Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

4.142 Griekse recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Ovenschotel Moussaka volgens een écht, Grieks recept.

INGREDIENTEN

1kg aubergines, in plakken van 1cm dik gesneden, Zout en vers gemalen peper, Circa 50 gram bloem om te paneren, Circa 3 dl olijfolie, 2 middelgrote uien, gepeld en in plakken, 450 gram mager lamsgehakt ( kan ook gemengd gehakt), 4 middelgrote tomaten, ontveld en in plakken of 400 gram tomaten uit blik uitgelekt., 3 eetlepels tomatenpuree, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 theelepels gedroogde oregano, 1 snufje kaneel, , Voor de saus:, 15 gr boter, 25 gr bloem, 3dl melk, zout en peper, snufje nootmuskaat, 2 eieren, losgeklopt, 3 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-08-2009
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Stoofschotel (Eenpansgerecht) voor 4 personen, van de kok uit Kreta meegekregen en uitgeprobeerd, heerlijk.

INGREDIENTEN

4 Kipfilets, 1 kopje olijfolie, 2 uien, 2 a 3 tenen knoflook grof gesneden, 3 eetlepels kerrie madras, 1 liter kippebouillon, 1 pond sperciebonen, 1 kilo aardappelen, zout/peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-02-2000
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hou je van BBQ-en en hou je van de Griekse Keuken???? Dan moet je deze spiesen echt eens gaan proberen. De knoflook en oregano die in de marinade zitten geven je het gevoel alsof je op een warm Grieks eiland in de Middellandse Zee zit.

INGREDIENTEN

, 1,5 kg kipfilet, Voor de marinade:, 1,5 - 2 dl olijfolie of zonnebloemolie, 5 knoflookteentjes, geperst, 2 el oregano, 1 tl dille, 2 tl citroensap, 1 tl paprikapoeder, 1 rood pepertje, zeer fijngehakt (incl. zaadjes), 1 rode ui, zeer fijgehakt,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-06-2005
  • Grieks
  •  20-30 min.

Jammie jammie...dit is zóoooo lekker... (let wel op de lange bereidingstijd in de oven.. hoe langer de kruiden en specerijen in het vlees kunnen trekken, hoe lekkerder het uiteindelijke resultaat...!)

INGREDIENTEN

600 g riblappen of runderlappen, in grove stukken, , 2 eetlepels rode-wijnazijn, , 3 eetlepels olijfolie, , 1 eetlepel gedroogde oregano, , 2 theelepels chilipoeder, , 1 eetlepel tomatenpuree, , 125 ml vleesbouillon (van 1/4 tablet), , 4 tomaten, in partjes, , 2 gele paprika's, in grove stukken, , 200 g Griekse feta (kaas),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2006
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Stifado is een heerlijk Grieks gerecht. Ik maak het in de slowcooker maar toen ik die nog niet had maakte ik het in de oven. Er bestaan veel recepten van Stifado maar dit is heel lekker! Toen ik het eens wilde proberen vond ik zoveel verschillende recepten op internet en in Griekse kookboeken dat ik eerst ging proberen wat nu wel en niet lekker was. Van verschillende recepten ingrediënten gebruikt en/of weggelaten en zo heb ik het recept iedere keer wat veranderd naar mijn eigen smaak en misschien zijn er een paar ingrediënten bij dit er niet in horen maar dit is het geworden en zo vinden wij het heerlijk! Toen het "oude smulweb" er nog was kreeg ik bij dit recept een groot compliment van de kok van een Grieks restaurant in ons land. Helaas is dit bericht verloren gegaan maar ik was er heel blij mee. Misschien wil je het wat pittiger of meer z/p wilt toevoegen? Even proeven. Soms voeg ik een snufje chili of cayenne toe, hoort absoluut niet maar wij vinden het lekker.

INGREDIENTEN

Eerst even dit; Komt het vlees van een koude buitenlucht of uit de koelkast? Laat het `even wennen` want als het ijskoud de pan in gaat dan is het gedaan met het malse vlees! ± 800 g runderlappen.(wat doorregen runderlappen vindt ik lekker), 4-5 el olijfolie., 5 teentjes knoflook (of naar smaak)uit de knijper of gesneden 1 blik tomatenblokjes. 250 g sjalotjes. 50 ml rode wijn. 25 ml rode wijnazijn ½ -1 afgestreken tl kaneel.½-1 afgestreken tl geraspte nootmuskaat2 laurierblaadjes. 1 mespuntje kruidnagelpoeder. ½ tl gemalen komijn vers gemalen zwarte peper en zout naar smaak1 klein blikje tomatenpuree. 50 g boter.(of minder naar eigen smaak) ± 10 gedroogde tomaten op olie, in stukjes gesnedenScheutje Worcestershire sauce. plusminus 300 ml water.(hangt van je pan af, het vlees moet net onder staan)., ± 1 el bloem om het vlees mee te bestrooien plus plastic zak (om vlees en bloem in te doen), Soms voeg ik een snufje chili of Cayenne toe, hoort absoluut niet maar wij vinden het lekker.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-08-2007
  • Grieks
  •  > 120 min.

Dit recept heb ik bij een Grieks buffet gemaakt, het recept is van een Engelse kok (David Laris) die het weer van "een Griekse kok" had. Ik heb meerdere keren Tzatziki gemaakt maar ik vind deze echt de lekkerste. Leuk om te lezen (en/of te proberen) zijn de tips die de lezers van dit recept hebben geschreven.

INGREDIENTEN

350 g Griekse (of Turkse) yoghurt. 1 komkommer. 2 eetlepels vers uitgeperst citroensap.2 uitgeperste teentjes knoflook.scheutje extra virgin olijfolie. zout en versgemalen peper naar smaak. Wat paprikapoeder om het te besprenkelen.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-12-2004
  • Grieks Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk recept voor echte Griekse Tzatziki. Gebaseerd op vakanties in Griekenland. Het eten van deze heerlijke tzatziki neemt je weer mee terug naar dat prachtige vakantieland.

INGREDIENTEN

Griekse volvette yoghurt (echt dikke yoghurt), komkommer, knoflook, dille (gedroogd), citroen, olijfolie, peper en zout.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-03-2009
  • Grieks Bijgerecht
  •  10-20 min.

Als je dit eet op een mooie zomerse dag, verlang je zo terug naar het warme Griekenland waar ze dit nog veel lekkerder kunnen maken!!

INGREDIENTEN

, Pitabroodjes, 20 gram gist (van de bakker), 1/4 liter water, 1 tl zout, snufje suiker, 8 el olijfolie, 500 gram roggebloem, , Gyros, 600 gram mager varkensvlees of kipfilet, olijfolie, citroensap, 2 teentjes knoflook, geperst, zout, gemalen peper, oregano, klein beetje dille, paprikapoeder, cayennepeper, , Tzaziki, 1/2 liter dikke yoghurt, 1 kleine komkommer, 3 teentjes knoflook, 2 el azijn, peper en zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-08-2004
  • Grieks
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Soms heb je geen tijd meer om naar de supermarkt te gaan en ontstaat er een lekker gerecht met ingrediënten die je nog in je koelkast of kelder hebt staan. Dit is echt een verrassende smaakvolle ovenschotel geworden die ik graag met jullie wil delen.

INGREDIENTEN

* 500 gram Gyrosvlees, * 4 tomaten, * 2 uien, * 2 teentjes knoflook, * 1 potje witte bonen in tomatensaus, * 200 gram aardappelschijfjes (voorgekookt ), * 200 gram geraspte gratin Kaas, * Peper/zout, * Oregano

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2013
  • Grieks
  •  30-60 min.

Hele lekkere salade van Jamie Oliver. Met gemarineerde rode ui en een frisse citroendressing. Gezond, licht, makkelijk en alles zelfgemaakt met verse ingrediënten. Heel geschikt als maaltijdsalade.

INGREDIENTEN

- 2 rijpe avocados, - krop sla, - 1 citroen, - 8 tomaten, - 2 rode uien, - zwarte olijven, - pakje fetakaas in blokjes, - oregano, - ciabattabrood, - peper en zout, - olijfolie, - rode wijnazijn, Eigen toevoeging: cashewnoten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2011
  • Grieks
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Verrukkelijke pastasalade met een lekkere zachte smaak. De gedroogde tomaten,feta, kappertjes, pijnboompitten en rucola geven aan de pasta een heerlijke Zuideuropese smaak. Gemaakt voor een barbecue en kreeg veel complimenten.

INGREDIENTEN

250 gram fusili (kronkel pasta) of andere pastasoort -, 3 kruidenbouillontabletten -, 2 eetlepels witte balsamico-azijn -, 10 gedroogde tomaten op olie (uitgelekt) -, 1 eetlepel olie van de gedroogde tomaten -, 3 flinke eetlepels kappertjes (uitgelekt) -, 100 gram Griekse feta -, 3 eetlepels geroosterde pijnboompitten -, 50 gram gewassen rucola -, versgemalen peper -

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-07-2010
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

'Salata Choriatiki'

INGREDIENTEN

4 tomaten - 2 kleine of 1 grote komkommers - 1 ui - 150g zwarte olijven - 2 groene paprika's - 1 eetlepel azijn - 3 eetlepels olijfolie - 1 plak fetta kaas - oregano

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-06-1999
  • Grieks
  •  0-10 min.

pastitio - of wat gebeurt er als lasagne en macaroni elkaar ontmoeten in Griekenland

INGREDIENTEN

500 gr macaroni (het lieft e langere soort maar andere doen het ook), 60 gr boter, 175 ml vers gemalen parmezaanse kaas of Kefalotiri kaas, indien verkrijgbaar, 3 ml nootmuskaat, zout en peper, 3 eieren, licht geslagen,, voor de vleessaus:, 1 grote ui, 30 gr boter, 750 gr makger gehakt half-om-half, 60 gr tomatenpuree, 125 ml rode wijn, 125 ml vleesbouillon (blokje), 60 gr peterselie, gehakt, 3 ml suiker, zout en peper,, voor de bechamelsaus:, 75 ml boter, 125 ml bloem,, 750 ml melk, 3 ml nootmuskaat, zout en peper, 1 ei, licht geslagen,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-11-2003
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Vis in de pan is een Grieks recept ( Psari Plaki) dit recept is uit een kookboek wat in Griekenland is gekocht door een vriendin van mij. In het originele recept wordt geen knoflook vermeld maar als je het eet in Griekenland zit er wel degelijk knoflook in. (Heerlijk!) Eet er bvb. een lekkere Griekse salade erbij met feta, paprika tomaten enz. OF een ander lekker bijgerecht, zoals "Sperziebonen met aardappels in Tomatensaus" (Van dit recept heb ik de link onderaan gezet). Het is een van onze favoriete recepten (en van onze vrienden!) Op 14.09.2010 heb ik dit gerecht opnieuw gemaakt maar nu een slankere versie, Het originele recept is dus met 1-1½ kopje olijfolie! Ik heb dit keer eens Victoriabaars genomen. De ingrediënten voor het(slanke) recept voor 2 personen staan tussen haakjes. Sommige fotos zijn geplaatst bij beide recepten.

INGREDIENTEN

6 niet te grote plakken roodbaars of schelvis. (2), 3-4 uien in plakjes.(2), 2-3 rijpe tomaten (2), 1-1½ kopje (olijf)olie. of minder (2 theelepels gebruik ik nu), Sap van 1 citroen. (½), Half kopje fijngehakte peterselie.(half kopje), Zout en peper naar smaak., Eventueel 1 of meer teentjes knoflook. (2 vette tenen), geperst of fijngesneden.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-05-2005
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Eigen foto, met tzaziki, koosalade en tomatenrijst. Een blijvertje hier. Een feestmaal!!

INGREDIENTEN

SOUVLAKI: 600 g varkenshaas, laurierbladen, marinade: 2 el olijfolie, sap van een halve citroen, 1 el fijngeknipte verse munt, 1/2 el verse tijmblaadjes, 1 klein teentje knoflook (uit de pers), peper en 1/4 theelepel zout......TZAZIKI: 200 g griekse yoghurt, 15 cm komkommer, 1 geperst teentje knoflook, 1 el olijfolie, 1 eetlepel fijngehakte verse dille, zout naar smaak............KOOLSALADE: 400 g fijngeschaafde witte kool, 2 el olijfolie, 2 el vers citroensap, zout naar smaak.......TOMATENRIJST: 300 g basmati rijst, 500 g geschilde, in stukjes gesneden tomaten, 1 fijngehakte ui, 1 el boter, 7 dl bouillon (van blokjes), peper en zout naar smaak.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-01-2007
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijke chocolade cheesecake.

INGREDIENTEN

# 2 pakjes Philadelphia Keuken Naturel of Light (à 80 gr), # 200 gr Oreo`s met chocoladevulling, # 50 gr roomboter, # 200 gr Griekse yoghurt (0 % vet), # 75 gr witte basterdsuiker, # 1 zakje vanillesuiker, # 300 gr goede kwaliteit melk- of pure chocolade (naar wens), # 2 zakjes klopfix (à 8 gr), # 3 dl slagroom, # 150 gr Oreo`s met witte vulling voor de topping

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-05-2009
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

Snelle pofaardappel

INGREDIENTEN

*2 grote aardappels,bijv.superbintjes*1 bekertje zure room of griekse yoghurt*1 klein teentje knoflook*1 el gehakte bieslook *zout/peper

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-03-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Er zijn van die gerechten die je al jaren vanzelfsprekend maakt en waarvan je denkt dat iedereen het op die manier doet. Maar laatst kreeg ik van een kennis de vraag hoe ik mijn koolsalade toch maakte, bij haar bleef de kool hard. Tijd om mijn manier eens op smulweb te zetten!

INGREDIENTEN

1 witte kool, evt. 1 ui, zout, peper, citroensap of azijn, olijfolie, peterselie, oregano of provencaalse kruiden. Voor de garnering: tomaten, fetakaas, olijven.

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-10-2002
  • Grieks Bijgerecht
  •  > 120 min.

Recept uit;`Mary Berry`s Ultimate Cake book`. Mary schreef; ` Hoewel de cake er absoluut niet spectaculair eruit ziet, is dit een heerlijke zachte cake. Bewaar de cake in de koelkast en eet binnen een week`. Ha ha..Bij mij heeft deze cake nog nooit de kans gekregen om een week oud te worden! Ik heb hem weer eens gemaakt. (maart 2011) en nieuwe foto`s geplaatst. En dit keer heb ik de cake gevuld met mijn eigengemaakte Lemon curd (link onderaan dit recept). Uiteraard is de cake ook heel lekker zonder de vulling.

INGREDIENTEN

300 g suiker., 50 g zachte roomboter. 3 (grote) eieren., 225 g Griekse of Turkse yoghurt. ( bij gebrek aan: Gewone yoghurt kan ook), Geraspte schil plus sap van een goed gewassen citroen., 175 g zelfrijzend bakmeel., ½ tl zout., Een iets opgehoopte tl bakpoeder (Omdat Engels zelfrijzend bakmeel hoger rijst dan het Nederlandse zelfrijzend bakmeel)., 1 tl vanille extract - optioneel- (Ik heb mijn zelf gemaakte vanille extract gebruikt en heb je het niet in huis laat je het gewoon weg)., VOOR DE ICING: (Suiker glazuur dus)., 100 g poedersuiker- gezeefd., Pers een halve citroen (of limoen of sinaasappelsap) uit je zal daar Ongeveer 1½ - 2 eetlepels van nodig hebben., Eventueel een klein beetje geraspte citroen (is niet noodzakelijk)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-01-2005
  • Engels
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels pijnboompitten, 900 g spinazie (panklaar), versgemalen peper, zout, 1/2 eetlepel citroenrasp, 2 eetlepels gehakte peterselie (vers of diepvries), 300 g feta, 2 eetlepels paneermeel, 8 vellen filodeeg (diepvries, ontdooid), 100 g boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-05-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ik was er al een tijdje naar op zoek en heb eindelijk het echte Griekse recept gevonden. Dus niet de Nederlandse variant met oregano, ei, paneermeel, tijm en bloem.

INGREDIENTEN

500 gr varkensgehakt (runder mag ook), 500 gr lamsgehakt, Bosje peterselie, blaadjes fijngehakt, Gedroogde munt naar smaak (verse = niet lekker), Knoflook (veel, minimaal een halve bol), Beetje runderbouillon of beter nog fond, Natrium bicarbonaat (baksoda), Beetje olijfolie, 300-400 gr echte feta, Zout en zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2011
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Iedereen kent wel de Spaanse balletjes in tomatensaus, de Albondigas, maar dit is mijn Griekse versie en die vinden wij net iets lekkerder. Prima te gebruiken in het weekend als borrel tapas, fingerfood of party hap. Door de week heerlijk op rijst of pasta. Niet moeilijk te maken en goed voor te bereiden. Uiteraard super lekker! Heb je een bakje over gewoon invriezen.

INGREDIENTEN

De ballen:, , 600 gr gehakt HOH, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 el gesnipperde verse peterselie, 1 ei, 1 snee oud witbrood zonder korst, 150 gr feta, 1 t paprikapoeder, pikant, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Olijfolie, , De saus:, , 500 gr gezeefde tomaten, 250 ml runderbouillon, 100 ml slagroom, 1 ui, 1 teentje knoflook, 3 el bloem, Snufje zeezout, 1 e basilicum, gedroogd, 2 t suiker, 50 gr verbrokkelde feta

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2014
  • Grieks
  •  30-60 min.

Echte Griekse Kofta, een eenvoudig en verrukkelijk recept voor iedere gelegenheid!

INGREDIENTEN

- 750 G Gehakt (lamsgehakt, maar H.O.H. kan ook), - 450 G tomaat in blik, - 5 EL tomaten ketchup, - 1 EL zetmeel of maizena, - 1 TL zout, - 2 TL (riet)suiker, - 1 grote ui gesnipperd, - 2 EL komijn poeder, - 1 EL knoflook, vers of poeder, - naar smaak peper uit de molen, - 2 TL tijmblad, gedroogd, - 2 TL laurier, gemalen, - 2 EL oregano, - 2 TL kaneel gemalen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-03-2004
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk, Grieks, visrecept uit een engels kookblad.

INGREDIENTEN

4 mooie kabeljauw filets van 175 gr per stuk, 3 grote stevige vleestomaten, 150 gr feta, 1 citroen, Mooie olijfolie, 1 tl tijm, 1 tl oregano, 1 tl rozemarijn, 1 el verse peterselie, Zwarte peper uit de molen, Zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-2012
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Boontjes, een zomers gewas, kun je met een paar ingredi?nten omtoveren tot een ware hoofdmaaltijd. Dit Griekse gerecht is vegetarisch en laat alle ingredienten tot hun recht komen.

INGREDIENTEN

- bosje peterselie, - 250 gram champignons, - olijfolie, , - 0.5 kilo aardappelen, , - 1 eetlepel zeezout kristallen, - 0.5 eetlepel gemalen zwarte peper, - 3 rijpe tomaten, , - 0.5 kilo boontjes, , - 2 grote uien, - 3 teentjes knoflook

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-2006
  • Grieks
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gyros is lekker alleen niet die van Albert Heijn. Die lijkt bijna nergens op behalve op shoarma. Deze Gyros is net zo goed zoals je hem bij de Griek krijgt. Past prima op een lekkere Griekse vleesschotel met garnituur zoals Griekse boerensalade, Griekse aardappels, Bifteki, koteletten, gigant bonen, lamskoteletten, souvlaki en tzaziki. Hoef je allemaal niet bij de Griek te halen, kun je nu heel makkelijk zelf thuis maken.

INGREDIENTEN

600 g ongepaneerde varkensschnitzels, 2 teentjes knoflook (geperst), 2 rode uien (halve ringen), 2 t oregano, 2 t tijm, 3 t paprikapoeder (zoet), 1 t komijn, ½ e scherpe mosterd, Zeezout, Zwarte peper, 150 ml Griekse olijfolie, Beetje citroensap

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2013
  • Grieks Bijgerecht
  •  20-30 min.

Filodeeg gevuld met spinazie, feta, pijnboompitten, citroen.

INGREDIENTEN

1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels pijnboompitten, 900 g spinazie (panklaar), versgemalen peper, zout, 1/2 eetlepels citroenrasp, 2 eetlepels gehakte peterselie, 300 g feta, 2 eetlepels paneermeel, 8 vellen filodeeg (diepvries, ontdooid), 100 g boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2006
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

This recipe is really worth it if u love greeck food, but allso a great Challenge Cuz it take 3 hours to make this lovely dish. But i bet u love it! 8 personen Inhoud Recept * griekse salade * Gepofte aardappel met kaassaus * Tzazikki saus * Rode rijst * Suzuki (griekse hamburger) * Souflaki spiezen * Gyros

INGREDIENTEN

Griekse Salade, , ingrediente :, , * 500 gr Tomaten, * 2 komkommmers, * 2 Parika`s, * 2 Rode uitjes, * een blokje Fetta Kaas, , Tzazikki saus, , Ingrediente :, , * 2 komkommers, * 500 ml Bulgaarse Jogart, * 500 ml kwark, * snufje zout / peper, * Dille, * 4 teentjes Knoflook, , GYROS, , * 1 kg Gyrosvlees ( kan kan en klaar zoniet gebruik dan varkensvlees en snij deze in reepjes), * Gyros kruiden, * 2 Rode uitjes, * Orgeano, * thym, * scheutje olijfoli, * 8 pita broodjes, , Souflaki spiezen, , Ingrediente :, , * 700 gr Varkensfiletlapjes (blijven het mals), * Gyros kruiden, * Oregano, * tijm, * Cayenne peper, * scheutje olijfoli, * satestokjes of spiesjes, , Suzuki (grieksehamburger), , Ingrediente :, , * 500 gr rundergehakt, * gyros kruiden, * 2 teentjes knoflook, * Panneer meel, * Peterseli, * Fetta kaas, * 1 ei, Rode Rijst, , ingrediente :, , * 1 pak rijst (lange korrel), * 2 kleine of 1 groot blik tomatenpuree, * 1 ui, * olijfoli, * Boulliblokje (groente), * teentje knoflook, * 200 ml water oplossen van het bouilleblokje, * ongeveer 4/5 kopjes water om de rijst te laten garen, , Gepofte Aarappel met kaasaus, , Ingrediente :, , * 8 grote binten, * 1 bakje roomkaas (st moretz), * 200 ml Creme Fresh, * zakje geraspe kaas, * peper/ zout, * aliuminium foli, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-05-2008
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een heerlijke pastei met kaas

INGREDIENTEN

8 plakjes diepvries roomboter-bladerdeeg ontdooid, 2 1/2 el pijnboompitten, 1 kleine rode paprika in kleine blokjes, 15 zwarte olijven zonder pit grof gehakt, 1 1/2e1 olijfolie, 1/2 el citroensap, 2 eieren, 350 g feta verkruimeld, 2 dl creme fraiche, zout, versgemalen zwarte peper, 20 g basilicumblaadjes, 1 1/2 el parmezaanse kaas geraspt

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-01-1999
  • Grieks
  •  60-120 min.

Geen zin om te koken doordeweeks, maar wel trek in iets lekker snels. Dan is dit een van mijn favo-recepten!!

INGREDIENTEN

, 2 afbakstokbroodjes (die uit de koeling van de Konmar vind ik erg lekker), 400 gram kipfilet, in grove stukjes gesneden, 1 rode paprika, in dunne reepjes, 1 ui, in ringen, beetje gesneden ijsbergsla, zakje Krorr Gyrosmix + een scheutje olie, saus naar keuze (tzaziki, knoflooksaus, zigeunersaus),

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-09-2004
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

* 400 g kipfilet, in dunne reepjes, * 1 theel kaneelpoeder, * 1 eetl olijfolie, * 1/2 citroen, * 1 pak tortilla wraps (8 stuks), * 1 bekertje Griekse yoghurt (150 g), * 1 theel gemalen komijn (djinten), * 1 komkommer, in dunne plakjes, * 1/2 krop ijsbergsla, in dunne reepjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-10-2011
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gyros is niet alleen makkelijk te maken, het is niet vet en erg lekker door alle kruiden en specerijen. Wij eten dit vaak op zaterdagavond. Makkelijk en door gebruik van de grillpan een enorm succes!

INGREDIENTEN

1 kilo doorregen ongepaneerde varkensschnitzeltjes, Halve groene paprika, Halve rode paprika, 1 grote ui, Olijfolie, 2 t oregano (gedroogd), 2 t tijm (gedroogd), 1 t peterselie (gedroogd), 1 t gemalen zwarte peper, Halve t kaneel, 1 t knoflookpoeder, 1 t uienpoeder, 1 t komijn (djinten), 1 t paprikapoeder, 1 t korianderpoeder (ketoembar), 1 t chilipoeder, 1 t zeezout, 1 citroen in 4 partjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-03-2014
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit is een recept van Nigella Lawson en zo lekker, dat je hem steeds weer maakt; in de zomer, maar ook daarna. (Haar eigen woorden, die ik volledig onderschrijf)

INGREDIENTEN

1 rode ui, 1 el gedroogde oregano, zwarte peper, 1 el rode wijn-azijn, 2 dl olijfolie extra vierge, 5 lekkere tomaten, 1 tl kristalsuiker, een snufje zeezout, 1 grote krop sla (kropsla is het lekkerste), 1 venkelknol, 125 gram ontpitte zwarte olijven, 400 gram feta, sap van een halve citroen

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-04-2005
  • Grieks
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Lekkere zelfbedachte roerbakmaaltijd, zowel vegetarisch als met vlees te bereiden

INGREDIENTEN

5 aardappelen, 1 groene paprika, halve courgette, halve prei, 1 ui, 1 teen knoflook, 125 gram feta, (1 kipfilet)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2012
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

De kipfilet moest op dus heb er een lekkere, makkelijke en snelle (weekend)hap van gemaakt. Ideaal voor de lunch, tussendoor of als snel bijgerecht. Eet dit met een lekkere klodder vers gemaakte knoflooksaus (Aioli) of Tzatziki, wraps of pitabroodjes of met een portie Franse frietjes en salade. Snel, niet te vet, niet moeilijk te maken en onbeschaafd lekker

INGREDIENTEN

2 flinke kipfilets, 1 rode ui, 1 ui, ¾ rode puntpaprika, 2 teentjes knoflook, ½ t cayennepeper, 2 t pittige paprikapoeder, 1 t djinten (komijn), 1 t kaneel, 2 t korianderpoeder (ketoembar), Zeezout, Vers gemalen zwarte peper, Flink olie (om krokant te wokken)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-2013
  • Grieks
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 komkommer, 4 roma- of trostomaten, 1 rode paprika, 1 rode ui, 100 gr feta kaas, 12 - 20 zwarte olijven, , Voor de dressing:, 1 eetlepel rode (of witte) wijnazijn, 3 eetlepel olijfolie, 1 theelepel gedroogde oregano, zout en peper, 1 eetlepel peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-09-2009
  • Grieks
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

SUPER GEMAKKELIJK en heel lekker! Zonder vooraf te bakken gaat de kipfilet met de overige ingrediënten in de oven. (Helaas vergeten een foto te maken toen de kip gebakken was, maar de smaak was verrukkelijk!) Foto komt t.z.t.

INGREDIENTEN

400 gram kipfilet -, 1 ui -, 2 teentjes knoflook -, 2 eetlepels olijfolie -, 1 blikje gepelde tomaten -, zout, peper -, 1 theelepel suiker -, 1 eetlepel (balsamico)azijn, ± 10 zwarte olijven -, 100 gram feta kaas in blokjes -, peper, zout -, 1/2 eetlepel oregano of tijm

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2011
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pittige salade uit de Griekse keuken

INGREDIENTEN

2 tomaten, 50 gram komkommer, 1/2 rode ui, 80 gram feta kaas, 80 gram rijst, zout, peper, 1 theelepel oregano, olijfolie, 1/2 eetlepel wijnazijn rood

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-02-2000
  • Grieks Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Even wat voorbereidingswerk, maar lekker ...

INGREDIENTEN

600 gram kipfilet, 250 gram feta, 500 gram tomaten (ongeveer 7 normaal formaat tomaten), 300 gram aubergine (ongeveer één normaal exemplaar), 400 gram uien (drie flinke exemplaren), 5 dikke teentjes knoflook, rozemarijn en oregano als kruiden, gemalen zeezout (om de knoflook chemisch te binden), een paar scheuten balsimico azijn (eventueel te vervangen door droge witte wijn), een eetlepel suiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-08-2009
  • Grieks
  •  60-120 min.

Nu eens een andere aubergineschotel dan moussaka

INGREDIENTEN

1 aubergine (250 gr.), 1 ui, 125 gr. champignons, 1 el olie, 250 gr. gehakt, 1/2 blik gepelde tomaten, mespunt peper, 1 tl tijm, 175 gr. aardappels in schijfjes, 3 el zure room, 2 el gehakte peterselie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-05-1999
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top