boven beschreven en dit als vulling gebruikt voor mijn makkelijk te maken rundpastei.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-09-2012
  • Afrikaans
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Anders

  •  …
  •  
  • Geplaatst op07-06-2001
  •  
  •  
  • Eigen recept

Dit is een iets oudere creatie van mij die helemaal bij de herfst past. Elk jaar wordt hij een paar keer gemaakt want hij is vreselijk lekker! Dit is een heerlijke hartige taart met een volle zacht romige vulling. Ik gebruik graag wijn tijdens het koken want wijn geeft smaak af. Geen zorgen de alcohol verdampt tijdens het koken. De vulling van de "Pie" is zelf verzonnen en barst van de mooie smaken. Het idee van de Pie komt van oorsprong uit Engeland waar je ze bij elke slager of bakker kunt kopen in verschillende smaken. Kidney (niertjes), champignonvulling, kip-champignon, wild, sausage (worst) enz deze is qua vulling erg uitgebreid. Probeer hem zelf maar, ik hoor het wel weer.

INGREDIENTEN

4 - 5 kipfilets, 2 flinke prei (dunne ringen), 2 wortels (julienne gesneden), 1 flinke ui (gesnipperd), 250 gr kastanje champignons (gesneden), 2 teentjes knoflook (fijn), ½ el tijm, Zeezout, Zwarte peper uit de molen, 30 gr boter, 30 ml olijfolie, 1 rol bladerdeeg of 10 plakjes, Beetje bloem, 50 ml kookroom, 250 ml melk, 250 ml witte wijn, 1 ei

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2012
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Na een hele tijd experimenteren is dit mijn allerbeste risotto: de smaken ontploffen in je mond. Ik vind hem perfect en een zeer geschikt recept voor deze tijd

INGREDIENTEN

 50 gr. Gedroogd eekhoorntjesbrood (Porcini); Albert Hein,  1 sjalot,  Een scheut olijfolie,  250 gr. Risottorijst,  50 ml. Witte wijn (droog),  1 liter bouillon van 2 tabletten bospaddenstoelenbouillon; Albert Hein,  1 bakje kastanjechampignons,  Zout en vers gemalen zwarte peper,  50 gr. Geraspte Parmezaanse kaas,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2011
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze taart was een vrouwelijk idee, maar is makkelijk te maken. Bij de koffie toch heel erg lekker. Pure herfstsmaken, appel, kaneel, honing en noten. Wat wil je anders in deze tijd. Gewoon bakken en proberen en ervaren hoe lekker deze smaakt.

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, , 250 gr bloem, 50 gr suiker, 150 gr roomboter, Snufje zout, 2 eierdooiers, , Voor de vulling:, , 1 kilo appels (Goudreinet, Elstar), 50 gr suiker, 1 el honing, 100 gr gemalen walnoten, 2 el paneermeel, Eiwit van 2 eieren, , Voor de topping:, , 150 gr bloem, 100 gr roomboter, 100 gr suiker, 1 t kaneel, 100 gr gehakte walnoten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2013
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gewoon weer zin in een heerlijk mals balletje gehakt en heb toen deze bedacht. De herfstige saus is apart gemaakt (gaat heel snel) en past er uitstekend bij. Dit is wel zo'n lekker balletje en past uitstekend bij het seizoen, herfst. Probeer zelf maar hoe lekker dit is want is echt een heerlijke combinatie om je vingers bij af te likken.

INGREDIENTEN

500 gr gehakt HOH, 1 ei, 1 grote halve ui (gesnipperd), Vers gemalen zwarte peper, 0.5 tl cayennepeper, Zeezout, 1 tl nootmuskaat of foelie, 1 tl gemberpoeder, 1,5 tl korianderpoeder, Klein beetje fenegriek of komijn (als je hebt), 2 el paneermeel, 2 el bloem, Half bosje vers gesnipperde peterselie, Boter om in te bakken,  , Voor de saus:,  , 400 gr champignons of kastanje champignons, 1 uitje, 250 ml runderbouillon, 100 ml droge witte wijn, 3 el tomatenpuree, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Half bosje vers gesnipperde peterselie, Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2014
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Daar is hij dan want ik ben nu even alleen. Ik heb net deze ovenschotel weer eens gemaakt, een traktatie, en kan er de de hele week van nemen! Wil je echt eens scoren dan is dit het blijvertje. Super de luxe macaronischotel met 3 soorten kaas en rijkelijk gevuld met gehakt/tomaten/chorizo vulling en kaassaus. Als het wat kouder wordt, zoals herfst en winter uitermate voedzaam. Wel wat calorieën, maar die verbrand je met de kou makkelijker en sneller dan in de zomer. Wat macaronischotel betreft is dit wel mijn toppertje. Je weet niet wat je proeft dus ga zelf maar proberen en ik zie graag een reactie en hoor het dan wel.

INGREDIENTEN

1 pak elleboogjes macaroni, 1 zakje geraspte oude kaas, ¾ kopje parmezaan, ½ kopje buffel mozzarella fijn, 500 gr rundergehakt, Stukje chorizo worst (fijn gehakt), 4 teentjes knoflook (fijngehakt), 1 flinke ui (fijngehakt), 1 vleestomaat (in blokjes), 1 el olijfolie, 2 t oregano, 2 t rozemarijn, 2 t tijm, Zeezout, Zwarte peper uit de molen, 750 gr tomatensaus, 150 ml Kookroom (of koksroom) paar hele flinke scheuten, 1 kopje halfvolle melk, 40 gr roomboter, 40 gr bloem, 1 bosje verse peterselie (grof gehakt)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2012
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijk stoofpotje bij herfstachtig weer.

INGREDIENTEN

500 Gr. Rundvlees (ribstuk, sukade), 150 Gr. Champignons of gemengde paddestoelen, Twee uien (een rood, een wit), 150 Gr. Spekblokjes, Teentje knoflook, Handvol sperziebonen, 2 worteltjes, Trappist (half flesje), Twee blaadjes laurier, Twee kruidnagels, Naar smaak toevoegen:, Tijm, Kaneel, Paprikapoeder, Peper en zout, Boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-10-2012
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Iedereen weet nu wel dat de herfst zijn intrede heeft gedaan. Culinair gezien de mooiste tijd van het jaar. Overal zijn de mooiste producten te krijgen. Deze met recht "hemelse" herfsttaart komt uit een kookboek vol streekgerechten uit een bosrijk gebied. Mensen gebruiken dus alles wat het bos te bieden heeft. Paddenstoelen, noten, wild en zo is deze heerlijke taart ontstaan. Hij is makkelijk te maken, walgelijk lekker, maar best wel machtig. Geniet er maar van.

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, , 250 gr bloem, 50 gr boter, 150 ml melk, 2 tl bakpoeder, , Voor de vulling:, , 250 gr cantharellen (of paddenstoelenmelange), 500 gr mager rundergehakt, 2 flinke sjalotten, 50 gr mager gerookt spek (fijn), 2 teentjes knoflook (geperst), 1 el olijfolie, Zeezout, Vers gemalen zwarte peper, , Voor de topping:, , 250 gr crème fraîche, 250 gr zure room, 1 el maizena, 4 el mayonaise, 200 gr geraspte Parmezaan, 1 sjalotje (fijn), Vers gesnipperde peterselie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-09-2013
  • Europees
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Royaal met herfstgroenten gevulde pompoensoep met gebakken spekjes.

INGREDIENTEN

1 Rode Ui, 1 Witte Ui (of een paar sjalotjes), 2 tenen knoflook, Klontje roomboter, scheutje (olijf)olie, 1 Pompoen (groen of rood), 3/4 Pastinaak (of een deel van een knolselderij), 3/4 Winterwortel, 1 (punt)Paprika, 1/2 Prei, 1 blaadje gedroogde Laurier, 1 Groentebouillonblokje, 3/4 Kippenbouillonblokje, Versgemalen peper, Gerookte spekblokjes (ca. 125 gram), Verse Koriander, Verse Bieslook, Crème fraîche

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-11-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Deze cake komt uit life and cooking toen rudolph van veen er nog kookte deze cake heb ik sinds dien in mijn persoonlijke schrift staan en is hier een groot succes dus vandaar dat hij hier ook niet mag ontbreken.lekker bij koffie en thee of warme chocomelk maar zeker niet alleen voor de herfst.

INGREDIENTEN

10 bitterkoekjes, 0.5 dl Amaretto, 150 gram zachte boter, 150 gram bruine basterdsuiker, 3 eieren, 150 gram zelfrijzend bakmeel, 100 gram gepelde walnoten, poedersuiker, 1 theelepel kaneelpoeder, 2 peren, zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2007
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150 gram paddestoelenmelange, 1 eetlepel boter of margarine, zout en peper, 3/4 dl slagroom, 2 eetlepels (versgeraspte) Parmezaanse kaas, 2 sneetjes Pain de Campagne, ? zakje rocket slamelange

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Ik heb verschillende mogelijkheden beschreven, dit recept is eenvoudig te maken. In de herfst /winter is het heerlijk met appels of een combinatie van de helft appels de helft bramen.(diepvries fruit kan ook) In de lente is het lekker met rabarber (doe er dan wat gemberpoeder bij want Gember en rabarber, dat is echt een volmaakt huwelijk!). Maar welk fruit je ook kiest in welk seizoen dan ook het is altijd lekker. Heel vaak lees ik recepten van Crumbles die je vertellen dat je eerst appels enz. moet koken of stoven!  Dat is echt niet nodig! Volg dit recept want ik heb dit  al ontelbare keren gemaakt. En ieder jaar met Kerst is dit een van de nagerechten die ik op verzoek altijd weer moet maken. Dat bewijst dus dat het lekker is.

INGREDIENTEN

700 - 850 g Goudrenetten (ongeschild gewogen) = ± 3 grote appels, 225 - 300 g Cox appels (ongeschild gewogen) = ± 2 grote appels, 30 g bruine basterd suiker, 1 grote theelepel kaneelpoeder, ¼ theelepel kruidnagelpoeder, Wat extra boter om de schaal in te vetten (niet echt noodzakelijk), Voor de bovenlaag (Crumble), 110 g hele amandelen ongepeld, 125 g gekoelde boter, in kleine blokjes gesneden. (of eventueel wat meer boter), 250 g zelfrijzend bakmeel)., 2 theelepels kaneelpoeder, 150 g rietsuiker (of lichtbruine basterd suiker)

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2007
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.

Lekker na een frisse herfst, of winterwandeling

INGREDIENTEN

1 kg.aardappels., 500 gr. spruiten, 150 gr.gerookte spekreepjes., 2 appels (Granny smith)., 50 gr. blanke hazelnoten., 100 ml. melk., 2 eetl. boter, zout, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Er zijn weer heerlijke appels in de winkel te verkrijgen, dus daar ga ik wat mee doen.

INGREDIENTEN

Appel b.v goudranet of elstar, kaneel,appelsap,boter,bruine suiker,vanille stokje, schenkstroop, geschaafde amandelen.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-10-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

De herfst is officieel begonnen, ook wel te zien en te voelen buiten. De heerlijke tijd breekt weer aan culinair gezien. We trappen deze herfst goed af met dit overheerlijke, kruidige- malse en geurige stoofpotje. Het moet even pruttelen, maar dan heb je ook wat. Dit is geen Boef Bourguignon, maar net zo lekker.

INGREDIENTEN

600 gr verse doorregen sucadelappen, 250 gr champignons of kastanje champignons, 125 gr gerookte spek blokjes, 4 flinke uien (halve ringen), 2 teentjes knoflook, fijn, 1 blikje tomatenpuree, Vers gemalen zwarte of four seasons peper, Zeezout, Olijfolie voor bakken, 400 ml hete runderbouillon, 150 ml stevige droge rode wijn, Paar druppels cognac, 1 t pimentpoeder, 4 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, 5 jeneverbessen gekneusd, 2 t paprikapoeder, 1 t korianderpoeder, Snufje cayennepeper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-09-2014
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heerlijk voordelig ouderwets herfst toetje als de appels van de bomen vallen.

INGREDIENTEN

4 appels naar eigen smaak, 500ml volle melk, custard, kaneel, suiker, paneermeel en klontje boter

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2008
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een lekker, voedzaam gerecht. Ideaal om restjes op te maken. En voor degene die af en toe een keer geen vlees willen, zelfs mijn man zei dat het vlees niet miste. Eet smakelijk.

INGREDIENTEN

1 middelgrote winterwortel, 1 gele paprika, 1/4 rettich, 1 kleine courgette, 1 schaaltje mini tros tomaten, 1 ui, 2 tenen knoflook, 3 theelepels pesto, olijfolie, ongebrande, ongezouten gemengde boomnoten, zachte geitenkaas rol, half bakje tortellini met spinazievulling

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-12-2012
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Rijst met Groenten, Oesterzwammen en Kaas

INGREDIENTEN

2,5 dl rizotto rijst, 250 g roma tomaten (of een andere aromatische rijpe tomaat), 250 g courgette, 100 g doperwten, 150 g sperziebonen, 250 g oesterzwammen, 1 grote ui, 1 teen knoflook, 1 blik mais, 2 wortelen, 4 el (olijf) olie, 2 dl groente bouillon evt. blokje, 2 el peterselie, zout en zwarte peper, 50 g parmezaanse kaas (evt. Lidl)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-03-2006
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 bakje oesterzwammen., 1 bakje kastanjechampignons., 3 eetlepels olijfolie., 1? dl. witte wijn., 1 ui, gesnipperd., 1 teen knoflook, uitgeperst., 2 eetlepels bloem., 125 ml. creme frache., zout en peper., 1 eetlepel gehakte ( diepvries ) peterselie.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Warm en gezellig toetje met appel.

INGREDIENTEN

2 grote handappels, geschild en in plakjes, 1 tl kaneel2 eieren, 4 eierdooiers, 70gr suiker1,5 dl melk2dl room4 el poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-09-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

4 grote kipdrumsticks - 1 teentje knoflook - 250 gr. oesterzammen - zout - 1 pot pindakaas - 1 eetl. aardbeienjam - 3 eetl. ketjap manis - 1 madame jeanet - 1/2 liter volle melk - 3 eetl. olie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2000
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke pasta voor de herstdagen!

INGREDIENTEN

350 gram lamsgehakt, 6 cannelonis, 1 eetlepel gehakte verse koriander, 1 theelepel honing, 2 teentjes knoflook, 100 gram verse paddestoelen (ik heb cantharellen genomen), 2 theelepels gehakte pompoenpitten, verse peper, zout, olijfolie (extra vierge), 100 gram Parmezaanse kaas, 200 gram rode bieten

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2010
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 pak boerenkool diepvries deelblokjes - 2 eetlepels zonnebloemolie - 250 gram speklapjes - 300 gram runderreepjes - 700 gram aardappelschijfjes - 1 dl. rode wijn - 1 vleesbouillontablet - 2 winterwortels

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 eetlepels boter., 500 gr. runderlapjes, in stukjes., 2 uien, in repen., 2 dl. bouillon., 2 eetlepels azijn., 4 kruidnagels., 2 laurierblaadjes., 1 kilo aardappeln, geschild., 2 goudrenetten., nootmuskaat., 4 eetlepels paneermeel., zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-01-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijke herfstaart. makkelijk van te voren te bereiden.

INGREDIENTEN

1 pak Koopmans mix voor quiche naturel, 50 gram boter (roomboter, margarine of vloeibaar), 0,5 dl water, 150 gram oude geraspte kaas, 1,5 dl melk, 3 stuks ei, 150 gram hamblokjes, 10 plakjes chorizo, 1 stuks groene paprika in blokjes gesneden, 1 stuks biologische pompoen van 800-1000gr in stukjes, 1 blikje tomatenpuree (klein), 2 eetl. gedroogde italiaanse kruiden, 1 ui gesnipperd, 2 tenen fijngesneden knoflook

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-12-2011
  • Wereld
  •  60-120 min.

Heerlijk romig herfstprutje vol smaak, lekker op de pasta, op rijst of aardappelpuree en makkelijk en snel te maken.

INGREDIENTEN

700 gr kipfilet, 300 gr bruine kastanje champignons, 4 uien (grof gesnipperd), Driekwart glas droge witte wijn, Halve el stevige honingmosterd (Marne t.k. in super), 1 klein bekertje slagroom, 350 ml warme kippenbouillon, Olijfolie, Snufje tijm, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-09-2014
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk stamppotje, net even anders dan anders met lekkere bite

INGREDIENTEN

2 kg aardappelen, 2 tl olijfolie, 200 gr. boter, 200 ml. melk, 200 ml. room, zout, nootmuskaat, peper, 6 appels in blokjes lichtzoet, 200 gr. walnoten, 300 gr. waterkers, 200 gr. blauwaderkaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-12-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Herfstrecept

INGREDIENTEN

4lp ketjap manis-2lp sesamolie-1 teentje knoflook geperst-4 dunne zalmfilets a 150gr-, 100gr boter- drievierde dl appelsap-2lp citroensap-5cm gemberwortel geraspt-halve theelp zout-2lp schenkstroop-500gr koolraap in luciferdunne reepjes-1 zure handappel in luciferdunne reepjes-2lp koriander of peterselie.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-09-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 Jonagold appels, 8 el rode bessengelei, 4 tl kristalsuiker, 1 kaneelstokje, 1 kruidnagel, 0,125 liter witte wijn, 1 bekertje slagroom, 2 zakjes vanillesuiker,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-11-2007
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Doordat de ietwat zoetige groentes in deze groentepan in melk met groentebouillon worden gestoofd, wordt de smaak romiger en zachter. Heerlijk vegetarisch gerecht!

INGREDIENTEN

25 gr boter, 2 zoete aardappels, 2 pastinaken, 1 winterwortel, 2 venkelknollen (groen apart hoouden), 1 grote ui, 1/2 knolselderij, 3 stelen bleekselderij, 100 gr tuinerwtjes (diepvries), 4 dl volle melk, 1 groentebouillontablet, 2 el bladselderij (fijngesneden), het groen van de venkelknollen (fijngesneden), 2 el peterselie (fijngesneden), maizena, (versgemalen) nootmuskaat,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2012
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Erg gezonde en alkoholvrije punch

INGREDIENTEN

-1,5 liter appelsap, -1/2 liter vers sinaasappelsap, -40 g suiker, -1 th lepel geraspte sinaasschil, - snufje nootmuskaat,1/2 th lepel koriander en 1/2 th lepel cayennepeper, -4 kruidnagelen, -1 kaneelstokje, -snufje zout, -2 sinaasappelen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-08-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Ik heb dit recept ooit in een krantje gevonden, Erg lekker en niet zo moeilijk om klaar te maken

INGREDIENTEN

Drumsticks (ik reken zelf 2 drumsticks per persoon), bakje kastanjechampignons, 3 uien, 1 eetlepel mosterd, blikje tomatenpuree, klein potje creme fraiche, 150 ml water, bak en braad en 1 kippenbouillon tablet,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-09-2016
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top