Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

55 Gelegenheden recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Verrukkelijke kleine gevarieerde bladerdeeghapjes. Ze vlogen weg op Sinterklaasavond. Maar ook bij andere gelegenheden natuurlijk heerlijk. Je kunt ze natuurlijk tevoren maken en invriezen. Ik heb kleine rundersaucijzenbroodjes gemaakt, bladerdeeghapjes met ham en kaas en hapjes met gerookte zalm en boursin. Van de saucijzenbroodjes haal je er 3 uit een plakje bladerdeeg. Van de andere hapjes elk 4.

INGREDIENTEN

Hoeveelheden zijn moeilijk te geven omdat het afhankelijk is van het aantal hapjes wat je wilt maken., Plakjes (roomboter) bladerdeeg, achterham, jong belegen kaas, plakjes gerookte zalm, boursin met kruiden en knoflook (of ander merk), rundersaucijsjes, los geklopte eidooier

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2007
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Maak ik echt alleen maar bij speciale gelegenheden anders kunnen we wel 5 maal per week gaan sporten.. Als nagerecht vind ik deze taart ook heel goed uitkomen.

INGREDIENTEN

275 gr pure chocolade, in stukjes 600 gr roomkaas op kamertemperatuur(bijvoorbeeld Monchou) 200 gr suiker 2 tl vanille-essence 4 eieren op kamertemperatuur 175 ml zure room 1 el cacaopoeder VOOR DE BODEM 200 gr chocoladebiscuittjes verkruimeld 75 gr gesmolten boter ? tl kaneelpoeder.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-09-2004
  • Frans
  •  0-10 min.

Deze Oreo-bonbons zijn zo ongelooflijk lekker en makkelijk te maken. Dit recept is van mijn zus, die deze bollen ooit eens voor mij maakte. Nu heb ik er mijn eigen draai aan gegeven! Deze bonbons zien er feestelijk uit en smaken heerlijk. Ze zijn goed voor speciale gelegenheden, weekenden, vakanties of gewoon omdat het kan

INGREDIENTEN

- twee pakjes Oreo koekjes, - 300 gram melk chocolade, - 175 gram roomkaas, - een witte chocolade reep (optioneel, kijk stap 7), - 1 theelepel vanille extract

  •  Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op09-05-2014
  • Nagerecht
  •  

Een lekkere pittige hartige taart voor bijzondere maar ook dagelijkse gelegenheden.

INGREDIENTEN

1 pakje bladerdeeg, 1 ui, 1/2 prei, 2 eieren, 3 plakjes ham, 2 dl slagroom, 2 tomaten, 1/2 eetlepel maizena, 150 gr. gerookte spekblokjes, 200 gr. geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2011
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Spekkoek is een Indische lekkernij. Deze cake met gekleurde laagjes is ontstaan ten tijde van de koloniale periode in Nederlands-Indië. Na de onafhankelijkheid van Indonesië is de spekkoek met de Indische Nederlanders mee naar Nederland gekomen. Bij feestelijke gelegenheden waar de familie bijeen komt, mag spekkoek dan ook zeker niet ontbreken! De naam spekkoek is een beetje misleidend. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, komt er geen spek aan te pas. Het is echter wel naar het vleessoort vernoemd; vanwege de laagjes lijkt het een beetje op doorregen spek . In Indonesië heet het `spekkuk` of `kue lapis`, wat letterlijk cake in laagjes betekent. Spekkoek wordt gemaakt van twee kleuren deeg die om en om in flinterdunne laagjes worden aangebracht. De originele spekkoek is lichtgeel en bruin gekleurd. Ook komt in sommige versies de kleur groen voor, afkomstig van de bladeren van de tropische plant `pandan` die als smaakmaker wordt gebruikt. Aangezien Indonesiërs van zoet houden, worden vaak vruchten of cacao aan de spekkoek toegevoegd. De traditie van de spekkoek houdt de herinneringen aan het oude Nederlands-Indië levend. De vraag is echter wel of de jongere generaties van Indische afkomst nog fanatieke spekkoekbakkers onder zich heeft. Niet iedereen heeft tegenwoordig nog tijd en zin om uren in de keuken te staan. De bereiding vergt namelijk veel geduld, omdat elk laagje één voor één wordt afgebakken in de grill of oven. Voor de luie lekkerbek is er een makkelijkere optie; spekkoek is verkrijgbaar bij de Indische toko.

INGREDIENTEN

250 gram boter, 250 gram poedersuiker, 125 gram droog gezeefd meel, 10 eierdooiers, 8 eiwitten, 1 stokje vanille of 1 pakje vanillesuiker, 2 theelepels kaneel, 1 theelepel nootmuskaat, 1 theelepel kruidnagelgruis, 1/2 theelepel gestampte kardemom, en nog wat boter voor het bestrijken van de laagjes

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-11-2008
  • Indonesisch
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Deze duivelse calorieenbom is een geweldige taart voor speciale gelegenheden. Ik hem hem gemaakt als nagerecht voor de Italiaanse zondagslunch en hij was echt heerlijk! Hij kan natuurlijk ook goed dienen als taart voor speciale gelegenheden, zoals verjaardagen etc. Voor de genieters en de choc-aholics een echte aanrader!

INGREDIENTEN

Basistaart voor een taartvorm van 24 cm:, 250 gr pure chocolade (liefst met een hoog cacaogehalte), 100 gr boter, 100 ml melk, 4 eieren, 100 gr suiker, 200 gr bloem voor taarten, 1 zakje gist voor taarten of baking poeder, , Voor de vulling:, 200 gr witte chocolade, 3 gr gelatineblaadjes, 3 eieren (2 dooiers, 3 eiwitten), 75 gr verse slagroom, 25 gr suiker, , Voor de cacaoglazuur:, 6 flinke el cacao, 6 el suiker, 6 el melk, 50 gr boter, , Voor het bevochtigen van de taart:, 1 shotglaasje rum (of een ander type alcohol bijv. wodka, marsala, baileys etc), 2 shotglaasjes water, 1 el cacao, 2 of 3 el suiker (ligt eraan hoe zoet je het wilt)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-03-2012
  •  
  •  60-120 min.

Vrolijke paastaart, maar ook voor andere gelegenheden niet te versmaden.

INGREDIENTEN

4 eieren/ 160 gr. suiker/ 120 gr. bloem/ 40 gr. maizena/ 1 mespuntje zout/ 3 el.sinaasappellikeur/ 3 el. water/ 2,5 dl. slagroom/ 2 zakjes slagroomversteviger/ 2 dl. advocaat/ 12 paaseitjes.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-02-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Mijn favoriete salade... Geschikt voor allerlei gelegenheden. Smullen maar!!

INGREDIENTEN

250 gram spiraalmacaroni, 300 gram kipfilet, 2 eetlepels olijfolie, zout, peper, 4 volle eetlepels rode pesto, 1 eetlepel citroensap, 1 knoflookteentje, 250 gram kerstomaatjes, 4 lente uitjes, 50 gram pijnboompitten of cashewnoten, 100 gram grofgeraspte kaas, 2 eetlepels gesnipperde basilicum, eventueel in dunne reepjes gesneden ijsbergsla

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-03-2005
  • Italiaans
  •  10-20 min.

De Brabantse Keuken

INGREDIENTEN

Bij speciale gelegenheden, zoals kerkelijke hoogtijdagen, bruiloften, kermissen e.d., kocht met voor ca. 10 personen een flinke runderrollade van wel 2-2? kg: 't rolleke. Deze werd gekookt en koudgesneden bij de boterham geserveerd., Verder werd er een fikse hoeveelheid runderpoelet (1 kg) en nog 500 gram half-om-half gehakt voor de 'ballekes' ingekocht.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2006
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke appelkruimeltaart voor alle gelegenheden.

INGREDIENTEN

300 g bloem, 1,5 tl bakpoeder, 65 g basterdsuiker, 2 zakjes vanillesuiker, 200 g boter op kamertemperatuur, 125 g kristalsuiker, 4 grote appels of 5 kleintjes, 2 eetlepels kaneel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.

In de Indonesische keuken zijn de indische hapjes een absolute must. Op verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden worden altijd schalen vol indische snacks zoals pasteitjes, loempia of risolles gepresenteerd. Hieronder een lekker recept van pangsit. Pangsit is eigenlijk een chinees recept, maar in de indische keuken zul je het ook vaak aantreffen. Bovendien is de pangsitvulling van dit recept indisch/chinees.

INGREDIENTEN

á 2 pakken pangsitvellen (verkrijgbaar bij de toko).Hebben ze geen pangsitvellen, neem dan loempiavellen en snijd elk vel in vier gelijke stukken., 150 gram rundergehakt, 150 gram garnalen (fijngehakt), 4 teentjes knoflook (fijngesnipperd), 2 eetl. prei (fijngesneden), 2 eetl. selderij (fijngesneden), peper en zout, olie, zonnebloemolie, Water en bloem voor meelpapje (dient als plakmiddel), , Gembersausje, ¼ ui, fijngesnipperd, 1 teentje knoflook, 2 grote eetl. tomatenketchup/puree, 1 eetl. ketjap, 1 eetl. gember, fijngesneden, rietsuiker of een stukje gula djawa en eventueel stukjes ananas op siroop, azijn, stukje rode peper, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2013
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk gerecht,dat niet misstaat bij bijzondere gelegenheden.

INGREDIENTEN

1 ui, 150 gr. oesterzwammen, 250 gr. kastanjechampignons, 50 gr. bakbacon, 1 takje peterselie, 50 gr. boter, 4 varkenshaasjes van 150 gr., zout, peper, ½ el tijm, 4 el marsala, 1 el sojasaus, 1/8 liter slagroom,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bladerdeegpakketje met zalm. Wel lekker en snel, maar over goedkoop valt te twisten.

INGREDIENTEN

2 plakjes bladerdeeg, 2 stukjes zalmfilet (100 gr. per persoon), 2 sjalotjes, 2 eetl. dille, 2 eetl. peterselie, peper, 1 ei,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Deze verse salade is ook lekker en hij is vrij snel te maken. Dit is een uitstekend bijgerecht bij de barbecue of andere gelegenheden waar mensen graag buiten eten. De knapperige stukjes bacon voegen heel veel smaak toe.

INGREDIENTEN

4 grote nieuwe aardappelen, 2 el verse bieslook (gehakt), 4 el mayonaise, 4 el zure room, 8 plakjes bacon, 3 -4 el oude Goudse kaas (geraspt), Zeezout, Vers gemalen zwarte peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2013
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Een heerlijke simpele soep om als voorgerecht te eten of om mee te nemen naar werk of andere gelegenheden onderweg in een thermoskan!

INGREDIENTEN

300 gr spinazie, 1 ui, 1 groot teentje knoflook, 500 ml water, 1 groentebouillon blokje, 50 gram boter, crème fraîche

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-07-2011
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Een pittige vlees/stoofschotel voor allerlei gelegenheden

INGREDIENTEN

* 1 kg. varkenspoulet, * 3 uien, * 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika, * 1 bakje champignons of een potje, * 3 eetlepels (kleine) zilveruitjes, * 4 middelgrote augurken, * 1 blikje ananasstukjes, * 1 klein flesje curry

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-09-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze heerlijke taart is superveelzijdig en te gebruiken voor bijna alle gelegenheden! Past bij [bijna] alles en is makkelijk aan te passen op dieet e.d. Het is een slanke variant van een wat vettige voorganger, dus lekker gezond en guilt-free!

INGREDIENTEN

Voor de bodem:, - 120 gram bloem, - 60 gram boter (gesmolten of hard naar keus), - Een losgeklopt ei, - Een eetlepel water, - Zeezout, - Een sprinkeltje olie voor de soepelheid., , Voor de vulling:, - Spinazie (1 grote zak), - Pijnboompitjes, - Hamblokjes [vega of non-varkensvlees eters: vegablokjes of een (halal)kipje passen hier ook prima bij!], - Een grote prei (ev. een bosuitje), - Een rood uitje, - 2 knoflookteentjes, - 1 grote tomaat of 3 cherrytomaatjes, - Kaas naar keuze, , Voor het mengsel dat het laat samenhangen:, - (Griekse) yoghurt en 3 eieren, - Kruiden naar keus

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-01-2014
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Citroenijscake voor 6 personen. Dit dessert kan goed worden ingevroren. Het is prettig om het voor onverwachte gelegenheden bij de hand te hebben.

INGREDIENTEN

250 gr boter, 250 gr suiker, 3 eieren, dooiers en witten gescheiden, 1,5 sinaasappel, de schil geraspt en het sap gezeefd, 1 citroen, de schil geraspt en het sap gezeefd, 15 lange vingers,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-10-2003
  • Engels Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

In de Indonesische keuken zijn de indische hapjes een absolute must. Op verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden werden altijd schalen vol indische snacks zoals pasteitjes, loempia of risolles gepresenteerd. De recepten zijn een overlevering van generatie op generatie, van oma Klein, tante Dé en tante Toet en ik heb ze weer van mijn moeder. Velen kennen indische hapjes al van de toko en Pasar Malam en nu heb je de kans om met deze recepten je eigen exotische snacks te maken.

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, 15 aardappelen., , Ingrediënten voor de vulling., 500 gram rundergehakt, 1 winterwortel, fijngehakt, 2 uiten, fijngehakt, 1 bosje selderij, fijngesneden, 1 blokje vleesbouillon, zout en peper, , Ingrediënten voor het bakken:, zonnebloemolie, 1 pak paneermeel, 1 ei. losgeklutst

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2013
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

De marinade is zo lekker, dat je hem ook bij andere gelegenheden dan een barbecue zult gebruiken. Het vlees moet er minstens vier uren in staan.

INGREDIENTEN

Bier, fijngehakte uitjes of sjalotjes, vers gemalen zwarte peper, een paar takjes peterselie - de verhouding van de ingredienten naar eigen smaak bepalen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-05-2000
  •  
  •  0-10 min.

Een Duitse haringsalade typisch voor het Rijnland. Een partysalade die heel goed past bij Oudejaarsavond of Carnaval, maar natuurlijk ook heerlijk bij andere gelegenheden.

INGREDIENTEN

Salade:, 4 zoute haringen - 375 gr mager rundvlees - zout - 1 klein laurierblad - 8 peperkorrels - 375 gr gekookte bietjes - 250 gr aardappelen - 3 eieren - 4 augurken - 2 grote appels bijv. Elstar - 2 fijngesneden uien, Saus:, 1/4 ltr zure room - 1 eetl mosterd - 2 eetl cranberry-compôte - 2 eetl kappertjes - 2 eetl gepelde hazelnoten - verse of gedroogde dille

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-11-2003
  • Duits
  •  30-60 min.

Zuid Afrikaantjes Hebt u al kennis gemaakt met onze wereldwijnen? In combimatie met een bijspassend wereldhapje beleeft u tijden de koude dagen een culinair wereldreisje bij u thuis. Bron:www.C1000.nl

INGREDIENTEN

Zuid Afrikaantjes, , Meng 150 g zelfrijzend bakmeel met 75 g tarwebloem in een kom., Voeg 50 g gesmolten boter, 1 losgeklopt ei (M), 180 ml karnemelk ('s Lands Beste), 70 g spekreepjes, 70 g in piepkleine blokjes gesneden rookkaas, 1 eetlepel fijngeknipt bieslook en peper naar smaak door elkaar., Vul de holletjes van een ingevette minimuffinplaat met het mengsel en bak ze in een voorverwarmde oven (200 graden) in ca. 15 minuten goudbruin en gaar.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-12-2000
  • Afrikaans
  •  0-10 min.

Janssons Frestelse betekent Jansson`s Verleiding. Het is een Zweeds aardappelgratin gerecht, dat met Pasen maar ook bij andere feestelijke gelegenheden gegeten wordt.

INGREDIENTEN

-1 kg middelgrote aardappelen, -4uien, -200 gram ansjovisfilet, -5dl room, -3 el paneermeel, -witte peper, -klontjes boter

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-04-2011
  • Scandinavisch
  •  60-120 min.

Dit Italiaanse Valentijnsrecept kun je natuurlijk ook voor andere gelegenheden gebruiken.

INGREDIENTEN

250 gram Penne of Linguine, 225 gram gerookte zalm snippers, 1 sjalotje, gesnipperd, boter, scheut Vodka, 1 1/2 dl Room Culinair, zout en peper, vers, gehakte peterselie, Eventueel enkele fijngehakte radicchio blaadjes, roer deze bij de zalm. Je kunt ook wat garnalen door de saus doen.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-05-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Advocaat

  •  …
  •  
  • Geplaatst op29-04-2001
  •  
  •  

Een zeer populair gerecht in het koloniale tijdperk, Nasi Goreng werd dikwijls geserveerd voor het ontbijt en de gekookte rijst van de vorige avond werd daarvoor gebruikt. De traditionele Indonesische nasi goreng is heel eenvoudig te bereiden: Westerse mensen maken die vaak onnodig ingewikkeld door het toevoegen van allerlei kruid

INGREDIENTEN

600 gm reeds gekookte rijst, 2 middelgrote uien, 2 teentjes knoflook, olie, sambal, bouillon, (indien gewenst) 3 eieren, zout, gedroogde gebakken uien

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-03-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dikkoek is een gemakkelijk gerecht om zelf te maken,omdat de verhoudingen van de ingredienten er niet zo erg op aan komt.

INGREDIENTEN

(dikke) plakken ontbijtspek, 2-3 eieren, circa 500 gr (volkoren)meel of bloem, 1 zakje gedroogde gist, melk, rozijnen en krenten naar smaak (en vroeger naar portemonnee)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-11-2000
  • Regionaal
  •  60-120 min.

Een makkelijke en pittige salade

INGREDIENTEN

-1/2 krop ijsbergsla, -125 ml slasaus, -1 flinke teen knoflook, -1 dessert lepel abrikozenjam

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-02-2006
  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Lekkere frisse salade voor diverse gelegenheden. Het kan gegeten worden tijdens een lunch/brunch, een (brood)buffet, een high tea, of op een verjaardag bij de borrel. Wij eten dit meestal in het weekend als we een dag veel te doen hebben en 's avonds niet zo'n eetlust meer hebben of geen tijd om uren in de keuken te staan. 

INGREDIENTEN

Blikje tonijn (op water), pijnboompitjes, bakje cherry tomaatjes, bakje tonijnsalade, rucola sla, peper uit de molen, een grote augurk, petit pains (afbak broodjes),

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-01-2016
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Advies: Neem wel uitsluitend stevige vissoorten zoals zalm, tarbot, kabeljauw, zeeduivel en zeewolf

INGREDIENTEN

In de viswinkel vindt u zelfs kant-en klare visfondue schotels., Koop anders:, reepjes zalm, gepelde gamba's, stukjes kabeljauw., Noorse garnalen, stukjes griet., mootjes zeewolf, gekookte mosselen, zonnebloem olie, paneeermeel, bloem, kruidenzout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-1999
  •  
  •  30-60 min.

Na een paar bezoekjes aan Japan en het eten in èèn van de vele kleine locale eet gelegenheden ben ik verslaaft geraakt aan hun heerlijke eten. 

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor vier personen, 250 gr gedroogde ramen ( eiermie ), Voor de bouillon, 4 lente-uien, 7,5 cm verse gemberwortel, in vieren, 2 rauwe kipkarkassen, gewassen, 1 grote ui, in vieren, 4 tenen knoflook, gepeld, 1 grote wortel, grof gehakt, 1,2 dl sake, 2 el sojasaus, ½ tl zout, Voor de cha-siu ( geroosterd varkensvlees), 500 gr varkensschouder, ontbeend ( of varkensrollade ), 2 el plantaardige olie, 2 lente-uien, gehakt, 2,5 cm verse gemberwortel, geschild en in plakjes, 1 el sake, 3 el sojasaus, 1 el basterdsuiker, Voor de garnering, 2 hardgekookte eieren, 150 gr. menma ( bamboe scheuten ) 30 minuten geweekt en uitgelekt, ½ vel nori, in stukjes gebroken, 2 lente-uien, gehakt, Witte peper, Sesamolie of chiliolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-06-2015
  • Japans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Toen de kinderen nog wat kleiner waren werden verjaardagen altijd groots gevierd en ik ben er zo eentje die geen taarten of snacks koopt maar bijna alles altijd zelf maakt. Deze loempia's doen het altijd heel goed bij zulke gelegenheden maar je hoeft natuurlijk niet op een verjaardag te wachten, je kunt het ook gewoon een keertje proberen. Het is wel handig als je een vriezer hebt want als je dit recept volgt heb je precies 40 loempia's (er zitten nou eenmaal 40 vellen in een pak loempiavellen).

INGREDIENTEN

1 pak TYJ Spring roll pastry (loempiavellen, tegenwoordig ook verkrijgbaar bij veel supermarkten, anders in een toko)(zie foto), 1 zak wortelreepjes, 250 gram taugé, 1 blok tofu, 1 dubbele kipfilet of 400 gram kippedijenvlees, 1 pakje rice noodles (glasmie/mihoen), 150 gram diepvriesdoperwten, 1 bosje bosuitjes, 5 tenen knoflook, 2 flinke uien, stukje gemberwortel van 5 cm, , peper en zout, pittige kipkruiden, 1 eetlepel sambal oelek, 1 geklopt ei, Zonnebloemolie om de loempia's in te bakken

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-03-2015
  • Vietnamees Bijgerecht
  •  > 120 min.

Een spies net even anders

INGREDIENTEN

Halve blikje ananasblokjes, 200 gram belegen kaas, 8 plakken gekookte achterham, 8 zilveruitjes,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een feestelijk toetje dat geen vet bevat!

INGREDIENTEN

8 rijpe perziken, 7,5 dl witte wijn, 2 eetlepels honing, 1 vanillestokje,in de lengte doorgesneden, muntblaadjes voor de garnering

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-07-2004
  • Slanke keuken Nagerecht
  •  60-120 min.

Vijgen honing en azijn hebben het altijd al goed met elkaar kunnen vinden. Waarschijnlijk was dit zelfs bij de grieken en de Romeinen geen geheim meer! Deze combinatie met rundvlees, uitjes en wijnsaus voor feestelijke gelegenheden. Is dan weer wel verrasend.

INGREDIENTEN

1,5 kg rundfilet, 1 fles vacqueyras, 3 elkastanjehoning, heidekruid of tijm, 3 el wijnazijn, 1 kg vijgen, 24 kleine uitjes, 100 gr boter, 3 el olijfolie, zeezout en peper ui de molen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-07-2000
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 blikjes abrikozen op sap a 400 gram, 2 el zoetstof, 5 el citroensap, 2-3 gelatineblaadjes, 425 gram magere kant- en klare custard (optimal vla), 1,5 dl Griekse yoghurt, 1 abrikoos in plakjes gesneden, 1 takje munt ter garnering, slagroom ter garnering (naar keuze),

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-02-2004
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Om nog even in de vakantiestemming te blijven

INGREDIENTEN

1/2 kanteloep of honingmeloen in blokjes of balletjes, 1/2 verse ananas geschild, kern verwijderd, in blokjes of schijfjes, 120 gram verse aardbeien kroontjes verwijderd, doormidden gesneden (kleintjes heel laten), 1 mango geschild, in schijfjes of blokjes, 225 gram watermeloen ontdaan van zaad, in blokjes, 120 gram guave of papaja in blokjes, 2 sinaasappelen geschild, in partjes, 120 gram basterdsuiker, 1,2 deciliter water, 1 limoen sap en rasp, 2 eetlepels pecannoten gehakt, om te garneren

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-08-2010
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.

Een recept van zoete broodjes door mijzelf uit het zweeds vertaald.

INGREDIENTEN

50 gr verse gist, 100 gr margarine of boter, 0,5 liter melk, 1 dl suiker (85 gr), 1 tl zout, 900 gr bloem, , Voor de vulling:, 150 gr margarine of boter, 1,5 dl suiker, 2-4 eetlepels kardemom poeder, , Garnering:, ei, parelsuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-12-1999
  • Internationaal
  •  60-120 min.

In 1996 leerde ik mijn man kennen die bij onze eerste date dit gerecht voor me maakte.(toen nog met echte kip) Ik dacht ECHT wow, deze man moet ik houden! wat een kok! helaas liet hij bij de volgende date de aardappelen aanbranden en was t eten een stuk minder lekker! haha. Toch besloot ik om hem te nemen. al was t maar voor de kip met kersen die die zo lekker kon maken! Nog altijd maakt hij de lekkerste kip met kersen, ondanks het feit dat ik er een vegetarische draai aan heb gegeven omdat we inmiddels 2 kids verder zijn waarvan 1 geen vlees wil eten Kip met kersen is nog altijd een gerecht wat we eten tijdens bijzondere gelegenheden of omdat we even terug willen in de tijd...

INGREDIENTEN

2 pakjes vales roerbakblokjes (of vega filetreepjes van een ander merk)of 500 gram kipfilet., 2 eetlepels olie, 2 potten kersen zonder pit., 1 pakje bladerdeeg of een blikje croissantdeeg., 1 beker zure room (groot), 1 beetje kerriepoeder naar smaak of 1 zakje kerriesaus., 4 gemberbolletjes, 4 theelepeltjes kappertjes, zakje geraspte kaas., , naar smaak: sambal oelek, verse knoflook of knoflookpoeder,zout en peper.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-12-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Jaartal van dit recept is niet bekent.

INGREDIENTEN

? casinobrood (of verpakte toast beschuitjes of droge biscuits naar verkiezing), 1 blikje Unox leverpastei.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-10-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top